FORTRESS GROUP

Divers


Dénomination : FORTRESS GROUP
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 632.543.829

Publication

29/06/2015
ÿþ1 MOd PCF 11,1

In de bijlagen bij het BelgischStaatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie va1?1`de -akte--

a ++ vAp

i'\oL. PH/NDEL

I ta -06- 2015

LEuVEPr

riffi~

Fi ~~~~~~~ ~

~.,.

R i II



Ondernemingsnr $.,c

Benaming (voluit): FORTRESS GROUP

(verkort):

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : 3001 HEVERLEE, Groeneweg 47

Onderwerp(en) akte :

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Dirk Seresia, te Overpelt ter vervanging van notaris Ghislain

EERDEKENS, te Neerpelt, wettelijk belet, op 10 april 2015 dat er een private stichting werd opgericht door

de hierna volgende personen en met de volgende kenmerken:

1. RECHTSVORM: Private Stichting

2. NAAM: Fortress Group

3. DUUR.: Onbeperkte duur

4. OPRICHTER: De heer vAN DOBBEN dE BRUIJN Kim, geboren te Leuven op 15 november 1978 (identiteitskaart nummer 591-7228785-59 uitgereikt te Leuven op 17 januari 2013, nationaal nummer 781115 37745) wonende te 3001 Leuven (Heverlee), Groeneweg 47.

5. BOEKJAAR: Het boekjaar begint op I januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

In afwijking van het voorgaande lid neemt het eerste boekjaar een aanvang op de dag dat de private stichting

rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en zal het worden afgesloten op 31 december 2015.

Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar maakt de raad van bestuur

de jaarrekening van het voorbije boekjaar op, overeenkomstig de wettelijk bepalingen, alsook de begroting van

het volgende boekjaar.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de wettelijk bepalingen terzake,7,

6. BESTUURDERS

6.1 Besluitvorming

a) Behalve in geval van overmacht, kan de raad slechts beraadslagen en besluiten nemen indien tenminste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien deze voorwaarde niet is vervuld, kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de agenda van de vorige vergadering voorkwamen, doch enkel indien minstens twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Iedere bestuurder kan, per brief, telex, telegram, telefax of op een andere schriftelijke wijze, een ander lid van de raad van bestuur volmacht geven om hem op één vergadering van de raad te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen.

Een bestuurder kan niet meer dan één collega vertegenwoordigen.

b) Behoudens het hierna onder sub e) bepaalde, worden de besluiten van de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Ieder bestuurslid heeft één stem.

Indien in een raadszitting, geldig samengesteld, één of meerdere bestuurders of hun gevolmachtigden zich van stemming onthouden, wordt/worden deze bestuurder/bestuurders geacht een negatieve stem te hebben uitgebracht.

c) In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de private stichting het vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Zij worden gedateerd op de dag dat de laatste bestuurder het betreffende document ondertekent.

d) Het beheer en de aanwending van het vermogen van de private stichting behoort tot de exclusieve en discretionaire bevoegdheden van de raad van bestuur binnen de hierboven bepaalde doelen en met de hierna bepaalde bemerkingen, De raad van bestuur beslist in dit kader autonoom over de aard en de omvang van de bestemming van het vermogen ten bate van de personen en/of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd zoals bepaald in de doelen van de private stichting. De raad van bestuur kan het beheer van een deel of het geheel van het vermogen toevertrouwen aan een of meerdere financiële instellingen. Tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort aldus onder meer:

de beoordeling van de aard en de omvang van de begunstiging van de personen en/of instellingen', waarvan belangen dienen te worden behartigd conform de vastgestelde doelen van de private stichting alsook de concrete uitvoering van deze begllnstiging;

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

het beheer en de aanwending van het vermogen van de private stichting conform de vastgestelde doelen van de private stichting.

De personen en/of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd conform hetgeen is bepaald in de doelomschrijvingen van de private stichting, beschikken over geen enkel juridisch recht of enige aanspraak op begunstigingen of uitkeringen van het vermogen van de private stichting. Deze personen en/of instellingen beschikken derhalve over geen enkel juridisch recht of enige aanspraak ten aanzien van de private stichting waarop enige schuldeiser of andere derden bewarend of uitvoerend beslag kan Ieggen of enig recht kan laten gelden.

Aldus kan de hoedanigheid van persoon en/of instelling waarvan de belangen dienen te worden behartigd, noch enig (eventueel) voordeel of recht van deze persoon en/of instelling dat nog niet definitief werd toegekend, worden vervreemd, overgedragen of bezwaard.

e) Besluiten tot:

(i) de benoeming of ontslag van bestuurders;

(ii) de wijziging van de statuten;

(iii) belangrijke investeringen, zijnde investeringen van meer dan vijfentwintigduizend euro (25.000,00 EUR);

(iv) de vervreemding of bezwaring van een substantieel deel van het in de private stichting opgebouwde vermogen;

(y) belangrijke bestedingen en uitgaven die een bedrag van vijfentwintigduizend euro (25.000,00 EUR) overschrijden;

(vi) de liquidatie of verkoop van de meerderheidsparticipaties gehouden door de private stichting;

(vil) de overdracht van het vermogen naar een andere Belgische of buitenlandse stichting of gelijkaardige rechtsfiguur;

kunnen slechts met een twee/derden (2/3) meerderheid van stemmen in een voltallige raad worden genomen. Indien de raad niet voltallig aanwezig dan wel vertegenwoordigd is, wordt een tweede vergadering gehouden, te houden niet eerder dan twee en niet later dan zes weken na de eerste, Deze tweede vergadering is bevoegd liet besluit te

nemen mits unanieme stemmen van de aanwezige bestuurders, ongeacht het aantal ter vergadering aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

liet in de voorgaande volzin bepaalde is uitsluitend van toepassing indien van alle niet-aanwezige en niet-vertegenwoordigde bestuursleden een ontvangstbevestiging van de oproeping voor de vergadering ter vergadering aanwezig is, dan weI indien duidelijk is gebleken dat de afgifte van een ontvangstbevestiging door de ontvanger is geweigerd.

f) Inzake de in sub e) vermelde besluiten wordt aan de raad van toezicht een vetorecht toegekend mits een meerderheid van twee/derden (2/3) van de stemmen in een voltallige raad van toezicht, met uitzondering van besluiten zoals bepaald in sub e) (i) in welk geval het vetorecht van de raad van toezicht kan worden uitgeoefend bij gewone meerderheid van stemmen in een voltallige vergadering. Indien de raad van toezicht niet voltallig aanwezig dan wel vertegenwoordigd is, wordt een tweede vergadering gehouden, te houden niet eerder dan twee en niet later dan zes weken na de eerste. Deze tweede vergadering is bevoegd het vetorecht uit te oefenen mits unanieme stemmen van de aanwezige Ieden (of mits gewone meerderheid van de aanwezige leden voor besluiten zoals bepaald in sub e) (i)), ongeacht het aantal ter vergadering aanwezige of vertegenwoordigde Ieden. Het in de voorgaande volzin bepaalde is uitsluitend van toepassing indien van alle niet-aanwezige en niet-vertegenwoordigde leden een ontvangstbevestiging voor de vergadering ter vergadering aanwezig is, dan wel indien duidelijk is gebleken dat de afgifte van een ontvangstbevestiging door de ontvanger is geweigerd, of indien de raad van toezicht aantoont, iedereen met alle mogelijke middelen te hebben proberen te bereiken.

g) Inzake de beslissing tot ontslag van een bestuurder wordt alvorens de stemming plaatsvindt, tevens advies ingewonnen van de raad van toezicht. Dit advies is niet juridisch bindend.

la) Indien de in sub d) en e) vermelde besluiten leiden tot grote onenigheid tussen de bestuurders of aanleiding geven tot een duurzame ontwrichting van het bestuur, kan de raad van toezicht een bestuursvergadering bijeenroepen overeenkomstig artikel 9. In deze vergadering beschikt ieder bestuurslid over één stem en de raad van toezicht over zoveel stemmen als er bestuurders zijn. Het besluit wordt genomen bij gewone meerderheid. Ingeval van een patsteIIing heeft de voorzitter van de raad van toezicht een doorslaggevende stem,

6.2. Belangenconflicten

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een persoonlijk belang heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders vóór de raad van bestuur een besluit neemt. Zijn verklaring, alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende voornoemd strijdig belang moeten worden opgenomen in de notulen van de raad van bestuur die de beslissing moet nemen. De betrokken bestuurder moet, desgevallend, tevens de commissaris van het strijdige belang op de hoogte brengen.

6.3. Intern bestuur

a)

algemeen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur is bevoegd om aIIe handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van de doeleinden van de private stichting.

De bestuurders kunnen overeenkomen de bestuurstaken onder elkaar te verdelen. Deze verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet indien zij is bekendgemaakt.

b) dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan aan één of meer personen, al dan niet lid van de raad, het dagelijks bestuur van de private stichting opdragen; zij treden afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college op, zoals bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur beperkt desgevallend hun vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Zodanige beperkingen kunnen aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs indien ze openbaar zijn gemaakt. De persoon aan wie deze bevoegdheden opgedragen zijn, zal de titel van "algemeen directeur" voeren, of indien hij bestuurder is, de titel van "gedelegeerd-bestuurder".

e) bevoegdheidsdelegatie

De raad van bestuur, net als degenen aan wie het dagelijks bestuur wordt opgedragen, kunnen eveneens in het kader van dit bestuur bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen, naar hun keuze. De gevolmachtigden verbinden de private stichting binnen de perken van de hen verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de lastgever ingeval van overdreven volmachte

6.4. Externe vertegenwoordiging

De raad van bestuur vertegenwoordigt, als college, de private stichting in alle handelingen in en buiten rechte, Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college wordt de private stichting in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar, rechtsgeldig vertegenwoordigd hetzij door twee bestuurders samen optredend, hetzij door het afzonderlijk optreden van een gedelegeerd bestuurder, aangewezen door de raad van bestuur.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de private stichting tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaandelijk besluit van de raad van bestuur voor te Ieggen.

Bovendien is de private stichting op geldige wijze vertegenwoordigd door speciale lasthebbers binnen de grenzen van hun opdracht.

Voor wat betreft handtekeningbevoegdh.eid inzake rekeningen van de private stichting, zullen voor bedragen van meer dan vijfentwintigduizend euro (25.000,00 EUR), twee bestuurders samen moeten tekenen en een document moeten voorleggen waaruit blijkt dat de raad van toezicht haar vetorecht niet heeft uitgeoefend.

7. JAARVERGADERING RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur vergadert telkens wanneer een bestuurslid het nodig acht, of wanneer de meerderheid van de Ieden van de raad van toezicht hierom verzoekt.

Ieder bestuurslid is tot bijeenroeping bevoegd.

De oproepingen worden minstens acht dagen voor de vergadering aan de bestuurders verstuurd, behalve in geval van hoogdringendheid, waarvan verantwoording moet worden gegeven in de notulen van de vergadering. Deze oproepingen bevatten de agenda, de datum, de plaats en het uur van de vergadering, en worden gedaan per brief, luchtpost, telegram, telex, telefax, e-mail of op een andere schriftelijke wijze.

De oproepingen worden geacht gedaan te zijn bij hun verzending.

Aan de raad van toezicht, op het adres van haar voorzitter wordt minstens acht dagen voor de vergadering een uitnodiging voor de vergadering toegezonden.

Wanneer alle Ieden van de raad aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn, moet geen bewijs worden geleverd van een voorafgaande oproeping_

De vergaderingen worden gehouden in de zetel van de private stichting of op de plaats aangeduid in de oproepingen, in België of - uitzonderlijk - in het buitenland.

Bijeenkomsten van de raad van bestuur kunnen geldig gehouden worden bij wijze van tele- en videoconferentie.

Zij worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, indien deze laatste verhinderd is, door de oudste ondervoorzitter, of bij ontstentenis van beiden, door een door de andere leden aangeduide bestuurder.

Indien in dit laatste geval geen overeenstemming kan worden bereikt, wordt de raad voorgezeten door de oudste bestuurder in jaren, die aanwezig is.

8. COMMISSARISSEN

Indien de private stichting hiertoe wettelijk verplicht is, wordt de controle op de financiële toestand van de private stichting, op de jaarrekening en op de regelmatigheid ten aanzien van de wet en de statuten van de verrichtingen, weer te geven in de jaarrekening, aan één of meer commissarissen opgedragen. Zij worden benoemd door de raad van bestuur onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

De commissarissen worden benoemd voor één hernieuwbare termijn van drie jaar.

Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen worden ontslagen door de raad van bestuur.

9. DOEL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

De private stichting wordt opgericht ter verwezenlijking van de volgende vier belangeloze doelen,

I. Het eerste doel van de private stichting is gericht op het verleggen van de kennisgrenzen in de medische wetenschapsgebieden door het stimuleren, ondersteunen en financieren van fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek, en het bevorderen van de kwaliteit ervan. In het bijzonder kan de private stichting, met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer de volgende activiteiten verrichten:

A. Steun verlenen aan talentvolle individuele onderzoekers onder andere door het verstrekken van (doctoraats-en studie)beurzen, publicatiebijdragen en andere persoonsgerichte subsidies;

B, Ondersteunen van nationale en internationale onderzoeksploegen bij de uitvoering van wetenschappelijk hoogstaande projecten onder andere door het verstrekken van subsidies voor personeelsplaatsen, het mede mogelijk maken van noodzakelijke investeringen, en andere groepsgerichte subsidies;

C. Bevorderen van wetenschappelijke contacten, samenwerking en kennisuitwisseling, nationaal en internationaal, onder andere door het verstrekken van toelagen voor het organiseren van internationale congressen in België, voor het actief deelnemen aan internationale congressen in het buitenland, voor studie-en stageverblijven hi het buitenland;

D. Uitreiken van wetenschappelijke prijzen.

II. Het tweede belangeloze doel van de private stichting bestaat uit het bestrijden van armoede en helpen en bijstaan van de sociaal en fysische zwakkeren in de samenleving, zoals en voornamelijk kinderen, ten einde hen een menswaardig en kwalitatief beter bestaan te bieden en bijkomende kansen te geven om hun kwaliteiten te ontwikkelen.In het bijzonder kan de private stichting, met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer de volgende activiteiten verrichten:

A, Organiseren en financieren van ééndaagse en meerdaagse activiteiten en (praktische) hulp voor behoeftige kinderen getroffen door ziekte, armoede en trauma,

B. Het financieren van de kosten van (bijzondere) gezondheidszorg (verblijf ziekenhuis, medische ingrepen, medicijnen, reiskosten naar het buitenland, en dergelijke meer).

C. Het organiseren van opleiding- en onderwijsprojecten in binnen- en buitenland,

IH Het derde belangeloze doel van de private stichting bestaat uit de ondersteuning van verenigingen en

instanties die zich inzetten voor dierenrechten of die hulp bieden aan dieren in nood, in het bijzonder;

het opsporen van verwaarloosde dieren;

dieren beschermen tegen wreedheden;

op straat aangereden dieren verplegen of laten verplegen;

dieren waarvan de eigenaar niet wordt teruggevonden trachten te plaatsen;

de organisatie van de opvang van verlopen gelopen dieren en verlaten dieren;

organisatie van kweekprogramma's;

diensten aan asielen verlenen;

acties voeren die bijdragen tot het dierenwelzijn.

De private stichting kan werkgroepen ondersteunen die specifiek rond één bepaald thema werpaam zijn, bijvoorbeeld rond de bescherming van één bepaalde diersoort. Zij kan eveneens natuurreservaten ondersteunen in het kader van het behoud van beschermde diersoorten.

./17. Het vierde belangeloze doel van de private stichting is filantropisch en bestaat in de behartiging van de belangen - binnen het kader van de verzorgingsgedachte (en dit met uitsluiting van elke vorm van luxe-uitgave) - van de familie Nicolaas vAN DOBBEN dE BRUIJN, bestaande uit de heer vAN DOBBEN dE BRUIJN, Nicolaas, hierna vernoemd, en zijn partner, dit is de persoon met wie hij gehuwd, of wettelijk samenwonend is of met wie hij feitelijk samenwonend is en een gemeenschappelijke huishouding voert, en de afstammelingen van de beer vAN ROBBEN dE BRUIJN, Nicolaas, hierna vernoemd.

Indien en voor zover er geen begunstigden van de famille Nicolaas vAN DOBBEN dE BRUIJN meer in leven is, bestaat het vierde belangeloze doel van de private stichting in de behartiging van de belangen - binnen het kader van de verzorgingsgedachte (en dit met uitsluiting van elke vorm van luxe-uitgave) - van de afstammelingen van de heer vAN DOBBEN dE BRUIJN, Kim, voornoemd.

Onder de behartiging van de belangen verstaat men de ondersteuning en financiering van educatieve en kunstzinnige projecten, van levensbeschouwelijke en familiale zaken en van de algemene gezondheid en het welzijn van de familieleden, zonder dat zij daartoe een vorderingsrecht hebben.

In het bijzonder, kan de private stichting met het oog op de behartiging van voormelde belangen, ten titeI van richtinggevend voorbeeld, de volgende activiteiten verrichten of financieren door rechtstreekse betaling of uitkering in speciën:

a. Educatieve projecten

Ter stimulering van de educatieve en intellectuele ontwikkeling van de familieleden kan de private stichting:

de inschri}vingsgelden, boeken en ander studiemateriaal financieren;

een wagen en een studentenwoning, inclusief meubels, computer, printer, telefoon, en dergelijke meer, ter beschikking stellen;

buitenlandse reizen en bijkomende opleidingen, zoals muzikale of taalopleidingen, enz., aanbieden; bijzonder onderwijs en opvang, als mede bijzonder materiaal (studiemateriaal, medisch materiaal enz.) ter beschikking stellen ingeval van geestelijk of fysisch gehandicapte kinderen;

- een kinderoppas of externe opvangdienst voor de nog niet schoolgaande kinderen of naschoolse opvang van de andere kinderen ter beschikking te stellen of te financieren.

De private stichting mag deze tussenkomsten verbinden aan voorwaarden zoals het behalen van goede studieresultaten, bewijzen van aanwezigheid bij de lessen, e.a,

b, Kunstzinnige projecten

De muzikale, artistieke en culturele ontwikkeling van de familieleden stimuleren door:

het ter beschikking stellen van de nodige materialen (muziekinstrumenten, kunstwerken, enz.);

- het mogelijk maken van lessen en verplaatsingen in het kader van kunstzinnige projecten, waaronder

ook eventuele verplaatsingen naar het buitenland;

lokalen ter beschikking te stellen voor het maken, conserveren en/of tentoonstellen van kunst,

c. Familiale zaken

De familiale zaken van de familieleden ondersteunen en behartigen door:

het organiseren van familiefeesten, zoals communie- en doopfeesten, verjaardags- en

huwelijksfeesten, ..;

- het coördineren van familiereizen en andere aangelegenheden.

d. Gezondheid en algemeen welzijn

De gezondheid en het algemene welzijn van de familieleden stimuleren en ondersteunen door:

Preventief medisch onderzoek te stimuleren en te financieren;

Medische kosten te financieren en materialen ter beschikking te stellen in geval van ziekte of

ongeval;

- In Ievensonderhoud van (behoeftige) familieleden te goeder trouw te voorzien indien zij zelf niet (meer) over voldoende middelen beschikken, bijvoorbeeld naar aanleiding van een faillissement of andere financiële tegenslagen, doch enkel voor zolang het betreffende lid behoeftig is en concrete stappen onderneemt om terug op eigen benen te staan;

Door een woning ter beschikking te stellen of een goedkope lening te verstrekken voor de aanschaf van een woning aan familieleden die nood hebben aan een aangepaste woning of die niet over een woning beschikken;

Huishoudelijke hulp ter beschikking te stellen;

Sportieve activiteiten te ondersteunen, door financiering van lidgelden en verplaatsingen en de terbeschikkingstelling van de vereiste uitrusting;

ª% Voor de oudere of hulpbehoevende familieleden een thuisverpleegster, hulp in het huishouden, een gezelschapsdame enz, ter beschikking te stellen, de woning aan te passen en/of aangepast meubilair ter beschikking te stellen;

Opnames in een geriatrische instelling of rustoord te financieren;

Het organiseren en verzorgen van begrafenissen van familieleden.

De private stichting behartigt haar vier belangeloze doelen gelijktijdig en mag hiervoor onder meer het genormaliseerde jaarresultaat van het voorbije boekjaar aanwenden. `Genormaliseerd' betekent `zonder rekening te houden met bijzondere opbrengsten zoals ontvangen giften, schenkingen en legaten', Het `jaarresultaat' betekent `het jaarlijkse nettoresultaat (winst) v66r aftrek van de uitgaven ter realisatie van de doelen'. Maximaal vijf procent (5%) van dit jaarresultaat mag worden besteed aan de verwezenlijking van het eerste, het tweede en het derde doel samen,

Het saldo van het jaarresultaat en het gehele vermogen van de private stichting mag louter besteed worden aan het vierde doel van de private stichting, zijnde de verzorging van de familiale belangen van de hiervoor gedefinieerde personen, Onder "(gehele) vermogen" wordt in deze alinea verstaan het vermogen dat ingevolge gift, schenking of legaat door de stichter (of eventuele andere personen of instellingen) aan de private stichting "FORTRESS GROUP" wordt overgedragen. De aanwending van het vermogen zelf van de private stichting moet worden gespreid in de tijd en dit over een periode van minstens 25 jaar te rekenen vanaf de verkrijging van de gift, schenking of legaat, met dien verstande dat jaarlijks niet meer dan één vijfentwintigste van het vermogen (naar waarde) mag worden aangewend voor het vierde doel en met dien verstande dat bij gebrek aan aanwending van het vermogen in een bepaald jaar dit recht op aanwending niet vervalt en de daaropvolgende jaren een "cumul" mag plaatsvinden ten belope van de jaren waarin het aan te wenden vermogen niet of slechts gedeeltelijk werd aangewend. Enkel in gevallen van uiterste medische noodzaak kan van dit principe worden afgeweken.

Vanaf het overlijden van de laatste begunstigde van het vierde doel, wordt het hele vermogen van de private stichting besteed aan de behartiging van de eerste drie doelen van de private stichting.

De private stichting behartigt deze doelen op volledig discretionaire wijze, doch dient hierbij te allen tijde voor wat betreft het vierde doel de belangen van de diverse betrokken personen te respecteren en te verzekeren. De private stichting bepaalt tevens op volledig discretionaire wijze, binnen de hiervoor vastgelegde grenzen, welk deel van haar vermogen op welke wijze voor de behartiging van haar diverse doelen aangewend wordt, hetgeen onder meer inhoudt dat de private stichting kan beslissen om niet alle betrokkenen op dezelfde wijze of in dezelfde mate te begunstigen of te verzorgen. Zij kan, wat het vierde doel betreft, gelijktijdig de belangen van alle voormelde familieleden behartigen, maar kan hierbij bepaalde familieleden naar eigen inzichten in ruimere mate begunstigen dan anderen. Tevens kan zij, wat het vierde doel betreft, afzien van de aanwending van het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

vermogen ten gunste van één of meer personen die daden hebben gesteld of stellen die ernstig indruisen tegen het algemene belang van de familie van de stichter.

Eenieder die probeert het bestaan van de private stichting zelf, de beslissingen van de raad van bestuur, de statuten van de private stichting in zijn geheel of ten dele, de overdrachten aan de private stichting, de (eventuele) begunstiging van alle of bepaalde personen of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd conform de doelen van de private stichting, geheel of gedeeltelijk aan te vechten, kan door de raad van bestuur worden geacht niet meet te behoren tot de personen of instellingen, waarvan belangen conform de doelen van de private stichting worden behartigd. Deze bepaling dient extensief te worden geïnterpreteerd en geldt voor alle beslissingen of verbintenissen van de private stichting, zowel in rechte als in feite en voor het geval de aanvechting direct of indirect gebeurt. Als poging tot aanvechting geldt in het bijzonder elke handeling die de werking van de private stichting in zijn geheel of gedeeltelijk zou kunnen stopzetten, hinderen of wijzigen zowel in rechte als in feite. In het bijzonder wordt hieronder verstaan elke handeling voor een binnen- of buitenlandse rechtsprekende instantie met het oog op het opheffen van de private stichting of de beslissingen van de raad van bestuur, ze niet tegenstelbaar, ongeldig of niet-uitvoerbaar te verklaren. Ingeval van de poging tot aanvechten afstand wordt genomen, kan de raad van bestuur beslissen de uitsluiting ongedaan te maken. Deze bepaling geldt niet indien blijkt dat de raad van bestuur gehandeld heeft in weerwil van de statuten van de private stichting.

De private stichting dient haar patrimonium op een normale wijze te beheren, zijnde zoals een goede huisvader zijn privé-vermogen beheert, waarbij de nodige aandacht moet worden besteed aan de instandhouding en valorisatie van het vermogen.

Hierbij kan de private stichting onder meer volgende verrichtingen stellen: roerende en onroerende of andere verrichtingen of handelingen, zoals het sluiten van contracten, verrichten van beleggingen, investeren in roerende goederen, inclusief doch niet uitsluitend in effecten, kunstvoorwerpen, enz., verhuren, aan- en verkopen en oprichten, bouwen, verbouwen, afbreken van onroerende goederen, giften, legaten en subsidies aanvaarden, op zich nemen van kosten en lasten ter ontlasting van de in de doelen vernoemde personen en/of instellingen, het uitvoeren van verbintenissen lastens deze personen en/of instellingen, samenwerken met, deelnemen in, of op gelijke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, het aangaan van lijfrenteovereenkomsten met de in het vierde doel gedefinieerde personen, het overdragen van het vermogen naar een andere Belgische of buitenlandse stichting of gelijkaardige rechtsfiguur met dezelfde statuten wat betreft de doelomschrijving en bevoegdheden van de raad van bestuur en de raad van ` toezicht.

Elke handeling die een commercieel risico voor de private stichting zou kunnen meebrengen, is uitgesloten. Tot het doel van de private stichting behoort niet een onderneming te exploiteren of zich bezig te houden met verrichtingen van winstgevende aard,

De private stichting kan voorts alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doelen. Zij kan in het bijzonder haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doelen overeenstemt.

De private stichting streeft haar doelen na, onafhankelijk van elke politieke, ideologische, filosofische, religieuze of taalkundige beschouwing.

De private stichting mag geen stoffelijk voordeel verschaffen aan de stichter, de bestuurders, of enig ander persoon, behalve, in dit laatste geval, indien dit kadert in de verwezenlijking van de belangeloze doelen. ,10. BENOEMINGEN

10.1. Benoeming van de bestuurders

Het aantal bestuurders wordt vastgesteld op drie (3). De stichter benoemt als bestuurders voor onbepaalde duur:

De beer vAN DOBBEN dE BRUIJN Kim, geboren te Leuven op 15 november 1978 (nationaal nummer 78.11.15-377,15), ongehuwd, wonende te 3001 Leuven (Heverlee), Groeneweg 47.

- De heer DECAT Frederiek Hubert Michel, geboren te Genk op 24 oktober 1983 (nationaalnummer

83.10.24-031.92) echtgenoot van mevrouw BEIRENS Anouk Suzanne Constant, wonende te 2980 Zoersel, De . Hulsten 43.

De heer WILLEMS Stefan Jeanne Willy, geboren te Leuven op 18 oktober 1983, (nationaalnummer 83.10.18-383,17), ongehuwd, wonende te 3220 Holsbeek, Kerselarenweg 14.

De benoeming van bovenvermelde bestuurders zal slechts uitwerking hebben vanaf het ogenblik dat de private stichting rechtspersoonlijkheid verkrijgt,

10.2. Benoeming van de commissaris(sen)

Gezien er uit te goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de private stichting voor het eerste boekjaar zal voldoen van de wettelijke criteria om geen commissaris te hoeven hebben, besluit de vergadering om geen commissaris te benoemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

" Voorbehouden aan hèt Belgisch Staatsblad

Voor ontledend uittreksel. Bijgevoegd uitgifte van de oprichtingsakte

Notaris Dirk Seresia te Overpelt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FORTRESS GROUP

Adresse
GROENEWEG 47 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande