GALILEO TRAININGSCENTER

Association sans but lucratif


Dénomination : GALILEO TRAININGSCENTER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.246.788

Publication

06/07/2011
ÿþ MOD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Neer Gelegd ter griffie der vechtbank van Koophandel

t.e Leuven, de 2 4 JUNI 2011

DE GRIFFIER, Griffie

11111

" 1110245"

q_%%

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Galileo Trainingscenter

verkort)

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Van Rodestraat 42 - 3010 Kessel-Lo

Onderwerp akte : Oprichting

Op de slichtende vergadering, waarbij aanwezig:

" Dirk Mertens, geboren 13-10-1958 te Leuven

" Kristin Van Look, geboren 14-10-1965 te Leuven

" Erwin Wellekens, geboren 19-04-1964 te Leuven

" Thierry Parduyns, geboren 26-03-1970 te Leuven,

in de hoedanigheid van oprichters van de VZW Galileo Trainingscenter, wordt beslist tot: 1) Goedkeuring van volgende statuten:

TITEL I. - naam, zetel, doel, duur

Art.1.

De vereniging draagt de naam : Galileo Trainingscenter, vereniging zonder winstoogmerk. Als afkorting mag i

ook GTC gebruikt worden.

Art.2.

De vereniging is gevestigd te 3010 Kessel-Lo, Van Rodestraat 42, gelegen in het gerechtelijk:

arrondissement Leuven.

Art.3.

De vereniging stelt zich tot doel het geven van trainingen, opleidingen, rondleidingen, begeleidingen:

allerhande. De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of:

onrechtstreeks bijdragen.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke',

rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten,

fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het.

realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Art.4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II. - leden

Art.5.

§1. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden.

§2. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt, uitsluitend toe aan de effectieve leden. De vzw telt ten minste vijf effectieve leden.

Nieuwe effectieve leden worden aanvaard bij besluit van de Algemene Vergadering, op voorstel van de; Raad Van Bestuur. Hun lidmaatschap kan slechts worden toegekend op voorlegging van een gemotiveerd schriftelijk verzoek, gericht aan de Raad Van Bestuur of op voorstel van de Raad Van Bestuur.

§3. Toegetreden leden zijn leden die genieten van de activiteiten van de vzw of er een band mee hebben.: Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, na kandidaatstelling bij of op voorstel van de Raad Van Bestuur, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de Raad Van Bestuur als dusdanig wordt aanvaard. omwille van de band die deze persoon heeft met de vereniging. De Raad Van Bestuur beslist autonoom en zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften zoals die opgenomen zijn in het,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij hët Bëlgisch-Staatsblad - O6/O1i2OiI = Annëïé dü-Mdnitéür bëdgé

go

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2011- Annexes du Moniteur belge

huishoudelijk reglement. De verschillende categorieën toegetreden leden, hun rechten en hun plichten worden verder beschreven in dit huishoudelijk reglement.

Art.6.

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur.

Effectieve en toegetreden leden kunnen steeds hun ontslag indienen per aangetekende brief aan de voorzitter van de Raad Van Bestuur. Een effectief lid dat drie opeenvolgende keren niet aanwezig of geldig vertegenwoordigd is op de Algemene Vergadering, wordt als ontslagnemend beschouwd.

Art.7.

Op het adres van de zetel van de vereniging wordt een register van de effectieve leden gehouden. Het register vermeldt naam, voornamen en woonplaats van de effectieve leden. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van effectieve leden moeten in dit register worden ingeschreven, binnen acht dagen nadat hij of zij van de beslissing in kennis is gesteld.

TITEL III - Algemene Vergadering

Art.8.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad Van Bestuur, of  in diens afwezigheid  door een lid van de Raad Van Bestuur dat door deze laatste bij gewone meerderheid van stemmen wordt voorgesteld.

Een effectief lid kan zich door een ander effectief lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een effectief lid kan evenwel slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen. Elk effectief lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Toegetreden leden mogen op de Algemene Vergadering aanwezig zijn als ze worden uitgenodigd, maar ze hebben geen stemrecht.

Art.9.

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor : het goedkeuren van de statuten en van elke wijziging ervan, het (her)benoemen en ontslaan van de bestuurders, het verlenen van kwijting aan de bestuurders, het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het uitsluiten van een lid en alle andere door de statuten aan de Algemene Vergadering expliciet toegekende bevoegdheden.

Art.10.

§1. De Algemene Vergadering wordt door de Raad Van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist of wanneer één vijfde van de effectieve leden erom vraagt. In dit laatste geval wordt de vraag tot bijeenroeping, samen met de te behandelen agendapunten, overgemaakt aan de voorzitter van de Raad Van Bestuur. De Algemene Vergadering wordt in dit geval bijeengeroepen binnen een redelijke termijn.

De Algemene Vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar, op een door de Raad Van Bestuur te bepalen datum. Eens per jaar legt de Raad Van Bestuur rekenschap af aan de Algemene Vergadering over het beleid van het afgelopen jaar.

§2. Alle effectieve leden worden minstens acht dagen vôôr de datum van de vergadering door de voorzitter of de secretaris opgeroepen tot de Algemene Vergadering. De oproeping vermeldt dag, plaats en uur,

§3. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad Van Bestuur. Ze bevat alle bijlagen die nodig zijn opdat de Algemene Vergadering door de effectieve leden kan voorbereid worden.

Elk voorstel dat ondertekend is door één twintigste van de effectieve leden, moet door de Raad Van Bestuur op de agenda worden geplaatst. Het voorstel hiertoe moet worden overgemaakt aan de voorzitter van de Raad Van Bestuur ten laatste vier dagen voor de datum van de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, als de meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden het eens is met hun toevoeging aan de agenda.

Art.11.

§1. De Algemene Vergadering kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft plus één van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

§2. Onverminderd §3 tot en met §5 van dit artikel worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden, waarbij onthoudingen niet worden meegeteld. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

§3. Een effectief lid kan slechts worden uitgesloten na geheime stemming en met een meerderheid van tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, waarbij onthoudingen worden meegeteld als stemmen tegen uitsluiting.

§4. Over een wijziging van de statuten, met uitzondering van de doelstellingen van de vereniging, kan enkel

geldig beslist worden onder de volgende voorwaarden:

-het voorstel van wijziging moet uitdrukkelijk opgenomen zijn in de uitnodiging van de Algemene

Vergadering;

-tweederde van de effectieve leden moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn;

-de beslissing moet genomen worden met tweederdemeerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde

effectieve leden, waarbij onthoudingen worden meegeteld als stemmen tegen de wijziging.

§5. Over een wijziging van de doelstelling van de vereniging en over de ontbinding van de vereniging moet, buiten de voorwaarden voor een normale statutenwijziging, de beslissing worden genomen met een viervijfdemeerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

MOD 2.2

"

.4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Art.12.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door twee bestuurders. Alle effectieve leden ontvangen een copie van de notulen. De notulen worden ook opgenomen in een bijzonder register dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging. Effectieve leden, toegetreden leden en derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage van de notulen te vragen via de procedure, beschreven in het huishoudelijk reglement.

TITEL IV. - Raad Van Bestuur

Art.13.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad Van Bestuur met ten minste vier bestuurders. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Benoeming, ontslag, aftreden, en afzetting van een bestuurder worden binnen één maand in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Art.14.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van maximaal vijf jaar en zijn herkiesbaar.

Bij het openvallen van een mandaat wordt op de eerstkomende Algemene Vergadering een plaatsvervanger aangeduid om het betrokken bestuurdersmandaat te voleindigen.

Art.15.

De Raad Van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art.16

De Raad Van Bestuur vergadert in de regel maandelijks. Hij vergadert bovendien telkens als de voorzitter het nuttig acht of op vraag van twee bestuurders.

De oproeping tot de vergadering wordt uiterlijk vijf werkdagen voor de vergadering verstuurd. Zij bevat de agenda en de documenten die erop betrekking hebben. Bestuurders kunnen vooraf agendapunten aanbrengen. Art. 17.

§1 . De voorzitter zit de vergadering voor. In gevat van afwezigheid wordt de vergadering voorgezeten door een andere bestuurder, aangeduid bij gewone meerderheid.

De Raad Van Bestuur kan op zijn vergaderingen steeds externe personen uitnodigen.

De Raad Van Bestuur bespreekt alleen de punten die in de agenda vermeld staan. In gevat van hoogdringendheid kunnen nieuwe punten worden toegevoegd mits de Raad Van Bestuur er bij gewone meerderheid mee akkoord gaat.

Bij de behandeling van punten waarbij één of meerdere leden van de Raad Van Bestuur rechtstreeks of onrechtstreeks belanghebbende partij zijn, neemt deze bestuurder of nemen deze bestuurders geen deel aan de bespreking en de besluitvorming over deze punten. De Raad Van Bestuur treft collegiaal beslissingen in het kader van haar bestuursbevoegdheid, hetwelk alle daden van beheer omvat in de meest ruime zin van het woord. De Raad Van Bestuur vertegenwoordigt eveneens collegiaal de vzw in alle handelingen in en buiten rechte.

§2. De Raad Van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft plus één van de bestuurders aanwezig is. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, waarbij onthoudingen niet worden meegeteld. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

§3. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door twee bestuurders. Ze worden

ingeschreven in een daartoe bestemd register dat bewaard wordt op het adres van de zetel van de vereniging. Alle effectieve Leden kunnen de notulen in dit register raadplegen via de procedure, beschreven in het huishoudelijk reglement.

De uittreksels die moeten worden overgelegd, en al de andere akten worden geldig ondertekend door twee bestuurders.

Ar.18.

§1. De Raad Van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle wettelijke aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad Van Bestuur kan zelfs alle daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken enz.

§2. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, tenzij expliciet een bijzondere volmacht wordt toegekend aan één bestuurder. Bestuurders die namens de Raad Van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of machtiging.

§3. De Raad Van Bestuur is, binnen het hier vermelde kader, volledig bevoegd voor het regelen van aile materies die noch door de wet noch door deze statuten zijn geregeld, zoals onder andere het huishoudelijk reglement.

§4. De Raad Van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer van de

MOD 2.2

Luik B - vervolg

bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid 'van de vereniging. In dergelijk geval moeten de gedelegeerde bevoegdheden duidelijk omschreven zijn in een beslissing van de Raad Van Bestuur.

§5. De Raad Van Bestuur kan één of meerdere werkgroepen oprichten die zich bezig houden met één of `. ander van de activiteiten van de vereniging. Adviezen van deze werkgroepen worden voorgelegd aan de Raad Van Bestuur.

§6. De Raad Van Bestuur beslist wie over de bankvolmachten beschikt en op welke wijze.

§7. De Raad Van Bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit dat alle aangelegenheden zal regelen die niet in deze statuten bepaald zijn. Een door alle bestuurders voor akkoord ondertekend exemplaar za] steeds op de zetel ter inzage zijn. Alle effectieve en toegetreden leden zijn gehouden het huishoudelijk reglement na te leven.

TITEL V - rekeningen, begrotingen

Art.19.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december. Ieder jaar op 31 december wordt de rekening van het aflopende boekjaar afgesloten en de begroting van het volgend boekjaar opgemaakt. De Raad Van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering, ten laatste binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar. Binnen dertig dagen na de goedkeuring ervan wordt de jaarrekening van het vorig boekjaar neergelegd bij de hiervoor bevoegde instanties.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting tot 31 december 2011.

TITEL VI - ontbinding, vereffening

Art.20.

Behoudens de gevallen van de gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald is in artikel 19, §§ 2 en 3, en artikel 20

van de wet van 27 juni 1921, zoals hiervoor omschreven in artikel 12, §5.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,

- één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Art.21.

In geval van vrijwillige ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan

een vereniging die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft.

Art.22.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 toepasselijk, de

algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Volgende personen worden benoemd als lid van de Raad van Bestuur:

" Dirk Mertens, geboren 13-10-1958 te Leuven

" Erwin Wellekens, geboren 19-04-1964 te Leuven

" Thierry Parduyns, geboren 26-03-1970 te Leuven

Gedaan te Kessel-Lo op 16 maart 2011

Dirk Mertens, bestuurder

voor-

behouden

aan het

Belgisch

i Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GALILEO TRAININGSCENTER

Adresse
VAN RODESTRAAT 42 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande