GC LABORATORY EUROPE

Divers


Dénomination : GC LABORATORY EUROPE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 634.899.345

Publication

17/08/2015
ÿþr w mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111 tiuIVIIIeINIW~IIIVNI~B

*15118597*

LNEERGELECaD

Q s AUG. 2015

Griffie Rechtbank van Koophandel

te leiktil'f

nnexes du Moniteur beige

~

Ondernemingsnr: Q.634 g 99 J--ys-

Benaming (voluit) : GC Laboratory Europe

(verkort) :

Rechtsvorm : Economisch samenwerkingsverband

Zetel : Researchpark Haasrode-Leuven 1240, Interleuvenlaan 13

3001 Leuven

Onderwerp akte :OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte verleden op vier augustus tweeduizend vijftien, voor Meester Tim Carnewal, Notaris

te Brussel,

dat :

1) De vennootschap naar het recht van Japan "GC Corporation", afgekort " GCC ", met maatschappelijke zetel te 3-2-14, Hongo, Bunkyo-Ku, Tokio, Japan;

2) De vennootschap naar het recht van Zwitserland "GC International AG", afgekort "GCIAG", met maatschappelijke zetel te Pilatusstrasse 39, 6003 Luzern, Zwitserland;

onder hen een vennootschap economisch samenwerkingsverband hebben opgericht, waarvan de statuten als volgt luiden:

Naam

Een economisch samenwerkingsverband wordt opgericht onder de naam "GC Laboratory Europe".

Alle contracten, akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van het Samenwerkingsverband moeten de maatschappelijke benaming van het Samenwerkingsverband vermeiden evenals zijn rechtsvorm ("Economisch Samenwerkingsverband" of afgekort "ESV"), het adres van de maatschappelijke zetel van het Samenwerkingsverband, de woorden "rechtspersonenregister" of "RPR", het ondernemingsnummer en het rechtsgebied waar de maatschappelijke zetel van het Samenwerkingsverband gevestigd is.

Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van het Samenwerkingsverband is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement van Leuven, te 3001 Leuven, Researchpark Haasrode-Leuven 1240, Interleuvenlaan 13.

De maatschappelijke zetel van het Samenwerkingsverband kan bij beslissing van de Zaakvoerder, te publiceren in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, verplaatst worden.

Doel

Het Samenwerkingsverband streeft voor zichzelf geen winstoogmerk na,

Het doel van het Samenwerkingsverband bestaat in het deelnemen aan, het uitvoeren en het promoten van enig wetenschappelijk onderzoek of gelijkaardige activiteiten ter ondersteuning of voorbereiding van de activiteiten van haar Leden. Het Samenwerkingsverband zal voornamelijk wetenschappelijk onderzoek uitvoeren betreffende de ontwikkeling van nieuwe tandheelkundige producten op basis van de intellectuele eigendomsrechten van GCC, hieraan deelnemen en promoten.

Het Samenwerkingsverband mag geen activiteiten voeren die de activiteiten van haar Leden niet ondersteunen of voorbereiden.

Om haar doel te verwezenlijken mag het Samenwerkingsverband alle handelingen of activiteiten uitoefenen in overeenstemming met de wet, en in het bijzonder met de wettelijke bepalingen betreffende samenwerkingsverbanden. Dit omvat onder meer, maar binnen de grenzen gesteld door de wet, het aanwerven van personeel, het verwerven, het huren of verhuren, het produceren, het overdragen of uitwisselen van alle roerende en onroerende goederen, het aangaan van overeenkomsten, het uitlenen en ontlenen van geld, het vestigen van hypotheken, panden of enige andere vorm van zekerheden op haar bezittingen.

Het doel van het Samenwerkingsverband kan alleen gewijzigd worden bij unanieme beslissing van de Algemene Vergadering van de Leden.

Duur

De duur van het Samenwerkingsverband is onbeperkt en begint te werken op datum van vier augustus tweeduizend vijftien,

Lidmaatschap

Op de laatste biz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

mod 11.1

Enkel handelsvennootschappen met rechtspersoonlijk-heid die deel uitmaken van de "GC'"-groep mogen

Leden worden.

Een nieuw Lid zal niet aansprakelijk zijn voor de verbintenissen van het Samenwerkingsverband die reeds

bestonden voor de aanvang van zijn lidmaatschap van het Samenwerkingsverband.

Elk Lid dat niet langer de voorwaarden opgesomd onder artikel 5.1 vervult, verliest automatisch zijn

hoedanigheid van Lid van het Samenwerkingsverband

De oprichtende Leden van het Samenwerkingsverband zijn

- De vennootschap naar het recht van Japan "GC Corporation", afgekort "GCC", met maatschappelijke

zetel te 3-2-14, Hongo, Bunkyo-Ku, Tokio, Japan, met het volgende doel:

"1. Produceren, herstellen, onderhouden en inspecteren, verkoop en verhuur van medische apparatuur;

2. Fabriceren en verkoop va farmaceutische producten, quasi-medicijnen, cosmetische producten en giftige en schadelijke substanties;

3. Importeren en exporteren van de goederen onder hoger vermelde punten 1 en 2;

4, Technische opvoeding en opleiding inzake tandheelkunde en het voorzien en verkopen van

tandheelkundige informatie;

5. Fabriceren en verkoop van prothetische tandheelkundige hulpmiddelen, en voorzien en verkopen van informatie over protheses;

6. Fabriceren en verkoop van biologisch experimentele apparatuur en materiaal voor test-, onderzoek-, inspectie- en ontwikkelingsdoeleinden;

7. Consultancy diensten inzake tandheelkunde;

8. Voorzien en verkopen van het resultaat van toevertrouwde inspecties inzake orale hygiëne;

9. Verkoop van softwareproducten en boeken inzake tandheelkunde; en

10. Alle diensten die verband houden met het voornoemde,"

- De vennootschap naar het recht van Zwitserland "GC International AG", afgekort "GCIAG", met maatschappelijke zetel te Pilatusstrasse 39, 6003 Luzem, Zwitserland, met het volgende doel:

"De handel, verkoop en distributie van tandheelkundige middelen, apparatuur en gerelateerde producten alsook de creatie en ontwikkeling van intellectuele eigendomsrechten van gerelateerde producten. De corporatie mag bijkantoren en dochterondernemingen oprichten in Zwitserland en in het buitenland, het mag participaties verwerven in andere vennootschappen in Zwitserland en in het buitenland en het mag aire activiteiten verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verbonden zijn met het doel van de corporatie. De corporatie mag onroerend goed in Zwitserland en in het buitenland aankopen, aanhouden, belasten en verkopen. Het mag financiering aannemen voor eigen rekening en voor rekening van derden alsook zich garant en borg stellen voor dochteronderneming en derden.".

Het Samenwerkingsverband wordt opgericht zonder inbreng in natura noch in geld vanwege de oprichtende Leden. Voorschotten zullen wel van hen gevraagd worden, in gelijke delen tenzij de Algemene Vergadering er anders over zou beslissen, om de opstart en andere kosten te dekken.

De Leden zijn hoofdelijk gehouden voor alle verplichtingen en schulden van het Samenwerkingsverband, in gelijke delen tenzij de Algemene Vergadering erover anders zou beslissen van tijd tot tijd.

Het Samenwerkingsverband bestaat uitsluitend ten behoeve van zijn leden. Het bestuur van .het Samenwerkingsverband is gebaseerd op een volledige transparantie van de kosten en inkomsten voor de leden.

Toelating

Nieuwe Leden worden bij unanieme beslissing van de Algemene Vergadering toegelaten. De Algemene Vergadering kan bepaalde (financiële of andere) voorwaarden voor de toelating van een nieuw Lid opleggen.

Zonder afbreuk te doen aan artikel 5 kan de Algemene Vergadering vrij beslissen al dan niet een nieuw Lid toe te laten.

Ontslag

Elk Lid kan ontslag nemen uit het Samenwerkingsverband door kennisgeving daarvan per aangetekend schrijven aan de Zaakvoerder. Het ontslag heeft uitwerking op het einde van het kalenderjaar waarin kennis werd gegeven aan de Zaakvoerder.

Uitsluiting

De Algemene Vergadering kan een Lid dat de statuten niet naleeft, uitsluiten na de verdediging van het betrokken Lid te hebben gehoord.

De beslissing om een Lid uit te sluiten kan slechts genomen warden bij unanieme beslissing van de Algemene Vergadering, waarbij het Lid over wiens uitsluiting gestemd wordt, niet meegerekend wordt.

Einde van het lidmaatschap

De Leden houden op deel uit te maken van het Samenwerkingsverband ingevolge hun (i) uittreding, (ii) uitstuiting, (iii) faillissement, (iv) ontbinding gepaard gaand met vereffening of (y) indien ze niet langer voldoen aan de vereisten van lidmaatschap.

Het vroegere Lid is gerechtigd de terugbetaling van zijn bijdrage te eisen, na aftrek van zijn verplichtingen tegenover het Samenwerkingsverband. De Zaakvoerder zal beslissen of de terugbetaling in natura of in geld gebeurt.

Overdracht

Elk Lid kan zijn lidmaatschap in het Samenwerkingsverband overdragen op voorwaarde dat de kandidaat-overnemer de voorwaarden van artikel 5.1 van de statuten vervult en op voorwaarde dat de overdracht goedgekeurd wordt bij unanieme beslissing van de Algemene Vergadering,

Een schriftelijk verzoek tot overdracht van lidmaatschap moet gericht worden aan de Zaakvoerder. De Zaakvoerder gaat na of de kandidaat-overnemer aan de vereisten van artikel 5.1 voldoet en, indien dit het geval is, roept een Algemene Vergadering samen.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/08/2015 - Annexés du Moniteur belge

Op de laatste blz van Ltnk B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(oinceni bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

mad 11.1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

4'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

De Algemene Vergadering kan vrij beslissen om al dan niet de overdracht van lidmaatschap aan de

kandidaat-overnemer te aanvaarden.

Samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle Leden,

Bevoegdheden

De Algemene Vergadering heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle beslissingen te nemen en

alle handelingen te stellen die nuttig of noodzakelijk zijn om het maatschappelijk doel van het

Samenwerkingsverband te verwezenlijken.

Zij bepaalt het algemeen beleid van het Samenwerkingsverband,

Zij keurt de jaarrekening goed en geeft kwijting aan de Zaakvoerder en de eventuele commissaris.

De Algemene Vergadering heeft de exclusieve bevoegdheid om:

* Leden toe te laten en uit te sluiten;

* Een overdracht van lidmaatschap goed te keuren;

* Zaakvoerders te benoemen en te ontslaan;

* Commissaris(sen) te benoemen en te ontslaan, indien toepasselijk,

* De bijdragen van de Leden te bepalen;

* De jaarrekeningen en de budgetten (indien toepasselijk) goed te keuren;

* Deze statuten te wijzigen;

* Te beslissen het Samenwerkingsverband te ontbinden en in vereffening te stellen; en

* Elke beslissing te nemen die bij wet of door deze statuten aan de Algemene Vergadering werd voorbehouden.

Vergaderingen

De Algemene Vergadering zal elke eerste maandag van de maand juni beraadslagen, of de daaropvolgende werkdag indien dit een vakantiedag is.

De gewone algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de Samenwerkingsverband of in de gemeente van de zetel van de Samenwerkingsverband.

De Algemene Vergadering mag worden bijeengeroepen door de Zaakvoerder of de commissarissen en moet worden bijeengeroepen op aanvraag van één of meer Leden. In dat geval moet de Algemene Vergadering worden opgeroepen binnen de dertig dagen na het verzoek,

De Algemene Vergadering wordt gehouden de zetel van het Samenwerkingsverband of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief of op andere wijze medegedeeld.

De Zaakvoerder zal de Leden, per aangetekend schrijven en dit ten minste vijftien dagen voor de Algemene Vergadering, de datum en de plaats van de vergadering, samen met de voorgestelde agenda, meedelen.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door haar Voorzitter, die aangeduid zal worden onder de vertegenwoordigers van de Leden.

Beraadslagingen

Elk Lid heeft één stem.

Behalve indien anders voorzien door de wet of door deze statuten, worden de beslissingen van de Algemene Vergadering genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden. Beslissingen die de unanimiteit van de Algemene Vergadering vereisen, kunnen enkel geldig genomen worden indien alle Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de Algemene Vergadering.

Wijzigingen aan deze statuten vereisen de unanieme goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Eik Lid mag zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander Lid. De volmachten dienen een handtekening te dragen (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek).

De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, fax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek en worden overhandigd aan de Voorzitter van de Algemene Vergadering.

Zaakvoerder

Het bestuur wordt opgedragen aan een Zaakvoerder, benoemd door de Algemene Vergadering voor onbepaalde duur, maar die geen Lid hoeft te zijn.

De Zaakvoerder kan te allen tijde en zonder kennisgeving door de Algemene Vergadering ontslagen worden.

De Zaakvoerder wordt belast met het dagelijks bestuur van het Samenwerkingsverband, inzonderheid de coördinatie tussen de Leden. De Zaakvoerder is tevens belast met de uitvoering van het algemeen beleid van het Samenwerkingsverband, zoals uitgestippeld door de Algemene Vergadering.

Vergoeding

Het mandaat van de Zaakvoerder zal niet vergoed worden behoudens andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering.

Bevoegdheden

De Zaakvoerder oefent de bestuurs- en beheersbevoegdheden van het Samenwerkingsverband uit met inbegrip van de exclusieve bevoegdheid om de jaarrekening op te stellen. Hij beschikt over de meest uitgebreide machten om alle handelingen te stellen die nodig of nuttig zijn om het doel van het Samenwerkingsverband te verwezenlijken, met uitzondering van degene die de Wet aan de Algemene Vergadering voorbehoudt.

Het Samenwerkingsverband wordt ten aanzien van derden geldig vertegenwoordigd door de Zaakvoerder. De Zaakvoerder kan ook specifieke vertegenwoordigingsbevoegdheden delegeren aan een derde.

Boekjaar.

Het boekjaar begint op één april en eindigt op één en dertig maart van het daaropvolgende jaar.

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoto)nEen) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

mod 11.1

Latere inbrengen en andere financieringswijzen.

Latere inbrengen zullen met unanimiteit door de Algemene Vergadering beslist worden. Tenzij andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering en zonder afbreuk te doen aan de hoofdelijke aansprakelijkheid van de Leden, zal de Algemene Vergadering met unanimiteit beslissen in welke verhouding ieder Lid zal instaan voor de jaarlijkse verliezen,

Ais er inbrengen in natura worden gedaan zal een verslag van een door de Algemene Vergadering benoemde bedrijfsrevisor neergelegd worden bij de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, overeenkomstig artikel 844 van het Wetboek van Vennootschappen.

Het Samenwerkingsverband kan, desgevallend, ook door giften en subsidies gefinancierd worden. SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

Benoeming van een zaakvoerder.

Werd benoemd tot eerste zaakvoerder, en dit voor onbepaalde duur: de heer NAKAO Makato, wonende te 6006 Luzem, Zinggentortrasse 5, Zwitserland.

Zijn mandaat is onbezoldigd.

Benoeming van een commissaris

Werd benoemd tot commissaris: de burgerlijke vennootschap die de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen, "PwC Bedrijfsrevisoren", gevestigd te 1932 Sint-Stevens-Woluwe, Woluwedal 18, die overeenkomstig artikel 132 van het Wetboek van vennootschappen, als vertegenwoordiger de heer JEANQUART Roland, aanduidt en dit voor drie jaar vanaf vier augustus tweeduizend vijftien.

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van vier augustus tweeduizend vijftien en zal worden afgesloten op 31 maart 2016.

Eerste gewone algemene vergadering.

De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar 2016.

Volmacht rechtspersonenregister, BTW Administratie en Kruispuntbank van Ondernemingen.

Bijzondere volmacht werd verleend aan de heer Jean-François Mouchet en ieder ander advocaat of medewerker van het kabinet " Lawsquare ", die te dien einde allen woonstkeuze doen te 1932 Sint-Stevens-Woluwe, Woluwedal 18, allen individueel bevoegd, evenals aan hun bedienden, aangestelden en lasthebbers, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij het rechtspersonenregister en, desgevallend, bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, te verzekeren.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL.

(Tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd : een uitgifte van de akte, twee volmachten).

Uitgereikt vóôr registratie in toepassing van artikel 173, 1' bis van het Wetboek registratierechten,

Tim Carnewal

Notaris

e .. .. é. Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



filagen bij het Belgisch Staatsblad -17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste brz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(oln(eni bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
GC LABORATORY EUROPE

Adresse
INTERLEUVENLAAN 13 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande