GERCU

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : GERCU
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 632.611.927

Publication

24/06/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15310445*

Neergelegd

22-06-2015

Griffie

Ondernemingsnummer :

0632611927

Benaming (voluit) : GERCU

(verkort) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Paul Delvauxwijk 14

(volledig adres) 3000 Leuven

Rechtsvorm :

Onderwerp akte :

Er blijkt uit een akte verleden op achttien juni tweeduizend vijftien, voor Meester Tim CARNEWAL, notaris te Brussel,

dat :

de heer CUPPENS Gert, wonende te Paul Delvauxwijk 14, 3000 Leuven,

volgende vennootschap heeft opgericht:

Rechtsvorm  Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen. Zij heeft de uitoefening van louter burgerrechtelijke activiteiten tot doel en zodoende verkrijgt zij de hoedanigheid van koopman niet.

De vennootschap draagt de naam "GERCU".

Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Paul Delvauxwijk 14, 3000 Leuven.

Deze zetel kan bij gewone beslissing van de zaakvoerder(s) worden verplaatst met inachtneming van de taalwetgeving. De zaakvoerder(s) zorgt (zorgen) voor de bekendmaking van dit besluit in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De zaakvoerder(s) heeft (hebben) de bevoegdheid om deze wijziging authentiek te doen vaststellen in dit artikel van de statuten.

De vennootschap mag, bij gewone beslissing van de zaakvoerder(s), in België of in het buitenland,

dochtervennootschappen oprichten of agentschappen, opslagplaatsen, bedrijfszetels, administratieve zetels of bijkantoren vestigen, mits naleving van de deontologische beginselen, de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies en de reglementen van de Orden van Advocaten waarvan de vennoten deel van uitmaken. Doel

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland, het uitoefenen door de vennoot of vennoten van het beroep van advocaat, hetzij alleen, hetzij met anderen, en alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het optreden als scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

De vennootschap kan samenwerken met, deelnemen of investeren in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in bestaande of op te richten vennootschappen of verenigingen, die hetzelfde doel nastreven, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende of onroerende goederen zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, zonder dat dergelijke handelingen echter een handelsactiviteit mogen uitmaken.

De vennootschap zal bij de uitoefening van het beroep van advocaat de regels eigen aan de uitoefening van dit beroep, zoals bepaald door de bevoegde instanties, eerbiedigen.

Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken op datum van achttien juni tweeduizend vijftien.

Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR).

Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen, op naam, zonder vermelding van waarde, die ieder één /

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Er wordt op de totaliteit van de kapitaalaandelen in geld ingeschreven door de heer CUPPENS Gert. Ieder aandeel waarop werd ingeschreven, werd volgestort ten belope van honderd ten honderd.

Het kapitaal werd volledig volgestort.

BANKATTEST.

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 224 van het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer BE11 7360 1375 3048 bij de KBC bank, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 4 juni 2015 afgeleverd bankattest, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven.

Samenstelling van het bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten, die advocaat moeten zijn, benoemd door de algemene vergadering voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Indien een rechtspersoon tot zaakvoerder benoemd wordt, benoemt deze een natuurlijke persoon onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers als vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van dit mandaat in naam en voor rekening van deze rechtspersoon. De rechtspersoon mag deze vaste vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van het mandaat van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij / zij dit mandaat in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De zaakvoerder(s) is (zijn) herbenoembaar.

Het mandaat van uittredende zaakvoerders die niet herbenoemd zijn, houdt onmiddellijk op na de algemene vergadering die heeft beraadslaagd over een herverkiezing.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, maken deze het college van zaakvoerders uit. Het college van zaakvoerders kan onder zijn leden een voorzitter benoemen. Bij ontstentenis van deze benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren van de aanwezige zaakvoerders.

Het college van zaakvoerders kan onder zijn leden een secretaris benoemen.

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, dient de zaakvoerder noodzakelijkerwijze de enige vennoot te zijn. Wanneer de zaakvoerder de hoedanigheid van advocaat verliest, kan de vennootschap niet langer het beroep van advocaat uitoefenen.

Bestuursbevoegdheid

Iedere zaakvoerder heeft individueel de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Het bestuursorgaan mag voor bijzondere en bepaalde aangelegenheden één of meer bijzondere lasthebbers aanstellen.

Vertegenwoordiging

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

Algemene vergadering

Ieder jaar wordt de gewone algemene vergadering gehouden op de tweede vrijdag van de maand april om achttien uur.

De algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats vermeld in de oproeping.

Vertegenwoordiging

Elke vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber, al dan niet vennoot. De volmacht moet de handtekening van de vennoot dragen (met inbegrip van een elektronische handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek).

Indien de oproeping dit vereist, moet de gedagtekende en ondertekende volmacht minstens drie (3) werkdagen vóór de datum van de algemene vergadering per brief, fax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek worden gezonden naar de zetel van de vennootschap of een in de oproeping aangeduide plaats. De toelatingsformaliteiten moeten vervuld zijn geweest indien de oproeping dit vereist. Aanwezigheidslijst

Alvorens aan de algemene vergadering deel te nemen, moet een vennoot of zijn / haar lasthebber de aanwezigheidslijst ondertekenen.

Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één (1) stem.

Boekjaar

Het boekjaar begint op één (1) januari en eindigt op één en dertig (31) december van hetzelfde kalenderjaar. Winstverdeling

Jaarlijks houdt de algemene vergadering een bedrag van minstens één twintigste (5 %) van de nettowinst in voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze inhouding is niet langer verplicht zodra de wettelijke reserve één / tiende (10 %) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Dividenden

De uitkering van de dividenden toegekend door de algemene vergadering geschiedt op de tijdstippen en op de plaatsen bepaald door het bestuursorgaan.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Elke uitkering van dividend die gebeurde in strijd met de wet dient door de vennoot die deze uitkering heeft ontvangen te worden terugbetaald, indien de vennootschap bewijst dat de vennoot wist dat de uitkering in zijn / haar gunst in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn.

Uittreding - Ontbinding  Vereffening

Behoudens wanneer de wet dit voorschrijft hebben het overlijden, het definitieve verbod tot beroepsuitoefening, de schorsing, de wettelijke onbekwaamheid, het kennelijke onvermogen, de uitsluiting of de uittreding van een vennoot niet de ontbinding van de vennootschap tot gevolg. De gewezen vennoot of zijn rechtverkrijgenden hebben, behalve op de prijs van de overgedragen aandelen recht (i) op het bij deze aandelen horend deel van de resultaten van het lopende boekjaar, evenredig aan het gedeelte van het boekjaar tot en met de dag van het voormelde gebeuren in verhouding tot het volledige boekjaar, en (ii) op vergoeding van de geleverde prestaties. Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. De vereffenaars moeten noodzakelijkerwijze voldoen aan elke door toepasselijke deontologische regels opgelegde hoedanigheid. De vereffenaars treden pas in functie na bevestiging door de Rechtbank van Koophandel van de benoeming door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van vennootschappen.Tenzij de akte van benoeming anders bepaalt, beschikken de vereffenaars over alle machten genoemd in artikel 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen.

De algemene vergadering bepaalt de wijze van vereffening.

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

BENOEMING VAN EEN NIET-STATUTAIR ZAAKVOERDER.

Werd benoemd tot eerste, niet-statutaire, zaakvoerder, en dit voor onbepaalde duur: de heer CUPPENS Gert, wonende te Paul Delvauxwijk 14, 3000 Leuven.

Zijn mandaat is onbezoldigd.

OVERNAME VAN VERBINTENISSEN

De vennootschap neemt de verbintenissen over die voor haar rekening en in haar naam zijn aangegaan sedert 1 april 2015 en bekrachtigt deze voor zover als nodig.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van achttien juni tweeduizend vijftien en zal worden afgesloten op 31 december 2016.

EERSTE GEWONE ALGEMENE VERGADERING.

De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar 2017.

VOLMACHT RECHTSPERSONENREGISTER, BTW ADMINISTRATIE en KRUISPUNTBANK van ONDERNEMINGEN

Bijzondere volmacht werd verleend aan de heer Hendrik Lenaerts, die te dien einde woonstkeuze doet te Nieuwdorp 4, 3990 Peer, allen individueel bevoegd, evenals aan hun bedienden, aangestelden en lasthebbers, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij het rechtspersonenregis­ter en, desgevallend, bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, te verzekeren.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL.

(Tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd : een uitgifte van de akte).

Dit uittreksel werd afgeleverd vóór registratie bij toepassing van artikel 173,1° bis van het Wetboek

der Registratierechten.

Tim CARNEWAL

Notaris

Coordonnées
GERCU

Adresse
PAUL DELVAUXWIJK 14 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande