GMTA - GLABBEEK

Association sans but lucratif


Dénomination : GMTA - GLABBEEK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 469.820.290

Publication

31/12/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

4

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsbtad 1111M1#11

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 1? DEC. 2013

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr -. 469.820.290

Benaming

(voluit) : GMTA - Glabbeek

(verkort) .

Rechtsvorm Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel Grotestraat 33 3380 Glabbeek

Onderwerp akte Volledige statuten, wijziging Raad van Bestuur en Dagelijks Bestuur

De hierna genoemde personen:

1. Hendrickx Annie, Cultuurraad, Oplintersesteenweg 24, 3380 Glabbeek;

2. Hendrickx Luc, Cultuurraad, Pepinusfortstraat 28, 3380 Glabbeek;

3. Vandenput Louis, Cultuurraad, Nieuwstraat 7, 3380 Glabbeek;

4. Fremaut Dirk, Cultuurraad, Kromstraat 16, 3380 Glabbeek;

5. Kerkaert Ingrid, Stichtend lid, Kromstraat 7, 3380 Glabbeek;

6. Craninckx An, vertegenwoordigers ouders, Grotestraat 7, 3380 Glabbeek;

7. Debecker Frank, SP.a, Meenselbeekstraat 16, 3380 Glabbeek;

8. Huybrechts Cindy, Dorpspartij, Steenbergestraat 4d, 3384 Glabbeek;

9. Deboes Marleen, Dorpspartij, Dries 8, 3380 Glabbeek;

10. Reekmans Peter, Dorpspartij, Dries 11 b, 3380 Glabbeek;

11. Saelmaekers Maria, CD&V, Walmersumstraat 38, 3380 Glabbeek;

12. Vanmol Suzy, CD&V, Dorpsstraat 113, 3381 Glabbeek;

allen van Belgische nationaliteit,

vertegenwoordigen als effectieve leden de vzw "GMTA - Glabbeek" overeenkomstig de wet van 27 juni

1921, zoals gewijzigd door de Wet van 02 mei 2002 en onder de hierna volgende voorwaarden.

Deze rijst vervangt alle andere lijsten die vroeger in het BeIgisch Staatsblad werden gepubliceerd. De

namen van de personen die niet meer in deze lijst voorkomen, hebben ofwel ontslag genomen of maken

wegens overlijden, van ambtswege geen deel meer uit van de vzw "GMTA Glabbeek",

HOOFDSTUK I. - Naam, zetel, doel en duur van de vereniging

Art.1 . De vereniging wordt genoemd vzw GMTA - Glabbeek.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Glabbeek, op het gemeentehuis, Grotestraat 33, te 3380 Glabbeek. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel de muzikale en theatrale opvoeding te bevorderen door het nemen of steunen van alle initiatieven en activiteiten in dat verband, het nastreven en tot stand brengen van alles wat de muziek en theater kan bevorderen en verspreiden evenals instaan voor het beheer en onderhoud van de door de gemeente Glabbeek ter beschikking gestelde gebouwen, Vzw GMTA - Glabbeek organiseert muziek- en theateropleidingen in de gemeente Glabbeek.

Art. 4. Met dit doel mag zij alle diensten in dat verband uitbaten, alle nuttige overeenkomsten afsluiten met de openbare machten of privaat personen en deelnemen aan of samenwerken met verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven, in zoverre zij niet in tegenstrijd zijn met de gemeentelijke wetgeving en de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 02 mei 2002 op de vzw.

Art. 5. Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft te verwerven.

Art. 6. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan ontbonden worden mits een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de Algemene Vergadering.

Art. 7. De vereniging zal in haar samenstelling vertegenwoordigd zijn door de ouders van de ingeschreven leerlingen, de vertegenwoordigers van een vereniging aangesloten bij de jeugd- of de cultuurraad, aangevuld door vertegenwoordigers van de zetelende politieke partijen in de gemeenteraad van Glabbeek.

HOOFDSTUK Il.- Leden, aanneming, ontslag en verplichtingen

^

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notais, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

IVIOD 2.2

Art, 8. De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. De toegetreden leden zijn al de personen die een morele of technische hulp aan de vereniging kunnen bijbrengen. De toegetreden leden kunnen enkel de vergaderingen bijwonen op uitdrukkelijke uitnodiging van de Algemene Vergadering of de Raad van Bestuur. Hun mandaat is steeds beperkt in de tijd en enkel voor de opdracht en gegeven door de Raad van Bestuur of de Algemene Vergadering. Zij dienen de Raad van Bestuur of de Algemene Vergadering bij te staan of advies te verlenen in de materie waarvoor hij of zij als deskundigen werden verzocht. De toegetreden leden hebben enkel een adviserende stem en bilgevolg geen stemrecht als dusdanig. Het aantal leden is onbeperkt. De leden van de vereniging moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:

a) ofwel ouder zijn van een rechtsgeldig ingeschreven leerling;

b) ofwel vertegenwoordiger zijn van een vereniging aangesloten bij de jeugd- of de cultuurraad van Glabbeek;

c) ofwel gemandateerd zijn door een politieke fractie vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Glabbeek;

De aanvraag tot lidmaatschap voor effectief lid dient schriftelijk te gebeuren aan de voorzitter van de Raad van Bestuur en dit op het adres waar de maatschappelijke zetel is gevestigd. De Raad van Bestuur beslist zonder verhaal over de aanvaarding van het lidmaatschap van de effectieve leden.

Art. 9. Personeelsleden en diens bloed- of aanverwanten in de eerste graad kunnen geen lid zijn van de Raad van Bestuur.

Art. 10. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Art, 11. Elk lid van de vereniging aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen die in de statuten en het huishoudelijk reglement zijn vervat Door de leden worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen der vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun beheer bedreven tekortkomingen.

HOOFDSTUK III.- Algemene Vergadering

Art. 12, De algemene Vergadering bestaat uit de stichtende leden en alle effectieve leden. leder lid heeft recht op één stem. leder lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering door een mandataris, die zelf lid is van de vereniging. Een mandataris kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen. De Raad van Bestuur onderzoekt de geldigheid van de verleende volmachten.

Art. 13. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd:

10 de statuten te wijzigen;

2° de bestuurders te benoemen en af te zetten;

30 de jaarlijkse rekeningen en begrotingen goed te keuren;

4° kwijting aan de bestuurders en de commissarissen te verlenen;

5°.de vereniging vrijwillig te ontbinden;

6° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

70 de commissarissen te benoemen en te ontslaan en de bepaling van hun bezoldiging indien er een vergoeding wordt toegekend;

8° leden van de vereniging uit te sluiten;

9° in alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 14. Er moet tenminste elk jaar één Algemene Vergadering gehouden worden. Al de stichtende en effectieve leden moeten ertoe acht dagen op voorhand uitgenodigd worden. Een buitengewone vergadering kan gehouden worden na beslissing van de Raad van Bestuur of wanneer twee vijfden van de effectieve leden zulks aanvraagt

Art. 15. De bijeenroepingen van de Algemene Vergadering worden door de Raad van Bestuur schriftelijk gedaan. De agenda moet bij de oproepingsbrief gevoegd zijn. Elk voorstel dat ondertekend is door één twintigste van het op de laatste lijst voorkomend aantal effectieve leden, moet op de dagorde worden gebracht zoals nader omschreven in het huishoudelijk reglement.

Art, 16. In gewone gevallen kan de Algemene Vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van de stemmen welk ook het aantal aanwezige of vertegenvvoordidgde leden is. Bij staking van stemmen beslist in ieder geval de stem van de voorzitter of zijn mandataris.

Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld zijn in de oproeping en wanneer minstens tweederde van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel, de doeleinden of de vrijwillige ontbinding waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van viervijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan tweederde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten als ook de besluiten aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art. 17. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden in een speciaal register ingeschreven, onder vorm van proces-verbaal en ondertekend door ten minste twee aanwezige stemgerechtigden.

dl>

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of hun mandatarissen.

De uittreksels en het speciaal register dat de beslissingen van de Algemene Vergadering bevat, alsook de notulen van de Raad van Bestuur en aile boekhoudkundige stukken, kunnen door ieder effectief lid ingekeken worden op de maatschappelijke zetel van de vzw, mits het maken van een afspraak met de voorzitter of zijn mandataris.

HOOFDSTUK IV.- Raad van Bestuur

Art. 18. De stichtende leden vormen de eerste Raad van Bestuur. Door de Algemene Vergadering worden uit haar leden, op voorstel van de betrokken groepen of fractie, twaalf bestuurders aangesteld voor een termijn van zes jaar en samenvallende met de ambtstermijn van het gemeentebestuur, in beide gevallen verlengd met zes maanden. Een vertegenwoordiger van het College van Burgemeester en Schepenen is van ambtswege lid van deze vergadering zonder stemrecht. Alle bestuurders zijn uittredend en herverklesbaar.

De bestuurders worden verkozen à rato van zes bestuurders van de vertegenwoordigers van de ouders van de ingeschreven leerlingen, de vertegenwoordigers van een vereniging aangesloten bij de jeugd- of cultuurraad en zes bestuurders aangeduid door de politieke fracties zetelend in de gemeenteraad, volgens de verdeling van het systeem D'Hondt.

Art. 19. Een bestuurder wordt als ontslagnemend beschouwd door:

1° schriftelijk ontslag ingediend bij de voorzitter;

20 de vervanging door hun partij voor de gemandateerden van de politieke fracties binnen de gemeenteraad;

3° niet te voldoen aan één van de lidmaatschapsvoorwaarden.

Art 20. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij afwezigheid van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter, en ingeval diens afwezigheid door de jongste der aanwezige bestuurders.

Kandidaturen voor deze functies worden schriftelijk tot deze voorzitter gericht.

De benoeming en afzetting van de bestuurders gebeurt door de Algemene Vergadering bij tweederde van de stemmen.

Art. 21. Om geldig te kunnen beraadslagen moet de meerderheid der leden aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen met meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen overeenkomstig de gemeentewet. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 22. De bijeenroeping van de Raad van Bestuur gebeurt door de voorzitter en telkens als minstens drie bestuurders er schriftelijk om verzoeken met opgave van een dagorde.

Art. 23. Alle beslissingen van de Raad van Bestuur worden in een bijzonder akte nregister geboekt. Elk proces-verbaal wordt ondertekend door alle bestuurders die op de vergadering aanwezig waren; de uittreksels welke bij het gerecht of elders dienen neergelegd, moeten de handtekening van de voorzitter en de secretaris of van hun mandatarissen dragen.

Art. 24. De Raad van Bestuur beschikt over alle bevoegdheden, behalve die door de wet of door deze statuten worden voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

Art. 25. De Raad van Bestuur stelt aanstellingen of ontslagen van leerkrachten en coördinator voor aan het College van Burgemeester en Schepenen en stelt de opdrachten van de leerkrachten vast.

De Raad van Bestuur kan aile speciale opdrachten toevertrouwen aan mandatarissen naar zijn keuze.

Voor alle akten uitgaande van de Raad van Bestuur volstaat het niettemin, opdat de vereniging geldig tegenover derden vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de secretaris. De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheid uit als college. Dit betekent dat de helft van de leden aanwezig moet zijn, en daarvan een gewone meerderheid akkoord moet gaan.

Art. 26. De Raad van Bestuur draagt er zorg voor tijdig aile wettelijke voorzieningen, publicaties en aangiften te doen.

Art. 27. Rechtsvorderingen, zowel als aanlegger of verweerder worden ingesteld of opgenomen in naam van de vereniging door de Raad van Bestuur op vervolging en behartiging van de voorzitter of van een hiertoe aangeduide bestuurder.

HOOFDSTUK V.- Dagelijks bestuur

Art. 28. De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een dagelijks bestuur bestaande uit maximum zes personen. De voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester van de Raad van Bestuur maken hier automatisch deel van Ut. Het dagelijks bestuur zal zoals de Raad van Bestuur voor de helft bestaan uit vertegenwoordigers van de politieke fracties en voor de andere helft uit vertegenwoordigers van de ouders van de ingeschreven leerlingen en de vertegenwoordigers van een vereniging aangesloten bij de jeugd- of de cultuurraad. Het dagelijks bestuur deelt haar taakverdeling mee aan de Raad van Bestuur de eerste vergadering volgend op haar aanstelling. De Raad van Bestuur kan die opdracht ten allen tijde terugtrekken. De schepen van GMTA van de gemeente Glabbeek maakt van ambtswege deel uit van het dagelijks bestuur.

HOOFDSTUK VI.- Begrotingen en rekeningen

Art. 29. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Een vergelijkende staat tussen de begroting en de werkelijke toestand kan ten allen tijde op vraag van de Raad van Bestuur op de agenda

V

M002.2

Luik B ven./ab:1

gezet worden. Indien nodig zal de Raad van Bestuur in overleg met de ontvanger begrotingswijzigingen beslissen en voorleggen aan de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering waarop de rekening en de begroting goedgekeurd worden, moet gehouden worden binnen de 6 maanden na het afsluiten van het boekjaar.

HOOFDSTUK VIL- Slot, ontbinding en vereffening

Art. 30. Aile bepalingen, voorschriften, opdrachten, enz. die niet uitdrukkelijk voorzien zijn in de huidige statuten en voor zover ze niet strijdig zijn met de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 02 mel 2002, zullen geregeld worden door een overeenkomst tussen het gemeentebestuur en de vzw en in het huishoudelijk reglement.

Art. 31. Ingeval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding zal het actief van de vereniging overgedragen worden aan de gemeente Glabbeek.

HOOFDSTUK Vil!.- Ontslagen en Benoemingen

Ulttreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering van 03 juni 2013.

De leden van de Algemene Vergadering aanvaarden het ontslag van;

Holsbeeks Hilde, Heideblokstraat 7, 3380 Glabbeek;

Vangoidsenhoven Mia, Torenstraat 52a, 3384 Glabbeek;

Denruyter Gerda, Steenbergestraat 15, 3384 Glabbeek;

Naulaerts Kristine, Dorpsstraat 14, 3381 Glabbeek;

Petré Yves, Ruiterij 15, 3380 Glabbeek;

Van Tongel Wim, Steenbergestraat 47, 3384 Glabbeek;

Peeters Romain, Attenrodestraat 22, 3384 Glabbeek.

De leden van de Algemene Vergadering keuren bovenstaande statuten integraal goed en benoemen in geheime zitting met éériparigheid van stemmen als leden van de Raad van Bestuur:

Hendrickx Annie, Oplintersesteenweg 24, 3380 Glabbeek;

Hendrickx Luc, Pepinusfortstraat 28, 3380 Glabbeek;

Fremaut Dirk, Kromstraat 16, 3380 Glabbeek;

Vanden put Louis, Nieuwstraat 7, 3380 Glabbeek;

Craninclo( An, Grotestraat 7, 3380 Glabbeek;

Saelmaekers Maria, Walmersumstraat 38, 3380 Glabbeek;

Vanmol, Suzy, Dorpsstraat 113, 3381 Glabbeek;

Reekmans Peter, Dries 11b, 3380 Glabbeek;

Deboes Marleen, Dries 8, 3380 Glabbeek;

Huybrechts Cindy, Steenbergestraat 4d, 3384 Glabbeek;

Debecker Frank, SP.a, Meenselbeekstraat 16, 3380 Glabbeek.

De Raad van Bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Saelmaekers Maria, Walmersumstraat 38, 3380 Glabbeek, voorzitter;

Huybrechts Cindy, Steenbergestraat 4d, 3384 Glabbeek, eerste ondervoorzitter;

Hendrickx Luc, Pepinusfortstraat 28, 3380 Glabbeek, tweede ondervoorzitter;

Fremaut Dirk, Kromstraat 16,3380 Glabbeek, secretaris;

Debecker Frank, Meenselbeekstraat 16, 3380 Glabbeek, penningmeester;

De leden van de Raad van Bestuur benoemen met éénparigheid van stemmen als leden van het dagelijks bestuur;

Saelmaekers Maria, Walmersumstraat 38.3380 Glabbeek, voorzitter:

Huybrechts Cindy, Steenbergestraat 4d, 3384 Glabbeek, eerste ondervoorzitter;

Hendrickx Luc, Pepinusfortstraat 28, 3380 Glabbeek, tweede ondervoorzitter;

Fremaut Dirk, Kromstraat 16, 3380 Glabbeek, secretaris;

Debecker Frank, Meenselbeekstraat 16,3380 Glabbeek, penningmeester;

Hendrickx Annie, Oplintersesteenweg 24, 3380 Glabbeek.

Opgemaakt te Glabbeek, op 03 juni 2013.

(Get.) Fremaut Dirk (Get.) Saelmaekers Maria

secretaris voorzitter

11.

Voor behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van 1..tiik B vermelden " Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nCem bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
GMTA - GLABBEEK

Adresse
GROTESTRAAT 33 3380 GLABBEEK(ZUURBEMDE)

Code postal : 3380
Localité : GLABBEEK
Commune : GLABBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande