GOORBIKERS

Association sans but lucratif


Dénomination : GOORBIKERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 883.885.378

Publication

09/11/2012
ÿþ .-~....._ ,. ~_. M0D 2 2

'LC1b:~, r In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondememingsnr : 883.885.378

Benaming

(voluit) : GOORBIKERS

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW -

Zetel : 310 cvc)c..o~ `fit s~ á~ ee~.~e 3 'k c7

Onderwerp akte : Wijziging bestuur en statuten VZW

De ondergetekenden:

Marc Sannen, met woonplaats Peuterstraat 36, 3130 Begijnendijk

Jean Van Meerbeek, met woonplaats Gijmelsesteenweg 310, 3201 Aarschot

David Vereist, met woonplaats Capittelstraat 27, 3201 Langdorp

Patrick Bouwen, met woonplaats Kegelstraat 27, 2580 Beerzel

Joris Menten, met woonplaats Vispoel 14, 2230 Herselt

Bijeen te Aarschot op datum van 1/10/2012, verklaren hierbij de wijziging van bestuur en statuten van de reeds eerder opgerichte VZW.

HOOFDSTUK 1

Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1 - Benaming van de vereniging

De vereniging draagt de naam GOORBIKERS vzw

Artikel 2 - Maatschappelijke zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3201 Aarschot, Capittelstraat 27. Het adres van de zetel kan verplaatst worden bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur. Het gerechtelijk arrondissement waaronder de zetel valt is Leuven,

Artikel 3 - Maatschappelijk doel

De vereniging heeft tot doe! de wielersport te bevorderen, dit met de klemtoon op de recreatieve wielersport, vooral mountainbike, Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen en helpen realiseren. Zij kan ook, doch slechts op bijkomstige wijze, alle handelsdaden stellen voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend ten goede komt aan het maatschappelijk doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4 - Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK 11

Artikel 5 - Leden

Er zijn twee soorten leden: de effectieve leden, met stemrecht, en de toegetreden leden, zonder stemrecht. Effectieve en toegetreden leden vormen samen de Algemene Vergadering. Voor alle leden geldt dat zij jaarlijks een lidgeld moeten betalen.

Het aantal stemgerechtigde leden mag niet minder dan 3 bedragen. De eerste effectieve leden zijn de oprichters die deze akte ondertekenen. Zij bezitten de volheid van het lidmaatschap,

De toegetreden leden van de vereniging zijn de gewone leden. Zij hebben geen stemrecht, maar kunnen wel ten volle deelnemen aan de activiteiten van de vereniging. De bestuurlijke werking en de beslissingen van de Raad van Bestuur worden aan de toegetreden leden meegedeeld in de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

r1CNI`C; LlR

31 "lu` C-G1SCI- J `Tl

'`C'- Neergelegd ter griffie der

r,r Rechtbank van Kooppad , 20 2

te Leuven, de LL

11j c,r., r, Di~ GRIFFIER,

Griffie

all IIY VIVV IhI all

" iaie3zvs*

bet



Bq Sta

11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Artikel 6 - Toetredingsvoorwaarderi

Als stemgerechtigd lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon die door de Raad van Bestuur wordt aanvaard, mits tweederde meerderheid. Een kandidaat stemgerechtigd lid dient zijn verzoek te richten aan de Raad van Bestuur.

Artikel 7 - Jaarlijkse bijdrage

De jaarlijkse bijdrage wordt vastgesteld op maximum E 350.

Artikel 8 - Voorwaarden tot uittreding van de leden

Eik stemgerechtigd lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het uittreden moet door de Algemene Vergadering aanvaard worden.

Het lidmaatschap vervalt door niet betalen van jaarlijks lidgeld of door het ontslag, op verzoek,

De uitsluiting van een stemgerechtigd lid kan slechts door de Algemene Vergadering, zoals is omschreven in artikel 14. Uittredende of uitgesloten stemgerechtigde leden en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van gestorte bedragen en/of gedane inbrengen vorderen.

HOOFDSTUK lil

Raad van Bestuur

Artikel 9 - Benoeming van de bestuurders

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminst drie leden, die stemgerechtigd lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Hun mandaat is van onbepaalde duur. In geval een bestuurder ontslag neemt of uitgesloten wordt, wordt hij geacht zijn mandaat te voltooien tot zijn ontslag wordt aanvaard door de Algemene Vergadering.

Artikel 10 - Werking van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur kan uit zijn stemgerechtigde leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris, penningmeester, technisch coördinator en elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht, benoemen. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of zijn plaatsvervanger telkens dit noodzakelijk is.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of door zijn plaatsvervanger. De Raad van Bestuur ken slechts dan geldig vergaderen wanneer de helft der bestuurders aanwezig en/of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het onderwerp verworpen, Een bestuurder kan zich echter door een andere bestuurder schriftelijk laten vervangen met dien verstande dat niemand binnen de Raad van Bestuur over meer dan één volmacht kan beschikken.

Van iedere vergadering moeten notulen worden gemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of hun plaatsvervanger. Deze notulen worden ingeschreven in een daartoe bestemd register en bijgehouden op het adres van de zetel.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter en door de secretaris of hun plaatsvervanger,

Artikel 11- Bevoegdheden

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigd deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

Hij is bevoegd voor alle zaken en handelingen met uitzondering van de bevoegdheden die uitsluitend aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad Van Bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere leden of zelfs, mits goedkeuring door de Algemene Vergadering, aan elke derde.

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter of de secretaris of hun plaatsvervanger.

De Read van bestuur vaardigt alle reglementen uit die hij nuttig oordeelt voor het goed bestuur van de vereniging.

HOOFDSTUK IV

Algemene vergadering

Artikel 12 - Bevoegdheden

Tot hear bevoegdheden behoren het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van het

financieel jaarverslag en begroting, het wijzigen van statuten, het uitsluiten en het aanvaarden van het uittreden

van stemgerechtigde leden en het vrijwillig ontbinden van de vereniging.

Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of zijn plaatsvervanger.

Elk stemgerechtigd lid kan zich door een ander stemgerechtigd lid steeds laten vertegenwoordigen met dien

verstande dat een stemgerechtig lid slechts drager kan zijn van maximum één schriftelijke vomlacht.

Elk stemgerechtigd lid beschikt maximaal één strem.

1 ~

voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

M 0 D 22

Luik B - Vervolg

Artikel 13 - Bijeenroeping

De Algemene vergadering wordt samengeroepen door de Raad van Bestuur of wanneer één vijfde van de leden hierom verzoekt. Zij kan worden samengeroepen telkens het belang van de vereniging dit vereist, Zij moet echter minsten één maal per jaar worden samengeroepen en dit in de maand oktober.

De oproepingen moeten, om geldig te zijn, de plaats, datum, uur en agenda bevatten en ondertekend zijn door de voorzitter of zijn plaatsvervanger.

Alle stemgerechtigde leden moeten worden opgeroepen per gewone schriftelijke of electronische uitnodiging en dit tenminste 8 kalenderdagen vóór de vergadering. De agenda wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

Elk onderwerp dat ondertekend is door één zesde van de stemgerechtigde leden moet op de agenda voorkomen.

Artikel 14 - Stemrecht - Aanwezigheid - Meerderheden - Volmachten

De Algemene Vergadering kan slechts dan geldig vergaderen wanneer de helft van de stemgerechtigde

leden aanwezig en/of vertegenwoordigd is, tenzij anders voorzien in de wet.

Bij staking van stemmen is het onderwerp verworpen.

Indien de Algemene Vergadering een stemgerechtigd lid wenst uit te sluiten, dan kan zij dit beslissen met

een tweederde meerderheid, ongeacht het aantal aanwezigen. Zij moet haar besluit niet motiveren. Het

stemgerechtigd lid, dat wordt uitgesloten, dient evenwel tot de vergadering uitgenodigd te worden.

Artikel 15 - Bekendmaking van de besluiten genomen door de Algemene Vergadering

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die worden opgenomen in een daartoe speciaal bestemd register en die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of hun plaatsvervanger,

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en/of de secretaris of hun plaatsvervanger. Leden, evenals derden, die ,enig rechtmatig belang kunnen laten blijken, hebben het recht om inzage te vragen van de besluiten, zonder deze te verplaatsen,

HOOFDSTUK V

Rekeningen en begroting

Artikel 16- Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 oktober tot 30 september

HOOFDSTUK VI

Benoeming van de bestuurders

De stichtingsvergadering heeft op datum van 5 oktober 2012 en conform de wet van 2 mei 2002, die de wet van 17 juni 1921 vervangt, benoemd tot leden van de raad van bestuur:

Marc Sannen, geboren te Heist o/d Berg op 2 december 1965, met woonplaats Peuterstraat 36 te 3130

Begijnendijk.

Jean Van Meerbeek, geboren te Nieuwrode op 15 april 1952 met woonplaats Gijmelsesteenweg 316 te

3201 Langdorp

Joris Menten, geboren te Geel op 18 december 1971 met woonplaats Vispoel 14 te 2230 Herselt

David Vereist, geboren te Bonheiden op 19 mei 1972 met woonplaats Capittelstraat 27 te 3201 Langdorp

Patrick Bouwen, geboren te Lier op 11 april 1967 met woonplaats Kegelstraat 27 te 2580 Beerzel

HOOFDSTUK VIl

Ontbinding en vereffening

Artikel 17 - Bestemming van het vermogen bij ontbinding van de VZW

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars. Zij bepaalt

eveneens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Artikel 18 -

Voor het overige is de wet van 2 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel en die de

wet van 17 juni 1921 vervangt, van toepassing.

Aangenomen met éénparigheid van stemmen door de stichtingsvergadering, gehouden op 5 oktober 2012 te Aarschot.

Opgemaakt in 7 exemplaren. Elk stichtend lid en lid van de Raad van Bestuur ontvangt één exemplaar van deze statuten, ook wordt één exemplaar overgemaakt aan de Federale Overheidsdienst Justitie voor bekendmaking in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad en één exemplaar voor de Griffe van de Rechtbank van Koophandel te Leuven,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
GOORBIKERS

Adresse
GIJMELSESTEENWEG 310 3201 LANGDORP

Code postal : 3201
Localité : Langdorp
Commune : AARSCHOT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande