HEIRWEG 1 VZW, AFGEKORT : H1

Association sans but lucratif


Dénomination : HEIRWEG 1 VZW, AFGEKORT : H1
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.703.959

Publication

29/08/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 1. De benaming van de vereniging luidt: Heirweg 1 VZW, afgekort H1 VZW. De zetel ervan is gevestigd te

Eppegem op de Begijnhofstraat 41 in het gerechtelijke arrondissement Brussel.

De zetel kan worden overgebracht naar elke andere plaats bij beslissing van de algemene vergadering.

Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet zorden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Art. 2. Heirweg 1 VZW heeft de realisatie en de uitbating van een Gallo-Romeinse infrastructuur te Elewijt tot hoofddoel. De vzw wil via dit project, en al haar ondersteunende activiteiten, de lokale geschiedenis terug tot leven wekken. Deze activiteiten kunnen zowel een lokaal als een nationaal, tot zelfs een internationaal karakter bezitten.

Art. 3. De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht, doch kan deze te allen tijde worden ontbonden.

Titel I Naam-zetel-doel-duur

De vereniging tracht dit doel ondermeer te bereiken door de organisatie en coördinatie van socio-culturele projecten en evenementen in dit kader: historische evenementen, lezingen, recreatietoerisme, kampen, cursussen, toneelvoorstellingen, concerten, nationale en internationale samenwerkingsverbanden, het oprichten van permanente tentoonstellingen, het oprichten van een vriendenkring, het bevorderen van historisch onderzoek, ..."

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

De ondergetekende eerste en stichtende leden hebben op datum van 10 september 2012 unaniem besloten tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, waarvan de statuten als volgt luiden:

De vereniging kan maar middelen aanwerven die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van het doel bijdragen.

Dit alles met uitsluiting van elk winstoogmerk.

In het kader van het realiseren van haar doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Heirweg 1 vzw

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13304811*

(afgekort) : H1

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Begijnhofstraat 41

0537703959

1980

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Zemst (Eppegem)

Griffie

Neergelegd

27-08-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art. 4. Indien de vereniging ophoudt te bestaan, worden bij ontbinding de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een belangeloze doelstelling waarvan het doel gelijklopend is als deze van Heirweg

I. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Titel II Lidmaatschap

Effectieve en toegetreden leden

Art. 5. Leden

De vereniging zal minstens drie effectieve leden tellen.

De vereniging telt effectieve en toegetreden leden.

De oprichters zijn de eerste effectieve leden van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 6. De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum zeven dagen voor de datum van de algemene

vergadering in te richten aan de raad van bestuur.

Om tot bestuurder te kunnen worden verkozen moet men voldoen aan volgende voorwaarden:

" tenminste de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben

" effectief lid zijn van de vereniging;

Art. 7. De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als steunende, adviserende leden tot de vereniging toelaten, deze worden beschouwd als toegetreden leden in het clubregister.

Art. 8. De door de effectieve leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 2500 EURO. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de werkende leden verschuldigde bijdrage vast.

Art. 9. Elk effectief lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient door een aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Art. 10. De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht.

a. De statuten van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven.

b. De belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Titel III Bestuur

Art. 11. De oprichters

Identificatie van de oprichters

Tony Brondel geboren te Brussel op 27 juli 1983

en wonende in de Begijnhofstraat 41 te Eppegem.

De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de VZW tenzij anders bepaald door de raad van bestuur.

Tot uitsluiting van een effectief lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

De door de toegetreden leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn 500 EURO. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de niet-werkende leden verschuldigde bijdrage vast.

Het jaarlijks lidgeld wordt door de raad van bestuur vastgelegd.

Johan De Vleeshouwer geboren te Mechelen op 3 september 1983

en wonende in de Pareipoelstraat 76 te Mechelen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Dimitri Vingerhoets geboren te Duffel op 4 mei 1983

en wonende in de Waversebaan 130 te Elewijt.

Laurent Malek geboren te Maaseik op 31 mei 1985

en wonende in de Wandelstraat 1 te Maasmechelen.

Gil Brondel geboren te Brussel op 21 september 1989

en wonende in de Rekelstraat 7 te Eppegem

Art. 12. De Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum drie bestuurders die lid zijn van de vereniging. Zij

worden benoemd door de algemene vergadering.

De bestuurders worden benoemd voor 1 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 13.De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Art. 14. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken, ...

Art. 15. De raad kan een afgevaardigd beheerder benoemen, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de afgevaardigd beheerder. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijkse bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de afgevaardigd beheerder.

De opdracht van de afgevaardigd beheerder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De afgevaardigd beheerder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art. 16. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per email, met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is.

Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke aangetekende kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; tenminste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt. Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder die het daarbijbehorende stemrecht mag uitoefenen. Er mag maar aan één bestuurder volmacht gegeven worden tijdens de vergadering.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

Art. 17. De raad van bestuur heeft conform de wetten van 2 mei 2002 en 27 juni 1921 betreffende de vzw's onder zijn leden de volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

1. Tony Brondel geboren te Brussel op 27 juli 1983

en wonende in de Begijnhofstraat 41 te Eppegem, is verkozen tot

VOORZITTER

2. Johan De Vleeshouwer geboren te Mechelen op 3 september 1983

en wonende in de Pareipoelstraat 76 te Mechelen, is verkozen tot

BESTUURDER

3. Dimitri Vingerhoets geboren te Duffel op 4 mei 1985

en wonende in de Waversebaan 130 te Elewijt, is verkozen tot BESTUURDER

4. Laurent Malek geboren te Maaseik op 31 mei 1985

en wonende in de Wandelstraat 1 te Maasmechelen, is verkozen tot

BESTUURDER

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 18. De algemene vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden. Deze kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Een lid kan echter maximaal 2 stemmen uitbrengen.

Art. 19. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

-wijzigen van de statuten

-benoemen en ontslaan van bestuurders

-goedkeuren van de begroting en de rekeningen

-ontbinden van de vereniging

-uitsluiten van een lid

Art. 20. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en tenminste een maal per jaar.

De uitnodiging wordt 15 dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle effectieve leden verstuurd.

De oproeping bevat de agendapunten. Na de kenbaarmaking van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoord van 2/3 van de aanwezige leden.

Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone algemene vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van de effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens 15 dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle effectieve leden verstuurd.

Art. 21. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig is.

Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, Waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nerven, ongeacht het aantal aanwezigen. Een door deze tweede vergadering genomen besluit tot wijziging van de statuten zal door de Burgerlijke Rechtbank moeten worden bekrachtigd.

Art. 22. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 23. Begroting en rekeningen

Ieder jaar op 31 december wordt de jaarrekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor het

volgende jaar opgemaakt. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter goedkeuring voor aan

de Algemene Vergadering.

De boekhouding wordt gevoerd in overeenstemming met het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en daarop

toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

De duur van hun mandaat beloopt één jaar en kan na een volgende verkiezing voor telkens één jaar verlengd worden.

Titel IV De Algemene Vergadering

Titel V De begroting

5. Gil Brondel geboren te Brussel op 21 september 1989

en wonende in de Rekelstraat 7 te Eppegem, is verkozen tot BESTUURDER

De algemene ledenvergadering heeft conform de wetten van 2 mei 2002 en 27 juni 1921 betreffende de vzw's de volgende leden tot bestuurders verkozen:

Gil brondel;

Johan De Vleeshouwer;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Dimitri Vingerhoets; Laurent Malek; Tony Brondel.

De duur van hun mandaat beloopt één jaar en kan na een volgende verkiezing voor telkens één jaar verlengd worden.

De ondergetekenden,

1. Tony Brondel geboren te Brussel op 27 juli 1983

en wonende in de Begijnhofstraat 41 te Eppegem;

2. Johan De Vleeshouwer geboren te Mechelen op 3 september 1983

en wonende in de Pareipoelstraat 76 te Mechelen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

4. Laurent Malek geboren te Maaseik op 31/05/1985

en wonende in de Wandelstraat 1 te Maasmechelen;

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, nauwkeurig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

De Voorzitter, Bestuurder, Bestuurder,

Tony Brondel Johan De Vleeshouwer Dimitri Vingerhoets

3. Dimitri Vingerhoets geboren te Duffel op 4 mei 1983

en wonende in de Waversebaan 130 te Elewijt;

5. Gil Brondel geboren te Brussel op 21 september 1989

en wonende in de Rekelstraat 7 te Eppegem.

Bestuurder, Bestuurder,

Gil Brondel Laurent Malek

Coordonnées
HEIRWEG 1 VZW, AFGEKORT : H1

Adresse
BEGIJNHOFSTRAAT 41 1980 ZEMST

Code postal : 1980
Localité : ZEMST
Commune : ZEMST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande