HOF VAN EEDE

Association sans but lucratif


Dénomination : HOF VAN EEDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.614.686

Publication

30/08/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

OMM BRUSSEL

i1_ S MA 2011



ve. G.A q  g

Hof van Eede

VZW

. Dijkstraat 19, 1981 Hofstade

Do r..), M,r,.: D_..? : Hof van Eede vzw

1..

STATUTEN

o

e

De ondergetekenden,

1. Louise Van den Eede, wonende te Baudelostraat 17, 9000 Gent

N

2. Ans Van den Eede, wonende te Baudelostraat 22, 9000 Gent

3. Ramses Van den Eede, wonende te Dijkstraat 19, 1981 Hofstade

Gd

zijn samengekomen op 4 juni 2011 en overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk

v) op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan de statuten als volgt worden vastgesteld:

P:

Titel I  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1

P: De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Hof Van Eede

Artikel 2

_.~...~.._....~ .?....~_ . .

,~-_~ .:i.~_..'s-: ..~-.".. " -' . :~~ .-.r.-.' ..-.._~. ~

_ë" i_S_3 ~ ." P--', -...1'~~.. .-. :n.j

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Dijkstraat 19, 1981 Hofstade in het gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde of op iedere andere plaats door de algemene vergadering aan te wijzen.

Artikel 3

De vereniging stelt zich tot doel de creatie van voorstellingen, de ontwikkeling, het onderzoek, de organisatie en de verspreiding van muzikaal, culturele en artistieke projecten. Daartoe behoren tevens alle initiatieven of activiteiten die een belangrijk genoeg geacht cultureel of artistiek aspect hebben. De vereniging zal daartoe alle verbintenissen en samenwerkingsvormen mogen aangaan, evenals een vermogen mogen verwerven, beheren en erover beschikken dat mag bestaan uit onroerende of roerende goederen of rechten. Commerciële activiteiten worden slechts in bijkomstige zin uitgeoefend. Ze zal dit doel door alle directe en indirecte middelen mogen nastreven.

Dit doel kan ook inhouden het beheer, het innen, het verdelen of zelfs het verwerven van de rechten op werken van de geest, en het exploiteren van deze rechten.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel il  Leden

Artikel 5

Leden in de zin van de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, zullen hierna effectief lid worden genoemd. Hun aantal zal minimum drie bedragen, en verder onbeperkt zijn. Enkel fysieke personen kunnen als effectief lid toetreden.

Artikel 6

Elke persoon die voorgesteld wordt door minstens twee leden en aanvaard bij beslissing van de algemene vergadering met twee derden der aanwezige stemmen, kan effectief lid worden van de vereniging.

Artikel 7

Het staat de vereniging vrij andere toetredingsvormen aan haar activiteiten of instellingen te creëren welke omschreven zullen warden als toegetreden leden. Toegetreden leden hebben geen bijzondere rechten en maken geen deel uit

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/08/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

van de Algemene Vergadering. Hun wijze van aanvaarding en uitsluiting en de voorwaarden van hun aansluiting zal bij intern reglement door de Raad van Bestuur bepaald kunnen worden, doch nooit strijdig mogen zijn met de statuten en geen bijzondere rechten mogen toekennen.

Artikel 8

Alle leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de raad van bestuur.

De uitsluiting van een lid kan slechts worden uitgesproken door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden der aanwezige stemmen.

Uittredende of uitgesloten leden kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit.

Artikel 9

De effectieve leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

Titel 111 Algemene vergadering

Artikel 10

De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle effectieve leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij afwezigheid, door het oudste lid.

Artikel 11

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn

1.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

2.de benoeming en de afzetting van een afgevaardigde bestuurder;

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begrotingen en jaarrekeningen;

6.de goedkeuring van jaarverslagen en jaarplannen;

7.de uitsluiting en aanvaarding van leden;

8.de wijziging van de statuten;

9.de goedkeuring van en wijzigingen aan het huishoudelijke reglement;

10.de ontbinding van de vereniging;

11.afle andere machten die haar zijn toegekend door de Wet of krachtens de statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 12

De raad van bestuur roept de algemene vergadering minstens éénmaal per jaar samen. Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht. Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid bij geschreven en ondergetekende volmacht. Een lid kan slechts houder zijn van één volmacht. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid der tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waarin anders wordt beslist door de wet of de statuten. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 13

De uitnodigingen worden gedaan bij een gewoon schrijven of via elektronische weg dat tenminste acht dagen vóór de vergadering dient verstuurd te worden. Zij maken melding van de agenda. Er kan niet beslist worden over punten die niet op de agenda staan, tenzij twee derden van de aanwezige leden anders beslissen.

De algemene vergadering moet door de raad van bestuur uitgenodigd worden wanneer één vijfde van de leden erom verzoekt. Tevens dient elk voorstel dat ondertekend wordt door één twintigste van de leden op de agenda geplaatst te worden.

De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register van de verslagen dat wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Leden en belanghebbende derden kunnen er inzage van krijgen.

Artikel 14

De raad van bestuur kan derden uitnodigen op de algemene vergadering. Deze derden hebben echter geen stemrecht over de beslissingen die moeten worden genomen op de raad van bestuur.

Titel 11,  Raad van Bestuur

Artikel 15

De bestuurders worden benoemd voor een periode van 4 jaar. Na 4 jaar zijn de uittredende bestuurders herkiesbaar, ongeacht hun moment van intrede. Indien een mandaat open valt mogen de overblijvende bestuurders een plaatsvervanger aanstellen, wiens mandaat door de eerst volgende AV dient bekrachtigd te worden. De plaatsvervanger doet de ambtstermijn uit van degenen die hij vervangt.

MOD 2.2

s MDD 2.2

De bestuurders kiezen onder elkaar een voorzitter en ondervoorzitter. Ze kunnen ook andere functies instellen. Bij tussentijdse benoeming van een bestuurder loopt het mandaat tot de herbenoeming van de overige bestuurders.

Artikel 16

Één van de bestuurders roept de raad van bestuur samen. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen bij aanwezigheid van minstens de helft van de bestuurders. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige bestuurders, tenzij anders bepaald door de statuten. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 17

De raad van bestuur kan derden uitnodigen op zijn vergaderingen. Deze derden hebben geen beslissingsrecht op de vergaderingen van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/08/2011- Annexes du Moniteur belge Artikel 18

De raad van bestuur is als college bevoegd voor het besturen van de vereniging, inclusief alle wettelijke verplichtingen voortvloeiend uit de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

De vertegenwoordiging van de vereniging bij gerechtelijke en buitengerechtelijke akten wordt door de raad van bestuur met gewone meerderheid toevertrouwd aan één of meerdere personen zowel binnen als buiten de vereniging. Deze beslissing is te allen tijde herroepbaar met twee derden der stemmen van de aanwezige bestuurders.

Art 19

Het ambt van bestuurder is onbezoldigd.

Titel V  Diverse bepalingen

Artikel 20

Het boekjaar begint op 01 januari om te eindigen op 31 december.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 21

ACOD 2.2

LIJ 1;{ û - " . aoJo'g

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan, bepaalt hun machten alsook de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden. De bestemming van het vermogen van de vereniging moet worden aangewend tot een belangenloze doelstelling.

Voor-

behouden

aan he.

Belgisch

LSiaatshlaci

Artikel 22

Al wat niet uitdrukkelijk door onderhavige statuten is voorzien, wordt geregeld door de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, op de verenigingen zonder winstoogmerk.

De raad van bestuur heeft heden, overeenkomstig artikel 15 van de statuten, onder zijn leden:

-Marika Ingels, wonende te Sint-Annaplein 55, 9000 Gent

-Stefaan van Brabandt, wonende te Begijnenvest 40, 2000 Antwerpen

Alle leden van de algemene vergadering zijn overeengekomen, Ans Van den Eede als lid aan te duiden en te belasten met het dagelijkse bestuur.

Gedaan te Gent, in zoveel exemplaren als er partijen zijn, op 11 augustus 2011.

Louise Van den Eede Ans Van den Eede Ramses Van den Eede

Op de laatste btZ. var, !..'..Ii< B tlerRlÇiG~!3 P'S9~t? i 1;31?} ?! ïlos,darl+g'" E!d von de mg^:af?ndt' f?^Lár'fs nCtzl; de. pe7so~oin{v-~7?!

r_15:vt-Je`3d 5t1cia'Cg .i -i23' :..-9 ._, 2.F:-1_,= . 12.1'J3rd2R ... :via'~~: ir^_~:~~;~~?" ;

Verso " l'lw.','T' c: ,'.5r,lieáer}iri2

13/04/2015
ÿþ MOp 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter gr eie eg /cnivo n n op

BELGE

AON1TEUR

1111! 111M1,111 jjM1 III

BE

2015 2 3 1 2015

,

r, i'l~ilO V.fl ~,~ `=',~w

GfSCH ST~A~~~~ÁI] ,~ ,,~,~. - Y

~GC i~~7~f Ir. ~,r~ 3`I ~Cáii~~~`"( ~~ _1 L~r lJ:..~" t~l

0 Z -04-

Ondernemingsnr : 838.614.6%6

Benaming

(voluit) : Hof van Eede

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Dijkstraat 19, 1981 Hofstade

Onderwerp akte : wijziging adres, raad van bestuur en gemachtigden Hof van Eede vzw.

Bijlagen bi 7iét Belgisch StaatsblaJ _ %04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De Algemene Vergadering van vzw Hof van Eede voorgezeten door Stefaan Van Brabandt, heeft vandaag, 4 maart 2015 in unanimiteit en dus met meerderheid van stemmen beslist, om een statuutswijziging door te voeren. De wijzigingen betreffen:

1. Het aanstellen van een nieuwe Raad van Bestuur.

1.1. Ontslag bestuurder: Stefaan van Brabandt, wonende te Begijnenvest 40, 2000 Antwerpen, wordt

ontheven uit zijn functie als bestuurder,

Het mandaat van deze bestuurder eindigt met ingang van 19/02/2015

1.2. Nieuw benoemden als bestuurders:

- Femke Vandenbosch, wonende te Zwijnaardsesteenweg 405, 9000 Gent, geboren 13/07/1977 te Sint -

Truiden

-Tom Rummens, wonenende te Hogeweg 208 9040 Sint-Amandsberg. geboren 24/4/1978, te Duffel

1.3. Herbenoemd als bestuurder;

- Marika Ingels, wonende te Sint-Annaplein 55, 9000 Gent, geboren 3111/1976, Gent

1.4. De huidige samenstelling van de Raad van Bestuur met ingang van 19/2/15 ziet er als volgt uit:

- voorzitter: Marika Ingels

- ondervoorzitter: Femke Vandenbosch

- bestuurder: Tom Rummens

De bestuurders worden benoemd voor een periode van 4 jaar. Na 4 jaar zijn de uittredende bestuurders

herkiesbaar, ongeacht hun moment van intrede. Indien een mandaat open valt mogen de overblijvende

bestuurders een plaatsvervanger aanstellen, wiens mandaat door de eerst volgende AV dient bekrachtigd

te worden. De plaatsvervanger doet de ambtstermijn uit van degene die hij vervangt. De bestuurders kiezen

onder elkaar een voorzitter en ondervoorzitter. Ze kunnen ook andere functies instellen, Bij tussentijdse

benoeming van een bestuurder loopt het mandaat tot de herbenoeming van de overige bestuurders,

2. Aanstelling dagelijks bestuur,

De Algemene Vergadering heeft eveneens een orgaan voor dagelijks bestuur aangesteld. Dit orgaan is collegiaal. Het college is bevoegd over het financiele beheer van de vereniging en kan rechtsgeldig de vereniging verbinden ten aanzien van derden. De gemachtigden worden door de AV benoemd voor een ambtstermijn van 1 jaar en kunnen na goedkeuring van de jaarrekening door de AV opnieuw worden aangesteld. De afzetting van de leden van dit college kan op elk moment gebeuren door de AV met 2/3 meerderheid. Voor het dagelijks bestuur werden aangesteld als gemachtigden: Ans Van Den Eede, Leiestraat 43, 9000 Gent geboren 20/04/1986 te Vilvoorde, en Geert Vandyck, Sleepstraat 189, 9000 Gent, geboren 06/09/1978 te Gent

3. Wijziging maatschappelijke zetel.

De zetel van de vzw verhuist naar Leiestraat 43, 9000 Gent in het gerechtelijk arrondissement Gent

gedaan te Gent op 4 maart 2015 Voorzitter / bestuurder: Marika Ingels

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

Coordonnées
HOF VAN EEDE

Adresse
DIJKSTRAAT 19 1981 HOFSTADE(BT)

Code postal : 1981
Localité : Hofstade
Commune : ZEMST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande