HUISARTSENKRING DIEST

Association sans but lucratif


Dénomination : HUISARTSENKRING DIEST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.642.546

Publication

13/12/2013
ÿþ iuSOD 2.2

r-re i- In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behoude

aan het

Belgisct

Staatsbla

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Neergelegd ter grift deer

Mechtbarsk van Koophandel DEC. 2013

te Leuven, de

DE GRIFFIER,

Griffie

111111 II II V I IIIII IIII

*13187592'

Ondernemingsar : Q-11 , 5 i `t,

Benaming

(voluit) : HuisartsenKring Diest

(verkort) " _

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : 2 v X1 -

Onderwerp akte : Oprichting

Statuten HuisartsenKring Diest vzw

(HAK Diest)

TITEL I NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Art. 1: een vereniging zonder winstoogmerk wordt opgericht overeenkomstig de beschikkingen van de wet van 22 mei 2002, gewijzigd door de wet van 22 december 2003, (27 juni t921), onder de benaming, HuisartsenKring Diest.

Art, 2: de zetel is gevestigd te 3290 Diest, Fabiolalaan z/n ; de Raad van Bestuur beslist over elke gebeurlijke adresverandering binnen de regio. Onder de regio wordt verstaan die (deel)gemeenten opgesomd sub art.6 van de statuten.

Art. 3: de vereniging beoogt een sociale, kwalitatief en wetenschappelijk hoogstaande huisartsengeneeskunde te bevorderen. Zij zal het beroep van huisarts beschermen, de belangen ervan verdedigen alsook de uitoefening ervan vergemakkelijken. Hierbij zal ze trachten de best mogelijke samenwerking en dialoog tot stand te brengen met huisartsen onderling, met geneesheren-specialisten, met beoefenaars van medische en paramedische beroepen en met alle personen die werkzaam zijn in de gezondheidssector alsook met instellingen en verenigingen die eveneens een sociale en verantwoorde kwaliteitsgeneeskunde nastreven. Tevens zal zij de wetenschappelijke, socio-culturele en recreatieve promotie van de huisarts behartigen. Zij zal in gebruik of in eigendom mogen bezitten, ontvangen en verwerven alle roerende en onroerende goederen die zij voor het bereiken van haar doel nodig heeft. Zij mag ook alle handelingen stellen tot het bereiken van haar doel, inzonderheid overeenkomsten afsluiten met privé of openbare instellingen waarvan de werking in het kader van haar doen past of haar kan helpen dit doel te bereiken.

Art. 4: de vereniging is voor onbepaalde duur opgericht en kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il: LEDEN AANNEMING  ONTSLAG

Art.5: het aantal leden is onbeperkt, maar moet minimum drie bedragen. De eerste leden zijn de

ondergetekenden-stichters.

Eerste ledenlijst

Vereniging zonder winstoogmerk Huisartsen Kring Diest, met zetel te 3290 Diest, Fabiolalaan zln

1.Beckers Lucien, Statiestraat 9 te 3290 Diest

2.Brosens Pieter, Schoonderbeukenweg 69 A te 3202 Riliaar

3.Cardoen Rozelien, Grauwzustersstraat 14 te 3290 Diest

4.De Graef Paul, Molenbergstraat 46 te 3290 Diest

5.Delooz Abigail, Halensebaan 37 te 3290 Diest

6.Dubois Carl, Refugiestraat 11 te 3290 Diest

7,Gaekens Jean-Pierre, Postbaan 22 te 3290 Schaffen

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

ea r MaD 2.2

8.Gaekens Jo, Postbaan 24 te 3290 Schaffen

9.Jacquemijn Rita, Eduard Robeynslaan 28 te 3290 Diest

10.Laurys Ine, Schoonaarde 92 te 3290 Schaffen

11.Mathay Stefaan, Wolvenstraat 10 te 3290 Diest

12.Nelissen Hermine, Guido Gezellestraat 10 te 3290 Diest

13.Peeters Edouard, Klappijstraat 45 te 3294 Molenstede

14.Steylaerts Carl, Citadellaan 2 bis te 3293 Kaggevinne

15.Van Camp Raphael, Eduard Robeynslaan 28 te 3290 Diest

16.Van de Moortel Jan, Kerkstraat 29 te 3290 Schaffen

17.Vandepoel Paul, Langenberg 7 te 3294 Molenstede

18.Vannoorbeeck Alain, Overstraat 45 te 3290 Diest

19.Wellens Ellen, Graanmarkt 19 te 3290 Diest

20.Willems Inge, Egide Alenusstraat 2, te Diest

Art.6: het lidmaatschap is beperkt tot de huisartsen die gevestigd zijn te Diest en deelgemeenten. Indien een

huisarts een opleiding in een erkende specialisatie aanvat, vervalt zijn lidmaatschap automatisch.

Art.7: het aanvaarden van nieuwe leden wordt beslist door de Raad van Bestuur, bij eenvoudige meerderheid van stemmen, zonder mogelijkheid tot beroep. Een eventuele weigering dient schriftelijk aan de afgewezen kandidaat te worden medegedeeld. De nieuwe leden hebben van bij de aanvaarding dezelfde rechten en plichten als de stichtende leden. De toetreding tot de vereniging houdt in dat het kandidaat-lid zich akkoord verklaart met de staturen en het huishoudelijk reglement.

Art.8: de ontslagname en de uitsluiting van leden geschiedt op de wijze door art.12 van de wet bepaald. Een lid dat weigert de bijdrage te betalen wordt geacht ontslag te nemen. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen. De rechthebbenden van een overleden lid kunnen geen enkel recht doen gelden.

Art.9: de algemene vergadering bepaalt de jaarlijkse bijdrage. Deze mag niet meer bedragen dan 250,-euro. Art.10: de leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. TITEL UI: BESTUUR

Art.11: de vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste zeven leden, gekozen door de algemene vergadering, tussen haar leden, bij eenvoudige meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen, voor vier jaar. De stemming is geheim. Om de twee jaar wordt de helft der mandaten gekozen. De uittredende bestuurleden kunnen ten allen tijde worden herkozen. De bestuursleden zijn ten allen tijde afstelbaar door de algemene vergadering bij een eenvoudige meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen.

Art.12: de Raad van Bestuur kiest tussen zijn leden een voorzitter, een secretaris, en een penningmeester. De verkiezing gebeurt bij eenvoudige meerderheid, Deze functies zijn onverenigbaar. Men kan voor dezelfde functie herkozen worden. Indien in de loop van een mandaat een plaats van het bestuurslid vrijkomt, kan de eerstvolgende algemene vergadering een bestuurslid benoemen die het mandaat beëindigt van diegene die hij vervangt.

Art.13: De Raad van Bestuur kiest tussen zijn leden of tussen de leden van de Algemene Vergadering de gemandateerde afgevaardigden in verenigingen en instellingen zoals bedoeld in art. 3 van de statuten.

Art. 14: De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter, of bij ontstentenis van de voorzitter door de secretaris, telkens het belang van de vereniging dit vereist, of op verzoek van twee bestuursleden. De uitnodiging gebeurt ten minste drie dagen voor de bijeenkomst. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij ontstentenis door de secretaris, of bij ontstentenis van deze door het oudste aanwezige bestuurslid. Ieder bestuurslid kan in elk geval van afwezigheid geldig vertegenwoordigd worden door een ander bestuurslid mits schriftelijke procuratie De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen wanneer de meerderheid van zijn leden of tenminste de helft aanwezig of vertegenwoordigd is. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De besluiten worden opgenomen in processen-verbaal, getekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurleden.

Art.15: de Raad van Bestuur is bevoegd voor aile handelingen die behoren tot het beheer van de vereniging in de ruimste zin genomen en die door de wet of statuten niet aan de algemene vergaderingen zijn voorbehouden. Hij kan alle handelingen verrichten, zoals: organisatie, benoeming en bezoldiging van personeel en het uitvaardigen van reglementen van inwendige orde. Hij kan toelagen, schenkingen en legaten aanvaarden of weigeren, beschikken over alle overschotten, leningen of ontvangsten nodig voor zijn werking. De Raad van Bestuur kan evenzo elke bevoegdheid aan eender welke mandataris van zijn keuze opdragen, zelfs aan iemand

v

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

die niet tot de vereniging behoort. De gevolmachtigde zal evenwel blijk dienen te geven van een behoorlijk geschreven opdracht, ondertekend door de voorzitter en/of secretaris en een bestuurslid. De leden van de Raad van Bestuur worden niet gehonoreerd. Voor rechtshandelingen is de vereniging slechts gebonden door de gezamenlijke handtekening van drie bestuursleden waarvan een van de voorzitter en van de secretaris. De rechtsvorderingen, zowel als eiser dan als verweerder, worden in naam van de vereniging gevoerd door drie bestuursleden, waaronder de voorzitter en de secretaris, op vervolging en benaarstiging van haar voorzitter.

Art.16: de Raad van Bestuur houdt het register van de leden bij. De bestuursleden zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat. Zij zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL IVDE ALGEMENE VERGADERING

Art.17: De Algemene Vergadering bestaat uit het geheel van leden. Ze is het soevereine gezag van de vereniging. De beslissingen die zij overeenkomstig de statuten treft, zijn rechtsgeldig en binden alle leden. Vallen onder haar bevoegdheid: het benoemen en ontslaan van haar bestuurders, het wijzigen van statuten, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het uitsluiten van leden, de kwijting aan de bestuurders en de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

ArL18: Tenminste eenmaal per jaar moet een algemene vergadering gehouden worden, voor de eerste maal voor 31 december 2013.

Art.19: De Raad van Bestuur mag te allen tijde de algemene vergadering bijeenroepen. Hij is daartoe verplicht op verzoek van een vijfde van de leden van de Algemene Vergadering. Dit verzoek moet de punten behelzen voorzien bij art.17 van de statuten. De vergaderingen worden gehouden op dag, uur en plaats in de oproepingsbrief aangeduid.

Art.20: De bijeenroepingen worden door de Raad van Bestuur per gewone omzetbrief of email aan elk lid gericht, tenminste 8 dagen voor de vergadering en ondertekend, namens de Raad van Bestuur, door de voorzitter of secretaris.

Art.21:De vergadering mag slechts de punten behandelen die op de agenda staan en die in de oproepingsbrief zijn vermeld. De volgorde der punten is evenwel niet bindend. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij ontstentenis door de secretaris, of bij ontstentenis door de oudste van de bestuursleden, tenzij de voorzitter zijn plaatsvervanger aanduidt. De voorzitter duidt de verslaggever aan.

Art.22: ieder lid heeft een stem en heeft het recht op de Algemene Vergadering een ander lid af te vaardigen die dan dragen met zijn van een schriftelijke volmacht. Niemand kan drager zijn van meer dan een volmacht.

Art.23: Behoudens aansluitende bepalingen, in de wet voorzien, zal de Algemene Vergadering geldig mogen beraadslagen welke ook het aantal van de aanwezigen en vertegenwoordigde leden is. De beslissingen worden genomen bij een eenvoudige meerderheid van geldig uitgebrachte stemmen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art.24: Bij afwijking van voorgaand artikel worden de besluiten van de Algemene Vergadering, die wijziging brengen aan de statuten, die wijziging van Leden voorzien, vrijwillige ontbinding van de vereniging en de omvorming van de VZW naar een vennootschap met sociaal oogmerk genomen overeenkomstig bijzondere voorwaarden, voorzien in de art.8 en 20 van de wet.

Art.25: De besluiten van de Algemene Vergadering worden vastgelegd in de processen-verbaal getekend door de voorzitter en secretaris en de leden die het verlangen. Ze worden ingeschreven in een speciaal register en achter slot bewaard. Zij zijn ter inzage van de leden op eenvoudig verzoek aan de voorzitter of de secretaris, doch kunnen niet verplaatst worden. Deze besluiten zullen eventueel per brief aan belanghebbende derden worden meegedeeld.

TITEL VMIDDELEN, BEGROTING EN BEREKENINGEN

Art.26: De geldmiddelen en het vermogen van de vereniging bestaan uit bijdragen van leden, uit leningen,

legaten, schenkingen, inkomsten en baten uitsluitend ten gebruik van het maatschappelijke doel.

Art.27: Eik jaar wordt de balans van het verlopen dienstbaar, dat loopt van 01/01 tot 31/12 vastgelegd en wordt de begroting opgemaakt voor het volgende dienstjaar. Beide worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur voor het einde van de maand oktober en onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering van de maand november. Op die algemene vergadering dient die balans te worden goed- of afgekeurd en dient beraadslaagd te worden over de kwijting te geven aan de bestuursleden voor hun uitgevoerd mandaat.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

TITEL VIONTBINDING EN VEREFFENING

ART.28/ In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging stelt de Raad van Bestuur een of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. Het patrimonium wordt na vereffening van alle schulden aangewend ten gunste van een aan te duiden vereniging of initiatief dat de algemene geneeskunde bevordert. Gedaan te Diest, in zoveel exemplaren als er partijen zijn op

Samenstelling van de eerste Raad van Bestuur

De Algemene vergadering van de V.Z.W. met zetel te Diest heeft ingevolge de artikels van de statuten, de

hiernavolgende personen benoemd tot bestuursleden voor een duur van vier jaar.

Naam, voornaam, beroep, woonplaats

Voorzitter, Beckers Lucien, huisarts, 3290 Diest

Ondervoorzitter, Van de Moortel Jan, huisarts, 3290 Schaffen

Penningmeester, Steylaerts Cari, huisarts, 3293 Kaggevinne

Secretaris, De Graef Paul, huisarts, 3290 Diest

Lid, Cardoen Rozelien, huisarts, 3290 Diest

Lid, Gaekens Jo, huisarts, 3290 Schaffen

Voor eensluidende uittreksel,

Handtekening van Voorzitter en secretaris of van twee bestuursleden

Datum 25/09/2013

e_e P) C.. g

~~r7tiR.1~ l~ tti



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
HUISARTSENKRING DIEST

Adresse
FABIOLALAAN Z/N 3290 DIEST

Code postal : 3290
Localité : DIEST
Commune : DIEST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande