INDIVILLE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : INDIVILLE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 554.809.415

Publication

08/07/2014
ÿþ M0,12 0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



bel al II II

SE

Sta

1 III

*14131657*



----11EERGErEGD

27 JR 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel

te Leuven.

Gre

Ondernemingsnr 5 q SO9

Benaming

(voluit) INDIVILLE

Rechtsvorm coöperatieve vennootschap niet beperkte aansprakelijkheid

Zetel: 3000 Leuven, Vaartstraat 73

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte, verleden voor notaris Steven MORRENS, notaris te Bonheiden op 18 juni 2014, neergelegd op de griffe van de rechtbank van koophandel vo& registratie, dat een vennootschap werd opgericht volgens de hierna opgegeven modaliteiten

Oprichters;

1) De heer SANDERS, Colin Valère Pierre, geboren te Oostende op 29 april 1969, ongehuwd, wonend te , 8400 Oostende, Albert I-Promenade, 26 bus 0009.

2) De heer STEYAERT, Johan Albert Rika, geboren te Vilvoorde op 30 maart 1971, echtgenoot van'

mevrouw BAMPS Adewych Erika Maria, wonende te 3000 Leuven, Vaartstraat 73.

Gehuwd onder het wettelijk stelsel bij gebrek aan huwelijkscontract, niet gewijzigd aldus verklaard.

3) Mevrouw BORGERS, Anne Yolande Joannes, geboren te Turnhout op 13 april 1971, echtgenote van de

heer DOUMEN Benjamin Claude, wonende te 2861 Sint-Katelijne-Waver, Dorp 7.

Gehuwd onder het wettelijk stelsel bij gebrek aan huwelijkscontract, niet gewijzigd aldus verklaard.

4) De heer MINNEBO, Jurgen, geboren te Bornem op 19 augustus 1975, echtgescheiden, wonende te 2880 Bornem, Sint-Amandsesteenweg 135.

5) De heer SAMYN, Wouter Daniel, geboren te Kortrijk op 5 december 1979, echtgenoot van mevrouw

BOSSUYT Eline Thérèse Rosa, wonende te 8540 Deerlijk, Diependaele 24,

Gehuwd onder het wettelijk stelsel bij gebrek aan huwelijkscontract, niet gewijzigd aldus verklaard.

6) De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "CENTRUM VOOR BELEIDSMANAGEMENT", afgekort "CBM", met maatschappelijke zetel te 3590 Diepenbeek, Demerstraat 6a, ondernemingsnummer 0.458,175.441, BTW-nummer BE458.175.441.

Opgericht onder de benaming IXION ingevolge akte verleden voor notaris Filip Junius te Hasselt op 11 juni :1996, bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 3 juli daarna onder nummer 960703-383, Alhier vertegenwoordigd door haar zaakvoerder de heer Marneffe, Wim Theo, geboren te Hasselt op 17 , september 1984, ongehuwd, wonende te 3510 Hasselt, Kermtstraat 4 bus 1.03, hiertoe benoemd ingevolge de bijzondere algemene vergadering van 17 juni 2014, waarvan de notulen nog gepubliceerd dienen te worden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

HOOFDSTUK 1:

NAAM  ZETEL DOEL DUUR VAN DE VENNOOTSCHAP

ARTIKEL 1 = NAAM

De vennootschap is opgericht onder de rechtsvorm van een cotiperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid waarvan de maatschappelijke naam luidt: "INDIVILLE".

In aile akten, facturen en documenten uitgaande van de vennootschap moet deze naam steeds. voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "coöperatieve vennootschap met beperkte' aansprakelijkheid' of de afkorting "CVBA". De benaming en rechtsvorm moeten bovendien vergezeld worden van de nauwkeurige aanwijzing van de maatschappelijke zetel van de vennootschap, van het ondernemingsnummer, gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van koophandel in welk rechtsgebied de vennootschap haar maatschappelijke zetel heeft.

ARTIKEL 2  ZETEL

De maatschappelijke zetel Is gevestigd te 3000 Leuven, Vaartstraat 73,

Deze zetel kan bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur verplaatst worden naar een ander adres

binnen België, mits inachtneming van de relevante taalwetgeving.

Op de laatste blz. van LuiLg vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(eM

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

" De vennootschap kan, eveneens bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur, op andere plaatsen in België of in het buitenland bijkomende administratieve zetels en exploitatiezetels vestigen, alsmede agentschappen, kantoren en bijkantoren oprichten.

ARTIKEL 3 DOEL

De vennootschap heeft tot doel zowel in binnen- als in buitenland:

-Het verstrekken van studie, raadgevende en commerciële diensten inzake onderzoek en maatschappij,

management, marketing, internet, informatica, e-govemment en participatie;

-Het adviseren, organiseren, uitvoeren en ontwerpen van communicatieuitingen en marketingstrategieën onder welke vorm ook;

-De aanneming en onderaanneming van alle intellectuele rechten en industriële of commerciële eigendommen die erop betrekking hebben;

-Het verstrekken van enig advies, management en raadgeving in commerciële, marketing, verenigingen,

ondernemingen en organisaties, af dan niet met een verschillend doel;

-Het schrijven en herschrijven van teksten, het samenstellen en uitgeven van literaire en journalistieke

werken;

-Het optreden als tussenpersoon in aile handelsaangelegenheden;

-Het uitvoeren van advies- en consultingopdrachten, alsmede dienstverlening in voornoemde sectoren, en dit in de ruimste zin.

-Het ontwerpen van brochures, folders, flyers en ander drukwerk, alsmede reclame via andere informatiemedia in de ruimste zin.

-Het rechtstreeks of onrechtstreeks deelnemen of, op gelijk welke wijze, belangen nemen in, managen, besturen, structureren, opzetten, beheren en vereffenen van vennootschappen, ondernemingen, verenigingen en organisaties, al dan niet met een verschillend doel,

-De invoer, uitvoer, doorvoer, aankoop, verkoop, verhuur, distributie, ontvangst, expeditie, opslag, vervoer, bewaring, in- en uitklaring, makelarij, vertegenwoordiging, promotie, voorlegging, behandeling, verwerking, productie, verzorging, klein- en groothandel van handelsgoederen, producten en diensten;

t aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; aile verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals onder meer erfpacht- en opstalrechten en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen en verkopen zowel in volle eigendom als in vruchtgebruik en/of blote eigendom, ruilen, doen bouwen, doen verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren, promotie en uitbaten van onroerende goederen, de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede aile handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken op aile manieren die haar het meest geschikt voorkomen, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, in binnen- en buitenland, Zij mag alle beheers-, commerciële, productieve, financiële, industriële, burgerlijke, roerende en onroerende verrichtingen doen, die zich rechtstreeks of onrechtstreeks aansluiten of die van aard zouden zijn de verwezenlijking van haar doel te vergemakkelijken, te bevorderen of te beveiligen. De vennootschap mag op welke wijze ook betrokken zijn in vennootschappen, verenigingen, instellingen of ondernemingen, zonder onderscheid, ongeacht of zij opgericht zijn of nog moeten opgericht worden, die hetzelfde, een analoog of een samenhangend doel hebben, of die kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel, of die haar ontwikkeling kunnen bevorderen.

Tot waarborg van de eigen verbintenissen en tot waarborg van de verbintenissen van een derde persoon kan zij zich borgstellen of aval verlenen, voorschotten toestaan, krediet verlenen, hypothecaire en andere persoonlijke of zakelijke zekerheden verstrekken.

De vennootschap mag alleen, hetzij in samenwerking met anderen, rechtsreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, alle roerende ,onroerende of financiële verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met voormelde activiteiten en met al hetgeen het kan vervoegen of de ontwikkeling kunnen bevorderen of vergemakkelijken.

De vennootschap mag alle onderzoekswerkzaamheden ondernemen in verband met producten en procédés, alsook patenten, brevetten en merken verwerven, uitbaten en verkopen, De vennootschap kan commissies van welke aard ook ontvangen op diverse bemiddelingen door contacten die verband houden met haar doel.

ARTIKEL 4 DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Tenzij in geval van een rechterlijke beslissing daartoe, kan de vennootschap slechts vrijwillig ontbonden worden door een besluit van de Algemene Vergadering beslissend met inachtneming van het quorum en de meerderheid uit artikel 18 van de statuten.

Het overlijden, het definitief verbod tot beroepsuitoefening, de schorsing, de wettelijke onbekwaamheid, het kennelijk onvermogen, de uitsluiting of de uittreding van een vennoot hebben niet automatisch de ontbinding van de vennootschap tot gevolg,

HOOFDSTUK

KAPITAAL EN AANDELEN

ARTIKEL 5- KAPITAAL

1. Het kapitaal is onbeperkt. Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op minimum achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00). Het vast kapitaal is volledig en onvoorwaardelijk geplaatst, en verdeeld in achttienduizend zeshonderd (18.600) aandelen van de aandelengroep A, die elk één achttienduizend zeshonderdste (1/18.600) van het vast kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen, die in het aandelenregister bij de vennootschap genummerd zijn van één (1) tot en met achttienduizend zeshonderd (18.600), en zonder aanduiding van hun nominale waarde.

Bij iedere verhoging van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap moeten de uit te geven aandelen waarop op dat ogenblik wordt ingeschreven, eerst aangeboden worden aan de vennoten die houder zijn van de A-aandelen naar evenredigheid van het aantal aandelen dat zij op dat ogenblik reeds bezitten, tenzij de Algemene Vergadering met inachtneming van het quorum en de meerderheid uit artikel 18, beslist tot beperking of opheffing van het voorkeurrecht en in zoverre deze opheffing of beperking in het belang van de vennootschap is.

Het gedeelte van het kapitaal van de vennootschap dat het vast gedeelte overschrijdt, is het veranderlijk Kapitaal. Het bedrag van het veranderlijk gedeelte van het kapitaal kan zonder statutenwijziging of enig andere beperking worden verhoogd, respectievelijk verminderd dcor toetreding, uittreding of uitsluiting van vennoten, bijstorting of terugneming van de inbrengen, als vennoten intekenen op nieuwe aandelen, doch telkens in overeenstemming met de bepalingen van de wet, deze statuten en het Huishoudelijk Reglement.

Het veranderlijk gedeelte van het kapitaal zal vertegenwoordigd worden door aandelen van categorie B genummerd in het aandelenregister vanaf achttienduizend zeshonderd en één (18.601) en zonder aanduiding van hun nominale waarde

2. Op de kapitaalaandelen wordt als volgt ingeschreven:

- drieduizend honderd euro dcor de heer Sanders Colin, voornoemd, ten belope van 3100 A-aandelen.

drieduizend honderd euro door de heer Steyaert Johan, voornoemd, ten belope van 3100 A-aandelen

- drieduizend honderd euro door mevrouw Borgers Anne ten belope van 3100 A-aandelen

- drieduizend honderd euro door de heer Minnebo Jurgen ten belope van 3100 A-aandelen

- drieduizend honderd euro door de heer Samyn Wouter ten belope van 3100 A-aandelen

- drieduizend honderd euro door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "CENTRUM

VOOR BELEIDSMANAGEMENT" ten belope van 3100 A-aandelen

3.De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 399 van het Wetboek van Vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer BE74 0017 2907 4207 bij de BNP Paribas Fortis zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 12 juni 2014 afgeleverd bankattest, dat aan deze akte zal gehecht blijven.

De inschrijvers verklaren en erkennen dat teder aandeel waarop door hen werd ingeschreven, volgestort is ten belope van honderd procent (100%).

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van achttienduizend zeshonderd Euro (¬ 18.600,00).

4. Vocr het verlijden van deze akte hebben de oprichters mij een financieel plan overhandigd, opgemaakt op 16 juni 2014 en ondertekend door hen of hun gevolmachtigden, waarin zij het bedrag van het kapitaal van de op te richten vennootschap verantwoorden. Dit stuk wordt door mij notaris in ontvangst genomen om bewaard te worden.

De oprichters erkennen dat ondergetekende notaris hen toelichting verstrekt heeft betreffende over de beschikkingen van het Wetboek van Vennootschappen betreffende het financieel plan en betreffende de verantwoordelijkheid van oprichters van een vennootschap wanneer deze opgericht wordt met een kennelijk ontoereikend kapitaal (artikelen 391 en 405, 5° Wetboek Vennootschappen).

5. Ondergetekende notaris heeft partijen voorlezing gedaan van 1401, 5e van het Burgerlijk Wetboek betreffende de lidmaatschapsrechten verbonden aan gemeenschappelijke aandelen en artikel 1422 van het Burgerlijk Wetboek betreffende handelingen verricht door een echtgenoot.

ARTIKEL 6- AANDELEN

Het kapitaal is vertegenwoordigd door aandelen die in twee categorieën worden verdeeld, te weten de categorieën A en B. Het aandelenregister bij de vennootschap bepaalt tot welke categorie de aandelen behoren.

De aandelen in de vennootschap zijn op naam. De aandelen zijn uitgegeven zonder vermelding van hun nominale waarde.

Elk aandeel waarop wordt ingeschreven, moet onmiddellijk volledig en onvoorwaardelijk worden volstort.

Buiten de aandelen die een inbreng vertegenwoordigen, mogen geen andere soort effecten, ongeacht hun benaming, door de vennootschap worden uitgegeven, die maatschappelijke rechten vertegenwoordigen of recht geven op een deel van de winst.

De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap. In geval een aandeel om welke reden ook, in onverdeeldheid aan verscheidene personen toebehcort, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten opschorten totdat één enkele persoon als eigenaar van het aandeel is aangewezen ten opzichte van de vennootschap.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt het aan dit aandeel verbonden stemrecht en recht op dividend in de Algemene Vergadering, zelfs in afwijking van wat tussen de betrokken partijen zou zijn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

overeengekomen, jegens de vennootschap enkel uitgeoefend door de vruchtgebruiker, behoudens in geval van verzet vanwege de blote eigenaar, in welk geval deze rechten warden opgeschort.

ARTIKEL 7- VENNOTEN

7.1 De vennoten zijn de oprichters van de vennootschap, zoals blijkt uit haar oprichtingsakte, en/of hun rechtscpvolgers, evenals degenen die in voorkomend geval later zullen intekenen op het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bij wijze van kapitaalverhoging, die ais natuurlijke of rechtspersoon houders zijn van A-aandeien, hierna genoemd Prvennaten, alsmede â degenen die ieler toetreden, die als natuurlijke of rechtspersoon houders zijn van B-aandelen, hierna genoemd B-vennoten. Door de onderschrijving van een aandeel verbindt elke vennoot zich ertoe de statuten en het Huishoudelijk Reglement van de vennootschap en de beslissingen van de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur te aanvaarden en na te leven.

7.2 Om als B-vennoot aanvaard te worden moet men:

-aangenomen worden door de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering met een meerderheid als bedoeld in artikel 5 van het Huishoudelijk Reglement;

-naar aanleiding van de intrede een prijs per aandeel betalen voor een minimum aantal aandelen als vastgesteld volgens de modaliteiten bepaald door het Huishoudelijk Reglement; en

-voldoen aan de algemene toelatingsvoorwaarden als voorzien in het Huishoudelijk Reglement.

De vennoten kunnen de op hun B-aandelen gestorte gelden niet terugnemen, onverminderd evenwet hun recht op uitkering van een scheidingsaandeel onder de voorwaarden en modaliteiten bepaald in artikel 12.

De procedure van aanvaarding, de wijze waarop de beslissing tot aanvaarding tot stand komt en de inschrijving van de toetreding, zal nader worden uitgewerkt in het Huishoudelijk Reglement.

Saven het bedrag dat op hun aandelen dient gestort te warden, zijn de vennoten niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap, noch gehouden bij te dragen in de verliezen van de vennootschap. Tot dat bedrag zijn de vennoten elk voor zich verbonden zonder hoofdelijkheid, noch ondeelbaarheid.

ARTIKEL 8- UITTREDING

De vennoten mogen niet uittreden tenzij met de voorafgaande schriftelijke toelating gegeven door de Raad van Bestuur. De uittreding van een vennoot geschiedt met inachtneming van de bepalingen van artikel 367 en 427 van het Wetboek Vennootschappen. De uittreding heeft noodzakelijk betrekking op aile aandelen van de betrokken vennoot,

De Raad van Bestuur beslist over elk verzoek tot uittrede van een vennoot overeenkomstig de voorschriften van artikel 13, met dien verstande dat de vennoot-bestuurder die om zijn uittreding verzoekt, niet mag deelnemen aan de beraadslaging en de stemming in de Raad van Bestuur.

De vennoten mogen slechts uittreden in de eerste helft van het boekjaar, mits een vooropzeg bij aangetekend schrijven van drie (3) maand(en). Doen zij de opzegging niet in voormelde periode van het jaar, dan heeft de uittreding eerst gevolg bij het begin van het daaropvolgend boekjaar.

Hun aansprakelijkheid eindigt bij het einde van het boeklaar waarin zij zijn uitgetreden en dit onverminderd de aansprakelijkheid voorzien bij artikel 371 van het Wetboek van vennootschappen.

De Raad van Bestuur kan, volgens de regels en procedure zoals voorzien in het Huishoudelijk Reglement, de uittreding van een vennoot weigeren in onder meer de volgende gevallen:

-Indien de vennoot verplichtingen heeft tegenover de vennootschap;

-in de mate dat door de uittrede een waarde zou wegvallen van meer dan één vijfde van het geplaatst kapitaal in de loop van hetzelfde boekjaar.

Het Huishoudelijk Reglement kan de uittreding aan bijkomende beperkingen en voorwaarden en modaliteiten onderwerpen, zonder afbreuk te kunnen doen aan de reeds in deze statuten opgenomen beperkingen.

ARTIKEL 9- UITSLUITING

Met inachtneming van de bepalingen uit artikel 370 van het Wetboek van vennootschappen kan iedere vennoot om de hieronder vermelde gegronde redenen en/of elke andere in het Huishoudelijk Reglement omschreven oorzaak warden uitgesloten. Het Huishoudelijk Reglement kan het begrip 'gegronde redenen' desgevallend nader omschrijven, alsmede bepaalde redenen afhankelijk maken van de categorie waartoe een vennoot behoort.

Volgende omstandigheden worden alleszins geacht, elk afzonderlijk, een gegronde reden tot uitsluiting uit te maken:

-de vennoot die kennelijk daden verricht die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap;

-de vennoot die de bepalingen van de statuten of het Huishoudelijk Reglement manifest overtreedt, die weigert zich te onderwerpen aan de beslissingen van de Raad van Bestuur, van het orgaan van dagelijks bestuur of van de Algemene Vergadering;

-de herhaalde weigering om de opgedragen taken uit te voeren, hetzij deze taken met een grove nalatigheid uitvoeren; en

-de vennoot die zijn verbintenissen tegenover de vennootschap op kennelijke wijze niet naleeft.

Oe uitsluiting van een vennoot wordt uitgesproken door de Raad van Bestuur overeenkomstig de voorschriften van artikel 13, met dien verstande dat de vennoot-bestuurder wiens uitsluiting wordt behandeld,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

niet mag deelnemen aan de beraadslaging en stemming in de Raad van Bestuur. De verdere procedure en modaliteiten met betrekking tot de uitsluiting van een vennoot zullen in het Huishoudelijk Reglement nader worden vastgesteld.

ARTIKEL 10- OVERDRACHT

De overdracht van de aandelen in de vennootschap aan een derde persoon is in principe niet vrij. Zonder afbreuk te doen aan de dwingende wettelijke bepalingen, kunnen de aandelen in de vennootschap, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden, noch overgaan wegens overlijden dan met de voorafgaande en schriftelijke goedkeuring van de Raad van Bestuur daartoe. Onverminderd de goedkeuring van de Raad van Bestuur, is iedere overdracht van aandelen onder de levenden of overgang van aandelen ingevolge overlijden onderworpen aan een voorkooprecht ten voordele van de niet-overdragende A vennoten. De modaliteiten en voorwaarden voor de uitoefening van dit voorkooprecht zullen in het Huishoudelijk Reglement worden vastgesteld. Indien de overgang van aandelen ingevolge overlijden van de vennoot-natuurlijke persoon of in geval van een vennoot-rechtspersoon van haar aandeelhouder, door de Raad van Bestuur niet wordt goedgekeurd, hebben de erfgen(a)m(en), rechtsopvolgers of rechtverkrijgende(n) recht op een scheidingsaandeel bepaald overeenkomstig artikel 12.

ARTIKEL 11 AANDELENREGISTER

Op de maatschappelijke zetel van de vennootschap wordt een aandelenregister bijgehouden, waarvan elke vennoot ter plaatse inzage kan nemen, en waarin wordt aangetekend:

-de naam, de voornamen en de woonplaats van elke vennoot natuurlijke persoon of de naam, de vennootschapsvorm, het ondernemingsnummer en de maatschappelijke zetel van de vennoot rechtspersoon;

-het aantal aandelen dat elke vennoot bezit, alsmede de inschrijvingen op nieuwe aandelen, met opgave van de datum;

-de datum van toetreding, uittreding of uitsluiting van elke vennoot:

-de klasse en soort van aandelen waarop de vennoot inschreef en hun volgnummer, en de op deze aandelen gebeurde stortingen; en

-de opgave van de bedragen die voor de uittreding, voor de gedeeltelijke terugneming van aandelen en voor de terugneming van storting en worden aangewend.

Niemand wordt geacht vennoot te zijn, doch de A-vennoten uitgezonderd, tenzij hij na aanvaarding staat ingeschreven in het aandelenregister van de vennootschap. De inschrijvingen gebeuren door de Raad van Bestuur op basis van bewijskrachtige, gedateerde en ondertekende stukken die aan het aandelenregister worden gevoegd. De inschrijvingen vinden plaats in de volgorde van hun datum van voorlegging.

Aan de vennoten die erom verzoeken zal een afschrift verstrekt worden, certificaat genaamd, van de inschrijvingen in het aandelenregister die op hen betrekking hebben. Dit verzoek dient gericht te worden aan de Raad van Bestuur bij aangetekend schrijven of bij gewoon schrijven dat voor ontvangst wordt getekend. Deze certificaten kunnen niet worden aangewend als bewijs tegen de vermeldingen in het aandelenregister.

Niemand wordt als uittredend vennoot aangezien dan nadat diens uittreding werd goedgekeurd en nadat de uittredende vennoot een daartoe geëigend bewijskrachtig en gedateerd stuk heeft ondertekend dal aan het aandelenregister wordt gevoegd. De uittreding van een vennoot wordt in het aandelenregister bijgeschreven naast de naam van deze uittredende vennoot.

Elke overdracht van aandelen is slechts voltrokken nadat het aandelenregister hiertoe ondertekend is door de overnemer en de overdrager.

ARTIKEL 12- SCHEIDINGSAANDEEL

In overeenstemming met het ter zake bepaalde in de statuten en het Huishoudelijk Reglement hetwelk in bijkomende modaliteiten en voorwaarden kan voorzien, kan de uitkering van de waarde van een scheidingsaandeel worden gevorderd door

-elke vennoot die uittreedt overeenkomstig de bepalingen voorzien in artikel 8;

-de erfgen(a)m(en), rechtsopvolgers of rechtverkrijgende(n) van overleden vennoten;

-elke vennoot rechtspersoon waarvan haar aandeelhouder(s) overleden is (zijn):

-de gefailleerden, onbekwaamverklaarden of vennoten in staat van kennelijk onvermogen, aan wiens rechten van rechtswege een einde komt; en

-de uitgesloten vennoot

Het scheidingsaandeel kan verschillen naargelang de vennoot uitgesloten of al dan niet gedeeltelijk is uitgetreden.

De voormelde personen mogen geen maatregelen ter vrijwaring van hun rechten of van hun rechtsvoorganger vorderen. Om geen enkele reden mogen de betrokken personen het leggen van zegels of het opmaken van een inventaris vorderen, noch andere maatregelen treffen tot vrijwaring van welkdanige rechten ook tegenover de vennootschap.

DO Dien verschillende personen samen gerechtigd zijn in een aandeel of waarde, uit welken hoofde ook, de vennootschap het recht de uitoefening van de rechten te schorsen tot één enkel persoon als gevolmachtigde wordt aangewezen.

Het scheidingsaandeel wordt berekend op basis van de goedgekeurde jaarrekening van het boekjaar waarin het lidmaatschap van de vennoot ophield volgens de criteria als bepaald in het Huishoudelijk Reglement, tenzij in het Huishoudelijk Reglement een prijszettingsmechanisme zou worden weerhouden dat niet rechtstreeks is gebaseerd op de gegevens uit deze jaarrekening. Behoudens in geval van bedrog, is deze goedgekeurde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

jaarrekening bindend voor de ontslagnemende, uittredende of uitgesloten vennoot, ongeacht of hij deze jaarrekening al dan niet had goedgekeurd.

De ontslagnemende, uittredende of uitgesloten vennoot kan ten opzichte van de vennootschap geen enkel ander recht laten gelden dan deze bepaald in deze statuten of in het Huishoudelijk Reglement.

Het scheidingsaandeel wordt overeenkomstig de regels van het Huishoudelijk Reglement vastgesteld door de Raad van Bestuur. Het ogenblik en de overige modaliteiten van de uitbetaling van het scheidingsaandeel wordt bepaald door het Huishoudelijk Reglement.

HOOFDSTUK 3:

BESTUUR VAN DE VENNOOTSCHAP

ARTIKEL 13- SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEID

De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die samengesteld is uit minstens drie bestuurders, al dan niet vennoten, natuurlijke persoon of rechtspersoon.

De leden van de Raad van Bestuur van de vennootschap worden door de Algemene Vergadering benoemd met gewone meerderheid van stemmen. De Algemene Vergadering stelt vrij de duur van het mandaat van een bestuurder vast. Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Elke A-vennoot afzonderlijk beschikt over een recht van bindende voordracht, ingevolge waarvan iedere A-vennoot afzonderlijk gerechtigd is voor een bestuurdersmandaat in de vennootschap ten minste twee personen voor te dragen voor de benoeming tot bestuurder door de Algemene Vergadering van de vennootschap en deze Algemene Vergadering te verzoeken zulke personen, om welke reden ook, als bestuurder van de vennootschap te ontslaan en, ter vervanging van zulke bestuurder, enig andere persoon voor te dragen voor de benoeming tot bestuurder door de algemene vergadering van de vennootschap. De op voordracht van de A-vennoten afzonderlijk benoemde bestuurders worden hierna de Bestuurders Klasse A genoemd.

De B-vennoten beschikken gezamenlijk over een recht van bindende voordracht, ingevolge waarvan de B-vennoten gezamenlijk gerechtigd zijn voor minstens één bestuurdersmandaat in de vennootschap ten minste twee personen voor te dragen voor de benoeming tot bestuurder door de Algemene Vergadering van de vennootschap en deze Algemene Vergadering te verzoeken zulke personen, om welke reden ook, als bestuurder van de vennootschap te ontslaan en, ter vervanging van zulke bestuurder, enig andere persoon voor te dragen voor de benoeming tot bestuurder door de algemene vergadering van de vennootschap. De op voordracht van de B-vennoten gezamenlijk benoemde bestuurder(s)worden hierna de Bestuurders Klasse B genoemd.

Er moeten altijd minder Bestuurders Klasse B dan Bestuurders Klasse A zijn. BU- de benoeming van een bestuurder wordt steeds uitdrukkelijk weergegeven in de notulen van de algemene vergadering en in de publicatie van de benoeming in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad tot welke categorie een bestuurder van de vennootschap hoort. Bij gebreke aan de vermelding van deze categorie wordt de bestuurder, behoudens tegenbewijs en latere rechtzetting, geacht een Bestuurder Klasse A te zijn. Het mandaat van een bestuurder is niet bezoldigd, tenzij andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering hiertoe.

Iedere bestuurder kan enkel en slechts afgezet worden door de Algemene Vergadering met gewone meerderheid van stemmen, voor zover deze gewone meerderheid tevens bereikt wordt binnen de categorie van vennoten, waartoe de betreffende bestuurder behoort.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de vennootschap, zonder dat de Algemene Vergadering hiermee dient in te stemmen,

Elke bestuurder is verplicht, na het geven van zijn ontslag, het mandaat van bestuurder verder waar te nemen totdat de Algemene Vergadering in zijn vervanging heeft voorzien of redelijkerwijs kon voorzien. Indien de betrokken bestuurder in de volstrekte onmogelijkheid is om, na het geven van zijn ontslag, het mandaat van bestuurder van de vennootschap verder waar te nemen tot in zijn vervanging is voorzien, kunnen de overblijvende bestuurders aile dringende zaken verrichten totdat de Algemene Vergadering bijeenkomt,

In geval een plaats binnen de Raad van Bestuur om welke reden ook, vacant wordt, mogen de overblijvende bestuurders een voorlopige vervanger benoemen, die  steeds met inachtneming van het recht van bindende voordracht van de respectieve vennoot  daartoe wordt voorgedragen.

De Raad van Bestuur vormt een college.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door een voorzitter gekozen onder haar Bestuurders Klasse ic+ Ingeval van afwezigheid of verhindering van de voorzitter, wordt de Raad van Bestuur voorgezeten door de aanwezige bestuurder met de hoogste leeftijd.

De Raad van Bestuur komt bijeen telkens na bijeenroeping door de voorzitter, alsmede zo dikwijls als het belang van de vennootschap dat vergt, alsook binnen 15 kalenderdagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

De Raad van Bestuur vergadert ten minste vier maal per boekjaar.

De bijeenroeping wordt ten minste vijf kalender dagen voor datum van de vergadering van de Raad van Bestuur verstuurd door middel van een aangetekende brief, e-mail met ontvangstbevestiging of fax met ontvangstbevestiging. In geval van hoogdringendheid, te verantwoorden in de notulen van de vergadering, mag van deze oproepingsterrnijn worden afgeweken.

De oproeping bevat de agenda, de plaats, de datum en het uur van de vergadering.

De Raad van Bestuur komt bijeen op de maatschappelijke zetel van de vennootschap of op elke andere plaats opgegeven in de oproeping.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien tenminste drie bestuurders aan deze beraadslaging deelnemen, onder wie twee Bestuurders Klasse A. Indien dit quorum niet bereikt is, kan een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

nieuwe Raad van Bestuur worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, op dezelfde plaats en op hetzelfde uur, niet later dan zeven kalenderdagen na de datum waarop de eerste vergadering werd gehouden. De nieuwe vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze indien tenminste twee bestuurders aanwezig zijn.

De beraadslaging van de Raad van Bestuur kan, naast de beraadslaging waarbij de bestuurders zich in persoon bij elkaar bevinden, ook plaatsvinden per telefoon of per videoconferentle. In deze laatste gevallen

wordt deze beraadslaging onmiddellijk na het einde ervan per e-mail of per faxbericht bevestigd door de bestuurders die eraan deelgenomen hebben, waarna de notulen, zo nodig, per post aan aile bestuurders gestuurd worden voor de ondertekening ervan. De notulen en de beslissingen worden gedateerd op de dag waarop de Raad van Bestuur doorging.

Over punten die niet op de agenda werden vermeld, kan slechts geldig worden beraadslaagd met de " instemming van de voltallige Raad van Bestuur en voor zover alle bestuurders persoonlijk deelnemen aan deze beraadslaging of bij deze beraadslaging vertegenwoordigd zijn.

Een bestuurder mag, door middel van een geschreven stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van zijn digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, § 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, aan een andere bestuurder opdracht geven hem op de bijeenkomst van de Raad van Bestuur te vervangen en in zijn plaats zijn stem uit te brengen op de wijze bepaald in deze volmacht. Een bestuurder kan niet meer dan één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is er geen beslissing. Onthoudingen worden daarbij niet meegeteld. Bepaalde beslissingen aangeduid in het Huishoudelijk Reglement, dienen door de Raad van Bestuur van de vennootschap niet enkel bij gewone meerderheid te worden genomen, maar bovendien dient de instemming te worden bekomen van minstens één van de Bestuurders Klasse A. De beraadslaging door en de beslissingen van de Raad van Bestuur blijken uit de notulen die getekend warden door de aanwezige bestuurders Deze notulen mogen op losse bladen worden gemaakt, die dan op het einde van ieder jaar worden gebundeld.

De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide bestuurs- en beschikkingsbevoegdheden om alles te doen wat nodig of dienstig is voor en in het kader van de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van die bevoegdheden die door de wet of de statuten uitdrukkelijk zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid één of meerdere adviserende comités oprichten.

De Raad van Bestuur mag het dagelijkse bestuur van de vennootschap, al dan niet beperkt tot handelingen die een bepaalde waarde niet overstijgen, alsook de vertegenwoordiging betreffende dat dagelijks bestuur, opdragen aan één of meer bestuurders die de titel van gedelegeerd bestuurder of Chief Executive Officer (afgekort: CEO) zullen dragen.

Voor bepaalde taken mag de Raad van Bestuur, binnen de grenzen van haar bevoegdheden, bijzondere volmachten geven aan de lasthebbers van haar keuze, die de vennootschap eventueel geldig kunnen vertegenwoordigen afhankelijk van de draagwijdte van en de grenzen aan deze volmachten

Zonder afbreuk te doen aan de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur, onverminderd de bijzondere lastgeving door de Raad van Bestuur en onverminderd de vertegenwoordigingsmacht van het orgaan van dagelijks bestuur voor daden van dagelijks bestuur krachtens deze statuten, wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door twee gezamenlijk handelende bestuurders, waarvan minstens één Bestuurder Klasse A.

Specifiek voor wat betreft de inschrijving van de vennootschap op openbare en andere aanbestedingen of gunningsprocedures, wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door één of meerdere Bestuurders Klasse A.

HOOFDSTUK

ALGEMENE VERGADER1NG

ARTIKEL 14- STEMKRACHT EN BEVOEGDHEID

De regelmatig samengestelde Algemene Vergadering vertegenwoordigt al de vennoten van de vennootschap. Haar beslissingen zijn bindend voor alle vennoten, tevens voor de afwezigen en de dissidenten.

Elk aandeel Klasse A en B geeft recht op één stem op de Algemene Vergadering, met dien verstande dat de vennoten die houder zijn van B-aandelen, niet aan de stemming op een Algemene Vergadering mogen deelnemen, noch in eigen naam, noch als lasthebber, voor een groter aantal stemmen dan negenenveertig procent (49%) van de som van de som van de in deze Algemene Vergadering aanwezige of regelmatig vertegenwoordigde stemmen.

De Algemene Vergadering bezit de bevoegdheden die de wet en deze statuten haar toekennen. Aan de bevoegdheid van de Algemene Vergadering zijn onder meer voorbehouden de beslissingen omtrent de benoeming of afzetting van de bestuurders en van de commissaris, de goedkeuring van de jaarrekening, de kwijting aan de bestuurders en de commissaris, de wijziging van de statuten en de ontbinding van de vennootschap.

ARTIKEL 15- BIJEENROEPING

De Gewone Algemene Vergadering moet ten minste eenmaal per jaar en binnen de 6 maanden na de

afsluiting van het vorige boekjaar door de Raad van Bestuur worden bijeengeroepen, meer bepaald op de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

laatste donderdag van de maand mei om tien uur (10.00u). Als die dag een wettelijke feestdag in België is, komt de Gewone Algemene Vergadering bijeen op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

Te allen tijde kan een Bijzondere Algemene Vergadering of Buitengewone Algemene Vergadering door de Raad van Bestuur worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist, of telkens dit nuttig wordt geacht. De bijeenroeping wordt ten minste vijftien kalender dagen voor datum van de Algemene Vergadering verstuurd door middel van aangetekende brief, e-mail met ontvangstbevestiging of fax met ontvangstbevestiging. De oproepingen doen minstens opgave van de agenda. Met de oproeping worden alle in de wet of deze statuten verplicht gestelde documenten meegezonden.

De Raad van Bestuur is verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen op een schriftelijk verzoek van de vennoten daartoe, die minstens één vijfde van de aandelen bezitten. Dit verzoek moet de punten opgeven die zij op de agenda willen geplaatst zien. De Algemene Vergadering moet bijeengeroepen worden uiterlijk één maand nadat het verzoek op de zetel van de vennootschap is toegekomen.

De Raad van Bestuur is eveneens verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen wanneer de commissaris zich in de onmogelijkheid bevindt om zijn taak uit te oefenen.

De Algemene Vergaderingen komen bijeen op de maatschappelijke zetel van de vennootschap, of op elke andere plaats opgegeven in de oproeping.

De Raad van Bestuur bepaalt de agenda van de Algemene Vergadering. De agenda van de Gewone Algemene Vergadering zal ten minste de bespreking van het jaarverslag van de Raad van Bestuur en het verslag van de commissaris, de bespreking en de goedkeuring van de Jaarrekening en de kwijting aan de bestuurders en de commissaris omvatten.

De vennoten moeten de aanwezigheidslijst ondertekenen, vooraleer zij tot de zitting worden toegelaten.

Een vennoot mag, door middel van een geschreven stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, §2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, aan een ander persoon, al dan niet vennoot, een bijzondere volmacht geven teneinde hem op een Algemene Vergadering van de vennootschap en aldaar in zijn plaats een stem uit te brengen op de wijze zoals bepaald in deze bijzondere volmacht. Sterkmaking voor een afwezige vennoot en/of handelen bij wijze van zaakwaarneming zijn evenwel niet geoorloofd.

In geval de vennoot een rechtspersoon met een collegiaal orgaan van bestuur betreft, dient haar vertegenwoordiging om deel te nemen aan de beraadslaging en de stemming op een Algemene Vergadering van de vennootschap te blijken uit een collegiale beslissing van het bestuursorgaan. Een algemene delegatie in het kader van het dagelijks bestuur voldoet hier niet aan.

De bestuurders van de vennootschap wonen de Algemene Vergadering bij.

ARTIKEL 16- ZITTING

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid, door één van de Bestuurders Klasse A. Hij/zij stelt de secretaris aan, die geen vennoot moet zijn, en duidt een stemopnemer onder de aanwezige vennoten aan.

De voorzitter, cie stemopnemer en de secretaris vormen het bureau van de vergadering.

Het bureau heeft het recht, tijdens de zitting, de vergadering drie weken uit te stellen. Behoudens enige andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering hieromtrent, doet deze verdaging aile genomen besluiten vervallen. Behoudens in verantwoorde en dringende gevallen, moeten alleen punten die op de agenda van de vergadering vermeld staan, ter bespreking of ter stemming op de Algemene Vergadering gebracht worden.

ARTIKEL 17- BESLUITVORMING

Voor zover in de wet of deze statuten niets anders wordt bepaald, is de Algemene Vergadering geldig samengesteld, kan zij derhalve geldig beraadslagen en besluiten, wanneer minstens de helft van de stemgerechtigde vennoten en de helft van het maatschappelijk kapitaal aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Is deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan is de bijeenroeping van een nieuwe vergadering met dezelfde agenda noodzakelijk. Deze nieuwe Algemene Vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze ongeacht het aantal aandelen dat aanwezig of vertegenwoordigd is.

Onverminderd de voorschriften uit in artikel 17 en artikel 13 van de statuten, worden de beslissingen van de Algemene Vergadering genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Onthoudingen worden niet meegerekend.

De stemmingen moeten geheim geschieden indien dit gevraagd wordt door twee leden van het bureau of door één vijfde van de uitgebrachte stemmen, onthoudingen niet meegerekend, hetzij bij de benoeming van bestuurders, commissarissen, en in alle gevallen de beslissing een persoon betreft.

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren. Daartoe zal door de Raad van Bestuur, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten met betrekking tot alle agendapunten en de schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden de beslissingen geacht niet genomen te zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Van de beraadslaging en de beslissingen van de Algemene Vergadering worden notulen opgesteld. De netulen worden ondertekend door de leden van het bureau en de vennoten die zulks wensen.

Aan iedere vennoot die het verlangt, moet de Raad van Bestuur de gelegenheid geven de notulen van de Algemene Vergadering in te zien en kopie te geven. Niemand kan inroepen niet op de hoogte te zijn van de beslissingen van de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 18- BESLUITVORMING MET BIJZONDER QUORUM

De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen en besluiten met een aanwezigheidsquorum van drie vierde van het maatschappelijk kapitaal, en een meerderheid van minstens drie vierde van de uitgebrachte stemmen op deze algemene vergadering én van de uitgebrachte stemmen binnen de groep van de Aven noten, omtrent de volgende punten:

-de wijziging van de inhoud van het Huishoudelijk Reglement;

-de wijziging van om het even welke statutaire bepaling;

-de fusie of splitsing van de vennootschap, haar omvorming evenals de inbreng van het gehele vermogen van de vennootschap in een andere vennootschap, de inbreng van het gehele vermogen van een andere vennootschap in de vennootschap, de inbreng van een bedrijfstak in de vennootschap of de inbreng van een bedrijfstak van de vennootschap in een andere vennootschap;

-de uitkering van een dividend;

-de ontbinding van de vennootschap;

-de toelating van nieuwe A-vennoten;

-de beslissingen met betrekking tot het participeren in andere vennootschappen, op welke wijze ook;

-de beperking of opheffing van het voorkeurrecht bij een verhoging van het vast gedeelte van het kapitaal van de vennootschap;

HOOFDSTUK 5:

JAARREKENING  BEPALING EN BESTEMMING VAN DE WINST

ARTIKEL 19 - JAARREKENING - JAARVERSLAG

Het boekjaar van de vennootschap stemt overeen met het kalenderjaar. Het boekjaar gaat telkens in op één januari en eindigt op één en dertig december van dat jaar.

De vennootschap voert een boekhouding volgens de voorschriften van de Wet van 17 juli 1975 op de boekhouding van de ondernemingen, het Wetboek van vennootschappen en zijn uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur maakt elk jaar na de afsluiting van het boekjaar een inventaris op met toepassing van de waarderingsregels zoals die door de Raad van Bestuur zijn vastgesteld. Nadat de rekeningen in overeenstemming zijn gebracht met de gegevens van deze inventaris, maken de bestuurders de jaarrekening van de vennootschap op. Deze jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting.

De Raad van Bestuur stelt bovendien een jaarverslag op overeenkomstig de wet.

Indien desgevallend een commissaris benoemd is, wordt hem door de bestuurders de jaarrekening en het jaarverslag overhandigd ten minste één maand voor de Gewone Algemene Vergadering. De commissaris vervult de controlewerkzaamheden en maakt het controleverslag op.

De jaarrekening, het jaarverslag en het controleverslag van de commissaris liggen ter inzage van de vennoten op de zetel van de vennootschap ten minste vielen kalenderdagen voor de Gewone Algemene Vergadering,

ARTIKEL 20: BEPALING EN BESTEMMING VAN DE WINST

De Gewone Algemene Vergadering hoort het jaarverslag en het verslag van de commissaris en keurt al dan niet de jaarrekening van de vennootschap goed, Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de Gewone Algemene Vergadering, bij afzonderlijke stemming, over de aan de bestuurders en commissaris te verlenen kwijting,

De Raad van Bestuur heeft het recht, tijdens de zitting, de vergadering drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet alle genomen besluiten inzake de jaarrekening en de kwijting daaromtrent vervallen. Behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent, doet dergelijke verdaging geen afbreuk aan de andere genomen besluiten. De volmachten, neergelegd voor de eerste vergadering van de Gewone Algemene Vergadering, blijven geldig voor de tweede vergadering. Het batig saldo wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen. Van deze nettowinst wordt elk jaar minstens vijf percent voorafgenomen voor het aanleggen van het wettelijk reservefonds. Deze afneming is niet meer verplicht wanneer dit reservefonds één tiende van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt,

Het saldo van de nettowinst staat ter beschikking van de Gewone Algemene Vergadering, die op voorstel van de Raad van Bestuur, ieder jaar over de aanwending ervan zal beslissen,

De vennoten delen in de winsten in verhouding tot het door hen ingebrachte kapitaal. De Raad van Bestuur van de vennootschap beslist over de modaliteiten van het gedeelte van het resultaat dat, overeenkomstig de beslissing van de Gewone Algemene Vergadering, daarvoor in aanmerking komt, doch alleszins ten laatste binnen zes maanden na de datum van deze algemene vergadering die tot uitkering heeft besloten.

HOOFDSTUK 6:

ONTBINDING  VEREFFENING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 21 - ONTBINDING - VEREFFENING

Bij vrijwillige ontbinding van de vennootschap, bij ontbinding door de wet voorzien of krachtens een rechterlijke beslissing daartoe, zal de vereffening van de vennootschap gedaan worden door één of meer vereffenaars, aangesteld door de Algemene Vergadering. Bij gebrek aan zulke aanstelling zullen de leden van de Raad van Bestuur, die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege als vereffenaars optreden.

De Algemene Vergadering duidt de wijze aan waarop de vereffening zal geschieden en legt de bevoegdheid ven de vereffenaars vast. De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden toegekend door de voorschriften van het Wetboek van vennootschappen.

Na betaling van de schulden en kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend voor de terugbetaling van de stortingen uitgevoerd voor de volstorting van de aandelen. Indien op alle aandelen niet in eenzelfde mate stortingen werden uitgevoerd, zullen de vereffenaars het evenwicht onder de aandelen vanuit het standpunt van de volstorting herstellen door een opvraging, hetzij door gedeeltelijke terugbetalingen. De resterende actiefbestanddelen van de vennootschap worden in gelijke mate onder de vennoten verdeeld.

HOOFDSTUK 7:

DIVERSE BEPALINGEN

ARTIKEL 22 - VERVAL VAN RECHTEN

Alle rechten en vorderingen van de gewezen vennoten of hun rechthebbenden, aangaande hun maatschappelijke rechten of de vereffening van hun aandeel, vervallen door verloop van één jaar na de beëindiging van het lidmaatschap om welke reden ook, of, in geval van ontbinding van de vennootschap, door verloop van drie maanden na de sluiting van de vereffening Stuiting van de verjaring gebeurt uitsluitend bij aangetekend schrijven gericht aan de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 23- HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Uiterlijk zes maanden na de oprichting van de vennootschap zal de Algemene Vergadering overgaan tot het opstellen en goedkeuren van een Huishoudelijk Reglement. Het Huishoudelijk Reglement heeft, voor zover het niet strijdig is met de statuten of de wet, dezelfde rechtskracht ten aanzien van de vennoten en de organen dan de statuten. Vennoten zijn louter door het feit van hun toetreding tot de vennootschap onderworpen aan het Huishoudelijk Reglement. Het Huishoudelijk Reglement kan door de Algemene Vergadering worden gewijzigd met inachtneming van het quorum en de meerderheid uit artikel 17 van de statuten.

In het Huishoudelijk Reglement mogen, zonder enig andere beperking dan de gebiedende voorschriften van de wet en van de statuten, aile schikkingen worden getroffen nopens de toepassing van de statuten, de gang en werking van de vennootschap en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kunnen de organen, de vennoten of hun rechthebbenden aile verplichtingen en verbintenissen worden opgelegd, die vereist zijn voor de verwezenlijking van het belang van de vennootschap.

Sancties, waaronder begrepen, doch niet beperkt tot, boeten en schorsing van maatschappelijke rechten of voordelen, mogen daarin worden voorzien, ter naleving van de bepalingen van het Huishoudelijk Reglement of van de statuten. Deze sancties ontslaan degene, op wie zij toegepast worden, niet van de verantwoordelijkheid die hij door de laakbare handelingen zou hebben opgelopen.

ARTIKEL 24- WOONPLAATS

De vennoten, bestuurders, commissarissen en vereffenaars die hun woonplaats in het buitenland hebben of kiezen, zijn verplicht in België woonplaats te kiezen voor aile betrekkingen met en in verband met de vennootschap

Komen zij die verplichting niet na, dan worden zij van rechtswege geacht woonplaats te hebben gekozen op de maatschappelijke zetel van de vennootschap waar hen alle officiële kennisgevingen, aanzeggingen, aanmaningen en dagvaardingen geldig mogen betekend worden en alle berichten en brieven geldig mogen worden toegezonden. In dat geval zullen deze betekeningen, berichten of brieven echter pas geacht worden aan de in het buitenland gevestigde bestuurder te zijn toegekomen, nadat hem hiervan kopie per e-mail of per fax werd toegestuurd, op een adres of nummer waarop hij gebruikelijk bereikbaar Is. Deze laatste verplichting vervalt wanneer geen adres of nummer gekend is waarop deze bestuurder gebruikelijk bereikbaar is.

ARTIKEL 25- VOORRANG

Bepalingen van deze statuten, die in strijd zijn met wetten die de openbare orde betreffen, hetzij van dwingend recht zijn, worden voor niet-geschreven gehouden. Dergelijke bepalingen kunnen geen aanleiding geven tot de nietigverklaring van de vennootschap, noch hebben zij op enige wijze invloed op de overige statutaire bepalingen.

Voor al hetgeen in huidige statuten niet voorzien is, wordt verwezen naar de toepasselijke wettelijke voorschriften en beschikkingen.

Niettemin zullen statutaire clausules die wetsbepalingen geheel of gedeeltelijk overnemen, al dan niet in identieke bewoordingen, van rechtswege ophouden van kracht te zijn in geval de betreffende wetsbepaling waarvan zij de inhoud overnemen, worden opgeheven of versoepeld.

ARTIKEL 26.. BETWISTINGEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De statuten van de vennootschap zijn uitsluitend onderworpen aan het Belgisch recht. In geval van enige betwisting aangaande de interpretatie of uitvoering van deze statuten, zullen de vennoten, op redelijke wijze proberen tot een minnelijke schikking te komen. Indien, niettegenstaande zulke inspanningen, geen minnelijke schikking onder vennoten kan worden bereikt, zal ieder geschil voortvloeiend uit deze statuten behoren tot de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken te Leuven.

ARTIKEL 27 - CONTROLE

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen.

Zolang de vennootschap echter kan genieten van cie uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van vennootschappen, is de vennootschap niet verplicht om één of meerdere commissarissen te benoemen. Wanneer in voorkomend geval geen commissaris wordt benoemd, beschikt iedere vennoot individueel over de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en kan deze vennoot zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

De commissarissen worden benoemd docr de Algemene Vergadering, onder de Ieden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. Deze commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van 3 jaar. Op straffe van een schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen door de Algemene Vergadering worden ontslagen.

ARTIKEL 28 - Algemene Bepaling

Voor alles wat niet in de onderhavige statuten is bepaald, verklaren de partijen te verwijzen naar de Vennootschappenwet Bijgevolg worden de bepalingen van die wet waarvan niet rechtmatig is afgeweken, geacht in de onderhavige akte te zijn opgenomen en worden bepalingen die in strijd zijn met de dwingende voorschriften van die wet, geacht niet geschreven te zijn zonder dat die onregelmatigheid invloed heeft op de overige statutaire bepalingen.

Hoofdstuk

OVERGANGS -EN SLOTBEPALINGEN.

Verkrijging van rechtspersoonlijkheid

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, §4 van het Wetboek van Vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neeriegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig met artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Benoeming van de eerste bestuurders

Na de vaststelling van haar statuten hebben de oprichters van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met eenparigheid van stemmen besloten het aantal bestuurders vast te stellen op zes bestuurders en voor die functie te benoemen:

1) De heer SANDERS, Colin Valère Pierre, wonend te 8400 Oostende, Albert 1-Promenade, 26 bus 0009.

2) De heer STEYAERT, Johan Albert Rika, wonende te 3000 Leuven, Vaartstraat 73.

3) Mevrouw BORGERS, Anne Yolande Joannes, geboren te Turnhout op 13 apriI 1971, wonende te 2861 Sint-Kateiijne-VVaver, Dorp 7,

4) De heer MINNEBO, Jurgen, geboren te Bornem op 19 augustus 1975, echtgescheiden, wonende te 2880 Bornem, Sint-Amandsesteenweg 135.

5) De heer SAMYN, Wouter Daniel, wonende te 8540 Deerlijk, Diependaele 24.

6) De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "CENTRUM VOOR BELEIDSMANAGEMENT", afgekort "CBIVI", met maatschappelijke zetel te 3590 Diepenbeek, Demerstraat 6a.

Voor deze vennootschap zal de heer Marneffe Wim Theo, wonende 3510 Hasselt, Kermtstraat 4 bus 1.03 optreden als vaste vertegenwoordiger in de zin van artikel 61 §2 van het Wetboek van Vennootschappen hiertoe aangesteld bij beslissing van 17 juni 2014.

Benoeming van de gedelegeerd bestuurder

Nadat de raad van bestuur is samengesteld, heeft deze verklaard zich te verenigen met het oog op de

benoeming van de gedelegeerd bestuurder.

Bij eenparigheid van stemmen beslist de raad te benoemen tot gedelegeerd bestuurder de heer Steyaert Johan, hier aanwezig en die aanvaardt.

Ondergetekende notaris wijst erop dat de bestuurders mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor aile verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld voor de ondertekening van de oprichtingsakte.

.

voor- ..

behouden aan het' Belgisch

Staatsbiad

Eerste jaarvergadering en eerste boekjaar.

De eerste jaarlijkse algemene vergadering zal plaats vinden op de laatste donderdag van de maand mei

2016.

' Indien deze dag een wettelijke feestdag is wordt de vergadering uitgesteld tot de eerstvolgende werkdag. Het eerste boekjaar loopt vanaf heden, tot 31 december 2015.

Tot slot wordt in het bijzonder volmacht verleend aan KD Consulting BVBA te Bonheiden, Tinstraat 73 en/of haar aangestelden om voor en namens de vennootschap alle nuttige en nodige formaliteiten te vervullen tot het

bekomen van een inschrijving in de kruispuntbank voor ondernemingen of eventuele wijzigingen achteraf en

*

eventueel met het oog op het bekomen van de inschrijving van de vennootschap bij de B.T.W.-administratie.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL Tegelijk hiermee neergelegd: -afschrift van de akte -uittreksel uit de akte

Steven Morrens

NOTARIS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

_. .. _

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

05/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 28.05.2016, NGL 26.08.2016 16500-0277-010

Coordonnées
INDIVILLE

Adresse
VAARTSTRAAT 73 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande