INTERNATIONAL SCHOOL OF LEUVEN, AFGEKORT : ISL

Association sans but lucratif


Dénomination : INTERNATIONAL SCHOOL OF LEUVEN, AFGEKORT : ISL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 525.726.934

Publication

15/04/2013
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Mon 2,2

i

1111

Vc behC aar Bele Staat

Neergelega ter grlttle Ob.

Rechtbank van Kaophana~

te

Leuven, de 0'.~". ZQ1201.3 3'<t at

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr: SZS.  1-2.6 '33-t

Benaming

(voluit) : International School of Leuven

(verkort) : ISL

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Professor Van Overstraetenplein 1 - 3000 Leuven

Onderwerp akte : Oprichting vzw en benoeming eerste bestuurders

Tijdens de oprichtingsvergadering, gehouden te Leuven op 29 maart 2013, werd met eenparigheid van; stemmen de volgende oprichtingsakte aanvaard:

TUSSEN:

1.STAD LEUVEN, publiekrechtelijke rechtspersoon met maatschappelijke zetel te 3000 Leuven, Professor Van Overstraetenplein 1, vertegenwoordigd door Geertrui Van Loo, directeur sociale zaken;

EN

2.KATHOLIEKE UNIVERSITEIT TE LEUVEN, met maatschappelijke zetel te 3000 Leuven, Oude Markt 13, met ondernemingsnummer 0419,052,173, vertegenwoordigd door Ludo Melis, vicerector onderwijsbeleid;

EN

3.VIB, een vereniging zonder winstoogmerk, met maatschappelijke zetel te 9052 Zwijnaarde, Rijvisschestraat 120, met ondememingsnummer 0456.343.923, vertegenwoordigd door Marijke Lein, HR director,

EN

4.IMEC, een vereniging zonder winstoogmerk, met maatschappelijke zetel gevestigd te 3001 Heverlee, Kapeldreef 75, met ondernemingsnummer 0425.260,668, vertegenwoordigd door Gilbert Declerck, executive advisor bij imec en lid van de raad van bestuur bij imec International;

EN

5.Mohamed Ridouani, wonende te 3012 Leuven, Van der Nootstraat 111;

EN

6.Bart De Moor, wonende te 3360 Lovenjoel, Parklaan 5;

EN

7,Jan Verhamme, wonende te 3001 Heverlee, Tervuursesteenweg 178 bus 01.01;

EN

8.Hubert De Neve, wonende te 3212 Pellenberg, Lubbeekstraat 8.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

haunanrl d . uoranininn ctirhtinn nf nrnaniarrin Eon aanrian van rlarrian fa varfananwnnrriinan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

058901*

N

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0p 2.2

hierna gezamenlijk genoemd de Stichtende Leden en elk afzonderlijk Stichtend Lid

De Stichtende Leden zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten en hiertoe unaniem volgende statuten te aanvaarden:

Titel 1  Benaming, zetel, doel, duur.

Artikel 1 Naam van de vereniging

De vereniging draagt de naam International School of Leuven, afgekort ISL.

De naam van de vereniging moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw" worden voorafgegaan of gevolgd.

De naam, de aanduiding dat het om een vereniging zonder winstoogmerk gaat en het adres van de zetel van de vereniging moeten worden vermeld op alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging.

Artikel 2 -- Maatschappelijke zetel

De vereniging is gevestigd te 3000 Leuven, Professor Van Overstraetenpleinl en ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Leuven. Iedere verplaatsing van de zetel van de vereniging vereist een besluit van de algemene vergadering dat moet worden genomen met het aanwezigheids= en meerderheidsquorum vereist voor een statutenwijziging, tenzij het een verplaatsing van de zetel binnen de gemeente Leuven betreft, waartoe bij besluit van de raad van bestuur kan beslist worden,

Alle stukken voorgeschreven door de Wet van 27 juni 1921, zoals o.a. gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3  Doel

De vereniging heeft tot doel het aanbieden van internationaal onderwijs in Leuven.

De vereniging kan alle activiteiten ontwikkelen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de voormelde niet-winstgevende doelstelling, met inbegrip van economische activiteiten, op voorwaarde dat de opbrengst van die activiteiten uitsluitend zal besteed worden aan de verwezenlijking van het hoofddoel.

Artikel 4  Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel 2  Lidmaatschap.

Artikel 5  Werkelijke leden

De vereniging telt minstens vier werkelijke leden.

De vereniging telt twee categorieën van werkelijke leden.

De eerste categorie van werkelijke leden wordt gevormd door de Stichtende Leden-rechtspersonen. Zij worden de werkelijke leden A genoemd.

De tweede categorie van werkelijke leden wordt gevormd door de andere werkelijke leden dan de Stichtende Leden-rechtspersonen. Zij worden de werkelijke leden B genoemd.

Alle werkelijke leden genieten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering.

Nieuwe werkelijke leden kunnen zich kandidaat stellen op voordracht van één of meerdere werkelijke leden A, De raad van bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkelijk lid op zijn eerstvolgende vergadering, Op deze vergadering dient minstens de gewone meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. Een kandidaat-lid wordt slechts aanvaard indien de gewone meerderheid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders instemt met de aanvaarding van de kandidaat als lid én indien alle bestuurders die werden benoemd op voordracht van de werkelijke leden A instemmen met de aanvaarding van het lidmaatschap. De raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkelijk lid.

Artikel 6 - Intredegeld en ledenbijdrage

Enkel de werkelijke leden A betalen intredegeld bij de oprichting van de vereniging of bij hun latere toetreding. Het intredegeld blijft definitief verworven door de vereniging,

De raad van bestuur van de vereniging bepaalt het bedrag van het intredegeld.

Er is geen jaarlijkse ledenbijdrage verschuldigd,

Artikel 7 -- Recht op korting

De kinderen van werknemers van de werkelijke leden A hebben recht op een korting op de schoolgelden, zoals jaarlijks bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan ook in andere gevallen kortingspercentages toestaan.

Artikel 8 - Verplichtingen van de werkelijke leden

De werkelijke leden van de vereniging zijn verplicht om de statuten en, in voorkomend geval, het huishoudelijk reglement van de vereniging, alsook de besluiten van haar organen na te leven. De werkelijke leden verbinden zich ertoe de belangen van de vereniging of haar organen niette schaden.

Artikel 9 - Beëindiging van het lidmaatschap

Elk werkelijk lid van de vereniging kan jaarlijks tijdens de maand mei ontslag nemen uit de vereniging, door middel van een aangetekende brief gericht aan de raad van bestuur. Het ontslag heeft uitwerking op de laatste dag van het schooljaar waarin het ontslag wordt genomen.

Een werkelijk lid kan slechts worden uitgesloten door een beslissing van de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde werkelijke leden. Vooraleer tot de uitsluiting te beslissen, zal de algemene vergadering (de vertegenwoordiger van) het betrokken werkelijk lid horen. De beslissing tot uitsluiting moet worden gemotiveerd. De motivering wordt per aangetekende brief meegedeeld aan het betrokken werkelijk lid.

In afwachting van de beslissing over de eventuele uitsluiting van een werkelijk lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap van het betrokken werkelijk lid schorsen, indien:

(a)het betrokken werkelijk lid de verplichtingen vervat in artikel 8 op ernstige wijze schendt;

(b)het betrokken werkelijk lid, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële of

administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen binnen de gevraagde termijn.

De schorsing wordt per aangetekende brief meegedeeld aan het betrokken werkelijk lid. De schorsing duurt maximaal zes weken, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de eventuele uitsluiting te beslissen.

Het lidmaatschap van een werkelijk lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of in geval van een rechtspersoon, door haar ontbinding of faillissement,

De ontslag nemende of ontslagen werkelijke leden, alsook hun rechtsopvolgers of erfgenamen, verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging.

Uitgesloten werkelijke leden kunnen evenmin de eventueel door hen zelf of door hun rechtsvoorganger uitgekeerde bedragen terugvorderen.

Titel 3-. Bestuur,

Artikel 10  Samenstelling van de raad van bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste vier en ten hoogste negen bestuurders, al dan niet werkelijk lid van de vereniging.

' "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal werkelijke leden van de vereniging. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering.

Ten minste de meerderheid van de bestuurders moet te allen tijde voorgedragen zijn door de werkelijke leden A.

De algemene vergadering benoemt voor elk van de werkelijke leden A een bestuurder uit een lijst van kandidaten voorgedragen door het betrokken werkelijk lid A.

De raad van bestuur kan ook zelf één of meerdere kandidaat-bestuurders voordragen. Artikel 11  Duur van het mandaat

De bestuurders worden benoemd voor een hernieuwbare termljn van vier jaar. Bestuurders zijn herbenoembaar.

Bestuurders kunnen te allen tijde worden afgezet door de algemene vergadering. Iedere bestuurder kan ook zelf ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Valt door het vrijwillig ontslag, het verstrijken van de duur van het mandaat of, het verlies van de hoedanigheid op grond waarvan men benoemd werd tot bestuurder het aantal bestuurders terug tot onder het statutair minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. Valt door de afzetting van een bestuurder het aantal bestuurders terug tot onder het statutair minimum, dan benoemt de algemene vergadering een nieuwe bestuurder op dezelfde vergadering als deze waarop de beslissing tot afzetting wordt genomen:

Artikel 12 -- Bevoegdheden van de raad van bestuur

De raad van bestuur bestuurt de vereniging. De raad van bestuur is bevoegd om alle daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

ln het bijzonder is de raad van bestuur onder meer bevoegd om beslissingen te nemen over de volgende thema's;

(a)de bepaling van de hoogte van de schoolgelden en de kortingen;

(b)de beslissingen over de investeringen en het patrimonium;

(c)de keuze van de curricula;

(d)de criteria voor toelating van leerlingen/studenten;

(e)de benoeming van de leden van de adviesraad;

(f)de aanstelling van de (algemeen) directeur;

(g)de benoeming van de leerkrachten;

(h)de organisatie van het dagelijks bestuur.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van minstens twee bestuurders, hetzij binnen het kader van hun mandaat, door de handtekening van bijzondere gevolmachtigden.

De raad van bestuur kan bijzondere volmachtdragers aanstellen die de vereniging kunnen vertegenwoordigen in bijzondere en beperkt opgesomde aangelegenheden en kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks bestuur van de vereniging delegeren aan een van zijn leden of aan een derde.

Deze persoon za! de titel van algemeen directeur dragen of een titel waartoe de raad van bestuur in diens beslissing tot aanstelling beslist.

De raad van bestuur bepaalt tevens zijn bevoegdheden.

Indien een algemeen directeur geen bestuurder is zal hij het recht hebben de raad van bestuur en de algemene vergadering met raadgevende stem bij te wonen.

De beslissing tot benoeming van de algemeen directeur vereist een meerderheid van drie vierden van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders met dien verstande dat drie vierden van de bestuurders ter zitting aanwezig of rechtsgeldig vertegenwoordigd is.

Artikel 13  De adviesraad

De raad van bestuur kan een adviesraad oprichten. ln voorkomende geval benoemt de raad van bestuur de leden ervan,

"" *&>.,e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De adviesraad bestaat uit ten minste vijf en ten hoogste twintig leden. De meerderheid van de leden is geen lid van de vzw.

De adviesraad staat de raad van bestuur bij met advies. De raad van bestuur kan de adviesraad consulteren telkens wanneer hij dat nuttig acht.

Artikel 14 -- Organisatie van de raad van bestuur

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter.

De voorzitter zit de vergaderingen van de raad van bestuur voor en leidt deze. ln geval van zijn afwezigheid

wordt hij vervangen door de oudste aanwezige bestuurder,

De raad van bestuur stelt een secretaris aan die in het bijzonder belast is met de redactie van de notulen van de vergaderingen.

Artikel 15 -- Bijeenroeping van de raad van bestuur

De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De bestuurders worden door middel van een e-mail, een gewone brief of elk ander schriftelijk communicatiemiddel opgeroepen, al dan niet elektronisch. De oproepingtermijn bedraagt minstens vijf werkdagen, tenzij in geval van hoogdringendheid, welke moet worden gemotiveerd in de notulen van de desbetreffende raad van bestuur.

De oproeping bevat de agenda en de eventuele voorbereidende documenten. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 16 -- Beraadslaging en besluitvorming

De raad van bestuur wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproeping. De raad van bestuur kan beraadslagen en beslissen per telefoon- of videoconferentie.

De raad kan alleen beraadslagen over punten die op de agenda staan, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd en er unaniem mee instemmen dat een punt wordt toegevoegd aan de agenda.

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien ten minste de gewone meerderheid van de bestuurders aanwezig of geldig vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en geldig vertegenwoordigde bestuurders.

ledere bestuurder kan een schriftelijke volmacht geven aan een andere bestuurder om zich te laten vertegenwoordigen op de raad van bestuur, zonder dat een bepaalde bestuurder meer dan één volmacht mag dragen.

Van elke raad van bestuur worden notulen opgemaakt. Deze worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Behoudens wanneer de vereniging één of meer commissarissen heeft benoemd, kan elk werkelijk lid inzage vragen in de notulen van de raad van bestuur.

Indien een bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, dan moet hij dat meedelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur de beraadslaging en besluitvorming over dat agendapunt aanvat. Deze procedure is niet van toepassing op de gebruikelijke verrichtingen die plaatsvinden aan de voorwaarden en tegen de zekerheden die gewoonlijk op de markt gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 17 -- Schriftelijke besluitvorming

Indien de voorzitter van de raad van bestuur dat opportuun acht, kan de raad van bestuur een beslissing nemen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. In voorkomend geval zal de voorzitter, samen met de secretaris, een brief, fax of e-mail zenden naar alle bestuurders met daarin minstens de volgende informatie:

(a)De vermelding dat het gaat om een voorstel van beslissing van de raad van bestuur;

(b)De vermelding dat enkel de ondertekening van het voorstel door alle bestuurders de goedkeuring van het

voorstel tot gevolg heeft;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOP 22

(c)De vermelding dat het vcorstel tot beslissing niet kan worden geamendeerd of anderszins gewijzigd; (d)De vermelding dat alle bestuurders het stuk ondertekend moeten bezorgen met daarbij de eigenhandig geschreven woorden "goedgekeurd voor beslissing van de raad van bestuur";

(e)De vermelding dat het ondertekende rondschrijven binnen tien dagen teruggestuurd moet worden naar de maatschappelijke zetel.

Titel 4  Algemene Vergadering.

Artikel 18  Samenstelling van de algemene vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden.

De voorzitter van de raad van bestuur is tevens voorzitter van de algemene vergadering. De voorzitter zit de vergaderingen van de algemene vergadering voor en leidt deze. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door het oudste aanwezige lid.

Elk lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen door middel van een schriftelijke volmacht.

Artikel 19  Bevoegdheden van de algemene vergadering

De algemene vergadering is exclusief bevoegd voor:

(a)het wijzigen van de statuten;

(b)het benoemen en afzetten van bestuurders;

(c)het benoemen en ontslaan van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

(d)de kwijting aan bestuurders en commissarissen;

(e)het goedkeuren van de begroting en rekeningen;

(f)het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

(g)het uitsluiten van een werkelijk lid;

(h)de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

(i)alle gevallen waar de wet of de statuten een beslissing van de algemene vergadering vereisen.

Artikel 20  Organisatie van de algemene vergadering

Minstens eenmaal per jaar wordt de algemene vergadering bijeengeroepen voor het goedkeuren van de

rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar,

Daarnaast wordt de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dat vereisen. De algemene vergadering moet tevens worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er cm vraagt, ln dat geval dient de raad van bestuur binnen de maand gevolg te geven aan het verzoek van die leden..

De leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering per fax of per e-mail of per post uitgenodigd om op de algemene vergadering aanwezig te zijn.

De algemene vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproeping.

De oproeping bevat de agenda en in voorkomend geval de voorbereidende documenten. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter van de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan, op voorwaarde dat minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is en dat aile aanwezige en vertegenwoordigde leden hier mee instemmen.

Artikel 21  Beraadslaging en besluitvorming

Elk werkelijk lid heeft één stem.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen en besluiten indien minstens de helft van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, tenzij de wet of deze statuten voorzien in een andere meerderheidsvereiste.

In geval van uitsluiting van een (werkelijk) lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Van elke vergadering worden notulen opgesteld door de secretaris aangesteld door de raad van bestuur. Zo de secretaris niet aanwezig is, wordt een notulist aangewezen op de vergadering. De notulen van de algemene

" MOD 2.2

"~

vergadering worden opgenomen in een register dat bijgehouden wordt op de zetel van de vereniging. De notulen worden ondertekend door de voorzitter, de secretaris, en zo er één werd aangesteld, de stemopnemer van de vergadering. Bij die notulen wordt een aanwezigheidslijst gevoegd die wordt afgetekend door alle aanwezige leden. Derden kunnen kennis krijgen van de beslissingen van de algemene vergadering op de bij wet voorziene wijze.

Titel 5  Begrotingen, rekeningen, controle.

Artikel 22  Jaarrekening, begroting

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

De raad van bestuur bereidt de jaarrekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissarissen.

De raad van bestuur zorgt ervoor dat de jaarrekening en de overige in de wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of, indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Artikel 23  Commissarissen

Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, worden opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van aile geschriften van de vereniging.

Titel 6  Ontbinding en vereffening

Artikel 24  Ontbinding van de vereniging

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan enkel de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. Het voorstel tot ontbinding van de vereniging wordt uitdrukkelijk opgenomen in de oproeping die naar de werkelijke leden wordt verzonden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, evenals de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 25  Bestemming van het netto-actief

Indien de vereniging ontbonden wordt, zal de algemene vergadering een bestemming geven aan het vermogen, dat zoveel als mogelijk aansluit bij het doel waarvoor deze vereniging werd opgericht.

OVERGANGSBEPALINGEN

1.Bijzondere algemene vergadering

De bijzondere algemene vergadering van de vereniging komt vervolgens een eerste maal bijeen teneinde te beslissen als volgt:

1.1. Samenstelling raad van bestuur

De algemene vergadering beslist met unanimiteit van aanwezige en vertegenwoordigde stemmen om de volgende personen te benoemen als bestuurder van de vereniging:

" Op voordracht van de Stad Leuven: Mohamed Ridouani, wonende te 3012 Leuven, Van der Nootstraat 111, geboren te Leuven op 24 juni 1979

" Op voordracht van KU Leuven: Bart De Moor, wonende te 3360 Lovenjoel, Parklaan 5, geboren, te Halle op 12 juli 1960

" Op voordracht van VIB: Marijke Lein, wonende te 8670 Koksijde, Zeedijk 502/205, geboren te Kortrijk op 12 april 1959

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

a ' M0D2.2

{ , ' .)

" Op voordracht van IMEC: Hubert De Neve, wonende te 3212 Pellenberg, Lubbeekstraat 8, geboren te Brugge op 15 januari 1951

De bestuurders worden benoemd vanaf heden, datum van oprichting van de vereniging en zulks voor een periode van vier (4) jaar, om hun mandaat te beëindigen na de jaarvergadering van de vereniging van 2017 (boekjaar 2016). Voornoemde personen aanvaarden hun bestuursmandaat.

1.2.Veriengd eerste boekjaar

De algemene vergadering beslist met unanimiteit van aanwezige en vertegenwoordigde stemmen dat het eerste boekjaar van de vereniging loopt van de dag van oprichting tot en met 31 december 2014.

2.Raad van bestuur

De raad van bestuur van de vereniging komt vervolgens een eerste maal bijeen teneinde te beslissen als

volgt:

2.1. Benoeming voorzitter, secretaris en algemeen directeur

De raad van bestuur, hier voltallig aanwezig, beslist met unanimiteit van stemmen tot benoemen tot

voorzitter van de raad van bestuur: Hubert De Neve, en tot secretaris van de raad van bestuur: Bart De Moor.

De raad van bestuur, hier voltallig aanwezig, beslist met unanimiteit van stemmen tot benoemen tot algemeen directeur: Bart De Roeck. De directeur zal in het algemeen over alle bevoegdheden beschikken welke de dag-aan-dag activiteiten van de vereniging vereisen om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of wenselijk maken, hij zal te dien einde alle handelingen kunnen stellen van het dagelijks bestuur van de vereniging. De directeur zal binnen de voormelde algemene bevoegdheden in het bijzonder onder meer beschikken over de volgende bevoegdheden;

'Het ondertekenen van de dagelijkse briefwisseling;

.Het betalen van vervallen en niet-betwiste facturen tot een bedrag van 10.000 euro;

" Betalingen ontvangen van vervallen schuldvorderingen en er kwijting voor geven;

" Het doen van alle bancaire verrichtingen tot een bedrag van 10.000 euro;

" Het goedkeuren van creditnota's tot een bedrag van 10.000 euro;

'In naam van de vereniging per post verzekerde, aangetekende en andere stukken afhalen;

-De website van de vereniging ontwikkelen en beheren;

'De organisatie van de boekhouding en het opstellen van de rekeningen, de balans en de begroting;

" De huur en verhuur van onroerende goederen;

-De verkoop, ruil, huur en verhuur, leasing van roerende goederen en het afsluiten van andere

overeenkomsten met betrekking tot roerende goederen beperkt tot een bedrag van 10.000 euro;

'Alle handelingen met betrekking tot aankopen en het aannemen van diensten beperkt tot een bedrag van

10.000 euro;

'Het afsluiten van overeenkomsten voor de aanneming van werken beperkt tot een bedrag van 10.000 euro;

" Het volledige personeelsbeleid, met andere woorden het aanwerven, controleren, bevorderen en doorzenden van personeel, de organisatie van functionerings- en evaluatiegesprekken, het concretiseren van individuele arbeidsvoorwaarden en uurroosters, de werkomstandigheden en de veiligheid van het personeel, de organisatie en informatie naar de overlegorganen, de onderhandelingen over de collectieve arbeidsovereenkomst en de relaties met de vakorganisaties;

-Het tekenen van arbeidsovereenkomsten met engagement tot een bruto maand bezoldiging tot 6.000 euro, alsmede opzeggings-en verbrekingsbrieven;

-Het afsluiten van verzekeringscontracten;

" Het afsluiten van overeenkomsten in verband met postverrichtingen zowel met de Post als met privé-ondernemingen en het ondertekenen ais lastgever van machtigingen in verband met postverrichtingen;

" Het openen of opzeggen van rekeningen bij alle openbare, parastatale en private banken op naam van de vereniging;

" Het verrichten van alle formaliteiten bij aankoop en invoervan goederen;

.1-let regelen van alle belastingen en taksen van welke aard ook en het verrichten van alle formaliteiten naar

de diverse fiscale administraties toe;

" Het uitvoeren van beslissingen genomen door de raad van bestuur;

" Het opstellen van het organigram, de functieomschrijvingen en de volmachtenregeling die door de raad van bestuur werden goedgekeurd.

De directeur is bevoegd in geval van hoogdringendheid, wanneer de vereniging permanent schade kan oplopen, alle bewarende maatregelen te nemen die hij nodig acht.

De directeur brengt regelmatig verslag uit aan de raad van bestuur over het door hem gevoerde beleid. Aan de algemene vergadering die de rekeningen bespreekt brengt hij, in ondersteuning van de raad van bestuur, verslag uit over zijn activiteiten tijdens het betreffende boekjaar. De direoteur legt jaarlijks een verslag van zijn activiteiten uitgevoerd tijdens een voorbij boekjaar voor aan de raad van bestuur, die dit op zijn beurt samen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

aan de !eden van de algemene vergadering

kan de algemeen directeur de vereniging

Luik B - Vervolg

met de uitnodigingen tot de jaarvergadering van de vereniging overmaakt.

Binnen de perken van de bovenvermelde bevoegdheden, verbinden door zijn enkele handtekening.

Getekend,

Marijke Lein, bestuurder Hubert De Neve, bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

'oor..

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ofi organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
INTERNATIONAL SCHOOL OF LEUVEN, AFGEKORT : …

Adresse
PROFESSOR VAN OVERSTRAETENPLEIN 1 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande