ISLAH

Association sans but lucratif


Dénomination : ISLAH
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 430.738.101

Publication

23/07/2012
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouder f lItII 11111 llhJ iIII 11111 f1111 111111111! f111 fil!

aan het *iaias~sa*

Belgisch Btaatsbia,

Ondernemingsnr : 430.738.101 Benaming

"

(voluit) : islah vzw

1 G. JUL 2012 ,- ~

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Hoogstraat 148, 1930 Zaventem

Onderwerp akte : Wijziging van de statuten

' VOORSTEL TOT WIJZIGING VAN DE STATUTEN VAN ISLAH VZW

Identificatie nummer; 4526186

De algemene vergadering van 17 juni 2012 van Islah vzw heeft besloten de statuten van de vereniging, zoals gepubliceerd in bijvoegsel van het Belgisch Staatblad van 23 februari 1986, partieel te vervangen door de volgende tekst.

TITEL 1,  Benaming, zetel, doel

Art. 1. De naam van de vereniging blijft lslah vzw, vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Hoogstraat 148 te 1930 Zaventem. De vereniging valt onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art. 3. §1, De vereniging heeft tot doel:

-het onderwijzen en het bevorderen van islamitische godsdienst en taalonderricht, liefst in moedertaal

-het ontwikkelen van het geestelijke en culturele leven binnen de gemeenschap

-het bevorderen van de islamitische cultuur door intercultureel overleg, ontmoetingen en informatie

-naast sociale hulpverlening ook socio-culturele en sport activiteiten voor de jeugd en vrouwen

-het beheer van het huis en de activiteiten in de Moskee Othman Bnou Affan

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2,2

Art. 4. Om haar doel te verwezenlijken kan de vereniging alle andere activiteiten uitoefenen die erop gericht zijn om de nodige gelden te verzamelen om de werking van de moskee te optimaliseren.

Art.6. De vereniging is samengesteld voor onbepaalde duur.

TITEL. II.  Leden van de vereniging

Art.6. § 1. Uitsluitend natuurlijke personen kunnen lid zijn van de vereniging.

§ 2, Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van drie; de vereniging heeft effectieve leden en toegetreden leden.

Art.7. Alle moslims die een bijdrage betalen en het huishoudelijk reglement onderschrijven, kunnen toetreden. De algemene vergadering beslist over de toelating van nieuwe leden tot de vergadering: zij zijn de effectieve leden van de vereniging. Alleen de effectieve leden van de vereniging zijn stemgerechtigd.

Art.8. De kandidaturen tot lidmaatschap worden ingediend bij de voorzitter van de vereniging, De leden kunnen zich jaarlijks uit de vereniging terugtrekken, mits hun ontslag schriftelijk aan de voorzitter over te maken.

Het lid dat niet meer aan de voorwaarden voldoet, kan op beslissing van de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, zijn lidmaatschap verliezen.

Art.9. Alle moslims die een bijdrage betalen, zijn toegetreden leden van de vereniging, Ailetoegetreden leden mogen aanwezig zijn op de algemene vergadering, maar hebben geen stemrecht.

Art 10, De lidmaatschapsbijdrage is maximaal 25 euro per maand.

TITEL. Il 1.  Algemene vergadering

Art 11. De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden.

Art.12. De algemene vergadering is bevoegd voor alles zoals bepaald in de wet: benoemen en afzetten van bestuurders en volmachtigden, de goedkeuring van de jaarrekening en van de begroting, de kwijting geven aan de bestuurders over de rekeningen, het uitsluiten van een lid en ontbinden van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

De raad van bestuur kan daarenboven elk ander onderwerp voorleggen aan de algemene vergadering, mits vooraf op de agenda aangekondigd. Wijzigingen aan de statuten kunnen alleen door een buitengewone algemene vergadering.

Art.13. §1. De algemene vergadering wordt door de voorzitter van de vereniging bijeengeroepen in gevallen bepaald bij wet of statuten, telkens het doel of het belang van de vereniging zulks vereist of als 115 van de effectieve leden dit vraagt. Zij wordt minstens eenmaal per kalenderjaar bijeengeroepen.

§2. De oproeping van de leden tot de algemene vergadering gebeurt schriftelijk door uithanging in de moskee, ondertekend door de voorzitter, en door omroeping op het vrijdaggebed en dat ten minste acht werkdagen voor de vergadering plaatsvind.

§3. De oproeping vermeldt plaats, dag en uur van de vergadering en bevat de agenda die wordt vastgesteld door de raad van bestuur en minstens alle onderwerpen bevat zoals bepaald door de wet Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen worden behandeld , indien de meerderheid van de aanwezige leden daarmee akkoord kan gaan, behalve wat de wet anders bepaald.

Art.14. §1. De voorzitter zit de algemene vergadering voor. Bij afwezigheid wordt hij vervangen door de secretaris. De vergadering kan geldig beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde [eden behalve om de statuten te veranderen of de vzw te ontbinden of in gevallen door de wet vereist

§2. De beslissingen van de algemenevergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezig of vertegenwoordigde leden, tenzij anders vermeld in de wet.

§3. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Art.15. Een lid kan een ander lid vertegenwoordigen en voor hem/haar stemmen mits voorlegging van een schriftelijk volmacht Geen enkel lid kan meer dan een volmacht krijgen.

Art.16. §1. Van elke algemene vergadering wordt een schriftelijk verslag opgesteld, dat wordt uitgehangen op het berichtenbord.

§2. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging steeds alle verslagen en beslissingen van de algemene vergadering raadplegen.

Art.17. §1. De algemene vergadering benoemt de leden van de raad van bestuur. De raad van bestuur bestaat uitten minste 3 personen. Hij benoemt onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester met twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§2. De benoeming van de leden van de raad van bestuur en van de voorzitter, secretaris en penningmeester geldt voor zes jaar. Zij zijn steeds herbenoembaar en het mandaat is zonder tegemoetkoming.

§3. Aile moslims die in Zaventem wonen en die hun bijdrage betalen en actief bijdragen aan het verwezenlijken van de doelstellingen van de vereniging en op regelmatige basis deelnemen aan de vergaderingen, kunnen hun kandidatuur indienen bij de voorzitter om lid te worden van de raad van bestuur.

,

MOD 22

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

§4. De leden van de raad van bestuur, de voorzitter, de secretaris en de penningmeester kunnen tussentijds schriftelijk hun ontslag indienen bij de voorzitter of de raad van bestuur. Zij blijven hun mandaat vervullen tot de algemene vergadering nieuwe bestuurders heeft benoemd.

§5, De leden van de raad van bestuur en de voorzitter, de secretaris en de penningmeester kunnen uitsluitend door de algemene vergadering worden uitgezet. Deze beslissing gebeurt bij een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en indien het lid van de raad van bestuur of de voorzitter,de ondervoorzitter,de secretaris of de penningmeester niet meer aan de voorwaarde voldoen, zijn taak niet meer vervult en drie maal afwezig zijn op de vergaderingen van de raad van bestuur zonder rechtvaardiging..

TITEL IV. Raad van bestuur

Art. 19.§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur.

§ 2. De voorzitter van de vereniging zit de vergaderingen van de raad van bestuur voor. Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de secretaris.

Art. 20. De raad van bestuur vergadert minstens éérimaal per jaar op uitnodiging van de voorzitter of zijn vervanger.

Art, 21. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen als de meerderheid aanwezig Is en beslist bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige bestuurders, tenzij anders vermeld in de wet of de statuten, Bij staking van stemmen is de stem van diegene die de vergadering voorzit beslissend.

Art.22. §1. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat aan alle bestuurders wordt bezorgd en dat de volgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd.

§2. De leden van de vereniging Kunnen op de zetel van de vereniging de notulen en beslissingen van de raad van bestuur raadplegen.

Art.23, §1. De raad van bestuur bestuurt de vereniging ais college. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet en de bepalingen in deze statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

§2. De raad van bestuur kan alle handelingen van beheer stellen en bovendien alle daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer het verwerven of vervreemden van onroerende en roerende goederen, van het lenen en ontlenen, van aile handels- of bankverrichtingen, De raad van bestuur beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur kan steeds beslissen om de beslissingsbevoegdheid in een concreet dossier aan de algemene vergadering over te dragen.

§3. De bevoegdheid om de vereniging in alle gerechterlijke en niet-gerechterlijke handelingen tegenover derden te vertegenwoordigen en/of te verbinden wordt opgedragen aan de voorzitter, Bij verhindering van de voorzitter kan deze volmacht geven aan de secretaris die hem vervangt.

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mop 2,2

§4. De penningmeester heeft de bevoegdheid om de financiën te beheren, fondsen in te zamelen, betalingen te verrichten, aankopen te regelen. Uitgaven kunnen gebeuren aan de hand van betaalbaar gestelde facturen of stavingstukken. Het betaalbaar steilen gebeurt door de penningmeester die hiertoe door de raad van bestuur is gemachtigd, na overleg met de voorzitter. De penningmeester legt jaarlijks een overzicht van uitgaven en inkomsten aan de raad van bestuur voor.

§5. De secretaris doet aile administratie van de vereniging en houdt ze op orde.

§6. De secretaris vervangt de voorzitter indien deze verhinderd is.

TITEL V.  Rekening en begrotring

Art. 24. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1.januari tot 31 december, De raad van bestuur bereidt de rekeningen en de begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

TITEL VI.  ontbinding, vereffening

Art. 25, Behoudens de gevallen van de gerechtelijke ontbinding van rechtswege, kan de algemene vergadering slechts tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in de wetgeving terzake, In geval van vrijwillige ontbinding, benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de bevoegde rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsook de vereffeningsvoorwaardenr

Art. 26, in geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een andere vereniging met dezelfde doelstellingen en activiteiten,

TITEL Vll.- Slotbepaling

Art.27. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale vereniging zonder winstoogmerk en de stichtingen van 2 mei 2002 van toepassing.

De Algemene Vergadering van 17 juni 2012 te Zaventem heeft ontslag verleend aan volgende bestuurders:

Penningmeester: Akichouh Abdelkader, Hoogstraat 93, 1930 Zaventem, geboren op 5 januari 1955 te Beni-Chikar, Marokko

Secretaris: Wahiyane Mohammady, kerkstraat 37, 1930 Zaventem, geboren op 10 augustus 1960 te Beni-Chikar, Marokko

MOI) 22

à 4 1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

De algemene verdadering heeft volgende bestuurder herbenoemt

Voorzitter: Akichouh Abderrahim, Voetbalstraat 2, '1930 Zaventem, geboren op 7 januari 1970 te Beni-Chikar, Marokko

De algemene vergadering heeft volgende nieuwe bestuurders benoemd:

Secretaris: Akaychouh Harnid, Fabriekstraat 80, 1930 Zaventem, geboren op 17 april 1982 te Vilvoorde

penningmeester: Ouahyani Hamid, Hoogstraat 137, 1930 Zaventem, geboren op 19 augustus 1981te Woluwe sint-Lambrechts

Bestuurder: Arrazouki Abdelaziz, Weldadigheidsstraat 29 bus 3, 1930 Zaventem, geboren op 29 december 1965 te Segangan, Marokko

De Raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Voorzitter Akichouh Abderrahim, Voetbalstraat 2, 1930 Zaventem, geboren op 7 januari 1970 te Beni-Chikar, Marokko

Secretaris: Akaychouh Hamid, Fabriekstraat 80, 1930 Zaventem, geboren op 17 april 1982 te Vilvoorde

penningmeester: Ouahyani Hamid, Hoogstraat 137, 1930 Zaventem, geboren op 19 augustus 1981 te Woluwe Sint-Lambrechts

Bestuurder Arrazouki Abdelaziz, Weldadigheidsstraat 29 bus 3, 1930 Zaventem, geboren op 29 december 1965 te Segangan, Marokko

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
ISLAH

Adresse
HOOGSTRAAT 148 1930 ZAVENTEM

Code postal : 1930
Localité : ZAVENTEM
Commune : ZAVENTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande