JEUGDHUIS BIBITOR VZW, AFGEKORT : JH BIBITOR

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDHUIS BIBITOR VZW, AFGEKORT : JH BIBITOR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.811.870

Publication

07/08/2012
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Jeugdhuis Bibitor

3350 Linter

Publicatie : N.

Nummer van de vereniging : Nr BTW of ondernemingsnr.:

TITEL I. -- Benaming, zetel, doel, duur

Naam

Artikel 1. De vereniging draagt de naam : v.z.w. " Jeugdhuis Bibitor " afgekort tot  vzw JH Bibitor .

Zetel

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 3350 Linter, Grote Steenweg 435 (gerechtelijk arrondissement Leuven). De raad van bestuur is bevoegd om de zetel te verplaatsen binnen de grenzen van hetzelfde gerechtelijk arrondissement.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel de vrijetijdsbesteding te animeren. Ondermeer heeft zij tot doel de programmatie van concerten en kan zij recreatieve, sociale, culturele, vormende, sportieve en soortgelijke activiteiten organiseren. Zij kan ondermeer jeugdhuizen oprichten en beheren. Het <jeugdhuis> streeft naar vernieuwing teneinde een eigentijds karakter van vooruitstrevendheid te waarborgen.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel hierboven omschreven en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

Duur

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

TITEL II. -- Lidmaatschap

Aantal leden

Art. 5. Het aantal bestuursleden is onbeperkt, maar moet minstens 3 bedragen.

Het aantal werkende leden is onbeperkt. En ook het aantal gewone leden is onbeperkt.

Toetreding

Art. 6. Als bestuurslid of werkend lid kan tot de vereniging toetreden één ieder die door de raad van bestuur als zodanig wordt toegelaten. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten tot de raad van

Doel

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Jeugdhuis Bibitor vzw

(afgekort) : JH Bibitor

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Grote Steenweg(DRL) 435

3350 Linter (Drieslinter)

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12304168*

Luik B

0847811870

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

03-08-2012

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming.

De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen als toegelaten leden tot de vereniging toelaten. Deze personen bezitten echter niet de rechten van de werkende leden. Ze verwerven het statuut van niet-werkend lid en bezitten enkel een aanwezigheidsrecht op de algemene vergadering. Niet-werkende leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Bijdrage

Art. 7. De jaarlijkse bijdrage kan niet meer bedragen dan EUR 250/jaar. Het bedrag van de bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur.

Uittreding, uitsluiting

Art. 8. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekende brief, of per brief met ontvangstmelding aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

Register van leden

Art. 9. Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden, of ingeval het een rechtspersoon betreft de naam, rechtsvorm en adres van de zetel. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden wordt door toedoen van de raad van bestuur in dat register ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

TITEL III. -- Raad van bestuur

Samenstelling raad van bestuur

Art. 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste 3 bestuurders. Als evenwel maar 3 personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts 2 personen.

Vervanging

Art. 11. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen onder het wettelijk bepaald minimum blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Bijeenroeping, beraadslaging

Art. 12. 1. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris. De voorzitter of twee bestuurders roepen de raad van bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudst secretaris.

2. De raad van bestuur vergadert slechts geldig indien de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

3. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht dragen.

4. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of twee bestuurders en samengevoegd in een daartoe bestemd register.

5. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door 2 bestuurders.

Bevoegdheid, vertegenwoordiging

Art. 13. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

Het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur betreft, kan worden opgedragen aan één enkele bestuurder van de vereniging.

De vereniging wordt, buiten het kader van dagelijks bestuur, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

TITEL IV. -- De algemene vergadering

Samenstelling, vertegenwoordiging

Art. 14. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudst aanwezige bestuurder. Een lid kan zich door een ander lid op de algemene

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

vergadering laten vertegenwoordigen.

Stemrecht

Art. 15. De bestuursleden beschikken in de vergadering over één stem. De besluiten worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

Bevoegdheid

Art. 16.1. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor : met gewone meerderheid van de stemmen:

kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

goedkeuring van de begroting en van de rekening;

uitsluiting van een lid;

16.2. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor : met drie vierde van de stemmen:

statutenwijziging;

benoeming en afzetting van bestuurders;

benoeming en afzetting van commissarissen en bepalen van hun bezoldiging;

ontbinding van de vereniging;

omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Bijeenroeping

Art. 17. 1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, in de loop van de maand maart.

2. De raad van bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

3. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Alle leden moeten worden opgeroepen per gewone of per aangetekende brief, ten minste 8 dagen voor de vergadering.

4. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door ten minste een twintigste van de leden wordt op de agenda gebracht.

Meerderheden

Art. 18. 1. Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van voorzitter van de algemene vergadering.

2. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien drie vierden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van drie vierden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

3. Over de ontbinding van de vereniging kan de algemene vergadering zich alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Notulen

Art. 19. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of de secretaris, en opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door de secretaris. Leden alsook derden die een belang kunnen aantonen, hebben het recht om inzage of afschrift van de notulen te vragen.

TITEL V. -- Begroting en rekeningen

Boekjaar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Art. 20. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De vereniging zal een boekhouding voeren overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake. Met uitzondering van het eerste boekjaar, dat loopt vanaf datum oprichting tot 31 december 2013.

TITEL VI. -- Ontbinding en vereffening

Vrijwillige ontbinding

Art. 21. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de Rechtbank, één vereffenaar. Zij bepaalt tevens zijn bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een vereniging dat een gelijkaardig doel nastreeft of een maatschappelijk waardevol doel nastreeft.

Wetgeving

Art. 22. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk bepaald is, blijft de Belgisch Wet op de v.z.w.'s van toepassing.

<PP>--Benoemingen<OS>-- -- Raad van bestuur

De algemene vergadering heeft, beraadslagend en beslissend overeenkomstig art. 8 van de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig haar statuten, de raad van bestuur als volgt gewijzigd :

De raad van bestuur is met ingang vanaf heden als volgt samengesteld :

Peeters Stijn, zelfstandig bestuurder, Ransbergstraat 6 bus 1, 3350 Linter.

Peeters Brecht, bediende, Grote Steenweg 435, 3350 Linter.

Peeters Marc, Ransbergstraat 6 bus 1, 3350 Linter

Deze bestuurders hebben op de bijeenkomst van de raad van bestuur dd 23 juli 2012 onder elkaar aangesteld als :

Voorzitter : Peeters Stijn.

Secretaris : Peeters Brecht.

Penningmeester: Peeters Marc

Alle bestuursleden zijn Belg en maken deel uit van de algemene vergadering van Jeugdhuis Bibitor v.z.w.

Art. 23. De raad van bestuur is bevoegd voor de opstelling van het huishoudelijk reglement, alle leden en werkende leden aanvaarden door hun lidmaatschap de regels opgenomen in dit huishoudelijk reglement.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
JEUGDHUIS BIBITOR VZW, AFGEKORT : JH BIBITOR

Adresse
GROTE STEENWEG(DRL) 435 3350 LINTER

Code postal : 3350
Localité : LINTER
Commune : LINTER
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande