JONGEREN ORGANISATIE VOOR CREATIEVE VAKANTIES, AFGEKORT : JOCREVAK

Association sans but lucratif


Dénomination : JONGEREN ORGANISATIE VOOR CREATIEVE VAKANTIES, AFGEKORT : JOCREVAK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 536.347.345

Publication

12/07/2013
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

u i M







Neergelegd tët griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, àe 0 3 .H! _! 2013

DE GRIFFI¬ R,

Griffie

Dr,dernemïngsnr

Benaming

(voluit); Jongeren organisatie voor creatieve vakanties

(verkort) : JOCREVAK

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Charley Belotlaan 5B, 3400 Landen

Onderwerf akte : Oprichting vzw

De ondergetekende eerste en stichtende leden hebben op datum van 5 juni 2013 unaniem besloten tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, waarvan de statuten als volgt luiden.

1)Benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel

Artikel 1 Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in de bijzonder als een

verening zonder winstoogmerk (vzw) op de grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen

zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (vzw-wet)

Artikel 2 Naam

De vzw draagt de naam "Jongeren organisatie voor creatieve vakanties" afgekort "JOCREVAK vzw'

Artikel 3 Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3400 Landen, Charley Belotlaan 5B, gelegen in het gerechtelijk

arrondissement Leuven.

Artikel 4 Duur

De vzw is opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 5 doel en activiteiten

De organisatie heeft tot doel het organiseren van creatieve en actieve vakanties, speelpleinwerking en activiteiten voor kinderen en jongeren die een zinvolle vrijetijdsbesteding krijgen, dit met deelname aan de verschillende werkzaamheden.

Ook wil de organisatie zich richten tot het organiseren van sportkampen en teambuldingsdagen/ sportevenementen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

De organisatie van jeugd- en themavakanties met toeristische, culturele, opvoedkundige, sportieve of opleidende en alle andere mogelijke doeleinden, waarbij de vennootschap beroep kan doen op derden die instaan voor de pedagogische begeleiding van de door haar georganiseerde jongerenvakanties. Ook dat men de organisatie van biljetten voor alle vervoermiddelen en evenementen waarvoor entreekaarten en dergelijke voor onder meer musea, pretparken, film-, toneel-, en allerlei showvoorstellingen alsook de plaatsbespreking en reservatie ervan kan organiseren.

In zoveel mogelijk themawerking een kamp of speelplein op een creatieve manier uit te werken. Zodat de kinderen uitdaging kunnen vinden en dit als een ontmoetingsplaats zien waar "gelijkgezinden" elkaar kunnen tegenkomen.

Kinderen en jongeren stimuleren bij het opnemen bij hun verantwoordelijkheid.

Voor animatoren en kinderen de tijd van hun leven geven tijdens de activiteiten en tijdens de duur van de organisatie.

De VZW mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met niet-winstgevende doelstellingen, dit met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Op Ce laatste bit van Lui S vermelden . Recto . Naam en hoedanigheid van de instnimenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{enl bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

2)Leden, bijdrage MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6

De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden:

- Enkel de effectieve leden maken deel uit van de algemene vergaderingen en hebben daar ook stemrecht.

Zij staan vermeld in het ledenregister die zich bevindt op de plaats waar de vereniging haar zetel heeft. Met de

term lid" in deze statuten worden uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

- De toegetreden leden zijn aangesloten om enkel deel te nemen aan de activiteiten van de vzw. Ze hebben

geen stemrecht op de algemene vergaderingen.

Artikel 7

Er zijn minstens drie effectieve leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet.

De volgende oprichters zijn de eerste effectieve leden:

Sven Willemaers, stichter en voorzitter: Charley Belotlaan 5, 3400 Landen

Marleen Wouters: Charley Belotlaan 5, 3400 Landen

Johan Willemaers, secretaris: Charley Belotlaan 5, 3400 Landen

Enkel de effectieve leden behoren tot de algemene vergadering.

De toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage volgens de groep waartoe ze ingedeeld zijn. Door het betalen van deze bijdragen kunnen zij deelnemen aan trainingen en activiteiten waartoe ze behoren.

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden of steunende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten worden vermeld in het huishoudelijk reglement.

Artikel 8

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het lid dat een jaar de vergaderingen van de algemene vergaderingen niet bijwoont zonder vooraf te verwittigen kan door de raad van bestuur ontslagen worden of kan geacht worden ontslag te nemen.

Om effectief lid te kunnen worden moet het kandidaat-lid voorgedragen worden door 2 leden van de Raad van Bestuur. Deze Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meererheid van de stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Een meerderheid van 213 van de stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Artikel 9

De raad van bestuur kan ertoe besluiten een jaarlijkse ledenbijdrage te innen, zoals bedoeld in de Wet van

27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, die maximaal 500 euro bedraagt.

3)Raad van bestuur

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die al dan niet lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, kan de raad van bestuur bestaan uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager of gelijk zijn aan het aantal leden van de algemene vergadering. Wanneer er een vierde effectief lid wordt aanvaard, moet een derde bestuurder worden benoemd door de algemene vergadering.

De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum 7 dagen voor de datum van de Algemene Vergadering te richten aan de Raad van Bestuur.

De raad van bestuur kan in zijn schoot een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aanduiden en bepaalt hun bevoegdheden.

Elk effectief lid/bestuurder kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt worden. Het ontslag zal drie maanden na dit schrijven ingaan tenzij vroeger voorzien wordt in de vervanging van het ontslagnemend lid.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter, of indien deze afwezig is door de oudste van de aanwezige bestuurders. De raad van bestuur kan geldig beslissen indien de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Artikel 11 beeindiging van het lidmaatschap

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene vergadering en met meerderheid van 2/3 van de stemmen uitgesproken worden. De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die dit uitspreekt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Artikel 12 Rechten

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activiteiten van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activiteiten geldt ten allen tijde tijdens het lidmaatschap. Bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden, met uitsluiting van deze die door de wet en deze statuten toegewezen zijn aan de algemene vergadering. De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezolding.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn vérantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs, mits machtiging van de algemene vergadering, aan een ander persoon die al dan niet lid is van de organisatie. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur heeft de meeste uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een gedelegeerd bestuurder of directeur benoemen die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent geldig, namens de vereniging tegenover de openbare en private bankinstellingen en aile andere instellingen.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

A) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelfs door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

B) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing door de raad van bestuur moet binnen de 7 kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkenen.

Artikel 13

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering voor termijn van 3 jaar. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en ten alle tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering.

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien, voor de nog lopende periode. Intussentijd kan de Raad van Bestuur onder zich een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt.

Artikel 14

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

A) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

B) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

Artikel 15 vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur ais college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door 2 bestuurders die gezamenlijk handelen.

Onverminderd het eerste lid, kan de vzw alleen geldig vertegenwoordigd worden voor alle financiële verrichtingen door dhr Sven Willemaers, die hiervoor alleen kan handelen tot een som van 3000 euro.Wanneer de som hoger is moet er steeds mee getekend worden door het college. Dhr Sven Willemaers kan zijn bevoegdheid doorgeven en een gevolmachtigde aanstellen die behoort tot een van de bestuurders van de vzw die dezelfde beperkingen zal hebben als Sven Willemaers zelf.

Bij het aangaan van kredieten, in welke vorm ook, is er echter toestemming nodig van de meerderheid van de algemene vergadering, Deze meerderheid Is ook nodig voor het huren of kopen van een onroerend goed.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 16 Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit de stukken moet blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamelijk, dan wel als college verbinden.

4)De algemene vergadering

Artikel 17 samenstelling

De algemene vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden. Deze wordt voorgezeten door de

voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Een lid kan echter

maximaal 2 stemmen uitbrengen.

Artikel 18 Bevoegdheden

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- wijzigen van de statuten

- benoemen en ontslaan van bestuurders

- benoemen en afzetten van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

- kwijting geven aan de bestuurders en commissarissen

- goedkeuren van de begroting en de rekeningen

- ontbinden van de vereniging

- uitsluiten van een lid

- aile gevallen waarin deze statuten het vereisen

de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

- de toelating geven voor het aangaan van kredieten

- het huren! kopen van onroerende goederen

Artikel 19 Vergaderingen

De algemene vergadering wordt samengeroepen door de raad van bestuur. Zij moet minstens éénmaas per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

Deze uitnodiging wordt 15 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene vergadering naar alle effectieve leden verstuurd per post of per e-mail.

De oproeping bevat de agendapunten na de kenbaarmaking van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd, mits goedkeuring van 2/3 van de aanwezige leden.

Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone algemene vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van de effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens 15 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene vergadering naar all effectieve leden verstuurd.

De uitnodiging voor de algemene vergadering wordt samen met de agenda minimaal acht dagen vooraf door de raad van bestuur schriftelijk of per e-mail aan de leden bezorgd. De agenda wordt bepaald door de raad van bestuur die elk voorstel van agendapunt, tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort en dat wordt voorgedragen door minimum één twintigste van de leden, op de agenda dient op te nemen. Dit ontwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste 2 werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. De ontwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

Er wordt een besluitenlijst opgemaakt, die wordt opgetekend in een daartoe bestemd register, dat op de zetel ter inzage ligt van de leden. Elke derde die een rechtmatig belang doet blijken kan een uittreksel van het register krijgen.

Artikel 20 stemming

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quotum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordige leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordide leden Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertenwoordigde leden.

Artikel 21 inzagerecht

De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik S - Vervorg

5)Rekeningen en begroting

Artikel 22

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

' Er is echter een eerste verlengd boekjaar dat loopt tot 31 december 2014.

MOD 2.2

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het volgende jaar voor. Beiden worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt tussen 1 februari en 15 maart.

De boekhouding wordt uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 vzw-wet en daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De rekeningen worden neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

6)Ontbinding en vereffening

Artikel 23

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een ' belangenloze doelstelling, die gelijkaardige doelstellingen als de vereniging nastreeft.

Aritkel 24

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de

wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Artikel 25

Raad van Bestuur

De algemene vergadering heeft volgende personen benoemd tot beheerders met als functie:

-Sven Willemaers, voorzitter en stichter Charley Belotlaan 5, 3400 Landen Fitness instructeur

-Johan Willemaers, secretaris en penningmeester Charley Belotlaan 5, 3400 Landen Ingenieur

De algemene vergadering heeft volgende administratieve en financiële volmacht toegekend:

-Sven Willemaers, voorzitter en stichter Charley Belotlaan 5, 3400 Landen Fitness instructeur

-Johan Willemaers, secretaris penningmeester Charley Belotlaan 5, 3400 Landen Ingenieur

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van woensdag 5 juni 2013

Te Landen

Sven Willemaers Johan Willemaers

Op de laatste blz van Lui ;_i3 vernielden " Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenteronde notaris, hetzij van de persefo)nten) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
JONGEREN ORGANISATIE VOOR CREATIEVE VAKANTIE…

Adresse
CHARLEY BELOTLAAN 5B 3400 LANDEN

Code postal : 3400
Localité : LANDEN
Commune : LANDEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande