JOX ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : JOX ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 502.724.373

Publication

25/01/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*13300558*

Neergelegd

23-01-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0502724373

Benaming (voluit): JOX architecten

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 1880 Kapelle-op-den-Bos, Mechelseweg 260 bus 1

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor ADRIENNE SPAEPEN, geassocieerd notaris te Mechelen op tweeëntwintig januari tweeduizend dertien, dat een burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is opgericht.

Oprichters:

1) De heer PEETERS Johan, geboren te Brussel op zes juni duizend negenhonderdnegenenvijftig, 590606-35369, wonende te 1880 Kapelle-op-den-Bos, Mechelseweg 260.

2) Mevrouw GOOVAERTS Ingeborg, geboren te Willebroek op vijfentwintig augustus duizend negenhonderdzevenenzestig, 670825-366-56, wonende te 1880 Kapelle-op-den-Bos, Mechelseweg 260. Die mij verzocht hebben de statuten op te stellen van een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA) onder de benaming JOX architecten.

I. OPRICHTING

Het kapitaal wordt vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR) en is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder nominale waarde.

Deze aandelen, vertegenwoordigend de algeheelheid van het maatschappelijk kapitaal, worden onmiddellijk onderschreven als volgt:

- de heer PEETERS Johan, voornoemd sub 1), vijftig (50) aandelen voor een totaal bedrag van negenduizend driehonderd euro (¬ 9.300,00);

- mevrouw GOOVAERTS Ingeborg, voornoemd sub 2), vijftig (50) aandelen voor een totaal bedrag van negenduizend driehonderd euro (¬ 9.300,00).

De stortingen in geld werden op datum van achttien januari tweeduizend dertien gedeponeerd op de bijzondere rekening nummer 363-1155666-48 die op naam van de vennootschap in oprichting werd geopend bij ING. Het bewijs van deze deponering wordt aan ondergetekende notaris overhandigd en bewaard in het dossier. Deze bijzondere rekening wordt uitsluitend ter beschikking gehouden van de vennootschap; over de rekening zal daarenboven alleen kunnen beschikt worden door de personen die bevoegd zijn om de vennootschap te verbinden en nadat de optredende notaris het uittreksel uit de oprichtingsakte heeft neergelegd op de bevoegde rechtbank en bericht daarvan heeft gegeven.

Ter compensatie van hun wordt aan de inbrenger de aandelen waarop zij inschreven als geheel of gedeeltelijk volstort, toegekend.

Uit het bovenstaande blijkt dat het kapitaal volledig werd ingeschreven en gestort ten belope van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) en dat dit bedrag ter beschikking staat van de vennootschap.

II. STATUTEN

A. Benaming, vorm, duur, zetel en doel

Artikel 1 Benaming

De benaming van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid luidt: JOX architecten. Enkel deze naam zal gebruikt worden.

De vennootschap zal ingeschreven staan in het register van rechtspersonen van de Kruispuntbank van

Ondernemingen.

De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden

 burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid .

Artikel 2 Zetel

De werkelijke zetel is gevestigd te 1880 Kapelle-op-den-Bos, Mechelseweg 260 bus 1.

Alle vennotenarchitecten moeten ingeschreven zijn bij de Raad van de Orde van Architecten van de provincie

waar de maatschappelijke zetel van de vennootschap gevestigd is.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders overgebracht worden naar een ander adres. Deze

wijziging wordt zowel kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van architecten waar de maatschappelijke

zetel gevestigd was als waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden en gepubliceerd in de

bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan in België en in het buitenland een bijkomend architectenbureau oprichten (nadat hiervoor door de bevoegde Raad van de Orde van architecten de toelating verleend is), mits inachtneming van de ter plaatse geldende reglementering. De oprichting van dit architectenbureau wordt gemeld aan de provinciale Raad in wiens rechtsgebied het gevestigd wordt evenals aan de provinciale raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 3 Doel

De vennootschap heeft tot doel:

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De activiteiten van de architect-rechtspersoon moeten beperkt zijn tot het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect en mogen hiermee niet onverenigbaar zijn.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Artikel 4 Duur

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur en begint te werken op datum van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

B. Kapitaal en vennoten

Artikel 5 Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR) (¬ 18.600,00),

vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder nominale waarde, die ieder één/honderdste (1/100-ste)

van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 6 Vennoten

Het aantal vennoten is onbeperkt.

Natuurlijke personen met een beroep dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen niet als vennoot

aanvaard worden.

Rechtspersonen met een doel dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen evenmin als vennoot

aanvaard worden.

Conform artikel 5 van de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig kunnen ambtenaren en

beambten, behoudens de voorziene afwijkingen, niet als vennoot aanvaard worden.

Een stagiair kan slechts vennoot zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of

een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard met toestemming van minstens de helft van de

architecten-vennoten die bovendien drie-vierde van de architect-aandelen bezitten. Zij kunnen bovendien

slechts worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de tabel.

Elke toetreding van nieuwe vennoten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de

bevoegde Raad van de Orde van Architecten.

C. Aandelen en stemrechten

Artikel 7 Aandelen

Alle aandelen zijn op naam en worden ingeschreven in het aandelenregister en elke handeling die tot gevolg zou hebben dat de aandelen hun nominatief karakter verliezen, wordt uitgesloten. Elke overdracht moet opgenomen worden in dit register en gemeld worden aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

Ten minste zestig procent (60 %) van de aandelen moeten rechtstreeks of onrechtstreeks in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Met  onrechtstreeks wordt bedoeld dat de architect-aandelen ook in handen kunnen zijn van een andere rechtspersoon die ertoe gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen, met andere woorden opgenomen is in de tabel.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon-architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan welk in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie dient te gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon-architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

Conform artikel 5 van de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig kunnen ambtenaren en beambten, behoudens de voorziene afwijkingen, geen aandelen noch stemrechten in de architect-rechtspersoon bezitten.

Artikel 8 Overdracht van aandelen

Overdracht van aandelen onder levenden

Aandelen zijn slechts overdraagbaar onder levenden of kunnen maar overgaan bij overlijden ofwel aan een vennoot ofwel aan een persoon die overeenkomstig artikel 6 van de statuten vennoot kan worden en dit mits unanieme goedkeuring van alle vennoten.

In afwijking van artikel 249 Wetboek van Vennootschappen, is deze instemming eveneens vereist wanneer de aandelen overgedragen worden aan een vennoot, aan de echtgenoot van de overdrager of aan bloedverwanten in de rechte lijn van de overdrager.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen wordt één maand voorafgaandelijk ter goedkeuring voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van architecten.

Een voorgenomen overdracht van aandelen mag in geen geval tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan 60% van het maatschappelijk kapitaal.

De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen, moet van zijn voornemen aan de andere vennoten kennis geven, bij een aangetekende brief of bij voor ontvangst getekende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun toegezonden bij aangetekende brief of bij voor ontvangst getekende brief, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

De kennisgeving door een vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen, geldt als onherroepelijke verbintenis van deze overdrager om, indien het voorkooprecht niet uitgeoefend wordt en de overdracht niet geweigerd wordt, de aandelen van iedere medevennoot aan te kopen, mits dezelfde prijs per aandeel en onder diezelfde voorwaarden zoals meegedeeld in de betekening van zijn voornemen om zijn aandelen te verkopen.

Iedere medevennoot is alsdan gerechtigd een deel of het geheel van zijn aandelen door de overdrager te laten aankopen.

Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep bij de rechter open.

Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstig toepassing. Indien de vennoot geen kandidaat-overnemer kan voorstellen en zijn aandelen toch wenst over te dragen dienen de andere vennoten de aandelen over te nemen rekening houdend met het recht van voorkeur, en indien zij dat toch zouden weigeren, kan de kandidaat-overdrager de ontbinding van de vennootschap vorderen. Indien de bestaande vennoten van hun voorkeurrecht gebruik maken, zullen de aandelen worden overgenomen aan de tussen de partijen overeen te komen prijs of bij gebrek aan overeenstemming aan de prijs die jaarlijks na de jaarvergadering zal worden vastgesteld op voorstel van de zaakvoerders door de vennoten die aan de jaarvergadering deelnemen en die beslissen bij gewone meerderheid van stemmen; deze beslissing zal worden vastgesteld in een bijzonder document; de vastgestelde prijs zal gelden ten titel van dading voor alle overnamen van aandelen in de loop van het daaropvolgende jaar. Ingeval zou nagelaten worden deze prijs vast te stellen bij een bepaalde jaarvergadering, zal de waarde blijkende uit de jongste balans, gelden, vastgesteld door twee deskundigen die door partijen gekozen werden. Indien deze deskundigen de waarde niet kunnen vaststellen zal een door hen aangeduide derde deskundige aangesteld worden die op basis van en rekening houdend met de waardering van de eerste deskundigen de waarde zal bepalen; tot aan de eerste jaarvergadering zal de overname geschieden op basis van de fractiewaarde.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen zes maand na de dag waarop de waarde, op de hierboven bepaalde wijze, definitief zal zijn vastgesteld. Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle middelen van recht. Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt is deze vrij zijn aandelen of een deel ervan over te dragen aan wie ook.

Overgang van aandelen bij overlijden

De aandelen van een vennoot mogen niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van alle vennoten. In afwijking van artikel 249 Wetboek van Vennootschappen, is deze instemming eveneens vereist wanneer de aandelen overgedragen worden aan een vennoot, aan de echtgenoot van de overdrager of aan bloedverwanten in de rechte lijn van de overdrager.

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden moeten binnen één maand na het overlijden van de vennoot, aan de zaakvoerder nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden en hun respectievelijke erfrechten opgeven.

De erfgenamen en legatarissen of rechtverkrijgenden die geen vennoot kunnen worden, omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen; deze waarde wordt vastgesteld en uitbetaald zoals voormeld in dit artikel bij de overdracht van aandelen onder levenden. Zij zijn verplicht op verzoek van de vennootschap die aandelen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten.

Bij overgang door erfenis van aandelen op twee of meer rechtverkrijgenden, moeten deze binnen zes maand aan de vennootschap meedelen welke erfgenaam als eigenaar of gevolmachtigde zal optreden.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. Onder voorbehoud van andersluidende bepalingen in de statuten, worden de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredigheid van hun rechten in de nalatenschap, tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen.

De erfgenamen en de rechthebbenden van de overleden vennoot, mogen zich onder geen enkel voorwendsel inlaten met daden van maatschappelijk beheer.

Voor de uitoefening van hun rechten zullen zij zich moeten houden aan de inventarissen, rekeningen, balansen en documenten van de vennootschap, alsook aan de regelmatig genomen beslissingen van de algemene vergadering.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het faillissement of het kennelijk onvermogen van een vennoot.

Artikel 9 Onverdeeldheid

De aandelen zijn ondeelbaar.

In geval van onverdeeldheid zullen de aan het aandeel verbonden rechten geschorst zijn, totdat één enkel persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen is aangewezen.

Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Artikel 10 Stemrechten

Ten minste zestig procent (60 %) van de stemrechten moeten rechtstreeks of onrechtstreeks in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien een aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Voor de architect-aandelen kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen. Artikel 11 Verplichtingen tegenover de Orde van Architecten

Elke voorgenomen overdracht van aandelen en/of splitsing van eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten inzage te verlenen in het aandelenregister.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

D. Bestuur, beheer en ontbinding

Artikel 12 Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Conform de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig gelden deze voorwaarden ook voor bestuurders, leden van het directiecomité en meer algemeen alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap.

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent. Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 13 Vertegenwoordiging

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

Indien er verschillende zaakvoerders zijn aangesteld, zijn zij ieder afzonderlijk bevoegd.

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot het beroep van architect.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien. Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagt en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Artikel 14 Controle

Zolang de vennootschap niet verplicht is een commissaris te benoemen, heeft iedere vennoot het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap. De vennoot kan zich laten bijstaan door een accountant.

Artikel 15 Algemene vergadering

De zaakvoerders en/of de commissarissen kunnen zowel een gewone algemene vergadering als een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen.

Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de door deze statuten bepaalde dag.

De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering. De gewone algemene vergadering wordt jaarlijks gehouden op de laatste vrijdag van de maand mei om twintig uur. Indien deze dag een zondag of wettelijke feestdag is, wordt de vergadering verplaatst naar de eerstvolgende werkdag.

De vergadering vindt plaats op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats vermeld in het bericht van de bijeenroeping.

De algemene vergadering beraadslaagt over alle zaken die de vennootschap aanbelangen en buiten het bestuursrecht van de zaakvoerder vallen.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en ontslag van de bestuurders of zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat. Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake, is alleen de algemene vergadering bevoegd voor uitsluiting van een architect-vennoot.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Behoudens wettelijke afwijkingen, beraadslaagt de algemene vergadering op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen en worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Volmachten voor de vertegenwoordiging van andere aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

E. Boekjaar, jaarrekening, jaarverslag, winstverdeling en reserves

Artikel 16 Boekjaar

Het maatschappelijk jaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december.

Artikel 17 Jaarrekening en jaarverslag

De zaakvoerders zijn verplicht elk jaar een inventaris en een jaarrekening op te maken die voldoet aan de

wettelijke bepalingen. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt

één geheel.

Na goedkeuring door de algemene vergadering, zorgen de zaakvoerders voor de neerlegging van de

jaarrekening.

De zaakvoerders stellen een jaarverslag op, voor zover dit wettelijk vereist is.

Artikel 18 Winstverdeling en reserves

Van de te bestemmen winst van het boekjaar wordt ten minste vijf procent (5% ) voorafgenomen om de

wettelijke reserve te vormen.

Deze voorafname is niet meer verplicht wanneer deze reserve tien procent (10%) van het kapitaal heeft bereikt.

Ze wordt opnieuw verplicht indien, om welke reden ook, de reserve is aangetast.

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het saldo.

F. Schorsing en schrapping van de architect-rechtspersoon als architect

Artikel 19 Schorsing

In geval van schorsing van de architect-rechtspersoon zal, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen worden die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn.

Artikel 20 Schrapping

In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

G. Ontbinding en vereffening

Artikel 21 Ontbinding

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

De vergadering die beslist tot de ontbinding, bepaalt de verdeling van het netto-actief dat aan de vennootschap toebehoort.

De vennootschap blijft na haar ontbinding als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan, ongeacht of de ontbinding van rechtswege door een uitspraak van de rechter, of bij besluit van de algemene vergadering plaatsheeft.

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuuropdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Artikel 22 Vereffening

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen, ontslaan, hun bevoegdheid bepalen of hun vergoeding vaststellen.

Indien er geen vereffenaars benoemd zijn, treden de zaakvoerders van de vennootschap die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, op als vereffenaars.

Enkel natuurlijke personen, die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen benoemd worden als vereffenaar.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

H. Algemene bepalingen

Artikel 23 Keuze van woonplaats

Alle zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars van wie de woonplaats onbekend is, worden geacht

woonplaats te kiezen op de zetel van de vennootschap. Alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen

betreffende de akten van de vennootschap, kunnen hier aan hen worden gedaan.

Artikel 24 Wijziging van de statuten

Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van

de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

Luik B - Vervolg

Artikel 25 Verzekering

Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren

overeenkomstig de wet van vijftien februari tweeduizend en zes.

Artikel 26 Briefpapier

Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken.

Artikel 27 Conformiteit met de wet en deontologie

De architect-rechtspersoon en de vennoten dienen de Wet van twintig februari negentienhonderd

negenendertig, de Wet van zesentwintig juni negentienhonderd drieënzestig, het Reglement van

Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

Deze statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

Voor al hetgeen in de statuten niet is voorzien wordt verwezen naar de bepalingen van het Wetboek van

Vennootschappenen en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

De clausules of artikels van deze statuten die in strijd zouden zijn met wettelijke of deontologische bepalingen,

worden geacht niet geschreven te zijn.

III. SLOTBEPALINGEN

Eerste maatschappelijk jaar - eerste jaarvergadering

Het eerste maatschappelijk jaar neemt een aanvang op heden en eindigt op eenendertig december

tweeduizend dertien.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend veertien.

Benoeming gewone, niet-statutaire zaakvoerders

De comparanten stellen aan als gewone, niet-statutaire zaakvoerders van de vennootschap voor onbepaalde

tijd:

- de heer PEETERS Johan, geboren te Brussel op zes juni duizend negenhonderdnegenenvijftig, 590606-353-

69, wonende te 1880 Kapelle-op-den-Bos, Mechelseweg 260;

- mevrouw GOOVAERTS Ingeborg, geboren te Willebroek op vijfentwintig augustus duizend

negenhonderdzevenenzestig, 670825-366-56, wonende te 1880 Kapelle-op-den-Bos, Mechelseweg 260;

die verklaren hun mandaat te aanvaarden onder de bevestiging niet getroffen te zijn door enige maatregel die

zich hiertegen verzet.

Bezoldiging der zaakvoerder

Het ambt van zaakvoerder is niet bezoldigd, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist.

Beslissing aangaande commissaris

De comparant verklaart dat gelet op basis van de te goeder trouw verrichte schattingen, de onderneming

voldoet aan de criteria van een kleine en middelgrote onderneming overeenkomstig artikel 15 Wetboek van

Vennootschappen en dat de vennoten verenigd in bijzondere algemene vergadering, niet moeten overgaan tot

de benoeming van een commissaris.

Financieel plan

Hij verklaart dat het financieel plan heden werd overhandigd aan de werkende notaris, overeenkomstig de wet.

Voor ontledend uittreksel.

Adrienne Spaepen, geassocieerd notaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
JOX ARCHITECTEN

Adresse
MECHELSEWEG 260, BUS 1 1880 KAPELLE-OP-DEN-BOS

Code postal : 1880
Localité : KAPELLE-OP-DEN-BOS
Commune : KAPELLE-OP-DEN-BOS
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande