KALKMARKT FEESTEN

Association sans but lucratif


Dénomination : KALKMARKT FEESTEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.335.679

Publication

23/07/2012
ÿþMOD 22

(`-r-\1\

k_

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

*iaiz9esa*

 Vo, beho aan Belg Staat:

'vi-+"tenl .Z) 1"fr

1 2

JU 1-2012

Griffie

Ondernemingsnr : o ?:: 4«"4-. ~ ~5 , G ~ c3Benaming

(voluit) : Kaikmarkt Feesten

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 3300 Tienen, Kalkmarkt 2

Onderwerp akte : Oprichting

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge Uit deze akte opgemaakt op twintig mei tweeduizend en twaalf blijkt dat de volgende oprichters, allen van de Belgische nationaliteit, een vereniging zonder winstoogmerk hebben opgericht:

1) Jürgen Schuyten (NN. 72.04.26.301.71), zelfstandige, wonende te Tienen, Grote Markt 43, geboren te Tienen op 26 april 1972;

2) Koen Quintens (NN. 70.05.22.129.37), zelfstandige, wonende te Tienen, Grote Markt 22, geboren te Tienen op 22 mei 1970;

3) Robert Bogaerts (NN 64.08.08.387.94), zelfstandige, wonende te Tienen, Grote Markt 38 bus 1, geboren te Tienen op 08 augustus 1964;



4) Marthe Hofmans (NN 67.04.24.048.85), bediende, wonende te Zourtleeuw (deelgemeente: Budingen), Sportpleinstraat 5 B, geboren te Tongeren op 24 april 1967.

STATUTEN

Hoofdstuk 1: naam - zetel - doel - duur.

Artikel 1

De vereniging heeft als naam "Kalkmarkt Feesten".

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd 3300 Tienen, Kalkmarkt 2; arrondissement Leuven.

Artikel 3



Het algemene doel van de vereniging is bij te dragen tot de culturele, sociale, emanciperende, ontspannende, sportieve en educatieve vorming van het publiek. Meer specifiek zal de vereniging hiervoor stadsactiviteiten, -feesten en -festivals organiseren. Zij zal ook alle culturele activiteiten en producten die ze interessant vindt ondersteunen, promoten, bekend maken en verspreiden in binnen- en buitenland. Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben zowel het grote publiek vertrouwder te maken met diverse soorten van kunst en cultuur, evenals het samenbrengen van een gespecialiseerd publiek (Vlaams, Waals evenals buitenlands) ter bevordering van een culturele informatie-uitwisseling en uitstraling. Zo stelt zij eveneens tot doel letterkundige, muzikale en audiovisuele werken te componeren, uit te voeren, op te nemen, te produceren, te promoten, te verspreiden en te exploiteren. Zij kan deze handelingen stellen in aile genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele kunsten, grafiek, (nieuwe) media, dans, letterkunde, plastische kunsten, gastronomie, reizen en aile andere activiteiten.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MaD 2.2

De vereniging zal ondermeer hiervoor de leden stimuleren om bepaalde projecten in dit kader te ontwikkelen en om hen tevens op een efficiënte en gerichte manier te laten deelnemen aan de maatschappelijke debatten die er op gericht zijn voornoemde objectieven te realiseren. Zij heeft eveneens tot doel om zowel ideologisch als filosofisch neutraal naar buiten te treden.

De vereniging mag hiertoe aile nodige diensten en ondersteunende activiteiten inrichten.

De V.Z.W. mag daden van koophandel stellen, met een noodzakelijk verband tussen de hoofd- en de bijkomstige bedrijvigheid, voor zover de winsten die hieruit voortvloeien aangewend warden voor het bereiken van het maatschappelijk doel.

De vereniging mag aile roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstelling te verwezenlijken.

Zij mag deelnemen in en samenwerken met aile ondernemingen die voor haar doelstellingen nuttig kunnen zijn.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan ten aile tijde ontbonden worden.

Hoofdstuk Il: lidmaatschap en verplichtingen.

Artikel 5

De V.Z.W. heeft twee typen leden, enerzijds de effectieve leden die deel uitmaken van de algemene vergadering en die verder in deze akte warden aangeduid met de benaming "leden" en anderzijds aangesloten leden die geen stemrecht hebben op de algemene vergadering en waarvoor een specifiek huishoudelijk reglement van toepassing is.

Het aantal leden moet ten minste drie bedragen. Ook rechtspersonen kunnen lid worden. De hoger vermelde oprichters zijn de eerste leden.

De nieuwe leden worden door de algemene vergadering aangenomen. Voor de toelating van een nieuw lid wordt de voordracht door een lid van de raad van bestuur als vormvereiste voorzien. De beslissing van de Algemene Vergadering is zonder verhaal en de reden van een gebeurlijke weigering dient niet opgegeven te worden.

Artikel 6

De leden kunnen uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekend schrijven of bij deurwaardersexploot bij de Raad van Bestuur ingediend worden.

Een lid wordt geacht van rechtswege ontslag te geven indien hij de voorwaarden voor het lidmaatschap niet meer vervult of wanneer hij de functie verliest in dewelke hij als lid werd aanvaard.

Het ontslag gaat in op datum van het aangetekend schrijven of de betekening van het exploot. Artikel 7

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering beslist worden indien drie vierden van de aanwezigen en de vertegenwoordigde stemmen het voorstel goedkeuren. De beslissing moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 8

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij de ontbinding van de V.Z.W. of bij overlijden, faling, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring.

Artikel 9

De Algemene Vergadering kan een bijdrage vaststellen die niet meer mag bedragen dan honderd vijfentwintig Euro op jaarbasis.

Artikel 10

Het uittredend of uitgesloten lid of de rechthebbenden van een overleden lid of de rechthebbenden uit welken hoofde ook waarvoor het lidmaatschap van rechtswege eindigt, kunnen geen aanspraak

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

maken op het vermogen van de vereniging en kunnen zelfs de teruggave van gestorte jaarlijkse bijdragen niet vorderen.

Zij kunnen geen enkel recht op het bezit of in de vereniging laten gelden. Zij kunnen evenmin mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van goederen der vereniging of het opmaken van inventaris vorderen.

Hoofdstuk III: Raad van Bestuur.

Artikel 11

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie leden, gekozen onder de leden van de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur doet de voorstelling van de kandidaten in de Algemene Vergadering. Artikel 12

De bestuurders worden gekozen voor een periode van vier jaar. Indien een mandaat openvalt mogen de overblijvende raadsleden een plaatsvervanger aanstellen, wiens mandaat door de eerstvolgende vergadering dient bekrachtigd te worden.

De plaatsvervanger doet de ambtstijd uit van hem/haar die hij/zij vervangt.

Indien een mandaat vervalt en niet tijdig wordt hernieuwd dient het verder uitgeoefend tot in de vervanging of herkiezing wordt voorzien.

Het mandaat vervalt van rechtswege wanneer de bestuurder uit de functie treedt waarin hij als bestuurder werd verkozen.

Artikel 13

De bestuurders kiezen onder zich een voorzitter. Zij kunnen ook andere functies instellen.

Artikel 14

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen. De Raad is bevoegd voor alle handelingen, zowel van beheer als van beschikking in alle maatschappelijke aangelegenheden voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehouden zijn. Hij kan ondermeer, alle gelden en waarden in ontvangst nemen, in betaling geven, opvorderen en kwijting daarover geven; alle bijdragen, schenkingen en legaten aanvaarden en opvorderen, alle roerende en onroerende goederen en rechten verkrijgen, vervreemden, ruilen, huren en verhuren zelfs voor meer dan negen jaar, geld in lening opnemen en daarvoor alle waarborgen stellen, leningen of voorschotten toestaan en uitbetalen, alle toelagen en steungelden zowel private als officiële aanvaarden en ontvangen in naam van de vereniging, in rechte als eiser en als verweerder optreden, dadingen aangaan, scheidsrechterlijke bedingen sluiten, bewilligen en verzaken. De Raad van Bestuur stelt het personeel aan en doet de opzeg.

Deze opsomming is aanwijzend en geenszins beperkend.

Artikel 15

De Raad van Bestuur kan bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of aan om het even welke mandataris. Aldus kan hij een gedelegeerd bestuurder of een secretaris aanstellen.

Artikel 16

In alle akten en handelingen is de vereniging steeds geldig vertegenwoordigd door de handtekening van twee leden van de Raad van Bestuur zonder dat een bijzondere machtiging vanwege de Raad van Bestuur dient voorgelegd te worden. Alle rechtsvorderingen, hetzij als eiser, hetzij als verweerder, warden geldig gedaan uit naam van de vereniging door twee leden van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

NOD 2.2

Ingeval de vertegenwoordiging van de Raad van Bestuur gebeurt door echtgenoten dan zal steeds een derde handtekening vereist zijn van een persoon die deze familiale band overstijgt.

Wanneer het gaat over een verbintenis of een rechtsvordering van minder dan duizend Euro zal echter één handtekening van een lid van de Raad van Bestuur steeds volstaan om de vereniging in rechte te verbinden.

Artikel 17

Voor het dagelijks bestuur van de vereniging kan de Raad van Bestuur een gedelegeerd bestuurder of een secretaris aanstellen. Hij/zij is bevoegd om namens de vereniging de lopende zaken ar te handelen, de dagelijkse briefwisseling te ondertekenen, alle kwijtingen en ontvangstbewijzen ten aanzien van financiële en andere instellingen en alle documenten tegenover de post, douane en vervoer te ondertekenen.

Artikel 18

De Raad van Bestuur vergadert maandelijks op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproepingen moeten tenminste drie werkdagen voor de datum van de vergadering verstuurd worden. Bij hoogdringendheid kan hiervan afgeweken worden en kunnen bijeenroepingen op een kortere termijn gehouden worden.

Artikel 19

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij zijn afwezigheid door een door hem/haar aangestelde vertegenwoordiger die hij/zij dient te kiezen uit de leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 20

De Raad mag slechts beslissen over de punten die op de agenda vernield zijn, tenzij de aanwezige leden eenparig akkoord zijn om ook over andere punten te beslissen. Om geldig te kunnen beslissen dienen ten minste drie vierde van de bestuurders aanwezig te zijn ongeacht het aantal gemandateerden. In geval van onvrijwillige afwezigheid van één van de bestuurders kan deze een afgevaardigde mandateren die stemrecht heeft; de gemandateerde is vrij te kiezen onder de leden van de Raad van Bestuur. Een gemandateerd bestuurslid kan nooit meer dan één gevolmachtigde stem uitbrengen.

Artikel 21

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Bij staking van stemmen is de stem van hij/zij die voorzit beslissend.

Artikel 22

De beslissingen worden opgenomen in genummerde en gedateerde notulen. Deze notulen worden in het eerste punt van de dagorde van de volgende vergadering goedgekeurd.

Hoofdstuk IV: de Algemene Vergadering.

Artikel 23

De geldig bijeengeroepen Algemene Vergadering vertegenwoordigt aile leden. Aan haar bevoegdheid zijn voorbehouden: het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren of verwerpen van de begrotingen en rekeningen, het uitsluiten van leden, het wijzigen van de statuten en de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Artikel 24

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur tenminste éénmaal per jaar en telkens wanneer het belang van de vereniging het vergt. De Raad is tot de bijeenroeping gehouden wanneer ten minste één vijfde van de leden erom verzoeken. Het aan de Raad van Bestuur overgemaakt verzoek moet de reden van bijeenroeping vermelden.

De oproepingsbrief moet ten minste vijf werkdagen voor de datum van de vergadering verstuurd worden. Artikel 25

.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn/haar afwezigheid door een door hem/haar aangestelde vertegenwoordiger die hij/zij dient te kiezen uit de leden van de Raad van Bestuur. De voorzitter duidt de secretaris van de vergadering en twee stemopnemers aan. Zij maken het bureau van de vergadering uit.

Artikel 26

Een lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen krachtens een geschreven volmacht. Niemand mag nochtans over meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 27

De leden beschikken in de Algemene Vergadering over één stem.

Artikel 28

De Algemene Vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda vermeld zijn. Over punten die niet in de dagorde zijn opgenomen, kan de Algemene Vergadering slechts beslissen met toestemming van de Raad van Bestuur.

Met uitzondering van de bepalingen van artikel 31 worden de beslissingen genomen met de gewone meerderheid der aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van hij/zij die voorzit doorslaggevend.

Artikel 29

De beslissingen worden opgenomen in genummerde en gedateerde notulen en ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de leden die zulks wensen.

Hoofdstuk V: Begrotingen en rekeningen.

Artikel 30

Elk jaar worden de rekeningen van het afgelopen dienstjaar door de Raad van Bestuur vastgelegd en wordt door hen de begroting van het volgende dienstjaar opgemaakt.

Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Het maatschappelijk jaar komt overeen met het kalenderjaar. Het eerste maatschappelijk jaar eindigt op 31 december 2012.

Hoofdstuk VI: wijziging van de statuten en ontbinding.

Artikel 31

De Algemene Vergadering kan de statuten wijzigen indien zij daartoe met opgave van de agenda

bijeengeroepen wordt en indien twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De beslissing kan slechts genomen worden indien de meerderheid van drie vierden van de aanwezige leden de wijziging goedkeuren.

Indien het aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, dan kan een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen worden die mag beslissen, welk aantal leden ook aanwezig zijn, op voorwaarde dat drie vierden van de aanwezige leden de wijziging goedkeuren en mits de gerechtelijke bekrachtiging.

Artikel 32

De vereniging kan ontbonden worden door een beslissing van de Algemene Vergadering die in dezelfde voorwaarden genomen wordt als deze onder artikel 31.

In geval van vrijwillige ontbinding of bij ontbinding door de rechtbank stelt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid en regelt de wijze van vereffening.

Artikel 33

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

ln geval van ontbinding hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, wordt na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, het netto overblijvend maatschappelijk bezit overgedragen aan een instelling of een vereniging met een gelijkaardig, een sociaal of een cultureel doel, aan te dulden door de Algemene Vergadering.

Artikel 34

Voor alles wat bij deze statuten niet is voorzien blijven de bepalingen van de wet van toepassing.

Na de oprichting komen de oprichters in een Algemene Vergadering bijeen en benoemen de leden van de Raad van Bestuur; worden benoemd:

1) Jürgen Schuyten (NN. 72.04.26.301.71), zelfstandige, wonende te Tienen, Grote Markt 43, geboren te Tienen op 26 april 1972;

2) Koen Quintens (NN. 70.05.22.129.37), zelfstandige, wonende te Tienen, Grote Markt 22, geboren te Tienen op 22 mei 1970;

3) Robert Bogaerts (NN 64.08.08.387.94), zelfstandige, te Tienen, Grote Markt 38 bus 1, geboren te Tienen op 08 augustus 1964.

Daarna komt de raad van bestuur samen en organiseert zich als volgt:

1) Jürgen Schuyten (NN. 72.04.26.301.71), zelfstandige, wonende te Tienen, Grote Markt 43, geboren te Tienen op 26 april 1972, wordt benoemd tot voorzitter;

2) Koen Quintens (NN. 70.05.22.129.37), zelfstandige, wonende te Tienen, Grote Markt 22, geboren te Tienen op 22 mei 1970, wordt benoemd tot secretaris;

3) Robert Bogaerts (NN 64.08.08.387.94), zelfstandige, te Tienen, Grote Markt 38 bus 1, geboren te Tienen op 08 augustus 1964, wordt benoemd tot penningmeester.

Robert Bogaerts

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)rt(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Vcor +

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KALKMARKT FEESTEN

Adresse
KALKMARKT 2 3300 TIENEN

Code postal : 3300
Localité : TIENEN
Commune : TIENEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande