KHC LEUVEN

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : KHC LEUVEN
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 552.788.251

Publication

21/05/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*14304657*

Neergelegd

19-05-2014

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0552788251

Benaming (voluit): KHC Leuven

(verkort):

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 3010 Leuven, Albert Dejonghestraat 2

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Uit een akte verleden voor meester Vincent Tallon, geassocieerde notaris in de besloten Vennootschap met beperkte Aansprakelijkheid Eric Tallon en Vincent Tallon, geassocieerde notarissen met zetel te Geetbets, Kasteellaan 12, op vijftien mei tweeduizend veertien, ter registratie aangeboden, blijkt dat:

1.  SPORTS INVESTMENT Naamloze Vennootschap, gevestigd te 3010 Kessel-Lo, Albert Dejonghestraat 2, ondernemingsnummer 0419.226.575, opgericht bij akte verleden voor notaris Raymond Rooman destijds te Leuven op zeven februari

negentienhonderd negenenzeventig, bekendgemaakt in de

bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 6/3/1979, onder nummer 390-12, waarvan de statuten voor het laatst werden gewijzigd bij proces-verbaal gesloten door zelfde notaris Rooman op 29/4/1988, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 25/5/1988, onder nummer 880525-342, waarvan de statuten sindsdien niet gewijzigd werden.

Hier vertegenwoordigd ingevolge de statuten door twee bestuurders:

- De heer Patrick Oscar Deruyttere, geboren te Oostende op 14 juli 1964, nationaal nummer 64.07.14-423.65, wonende te 3020 Winksele, Paardenveldstraat 7.

- De heer Peter Armand Vanneck, geboren te Mechelen op 20/11/1967, nationaal nummer 67.11.20-417.79., wonende te 3053 Haasrode, Kerkeveld 70.

Waarvan het proces-verbaal van benoeming de dato 31 mei 2013 voor publicatie naar het Belgisch Staatsblad is opgestuurd

2.  KONINKLIJKE HOCKEY CLUB LEUVEN afgekort  KHCL , Vennootschap Zonder Winstoogmerk, gevestigd te 3010 Kessel-Lo, Albert De Jonghestraat 2, ondernemingsnummer BTW BE 0414.878.896; opgericht bij onderhandse akte, waarvan de laatste statutenwijziging werden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van elf oktober tweeduizend en vijf, waarvan de statuten sindsdien niet gewijzigd werden. Hier vertegenwoordigd ingevolge artikel 14 van de statuten door twee bestuurders:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

-de heer Jacques Jean Lechat, geboren te Luik op 29 oktober 1949, nationaal nummer 49.10.29-049.83, wonende te 3020 Veltem-Beisem, Toverbergstraat 5/11.

-de heer Renaud Larcier, geboren te Sint-Agatha-Berchem op 5/11/1965, nationaal nummer 65.11.05 397-22, wonende te 3001 Leuven (Heverlee), Broekstraat 48.

Waarvan de benoeming werd gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad op 12 december 2013.

een vennootschap hebben opgericht onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de naam "KHC Leuven met maatschappelijke zetel te 3010 Leuven, Albert Dejonghestraat 2 en waarvan het geplaatste kapitaal achttienduizend vijfhonderd vijftig euro bedraagt.

De verschijners verklaren en erkennen dat het maatschappelijk kapitaal van achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (18.550 EUR) volledig geplaatst is en volstort is voor zesduizend tweehonderd euro.

a) KHCL VZW verklaart inbreng te doen van achttienduizend vijfhonderd euro waarvoor haar achttienduizend vijfhonderd aandelen zonder nominale waarde toegekend worden.

b) Sports Investment NV verklaart inbreng te doen van vijftig euro waarvoor haar vijftig aandelen zonder nominale waarde toegekend worden.

Ieder aandeel is voor een zelfde bedrag volstort.

De genoemde bedragen zijn bij storting gedeponeerd op een bijzondere rekening KBC Bank onder nummer BE94 7350 3644 5514 geopend ten name van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid in oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgegeven door voornoemde instelling op acht april tweeduizend veertien dat mij is overhandigd. Ondergetekende notaris bevestigt de storting zoals blijkt uit het bankattest.

C.Oprichtingskosten.

De kosten, uitgaven, vergoedingen en lasten, in welke vorm ook, die voor rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting, bedragen bij benadering duizend tweehonderd Euro.

D.Overneming van verbintenissen.

De comparanten verklaren bij toepassing van artikel 60 Vennootschappenwetboek dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan, namelijk:

- Overeenkomst tot aanstelling van een EPB verslaggever met 2B-Safe, Tiensesteenweg 129A b1, 3380 Glabbeek (ondertekend op 24/4/2014)

- Overeenkomst tot aanstelling van een

veiligheidscoordinator met 2B-Safe, Tiensesteenweg 129A b1, 3380 Glabbeek (ondertekend op 24/4/2014)

- de overeenkomst van 17/04/2014 met Architeam BVBA, Leuvensesteenweg 350, 3190 Boortmeerbeek en

- de overeenkomst van 07/04/2014 met Industriebouw Verelst NV, KMOzone Klein Boom 15, 2580 Putte,

onder opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel van een oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

van Koophandel te Leuven.

II.STATUTEN.

De verschijners verklaren dat de statuten van de vennootschap

luiden als volgt:

I.NAAM ZETEL DOEL DUUR

Artikel 1.De vennootschap heeft de rechtsvorm van een Besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Haar naam luidt:  KHC Leuven

Artikel 2.De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3010 Leuven

Albert Dejonghestraat 2.

Hij kan, zonder statutenwijziging, door beslissing van de enige zaakvoerder, of alle zaakvoerders samen, overgebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandstalige taalgebied of het tweetalige gebied Brussel hoofdstad. Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

De enige zaakvoerder, of alle zaakvoerders samen, mogen ook administratieve zetels, uitbatingen en kantoren oprichten in België en in het buitenland, mits inachtneming van de taalwetgeving betreffende de exploitatiezetels.

Artikel 3. De vennootschap heeft tot doel het beheer van een onroerend patrimonium, het uitbaten van een drank- en eetgelegenheid welke met name zal worden gebruikt als sportlokaal voor de hockeysport en andere sporten, het verlenen van recht van toegang en gebruik van onroerende goederen, concessie voor de uitbating van een cafetaria, restaurant en het verstrekken van juridisch, sociaal, sportief en management advies in verband met de beoefening, de verspreiding en de ontwikkeling van de hockeysport en andere sporten en het beheer, het investeren, het onderhouden en ter beschikking stellen van een infrastructuur strekkende tot het beoefenen van competitie- en recreatie-sport, het organiseren van vermakelijkheden en culturele activiteiten.

Zij mag alle taken vervullen die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houden. De vennootschap kan onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel, coaches, trainers aanwerven, op zelfstandige basis of als werknemers en meer algemeen alle financiële, roerende en onroerende transacties aangaan die haar doel rechtvaardigen. De vennootschap mag zich borg stellen en zekerheden verlenen ten behoeve van andere vennootschappen en verenigingen.

Om hoger beschreven doel te verwezenlijken kan de vennootschap alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar maatschappelijk doel te maken hebben en/of dit maatschappelijk doel kunnen bevorderen, zoals maar niet beperkt tot het deelnemen aan nationale of internationale competities, de organisatie van tornooien, feesten en andere sociale of culturele activiteiten, het uitbaten van sportterreinen en van andere sportlokalen, drank- en eetgelegenheden.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in kommissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

Zij mag de functie van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Artikel 4.De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur.

II. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL AANDELEN

Artikel 5.Het geheel geplaatste kapitaal bedraagt achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (18.550 EUR) verdeeld in achttienduizend vijfhonderd vijftig aandelen zonder nominale waarde.

Artikel 6.De aandelen zijn steeds op naam.

Artikel 7.

Onverminderd strengere bepalingen in de statuten mogen de aandelen van een vennoot, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden en ook niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierde van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

Tenzij de statuten anders bepalen, is die instemming evenwel niet vereist wanneer de aandelen overgedragen worden of overgaan:

1. Aan een vennoot;

2. Aan de echtgenoot van de overdrager of van de erflater;

3. Aan bloedverwanten in de rechte opgaande of in de rechte nederdalende lijn;

De regelen inzake overdracht onder levenden zijn van toepassing bij de overdracht door of ten voordele van een rechtspersoon. Artikel 8.

Wanneer een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is, dan wordt de uitoefening van het aan dit aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker, behoudens voor wat betreft de besluiten over kapitaalvermindering, kapitaalverhoging en in vereffeningstelling van de vennootschap.

In deze laatste gevallen komt het stemrecht de blote eigenaar toe.

Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging de blote eigenaar toe. De nieuw verkregen aandelen zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard als de oude. Laat de blote eigenaar het voorkeurrecht onbenut, dan kan de vruchtgebuiker het uitoefenen. De aandelen die deze laatste op die manier alleen verkrijgt, komen hem dus toe in volle eigendom.

III.BESTUUR VERTEGENWOORDIGING

Artikel 9.De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders , al dan niet vennoten. Zij worden door de algemene vergadering benoemd voor bepaalde tijd of zonder beperking van duur.

Artikel 10. Aan de zaakvoerder kan , onverminderd de vergoeding van zijn kosten , een vaste wedde worden toegekend , waarvan het bedrag elk jaar door de algemene vergadering wordt vastgesteld en die ten laste komt van de algemene kosten van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap. Aan de zaakvoerder kan door de algemene vergadering een aandeel in de winst worden toegekend.

Artikel 11.De vennootschap wordt bestuurd door een college van zaakvoerders samengesteld uit ten minste twee leden.

Het college van zaakvoerders heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om gezamenlijk alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waartoe volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

De vennootschap wordt geldig vertegenwoordigd jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder door twee zaakvoerders die gezamenlijk optreden.

Artikel 12.

a) Zijn er verscheidene zaakvoerders, dan is de zaakvoerder

die bij een verrichting, een reeks verrichtingen of een te nemen beslissing, rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat tegenstrijdig is met dat van de vennootschap, verplicht artikel 259 en volgende van de vennootschapwet na te komen.

b) Indien de vennootschap eenhoofdig is en een derde tot

enige zaakvoerder werd benoemd of indien de vennootschap meerhoofdig is en er slechts één zaakvoerder is, moet de zaakvoerder indien hij voor gemelde tegenstrijdigheid van belangen geplaatst is, de venno(o)t(en) daarvan op de hoogte brengen en mag de beslissing slechts worden genomen of de verrichting slechts worden gedaan door een lasthebber ad hoc voor rekening van de vennootschap.

c) Indien de vennootschap eenhoofdig is en de enige zaak-

voerder-vennoot voor gemelde tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen op voorwaarde dat hij hierover een bijzonder verslag uitbrengt in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Hij is gehouden, zowel ten aanzien van de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben bezorgd.

Artikel 13.De zaakvoerder kan bijzondere lasthebbers aanstellen om de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht te verbinden.

IV. CONTROLE

Artikel 14.De controle op de financiële toestand en de jaarrekening wordt aan een of meer commissarissen opgedragen tenzij de vennootschap aan de wettelijke vereisten voldoet om geen commissarissen te moeten benoemen: in dit geval heeft

iedere vennoot individueel de onderzoeks- en

controlebevoegdheid van een commissaris , onverminderd het recht van de algemene vergadering om toch een of meer commissarissen te benoemen.

V. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15.De jaarvergadering moet ieder jaar bijeengeroepen

worden op de laatste vrijdag van de maand juni om twintig uur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt die vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden.

Zij wordt gehouden in de zetel van de vennootschap.

De jaarvergadering wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder.

Artikel 16. De oproepingen gebeuren volgens wet.

Artikel 17.Ieder aandeel geeft recht op een stem.

Artikel 18.De algemene vergadering kan op geldige wijze beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal ter vergadering vertegenwoordigde aandelen. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 19.Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt.

Artikel 20.Ten alle tijde kan een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen. Gaat het om een wijziging van de statuten , dan worden de wettelijke vereisten inzake quorum en meerderheid nageleefd.

Artikel 21.Wanneer de vennootschap slechts een vennoot telt , oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan de bevoegdheden niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt als algemene vergadering , worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennnootschap wordt bijgehouden.

VI. JAARREKENING WINSTVERDELING RESERVES

Artikel 22.Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertigdecember van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de zaakvoerder de inventaris op , alsmede de jaarrekening.

De jaarrekening wordt binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar door de zaakvoerder aan de algemene vergadering voorgelegd.

De jaarrekening wordt door de algemene vergadering vastgesteld.

Artikel 23.Na goedkeuring van de balans beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerders en commissarissen te verlenen kwijting.

Artikel 24.Het te bestemmen resultaat van het boekjaar wordt , na aftrek van de overgedragen verliezen , verdeeld als volgt:

1)ten minste vijf ten honderd wordt voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve tot dat die een /tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt;

2)over het saldo wordt op voorstel van de zaakvoerder door de algemene vergadering beslist, dit alles met inachtname van de wettelijke bepalingen betreffende de voor uitkering vatbare bedragen.

Artikel 25.De zaakvoerder(s) bep(a)al(en)t het tijdstip en de wijze waarop de dividenden zullen worden uitbetaald.

VII. ONTBINDING VEREFFENING

Artikel 26.De vennootschap kan worden ontbonden door beslissing

van de algemene vergadering volgens de regelen voorzien voor

een wijziging van de statuten.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan

Luik B - Vervolg

ten alle tijde en bij gewone meerderheid van stemmen een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. Zij bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, evenals de wijze van vereffening.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder, die op het tijdstip van de ontbinding in functie is , van rechtswege vereffenaar.

VIII.OVERGANGSBEPALING

Het eerste boekjaar loopt tot en met éénendertig december tweeduizend vijftien.

De eerste algemene vergadering zal gehouden worden in tweeduizend zestien.

IX.Benoeming niet-statutaire zaakvoerder

Tot niet-statutaire zaakvoerder wordt benoemd:

- de heer SOETENS Roeland Maria, geboren te Lier op 27 juni 1969, nationaal nummer 69.06.27-395.92, wonende te 3360 Korbeek-Lo, Bergenlaan 18.

- de heer LECHAT Jacques, voornoemd.

- de  KONINKLIJKE HOCKEY CLUB LEUVEN afgekort  KHCL , Vennootschap Zonder Winstoogmerk, hierboven vermeld, waarvoor optreedt als vaste vertegenwoordiger, de heer DE RUYTTERE Patrick, voornoemd.

- de heer DE CLERCK Christophe, geboren te Leuven op 6 mei 1965, nationaal nummer 65.05.06-341.06, wonende te 1370 Piétrain, rue du Mont 15.

Zij vormen een college van zaakvoerders.

X. Volmachten

1.De oprichters geven volmacht aan mevrouw Béatrice Denys, weduwe van de heer Collin, wonende te Hertogstraat 153 bus 0106 - 3001 Heverlee, met recht van indeplaatsstelling, om de

vennootschap te vertegenwoordigen bij alle

belastingadministraties, waaronder de  B.T.W. , alsook te vertegenwoordigen bij de griffie van de Rechtbank van

Koophandel alsmede bij één of meer erkende

ondernemingsloketten teneinde daar alle verrichtingen te doen, verklaringen af te leggen, documenten te ondertekenen en neer te leggen, nodig voor de inschrijving, wijziging of doorhaling van de inschrijving van de vennootschap als handelsonderneming bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, en in het algemeen, alles te doen wat nodig of nuttig is voor de uitvoering van deze opdracht.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL. Notaris Vincent Tallon

Tegelijk hiermede neergelegd:

- expeditie van de akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
KHC LEUVEN

Adresse
ALBERT DEJONGHESTRAAT 2 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande