KIDS & CO

Association sans but lucratif


Dénomination : KIDS & CO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.815.274

Publication

14/11/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Heden, 9 november 2013 wordt tussen ondergetekenden:

1. Vereecken Kim , wonende te Notelarenweg 98, 3020 Herent

2. Van Lishout Joseph, wonende te Notelarenweg 98, 3020 Herent

3. Vereecken Stijn, wonende te Don Boscostraat 23, 3920 Lommel

Overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt worden vastgesteld:

TITEL I. Naam zetel, doel, duur

Art 1. De vereniging draagt als naam  Kids & Co

Art 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd in het arrondissement Leuven en wel op het adres Notelarenweg 98 te Herent en kan enkel gewijzigd worden door een beslissing van de algemene vergadering. Elke wijziging wordt binnen de maand gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Art 3. De vereniging heeft tot doel het inrichten van alle mogelijke vormen van kinderopvang onder welke vorm ook. De Raad van Bestuur wordt gemachtigd hiertoe de nodige voorzieningen te treffen en ondermeer hiertoe het nodige personeel aan te werven alsmede de nodige infrastructuur desgevallend via aankoop of huur van onroerende goederen ook al overschrijdt de huur de termijn van negen jaar.

Art 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan ten allen tijde ontbonden worden conform art24 en de wet.

TITEL II. Leden aanvaarding en ontslag

Art 5. De vereniging bestaat uit twee categorieën leden, de effectieve leden en de toegetreden leden. Hun aantal is onbeperkt maar er zijn tenminste drie effectieve leden.

Art 6. Alleen de effectieve leden bezitten de volheid van lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht. Ze worden aanvaard door de algemene vergadering en dit bij gewonde meerderheid op voordracht van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering mag toegetreden leden aanvaarden waarvan zij de bevoegdheden zal bepalen. De navolgende art 7 tot en met 10 zijn enkel van toepassing op de effectieve leden.

Art 7. Een lid kan uit de vereniging treden door ontslag in te dienen bij gewone brief aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat in vanaf de aanvaarding op de eerstvolgende algemene vergadering. Art 8. Ontslag, schorsing en uitsluiting van leden geschieden conform de wet.

Art 9. Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om door henzelf of hun rechtsvoorgangers gedane inbrengen of

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Kids & Co

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13306810*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Notelarenweg 98

0541815274

3020

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Herent

Griffie

Neergelegd

12-11-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

stortingen van lidgelden terug te vorderen.

Art 10. De leden zijn geen persoonlijke bijdrage verschuldigd. Zij kunnen in geen geval persoonlijk

aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL III. Algemene vergadering

Art 11. De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden. Een lid mag zich steeds door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen vertegenwoordiger mag echter over meer dan één volmacht beschikken. Ieder effectief lid beschikt over één eigen stem.

Art 12. De algemene vergadering beschikt over de bevoegdheden voorzien in de wet.

Art 13. Elk jaar wordt minsten één algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de jaarrekening en de begroting. Daarnaast zijn buitengewone algemene vergaderingen mogelijk telkens één vijfde van de effectieve leden er schriftelijk om verzoeken. De oproepingen gebeuren per gewone post minstens acht dagen voor de vergadering onder de handtekening van de voorzitter of twee bestuurders. Ze vermelden dag en uur en plaats van de vergadering en de agenda zoals vastgelegd door de Raad van Bestuur. Nieuwe agendapunten kunnen toegevoegd worden op verzoek van één vijfde van de effectieve leden.

Art 14. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of het oudste effectieve lid. De secretaris van de Raad van Bestuur fungeert als stemopnemer en verslaggever.

Art 15. Behoudens hetgeen in de wet anders is bepaald beslist de vergadering bij gewone meerderheid. Bij staking van stemming is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art 16. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat bewaard wordt op de maatschappelijke zetel evenals het ledenregister. Verslagen kunnen bij gelijkluidend uittreksel afgeleverd worden mits de handtekening van twee bestuurders.

TITEL IV. Raad van Bestuur

Art 17. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur welke minimaal uit drie leden bestaat. De Raad van Bestuur moet echter altijd kleiner zijn dan de Algemene Vergadering. Indien de Algemene Vergadering slechts drie leden telt, dan moeten er slechts twee leden in de Raad van Bestuur zetelen. Zij worden benoemd door de algemene vergadering conform de wet, evenals hun ontslag en afzetting.

Art 18. Enkel effectieve leden kunnen tot bestuurder benoemd worden

Art 19. De bestuurders worden aangesteld voor de duur van de vereniging behoudens voortijdig ontslag. Als een mandaat wegvalt zullen de overige bestuurders dit mandaat opnemen tot de volgende algemene vergadering in de vervanging voorziet.

Art 20. De Raad kiest onder zijn leden een voorzitter, secretaris en penningmeester. Vergaderingen worden bijeengeroepen door de voorzitter bij gewone brief of ander telecommunicatiemiddel en de raad beslist bij gewone meerderheid maar minstens de helft van de raad dient aanwezig te zijn. Verslagen worden geldig ondertekend door de voorzitter en bijgehouden op de zetel.

Art 21. De Raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling, hij treedt hierbij op in rechte zowel als eiser dan als verweerder en beslist soeverein over het aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen zowel van beheer als van beschikking met inbegrip van het verwerven en verlenen van zakelijke rechten. Hij benoemt en ontslaat personeelsleden en regelt hun statuut.

De Raad kan zijn bevoegdheden geheel of ten dele overdragen aan één van zijn leden.

Alle bevoegdheden welke niet door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden worden toevertrouwd aan de Raad.

Art 22. Bij alle buiten gerechtelijke handelingen wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders zonder dat ze hiervoor jegens derden enig bewijs dienen voor te leggen, ze blijven enkel jegens de vereniging aansprakelijk.

TITEL VI. Ontbinding en vereffening

Art 24. Behoudens gerechtelijke ontbinding kan slechts tot ontbinding besloten worden door de

algemene vergadering conform de wet. Het ontbindingsbesluit zal tevens de benoeming inhouden van één of

meer vereffenaars.

Art 25. De netto activa zullen na vereffening overgedragen worden aan een vereniging met een

gelijkaardig doel aangewezen door de algemene vergadering.

Art 26. Alles wat niet in deze statuten bepaald is, wordt geregeld conform de wet.

TITEL V. Financieel beleid

Art 23. Het boekjaar loopt samen met het kalenderjaar. De rekeningen en begroting zullen door de

Raad aan de algemene vergadering voorgelegd worden voor einde juni.

Overgangsbepalingen

Onmiddellijk na de oprichting van de vereniging zonder winstoogmerk Kids & Co, met zetel te Herent, zijn de stichters in buitengewone vergadering bijeengekomen en hebben voor de eerste maal als leden van de Raad van Bestuur aangesteld en dewelke hun mandaat hebben aanvaard:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

- Vereecken Kim, geboren te Lommel op 2 juli 1974, wonende te Notelarenweg 98, 3020 Herent, Voorzitter

- Van Lishout Joseph, geboren te Neerpelt op 30 december 1967, wonende te Notelarenweg 98, 3020 Herent, Penningmeester en Secretaris

De leden van de Raad van Bestuur zijn onmiddellijk na hun aanstellingen in vergadering bijeengekomen en hebben overeenkomstig Artikel 20 van de voormelde statuten onder elkaar als voorzitter aangesteld Kim Vereecken, dewelke haar functie aanvaardt, als penningmeester en secretaris werd op dezelfde wijze aangesteld, Joseph Van Lishout, dewelke zijn functie aanvaardt.

Voor alle financiële verplichtingen hebben de leden van de Raad van Bestuur een onbeperkte en afzonderlijke volmacht tot bedrag van 5.000 EUR. Boven dit bedrag is de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders verplicht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Opgemaakt in 2 exemplaren te Herent op 9 november 2013 Get. Kim Vereecken, Voorzitter

Get. Joseph Van Lishout, Penningmeester en Secretaris Get. Stijn Vereecken, Effectief lid

Coordonnées
KIDS & CO

Adresse
NOTELARENWEG 98 3020 HERENT

Code postal : 3020
Localité : HERENT
Commune : HERENT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande