KIN FOOT OPLEIDINGSCENTRUM, AFGEKORT : KFCF

Association sans but lucratif


Dénomination : KIN FOOT OPLEIDINGSCENTRUM, AFGEKORT : KFCF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 547.818.980

Publication

24/03/2014
ÿþ Moo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

YIII IIII IYIIIIII~I

*16066025*

i

i

ui

Neergelegd ter griffie eter

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, cie

R í" k t Ei~,

a ~Z

~ i 1 `03 2 ri:ffie

Ondernemingsnr : c76 ,t 9, ei 9lp0

Benaming

(voluit) : KIN FOOT OPLEIDINGSCENTRUM

(verkort) : KFCF

Rechtsvorm : VZVV

Zetel : Citadellaan 28 3290 Diest

Onderwerp akte : Status van Vereniging zonder winstoogmerk (vzw)

De ondergetekende

1. Meneer Nshole KIWA, geboren te Kinshasa, op 7 november 1968 wonend te Citadellaan 28, 3290 Diest 2.MevrouwDenise MPUTU-NTELE, geboren te Kinshasa, op 21 juni 1965 wonend te Citadellaan 28 Diest. 3. Meneer Fayulu MUNZOKO, geboren te Kinshasa, op 4 januari 1964 wonend te 19, Avenue de France 1202 GENEVE, Zwitserland.

4, Meneer Babou MPUTU, geboren te Kinshasa, op 16 mei 1985 wonend te Louisalaan 515, 1050 BRUSSEL.

5. Meneer Mulele NTSHONSO, geboren te Kinshasa, op 9 februari 1962 wonend te Allee des Aupline 16, 4321 ANDRIMOND.

6.Mevrouw Nsele NSHOLE, geboren te Kinshasa, op 21 augustus 1969 wonend te Allee des Aupline 16, 4321 ANDRIMOND.

7.Meneer Wawa NKIERE MOSENGO, geboren te Kinshasa, op 121961 wonend te Guillaume de Gresse laan 358, 1090 JETTE.

Hierbij verlaren we voor onbepaalde tijd een vereniging zonder winstoogmerk conform aan de wet van 27 juni 1921 met de volgende statusinformatie.

Titel I: Naam, zetel en onderwerp

Artikel 1:

De vereniging draagt de `KIN FOOT OPLEIDINGSCENTRUM'- VZW. De vereniging behoudt zich het recht om de verkorte naam "KFCF" gebruiken in al haar handelingen, rekeningen, advertenties, edities en andere papieren van de vereniging.

Artikel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd te Citadellaan 28, 3290 DIEST  België . Het is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Leuven. Hij kan worden overgedragen in een andere plaats op het territorium van het Koninkrijk België , door eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

Al de documenten voorgeschreven door de wet op VZW's zijn neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van net Hof van Koophandel in het voorgeschreven gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3:

De vereniging heeft als onderwerp: rekrutering, coaching en opleiding van jonge minderjarige wezen, verwaarloosd en verlaten in de straten van Kinshasa, hoofdstad van de Democratische Republiek Congo (D.R.C). De vereniging probeert het onderwerp voorgeschreven in de eerste alinea van het bestaande artikel te. bereiken, vooral via:

a.Training in het voetbal

b,Het leren op het gebied van nieuwe technologieën

Op een algemenere manier, de vereniging kan alle mogelijkheden gebruiken die direct of indirect bijdragen aan de uitvoering van het onderwerp. Op grond van wat hierboven is vermeld, kan de vereniging met name, verwerven, huren en verhuren van alle eigendom of zakelijke rechten, aannemen van personeel, het aangaan van bindende contracten, fondsen werven, in het kort alle activiteiten die het doel rechtvaardigen uitvoeren of laten uitvoeren. In het kader van de uitvoering van zijn onderwerp, kan de vereniging commerciële acties ondernemen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

° ç.- +~ J MoD 2.2

~..t

Titel II: Lidmaatschap

Artikel 4:

De vereniging bestaat uit volwaardige leden en geassocieerde leden. Ze telt een minimum van drie leden.

De volledigheid van het lidmaatschap, inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering wordt voorbehouden aan volwaardige leden en niet aan geassocieerde leden. Deze laatste hebben enkel de rechten en verpachten expliciet in de statuten vastgelegd. De wettelijke bepalingen inzake de rechten en verplichtingen kunnen worden gewijzigd zonder overleg of instemming van de geassocieerde leden.

Artikel 5:

Elk individu of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur wordt aanvaard, kan geassocieerd lid worden van de vereniging. De Raad van bestuur zal bij het nemen van een besluit zich vast houden aan de richtlijnen zoals ze zijn opgenomen in de verordening van de procedure.

Het lidmaatschap kan zich slechts schriftelijk aan de Raad van Bestuur richten, niet vermelding van de naam en adres of als het gaat om een rechtspersoon, met de vermelding van de naam, de rechtsvorm en het adres van de maatschappelijke zetel van de aanvrager verwacht in aanmerking te worden genomen als een volwaardig lid of geassocieerd lid. De Raad van Bestuur neemt een besluit ten laatste binnen de volgende drie maanden over de aanvraag, en brengt daarover de aanvrager schriftelijk in kennis. Als zij de lidmaatschap van slechts een kandidaat-lid weigert, dient zij de redenen mee te delen aan de aanvrager. Een beroep tegen de beslissing is mogelijk op de eerst volgende algemene vergadering mits het gaat om een kandidaat-lid. Dit beroep dient binnen een maand na de kennisgeving van de weigering aan de raad worden gemaakt.

Artikel 6:

De jaarlijkse contributie wordt vastgesteld op een bedrag van 50 euro. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd aan het begin van het jaar op basis van de index van de consumptieprijzen. De Algemene Vergadering bepaalt elk jaar de bijdrage binnen de gestelde grenzen en het voorstel van de Raad van Bestuur.

Artikel 7:

De volwaardige leden en geassocieerde leden van de vereniging zijn verplicht

-de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging, te eerbiedigen evenals haar besluiten en die van haar organen.

-de belangen van de vereniging of die van een van haar organen niet te hinderen.

Artikel 8:

Elk volwaardig lid of geassocieerd lid kan op elk moment aftreden uit de vereniging door een aangetekende brief aan de Raad van Bestuur,

Een volwaardig lid kan enkel worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een meerderheid van tweederde van de stemmen. Afwachtend van het besluit over de uitsluiting van een volwaardig lid , kan de Raad van Bestuur het lidmaatschap opschorten.

-Wie een ernstige inbreuk pleegt op de opgelegde verplichtingen aan de leden in artikel zeven;

-Wie, ondanks een schriftelijke waarschuwing, in gebreke blijft van zijn financiële en{of de administratieve verplichtingen ten opzichte van de vereniging.

" De schorsing zal worden gemeld door een aangetekende brief aan het betrokken volwaardige lid. Ze kan maximum 5 maanden duren, het termijn waarin de Algemene Vergadering zich moet herenigen om te besluiten over de uitsluiting. Tijdens de algemene vergadering, behoud het betrokken lid zijn lidmaatschapsrechten. Als de Algemene Vergadering beslist de schorsing niet voor te zetten, wordt de uitsluiting van het lid autcmatisch beëindigd en wordt geacht nooit te hebben plaatsgevonden,

De raad beslist met soevereine, zonder zijn beslissing te moeten motiveren, over de uitsluiting of de schorsing van de geassocieerde leden.

Het lidmaatschap van een volwaardig lid of van een geassocieerd lid eindigt automatisch door zijn overleden, of als het gaat om een rechtspersoon, door zijn ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

De volwaardige leden evenals de geassocieerde leden afgetreden of uitgesloten en hun rechthebbende hebben geen aandeel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit de teruggave of de compensatie van de betaalde bijdrage.

Titel lil: Raad van Bestuur

Artikel 9:

De vereniging word bestuurd door een raad van bestuur met vijf bestuurders, de leden of niet-leden van de

vereniging. De bestuurders handelen in college. Ze worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn op

elk moment herroepelijk door deze. Ze beoefenen hun mandaat gratis, behalve voorziening tenzij anders

bepaald door de Algemene Vergadering.

Artikel 10:

De bestuurders zijn benoemd voor een duur van vijf jaar en worden herkozen. Ais volgend van een vrijwillig

aftreden, een afloop van termijn of een ontslag, het aantal bestuurders daalt onder het legale minimum, blijven

de bestuurders in functie totdat een vervanger compenseert,

Artikel 9 9

a.De Raad van Bestuur uitverkoren door zijn leden, een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een

secretaris, een communicatiemedewerker en een penningmeester. De voorzitter of de secretaris roepen de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDp 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Raad van Bestuur op, De voorzitter zit de vergadering voor. Bij afwezigheid, word hij vervangen door de oudste ondervoorzitter aanwezig of in de afwezigheid van een ondervoorzitter, de oudste bestuurder aanwezig.

b.De raad kan rechtsgeldig besluiten als minstens de helft van bestuurders aanwezig is. Als dit quorum niet is bereikt, een nieuwe raad kan worden opgeroepen, met dezelfde dagorde, en hij zal rechtsgeldig beraadslagen en besluiten als minstens twee bestuurders aanwezig zijn of worden vertegenwoordigt, De beslissingen worden genomen door de eenvoudige meerderheid, ( dit wil zeggen de meerderheid plus één, onthoudingen tellen niet) van de stemmen. In geval van gelijkstand, is de stem van de voorzitter of zijn vertegenwoordiger bepalend,

c.Elke bestuurder mag een schriftelijk volmacht aan een andere bestuurder geven, om hem te vertegenwoordigen op een vergadering van de Raad van Bestuur,

De Raad van Bestuur kan zich telefonisch of door middel van videoconferentie herenigen. Voorschriften hernomen van de punten a tot c hier bovenstaand zijnde van toepassing.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de urgentie en vereisen in het belang zijn van de vereniging, kunnen de beslissingen van de Raad van Bestuur genomen worden met de schriftelijke unanieme instemming van de beheerders. Deze schriftelijke instemming kan worden meegedeeld per brief, fax etc. Toch kan deze procedure niet worden gevolgd voor de opstelling van de jaarrekening.

Verslagen van elke vergadering worden door de secretarissen ondertekend en ingeschreven in een register met dit doel. Offertes moeten worden ingediend en alle andere handelingen worden ondertekend door de secretaris of beheerder.

Artikel 12:

De Raad van Bestuur beheert de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt ze in gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Zij zijn bevoegd voor alle vragen, behalve die uitdrukkelijk voorbehouden aan de Algemene Vergadering door de wet. Het bestuur kan daden van beschikking stellen, zoals bijvoorbeeld, overdracht, zelfs gratis, roerende of onroerende goederen, de hypotheek, lening, alle commerciële verrichtingen en bankwezen, het verhogen van hypotheken etc.

De vereniging is geldig verbonden jegens derden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. De beheerders die optreden namens de Raad van Bestuur moeten geen bewijs of machtiging leveren ten aanzien van derde partijen. Daarbij kan geen enkele bestuurder burgerrechtelijk en strafrechtelijk verantwoordelijk worden gesteld voor handelingen namens de vereniging.

Voor sommige activiteiten en taken en handelingen van het dagelijks bestuur, voor een of meer bestuurders of zelfs een andere persoon, lid of geen lid van de vereniging, kan de duur van deze delegatie niet langer zijn dan vier jaar en kan de aanduiding worden herroepen met onmiddellijke ingang, door de Raad van Bestuur. Wanneer meer dan een persoon verantwoordelijk is voor het dagelijks beheer, is de vereniging geldig vertegenwoordigt in al zijn handelingen voor het dagelijkse bestuur en moeten ze geen bewijs leveren van een voorafgaande beslissing tussen hen.

De bevoegdheid om de vereniging in de gerechtelijke en buitengerechtelijke te vertegenwoordigen kunnen bij besluit van de Raad van Bestuur worden gegeven aan een of meerdere personen, beheerder of niet, waar nodig gezamenlijk handelend. De macht van de genoemde persoon of personen wordt juist bepaald door de Raad van 13estuur, net als het ambtstermijn. Deze volmacht kan worden ingetrokken op elk gewenst moment met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering besluit over de verordening van interne orde voorgesteld door de Raad van Bestuur. De gebrachte aanpassingen aan de verordening van interne orde kunnen worden vastgesteld door de Raad van Bestuur maar moeten worden ondersteund door de Raad van Bestuur. Deze verordening van interne orde laat toe alle maatregelen te treffen, niet tegengesteld aan de bindende verstrekking van de wet of besluiten, met betrekking tot de toepassing van de besluiten en de verordening van sociale en algemene zaken, en alles wat is beoordeeld in het belang van de vennootschap kan worden opgelegd aan de leden of hun rechthebbende.

Titel IV: De Algemene Vergadering

Artikel 13:

De Algemene Vergadering bestaat uit alle volwaardige leden. Als ze dit wensen, kunnen ook de

geassocieerde leden aanwezig zijn, maar ze hebben slechts een raadgevende stem. De Algemene Vergadering

is voor gezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste ondervoorzitter aanwezig, of in

afwezigheid van de bovenvermelde personen, door de oudste bestuurder aanwezig. Een lid kan zich laten

vertegenwoordigen door een ander lid. Elk lid echter maar een enkel lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt

over één stem op de vergadering.

Artikel 14:

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd om:

a.De besluiten of statuten te wijzigen;

b.Bestuurders te benoemen en te herroepen;

c.Waar nodig, commissieleden te benoemen en te herroepen, en hun mogelijke compensatie te bepalen;

d.Kwijting te verlenen aan bestuurders of commissieleden;

e.De begroting en betalingen goed te keuren;

f.De vereniging vrijwillig te ontbinden ;

g.Een lid uit te sluiten;

h.De vereniging om te vormen in een vereniging met sociale doeleinden;

i.En in alle gevallen waarin de statuten het eisen;

+ MD 2.2

" 4 , w i,,, 1 1 3 Artikel 15:

h De Algemene Vergadering is opgeroepen door de Raad van Bestuur, telkens ais het doel of belangen van de vereniging dit eist en ze moet worden opgeroepen telkens als één vijfde van de leden dit wenst, Ze moet minstens één keer per jaar worden opgeroepen om de boekhouding van het voorbije jaar en de begroting van het volgende jaar goed te keuren op een plaats en datum vastgesteld door de Raad van Bestuur en dit voor 30 juni van hetzelfde jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2014 - Annexes du Moniteur belge Al de volwaardige leden net als de geassocieerde leden zijn uitgenodigd op de Algemene Vergadering eenvoudigweg minstens acht dagen voor de Algemene Vergadering. De uitnodigingen zijn gesigneerd daor de voorzitter of de secretaris. Deze vermeld de datum, het tijdstip en plaats van de Algemene Vergadering.

De oproep neemt de agenda zoals vastgesteld door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering kan geldig beslissen over zaken die niet in de agenda zijn vermeld op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 16:

In andere gevallen dan genoemd in punt b, Hieronder wordt de beslissing genomen bij de gewone meerderheid (- de helft plus één, de onthoudingen niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde volwaardige leden. In geval van gelijkstand van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

In geval van uitsluiting van een lid, een wijziging van de statuten of ontbinding van de vereniging, zal de door de wet voorgeschreven procedure worden gerespecteerd. De onthoudingen in een stemming over een wijziging van de statuten of ontbinding, worden geteld als midden stem.

Artikel 17:

Het verslag van elke vergadering wordt opgemaakt, door de secretaris of een bestuurder ondertekend en opgenomen in een speciaal register. Gedeelten van dit verslag wordt ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Tite! V: Toezicht van de volwaardige leden

Artikel 18:

Derden die willen hebben het recht om de communicatie en 1 of een kopie van de verslagen van de Algemene Vergadering te vragen.

Aile 'eden kunnen het register van de leden raadplegen op de zetel van de vereniging, en eventuele verslagen en besluiten van de Algemene Vergadering, de Raad van Bestuur en personen, die al dan niet een functie uitoefen bij het bestuur, maar die een ambt beoefenen in de vereniging of namens hun eigen rekening, en aile tellende delen van de vereniging. Daartoe zullen zij een schriftelijk verzoek indienen bij de Raad van Bestuur waarbij ze het eens zijn over een datum en tijdstip van de consultatie van de document en andere stukken. Dit kunnen niet worden verplaatst.

Titel VI: Begroting  Rekening  Controle

Artikel 19:

Het jaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december. De Raad van Bestuur maakt een jaarrekening op en legt deze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Zij neemt, na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, de kwijting aan de bestuurders en, indien van toepassing, aan de commissie,

De Raad van Bestuur zorgt ervoor dat de jaarrekening en andere delen opgenomen in de Wet van VZW,s worden ingediend binnen dertig dagen na de goedkeuring ervan op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel of, indien vereist door de wet, op de Nationale Bank van België.

Titel VII: Ontbinding  Vereffening

Artikel 20;

Behalve in het geval van gerechtelijke ontbinding en automatische ontbinding, kan slechts de Algemene Vergadering beslissen te ontbinden, op de wijze door de wet voorgeschreven. In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering, of bij gebreke de rechtbank één of meer vereffenaars benoemen. Het bepaalt ook hun bevoegdheden en de voorwaarden van de vereffening.

Artikel 21:

In geval van ontbinding en na betaling van de schulden, zal het vermogen worden overgedragen aan een vereniging die een soortgelijk doel heeft. De Algemene Vergadering die heeft beslist over de ontbinding zal de vereniging aanwijzen die het saldo van de vereffening zal ontvangen.

Artikel 22:

De wet van 27 juni 1921 of de legalisatie die deze wet zal aanpassen na de samenstelling van deze vereniging, alsook de algemene wettelijke bepalingen, verordening van de interne orde en de beoefening van het onderwerp zijn van toepassing op alles wat niet uitdrukkelijk wordt geregeld door de statuten.

s

e Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Overgangsmaatregelen

1.Einde van de eerste

Het eerste jaar loopt vanaf de date« van oprichting tot 31 december 2013.

2.Datum van de eerste jaarlijkse Algemene Vergadering

De eerste jaarlijkse Algemene Vergadering zal worden gehouden op 23 november 2013.

Opgemaakt in Brussel,op 9 november 2013.

j/bo fr '6,9 .)z, f Î i5H o L6"  k lA Lc.JA

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
KIN FOOT OPLEIDINGSCENTRUM, AFGEKORT : KFCF

Adresse
CITADELLAAN 28 3290 DIEST

Code postal : 3290
Localité : DIEST
Commune : DIEST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande