KONINKLIJKE HEEMKUNDIGE KRING ST. HUBERTUS TERVUREN, AFGEKORT : KHK

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE HEEMKUNDIGE KRING ST. HUBERTUS TERVUREN, AFGEKORT : KHK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.818.862

Publication

28/06/2011
ÿþOndernemingsnr : 409.818.862

Benaming

(voluit) : Koninklijke Heemkundige Kring St. Hubertus (verkort) : KHK

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vossenlaan 15, 3080 Tervuren

. Onderwerp akte : Publicatie wijzigingen van de statuten

' 1. Nieuwe statuten.

KONINKLIJKE HEEMKUNDIGE KRING ST HUBERTUS

TERVUREN VZW (id.nr 409 818 862)

De algemene vergadering van de Koninklijke Heemkundige Kring St. Hubertus Tervuren vzw heeft op 08 april 2011 besloten de statuten van de vereniging opgericht op 10 november 1946 en bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 11 januari 1947 nr. 76 en 77 als volgt aan te passen aan de nieuwe wetgeving inzake vzw.

Titel I. Naam, zetel, doel en duur

Art. 1.De vereniging heeft als naam:«Koninklijke Heemkundige Kring St. Hubertus Tervuren vzw»

Art.2.De zetel is gevestigd te 3080 Tervuren, Vossenlaan 15, zijnde in het gerechtelijke arrondissement Leuven. Bij beslissing van de Raad van bestuur kan het adres worden gewijzigd.

Art.3.Het doel van de vereniging bestaat erin het heemkundig erfgoed van Tervuren en omstreken op te sporen, te verzamelen, te bestuderen, te bewaren en bekend te maken door middel van een museum, tentoonstellingen, lezingen, publicaties en andere vormen van communicatie.

Art.4.De vereniging kan, om haar doel te verwezenlijken, verbintenissen aangaan, eigendom verwerven, bijdragen, schenkingen of legaten ontvangen, en allerhande activiteiten tegen betaling, organiseren.

Art.5.De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht.

Titel II. Lidmaatschap, ontslag, uitsluiting

Art.6.De vereniging telt werkende leden en steunende leden. Het minimum aantal werkende leden bedraagt twintig, het aantal steunende leden is niet beperkt.

Art.7.Komen in aanmerking om werkend lid te worden, personen die blijk geven van belangstelling in de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vereniging en die door twee schriftelijk worden voorgedragen bij de voorzitter. De Raad van bestuur beslist over hun aanvaarding.

Art.8.De werkende leden betalen een jaarlijkse lidgeld van maximum 90 euro, de steunende leden storten jaarlijks een bijdrage van maximum 100 euro. De Raad van Bestuur kan deze maxima aanpassen.

Op de laatste blz. van Luik B versnelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOP 2.2

Luik B

} # ~~ill1P111

..

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

N

IuhI IIIIIIflhI I lUI

" 11096698*

legd ter griffie der ank van Koophandel

en, de 2 3 MEI 2011

DE GRIFFIER,

Neer

'=`Réëhtl f.i te Ceû

MC

NI T EUR ;-

2 0 -Ob-

ISCH STAAf"~;E3L;',f]

BES"!'UUP

Griffie

II

ELG

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge

. MOD 2

Art.9.De vereniging houdt een ledenregister bij,

Art.10.EIk lid kan zijn ontslag indienen door er de Raad van bestuur schriftelijk van op de hoogte te brengen. Niet-betaling van het lidgeld, één maand na een individuele schriftelijke aanmaning, brengt ambtshalve het ontslag van het betrokken lid met zich.

Art.11.De uitsluiting van een lid kan in het belang van de vereniging worden uitgesproken door de Algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, maar zij moet terdege gemotiveerd worden.

Art.12.Een ontslagnemend of uitgestoten lid en de erfgenamen van een overleden lid hebben geen enkele vordering op de vereniging.

Titel III. Algemene vergadering

Art.13.De Algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging. Zij wordt voorgezeten door de bij gewone meerderheid verkozen voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter en omvat alle werkende leden. Steunende leden kunnen aanwezig zijn maar hebben geen stemrecht.

Art.14.leder jaar heeft ten minste één Algemene vergadering plaats. Zij wordt bijeengeroepen door de voorzitter, bij gewone brief aan alle leden ten minste tien dagen voor de vergadering verstuurd. Deze brief vermeldt de agenda en plaats;dag en uur van de vergadering. De voorzitter moet eveneens overgaan tot een bijeenroeping van de Algemene vergadering wanneer één vijfde van de leden daar schriftelijk om verzoekt met opgave van de te bespreken agenda.

Art.15.Behoort tot de uitsluitende bevoegdheid van de Algemene vergadering:

-benoeming en ontslag van de bestuurders

-goedkeuring van de jaarlijkse begroting en rekeningen

-kwijting aan de bestuurders

-wijziging van de statuten

-uitsluiting van leden

-ontbinding van de vereniging

Art.16.De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen. Een lid mag volmacht geven aan een ander lid mits voorafgaandelijk een schriftelijke attest in te dienen bij de voorzitter. Voor de wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging moeten twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en moeten de beslissingen worden genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen (vier vijfde als de wijziging het maatschappelijke doel van de vereniging betreft). Een lid mag slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Bij staking van stemmen is een voorstel verworpen.

Art.17.De werkzaamheden en besluiten van de Algemene vergadering worden genotuleerd en een register met deze notulen ligt ter inzage van de leden ten zetel van de vereniging.

Titel IV. Raad van bestuur

Art.18.De vereniging wordt bestuurd door een Raad van bestuur, samengesteld uit maximum 20 bestuurders. Deze worden bij geheime stemming en met gewone meerderheid door de Algemene vergadering benoemd, ontslagen of afgezet. De bestuurders warden benoemd voor een termijn van drie jaar. Er wordt een lijst opgesteld van de bestuurders met hun naam, voornaam en woonplaats voor publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Art.19.De Raad van bestuur bezit de meest uitgebreide macht om in naam van de vereniging op te treden en als college alle daden van bestuur of beschikking te stellen, die de vereniging kunnen aanbelangen, voor zover zij niet tot de bevoegdheid van de Algemene vergadering behoren.

Moo 2.2

l_uik B - Vervolg

Art.20.De hàedanigheid van lid van de Raad van bestuur gaat verloren onder dezelfde voorwaarden als deze vermeld in de artikels 10 en 11.

Art.21.Het voorzitterschap van de Raad van bestuur wordt ambtshalve waargenomen door de voorzitter van de Algemene vergadering.



Voor-

behouden

aan het

®efgisch

5taaks'oiad

































Art.22.De Raad van bestuur kan met een gewone meerderheid van stemmen een dagelijks bestuur aanstellen, Het dagelijks bestuur bestaat uit de voorzitter, Motte Vic, de ondervoorzitter, Vandendael Alfons, de penningmeester, Schuerman Geert, de secretaris, Ronsmans Els en Smit Jean-Pierre en de conservator van het museum, Renson Ben. Het zal instaan voor de voorbereiding van de vergaderingen en het uitvoeren van de beslissingen.

Art.23.De artikels 14,16 en 17, die betrekking hebben op de werking van de algemene vergadering, zijn ook toepasselijk op de vergaderingen van de Raad van bestuur, mits de woorden "Algemene vergadering' te vervangen door "Raad van bestuur'.

Titel V. Financieel bestuur en maatschappelijke handtekening

Art.24.leder jaar worden ten laatste in de maand Mei de rekening van het voorbije dienstjaar en cie begroting voor het komende dienstjaar voorgelegd aan de Algemene vergadering.

Art.25.De financiële middelen van de vereniging omvatten:

-het lidgeld van de leden

-de bijdragen van de steunende leden

-de eventuele opbrengst van activiteiten door de vereniging ondernomen

-de gebeurlijke subsidies, schenkingen of legaten.

. Art.26.De geldafnemingen moeten gezamenlijk worden ondertekend door de voorzitter of cie ondervoorzitter en door de penningmeester. Afnemingen beneden een bedrag van 5000 euro kunnen door cie penningmeester worden verricht, bij diens afwezigheid door de voorzitter, of de ondervoorzitter.

Art.27.0e akten van de vereniging worden ondertekend door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter en door de algemeen secretaris.

Titel VI.Ontbinding

Art.28.In geval van ontbinding van de vereniging zal de Algemene vergadering het vermogen van de vereniging toewijzen aan een publiekrechtelijke instelling of een particuliere vereniging met het verzoek het aan te wenden voor de verwezenlijking van doelstellingen die overeenstemmen met het maatschappelijk doel van de ontbonden vereniging maar met het voorbehoud dat de goederen desgevallend door een nieuwe gelijkaardige Tervuurse vereniging kunnen worden opgevorderd.

Opgemaakt te T-ervi uren m .08 april 2011.

Voorzitter Secretaris

Vic Motte- Ronsmans Els

Voor eensluiter afschrift,

Els Ronsmans

Secretaris

Op de laatste blz. van Luik, B vermelden : Recu : Naam en hoedanigheid van de iretru-7- - notaris. hetzij van de perso(o)n(en) n van derden te vertegenwoordigen

bevoegd de vereniging, stichting of organisme V "

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE HEEMKUNDIGE KRING ST. HUBERTUS T…

Adresse
VOSSENLAAN 15 3080 TERVUREN

Code postal : 3080
Localité : TERVUREN
Commune : TERVUREN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande