KONINKLIJKE LEUVENSE ZWEMCLUB, AFGEKORT : K.L.Z.C.

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE LEUVENSE ZWEMCLUB, AFGEKORT : K.L.Z.C.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 434.364.020

Publication

10/09/2014
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernerningsnr : 434.364.020

Benaming

(voluit) : Koninklijke Leuvense Zwemclub

(verkort) : KLZC

Rechtsvorm: VZW

Zetel Naamsevest 106 3000 Leuven

Onderwerp akte: Nieuwe gecoördineerde statuten en naamwijziging; aanstelling bestuurders en verdeling van mandaten in het bestuur<

De Algemene Vergadering van de VZVV Koninklijke Leuvense Zwemclub, bijeen op 24 april 2014, heeft de volgende nieuwe statuten unaniem goedgekeurd.

NIEUWE GECOÖRDINEERDE STATUTEN MET INGANG VAN 24 APRIL 2014 EN NAAMWIJZIGING MET INGANG VAN 1 JANUARI 2015.

TITEL I. - Benaming, zetel, doel, duur

Art 1: De vereniging met ondememingsnummer 0434364020, tot op heden gekend onder de naam "Koninklijke Leuvense Zwemclub", afgekort "K.L.Z.C:', draagt ingevolge de beslissing van de Algemene Vergadering dd. 24 april 2014, met ingang van 1 januari 2015 de naam "Leuven Aquatics", De afdelingen van de vereniging kunnen, op voordracht van het comité van de afdeling en mits goedkeuring door de Raad van Bestuur, een afdelingsspecifieke baseline toevoegen.

Art 2: De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3000 Leuven, Naamsevest 106. Hij mag door een beslissing van de Raad van Bestuur elders warden ondergebracht.

Art 3: De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, alle takken van de zwemsport te bevorderen met gelijke aandacht voor initiatie, recreatie en competitie. Zij mag aile activiteiten ondernemen die dit doel bevorderen, inbegrepen op bijkomstige wijze economische activiteiten, op voorwaarde dat de opbrengst ervan ultsluitend aan het hoofddoel ten goede komt.

Art 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

111111!Mniielll

NEFRGriEGD

O . 2014

Griffie Rechibank van Koophandel

(kif:PM/en.

TITEL Il. - Leden

Art 5: Br zijn twee soorten leden: gewone leden en effectieve leden. Personen kunnen, maar moeten niet beide vormen van lidmaatschap combineren.

Art 6: Gewone leden betalen een lidgeld in ruil voor het activiteitenaanbod van de vereniging. Zij geven daarmee zonder enig voorbehoud hun instemming met deze statuten en aile nadere reglementen van de vereniging. Ingeval van ernstige moeilijkheden of opzettelijk veroorzaakte schade, kan de Raad van Bestuur na de betrokkene gehoord te hebben, overgaan tot tijdelijke of definitieve schorsing van een of meerdere gewone leden.

Art 7: De lidgelden voor gewone leden worden ieder jaar per aideiing vastgesteld door de Raad van Bestuur op voordracht van het comité van de betreffende afdeling.

Art 8: Gewone leden en diegenen die eventueel de ouderlijke macht bekleden, warden geïnformeerd over de voorwaarden en de procedure om het effectief lidmaatschap aan te vragen.

Art 9: Enkel effectieve leden kunnen zetelen in de Algemene Vergadering van de vereniging.

Art 10: Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste veertien bedragen. Enkel meerderjarige personen die actief participeren in het bestuur of in een comité kunnen een aanvraag tot effectief lidmaatschap indienen. Zij geven daarmee hun instemming met deze statuten en aile nadere reglementen van de vereniging. De Raad van Bestuur beslist zonder beroep over de aanvaarding van effectieve leden, op basis van een schriftelijke aanvraag.

Art 11: Voor het effectief lidmaatschap is geen lidgeld verschuldigd en de duur ervan is onbeperkt maar verbonden aan de actieve participatie in het bestuur of een comité. Effectieve leden die, blijkens een verslag vanwege het bestuur of het betrokken comité, sinds een jaar niet meer actief zijn in het bestuur of een comité zijn van rechtswege ontsla_gnemend op de eerstkomende Algemene Vergadering. De ontslaRneming en

Op de laatsto blz. van Luik B vormoldon : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, haï van do perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

beh

aa

Bel

Staa

.140.

 .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

f ' à uitsluiting van effectieve leden geschiedt op de wijze zoals bepaald In artikel 12 van de wet. Het burgerlijk

onvermogen of faillissement van een effectief lid brengt van rechtswege zijn uitsluiting uit de vereniging mee.

Art 12: De ontslaggevende of uitgesloten leden, evenals de erfgenamen van een overleden lid, hebben geen recht op het kapitaal van de vereniging. Zij kunnen het bedrag van de bijdragen gestort door hen of hun lastgevers niet terugeisen. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen, noch plaatsing van zegels, noch inventaris eisen.

Art 13: De leden hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van deze van de vereniging.

TITEL III. - Bestuur, dagelijks beheer, comités

Art 14: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit de voorzitter, de secretaris, de penningmeester en optioneel de vice-vocrzitter en de verantwoordelijke voor sponsoring en communicatie en daarnaast twee vertegenwoordigers van elk comité dat een afdeling van de zwemsport organiseert. De bestuurders worden, op voordracht van de comités, door de Algemene Vergadering benoemd voor een hernieuwbare termijn van ten hoogste vier jaar en zijn ten allen tijde door haar afstelbaar. De Raad van Bestuur kan personen met raadgevende stem coöpteren.

Elke afdeling van de vereniging stelt een comité samen dat minimaal uit twee personen bestaat en waarin het dagelijks beheer van die afdeling gebeurt. Elk comité vaardigt maximaal twee personen af naar het bestuur en bijkomend maximaal vier personen met stemrecht naar de Algemene Vergadering.

Art 15: De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en optioneel een vice-voorzitter en een verantwoordelijke voor sponsoring en communicatie. Deze functies zijn niet combineerbaar met het voorzitterschap van een comité dat een afdeling van de zwemsport organiseert. Bij afwezigheid van de voorzitter worden zijn/haar functies waargenomen dcor de vice-voorzitter en bij ontstentenis daarvan door de oudste aanwezige bestuurder.

Art 16: De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of zijn plaatsvervanger, of door twee bestuurders. De bljeenroepingen van de Raad van Bestuur worden gedaan bij gewone brief of e-mail, aan elk lid gericht ten minste vier kalenderdagen voor de vergadering. Hij bevat de dagorde met eventuele bijlagen, datum, uur en plaats van de vergadering. In spoedeisende gevallen kunnen de leden evenwel opgeroepen worden zonder het respecteren van de hoger bepaalde vier dagen. Op iedere vergadering kan de raad beroep doen op deskundigen. Zij genieten geen stemrecht.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig uitspraak doen indien een gewone meerderheid van zijn leden aanwezig Is. De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. De beslissingen worden opgenomen in verslagen, dewelke in een bijzonder klassement worden bijgehouden. De uittreksels voor derden met een wettig belang, worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art 17: De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten en bevoegdheden, waaronder deze die niet door de statuten of de wet aan een ander orgaan zijn toegekend, om de vereniging geldig te verbinden, aile daden van beheer en beschikking te stellen en op te treden als eiser en als verweerder.

Art 18: Bij daden van beschikking zijn de beslissingen van de Raad van Bestuur uitvoerbaar door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter of diens plaatsvervanger en een bestuurder. Voor daden van louter beheer volstaat de handtekening van een bestuurder die blijkens een bestuursverslag is gemachtigd voor het betrokken dossier.

Art 19: De Raad van Bestuur kan bovendien en in ieder geval, een bijzondere lastgeving verlenen aan elke lasthebber naar zijn keuze.

TITEL IV. - Algemene Vergadering

Art 20: De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden die door de Raad van Bestuur

worden aanvaard, met dlen verstande dat enkel de voorzitter, de secretaris, de penningmeester en de vice-

voorzitter en de verantwoordelijke sponsoring en communicatie indien aangesteld en maximaal zes leden per

comité stemgerechtigd zijn.

Art 21: De Algemene Vergadering is het opperste gezag van de vereniging met de volgende bevoegdheden:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en afstelling van de bestuurders.

3° de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

50 de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

60 de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

9° aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art 22: Er moet minstens eenmaal per jaar vergaderd worden om de rekeningen van het vorig kalenderjaar goed te keuren en om de begroting van het komende kalenderjaar goed te keuren. De rekeningen van het voorbije jaar worden voorafgaand aan de Algemene Vergadering, nagezien door twee commissarissen die docr haar werden aangesteld.

Art 23: Een buitengewone vergadering kan worden gehouden telkens het belang van de vereniging zulks vergt. Zij moet worden samengeroepen, telkens wanneer een vijfde van de leden hierom verzoekt.

MOD 2.2

. r ' k Art 24: De uitnodiging met datum, uur, plaats en dagorde, wqrdt door de Raad van Bestuur met gewone

brief of e-mail aan elk lid gericht, tenminste acht dagen voor de vergadering. In dringende gevallen volstaat echter mondelinge bijeenroeping of telecommunicatie, zelfs indien minder dan acht dagen voor de vergadering. De vergadering kan beraadslagen over punten die niet op het agenda staan indien twee derden van de aanwezige leden hiermee akkoord gaan.

Art 25: De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij ontstentenis door de vice-voorzitter en bij ontstentenis daarvan door de oudste aanwezige bestuurder. De voorzitter duidt de secretaris van de vergadering aan en desgevallend de stemopnemers.

Art 26: Elk effectief lid heeft het recht aanwezig te zijn op de vergaderingen en eraan deel te nemen, hetzij persoonlijk, hetzij door tussenkomst van een ander effectief !id, door hem als lasthebber gekozen. Geen lasthebber mag echter over meer dan één lastgeving beschikken.

Art 27: In algemene regel is de vergadering geldig samengesteld, welke ook het getal van de aanwezige of vertegenwoordigde leden is en haar beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid der uitgebrachte stemmen. Aile stemmingen gebeuren mondeling tenzij voor de stemming afgesproken wordt tot een schriftelijke geheime stemming. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeid in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de stemgerechtigde leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de stemgerechtigde aanwezigen of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Om te beraadslagen en besluiten te treffen over:

"de ontbinding of omzetting van de vereniging in een vennootschap van scciaal cogmerk" moeten twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en moet de beslissing genomen worden met twee derde van de stemgerechtigde aanwezigen of vertegenwoordigde leden;

"de wijziging van het doer moeten twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en moet de beslissing genomen worden met vier vijfde van de stemgerechtigde aanwezigen of vertegenwoordigde leden;

"de uitsluiting" van een lid is een twee derde meerderheid nodig van de stemgerechtigde aanwezigen of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de hierboven, bedoelde meerderheden, ongeacht het aantal stemgerechtigde aanwezigen of vertegenwoordigde loden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art 28: De besluiten van de algemene vergaderingen worden opgenomen in verslagen, dewelke worden opgenomen in een bijzonder klassement. Uittreksels, ondertekend door de voorzitter, worden gegeven aan elk lid of elke derde die aan de Raad van Bestuur een gewettigd belang laat blijken.

Titel V: Begroting, rekeningen:

Artikel 29: Een werkjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Jaarlijks wordt de begroting voor het volgende werkjaar opgemaakt door de Raad van Bestuur en onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering.

Na het sluiten van het werkjaar op 31 december, worden de rekeningen van het afgelopen jaar opgemaakt en onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging. De rekeningen en begrotingen worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de leden, die alsdan inzage kunnen nemen van de verantwoordingsstukken, doch zonder verplaatsing of kopie dezer stukken. De jaarlijkse rekeningen dienen neergelegd volgens de regels bepaald in artikel 17 en artikel 26 novies §1 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door artikel 27 en 39 van de wet van 2 mei 2002 en artikel 69 van de wet van 16 januari 2003.

TITEL VI. - Ontbinding van de vereniging

Artikel 30: In geval van vrijwillige ontbinding, duidt de algemene vergadering twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. De vereffenaars, waarvan bij voorkeur een bestuurder, moeten lid zijn van de vereniging

Art 31: Ingeval van ontbinding, hetzij vrijwillig hetzij gerechtelijk door welke oorzaak ook, zal het netto overblijvend maatschappelijk actief van de vereniging door de Algemene Vergadering toegewezen warden aan een bestemming met een soortgelijk doel en voorwerp ais de onderhavige vereniging.

Artikel 32: Voor al hetgeen in de statuten niet is voorzien, zal gehandeld worden overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 ,zoals gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002 en 16 januari 2003en de bijhorende Koninklijke Besluiten op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Gedaan te Leuven op 24 april 2014 in drie exemplaren, waarvan twee bestemd voor publicatie en één voor het dossier der vereniging.

BENOEMING EN ONTSLAG BESTUURDERS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

'+" ,-,

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste biz, van Luik B vermelden:. Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bij besluit van de Algemene Vergadering van 24 april 2014 te Leuven werden benoemd of herbenoemd als' bestuurders voor een termijn van 4 jaar:

Dejonckheere Henk Martelarenlaan 173 3010 Kessel-lo geb. Roeselare 02/04/1967

Van Buggenhout Rik Brusselsestraat 286 3000 Leuven geb. Aalst 01/01/1956

Vandenbosch Daniëlle Zegelaan 18 3001 Heverlee geb. Leuven 14/09/1960

De Cat Jef Mechelsestraat 181 3000 Leuven geb. Leuven 31/05/1990

Everts Jan-Pieter Martelarenlaan 91 b3, 3010 Kessel-lo geb. Leuven 09/02/1989

Janssen Ann Escoriallaan 30, 3000 Leuven geb. Turnhout 21/07/1967

Lecoutere Jeroen Louis de Meystraat 45, 8200 Brugge geb. Roeselare 24/03/1987

Mils Wouter Naamsevest 106, 3000 Leuven geb. Tongeren 23/05/1965

Vandermaesen Dirk Tessenstraat 7 b1, 3000 Leuven geb. Diest 19/10/1963

Vangerven Pieterjan Langeveldstraat 113, 3020 Herent geb. Leuven 05/07/1989

Verlinden Bert Holsbeeksesteenweg 235, 3010 Kessel-Lo geb. Ukkel 23/11/1965

Wauters Dirk Hof Ter Bekelaan3, 3020 Winksele geb. Leuven 07/11/1964

Aan de volgende bestuurders wordt ontslag verleend:

Moeraert Guy

Van Gorp Jan

Lebbe Caroline

Carleer Marijke

FUNCTIEVERDELING IN HET BESTUUR

Bij besluit van de bestuursvergadering van 24 april 2014 werden de functies In het bestuur als volgt

verdeeld:

De Cat Jef afgevaardigde waterpolo

Dejonckheere Henk vice-voorzitter

Everts Jan-Pieter afgevaardigde waterpolo

Janssens Ann gecoöpteerd vanuit sportraad

Lecoutere Jeroen communicatie en sponsoring

Nilis Wouter secretaris

Van Buggenhout Rik voorzitter

Vandenbosch Danielle afgevaardigde zwemmen

Vandermaesen Dirk afgevaardigde competitiezwemmen

Vangerven Pieterjan afgevaardigde competitiezwemmen

Verlinden Bert afgevaardigde synchro

Wauters Dirk penningmeester

voor echt verklaard

gedaan te Leuven op 24 april 2014

Van Buggenhout Erik Nilis Wouter

voorzitter secr9tes

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

g. Voorbehouden

" 'ami hee Belgisch Staatsblad

25/01/2013
ÿþ MOD 2.2

r"4"--33--0: ; In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Wouter Nuis Secretaris

Erik Van Buggenhout Voorzitter

N2ergelegd ter griffie der Reii" `.tb :^~ van Ko0phs¬ idel

te Leave^ de 1 L} JAM, 2513

urn He

Ondernemingsar : 434.364.020

Benaming

(voluit) : Koninklijke Leuvense Zwemclub

(verkort) : KLZC

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Naamsevest 106 3000 Leuven

Onderwerp akte : wijziging adres maatschappelijke zetel

De Algemene Vergadering van de VZW Koninklijke Leuvense Zwemclub, bijeen op 20 december 2012, heeft beslist om de maatschappelijke zetel over te brengen van de Janseniusstraat 63 te 3000 Leuven naar de, Naamsevest 106 te 3000 Leuven,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

jil,111.!.11111111

III

be a B( sta

05/01/2012
ÿþ M00 22

rUes ni In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voc behoi,

aan I

Belgi: Staatst_

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koopha r _ _ __

te Leuven, de 2 3 RU. 2011

DE çe~rglER,

*120040 09*

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Koninklijke Leuvense Zwemclub

(verkort) ; KLZC

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Janseniusstraat 63,3000 Leuven

Onderwerp akte : Ontslagen en benoemingen

Op de algemene vergadering van 8 december 2011 is het ontslag bevestigd van Kristof Huysentruyt, Wouter

Vandenbussche, Christiane Lemmens en Catherine Vanmeensel uit de raad van bestuur.

Deze ontslagen worden met algemeenheid van stemmen aangenomen.

Nieuwe leden voor de algemene vergadering en raad van bestuur: Jef De Cat, Jan-Pieter Everts, Marijke

Carleer, Wouter Nilis, Dirk Wauters, Dirk Vandermaesen en Caroline Lebbe

worden met algemeenheid van stemmen aangenomen.

De algemene vergadering hernieuwt het mandaat van volgende bestuursleden: Jan Van Gorp, Rik Van Buggenhout, Ann Janssens, Guy Moeraert, Danielle Vandenbosch, Henk Denjonckheere

De Raad van bestuur van 8 december 2011 benoemt:

" Rik Van Buggenhout: voorzitter

" Jan Van Gorp : secretaris

" Guy Moeraert : vice voorzitter

" Dirk Wauters : penningmeester

Jan Van Gorp, Secretaris

434.364.020

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

Coordonnées
KONINKLIJKE LEUVENSE ZWEMCLUB, AFGEKORT : K.…

Adresse
NAAMSEVEST 106 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande