KRAV MAGA NINOVE

Divers


Dénomination : KRAV MAGA NINOVE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 552.846.847

Publication

03/06/2014
ÿþVoc behoi

aan

Belg staat:

95

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsie )lekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie ecYJOn

' man

MOD 2.2

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

KRAV MAGA NINOVE

.5S.. e~6', gQ3

9

h

rt~r~rf~e e ~ ~~l 2014

~~

ee~it,~~~k ~~ de ~

~~ ~v eaet!

~ ~~fl~n(~ ~~st~/,.se

er Set

dijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGWERK

Zetel : 1755 OETINGEN, KAPELSTRAAT 15

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN

Op heden, de 1 februari tweeduizend en veertien, tussen ondergetekenden:

. De heer Antoni Cortois, geboren op 29 april 1985 te Brussel, wonende te 1755 Oetingen , Kapelstraat 15.

Mevrouw Stefanie Timmermans, geboren op 26 maart 1989 te Anderlecht, wonende te 1755 Oetingen , Kapelstraat 15.

- De heer Jan-Willem de Grave, geboren op 11 mei 1986 te Leuven, wonende te 9400 Ninove, linkebeek

54.

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 02 mei 2002 op de verenigingen zonder winstoogmerk, internationale verenigingen zonder winstoogmerk en stichtingen, waarvan de statuten luiden als volgt:

TITEL L: BENAMING  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL - DOELSTELLINGEN

Art, 1 - De vereniging is genaamd "Krav Maga Ninove".

Art. 2 - De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 1755 Oetingen Kapelstraat 15, De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Art. 3 - De vereniging heeft met name tot doel : de bevordering, verspreiding en het aanleren van self-defense gebaseerd op krijgskunsten uit allerlei landen (met, meer specifiek, niet-Japanse en «niet-traditionele» krijgskunsten), evenals het organiseren van lessen, seminaries en stages, niet beperkt in stijl of leerschool, over nabije of afstandsgevechtstechnieken, over gevechtstechnieken lichaam aan lichaam of self-defense, over krav mage, of alle andere gevechtstechnieken met of zonder wapens, met inbegrip van schieten, werpwapens en witte wapens, te voet of te paard (zoals yabusame, enz.), evenals het opleiden van veiligheidspersoneel.

Art. 4 - Voor zover of nuttig voor de verwezenlijking van haar doel, mag de vereniging : het beheren en bevorderen van self-defense in alle andere ter beschikking gestelde zalen.

- de bevordering, verspreiding en het aanleren van alle technieken In verband met relaxatie, meditatie, herbronning en gymnastiek, zonder beperking in stijl of leerschool.

- de bevordering, verspreiding en het aanleren van alle technieken in verband met het in vorm stellen en fitness, zonder beperking in stijl of leerschool.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

t Moa 2.2

- de bevordering en verspreiding van alle nationale of internationale federaties die een direct of indirect verband hebben met het maatschappelijk doel, evenals het uitleveren van certificaten en diploma's uitgegeven door de genoemde federaties. Echter eveneens het uitreiken van onze eigen gradatie en diploma onder de naam « Krav Maga Ninove» of een andere door ons erkende nationale of internationale federatie, naargelang het geval.

bijdragen tot de studie en vergelijking van de filosofieën en godsdiensten van Oost en West in een kader ver verwijderd van alle discriminatie of sektarisme.

publicatie van tijdschriften, boeken, dvd's, internet, evenals de verspreiding van de idealen van de VZW via alle andere media.

- de verspreiding van dieetproducten, voeding, textiel, fantasiejuwelen, pinnen, spelden, evenals aile andere materialen, sportgerelateerd of niet, die een direct of indirect verband houden met het maatschappelijk doel van de VZW.

- hulp aan de allerarmsten door de verdeling van voedsel en kleding, ophaling of alle andere activiteiten aanvaard door de raad van bestuur.

De vereniging mag fondsen verzamelen op alle wettelijke manieren, dat wil zeggen dienstenprestaties leveren aan bedrijven, verkopen van diensten en goederen ten bate van de VZW, organiseren van tombola's, markten, collectes of allerlei andere legale activiteiten aanvaard door de raad van bestuur. Ze kan allerhande activiteiten ondernemen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar voorwerp. Ze mag eveneens haar medewerking verlenen en interesse tonen in iedere activiteit gelijksoortig aan haar doel..

TITEL ll; LEDEN

Art, 5 - De vereniging is samengesteld uit werkende en toegetreden leden. Het aantal leden moet ten minste drie bedragen. Enkel de werkende leden genieten ten volte van de door de wet en onderhavige statuten toegekende rechten,

Alle leden worden evenwel geacht de statuten van de vereniging en, als dat er is, het huishoudelijk reglement te onderschrijven door het feit van hun aansluiting.

Art. 6 - Zijn werkende leden:

1- de ondertekenaars van onderhavige akte;

2- personen die een schriftelijk verzoek richten tot de raad van bestuur en in die hoedanigheid worden aanvaard door de algemene vergadering. De stemming gebeurt bij % meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden.

2- alle toegetreden [eden die later, op voorstel van twee werkende leden, worden opgenomen door een beslissing van de algemene vergadering. De stemming gebeurt bij 3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden,

Zijn toegetreden leden:

Al wie aan de activiteiten van de vereniging deelneemt

Art. 7 - De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. Dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd. De toegetreden leden bezitten uitsluitend een raadgevend-stemrecht op de algemene vergadering.

Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door de algemene vergadering.

Art, 8 - Het staat op ieder moment elk werkend of toegetreden lid vrij uit te treden uit de vereniging doorzijn ontslag schriftelijk in te dienen.

Worden eveneens als ontslagnemend beschouwd de werkende of toetredende leden die de verschuldigde bijdrage niet betalen binnen de maand nadat hen een aangetekende schriftelijke aanmaning werd toegestuurd;

De raad van bestuur kan een werkend of toetredend lid dat zich schuldig maakte aan ernstige inbreuken op de statuten of wetten, schorsen in afwachting van een beslissing door de algemene vergadering.

Het lid dat door zijn gedrag schade berokkent aan de vereniging, kan worden voorgesteld tot uitsluiting door de raad van bestuur.

De uitsluiting behoort tot de bevoegdheid van de algemene vergadering en wordt uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

t

MDD 2,2

Art 9 - Het ontslagnemend, uitgesloten of geschorst lid kan geen aanspraak maken op het bezit van de vereniging en de betaalde bedragen niet terugvorderen. Noch het ontslagnemend of uitgesloten lid, noch zijn erfgenamen, hebben enig recht op het maatschappelijk vermogen van de vereniging. Zij mogen geen enkele rekening opvragen, zegels laten aanbrengen of een inventaris eisen.

Art. 10 - De raad van bestuur, overeenkomstig de Wet van 2 mei 2002, moet een register van de werkende leden bijhouden, onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur. Alle beslissingen met betrekking tot de aansluiting, het ontslag of de uitsluiting van werkende leden moeten worden ingeschreven in het register door toedoen van de raad, binnen de acht dagen nadat de raad van bestuur kennis heeft genomen van de wijziging(en).

Alle leden mogen het register van de leden raadplegen op de maatschappelijke zetel van de vereniging evenals alle verslagen en beslissingen van de algemene vergadering en de raad van bestuur, en ook alle boekhoudkundige stukken van de vereniging, op eenvoudig schriftelijk en gemotiveerd verzoek, gericht aan de secretaris van de vereniging.

TITEL III, BIJDRAGE

Art. 11 - De werkende en toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag van deze jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de algemene vergadering. Deze bijdrage mag niet hoger zijn dan 500¬ per jaar.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Art. 12 - De algemene vergadering bestaat uit aile werkende leden,

Art. 13 - De vergadering bezit bevoegdheden die haar uitdrukkelijk worden toegekend door de wet en

onderhavige statuten.

De vergadering is uitsluitend bevoegd voor,

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en afzetting van bestuurders;

- de goedkeuring van de begrotingen en rekeningen en de kwijting aan de bestuurders;

- het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

- het uitsluiten van een lid;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

- alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Art. 14 - De (statutaire) algemene vergadering komt minstens één keer per jaar samen in de loop van de maand juni en uiterlijk zes maanden na het afsluiten van het boekjaar voor de goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgende boekjaar.

Een buitengewone algemene vergadering kan op ieder moment warden bijeengeroepen bij beslissing van de raad van bestuur, hetzij op verzoek van deze laatste, hetzij op verzoek van tenminste een vijfde van de leden,

Art. 15 - De algemene vergadering wordt bijeengeroepen ,door de voorzitter van de raad van bestuur. De oproeping wordt minstens E dagen voor de datum van de vergadering opgestuurd per gewone post of overhandigd.

De oproeping bevat de agenda. Een voorstel dat door een twintigste van de leden werd ondertekend moet op de agenda worden ingeschreven.

Art 16. - Alle werkende leden hebben een gelijk stemrecht in de algemene vergadering. Hij mag zich laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid zo deze drager is van een geldig ondertekende geschreven volmacht. Een lid mag slechts één volmacht hebben.

Art. 17  De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, wanneer deze verhinderd is, door de oudste aanwezige bestuurder.

Art. 18 - De beslissingen worden genomen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin anders wordt bepaald door de wet of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moo2.2

onderhavige statuten, Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 19 - Tot wijziging van de statuten, ontbinding van de vereniging of haar omzetting tot een vennootschap met een sociaal oogmerkkan slechts conform de Wet van 27 juni 1921 betreffende de VZW's zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 worden besloten,

Art. 20 - De beslissingen worden neergelegd in het register der verslagen, De verslagen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris, Elk lid- of derde die een belang kan aantonen kan kennis nemen van het register op eenvoudig schriftelijk verzoek gericht aan de secretaris van de vereniging maar zonder verplaatsing van het register.

TITEL V ; BESTUUR

Artikel 21 - De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minimum drie bestuurders. De bestuurders, gekozen onder de werkende leden van de vereniging, worden benoemd door de algemene vergadering. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal leden van de vereniging.

Elke bestuurder die zijn ontslag wil indienen moet zijn beslissing schriftelijk meedelen (gewone aangetekende brief) bij de raad van bestuur.

Art. 22 -- Indien om welke reden ook, het aantal bestuurders tot onder het minimum is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders.

Bij tijdelijk belet van de voorzitter, de secretaris of de penningmeester, kan de raad van bestuur een bestuurder aanstellen met het oog op een vervanging ad interim,

De bestuurders zijn herbenoembaar.

Art. 23 - De raad van bestuur stelt in zijn schoot een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan, die het bureau zullen vormen,

Bij belet van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art 24 -- De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of van twee bestuurders, Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, Een bestuurder kan slecht over één volmacht beschikken. De raad van bestuur vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen door eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die de vergadering voorzit doorslaggevend.

Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris,

Art, 25 - De raad van bestuur beschikt over de ruimste bevoegdheden op het vlak van de administratie en het beheer van de vereniging met inbegrip met name van het vervreemden, hypothekeren, en uitvoeren van aile beschikkingsakten evenals het treffen van minnelijke schikkingen of het onderwerpen van een geschil aan een arbitrageprocedure.

Alle bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten werden voorbehouden aan de algemene vergadering worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art, 26 -- Het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur aangaat, kunnen opgedragen worden aan één of meer bestuurders die daarbij gezamenlijk optreden.

De akten betreffende de benoeming of de ambtsbeëindiging van de personen gemachtigd met het dagelijks bestuur van de vereniging zullen zonder verwiji worden neergelegd op de griffie en bij uittreksel bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art. 27 -- Om de vergadering geldig tegenover derden te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bdsiWrders, Bestuurders de namens de raad van bestuur optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De akten betreffende de benoeming of de ambtsbeëindiging van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen zullen zonder verwiji worden neergelegd op de griffie en bij uittreksel bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsbiad.

Art. 28 - De bestuurders gaan uit hoofde van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn, ten opzichte van de vereniging, enkel aansprakelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

s IL

M00 2.2

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

Art. 29  De secretaris, en bij zijn afwezigheid, de voorzitter, is gemachtigd, ten voorlopige of definitieve titel, de giften te aanvaarden overgemaakt aan de vereniging en de formaliteiten te vervullen nodig tot de verkrijging eivan.



TITEL VI  DIVERSE BEPALINGEN

Art 30  De raad van bestuur neemt het huishoudelijk reglement aan, Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden aangenomen door de raad van betuur, De beslissingen worden genomen door eenvoudige meerderheid van stemmen.

Art. 31 - Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december daaropvolgend.

Art. 32 -- Elk jaar moet de raad van bestuur aan de raad van bestuur rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen boekjaar. De raad stelt de rekeningen op van het afgelopen boekjaar en maakt de begroting op voor het komende boekjaar. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd, die kwijting verleent aan de bestuurders.

Desgevallend en in alle gevallen wanneer de wet dit vereist, benoemt de algemene vergadering uit de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren een commissaris, die belast is met het nazicht van de rekeningen van de vereniging en met het overmaken aan de vergadering van een jaarlijks verslag. Hij wordt voor drie jaar benoemd en is herkiesbaar.

Art 33 - In geval van ontbinding van de vereniging, stelt de algemene vergadering de vereffenaar(s) aan, bepaalt hun bevoegdheden en de bestemming van het netto actief van het maatschappelijk bezit van de vereniging,

Alle beslissingen met betrekking tot de ontbinding, de voorwaarden tot vereffening, de benoeming of de ambtsbeeindiging van de vereffenaar(s), de afsluiting van de vereffening, alsook de bestemming van het netto actief, worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

Art 34 - Al wat niet uitdrukkelijk is voorzien in onderhavige statuten wordt geregeld overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

TITEL Vil - OVERGAGANGSBEPALINGEN

in afwijking van Artikel 31 loopt het eerste boekjaar vanaf heden tot 31 december 2014.

Op de laatste biz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

De eerste algemene vergadering zal plaatsvinden op derde vrijdag van mei

De vergadering van heden die de vereniging zonder winstoogmerk oplicht, stelt aan als bestuurders:

- De heer Antan' Cortois, geboren op 29 april 1985 te Brussel, wonende te 1755 Oetingen , Kapelstraat 15.

- Mevrouw Stefanie Timmermans, geboren op 26 maart 1989 te Anderlecht, wonende te 1755 Oetingen Kapelstraat 15.

- De heer Jan-Willem de Grave, geboren op 11 mei 1986 te Leuven, wonende te 9400 Ninove, linkebeek 54.

De raad van bestuur heeft aangesteld als:

Voorzitter. De heer Cortois Antoni, voomoemdérh.e

Secretaris: Mevrouw Timmermans Stefanie, vooi i r i4e ..

Penningmeester De heer De Grave Jan-Willem, voomdei- de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KRAV MAGA NINOVE

Adresse
Zetel : 1755 OETINGEN, KAPELSTRAAT 15

Code postal : 1755
Localité : GOOIK
Commune : GOOIK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande