KU LEUVEN MODEL UNITED NATIONS STUDENT ASSOCIATION, AFGEKORT : KU LEUVEN MODEL UNITED NATIONS

Association sans but lucratif


Dénomination : KU LEUVEN MODEL UNITED NATIONS STUDENT ASSOCIATION, AFGEKORT : KU LEUVEN MODEL UNITED NATIONS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.337.344

Publication

08/10/2014
ÿþ M002.2

nr) In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

De Algemene Vergadering heeft op 23 april 2014 EDOUARD HANIN verkozen als voorzitter van het Dagelijks Bestuur, Hij zal in die hoedanigheid eveneens zetelen als bestuurder in de Raad van Bestuur zolang hij dit mandaat uitoefent.

De Algemene Vergadering nam op 23 april 2014 akte van het einde van het mandaat van de gecoöpteerde. leden van de Raad van Bestuur, dit zijn SJIFRA EDITH DE LEEUW en NELE VERBRUGGHE.

De Raad van Bestuur heeft in haar vergadering van 05 mei 2014 unaniem besloten om TOM CASTEELS en: KAREL CALLEVVAERT te coöpteren als bestuurder tot de eerstvolgende Algemene Vergadering zoals bedoeld in artikel 4.5 van de statuten van de vereniging.

De Samenstelling van de Raad van Bestuur is tot de eerstvolgende Algemene Vergadering zoals bedoeld in' artikel 4.5 van de statuten van de vereniging als volgt:

- MATTHIAS PAUL ELISABETH DE BAUW, voorzitter

- MATHIJS PIETER POST, penningmeester

JEROEN STEVENS

IRINA ALEXANDRA BOTEA

-TOM CASTEELS

- KAREL CALLEWAERT

16) Dagelijks Bestuur

Beëindiging mandaten:

De Algemene Vergadering van 23 april 2014 bedankt het Dagelijks Bestuur voor haar diensten en stelde de beëindiging van de lopende mandaten vast. Thomas Devenyns, Sjifra Edith de Leeuw, Roeland Diederik Van Cleemput, Nele Verbrugghe, Frank Hoogendijk, Joanna Jean Josephine De Smedt, Alexander Leo Theodoor, Wenzel, Guillaume Cristine Michel Christophe Derom, Charlotte Myriam Pauline Marie Marres en Jason Pascal-Claes stelden zich niet opnieuw verkiesbaar. Hun mandaten zijn afgelopen en hun bevoegdheid de vereniging te vertegenwoordigen eindigt onherroepelijk met onmiddelijke ingang op 23 april 2014.

Verlenging mandaten

Het mandaat ais lid van het dagelijks bestuur van Alain Ryan Francis Bouwman werd verlengd tot de eerstvolgende jaarlijkse Algemene Vergadering (behoudens tegenbeslissing van de Raad van Bestuur op april 2015)

De volgende personen werden voor het eerst verkozen in het dagelijks bestuur:

-EDOUARD HAM

- JONAS VEYS

-TOM CASTEELS

-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NEERGELEGD

illleflIn111111

Ondernemingsnr : 849.337.344

Benaming

(voluit) : KU Leuven Model United Nations Student Association

(verkorn : KU Leuven Modal United Nations

Rechtsvorm: vzw

Zetel Tiensestraat 41, 3406, B-3000 Leuven

Onderwerp akte Benoemingen en beëindigingen van mandaten

1) Raad van Bestuur

2 9 SEP. 20%

Griffie Rechtbank van Koophandel te eefl%

Billagu bij h_e.t_Belgiwh_Staatsblad_ OBI10L2A14 Annexes.du.Mnniteur_b£lge.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD 22 ,

-ANNE-CHARLOTfE SEYNAEVE

-KAREL BOLLEN

-MICHAEL BRAECKMANS

-KAREL CALLEWAERT

-KRISTOF VERBEKE

-LOUIS WOUTERS

-ALEXANDRA ROUMANS

Hun mandaat is gestart op 23 april 2014, onmiddelijk na hun verkiezing.

De samenstelling van het Dagelijks Bestuur is aldus de volgende, tot de volgende jaarlijkse algemene vergadering:

- EDOUARD HANIN, als voorzitter

Edouard Hanin is woonachtig te Bergstraat 11a, 3090 Overijse, Hij werd geboren op 16 mei 1992 te Sint-Lambrechts-Woluwe. Hij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke hij collegiaal uitoefent; het leiden van het dagelijks bestuur, overzicht bewaren over en algemeen beheer van de verscheidene projecten binnen de bevoegdheden van het dagelijks bestuur.

-JONAS VEYS, als vicevoorzitter

Jonas Veys is woonachtig te Gaston De Grootelaan 12, 9810 Nazareth-Eke. Hij werd geboren op 11 februari 1992 te Gent. Hij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke hij collegiaal uitoefent; het leiden van het dagelijks bestuur, overzicht bewaren over en algemeen beheer van de verscheidene projecten binnen de bevoegdheden van het dagelijks bestuur; de KULMUN 2014 Conferentie logistiek voorbereiden, leden trainen....

- TOM CASTEELS als penningmeester

Tom Casteels is woonachtig te Plein 5, 9970 Kaptrijke. Hij werd geboren op 21 mei 1994 te Eeklo. Hij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke hij collegiaal uitoefent; het reguleren van elke financiële handeling binnen het dagelijks bestuur, de boekhouding verzorgen, de jaarrekening opstellen en neerleggen.

- ANNE-CHARLOTTE SEYNAEVE als secretaris

Anne- Charlotte Seynaeve is woonachtig te Doomiksesteenweg 200, 8500 Korbijk. Zij werd geboren op 21 juli 1995 te Antwerpen. Zij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke zij collegiaal uitoefent; de minuten opnemen en bijhouden van de vergaderingen, de communicatie met de leden verzorgen, de werving van nieuwe leden organiseren, de algemene vergadering voorbereiden, administratieve en juridische verplichtingen, etc.

- KAREL BOLLEN

Karel Bollen is woonachtig te Reigerlaan 5, 3570 Alken. Hij werd geboren op 7 september te Sint-Truiden. Hij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke hij collegiaal uitoefent; het organiseren van sociale evenementen, teambuilding activiteiten, recepties; het bestendigen van de team spirit en het sociale luik van de KULMUN conferentie organiseren.

- ALEXANDRA ROU MANS

Alexandra Rournans is woonachtig te Tiensesteenweg 295, 3010 Kessel-Lo. Zij werd geboren op 27 januari 1992 te Brussel. Zij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke zij collegiaal uitoefent; verzorgen van de public relations; deelnemen aan studentenevenementen, sponsoring, creatieve insteek bezorgen.

-MICHAEL BfflEKMANS

Michael Braec,kmans is woonachtig te Hertecantlaan 49, 9290 Bertare. Hij werd geboren op 3 juni 1993 te Leuven. Hij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke hij collegiaal uitoefent; verzorgen van de public relations; deeinen'ten aan studentenevenementen, sponsoring, fondsenwerving,

- KAREL CALLEVVAERT

Karel Carlewaert is woonachtig te Lauwebergstraat 174, 8930 Lauwe. Hij werd geboren op 28 mei 1990 te Antwerpen. Hij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke hij collegiaal uitoefent; recrutering, correspondentie met de ingeschreven en algemeen contactpersoon voor de KULMUN conferentie.

- LOUIS WOUTERS

Louis Wouters is woonachtig te Deerlijksesteenweg 184, 8530 Harelbeke. Hij werd geboren op 16 maart 1994 te Kortrijk. Hij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke hij collegiaal uitoefent het organiseren van sociale evenementen, teambuilding activiteiten, organisatie van het members weekend en alumniwerking.

- KRISTOF VERBEKE

Kristof Verbeke is woonachtig te Waversebaan 39, 1982 Elewijt. Hij werd geboren op 7 mei 1994 te Duffel. Hij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke hij collegiaal uitoefent; verzorgen van de public relations; deelnemen aan studentenevenementen, sponsoring, creatieve insteek bezorgen.

MOD 22

Voor- Luik B - Vervolg

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

-ALAIN RYAN FRANCIS BOUWMAN

Alain Ryan Francis Bouwman, woonachtig te 61 Wilton Way, Exeter, EX12UH, Verenigd Koningkrijk. Hij werd geboren op 25 maart 1993 te Eindhoven, Nederland. Hij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke hij collegiaal uitoefent; verzorgen van de public relations; fondsenverwerving, het zoeken van gastsprekers, web & design, ...







Ondertekenend namens de Vereniging,

Matthias De Bauw,

Gevolmachtigd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

01/10/2013
ÿþ .F~...MI MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- 1

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad



*1319 191*



Neergelegd ter griffie der

Rechtbank ven l oophandei

te Leuven, de Z S.J . 2013

DE GRIFFIER,

Griffie

Onderwerp akte :

Ondernerningsnr Benaming

(voluit} :

KU Leuven Model United Nations Student Association

KU Leuven Model United Nations

Vereniging zonder winstoogmerk

Tiensestraat 41, bus 3406, 3000 Leuven

Statutenwijziging en gecoördineerde versie van de statuten, wijziging bestuurders

STATUTENWIJZIGING

(verkort) : Rechtsvorm

Zetel

849.337.344

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

De Algemene Vergadering van de KU Leuven Model United Nations Student Association, vzw, heeft de voorgestelde statutenwijzigingen met de vereiste meerderheden aangenomen. De artikelen 2.1, 3.1, 3.2, 3.4,= 3.5, 3.6, 3.8, 3.9, 3.10, 3.11, 3.12, 4.1, 4.2, 4.5, 4.6, 4.7, 4.8, 5.1, 5.3, 5.4, 5.5, 7.3, 7.4 worden gewijzigd,

Paragrafen 2 en 3 van artikel 4.9 worden verplaatst naar een nieuw artikel 4.10, de nummering van oud: artikel 4.10 en 4.11 wordt hierdoor gecoördineerd. De nummering van 8.2. (tweede vermelding) en volgende worden gecoördineerd.

Artikel 5.4 wordt geschrapt en de nummering van artikel 5 wordt overeenkomstig gecoördineerd. Artikel 9.7, wordt geschrapt,

De statuten van de KU Leuven Model United Nations Student Association, vzw, werden gecoordineerd, de aangenomen wijzigingen in acht genomen:

"Gecoördineerde Statuten KU Leuven Model United Nations Student Association" Artikel 1. - De vereniging: naam, oprichters, zetel en vermogen

1.1.De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een; vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de= verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921. zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 (hierna genoemd "vzw-wet").

1.2,De vereniging wordt genoemd 'KU Leuven Model United Nations Student Association'. In haar: betrekkingen met derden mag zij gebruik maken van de afkorting 'KULMUN, vzw'.

1.3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

1.4.De vereniging wordt opgericht door:

- MATTHIAS PAUL ELISABETH DE BAUW, woonachtig te Klepperstraat 24, 1861 Meise, geboren op 31

augustus 1990, met de Belgische nationaliteit;

- JEROEN STEVENS, woonachtig te Kwaadstraat 2, 9572 Lierde, geboren te Ronse op 18 juni 1990, met

de Belgische nationaliteit;

MATHIJS PIETER POST, woonachtig te Tiensestraat 117, 3000 Leuven, geboren te 's-Gravenhage,

Nederland, op 19 maart 1984, met de Nederlandse nationaliteit;

- IRINA ALEXANDRA BOTEA, woonachtig te Justus Lipsiusstraat 63, bus 0101, 3000 Leuven, geboren op

21 oktober 1987 te Boekarest, Roemenië en met de Roemeense nationaliteit.

1,5.De maatschappelijke zetel is gevestigd te Tiensestraat 41, bus 3406, 3000 Leuven, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOd 2.2

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het grondgebied van de gemeente Leuven.

Deze beslissing moet in het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd en ter griffie van de rechtbank van koophandel van het gerechtelijk arrondissement Leuven worden neergelegd.

1.6.1-let vermogen van de vereniging is doelgebonden en kan niet worden verdeeld onder de leden,

Artikel 2. Doeleinden en activiteiten

2.1.De vereniging heeft tot doe! een politieke en diplomatieke vorming aan te bieden aan de studenten van de KU Leuven en deze te sensibiliseren voor internationale politiek in al haar aspecten.

De vereniging doet dit hoofdzakelijk, doch niet exclusief, door studenten in contact te brengen met diplomatieke simulaties zoals Model United Nations en Model European Union, alsook activiteiten ter voorbereiding van deelname aan dergelijke conferenties, en alle handelingen nuttig voor het succesvol organiseren van dergelijke diplomatieke simulatie. Verder organiseert de vereniging activiteiten ter ontwikkeling van politieke en diplomatieke vaardigheden en alle activiteiten ter bevordering van de sociale cohesie tussen haar !eden.

Daarnaast is het het doel van de vereniging zoveel mogelijk jongeren in contact te brengen met de internationale gemeenschap en de geest van de Verenigde Naties. Verder bevordert de vereniging zoveel mogelijk de interactie tussen verschillende culturen.

2.2.De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het maatschappelijke doel.

Artikel 3, - Leden

3.1.De vereniging kent twee soorten leden: de actieve leden en de gecoopteerde leden.

Het aantal actieve leden is maximaal vijftig en minimum vijf.

Het aantal gecotipteerde leden is onbeperkt. Zij worden gecoöpteerd door de Algemene Vergadering,

conform artikel 4.2 van deze statuten.

Wanneer deze statuten niet specifiéren welke categorie van leden bedoeld is, dient 'actieve en

gecoöpteerde leden' te worden begrepen.

3.2.0m deel uit te maken van de vereniging ais actief lid dient cumulatief aan volgende voorwaarden

voldaan te worden:

a)het lidgeld jaarlijks betalen;

b)de statuten van de vereniging aanvaarden.

c)Student zijn aan de KU Leuven

d)De goedkeuring gekregen hebben van de toetredingscommissie zoals vermeld in artikel 3.5.

3.3.Het bedrag van het lidgeld wordt jaarlijks vastgelegd door het Dagelijks Bestuur, en bedraagt maximum 15 euro.

3.4.Actieve leden die nalaten het lidgeld te betalen worden van rechtswege geacht uitgetreden te zijn.

Gecoöpteerde leden worden geacht van rechtswege uitgetreden te zijn wanneer zij twee opeenvolgende jaren niet aanwezig en niet vertegenwoordigd zijn geweest op minstens één gewone Algemene Vergadering zoals bedoeld in artikel 4.5 van deze statuten of bijzondere Algemene Vergadering zoals bedoeld in artikel 4.6 en 4.7 van deze statuten.

3.5.Nieuwe actieve leden treden toe na goedkeuring van hun lidmaatschapsaanvraag door collegiale beslissing van een toetredingscommissie die zal bestaan uit zes leden, waarvan de samenstelling zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering. De samenstelling van deze commissie dient een evenwichtige vertegenwoordiging na te streven van de VZW, alsook vertegenwoordiging van de academische gemeenschap van de KU Leuven en van haar studentenraad. Daarenboven dient de samenstelling de onpartijdigheid, neutraliteit en transparantie van de toetreding te verzekeren.

De toetredingscommissie zal minstens bestaan uit twee bestuurders van het Dagelijks Bestuur of de Raad van Bestuur.

3.6.1eder lid, actief of gecoopteerd, kan zijn ontslag indienen door middel van een elektronisch schrijven aan de secretaris van het Dagelijks Bestuur. Het ontslag gaat in vanaf de verzendingsdatum en zal in het register van de leden worden ingeschreven.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3.7.A11e beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de secretaris van het Dagelijks Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

3.8. Leden kunnen enkel uitgesloten worden wegens wangedrag dat de integriteit van de vereniging en haar team in het gedrang brengt, alsook de goede werking van de vereniging herhaaldelijk schade toebrengt, waaronder aanhoudende afwezigheid op de activiteiten van de vereniging kan worden begrepen.

3.9. Uitsluiting van leden kan slechts gebeuren bij beslissing van de Algemene Vergadering volgens de meerderheid zoals beschreven in artikel 12, lid 2 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk. De oproeping voor deze Algemene Vergadering vermeldt de naam van het lid of leden waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld en de redenen die daartoe eventueel aanleiding geven. Nadat de Algemene Vergadering het desbetreffende lid heeft gehoord of het betreffende lid redelijkerwijze de mogelijkheid heeft gegeven zich te verantwoorden en te verdedigen, beraadslaagt zij over de kwestie achter gesloten deuren en het desbetreffende lid kan de toegang ontzegd worden tot deze beraadslaging. De Algemene Vergadering beslist bij geheime stemming.

3.10.Actieve leden hebben het exclusieve recht deel uit te maken als deelnemer van delegaties die de vereniging uitstuurt naar internationale Model United Nations conferenties, onder voorbehoud van toepassing van artikel 3.11 van deze statuten.

3.11.1-let Dagelijks Bestuur kan na beraadslaging en unanieme beslissing niet-leden toestaan deel uit te maken van een specifieke delegatie voor één welbepaalde Model United Nations conferentie indien dit de naar hun mening de prestaties van die delegatie zou bevorderen. Zij hebben echter geen recht op financiële steun van de vereniging.

3.12. Geen enkel lid, actief of gecoöpteerd, kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid,

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz,.

Artikel 4. - Algemene Vergadering

4.1.Alle actieve leden en gecoïjpteerde leden hebben stemrecht in de Algemene Vergadering. Beide categorieën van leden dienen te worden beschouwd als leden van de Algemene Vergadering'.

4.2.De Algemene Vergadering kan onbeperkt leden coöpteren bij eenvoudige meerderheid. Enkel personen die actief lid zijn of zijn geweest en hier niet meer voor in aanmerking komen, kunnen zich hiertoe kandidaat stellen.

4.3.Elk lid van de Algemene Vergadering heeft één stem en mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de Algemene Vergadering door middel van een schriftelijke volmacht, Elk lid van de Algemene Vergadering mag over maximum vijf volmachten beschikken.

Leden van de Raad van Bestuur of het Dagelijks Bestuur welke eveneens lid zijn van de Algemene Vergadering kunnen de stemrechten verbonden aan een volmacht niet uitoefenen voor het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting en voor het verlenen van kwijting.

4,4.De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van de Raad van Bestuur, benoeming en afzetting van het Dagelijks Bestuur, benoeming en afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de leden van de Raad van Bestuur en Dagelijks Bestuur, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, uitsluiting van een lid zoals omschreven artikel 3.9, de ontbinding van de vereniging en alle andere bevoegdheden welke haar in deze statuten worden toegewezen.

4.5.De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen, de eerste woensdag volgend op de afsluiting van het boekjaar zoals vermeld in artikel 7.1, om 18h30, in de gemeente Leuven, teneinde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren en de Raad van Bestuur en het Dagelijks Bestuur voor het daaropvolgende jaar te verkiezen.

De voorzitter van de Raad van Bestuur kan deze Algemene Vergadering tot maximaal twee weken uitstellen indien zij dit nodig acht. Indien de Raad van Bestuur hiertoe beslist, motiveert zij haar beslissing in de oproeping tot die vergadering.

4.6.Een bijzondere Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur of door het Dagelijks Bestuur worden samengeroepen telkens wanneer het belang van de vereniging het vereist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

4.7.De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een bijzondere Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

4.8.Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden ten laatste acht dagen voor de vergadering verstuurd.

De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproeping gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht,

Elke oproeping voor een Algemene Vergadering is geldig wanneer deze elektronisch verstuurd wordt,

4.9. Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

4,10Voor de wijziging van deze statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging in de oproeping is vernield en indien twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De statutenwijziging moet worden goedgekeurd met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op de doelstellingen van de vereniging, dan kan zij enkel worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, Wordt het quorum niet bereikt, dan kan ten vroegste drie weken na de eerste vergadering een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden,

4.11.Waamemers zijn toegelaten tot de Algemene Vergadering, tenzij de Algemene Vergadering besluit achter gesloten deuren te vergaderen.

4,12. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter, welke aan het begin van elke Algemene Vergadering wordt verkozen uit haar leden, Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register, Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 5. Raad van Bestuur

5.1.De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie bestuurders rechtstreeks benoemd door de Algemene Vergadering uit haar gecoöpteerde leden.

5.2.De Voorzitter van het Dagelijks Bestuur is van rechtswege lid van de Raad van Bestuur.

5.3. De Raad van Bestuur kan tot 4 extra bestuurders coöpteren bij unanieme beslissing. Niettegenstaande artikel 5,1, dienen kandidaten voor coöptatie in de Raad van Bestuur niet noodzakelijk gecoopteerde leden van de vereniging te zijn. De gecoöpteerde bestuurders zijn lid van de Raad van Bestuur tot de volgende gewone Algemene Vergadering bedoeld in artikel 4.5 van deze statuten.

5.4.De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd voor twee jaar, met uitzondering van de gecoöpteerde bestuurders, welke lid zijn van de Raad van Bestuur tot de volgende gewone Algemene Vergadering bedoeld in artikel 4.5 van deze statuten,

Het ambt van de verkozen bestuurders van de Raad van Bestuur eindigt na het verlopen van voornoemde termijn van twee jaar, na ontslag of na afzetting, onverminderd de verplichting van de bestuurders om lopende zaken af te handelen totdat in hun vervanging is voorzien, of redelijkerwijze in hun vervanging had kunnen voorzien zijn.

5.5.De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd.

5.6.De benoeming, het ontslag en de afzetting van een lid van de Raad van Bestuur wordt binnen één maand voor publicatie overgemaakt aan het Belgisch Staatsblad en dienen te worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel te Leuven.

5.7.De Raad van Bestuur verkiest uit de leden welke door de Algemene Vergadering zijn verkozen haar voorzitter en beslist zelf over andere functies binnen haar schoot.

5.8.De Raad van Bestuur kan worden samengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur, door de voorzitter van het Dagelijks Bestuur of door ten minste twee leden van de Raad van Bestuur.

5.9.De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter en bij diens afwezigheid door het oudste aanwezige lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

5.10.De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van haar leden aanwezig zijn en beslist bij consensus of bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden indien geen consensus mogelijk is. Bij staking van stemmen is een voorstel verworpen.

5.11.Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee van haar leden.

5.12.De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, tenzij de bevoegdheid daartoe is overgedragen aan het Dagelijks Bestuur. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels en bankverrichtingen.

5.13.Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering of het Dagelijks Bestuur, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

5.14.De Raad van Bestuur kan haar bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meer van haar leden of aan een gevolmachtigde derde.

5.15.Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zou zijn de handtekening van één van de leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 6.  Dagelijks Bestuur

6.1. De dagelijkse werking van de vereniging wordt verzorgd door het dagelijks bestuur. Het Dagelijks Bestuur wordt verkozen uit en door de leden van de Algemene Vergadering.. De bevoegdheid van het dagelijks bestuur geldt voor één jaar, dat loopt tot de volgende gewone Algemene Vergadering zoals bedoeld in artikel 4.5.

6.2.De voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester van het Dagelijks Bestuur worden specifiek

voor deze functies verkozen tijdens de gewone Algemene Vergadering zoals bedoeld in artikel 4.5.

Het Dagelijks Bestuur beslist zelf over de andere functies in haar schoot.

6,3. De Algemene Vergadering stelt tijdens de gewone Algemene Vergadering bedoeld in artikel 4.5 een nieuw dagelijks bestuur aan,

6,4.De leden van het Dagelijks Bestuur kunnen de vereniging vertegenwoordigen voor de zaken die behoren tot de dagelijkse werking van de vereniging.

Artikel 7, - Rekeningen

7.1. Het boekjaar van de vereniging zal lopen van 15 april tot 14 april van het daaropvolgende jaar.

7.2.De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

7.3.De boekhouding van de inkomsten en uitgaven worden nauwkeurig bijgehouden volgens een vereenvoudigde boekhouding, conform artikel 17, §2 en §3 van de VZW-wet. Deze taak ligt bij de penningmeester van het Dagelijks Bestuur,

7.4.Op de gewone Algemene Vergadering bedoeld in artikel 4.5 van deze statuten legt het Dagelijks Bestuur en de Raad van Bestuur de balans en de resultatenrekening van het verlopen boekjaar en de begroting van het volgende werkingsjaar ter goedkeuring voor. De balans en resultatenrekening worden opgesteld door het Dagelijkse Bestuur, in samenspraak met de Raad van Bestuur,

7.5 De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de Raad van Bestuur en het Dagelijks Bestuur,

Artikel 8. - Ontbinding

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

8.1De vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-actief.

8.2.De Algemene Vergadering kan slechts tot ontbinding van de vereniging overgaan bij beslissing van drie vierden van de aanwezigen en vertegenwoordigden.

8.3.ln geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen.

8.4.De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

Artikel 9. -- Slotbepalingen

9.1.De vzw 'KU Leuven Model United Nations Student Assocation' zal de verbintenissen, rekeningen en activa van de feitelijke vereniging 'KU Leuven Model United Nations Student Assocation' overnemen, alsook de organisatie van reeds door die vereniging geplande activiteiten.

De leden van de voornoemde feitelijke vereniging worden automatisch lid van de vzw, behoudens verzet hiertegen, voor zover aan de voorwaarden uit artikel 3.2 is voldaan, met uitzondering van voorwaarde d).

9.2.0e Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4, sectie 4 van deze statuten.

9.3. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid van een doelwijziging zoals bepaald in artikel 4, sectie 5 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 vzw-wet

9.4.Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

9.5 Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

9.6. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel te Leuven en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de vzw-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent,"

I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

WIJZIGING BESTUURDERS

1) Raad van Bestuur

Verlenging bestuurders Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering heeft op 17 april 2013 het mandaat van de volgende personen als bestuurder in de Raad van Bestuur verlengd voor een periode van 2 jaar, gelet op de eerder aangenomen statutenwijzigingen: MATTHIAS PAUL ELISABETH DE BAUW, JEROEN STEVENS, IRINA ALEXANDRA BOTEA. MATHIJS PIETER POST werd eveneens verkozen als bestuurder in de Raad van Bestuur, met onmiddelijke ingang.

De Algemene Vergadering heeft daarnaast THOMAS GERAERT FRANK DEVENYNS verkozen als voorzitter van het Dagelijks Bestuur, Hij zal in die hoedanigheid eveneens zetelen als bestuurder in de Raad van Bestuur zolang hij dit mandaat uitoefent.

Coöptatie Raad van Bestuur:

"De Raad van Bestuur heeft met unanimiteit beslist de volgende personen te coöpteren in de Raad van Bestuur: SJIFRA EDITH DE LEEUW en NELE VERBRUGGHE , Hun mandaat zal duren tot de eerstvolgende Algemene Vergadering zoals bedoeld in artikel 4.5 van de statuten van de vereniging."

Alexander Theordoor Wenzel werd niet gecoöpteerd en diens mandaat werd aldus niet verlengd.

De Samenstelling van dè RAAD VAN BESTUUR is tot de eerstevolgende Algemene Vergadering zoals

bedoeld in artikel 4.5 van de statuten van de vereniging als volgt:

- MATTHIAS PAUL ELISABETH DE BAUW

- JEROEN STEVENS

- IRINA ALEXANDRA BOTEA

- MATHIJS PIETER POST

- THOMAS GERAERT FRANK DEVENYNS

- SJIFRA EDITH DE LEEUW

- NELE VERBRUGGHE

2) Dagelijks Bestuur

Beëindiging mandaten

De Algemene Vergaderingvan 17 april 2013 bedankt het Dagelijks Bestuur voor haar diensten en stelde de beëiniding van de lopende mandaten vast. Stijn Vanbaelen, Sara Labib, Ingmar Samyn, Willem Roekens, Julie Isabelle Jozefien besmet en Laetitia Laura Agnes Lucretia Louis stelden zich niet opnieuw verkiesbaar. Hun mandaten zijn afgelopen en hun bevoegdheid de vereniging te vertegenwoordigen eindigt onherroepelijk met onmiddelijke ingang op 17 april 2013.

Verlenging mandaten:

De mandaten als lid van het dagelijks bestuur van Thomas Geraert Frank Devenyns, Alexander Leo Theordoor Wenzel, Roeland Diederik Van Cleemput, Nele Verbrugghe, Frank Hoogendijk, Joanna Jean Josephine De Smedt, Guillaume Christine Michel Christophe Derom en Jason Pascal-Claes werden verlengd tot de eerstvolgende jaarlijkse Algemene Vergadering (vermoedelijk 16 april 2014).

De volgende personen werden voor het eerst verkozen in het dagelijks bestuur:

- Sjifra Edith De Leeuw, woonachtig te Tiensevest 94, 3000 Leuven, België.

- Charlotte Myriam Pauline Marie Marres, woonachtig te Zeedijk 443, 8300 Knokke-Heist, België.

- Alain Ryan Francis Bouwman,woonachtig te 61 Wilton Way, Exeter EX13UH, Verenigd Koninkrijk, Hun mandaat is gestart op 17 april 2013, onmiddelijk na hun verkiezing,

De samenstelling van het DAGELIJKS BESTUUR van de Vereniging is aldus als volgt tot de volgende jaarlijkse algemene vergadering:

- THOMAS GERAERT FRANK DEVENYNS, als voorzitter.

Thomas Devenyns is woonachtig te Hofveld 36, 1730 Asse. Hij werd geboren op 20 november 1993 te Asse. Hij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke hij collegiaal uitoefent; het leiden van het dagelijks bestuur, overzicht bewaren over en algemeen beheer van de verscheidene projecten binnen de bevoegdheden van het dagelijks bestuur.

- ALEXANDER LEO THEODOOR WENZEL als vice-voorzitter

Alexander Wenzel is woonachtig te Prins de Lignestraat 32, 3001 Heverlee. Hij werd geboren op 20 juni 1990 te Wenen, Oostenrijk. Hij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke hij collegiaal uitoefent; het leiden van het dagelijks bestuur, overzicht bewaren over en algemeen beheer van de verscheidene projecten binnen de bevoegdheden van het dagelijks bestuur; de KULMUN 2014 Conferentie logistiek voorbereiden, leden trainen,...

1 a }

MOD 2.2

Luik B .. Vervolg

- SJIFRA EDITH DE LEEUW als penningmeester

Sjifra de Leeuw is woonachtig te Tiensevest 94, 3000 Leuven . Zij werd geboren op 1 april 1993 te Amsterdam, Nederland. Zij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke zij collegiaal uitoefent; het reguleren van elke financiële handeling binnen het dagelijks bestuur, de boekhouding verzorgen, de jaarrekening opstellen en neerleggen.

ROELAND DIEDERIK VAN CLEEMPUT als secretaris

Roeland Van Cleemput is woonachtig te Kapelseweg 154, 2811 Mechelen. Hij werd geboren op 10 januari 1991 te Bonheiden. Hij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke hij collegiaal uitoefent; de minuten opnemen en bijhouden van de vergaderingen, de communicatie met de leden verzorgen, de werving van nieuwe leden organiseren, de algemene vergadering voorbereiden, administratieve en juridische verplichtingen, '

NELE VERBRUGGHE

Nele Verbrugghe is woonachtig te Steenstraat 62, 8851 Koolskamp. Zij werd geboren op 19 maart 1991 te Roeselare, Zij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke zij collegiaal uitoefent; het organiseren van sociale evenementen, teambuilding activiteiten, recepties; het bestendigen van de team spirit en het sociale luik van de KULMUN conferentie organiseren.

- FRANK THOMAS HOOGENDIJK

Frank Hoogendijk is woonachtig te Olivierstraat 103, 3111 Wezemaal. Hij werd geboren op 22 januari 1989 te Leuven. Hij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke hij collegiaal uitoefent; verzorgen van de public relations; deelnemen aan studentenevenementen, sponsoring, creatieve insteek bezorgen.

- JOANNA JEAN JOSEPHINE DE SMEDT

is woonachtig te De Meulenaerstraat 8, 8100 Sint-Niklaas. Zij werd geboren op 14 februari 1992 te Sint- ; Niklaas. Zij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke zij collegiaal uitoefent; verzorgen van de public relations; deelnemen aan studentenevenementen, sponsoring, fondsenwerving, ...

- GUILLAUME CHRISTINE MICHEL CHRISTOPHE DEROM

Guillaume Derom is woonachtig te Louis Mettewielaan 95/52, 1080 Brussel. Hij werd geboren op 11 oktober ;1990 te Brussel. Hij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke hij collegiaal uitoefent; recrutering, ' correspondentie met alle ingeschreven en algemeen contactpersoon voor de KULMUN conferentie.

- JASON PASCAL-CLAES is woonachtig te Ridder Dessainlaan 11, 2800 Mechelen. Hij werd geboren op 1 april 1993 te Bonheiden. Hij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke hij collegiaal uitoefent; verzorgen van de public relations; fondsenverwerving, het zoeken van gastsprekers, ...

- CHARLOTTE MYRIAM PAULINE MARIE MARRES is woonachtig te Zeedijk 443, 8300 Knokke-Heist. Zij ' werd geboren op 24 januari 1990 te Brussel. Zij beschikt over de volgende bevoegdheden, dewelke zij collegiaal uitoefent; het organiseren van sociale evenementen, teambuilding activiteiten, organisatie van het members weekend en alumniwerking.

ALAIN RYAN FRANCIS BOUWMAN, woonachtig te 61 Wilton Way, Exeter EX13UH, Verenigd Koninkrijk. Hij werd geboren op 25 maart 1993 te Eindhoven, Nederland. Hij beschikt over de volgende bevoegdheden, ; dewelke hij collegiaal uitoefent; verzorgen van de public relations; fondsenverwerving, het zoeken van gastsprekers, web & design, ...

Ondertekenend namens de vereniging,

Nele Verbrugghe,

Gevolmachtigd Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

16/10/2012
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

III*iIa IviIo IIi liiio" 1111

Neergelegd ter griffie der Rechtbank vpro Koophandel te Leuven, de-- 5 !l I ~ i . 212 DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : eig .331 3(14

Benaming

(voluit) KU Leuven Model United Nations Student Association

(verkort) : KU Leuven Model United Nations

Rechtsvorm : vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Tiensestraat 41, bus 3406, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Oprichting

Statuten van de Vereniging

Artikel 1. - De vereniging: naam, oprichters, zetel en vermogen

1.1.De vereniging wordt opgericht ais een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de. verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921. zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 , de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 (hierna genoemd "vzw-wet").

1.2.De vereniging wordt genoemd 'KU Leuven Model United Nations Student Association', ln haar betrekkingen met derden mag zij gebruik maken van de afkorting 'KULMUN, vzw',

1.3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.,

1.4.0e vereniging wordt opgericht door:

- MATTHIAS PAUL ELISABETH DE BAUW, woonachtig te Klepperstraat 24, 1861 Meise, geboren op 31

augustus 1990, met de Belgische nationaliteit;

- JEROEN STEVENS, woonachtig te Kwaadstraat 2, 9572 Lierde, geboren te Ronse op 18 juni 1990, met

de Belgische nationaliteit;

MATHIJS PIETER POST, woonachtig te Tiensestraat 117, 3000 Leuven, geboren te 's-Gravenhage,.

Nederland, op 19 maart 1984, met de Nederlandse nationaliteit;

- IRINA ALEXANDRA BOTEA, woonachtig te Justus Lipsiusstraat 63, bus 0101, 3000 Leuven, geboren op:

21 oktober 1987 te Boekarest, Roemenië en met de Roemeense nationaliteit.

1.5.De maatschappelijke zetel is gevestigd te Tiensestraat 41, bus 3406, 3000 Leuven, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het grondgebied van de gemeente Leuven.

Deze beslissing moet in het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd en ter griffie van de rechtbank van' koophandel van het gerechtelijk arrondissement Leuven worden neergelegd.

1.6.Het vermogen van de vereniging is doelgebonden en kan niet worden verdeeld onder de leden. Artikel 2.  Doeleinden en activiteiten

2.1.De vereniging heeft tot doel een politieke en diplomatieke vorming aan te bieden aan de studenten van. de KU Leuven en deze te sensibiliseren voor internationale politiek in al haar aspecten.

De vereniging doet dit hoofdzakelijk, doch niet exclusief, door studenten in contact te brengen met; diplomatieke simulaties zoals Model United Nations en Model European Union simulaties, alsook activiteiten ter, = voorbereiding van deelname aan dergelijke conferenties, en aile handelingen nuttig voor het succesvol. organiseren van dergelijke diplomatieke simulatie. Verder organiseert de vereniging activiteiten ter ontwikkeling; ' van politieke en diplomatieke vaardigheden en alle activiteiten ter bevordering van de sociale cohesie tussen

_haarleden. ------------------- - -- - - _.. __ ..._.__--_-.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

n

Daarnaast is het het doel van de vereniging zoveel mogelijk jongeren in contact te brengen met de internationale gemeenschap en de geest van de Verenigde Naties. Verder bevordert de vereniging zoveel mogelijk de interactie tussen verschillende culturen.

2.2.De vereniging mag aile activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het maatschappelijke doel,

Artikel 3. - Leden

3.1,Het aantal leden is maximaal vijftig en minimum vijf.

3.2.0m deel uit te maken van de vereniging dient cumulatief aan volgende voorwaarden voldaan te worden:

a)het lidgeld jaarlijks betalen;

b)de statuten van de vereniging aanvaarden,

c)Student zijn aan de KU Leuven

d)De goedkeuring gekregen hebben van de toetredingscommissie zoals vermeld in artikel 3.5.

3.3.1-let bedrag van het lidgeld wordt jaarlijks vastgelegd door het Dagelijks Bestuur, en bedraagt maximum 15 euro.

3.4.Leden die nalaten het lidgeld te betalen worden van rechtswege geacht uitgetreden te zijn.

3.5.Nieuwe leden treden toe na goedkeuring van hun lidmaatschapsaanvraag door collegiale beslissing van een toetredingscommissie die zal bestaan uit zes leden, waarvan de samenstelling zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering. De samenstelling van deze commissie dient een evenwichtige vertegenwoordiging na te streven van de VZW, alsook vertegenwoordiging van de academische gemeenschap van de KU Leuven en van haar studentenraad. Daarenboven dient de samenstelling de onpartijdigheid, neutraliteit en transparantie van de toetreding te verzekeren.

De toetredingscommissie zal minstens bestaan uit twee leden van het Dagelijks Bestuur of de Raad van Bestuur.

3.6.leder lid kan zijn ontslag indienen door middel van een elektronisch schrijven aan de secretaris van het Dagelijks Bestuur. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in het register van de leden worden ingeschreven.

3.7.Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de secretaris van het Dagelijks Bestuur ingeschreven ln het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

3.8. Leden kunnen enkel uitgesloten worden wegens wangedrag dat de integriteit van de organisatie en het team in het gedrang brengt, alsook de goede werking van de organisatie herhaaldelijk schade toebrengt, waaronder aanhoudende afwezigheid op de activiteiten kan worden begrepen.

3.9. Uitsluiting van leden kan slechts gebeuren bij beslissing van de Algemene Vergadering volgens de meerderheid zoals beschreven in artikel 12, lid 2 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk. De oproeping voor deze Algemene Vergadering vermeldt de naam van het lid of leden waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld en de redenen die daartoe eventueel aanleiding geven. Nadat de Algemene Vergadering het desbetreffende lid heeft gehoord, beraadslaagt zij over de kwestie achter gesloten deuren en het desbetreffende lid kan de toegang ontzegd worden tot deze beraadslaging, De Algemene Vergadering beslist bij geheime stemming.

3.10.Leden hebben het exclusieve recht deel uit te maken van delegaties die de vereniging uitstuurt naar internationale Mode' United Nations conferenties, onder voorbehoud van toepassing van artikel 3.11 van deze statuten.

3.11.Het Dagelijks Bestuur kan na beraadslaging en unanieme beslissing niet-leden toestaan deel uit te maken van delegaties voor een welbepaalde Model United Nations conferentie indien dit de naar hun mening de prestaties van die delegatie zou bevorderen. Zij hebben echter geen recht op financiële steun van de vereniging.

3.12. Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde; tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

Artikel 4. - Algemene Vergadering

4.1.Alle leden hebben stemrecht in de Algemene Vergadering.

4.2.De Algemene Vergadering kan onbeperkt leden coöpteren bij eenvoudige meerderheid.

4.3.Elk lid van de Algemene Vergadering heeft één stem en mag zich laten vertegenwoordigen door een

ander lid op de Algemene Vergadering door middel van een schriftelijke volmacht. Elk lid van de Algemene

Vergadering mag over maximum vijf volmachten beschikken.

Leden van de Raad van Bestuur of het Dagelijks Bestuur welke eveneens lid zijn van de Algemene

Vergadering kunnen de stemrechten verbonden aan een volmacht niet uitoefenen voor het goedkeuren van de

rekeningen en van de begroting en voor het verlenen van kwijting.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

A

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.4.De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van de Raad van Bestuur, benoeming en afzetting van het Dagelijks Bestuur, benoeming en afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de leden van de Raad van Bestuur en Dagelijks Bestuur, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, uitsluiting van een lid zoals omschreven artikel 3.9, de ontbinding van de vereniging en alle andere bevoegdheden welke haar in deze statuten worden toegewezen.

4.5.De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen, in het tweede semester van het academiejaar van de KU Leuven, de tweede woensdag week na de paasvakantie om 181-130, in de gemeente Leuven, teneinde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren en de Raad van Bestuur en het Dagelijks Bestuur voor het daaropvolgende jaar te verkiezen.

De Raad van Bestuur kan deze Algemene Vergadering tot maximaal twee weken uitstellen indien zij dit nodig acht. Indien de Raad van Bestuur hiertoe beslist, motiveert zij haar beslissing in de oproeping tot die vergadering.

4.6.Een bijzondere Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur of door het Dagelijks Bestuur worden samengeroepen telkens wanneer het belang van de vereniging het vereist.

4.7.0e Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

4.8.Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden ten laatste acht dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproeping gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

4.9, Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen,

Voor de wijziging van deze statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging in de oproeping is vermeld en indien twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De statutenwijziging moet worden goedgekeurd met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op de doelstellingen van de vereniging, dan kan zij enkel worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wordt het quorum niet bereikt, dan kan ten vroegste drie weken na de eerste vergadering een tweede algemene vergadering warden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

4.10. Waarnemers zijn toegelaten tot de Algemene Vergadering, tenzij de Algemene Vergadering besluit achter gesloten deuren te vergaderen.

4.11, Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter, welke aan het begin van elke Algemene Vergadering wordt verkozen uit haar leden, Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register, Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter van de Raad van Bestuur,

Artikel 5.  Raad van Bestuur

5.1.0e vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden rechtstreeks

benoemd uit en door de Algemene Vergadering. -

5.2.0e Voorzitter van het Dagelijks Bestuur is van rechtswege lid van de Raad van Bestuur,

5.3. De Raad van Bestuur kan tot 4 extra leden coöpteren bij unanieme beslissing, De gecoöpteerde leden

zijn lid van de Raad van Bestuur tot de volgende gewone Algemene Vergadering bedoeld in artikel 4.5.

5.4. Elk lid van de Algemene Vergadering kan zich verkiesbaar stellen voor een bestuursfunctie en richten

deze kandidaatstelling tot de voorzitter van de Raad van Bestuur,

Elk lid van de Raad van Bestuur wordt individueel verkozen door de Algemene Vergadering en per

individueel besluit benoemd.

5.5.De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd voor één jaar.

Het ambt van de leden van de Raad van Bestuur eindigt na afloop van de Algemene vergadering of na

afzetting, onverminderd de verplichting van de leden lopende zaken af te handelen totdat in hun vervanging is

voorzien, of redelijkerwijze in hun vervanging had kunnen voorzien zijn.

5.6.De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd,

5.7.De benoeming, het ontslag en de afzetting van een lid van de Raad van Bestuur wordt binnen één

maand voor publicatie overgemaakt aan het Belgisch Staatsblad en dienen te worden neergelegd op de griffie

van de rechtbank van koophandel te Leuven.

5.8.De Raad van Bestuur verkiest uit de leden welke door de Algemene Vergadering zijn verkozen haar

voorzitter en beslist zelf over andere functies binnen haar schoot.

5.9.De Raad van Bestuur kan worden samengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur, door de

voorzitter van het Dagelijks Bestuur of door ten minste twee leden van de Raad van Bestuur,

5.10.De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter eh bij diens afwezigheid door het oudste

aanwezige lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

5.11.De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van haar leden aanwezig zijn en beslist bij consensus of bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden indien geen consensus mogelijk is. Bij staking van stemmen is een voorstel verworpen.

5.12.Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter, Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee van haar leden,

5.13.De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, tenzij de bevoegdheid daartoe is overgedragen aan het Dagelijks Bestuur. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels en bankverrichtingen.

5.14.Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering of het Dagelijks Bestuur, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur,

5.15.De Raad van Bestuur kan haar bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meer van haar leden of aan een gevolmachtigde derde.

5.16.Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zcu zijn de handtekening van één van de leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 6.  Dagelijks Bestuur

6.1. De dagelijkse werking van de vereniging wordt verzorgd door het dagelijks bestuur. Het Dagelijks Bestuur wordt verkozen uit en door de leden van de Algemene Vergadering.. De bevoegdheid van het dagelijks bestuur geldt voor één jaar, dat loopt tot de volgende gewone Algemene Vergadering zoals bedoeld in artikel 4.5.

6.2.De voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester van het Dagelijks Bestuur worden specifiek voor deze functies verkozen tijdens de gewone Algemene Vergadering zoals bedoeld in artikel 4.5.

Het Dagelijks Bestuur beslist zelf over de andere functies in haar schoot.

6.3. De Algemene Vergadering stelt tijdens de gewone Algemene Vergadering bedoeld in artikel 4.5 een nieuw dagelijks bestuur aan.

6.4.De leden van het Dagelijks Bestuur kunnen de vereniging vertegenwoordigen voor de zaken die behoren tot de dagelijkse werking van de vereniging.

Artikel 7. - Rekeningen

7.1, Het boekjaar van de vereniging zal lopen van 15 april tot 14 april van het daaropvolgende jaar.

7.2.De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet,

7.3.De boekhouding van de inkomsten en uitgaven worden nauwkeurig bijgehouden volgens een vereenvoudigde boekhouding, conform artikel 17, §2 en §3 van de VZW-wet,

7.4.Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt het Dagelijks Bestuur en de Raad van Bestuur de balans en de resultatenrekening van het verlopen boekjaar en de begroting van het volgende werkingsjaar fer goedkeuring voor.

7.5 De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de het Dagelijks Bestuur en de Raad van Bestuur,

Artikel 8. - Ontbinding

8.1 .De vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-actief.

8.2.De Algemene Vergadering kan slechts tot ontbinding van de vereniging overgaan bij beslissing van drie

vierden van de aanwezigen en vertegenwoordigden.

8.2.ln geval van vrijwillige ontbinding, za! de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en

hun bevoegdheden bepalen.

8.3.be bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene

Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

Artikel 9.  Slotbepalingen

9.1.De vzw 'KU Leuven Model United Nations Student Assocation' zal de verbintenissen, rekeningen en activa van de feitelijke vereniging 'KU Leuven Model United Nations Student Assocation' overnemen, alsook de organisatie van reeds door die vereniging geplande activiteiten.

r ir MOD 2.2

De leden van de voornoemde feitelijke vereniging worden automatisch lid van de vzw, behoudens verzet hiertegen, voor zover aan de voorwaarden uit artikel 32 is voldaan, met uitzondering van voorwaarde d),

9.2.De Algemene Vergadering zef worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van aile leden. De samenroeping en

agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4, sectie 4 van deze statuten,

9.3. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid van een doelwijziging zoals bepaald in artikel 4, sectie 5 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 vzw-wet.

9.4.Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

9.5 ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het vermogen van de VZW dal moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

9.6. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel te Leuven en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de vzw-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

9.7.De vier stichtende leden van de vereniging vormen de Raad van Bestuur van de vereniging tot de eerstvolgende gewone Algemene Vergadering zoals bedoeld in artikel 4.5 na de neerlegging van deze statuten ter griffie.

Gedaan te Leuven op 9 oktober 2012

ln twee originele exemplaren conform artikel 2, laatste lid, vzw-wet

Door volgende personen die door ondertekening de vereniging stichten:

Matthias De Bauw Mathijs Post

lrina Botea Jeroen Stevens

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

S

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

M4D 2.2

De Algemene Vergadering heeft de volgende personen benoemd tot leden van de Raad van Bestuur van de KU Leuven Model United Nations Student Association:

- MATTHIAS PAUL ELISABETH DE BAUW, woonachtig te Klepperstraat 24, 1861 Meise, engeboren op 31 augustus 1990, met de Belgische nationaliteit (rijksregisternummer 90.08,31-149.91);

- JEROEN STEVENS, woonachtig te Kwaadstraat 2, 9572 Lierde, geboren te Ronse op 18 juni 1990, met de Belgische nationaliteit (rijksregistemummer 90.06.18-333.89);

-'RIMA ALEXANDRA BOTEA, woonachtig te Justus Lïpsiusstraat 63, bus 0101, 3000 Leuven, geboren op 21 oktober 1987 te Boekarest (Roemenië) en met de Roemeense nationaliteit (Belgisch rijksregistemummer 87.10.21-472.19).

De volgende personen werden door de Algemene Vergadering aangesteld als leden van het Dagelijks Bestuur van de KU Leuven Model United Nations Student Association:

-Als voorzitter, en in die hoedanigheid ook lid van de Raad van Bestuurd, overeenkomstig de statuten van de vereniging: MATHIJS PIETER POST, woonachtig te Tiensestraat 117, 3000 Leuven, geboren te 's-Gravenhage, Nederland, op 19 maart 1984, met de Nederlandse nationaliteit (Belgisch rijksregisternummer 84.03.19-531.05);

-Ais ondervoorzitster; NELE VERBRUGGHE, woonachtig te Steenstraat 62, 8851 Koolskamp, geboren op 19 maart 1991, te Roeselare, met de Belgische nationaliteit (rijksregisternummer 91.03.19-164.34);

-Ais penningmeester; THOMAS GERAERT FRANK DEVENYNS, woonachtig te Hofveld 36, 1730 Asse, geboren te Asse op 20 november 1993, met de Belgische nationaliteit (rijksregisternummer 93.11.20-261.05);

-Als secretaris: FRANK HOOGENDIJK, woonachtig te Olivierstraat 103, 3111 Wezemaal, geboren te Leuven op 22 januari 1989, met de Belgische nationaliteit (rijksregisternummer 89.01.22-103.46);

-ROELAND DIEDERIK VAN CLEEMPUT, woonachtig te Kapelseweg 154, 2811 Leest, geboren te Bonheiden op 10 januari 1991, met de Belgische nationaliteit (rijksregistemummer 91.01.10-277.80);

-ALEXANDER LEO THEODOOR WENZEL, woonachtig te Bergenstraat 103, 3053 Haasrode, geboren te Wenen (Oostenrijk), met de Oostenrijkse nationaliteit (rijksregisternummer 90.06.20-535.21);

-JASON PASCAL-CLAES, woonachtig te Ridder Dessainlaan 11, 2800 Mechelen, geboren te Bonheiden op 1 april 1993, met de Belgische nationaliteit (rijksregistemummer 93.04.01-273.29);

-JULIE ISABELLE JOZEFIEN DESMET, woonachtig te Vlazendaalstraat 51, 1700 Dilbeek, geboren te Harare, Zimbabwe op 18 juli 1991, met de Belgische nationaliteit (rijksregistemummer 91.07.18-510.37);

-JOANNA JEAN JOSEPHINE DE SMEDT, woonachtig te De Meulenaerstraat 8, 9100 Sint-Niklaas, geboren te Sint-Niklaas op 14 februari 1992, niet de Belgische nationaliteit (rijksregisternummer 92.02.14-576.77);

-LAETITIA LAURA AGNES LUCRETIA LOUIS, woonachtig te Priesteragiestraat 8a, 8710 Sint-Baafs-Vijve, geboren te Gent op 27 oktober 1990, met de Belgische nationaliteit (rijksregisternummer 90.10.27-198.79);

-GUILLAUME CHRISTINE MICHEL CHRISTOPHE DEROM, woonachtig te Louis Mettewielaan 95 bus 52, 1080 Brussel, geboren te Brussel op 11 oktober 1990, met de Belgische nationaliteit (rijksregisternummer 90.10,11-341.28);

-STIJN VANBAELEN, woonachtig te Korspelheidestraat 30, 3582 Beringen, geboren te Borgerhout, Antwerpen op 23 februari 1991, met de Belgische nationaliteit (rijksregisternummer 91.02.23-257.08);

-SARA LABIB, woonachtig te Mimosalaan 57, 8400 Oostende, geboren te Alexandrië (Egypte) op 26 mei 1990, met de Egyptische en Belgische nationaliteit (Belgisch rijksregisternummer 90.05.26-402.64);

-INGMAR SAMYN woonachtig te Prinses Josephine Charlottestraat 12, 8800 Roeselare, geboren te Roeselare op 30 november 1987, met de Belgische nationaliteit (rijksregisternummer 87.11.30-181.47);

-WILLEM ROEKENS, woonachtig te Scheestraat 58, 1750 rennik, geboren te Jette op 10 april 1990, met de Belgische nationaliteit (rijksregisternummer 90.04.10-355.02).

De Raad van Bestuur heeft overeenkomstig artikel 5.3 van de statuten van de vereniging, de volgende personen gecoopteerd, bij unanieme beslissing;

MOD 2.2



Voor- Luik B - Vervolg

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

-ALEXANDER LEO THEODOOR WENZEL, woonachtig te Bergenstraat 103, 3053 Haasrode, geboren te Wenen (Oostenrijk), met de Oostenrijkse nationaliteit (rijksregisternummer 90.06.20-535.21);

-THOMAS GERAERT FRANK DEVENYNS, woonachtig te Hofveld 36, 1730 Asse, geboren te Asse op 20

november 1993, met de Belgische nationaliteit (rijksregisternummer 93.11.20-261.05); Getekend te Leuven op 1 oktober 2012, door de stichtende leden van de vereniging:

Matthias De Bauw Mathijs Post

Irina Botea Jeroen Stevens

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KU LEUVEN MODEL UNITED NATIONS STUDENT ASS.,…

Adresse
TIENSESTRAAT 41, BUS 3406 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande