LANDSCHAP

Association sans but lucratif


Dénomination : LANDSCHAP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.482.657

Publication

13/07/2011
ÿþ" 04 "

MOC 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie deP Rechtbank van Ko p andel

te Leuven, de U i JULI 2011 DFGrt~~FF1ER,

18.e.!!!!1111.11ip

be B

sr

Ondernemingsnr : t~ ~~- ..t{ a... "S.S'

Benaming

(vote): Landschap

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Doornstraat 29 - 3370 Boutersem

Onderwerp akte : Oprichting vzw - benoeming bestuurders en gemachtigden

Uittreksel uit de akten:

Tussen de ondergetekenden, allen natuurlijke personen:

" De heer Koen Van de Wiele, wonende te 9900 Eeklo, Pieter Van Ghyseghemstraat 3, geboren op 25 mei; 1974 in Eeklo, rijksregisternummer 74.05.25-369.82

" De heer Kris Ooms, wonende te 2490 Balen, Hussen 68, geboren op 19 januari 1967 in Mol,; rijksregisternummer 67.01.19-255.07

-De heer Wim Verhavert, wonende te 2800 Mechelen, Generaal De Ceuninckstraat 107, geboren op 14 juli 1979 in Mechelen, rijksregisternummer 79.07.14.-339.76

-De heer Jan Loos, wonende te 2400 Mol, Meergorenbaan 19, geboren op 26 januari 1967 in Schoten,: rijksregisternummer 67.01.26-231.15

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de statuten luiden als; volgt:

ARTIKEL 1. DE VERENIGING

Art. 1. Sectie 1. Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna genoemd "V&S-wet").

Art. 1. Sectie 2. Naam

1.De VZW draagt de naam "Landschap'.

2.Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 1. Sectie 3. Zetel

Op de lasisle blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoto)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1.De zetel van de VZW is gevestigd te 3370 Boutersem, Doornstraat 29, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

2.De Algemene Vergadering kan beslissen over een wijziging van de zetel van de vereniging volgens de modaliteiten bepaald in de punten 2 en 3 van artikel 4, sectie 5 van deze statuten. Zij is bevoegd om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen België en daarvoor de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

Art. 1. Sectie 4. Duur

1.De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

2.De vereniging kan slechts ontbonden worden als een Algemene Vergadering of een Bijzondere Algemene Vergadering daartoe zou besluiten, volgens de modaliteiten beschreven in artikels 4 en 10 van deze statuten.

ARTIKEL 2. DOELSTELLING EN ACTIVITEITEN

Art, 2. Sectie 1. Doelstelling

1.De vereniging streeft naar het behoud, het herstel en de ontwikkeling van natuur en landschap en naar een optimale staat van instandhouding van de inheemse biodiversiteit, daaronder begrepen de verschillende habitats en landschapstypen, de gebiedseigen flora en fauna, de ecosystemen en ecosysteemdiensten. De vereniging kadert haar werking in een streven naar duurzame ontwikkeling.

2.De vereniging organiseert en bevordert natuurbeheer, landschapszorg, natuurbeleving, natuurstudie en natuur- en milieueducatie en tracht te wegen op het beleid inzake natuur, milieu, ruimtelijke ordening en energie.

3.0e vereniging biedt kansen aan mensen om  elk naar eigen vermogen  deel te nemen aan het realiseren van het maatschappelijk doel. Ze is dus tegelijk een hefboom voor maatschappelijke verandering en een middel tot persoonlijke ontplooiing van haar leden.

4.De vereniging heeft een ongebonden karakter, los van enige politieke, religieuze of levensbeschouwelijke overtuiging, en stelt zich onafhankelijk op. Ze kan evenwel haar medewerking verlenen aan alle groeperingen en instellingen die een gelijkaardig of een complementair doel nastreven.

Art. 2. Sectie 2. Activiteiten

1.Tot het verwezenlijken van haar doel kan de vereniging alle daartoe noodzakelijke en wettelijke middelen aanwenden en initiatieven ontplooien, onder meer de organisatie van activiteiten en vorming ten behoeve van leden van de vereniging en het publiek, sensibilisering en vorming van de publieke opinie, leden- en fondsenwerving, verwerving in eigendom, huur, erfpacht of beheer van terreinen, landschapselementen, cultuurhistorisch waardevolle objecten, monumenten of gebouwen, alsook beleidsbeïnvloeding.

2.Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Art. 2. Sectie 3. Werkingsgebied

1.Het werkingsgebied van de vereniging betreft in eerste instantie het Vlaams Gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de zeegebieden onder de rechtsbevoegdheid van België, waarbij de vereniging haar werking uitbouwt op lokaal, regionaal, provinciaal en gewestelijk niveau.

2.Daarnaast kan de vereniging activiteiten ontplooien en haar doelstellingen nastreven op federaal, Europees en internationaal niveau.

ARTIKEL 3. LIDMAATSCHAP

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

1000 2.2

ART. 3. Sectie 1. Soorten leden

In de VZW zijn er Werkende Leden en Toegetreden Leden.

ART. 3. Sectie 2. Werkende Leden

1.Er zijn minstens drie Werkende Leden met alle rechten zoals omschreven voor de leden in de V&S-wet. Er staat geen maximum op het aantal Werkende Leden; nochtans kan de Algemene Vergadering op een bepaald ogenblik beslissen om, eventueel tijdelijk, geen nieuwe Werkende Leden toe te laten.

2.De in de aanhef genoemde oprichters zijn de eerste Werkende Leden. De stichtende Werkende Leden hebben elk individueel een vetorecht inzake een voorgestelde ontbinding van de VZW of een voorgestelde wijziging van deze statuten, zoals nader omschreven in artikel 4, sectie 5, punt 3 van deze statuten.

3.Daarnaast kan iedere natuurlijke persoon, voor zover hij/zij de doelstellingen van de vereniging ten volle onderschrijft, zich kandidaat stellen als Werkend Lid.

4.1)e kandidaat-Werkende Leden richten hun kandidatuur aan de Secretaris van de Raad van Bestuur per gewone brief.

5.De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding of afwijzing van de kandidaat als Werkend Lid op haar eerstvolgende bijeenkomst. De beslissing wordt genomen met een 2/3 meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden.

6.De Algemene Vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als Werkend Lid. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. Indien de Algemene Vergadering een kandidaat weigert, kan deze persoon ten vroegste 2 jaar later een nieuwe kandidatuur als Werkend Lid indienen.

7.Werkende Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten warden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en die maximaal 500 euro zal bedragen.

ART. 3. Sectie 3. Register van Werkende Leden

1.De Raad van Bestuur van de VZW is verplicht een register van Werkende Leden bij te houden. Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de Werkende Leden van de VZW, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de Raad van Bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

2.Elk Werkend Lid is verplicht om een eventuele adreswijziging door te geven aan de Raad van Bestuur,

3.Het origineel van het register van Werkende Leden wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging. De Werkende Leden hebben het recht om inzage in dit ledenregister te vragen indien er geen commissaris werd aangesteld in de VZW. Zij richten hiervoor schriftelijk een aanvraag aan de Secretaris van de Raad van Bestuur.

4.0e VZW moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de Werkende Leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

ART. 3. Sectie 4. Toegetreden Leden

1.Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW onderschrijft, kan zich bij de VZW aanmelden om Toegetreden Lid te worden.

2.Men wordt of blijft Toegetreden Lid door de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage te betalen die ook door de Werkende Leden verschuldigd is; de hoogte daarvan wordt elk jaar door de Raad van Bestuur vastgesteld. Door de loutere betaling van de lidmaatschapsbijdrage geeft het Toegetreden Lid te kennen de doelstellingen

MOD 22

van de vereniging te onderschrijven en er deel van te willen uitmaken; er is geen verdere procedure voor toetreding nodig.

3.Nochtans kan de Raad van Bestuur discretionair en zonder verder motivatie beslissen - met een gewone meerderheid van stemmen - dat een kandidaat niet wordt aanvaard als Toegetreden Lid; in voorkomend geval zal zijn lidmaatschapsbijdrage worden geweigerd of terugbetaald.

4.Toegetreden Leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Toegetreden Leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering, maar kunnen er wel op aanwezig zijn als waarnemer mits akkoord van de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

ART. 3. Sectie 5. Ontslag van Leden op eigen initiatief

1.Werkende Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven per fax, per email of per gewone brief te richten aan de Raad van Bestuur. Net ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

2.Toegetreden Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een mondeling of schriftelijk bericht, desgewenst via een digitaal medium. Het ontslag wordt effectief daags na dit bericht.

3.Een ontslagnemend Werkend of Toegetreden Lid zal echter wel gehouden zijn tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend. De reeds ontvangen lidmaatschapsbijdragen worden. niet terûggestort.

4.Het lidmaatschap van een Werkend of Toegetreden Lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat

" ~ Lid.

e

ART. 3. Sectie 6. Opschorting en ontslag van Werkende en Toegetreden Leden

1.1-iet lidmaatschap van Werkende Leden en Toegetreden Leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een eerste schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen de maand na die aanmaning. Gedurende de opschorting kan een Werkend Lid evenwel het stemrecht op de Algemene Vergadering en alle andere rechten verbonden

N aan het Werkend Lidmaatschap blijven uitoefenen.

2.Werkende Leden of Toegetreden Leden die hun lidmaatschapsbijdrage niet betalen binnentol

de

voorgestelde regularisatietermijn, worden geacht ontslagnemend te zijn.

cd 3.Een Werkend Lid wordt tevens geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

oWanneer een Werkend Lid drie opeenvolgende keren niet aanwezig noch vertegenwoordigd is geweest op

de Algemene Vergadering, inbegrepen de gebeurlijke Buitengewone Algemene Vergaderingen;

cd oWanneer een Werkend Lid in een bepaalde hoedanigheid (bv. vertegenwoordiger van een andere

vereniging,g Vergaderinghijzij hoedanigheid instelling,...) lid was van de Algemene Ver aderin en of deze hoedani verliest.

rm In die gevallen verliest de betrokken persoon automatisch de status van Werkend Lid van de vereniging en

d1D wordt hij of zij Toegetreden Lid, voor zover de lidmaatschapsbijdrage voldaan is voor het lopende jaar.

ART. 3. Sectie 7. Uitsluiting van lidmaatschap

1.Als een Werkend Lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle Werkende Leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens 1(3 van alle Werkende Leden cd

aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden vereist is. Onverminderd het voorgaande, kunnen de stichtende Werkende Leden nooit warden uitgesloten van Werkend Lidmaatschap, tenzij wegens niet-betaling van de lidmaatschapsbijdrage.

2.Het Werkend Lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden. De uiteindelijke beslissing wordt door de Algemene Vergadering genomen in een geheime stemming.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3.De Raad van Bestuur kan een Werkend Lid schorsen in afwachting van de Algemene Vergadering waarin beslist wordt over de eventuele uitsluiting.

4.Toegetreden Leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door een eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van verder lidmaatschap.

ART. 3. Sectie 8. Rechten

1.Geen enkel Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van Lid.

2.Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

3.Een Lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden Werkend Lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

ARTIKEL 4. DE ALGEMENE VERGADERING

ART. 4. Sectie 1. De Algemene Vergadering

1.De Algemene Vergadering bestaat uit de Werkende Leden.

2.Alle Werkende Leden hebben gelijk stemrecht. Elk Werkend Lid heeft één stem.

3.Voor zover zij daarom verzoeken en mits akkoord van de Voorzitter van de Raad van Bestuur, kunnen Toegetreden Leden de Algemene Vergadering bijwonen als waarnemer, dus zonder stemrecht.

4.Een Werkend Lid dat niet op de vergadering aanwezig kan zijn, kan zich middels een volmacht geldig laten vertegenwoordigen door een ander Werkend Lid of door een Toegetreden Lid. Een Lid kan maximum twee volmachten dragen.

5.0m te kunnen deelnemen aan de Algemene Vergadering moeten Werkende Leden en volmachtdragende Toegetreden Leden zich uiterlijk daags vóór de Algemene Vergadering schriftelijk, per fax of per email aanmelden bij het contact dat in de uitnodiging is vermeld.

6.0m toegang te krijgen tot de Algemene Vergadering moeten de Werkende Leden en volmachtdragende Toegetreden Leden zich legitimeren door vertoon van het hen toegezonden stembewijs en/of de hen toegezonden volmacht, in combinatie met hun lidkaart en identiteitskaart.

ART. 4. Sectie 2. Waarnemers

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen mits voorafgaandelijke schriftelijke toestemming van de Raad van Bestuur of op uitnodiging van deze laatste. Eerder uitzonderlijk, en enkel met instemming door de Voorzitter, kunnen ze de Algemene Vergadering ook toespreken.

ART. 4. Sectie 3. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1.De goedkeuring van de originele statuten;

2.EIke wijziging van de statuten;

3.De aanvaarding en uitsluiting van Werkende Leden;

4.De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

5.De benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

6.De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

7.De goedkeuring van de jaarrekening (van het vorige jaar) en de begroting (van het lopende of het

volgende jaar), opgesteld door de Raad van Bestuur;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

8.De goedkeuring van het jaarverslag (van het vorige jaar) en het werkingsprogramma (van het lopende of

het volgende jaar), opgesteld door de Raad van Bestuur;

9.De goedkeuring van het Huishoudelijk Reglement, indien de Raad van Bestuur een dergelijk reglement

zou voorstellen;

10.In voorkomend geval, elke wijziging aan het Huishoudelijk Reglement;

11.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

12.De ontbinding van de vereniging;

13.De aanduiding van de vereffenaar(s) in geval de vereniging ontbonden zou worden;

14.Alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

ART. 4. Sectie 4. Vergaderingen

1.De Raad van Bestuur beslist tot de bijeenroeping van de Algemene Vergadering en verzorgt de uitnodiging. De Gewone Algemene Vergadering komt één keer per jaar bijeen, tijdens het eerste semester van het kalenderjaar, tevens binnen de 6 maanden na afsluiting van het vorige boekjaar.

2.Bijzondere bijeenkomsten in een Bijzondere Algemene Vergadering worden samengeroepen op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle Werkende Leden. Een dergelijk verzoek wordt gericht aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur, per gewone brief, en origineel gehandtekend door alle indieners. De Raad van Bestuur zal vervolgens de Bijzondere Algemene Vergadering organiseren binnen de twee maanden na ontvangst van de brief van de Werkende Leden.

3.De oproeping voor een Algemene Vergadering of een Bijzondere Algemene Vergadering wordt ondertekend door de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Ze vermeldt de datum, uur en plaats van de Algemene Vergadering, evenals de agenda. De uitnodiging wordt minstens tien dagen voorafgaand aan de datum van de vergadering naar elk Werkend Lid verstuurd per email en/of per gewone post, op het adres dat het Werkend Lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de Secretaris van de Raad van Bestuur.

4.Elk agendapunt dat door minstens 1/20 van de Werkende Leden uiterlijk op de laatste werkdag vóór de datum van de (Bijzondere) Algemene Vergadering wordt aangebracht, wordt aan de agenda toegevoegd. Agendapunten of moties worden aangedragen per gewone brief, gericht aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur en origineel gehandtekend door alle indieners.

5.Op de dag van de (Bijzondere) Algemene Vergadering en tijdens de zitting zelf kunnen geen beslispunten meer worden toegevoegd aan de agenda. Over laattijdig ingediende voorstellen of agendapunten die niet conform de regels werden voorgedragen, kan hoogstens een indicatieve peiling worden gehouden, nooit een stemming.

6.0e (Bijzondere) Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter of de Vice-Voorzitter van de Raad van Bestuur, of  bij afwezigheid van beiden  door hetzij de langst zetelende, hetzij de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders, in die volgorde van prioriteit. De dagvoorzitter duidt een secretaris en stemopnemers aan. Zij maken het bureau van de Algemene Vergadering uit.

ART. 4. Sectie 5. Quorum en stemming

1.0m op een geldige manier te beraadslagen, moet minstens 1/3 van de Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

2.De wijziging van de statuten of de ontbinding van de VZW vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de Werkende Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

3.Een voorstel tot statutenwijziging wordt geacht aanvaard te zijn indien het wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. Enkel wanneer een voorstel betrekking heeft op een wijziging van de doelstelling waarvoor de vereniging is opgericht of op een niet door omstandigheden genoodzaakte ontbinding van de VZW, vereist het een meerderheid van 90% van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. Onverminderd het voorgaande, heeft elk van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

stichtende Werkende Leden, zijnde dus ondertekenaar van de originele statuten, een individueel vetorecht voor wat betreft een niet door omstandigheden genoodzaakte ontbinding of een voorgestelde wijziging aan deze statuten. Zo één van de stichtende Werkende Leden zijn vetorecht inroept, gaat de ontbinding niet door, respectievelijk worden de statuten ongewijzigd gelaten.

4.De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de Werkende Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming. Stemmingen over persoonsgebonden aangelegenheden, zoals verkiezing van bestuurders en aanvaarding of uitsluiting van een Werkend Lid, verlopen steeds geheim.

5.Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

6.Voor de berekening van de gewone en bijzondere meerderheden, hierboven vermeld, worden de onthoudingen en ongeldige stemmen eveneens in rekening genomen.

7.Het verloop en de beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in notulen. De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B, van 25 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

8.Toegetreden Leden en derden kunnen eveneens inzage vragen in de notulen van de Algemene Vergadering; hun verzoek wordt ad hoc behandeld door de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 5. RAAD VAN BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

ART. 5. Sectie 1. Samenstelling Raad van Bestuur

1.De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste 30 bestuurders, allen Werkend of Toegetreden Lid van de VZW. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie Werkende Leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. Zodra een vierde Werkende Lid wordt aanvaard, zal een Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

2.De bestuurders worden benoemd door een Gewone Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden, voor een termijn van drie jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de Gewone Algemene Vergadering in het jaar waarin hun mandaat vervalt.

3.Leden van de Raad van Bestuur zijn levenslang herverkiesbaar. De stemming over de aanstelling van bestuurders verloopt steeds geheim.

4.De Raad van Bestuur kiest in zijn schoot een Voorzitter, Secretaris en Penningmeester, en facultatief een Vice-voorzitter, die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

5.De vergadering van de Raad van Bestuur wordt bijgewoond door afgevaardigden van het personeelskader die weliswaar deelnemen aan de debatten, maar die niet stemgerechtigd zijn.

6.Een bestuurder kan te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. De stemming over een voorste! tot afzetting verloopt geheim.

7.leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook vragen om ontslagen te worden van zijn functie door een schriftelijke kennisgeving aan de Secretaris van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering bekrachtigt al dan niet dit ontslag.

8.Wanneer iemand als lid van de Raad van Bestuur werd aangesteld door de Algemene Vergadering op basis van een bepaalde functie die hij uitoefende of een hoedanigheid die hij bezat op het moment van zijn voordracht (bv. vertegenwoordiger van een andere vereniging, instelling,...), dan zal het mandaat van deze bestuurder van rechtswege een einde nemen wanneer betrokkene deze functie of hoedanigheid verliest.

9.Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen wanneer hij drie opeenvolgende keren niet aanwezig is geweest op een samenkomst van de Raad van Bestuur zonder zich voorafgaandelijk schriftelijk of per email te verontschuldigen voor de vergadering. Het ontslag zal formeel geagendeerd worden op de eerstvolgende Algemene Vergadering, die beslist of de bestuurder al dan niet wordt afgezet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

10.Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

11.Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders dreigt terug te vallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat redelijkerwijze in hun vervanging is voorzien.

12.De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

ART. 5. Sectie 2. Vergaderingen, beraadslaging en beslissing

1.De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de Voorzitter zo dikwijls als het belang van de VNV het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders of van een Afgevaardigd Bestuurder.

2.0e Raad wordt voorgezeten door de Voorzitter of de Vice-Voorzitter, of  bij afwezigheid van beiden  door hetzij de langst zetelende, hetzij de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders, in die volgorde van prioriteit.

3.0e vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of op elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief. De uitnodiging voor de vergadering, met bijhorende agenda opgesteld door het Dagelijks Bestuur, wordt ten laatste drie dagen op voorhand verstuurd. Elke lid van de Raad van Bestuur kan agendapunten aanbrengen door een eenvoudig schriftelijk of mondeling bericht aan de Secretaris van de Raad van Bestuur, ten laatste daags voor de vergadering van het Dagelijks Bestuur die aan de vergadering van de Raad van Bestuur voorafgaat.

4.Elke bestuurder heeft één stem. Er worden geen stemmen bij volmacht uitgebracht.

5.De besluiten van de Raad worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden, tenzij de statuten het anders vermelden. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

6.De Raad mag slechts beslissingen nemen over de punten die op de agenda vermeld zijn. Enkel wanneer alle bestuurders op de vergadering aanwezig zijn, kunnen zij eventueel eenparig akkoord gaan om ter zitting ook niet-geagendeerde punten te behandelen en erover te beslissen.

7.0m geldig te kunnen beslissen, dienen ten minste de helft van de bestuurders aanwezig te zijn. Indien de helft niet aanwezig is, kan een nieuwe vergadering bijeengeroepen worden die over dezelfde agendapunten kan beslissen, ongeacht het aantal aanwezigen.

8.In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er voorafgaandelijk een beraadslaging plaatsvond per email, video- of telefoonconferentie.

9.Het verloop van de vergadering en de beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in notulen. De notulen worden, ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris, bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

ART. 5. Sectie 3. Tegenstrijdig belang

1.Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóórdat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

2.De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

3.Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ART. 5. Sectie 4. Intern bestuur  Beperkingen

1.De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is. Hij kan onder meer alle gelden en waarden in ontvangst nemen; alle bedragen, schenkingen en legaten aanvaarden en opvorderen; alle roerende en onroerende goederen en rechten verkrijgen, vervreemden, ruilen, huren en verhuren, zelfs voor meer dan negen jaar; geld in lening opnemen en daarvoor alle waarborgen stellen; leningen of voorschotten toestaan en uitbetalen; alle toelagen en steungelden zowel private als officiele aanvaarden en ontvangen in naam van de vereniging; in rechte als eiser en als verweerder optreden; dadingen aangaan; scheidsrechterlijke bedingen sluiten, bewilligen en verzaken. De Raad van Bestuur stelt de Directeur aan en doet de opzeg. Deze opsomming is niet limitatief.

2.Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kan de Raad bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur. Aldus kan hij Afgevaardigde Bestuurders aanstellen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

3.Een Afgevaardigd Bestuurder kan slechts worden aangesteld door de Raad van Bestuur met een 2/3 meerderheid van stemmen op een vergadering waarop minstens 2/3 van de bestuurders aanwezig is. Het mandaat van een Afgevaardigd Bestuurder loopt automatisch af na drie jaar. Het kan door de Raad van Bestuur vroegtijdig worden beëindigd met een 2!3 meerderheid van stemmen bij een 2/3 aanwezigheidsquorum.

4.Een Afgevaardigd Bestuurder kan te allen tijde ook vrijwillig zijn ontslag indienen door een aangetekend schrijven aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal dit ontslag op zijn eerstvolgende vergadering al dan niet bekrachtigen.

5.De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen of rechtshandelingen stellen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen of de vestiging van een hypotheek namens de VZW. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

ART. 5. Sectie 5. Externe vertegenwoordigingsmacht

1.De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

2.1n alle akten en handelingen is de vereniging steeds geldig vertegenwoordigd door de handtekening van twee bestuurders of door de handtekening van een Afgevaardigd Bestuurder, zonder dat een bijzondere machtiging vanwege de Raad van Bestuur dient voorgelegd te worden. Alle rechtsvorderingen, hetzij als eiser, hetzij als verweerder, worden geldig gedaan uit naam van de vereniging door twee bestuurders.

3.Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door één persoon, al dan niet bestuurder, die alleen handelt middels een schriftelijke volmacht die hem door de Raad van Bestuur is verleend. Een dergelijke volmacht wordt verleend voor een bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen; het doel is welomschreven en de volmacht is eindig in de tijd. Ze wordt door de Raad van Bestuur toegekend met een gewone meerderheid van stemmen op een vergadering waarop minstens de helft van alle bestuurders aanwezig is. Met hetzelfde quorum en dezelfde gewone meerderheid kan ze ook weer worden ingetrokken.

4.Een gevolmachtigde kan te allen tijde ontslag nemen uit zijn functie als vertegenwoordiger van de VZW door een schriftelijke kennisgeving aan de Secretaris van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal dit ontslag op zijn eerstvolgende vergadering al dan niet bekrachtigen.

5.De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

6.De vertegenwoordigers van de VZW  bestuurders, Afgevaardigd Bestuurders of gevolmachtigden  kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen of rechtshandelingen stellen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen of de vestiging van een hypotheek namens de VZW. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordiger(s) in het gedrang.

ART. 5. Sectie 6. Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

ARTIKEL 6. DAGELIJKS BESTUUR

ART. 6. Sectie 1. Omschrijving dagelijks bestuur

Bij gebrek aan een wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend: alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen, niet wenselijk of niet mogelijk maken.

ART. 6. Sectie 2. Uitoefening dagelijks bestuur

1.Zolang de VZW maximaal tien bestuurders telt, wordt het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak, alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur, door de Raad van Bestuur opgedragen aan de Afgevaardigde Bestuurder(s). Zodra de VZW meer dan tien bestuurders telt, kan de Raad van Bestuur beslissen om het dagelijks bestuur toe te vertrouwen aan een Dagelijks Bestuur, zijnde een kleinere kern van bestuurders in de schoot van de Raad van Bestuur.

2.De vergaderingen van het Dagelijks Bestuur worden bijgewoond door afgevaardigden van het personeelskader die weliswaar deelnemen aan de debatten, maar die niet stemgerechtigd zijn.

3.De leden van het Dagelijks Bestuur worden benoemd door de Raad van Bestuur in haar eerste vergadering volgend op de jaarlijkse Gewone Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, en voor een termijn van drie jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de Gewone Algemene Vergadering in het jaar waarin hun mandaat vervalt.

4.Leden van het Dagelijks Bestuur zijn levenslang herverkiesbaar. De stemming over de aanstelling van de leden van het Dagelijks Bestuur verloopt steeds geheim.

5.De Raad van Bestuur kiest een voorzitter en een secretaris van het Dagelijks Bestuur die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

6.Een lid van het Dagelijks Bestuur kan te allen tijde worden ontslagen uit zijn functie door de Raad van Bestuur, die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen. De stemming over een voorstel tot afzetting verloopt geheim.

7.leder lid van het Dagelijks Bestuur kan zelf ook vragen om ontheven te worden van zijn functie door een schriftelijke kennisgeving aan de Secretaris van de Raad van Bestuur. Op zijn eerstvolgende vergadering zal de Raad van Bestuur dit ontslag agenderen en al dan niet bekrachtigen.

8.Wanneer iemand als lid van het Dagelijks Bestuur werd aangesteld door de Raad van Bestuur op basis van een bepaalde functie die hij uitoefende of een hoedanigheid die hij bezat op het moment van zijn aanstelling (bv. vertegenwoordiger van een andere vereniging, instelling,...), dan zal het mandaat van dit lid van het Dagelijks Bestuur van rechtswege een einde nemen wanneer betrokkene deze functie of hoedanigheid verliest.

9.Een lid van het Dagelijks Bestuur wordt geacht ontslag te nemen wanneer hij of zij drie opeenvolgende keren niet aanwezig is geweest op een samenkomst van het Dagelijks Bestuur zonder zich voorafgaandelijk schriftelijk of per email te verontschuldigen voor de vergadering. Het ontslag zal geagendeerd worden op de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur, die het al dan niet bekrachtigt.

10.Het mandaat van een lid van het Dagelijks Bestuur eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

11.Indien een mandaat van lid van het Dagelijks Bestuur openvalt, mag de Raad van Bestuur in haar eerstvolgende vergadering een plaatsvervanger aanstellen. De plaatsvervanger doet de ambtstijd uit van diegene die hij of zij vervangt.

12.De leden van het Dagelijks Bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun mandaat worden vergoed.

13.De Raad van Bestuur kan te allen tijde beslissen om het Dagelijks Bestuur te ontbinden en het dagelijks bestuur van de VZW toe te vertrouwen aan één of meer Afgevaardigde Bestuurders.

ART. 6. Sectie 3. Vergaderingen en beslissingen van het Dagelijks Bestuur

1.Het Dagelijks Bestuur vergadert na oproeping door haar voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen zeven dagen na een daartoe strekkend verzoek van een lid van het Dagelijks Bestuur of van een Afgevaardigd Bestuurder.

2.1-let Dagelijks Bestuur wordt voorgezeten door zijn voorzitter of  bij diens afwezigheid  door hetzij het langst zetelende lid, hetzij het oudste lid in jaren, in die volgorde van prioriteit.

3.De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of op elke andere plaats in België, aangewezen

in de oproepingsbrief. De uitnodiging voor vergadering, met bijhorende agenda opgesteld door de voorzitter,

wordt ten laatste drie dagen op voorhand verstuurd. Elke lid van het Dagelijks Bestuur kan agendapunten aanbrengen door een eenvoudig schriftelijk of mondeling verzoek aan de voorzitter ervan.

4.De besluiten van het Dagelijks Bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

5.Het Dagelijks Bestuur mag slechts beslissingen nemen over de punten die op de agenda vermeld zijn, tenzij de vergadering voltallig is en alle leden van het Dagelijks Bestuur eenparig akkoord zijn om ook over andere punten te beslissen.

6.0m geldig te kunnen beslissen, dienen ten minste de helft van de leden van het Dagelijks Bestuur aanwezig te zijn. Zoniet wordt de beslissing doorverwezen naar de Raad van Bestuur of naar de eerstvolgende vergadering van het Dagelijks Bestuur waarop wél de helft van zijn leden aanwezig is.

7.In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van het Dagelijks Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van zijn leden. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de leden van het Dagelijks Bestuur om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er voorafgaandelijk een beraadslaging plaatsvond per email, video- of telefoonconferentie.

8.Het verloop van de vergadering en de beslissingen van het Dagelijks Bestuur worden opgenomen in notulen. De notulen worden, ondertekend door de voorzitter en de secretaris van het Dagelijks Bestuur, bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

ART. 6. Sectie 4. Tegenstrijdig belang

1.Indien een lid van het Dagelijks Bestuur, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van het Dagelijks Bestuur of de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere leden vôôrdat het Dagelijks Bestuur een besluit neemt.

2.1-let lid met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering van het Dagelijks Bestuur en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

3.Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

ART. 6. Sectie 5. Externe vertegenwoordigingsmacht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1.Het Dagelijks Bestuur kan geldig de vereniging vertegenwoordigen ten overstaan van derden door het gezamenlijk optreden van twee van haar leden.

2.In afwijking van artikel 13bis V&S-wet, kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur niet zonder toestemming van de Raad van Bestuur beslissingen nemen of rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die 25.000 euro te boven gaan. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

ART. 6. Sectie 6. Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van het Dagelijks Bestuur en hun ambtsbeëindiging " wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft.

ARTIKEL 7. AANSPRAKELIJKHEID VAN DE BESTUURDERS

1.De [eden van de Raad van Bestuur en het Dagelijks Bestuurder zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

2.Tegenover de VNV en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

ARTIKEL 8. TOEZICHT DOOR EEN COMMISSARIS

1.Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 V&S-wet niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaris te benoemen.

2.Zodra de VZW de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. De Algemene Vergadering bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

ARTIKEL 9. FINANCIERING EN BOEKHOUDING

ART, 9. Sectie 1. Financiering

1.De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door lidmaatschaps-bijdragen, sponsoring, subsidies, toelagen, giften, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

ART. 9. Sectie 2. Boekhouding

1.Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2.De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

M7o 2.2

3,Voor zover als nodig wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten. Zo een neerlegging bij de Nationale Bank niet nodig is, wordt de jaarrekening neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet.

4.De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting voor het inmiddels begonnen nieuwe boekjaar ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Gewone Algemene Vergadering. Enkel wanneer in het najaar een Bijzondere Algemene Vergadering wordt belegd, kan de begroting van het volgende boekjaar aan de Algemene Vergadering worden voorgesteld nog voor het nieuwe boekjaar effectief een aanvang neemt.

ARTIKEL 10. ONTBINDING

1.De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b_t_ de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle Werkende Leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4, sectie 4 van deze statuten.

2.De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 4, sectie 5 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-weL

3.Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering een vereffenaar, waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

4.Zodra tot ontbinding en vereffening besloten is, beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW, dat alleszins moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

5.AIle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

ARTIKEL 11. SLOTBEPALING

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V&S-wet en zijn uitvoeringsbesluiten van toepassing.

De algemene vergadering heeft tot bestuurders benoemd:

Ooms Kris, Hulsen 68, 2490 Balen, geboren op 19/01/1967, te Mol

Van de Wiele Koen, Pieter van Ghyseghemstraat 3, 9900 Eeklo, geboren op 25/05/1974, te Eeklo

Verhavert Wim, Generaal De Ceuninckstraat 107, 2800 Mechelen, geboren op 14/07/1979, te Mechelen

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als een college.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kan de Raad bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW ot de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur heeft onder zijn leden de functies verdeeld als volgt:

Voorzitter: Van de Wiele Koen, Pieter van Ghyseghemstraat 3, 9900 Eeklo, geboren op 25/05/1974, te Eeklo

Secretaris: Verhavert Wim, Generaal De Ceuninckstraat 107, 2800 Mechelen, geboren op 14/07/1979, te Mechelen

Penningmeester: Ooms Kris, Hulsen 68, 2490 Balen, geboren op 19/01/1967, te Mol

De raad van bestuur heeft eveneens buiten zijn leden aangesteld als gemachtigde om de vereniging te vertegenwoordigen en als dagelijks bestuurder:

Afgevaardigd Bestuurder: Loos Jan, Meergorenbaan 19, 2400 Mol, geboren op 26/01/1967, te Schoten

In alle akten en handelingen buiten rechte is de vereniging steeds geldig vertegenwoordigd door de handtekening van twee bestuurders of door de handtekening van de Afgevaardigd Bestuurder.

Alle rechtsvorderingen, hetzij als eiser, hetzij als verweerder, worden geldig gedaan uit naam van de vereniging door twee bestuurders.

De Afgevaardigd Bestuurder neemt afzonderlijk de beslissingen in het kader van het dagelijks bestuur van de vereniging en tekent ook geldig in het kader van dit dagelijks bestuur.

Te Boutersem, op 28 juni 2011,

Loos Jan

Afgevaardigd Bestuurder

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nSen) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bj1agen-bij-het-Belgisch-Staatsbaat--1310.7{2011--Annexes-du-Moniteur-belge

14/04/2015
ÿþM0D 2.2

ln de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

fi,

111111N1111111

Ondememingsnr : 0837.482.657 Benaming

(voluit) : Landschap

, ~;.' " ,,,~

GriFrre t iechkb^n'; v r: iCooPMnM'sI

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

(verlcostÿ

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Doornstraat 29 - 3370 Boutersem

Onderwerp akte : Uitbreiding Algemene Vergadering en wijziging Raad van Bestuur

De voltallige Algemene Vergadering van Landschap vzw, in vergadering bijeen te Lokeren op 21 maart 2015,

heeft volgende personen herbevestigd of nieuw verkozen ais Werkend Lid van de vereniging. De Algemene

Vergadering is voortaan als volgt samengesteld:

Kris Ooms, Hulsen 68, 2490 Balen, rijksregistemummer 67.01.19-255.07

Jeroen Baldewijns, Hogeweg 88, 3118 Werchter, rijksregistemummer 63.12.25-147.25

Veerle Vanempten, Mariakerksesteenweg 3, 9031 Drongen, rijksregistemummer 98.12.15-282,57

Jo Wittevrongel, Brantegemstraat 43, 9450 Haaltert, rijksregistemummer 51.03.21-395.33

Bob Luijks, Graaf Philipstraat 5, 6085 CM Horn, Nederland, burgerservicenummer 154870225

Lidewij Devroe, Varenlaan 7, 2840 Reet, rijksregistemummer 65.11.28-128,86

Mario Desloovere, Torrestraat 137, 8560 Gullegem, rijksregistemummer 57.02.14-363.40

Patrick Dobbels, Kasteelstraat 100, 8940 Wervik, rijksregistemummer 68.10.08-327.58

Michiel Smits, Wasstraat 10, 2600 Berchem, rijksregisternummer 83.06.28-123.46

Peter Vanlommel, Langeheidestraat 7, 3560 Lummen, rijksregistemummer 67.01.20-245.84

Maxime Fajgenblat, Clos des Popils 17, 1332 Genval, rijksregistemummer 94.03.27-269.43

Paul Boyden, Postelarenweg 137, 2400 Moi, rijksregistemummer 49.12.26-239.94

Hendrik Borglevens, Riethuistraat 28, 9880 Aalter, rijksregistemummer 61.02.17-413.81

Luc Mesmans, Roosbeeksestraat 24, 3370 Boutersem, rijksregistemummer 56.04.20-145.74

Jos Coelmont, Bergeneindestreat 31, 3454 Rummen, rijksregistemummer 53.05.27-333.05

Senne Van Den Berge, Breedstraat 4, 9660 Brakel, rijksregistemummer 89.02.09-280.72

Guido Rooseleer, Sterrenlaan 48, 3360 Korbeek-Lo, rijksregistemummer 56.07.18-489.02

Jonathan Janssens, Klissenhoek 102, 2290 Vorselaar, rijksregistemummer 90.02.19-433.28

Adriaan Devillé, Popullerstraat 11,1000 Brussel, rijksregistemummer 82.12.15-199.90

Hans Capiau, Heideland 46, 2640 Mortsel, rijksregisternummer 77.03.30-079.77

Klaas Eisen, Leeuwerikenstraat 47 bus 604, 3001 Heverlee, rijksregisternummer 81.03.17-423.13

Filip van Boven, Guldensporenstraat 59, 2140 Borgerhout, 72.09.09-365-67

Peter Roels, Torenstraat 22, 3110 Rotselaar, rijksregistemummer 71.01.08-109.82

Wim Verhavert, Generaal De Ceuninckstraat 107, 2800 Mechelen, rijksregistemummer 79.07.14.-339.76

Koen van de Wiele, Pieter Van Ghyseghemstraat 3, 9900 Eeklo, rijksregistemummer 74.05.25-369.82

Jan Loos, Doornstraat 29, 3370 Boutersem, rijksregistemummer 67.01.26.231,15

Vervolgens heeft de Algemene Vergadering het ontslag aanvaard van Koen Van de Wiele en Wim Verhavert als bestuurder.

De Algemene Vergadering heeft een nieuwe, uitgebreide Raad van Bestuur aangeduid. Volgende personen werden herbevestigd of nieuw verkozen ais bestuurder, allen voor een periode van drie jaar die afloopt bij de sluiting van de Gewone Algemene Vergadering in het eerste semester van 2018:

Kris Doms, Hulsen 88, 2490 Balen, hoger genoemd

Jeroen Baldewijns, Hogeweg 88, 3118 Werchter, hoger genoemd

Veerle Vanempten, Mariakerksesteenweg 3, 9031 Drongen, hoger genoemd

Jo Wittevrongel, Brantegemstraat 43, 9450 Haaltert, hoger genoemd

Bob Luijks, Graaf Philipstraat 5, NL-6085 CM Hom, hoger genoemd

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

t

~

MpD2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

~róor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg



Lidewij Devroe, Varenlaan 7, 2840 Reet, hoger genoemd

Mario Desloovere, Torrestraat 137, 8560 Gullegem, hoger genoemd

Patrick Dobbels, Kasteelstraat 100, 8940 Wervik, hoger genoemd

Michiel Smits, Wasstraat 10, 2600 Berchem, hoger genoemd

Peter Vaniommel, Langeheidestraat 7, 3560 Lummen, hoger genoemd

Maxime Fajgenbiat, Clos des Poplis 17,1332 tienval, hoger genoemd

Paul Boyden, Postelarenweg 137, 2400 Mol, hoger genoemd

Hendrik Borgievens, Riethulstraat 28, 9880 Reiter, hoger genoemd

Luc Mesmans, Roosbeeksestraat 24, 3370 Boutersem, hoger genoemd

Jos Coelmont, Bergeneindestraat 31, 3454 Rummen, hoger genoemd

Senne Van Den Berge, Breedstraat 4, 9660 Brakel, hoger genoemd

Guido Rooseieer, Sterrenlaan 48, 3360 Korbeek-Lo, hoger genoemd

Jonathan Janssens, Klissenhoek 102, 2290 Vorselaar, hoger genoemd

Adriaan Devillé, Populierstraat 11,1000 Brussel, hoger genoemd

Hans Capiau, Heideland 46, 2640 Mortsel, hoger genoemd

Klaas Eisen, Leeuwerikenstraat 47 bus 604, 3001 Heverlee, hoger genoemd

Vervolgens heeft de Raad van Bestuur een eerste keer vergaderd in zijn nieuwe samenstelling en in zijn

schoot een voorzitter, een secretaris, een plaatsvervangend secretaris en een penningmeester verkozen. De

mandaten zijn als volgt verdeeld:

Voorzitter: Kris Ooms, Hulsen 68, 2490 Balen

Secretaris: Veerle Vanempten, Mariakerksesteenweg 3, 9031 Drongen

Plaatsvervangend secretaris: Jeroen Baldewijns, Hogeweg 88, 3118 Werchter

Penningmeester: Jo Wittevrongel, Brantegemstraat 43, 9450 Haaltert

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als een college.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kan de Raad bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of aan één of meerdere derden niet- bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De raad van bestuur heeft buiten zijn leden aangesteld als gemachtigde om de vereniging te

vertegenwoordigen en ais dagelijks bestuurder.

Afgevaardigd Bestuurder: Jan Loos, Doornstraat 29, 3370 Boutersem, hoger genoemd

In aile akten en handelingen buiten rechte is de vereniging steeds geldig vertegenwoordigd door de handtekening van twee bestuurders of door de handtekening van de Afgevaardigd Bestuurder.

Aile rechtsvorderingen, hetzij als eiser, hetzij als verweerder, worden geldig gedaan uit naam van de vereniging door twee bestuurders.

De Afgevaardigd Bestuurder neemt afzonderlijk de beslissingen in het kader van het dagelijks bestuur van de vereniging en tekent ook geldig in het kader van dit dagelijks bestuur.

Te Boutersem, op 26 maart 2015,

Jan Loos, Afgevaardigd Bestuurder

Op de laatste bfz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LANDSCHAP

Adresse
DOORNSTRAAT 29 3370 BOUTERSEM

Code postal : 3370
Localité : BOUTERSEM
Commune : BOUTERSEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande