LESIRE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : LESIRE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 459.169.195

Publication

29/04/2014 : LE095348
04/07/2014
ÿþVoor-

behouden

aan het

Belgisch 181

Staatsblad

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NtliGELEGD

25 JUNI

Griffie Rechtbank van Koophandel te Leuven.

urture

" Ondernemingsnr : 0459.169.195

Benaming

(voluit) LESIRE

(verkort)

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel Bierbeekstraat 128, 3001 Leuven (Heverlee)

(volledig adres)

Onderwerp akte uitkering tussentijds dividend in de zin van artikel 537W1692 - kapitaalverhoging door inbreng in natura (schuldvordering) - statutenwijziging

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Isabelle Mostaert te Leuven op zestien juni ; tweeduizendveertien, neergelegd ter registratie, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van hierboven genoemde vennootschap volgende beslissingen genomen heeft:

1) Aanpassing van het maatschappelijk kapitaal ten gevolge van de invoering van de euro.

Aanpassing van artikel vijf (5) van de statuten ten gevolge van de invoering van de EURO door omzetting van het maatschappelijk kapitaal van ZEVENHONDERDVIJFTIGDUIZEND BELGISCHE FRANK (750.000,00 BEF) van de vennootschap in ACHTTIENDU1ZENDVIJFHONDERDTWEEENNEGENT1G EURO EEN EUROCENT (¬ 18.592,01), verdeeld in vijfenzeventig (75) gelijke aandelen van voormelde vennootschap, die' elk één/vijfenzeventigste (1/75e) van het kapitaal vertegenwoordigen.

2) Afschaffing van de nominale waarde van de aandelen

De vergadering aanvaardt de afschaffing van de nominale waarde van de aandelen die voortaan een

fractiewaarde zullen hebben. Dientengevolge aanpassing van artikel vijf (5) van de statuten.

3) Kapitaalverhoging door inbreng in natura:

1.Verslag van het bestuursorgaan over het belang voor de vennootschap van de voorgestelde inbreng in nature en de kapitaalverhoging, overeenkomstig artikel 313, §1 van het Wetboek van vennootschappen.

2.Verslag van de bedrijfsrevisor bevattende een beschrijving van de inbreng in natura, de toegepaste waarderingsmethoden en de als tegenprestatie verstrekte vergoeding, overeenkomstig artikel 313, §1 van het Wetboek van vennootschappen.

De conclusies van het verslag van de bedrijfsrevisor de dato twaalf juni tweeduizendveertien, opgesteld door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid VGD Bedrijfsrevisoren, met zetel te Antwerpen, Schaliënstraat 5 bus 2 vertegenwoordigd door de heer Maarten Lindemans, bedrijfsrevisor, luiden letterlijk als volgt:

"BESLUITEN

De inbreng in natura tot kapitaalverhoging van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "LESIRE" te Heverlee bestaat uit een inbreng van een schuldvordering aangehouden door de echtgenoten Erik Lesire en Veerle Claus (huwgemeenschap) voor een totaal bedrag van 230.788,82 EUR. Deze schuldvordering is ontstaan naar aanleiding van een dividenduitkering d.d. 10 juni 2014 in de zin van artikel 537 van het Wetboek Inkomstenbelasting 1992.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat:

7.1 .De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura. Het bestuursorgaan van de vennootschap is verantwoordelijk voor, de waardering van de ingebrachte bestanddelen, voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura evenals voor de naleving van de fiscale regels met betrekking tot de procedure voor uitkering van reserves met inhouding van een roerende voorheffing van 10%;

7.2.0e beschrijving van de inbreng in nature voldoet aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

7.3.Het bestuursorgaan heeft slechts één waarderingsmethode gehanteerd voor de waardering van de ingebrachte schuldvordering, met name de nominale waarde. Om de als tegenprestatie te verstrekken nieuwe aandelen te bepalen heeft ze enkel de fractiewaarde van de bestaande aandelen weerhouden;

7.4.VVij wijzen er evenwel op dat vermogensrechtelijk de ingebrachte schuldvordering volledig toekomt aan de huwgemeenschap, hoewel de bestaande aandelen tot het eigen vermogen behoren van de heer Erik Lesire (de_ lidmaatschapsrechten, komen_ _hem _wei _toe)._Hij_ is. immers gehuwd" onder het stelsel, gemeenschap van

Op de Iaalste b1z vars I.=Ink E verrnatden Recto Naam cri hoedanigheid van de instrumenterende notans, hetzij van de perso(Onten)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegerwtoorchgen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

goederen. Hierdoor ontstaan vermogensrechtelijke verschuivingen en is het hanteren van de fractiewaarde om de als tegenprestatie te verstrekken nieuwe aandelen te bepalen niet bedrijfseconomisch verantwoord. Deze methode houdt immers geen rekening met oa eventuele latente meerwaarden op de aanwezige onroerende goederen, of andere elementen die de waarde van de vennootschap beïnvloeden. Wij hebben daarenboven enkel een analytisch nazicht van de cijfers kunnen uitvoeren zodat ook hiervoor een voorbehoud dient te worden gemaakt;

7.6.In deze omstandigheden is derhalve de weerhouden methode van waardering om het aantal uit te geven aandelen te bepalen niet bedrijfseconomisch verantwoord. De heer Erik Lesire heeft ons echter schriftelijk bevestigd akkoord te gaan met het hanteren van deze methode om het aantal uit te geven aandelen te bepalen en bewust te zijn van de verschuiving. De waardering van de ingebrachte schuldvordering aan nominale waarde daarentegen is wel bedrijfseconomisch verantwoord en ais dusdanig niet overgewaardeerd;

7.6.De vergoeding van de inbreng in natura bestaat in 931 aandelen van bvba LESIRE zonder vermelding van nominale waarde.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat uitspraak te doen over de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting, of, met andere woorden, dat ons verslag geen "fairness opinion" is.

Volledigheidshalve benadrukken wij dat enkel en alleen de in het huidige verslag beschreven bestanddelen deel uitmaken van deze inbreng in nature.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig artikel 313 §1, eerste en tweede lid W. Venn. aangaande de voorgenomen inbreng in natura bij wijze van kapitaalverhoging van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "LESIRE" in het kader van de toepassing van artikel 537 WIB92 en mag niet voor andere doeleinden gebruikt worden.

Opgesteld te Antwerpen op 12 juni 2014

(getekend)

Burg. CVBA VOO Bedrijfsrevisoren

vertegenwoordigd door Maarten Lindemans Bedrijfsrevisor"

3. Zoals gezegd onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 Wetboek Inkomstenbelastingen 1992, verhoging van het kapitaal met een bedrag van negentig procent (90%) van het tussentijds dividend, zijnde TWEEHONDERDDERTIGDUIZEND ZEVENHONDERDACHTENTACHTIG EURO TWEEËNTACHTIG EUROCENT (230.788,82 EURO) om het van ACHTTIENDUIZENDVIJFHONDERDTWEEËNNEGENTIG EURO EEN EUROCENT (¬ 18.592,01) te brengen op TVVEEHONDERDNEGENENVEERTIGDUIZEND DRIEHONDERDTACHTIG EURO DRIEËNTACHTIG EUROCENT (249.380,83 EURO), door uitgifte van negenhonderd eenendertig (931) nieuwe aandelen die van dezelfde aard zijn en die dezelfde rechten en plichten bieden als de bestaande vijfenzeventig (75) aandelen. De negenhonderd eenendertig (931) nieuwe aandelen, delend in de winst vanaf heden, zullen allen worden toegekend aan de heer Lesire Erik voornoemd, als vergoeding voor de inbreng van een schuldvordering, zijnde vordering tot een dividenduitkering, die hij lastens de vennootschap bezit. Op de nieuwe aandelen zal gestort worden ten belope van honderd procent (100%).

4. Inschrijving op de nieuwe aandelen.

Is vervolgens tussengekomen, de heer Erik Lesire enige vennoot, die verklaart volledig op de hoogte te zijn van de financiële toestand en van de statuten van de vennootschap en die uiteenzet dat hij een zekere, vaststaande en opeisbare schuldvordering heeft ten leste van de vennootschap die uitvoerig staat beschreven in het voormelde verslag van de bedrijfsrevisor.

Na deze uiteenzetting verklaart voormelde enige vennoot, in totaal TWEEHONDERDDERTIGDUIZEND ZEVENHONDERDACHTENTACHTIG EURO TVVEEËNTACHTIG EUROCENT (230.788,82 EURO) in de vennootschap in te brengen.

5. Vaststelling dat de kapitaalverhoging is verwezenlijkt.

De vergadering steft vast en verzoekt mij, Notaris, bij akte vast te leggen dat de voormelde kapitaalverhoging van TWEEHONDERDDERTIGDUIZEND ZEVENHONDERDACHTENTACHTIG EURO TWEEËNTACHTIG EUROCENT (230.788,82 EURO) daadwerkelijk verwezenlijkt werd en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk gebracht werd op TVVEEHONDERDNEGENENVEERTIGDUIZEND DRIEHON DERDTACHTI G EURO DRIEËNTACHTIG EUROCENT (249.380,83 EURO), vertegenwoordigd door duizendenzes (1.006) aandelen zonder nominale waarde.

6. lid maatschapsrechten vermogenswaarde

Als vergoeding voor deze inbreng waarvan de vergadering erkent volledig op de hoogte te zijn, wordt aan de enige vennoot, die aanvaardt, de lidmaatschapsrechten van aile negenhonderd eenendertig (931) nieuwe volledig volgestorte aandelen toegekend en aan de huwgemeenschap Lesire-Claus de vermogensrechten van voormelde 931 aandelen

4)Aanpassing van artikel vijf (5) van de statuten om het in overeenstemming te brengen met de voormelde kapitaalverhoging.

De algemene vergadering besluit artikel vijf (5) van de statuten aan te passen om het in overeenstemming te brengen met de voormelde kapitaalverhoging.

6) De vergadering gaat over tot de herwerking en aanpassing van de huidige statuten van onderhavige vennootschap aan het nieuwe Wetboek van Vennootschappen. Dientengevolge beslist de vergadering tot de aanname van een volledige nieuwe tekst, doch met behoud van de bepalingen inzake naam, doel, duur, zetel, boekjaar, jaarvergadering en de functie van statutaire zaakvoerder van de vennootschap.

"

" el .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het uittreksel uit de statuten luidt als volgt:

"De vennootschap is een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met als naam "LESIRE".

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

De vennootschap heeft haar zetel te 3001 Leuven (Heverlee), Blerbeekstraat 128.

De zetel kan, zonder statutenwijziging, binnen het Nederlands taalgebied C naar het taalgebied Brussel

verplaatst worden bij besluit van de zaakvoerder(s), hetwelk dient bekendgemaakt te worden in het Belgisch

Staatsblad.

De vennootschap heeft als doel:

- het ontwikkelen van software, het beheer van onder andere netwerken en het verlenen van advies

hieromtrent.

- de redactie van journalistieke bijdragen voor radio, televisie en de geschreven pers.

- het schrijven van muziekstukken en de commercialisatie ervan, het musiceren, het geven van optredens, het uitgeven van CD's, enz.

- aile verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het leveren van diensten onder de vorm van beheer (management), in de meest ruime betekenis, aan vennootschappen en alle andere ondernemingen en organisaties.

- onderneming in onroerende goederen, wat onder meer omvat: de verwerving, de vervreemding, het beheer, de uitbating, de valorisatie, de verkaveling, de ordening, de huur en verhuur, het in leasing geven of nemen, de ruiling, het verlenen en ontvangen van opstalrecht en erfpacht, het doen bouwen en verbouwen, de renovatie, de procuratie en het makelen in onroerende goederen, evenals alle andere onroerende (ver)handelingen in de meest ruime betekenis.

- onderneming in lichamelijke en onlichamelijke roerende goederen, wat onder meer omvat: de verwerving, de vervreemding, het beheer, de valorisatie, de huur en verhuur, het in leasing geven of nemen, de ruiling, de procuratie en het makelen in enerzijds installaties, machines, uitrusting, meubilair en rollend materieel en anderzijds concessies, octrooien, licenties, know-how, merken en soortgelijke rechten, evenals alle andere roerende (ver)handelingen in de meest ruime betekenis.

- onderneming in geldbeleggingen, wat onder meer omvat: de verwerving, de vervreemding, de ruiling, het beheer, de valorisatie, de procuratie en het makelen in aandelen, obligaties, kasbons en alle andere financiële instrumenten, evenals alle andere vormen van belegging van vermogens, met uitsluiting van de activiteiten die onderworpen zijn aan een bijzondere reglementering.

- participatieonderneming, wat onder meer omvat: het deelnemen in de oprichting, de ontwikkeling, de omvorming en de controle van alle ondernemingen en organisaties, Belgische of buitenlandse, commerciële, financiële, industriële en aile andere; de verwerving van eender welke titels of rechten door middel van participatie, inbreng, onderschrijving, koop, aankoopoptie, verhandeling, of op iedere andere wijze.

- het verlenen aan de ondernemingen en organisaties waarin zij deelneemt, alsook in alle andere ondernemingen en organisaties, al dan niet bezoldigd, van alle bijstand, hetzij technisch, industrieel, commercieel of administratief, hetzij financieel, met inbegrip van borgstellingen, ontleningen, of hypotheken en inpandgevingen van onroerende goederen; het verlenen van consultancy en engineering bijstand.

- tussenpersoon in de handel, ais makelaar in goederen, ais zelfstandige handelsvertegenwoordiger en als oommIssionair, het zelf produceren en handel drijven zonder enige beperking.

- het verlenen van onderricht en opleiding, het voeren van onderzoek, het promoveren van kunst, het inrichten Van tentoonstellingen, het aanbieden van diensten in de brede zin van het woord.

-Internationale dealerpolitiek, internationaal productbeleid, internationale marketing, internationale sales, alsmede consolidatie en coördinatie daaronder met name begrepen het beheer van de administratieve en personeelsaangelegenheden, algemene en juridische zaken en concernplanning.

Daartoe mag de vennootschap aile roerende en onroerende, financiële, industriële en commerciële handelingen stellen die, rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk, verband houden met het doel van de vennootschap of de verwezenlijking ervan kunnen vergemakkelijken of helpen uitbreiden.

Zij mg deelnemen door inbreng, fusie, inschrijving of anderszins in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen of ondernemingen met een gelijkaardig of aanverwant doel.

De vennootschap mag haar activiteiten uitoefenen zowel in België ais in het buitenland.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt TWEEHONDERDNEGENENVEERTIGDUIZEND DRIEHONDERDTACHTIG EURO DRIEËNTACHTIG EUROCENT (249.380,83 EURO). Het is vertegenwoordigd door duizendenzes (1.006) gelijke aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/duizendenzesde (1/1.006) van het kapitaal vertegenwoordigen.

De aandelen zijn steeds op naam en worden genoteerd in het register van aandelen. Naar aanleiding van de inschrijving in het register, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

Tot verhoging of vermindering van het maatschappelijk kapitaal kan slechts besloten worden door de buitengewone algemene vergadering ten overstaan van een notaris.

Bij elke kapitaalverhoging door inbreng in geld, worden de nieuwe aandelen het eerst aangeboden aan de vennoten naar evenredigheid van het deel van het kapitaal dat hun aandelen vertegenwoordigen.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen behoudens langere termijn voorzien door de algemene vergadering te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving.

Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals hiervoren is bepaald, kan slechts worden ingeschreven door de personen die krachtens de huidige statuten de aandelen kunnen verkrijgen, behoudens instemming van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

ten rinste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierden kapitaal bezitten bij intekening door andere personen.

(met de algemene vergadering uitspraak doen over een vermindering van het maatschappelijk kapitaal, dan vermeldt de oproeping op welke wijze de voorgestelde vermindering zal geschieden.

Indien het werkelijke vermogen van de vennootschap, als gevolg van geleden verliezen, niet langer meer bedraagt dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moeten de zaakvoerders de vraag of de vennootschap zal worden ontbonden, in voorkomend geval samen met voorstellen tot sanering, voorleggen aan de buitengewone algemene vergadering', deze moet worden gehouden ten overstaan van een notaris en beraadslagen overeenkomstig de regels gesteld voor statutenwijziging.

overgang van aandelen onder de levenden:

Behoudens het geval waar de vennootschap slechts één vennoot telt - in dit geval beslist de enige vennoot alleen tot de overdracht van het geheel of een deel van zijn aandelen - gelden de volgende regels:

a. De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierde van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld. Deze instemming is evenwel niet vereist wanneer de aandelen overgedragen worden aan een vennoot, aan de echtgenoot van de overdrager of aan bloedverwanten in de rechte lijn van de overdrager.

b. de vennoot die één of meer aandelen wil overdragen moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij een aangetekende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde ovememer, meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hen bij aangetekende brief toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

c. tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep bij de rechter open. Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstig toepassing.

d, in dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen. De deskundigen zullen rekening houden met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden, en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap.

over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde-deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van één der partijen, zal worden aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de derde-deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moetenkomen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde, op de hierboven bepaalde wijze, definitief zal zijn vastgesteld.

Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle middelen rechtens.

De bepalingen inzake overdracht onder levenden zijn van toepassing bij de overdracht door of ten voordele van een rechtspersoon.

overgang van aandelen bij overlijden:

A, Indien de vennootschap slechts één vennoot telt;

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden;

_ Indien de enige vennoot erfgenamen of legatarissen nalaat, zijn de beperkingen van de overgang van aandelen zoals hierna onder B bepaald niet van toepassing.

B. De aandelen van een vennoot mogen niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten, die ten minste drie/vierde van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overgang is voorgesteld.

Deze instemming is evenwel niet vereist, wanneer de aandelen overgaan aan een vennoot, de echtgenoot van de erflater, aan bloedverwanten in de rechte lijn van de erflater.

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden moeten binnen een maand na het overlijden van de vennoot aan de andere vennoten of zaakvoerders nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden en hun respectieve erfrechten opgeven.

De erfgenamen en legatarissen of rechtverkrijgenden, die geen vennoot kunnen worden, omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen; deze waarde wordt vastgesteld en uitbetaald zoals in artikel acht van deze statuten is bepaald. Zij zijn verplicht op verzoek van de vennootschap die aandelen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten.

Bij overgang door erfenis van aandelen op twee of meer rechtverkrijgenden moeten deze binnen drie maanden aan de vennootschap meedelen welke erfgenaam als eigenaar of gevolmachtigde zal optreden. Rechten verbonden aan aandelen:

Behoudens andersluidende overeenkomst, wordt het voorkeurrecht verbonden aan aandelen waarop een vruolitgebruik rust, uitgeoefend door de blote eigenaar en verwerft de vruchtgebruiker het vruchtgebruik op de zo verworven aandelen. Laat de blote eigenaar het voorkeurrecht onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen; de aandelen die deze alleen verkrijgt, behoren hem toe in voile eigendom.

I De overige rechten verbonden aan zulke aandelen, zullen door de vruchtgebruiker worden uitgeoefend, behoudens andersluidend akkoord tussen vruchtgebruiker en blote eigenaar of verzet door deze laatste. In geval van verzet is het stemrecht geschorst tot na akkoord van de belanghebbenden of tot na een rechterlijke uitspraak dienaangaande.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge Wanneer effecten (aandelen en andere) in onverdeeldheid aan verscheidene personen toebehoren, kan de uitoefening van de daaraan verbonden rechten worden geschorst totdat één enkele persoon daartoe schriftelijk is aangewezen. Hij oefent ten aanzien van de vennootschap die rechten uit.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten, in de statuten benoemd.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en de beëindiging van de opdracht van vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurderizaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

Tot statutair zaakvoerder wordt voor de duur van de vennootschap benoemd, de heer Erik LESIRE voornoemd, die verklaart de opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat hij niet getroffen werd door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Een statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met éénparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf, indien hij vennoot is. Zijn opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Beperkingen of verdelingen van de bevoegdheid van de zaakvoerders kunnen aan of door derden niet worden tegengeworpen.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders ingeval van overdreven volmacht.

Regels van toepassing in geval de vennootschap slechts één vennoot telt:

De enige vennoot oefent aile bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder, dan dienen de formaliteiten van bijeenroeping niet te worden nageleefd.

Is er een externe zaakvoerder benoemd, dan neemt deze deel aan de algemene vergaderingen. Te dien einde is de enige vennoot verplicht de zaakvoerder met aangetekende brief op te roepen met opgave van de agenda. Deze oproep is niet vereist indien de zaakvoerder bereid is aan de vergadering deel te nemen.

Het boekjaar van de vennootschap begint op één oktober en eindigt op dertig september van het daaropvolgend kalenderjaar.

De zaakvoerders moeten de gewone algemene vergadering van de vennoten, "jaarvergadering" genoemd, ieder jaar bijeenroepen op de eerste vrijdag van de maand maart om zestien uur (16.00 uur); indien die dag geen werkdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. De jaarvergadering heeft plaats op de maatschappelijke zetel of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief vermeld. Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

De zaakvoerders en in voorkomend geval de commissarissen kunnen zowel een gewone algemene vergadering (jaarvergadering) als een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen.

Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij de statuten bepaalde dag. De zaakvoerders en de commissarissen zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk vertegenwoordigen, conform artikel 268 van het Wetboek van Vennootschappen, het vragen.

Het batig overschot van de resultatenrekening, na aftrek van de algemene kosten, lasten en afschrijvingen, zoals blijkt uit de goedgekeurde jaarrekening, maakt de nettowinst uit.

Op deze winst wordt jaarlijks vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de vorming van een wettelijke reserve. Deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer de reserve één/tiende heeft bereikt van het kapitaal. Ze wordt opnieuw verplicht indien, om gelijk welke reden, de reserve aangetast is.

Het overblijvend saldo krijgt de bestemming die de algemene vergadering eraan geeft. Geen uitkering mag echter geschieden indien, op datum van afsluiting van het laatste boekjaar, het nettoactief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verdet dient gehandeld te worden naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van vennootschappen.

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk ogenblik het ook zij, wordt de vereffening uitgevoerd door de zaakvoerder(s) in functie, onder voorbehoud van het recht van de algemene vergadering om

" b

één of meer vereffenaars aan te duiden, hun bevoegdheden te omlijnen en hun vergoeding te bepalen, met naleving van de wettelijke voorschriften terzake.

De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de bevoegde rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd.

Na aanzuivering van alle kosten, schulden en lasten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen hiertoe, welke verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank moet worden goedgekeurd, wordt het nettoactief verdeeld onder de vennoten.

Zijn elle maatschappelijke aandelen niet in gelijke mate gestort dan zullen de vereffenaars, vooraleer tot uitkeringen over te gaan, het evenwicht herstellen, hetzij door bijkomende stortingen te eisen lastens de niet voldoende gestorte aandelen, hetzij door een voorafgaande terugbetaling in speciën te doen in het voordeel van die aandelen die voordien zijn gestort in een grotere verhobdine

6) Volmacht tot coördinatie van de statüten.

De vergadering verleent aan ondergetekende notaris Isabelle Mostaert, alle machten om de gecoördineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertékenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

7) Machtiging aan de zaakvoerder tot uitvoering van de genomen beslissingen.

De vergadering verleent bijzondere machtiging aan de zaakvoerder, de heer Lesire Erik voormeld, om de

voorgaande beslissingen uit te voeren

8) Volmacht voor de administratieve formaliteiten.

De vergadering verleent bijzondere volmacht aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ECOVIS ACTA Consult, te 3010 Leuven (Kessel-Lo), Kesseldallaan 6 bus 104, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke administratieve formaliteiten te vervullen, met inbegrip van de aanvraag bij de BTW, Sociale Verzekeringskas en de directe belastingen.

Enkel uitgereikt met het oog op neerlegging ter griffie voor de publicatie

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

gelijktijdig neergelegd:

- uitgifte van de akte

- historiek en gecoördineerde statuten

- verslag van de zaakvoerder

verslag van de bedrijfsrevisor

Isabelle Mostaert

geassocieerd notaris te Leuven

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)Men) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

18/04/2013 : LE095348
20/03/2012 : LE095348
09/03/2011 : LE095348
05/05/2010 : LE095348
04/05/2009 : LE095348
09/04/2008 : LE095348
13/03/2007 : LE095348
13/03/2006 : LE095348
21/03/2005 : LE095348
01/04/2004 : LE095348
19/03/2003 : LE095348
15/03/2002 : LE095348
10/03/2001 : LE095348
02/04/1999 : LE095348
20/11/1996 : LE95348

Coordonnées
LESIRE

Adresse
BIERBEEKSTRAAT 128 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande