LET US CHANGE ETHIOPIE, AFGEKORT : L.U.C.

Association sans but lucratif


Dénomination : LET US CHANGE ETHIOPIE, AFGEKORT : L.U.C.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.951.434

Publication

10/04/2014
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111FIIIMI1J111

Weergelegd ter griffie der Rechtbank van Koophandel te Leuven, de 31 MARI 2014

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondememingsnr: 0836.951.434

Benaming

(voluit) : Let Us Change Ethiopië

(verkort):

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk (vzw)

Zetel : Minneveld 13, 3000 Lemen, België

Ondenwero akte : Statutenwijziging (incl. wijziging bestuursleden)

Verslag van de algemene vergadering van 23 maart 2014

De Algemene Vergadering bevestigt de niet-herbenoeming van de bestuurder:

- Hendrickx Seppe, Peter Benoitiaan 11,3010 Kessel-Lo

De algemene vergadering bevestigt de benoemingen als bestuurder:

-Vandenbossche Johan, Mnneveld 13,3000 Leuven;

- Swinnen Arne, Boogschuttersstraat 31, 3001 Heverlee;

- Nys Eline, Diestsesteenweg 129, 3010 Kessel-Lo

De algemene vergadering bevestigtvolgende statutenwijziging m et de vereiste meerderheid goed te keuren Hieronder volgt een gecoördineerde versie van de statuten die de vorige integraal vervangen,

L NAAlVi // ADRES il DOEL // DUUR

Art. 1 de naam

De vereniging wordt genoemd: "Let Us Change Ethiopië", afgekort Vereniging zonder Winstoogmerk (V.Z.W.).

Art. 2 adres

De zetel van de vereniging is gevestigd te Minneveld 13, 3000 Leuven, binnen het gerechtelijk

arrondissement LeuvenL

Art. 3 doel

De vereniging steltàch tot doel: structurele hulp bieden aan minderbedeelden in de derde wereld, Hiertoe zal de vereniging onder meer activiteiten en evenementen organiseren ter bewustmaking, met het oog op fondsenwerving en bekendheid.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechts reeks ofonrechtstreeks verband houden methaardoel met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen watwettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig wIlen worden bestemd voor haar doel.

M. 4 Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

IL DE LEDEN

M. 5 Werkende leden

In de V.Z.W. zijn er uitsluitend werkende leden.

Art. 6 werkende leden; aantal

zijn minimum drie werkende leden. Er is geen ma>imumaantal bepaald.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrurrenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisrre ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD Z2

Art 7 werkende leden: procedure en inhoudelijke voorwaarden

De algemene vergadering is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van werkende leden. De formaliteiten en voorwaarden van toetreding als werkend lid worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Een kandidaat-werkend lid van de V.Z.W. dient hiervoor schriftelijk een aanvraag in bij de algemene vergadering. De algemene vergadering beslist autonoom of een kandidaat-werkend lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet, als werkend lid tot de V2.W. wordttoegelaten.De algemene vergadering dientdeze beslissing niette motiveren.Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. Indien de algemene vergadering de toelating van een kandidaat werkend lid weigert, kan dit kandidaat werkend lid slechts een nieuwe aanvraag indienen een jaar na de eerste aanvraag.

Art. 8 werkende leden: rechten en plichten

De werkende leden hebben stem recht op de algemene vergadering.

Art, 9 werkende leden: einde

Elk werkend lid kan op elk moment ontslag nemen uit de V.Z.W. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt

overgemaakt aan de algemene vergadering.

Hetwerkend lid dat ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nem en. Indien door het ontslag het aantal werkende leden onder hetwettelijk of statutair minimum daalt, dan wordthet ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een veivanger is gevonden.

Een werkend lid wordt geacht ontslag te nemen wanneer het niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om werkend lid te worden in de V.Z.W., of na afwezigheid zonder verantwoording op twee opeenvolgende Algemene Vergaderingen.

Een lid kan op elk momentworden uitgestoten door de algemenevergadering meteen 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een werkend lid is geheim. De raad van bestuur kan een werkend lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting.

Het lidmaatschap van een werkend lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat werkend lid. Een lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenam en of rechthebbenden van een overleden werkend lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonda. Ze kunnen evenmin de be taalde bfidragenterugvorderen.Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Art. 10 werkende leden: bijdrage

Er wordt geen bijdrage gevraagd van werkende leden, noch bij toetreding, noch jaarlijks.

Art, 11 werkende leden: ledenregister

De raad van bestuur van de V.Z.W, is verplicht een ledenregister bij te houden.

Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden van de V.Z.W., moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

De werkende leden hebben de verpiichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur.

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de V.Z.W.. De werkende leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen, indien er geen commissaris werd aangesteld in de V.Z.W. Zij richten hiervoor schriftelijk een aanvraag aan de raad van bestuur.

De VZW moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, m et inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken weike zij nodig achten.

fil DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 12 Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid doorde ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk werkend lid kan slechts één ander werkend lid vertegenwoordigen.

Elk werkend lid kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid.

Art. 13 bevoegdheden

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

- De goedkeuring van de statuten;

- De goedkeuring van een wijziging van de statuten;

- De benoeming en afzetting van bestuurders;

- De benoeming en afzetting van commissarissen & het vastleggen van een eventuele bezoldiging;

- Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen;

- Goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

De ontbinding van de V.Z.W.;

- De benoeming van de vereffenaars, wanneer de V.Z.W. ontbonden zal worden;

- De uitsluiting van een (werkend) lid;

- De omzetting van een V.Z.W. in een vennootschap met sociaal oogmerk;

- Het goedkeuren van het huishoudelijk reglement.

Art. 14 samenkomst

De algem ene vergadering m oet éénm aal perjaarworden samengeroepen door de raad van bestuur,binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar, De algemene vergadering wordt tevens door de raad van bestuur samengeroepen in de gevallen dat de raad van bestuur dit nodig acht.

De raad van bestuur is verplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de werkende leden het waagt. De werkende leden moeten dit per brief, per aangetekend schrijven of per email vragen aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur roept alle werkende leden op voor de algemene vergadering. De oproeping gebeurt per brief,aangetekenci schrijven of e-mail, minimum acht dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering. De oproeping wordtondertekend door de raad van bestuur. De oproeping bevatde datum, uur en plaats van de algemene vergadering, evenals de agenda.

De agenda wordtopgesteld door de raad van bestuur. Op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen nog punten aan de agenda worden toegevoegd.

Art 15 aanwezigheidsquorum & meerderheden

De algemene vergadering kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezigen Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, wordt het aanwezigheldsquorum toegepast, voorzien In de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002._

Elk werkend lid heeft één stem. De voorzitter van de raad van bestuur heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt.

M 16 notulen

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen., De originele notulen van de algemene vergaderingen worden samengebracht in het notulenboek. De werkende leden warden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending per brief, aangetekend schrijven ofemail van een kopie van de originele verslagen van de algemene vergaderingen.

IV, DE RAAD VAN BESTUUR

M. 17 voorwaarden en samenstelling

Om als bestuurder te worden benoemd moet men benoemd worden door de algemene vergadering.

Een bestuurder kan Ah bijvolmacht laten vertegenwoordigen dooreen andere bestuurder. Een bestuurder kan slechts meerdere andere bestuurders vertegenwoordigen.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter.

Art. 18 aantal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Er zijn minimaal drie bestuurders. Er zijn altijd minder bestuurders dan er werkelijke leden zijn.

Zo doorwijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de Bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

M. 19 benoeming

De algemene vergadering benoemt de bestuurders. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De stem ming over de benoeming van bestuurders is openbaar.

Art. 20 bevoegdheden

De raad van bestuur bestuurt de V.Z.W. en vertegenwoordigt de V.Z.W. in en buiten rechte en heeft aile bevoegdheden die niettot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Bestuurders zijn herklesbaar,

Art. 21 samenkomst

De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de V.Z.W, dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter.

M. 22 aanwezigheidsquorum & stemming

Om geldig te kunnen beraadslagen moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen binnen de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Art. 23 einde mandaat

Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de V.Z.W. Het ontslag gebeurt per brief, per aangetekend schrijven of per em ail en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. De bestuurder die ontslag neemtmoetgeen opzegtermijn in acht nemen. Indien door het ontslag de werking van de V.Z.W. In gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid. De stem ming over de afzetting van een bestuurder is geheim.

Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder. V. VERTEGENWOORDIGING

Art. 24 meerhandtekeningclausule

De V.Z.W. wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de handtekening van één

bestuurder.

BEGROTING & REKENINGEN

Art., 25 boekjaar

Het boekjaar van de V.Z.W. loopt van 1 januari tot 31 december en uitzonderlijk begint het eerste

boekjaar op de dag van de oprichting van de V.Z.W.

Art. 26. begroting en jaarrekening

De jaarrekening van het afgelopen dienstjaar en de begroting van het volgend dienstjaar zullen jaarlijks

onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering.

VII. VEREFFENING

Art. 27 bestemming netto  actief

Bij ontbinding wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten, alsook de bestemming die aan het nettoactief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden, De bestemming zal noodzakelijk moeten plaatsgrijpen ten voordele van een vereniging met een gelijkaardig doel als deze. Deze beslissing as im ede de naam, het beroep en adres van de vereffenaars zullen in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden.

e

MOD 2.2

Luik B Vervolg

ViII. SLOT

kt. 28 Slot

Voor elle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W.  wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Opgemeakt te Leuven op 23 maart 2014

Johan Vandenbossche, bestuurder

>vn \)CvlickAtc(

be)b6,avcdc(

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

t

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

24/02/2015
ÿþtamifflegig MM' pp M0D2.2

# d pC 1 ~ ..~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIN



1 RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL

12-02-2;.',á5 LEUVEi5iriffie" . . - -



Ondememingsnr : 0836.951.434

Benaming

(voluit) : Let Us Change Ethiopië

(verkort) : LUC

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Minneveld 13, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Ontslagen en benoemingen Raad van Bestuur

Op de Algemene Vergadering van 24 januari 2015 werd het volgende beslist:

Neemt ontslag als bestuurder:

- Johan Vandenbossche, Hugo Verriestlaan 9 bus 1, 3010 Kessel-Lo , °13.08.1985

Wordt benoemd als bestuurder:

- Stephanie Vandenbossche, Weilandstraat 31/2102, 2060 Antwerpen, 022.09.1984

Vanaf heden is de Raad van Bestuur als volgt samengesteld:

- Arne Swinnen, Steenhuffeldorp 34 bus 2, 1840 Steenhuffel

- Eline Nys, Hugo Verriestlaan 9 bus 1, 3010 Kessel-Lo

- Stephanie Vandenbossche, Weilandstraat 31/2102, 2060 Antwerpen

De Raad van Bestuur vergaderde vervolgens in aparte bijeenkomst en verdeelde de mandaten als volgt: Arne Swinnen, Steenhuffeldorp 34 bus 2,1840 Steenhuffel, voorzitter

(get)

Arne Swinnen

voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

24/06/2011
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

. 2.Ter plekke, in Ethiopië of de omgeving, kinderen hulp bieden zoals onderdak, eten, scholing, zoals de;

zusterorganisatie in Ethiopië._ Let Us Change Ethiopia, een lokale_nao,te,Awassa,,, S1:1Nf?,R._Ethiopie,_..___..___.,.__:

Do de laatste blz. van Luik E vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

c> S 36. QS.i. 43,4

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) (verkort) : Rechtsvorm

Zetei :

Onderwerp akte : Statuten

LET US CHANGE ETHIOPIE

VZW

MINNEVELD 13, 3000 LEUVEN

AAIIIIIII~IIVIII

*11094767*

Vc

behc aar Belc Staal

II

Neergelegd ter griffie der Rechtbank ven Koophandel

te Leuven, de 1 4 JUNI 2011 DE GRIFFIER,

Griffie

Let Us Change Ethiopië

I d e ntificatie n urn me r:

De ondergetekenden,

Johan Vandenbossche Seppe Hendrickx

Arne Swinnen

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 (hierna de "vzw-wet"), met de hiernavolgende statuten.

Titel I.  Benaming, maatschappelijke zetel

Art. 1. De vereniging wordt genoemd: "Let Us Change Ethiopië", afgekort "L.U.C.", Vereniging zonder Winstoogmerk.

Art. 2. Haar maatschappelijke zetel is steeds gevestigd op het grondgebied van de Stad Leuven, binnen het gerechtelijke arrondissement Leuven.

De Vereniging is gevestigd op het adres van Minneveld 13, 3000 Leuven.

De zetel van de vereniging kan worden verplaatst bij beslissing van de Raad van Bestuur naar iedere andere plaats van deze Stad. De Algemene Vergadering zal dan deze wijziging bekrachtigen op haar eerstvolgende vergadering.

Art. 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il.  Doel

Art. 4. Doel van de vereniging.

A. De vereniging heeft tot doel: hulp bieden aan kinderen in de derde wereld.

B. Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt behoren!

ondermeer:

1.Activiteiten organiseren ter bewustmaking, met het oog op fondsenwerving of bekendheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3. Stages aanbieden aan lokale mensen opdat zij zelfstandig hun leven kunnen opbouwen dmv workshops. Ze mag alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel.

De vereniging drijft, tenzij ten occasionele titel binnen de wettelijke grenzen met uitsluitende besteding van de opbrengsten van het doel van de vereniging, geen nijverheids-, handels- of winstgevende activiteiten, en beoogt niet enig stoffelijk voordeel aan haar leden te verschaffen.

Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor de verwezenlijking van haar doel nodig heeft bezitten of verkrijgen, en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Titel III.  Leden

Art. 5. De vereniging telt Werkende en Toegetreden Leden.

A. Werkende Leden.

De Vereniging telt minimum 3 Werkende Leden.

De huidige Werkende Leden zijn in fine van deze coördinatie vermeld.

Ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon of organisatie kan zich schriftelijk kandidaat stellen als Werkend Lid op voorwaarde dat:

-de kandidaat meerderjarig is;

-zijn lidmaatschap betaalt zoals vastgesteld door de Algemene Vergadering, tenzij de Algemene

Vergadering er anders over beslist;

-de doelstelling van de VZW ondersteunt;

-de statuten en het reglement van inwendige orde naleeft;

-deelneemt aan de activiteiten omschreven in Art.4.B.;

Ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Leuven, wordt binnen de maand van de publicatie van huidige coördinatie van de statuten in het Belgisch Staatsblad een lijst neergelegd waarop de Werkende Leden met rijksregisternummer, naam, voornaam, woonplaats en nationaliteit opgenomen zijn, echter onder voorbehoud van wijziging in de loop van het jaar.

De lijst wordt elk jaar aangevuld met de wijzigingen die zich onder de leden hebben voorgedaan, met vermelding van rijksregisternummer, naam, voornaam, woonplaats en nationaliteit.

Eenieder kan kosteloos van deze lijst kennis nemen,

ook op de administratieve zetel: Minneveld 13, 3000 Leuven.

B. Toegetreden leden.

De vereniging telt ook Toegetreden Leden.

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstelling van de VZW ondersteunt en het lidgeld betaalt, bevordert of ondersteunt is toegetreden lid van de Vereniging.

C. De Raad van Bestuur kan op, de door haar te bepalen voorwaarden, andere personen toelaten tot de vereniging als Erelid, Corresponderend Lid, Steunend Lid, Beschermend Lid of Begunstigend Lid.

Art. 6. Toelating der Leden.

A. De kandidaten welke voldoen aan de voorwaarden

omschreven in Art.5.A. én aanvaard warden door de Algemene Vergadering worden Werkend Lid,

Het verzoek tot toelating geschiedt door een gewoon schrijven aan het secretariaat en door de betaling van het lidgeld, tenzij de Algemene Vergadering er anders over beslist. Deze schriftelijke aanvraag geldt ais instemming en akkoord met de statuten en het doel van de vereniging. Aanvaarding van de statuten sluit ook aanvaarding in van de huishoudelijke reglementen en verleent hen enkel de rechten en plichten omschreven in de statuten.

B Als Toegetreden Lid wordt eenieder toegelaten, die als zodanig door de Raad van Bestuur wordt erkend, zonder mogelijkheid van verhaal.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

M06 2.2

Het verzoek tot toelating geschiedt door terugzending van de aansluitingsformulieren en de betaling van hel lidgeld. De enkelvoudige terugzending van die aansluitingsformulieren geldt als instemming en akkoord met de statuten en het doel van de vereniging. Aanvaarding van de statuten sluit ook aanvaarding in van de huishoudelijke reglementen

en verleent hen enkel de rechten en plichten omschreven in de statuten .

Toetreding als Toegetreden Lid houdt géén stemrecht in, in de Algemene Vergadering of welk orgaan ook.

C. De Raad van Bestuur bepaalt voorwaarden waaronder andere personen toegelaten worden tot de

vereniging als Erelid, Corresponderend Lid, Steunend Lid, Beschermend Lid of Begunstigend Lid.

Dit lidmaatschap houdt géén stemrecht in, in de Algemene Vergadering of welk orgaan ook.

Art. 7. Ontslag

A. Algemeen toepasselijke regels.

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden, zonder dat de eventueel al betaalde bijdrage hem of haar

terug verschuldigd is.

Het ontslag wordt de Raad van Bestuur ter kennis gebracht.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege in geval van overlijden, faillissement of onbekwaamheid, tijdelijke

dan wel definitieve.

B. Werkende Leden.

1.Men verliest hei lidmaatschap als Werkend Lid door ontslag of uitsluiting.

Een Werkend Lid kan steeds ontslag nemen bij aangetekend schrijven gericht aan de secretaris of

verklaring in de Algemene Vergadering, vastgesteld in de notulen.

Behoudens andersluidende termen wordt het ontslag geacht in te gaan een maand na schrijven of Algemene Vergadering.

2.Het lidmaatschap van het Werkende Lid dat geen bijdrage betaalt voor het lopend jaar binnen de door de Algemene Vergadering gestelde termijn, wordt opgeschort bij schriftelijke aanmaning tot regularisatie, en bij gebreke daaraan binnen de maand te voldoen, geacht ontslag in te houden.

De Algemene Vergadering kan besluiten tot aanvaarding van dat ontslag, maar het ook weigeren.

3.De Algemene Vergadering kan besluiten tot uitsluiting van een Werkend Lid, op voorstel van het Bestuur of op verzoek van minstens één zesde der Werkende Leden, met twee derde der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, in een bijzonder besluit, nadat het lid is verhoord of opgeroepen.

Opgave van redenen is niet vereist.

De Algemene Vergadering kan deze bevoegdheid delegeren aan de Raad van Bestuur in zaken waarin een lid handelt in strijd met de statuten.

De Raad van Bestuur beslist in dat geval volgens hoger gestelde normen.

Afwezigheid na oproeping over een voorstel van uitsluiting betekent steeds van rechtswege uitsluiting.

Uittredende en uitgesloten leden en. hun rechtverkrijgenden kunnen nooit aanspraak maken op het vermogen van de vereniging noch teruggave van de gestorte bijdragen of aanbrengsten vorderen.

Het lid dat goederen aanbrengt kan echter bedingen dat het aangebrachte in geval van ophouden van. bestaan van de vereniging, uittreding of uitsluiting, wordt teruggegeven.

In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of .afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris vorderen.

C.Toegetreden Leden.

1.Het lid dat geen bijdrage betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

2.Etk lid kan zich bovendien steeds bij gewoon schrijven aan de Secretaris uit de Vereniging terugtrekken, met onmiddellijke ingang.

3.Men verliest het lidmaatschap als Toegetreden Lid daarenboven door uitsluiting (door Algemene Vergadering volgens de sub B bedoelde procedure), afwezigheid of ontstentenis of intrekking van erkenning door de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Titel IV.  Bijdragen

Art. 8. De door de leden jaarlijks verschuldigde bijdrage mag niet hoger zijn dan 1 Euro, geïndexeerd op basis van de index de consumptieprijzen,met als basisindex deze van januari 2004.

De bijdrage is opeisbaar binnen de 14 dagen na de kennisgeving van het bedrag ervan door de Raad van Bestuur aan de leden.

Het totaal van de bijdrage der Werkende Leden is begrensd tot hetzelfde bedrag, maar wordt jaarlijks bepaald door de Algemene Vergadering.

Titel V.  Algemene Vergadering

Art. 9.

A. De Algemene Vergadering bestaat uit aile Werkende Leden en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Algemene Vergadering.

Van rechtswege is dit de Voorzitter van de Raad van Bestuur of bij ontstentenis de Ondervoorzitter of de oudste aanwezige bestuurder.

B. Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen,en mét toestemming van de Voorzitter, zich richten tot de vergadering.

C. De Voorzitter, en in geval van zijn verhindering, de Ondervoorzitter of.oudsté aanwezige bestuurder

die hem vervangt, is ondermeer belast met:

1.Het voorzitten van de Algemene. Vergaderingen en de Raad van Bestuur. Als voorzitter doet hij de besluiten van de Algemene Vergadering, de Raad van Bestuur en de verschillende comités uitvoeren. Hij ondertekent aile akten, processen-verbaal, notulen en aile stukken samen met een andere dignitaris hetzij de Secretaris voor de administratieve en de Penningmeester voor de financiële stukken.

2.De Ondervoorzitter staat de Voorzitter bij in de uitoefening van zijn functies en vervangt hem in eerste instantie in geval van afwezigheid.

3.Het bijeenroepen van de Algemene Vergadering.

D. De Secretaris is ondermeer belast met:

1.De verantwoordelijkheid voor de goede gang van zaken in verband met de door de wet voorziene publicatiemaatregelen en voor de neerlegging van documenten bij officiële instanties.

2.Hij stelt de verslagen van de Algemene Vergadering en van de Raad van Bestuur op en houdt ze bij en een speciaal register. Hij ziet er tevens op toe dat ze van de reglementaire handtekeningen worden voorzien. 3.Hij bewaart tevens alle verslagen en documenten die verband houden met het leven van de vereniging. 4.Hij ondertekent en verstuurt de oproepingen en stelt de briefwisseling op.

Art. 10. De Algemene Vergadering vertegenwoordigt alle leden. Regelmatig bijeengekomen, gelden haar besluiten ook voor de afwezige, niet stemmende of tegenstemmende leden.

Zij beraadslaagt en besluit in aile zaken die de vereniging aanbelangen en niet tot de specifieke of residuaire bevoegdheid van de Raad van Bestuur behoren.

De Algemene Vergadering kan alle bevoegdheden aan de Raad van Bestuur overdragen met uitzondering van de wijzigingen van de statuten, benoeming en ontslag van bestuurders, goedkeuringen van begrotingen en rekeningen, uitsluitingen van leden en de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn ondermeer dezé vastgesteld door de Statuten én in

de wet en inzonderheid:

1.het wijzigen van de statuten en het recht de ontbinding van de vereniging uit te spreken met inachtneming

van de wettelijke beschikkingen ter zake;

2.het benoemen en ontslaan van de bestuurders;

3.het goedkeuren en kwijten van de jaarlijkse begroting en de rekeningen en de bepaling van het lidgeld;

4.het uitsluiten van leden;

5.het uitoefenen van alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten.

Art.11. Alle Werkende Leden worden samen uitgenodigd op de Algemene Vergadering door de Voorzitter

van de Algemene Vergadering bij gewoon schrijven tenminste acht dagen voor de vergadering verstuurd op het

adres opgegeven door het lid aan de Secretaris.

Ieder Werkend Lid heeft enkelvoudig stemrecht en kan bij afwezigheid een schriftelijke volmacht geven aan een ander stemgerechtigd lid. Elk aanwezig lid kan slechts één gevolmachtigde stem vertegenwoordigen.

MOq 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

De Algemene Vergadering wordt gehouden op de plaats vermeld in de uitnodiging.

Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd.

Zij komt minstens eenmaal per jaar samen,in het eerste kwartaal.

Art.12. Een Buitengewone Algemene Vergadering kan samengeroepen worden wanneer één zesde van de werkende leden erom verzoeken of wanneer de voorzitter wegens hoogdringendheid dit nodig acht.

Art.13.

A. Alle Werkende Leden hebben op de Algemene Vergadering gelijk enkelvoudig stemrecht.

B. Om geldig te kunnen stemmen is géén aanwezigheidsquorum van twee derden der stemgerechtigden vereist, de volmachten inbegrepen, uitgenomen in deze gevallen waarin de wet of statuten daartoe verplichten.

De beslissingen worden genomen met een eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of .vertegenwoordigde leden, die minstens één derde van het ledenaantal bedragen, behalve in de gevallen waarin er anders wordt beslist door de wet of de onderhavige statuten. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter, of de Bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend.

C. Een tweederde meerderheid is nodig voor de punten 1 en 4, vermeld in Art.10. van deze statuten, met een minimale aanwezigheid van tweederde der leden, en zo dit niet bereikt wordt,- op een daaropvolgende vergadering te houden minstens 15 dagen na de eerste vergadering over dezelfde agenda.

Art. 14. Alle stemmingen zijn geheim.

Art. 15. De Algemene Vergadering kan enkel beslissingen nemen voor punten vermeld op de dagorde. Deze wordt afgesloten veertien dagen voor de vergadering.

Ieder lid kan agendapunten inschrijven op de dagorde, dit door een gewoon schrijven aan het administratief secretariaat.

Tijdens de vergadering kunnen bij de rubriek varia nog punten behandeld worden, indien de helft van de vergadering hiermee akkoord gaat, uitgenomen voor de punten bepaald in Art.10. van de statuten.

Art. 16. De besluiten van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in een Notulenregister die ondertekend worden door de Voorzitter en de Secretaris.

Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar aile leden er zonder verplaatsing inzage kunnen van nemen.

Titel VI.  Raad van Bestuur

Art.17. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die minstens uit drie leden en maximaal uit twaalf bestaat, die benoemd en herroepbaar zijn door de Algemene Vergadering en gekozen worden onder de Werkende Leden. Hun mandaat duurt 2 jaar.

Zij zijn herbenoembaar.

De kandidaten die het vereiste quorum bereiken zijn verkozen voor zover er nog mandaten te begeven zijn. Is het aantal stemmen gelijk en onder het beding dat er nog te begeven mandaten beschikbaar zijn en voor zover zij het vereiste quorum hebben bereikt, dan dient er een tweede stemronde gehouden voor die kandidaten alleen; is het aantal stemmen vooralsnog gelijk dan bepaalt het lot wie het mandaat zal bekleden.

Art.18.

A. De Raad van Bestuur benoemt onder zijn leden de verschillende functies vermeld in het Reglement van Inwendige Orde. Elk bestuursraadslid kan zich voor een mandaat kandidaat stellen. Bij belet van de Voorzitter worden zijn functies waargenomen door de Ondervoorzitter of door de oudste aanwezige bestuurder.

B. Op de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur na de Algemene Vergadering worden de dignitarissen van de vereniging geïnstalleerd . De dignitarissen vervullen volgende functies : één voorzitter, één ondervoorzitter, één secretaris en één penningmeester. Zij vormen samen het Bestuurscomité. Aan het Bestuurscomité worden aile bevoegdheden toegekend nodig voor de dagelijkse uitoefening van haar taak. De leden van het Bestuurscomité hebben macht van handtekening.

Hun mandaat is kosteloos; de bestuurskosten worden echter terugbetaald.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

C. Bij het openvallen van een mandaat wordt een voorlopige Bestuurder benoemd om het mandaat van diegene die hij vervangt te beëindigen. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

D. Voor ontslag en uitsluiting gelden dezelfde regels als voor ontslag en uitsluiting van Werkende Leden (Art.7.).

Art. 19. De Raad van Bestuur vergadert, na oproeping door de Voorzitter, zoveel als het belang van de Vereniging het vereist, en ook binnen de 14 dagen na een daartoe strekkende verzoek van twee Bestuurders.

De Raad wordt voorgezeten door de Voorzitter, en bij diens afwezigheid de Ondervoorzitter of de oudste aanwezige bestuurder.

De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of op elke andere plaats in België aangewezen in de oproepingsbrief.

De vergadering kan slechts geldig vergaderen indien de helft van de Bestuurders aanwezig zijn.

De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders.

Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter, of de bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend.

Van elke vergadering worden door de Secretaris notulen opgesteld, getekend door de Voorzitter en Secretaris, en bewaard in een Notulenregister dat toegankelijk is overeenkomstig de wet voor de Werkende Leden.

Voor derden geldt dit recht niet.

Bij hoogdringendheid kunnen besluiten genomen worden bij éénparig schriftelijk akkoord van de Bestuurders, op schrift gerealiseerd op welke technische wijze ook.

Indien een Bestuurder op rechtstreekse of onrechtstreekse wijze een belang heeft dat tegenstrijdig is met dat van de vereniging, moet hij dat mededelen aan de andere Bestuurders, voor de Raad van Bestuur een besluit neemt.

De Bestuurder met het tegenstrijdige belang

verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming waarop het punt

betrekking heeft.

Art. 20.

A. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren, te besturen en in rechte te vertegenwoordigen

Hij kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is of ongeacht alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten, alle akten en contracten stellen en afsluiten; minnelijke schikkingen treffen; alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen of verkopen; leningen afsluiten; huurcontracten afsluiten; subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden; aan alle rechten verzaken; alle machten verlenen aan de door hem aangewezen mandatarissen; de vereniging in rechte vertegenwoordigen zowel ais eiser dan als verweerder.

Hij kan eveneens alle sommen en waarden innen; alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen; rekeriingen openen bij de bank of post; op voornoemde rekeningen alle verrichtingen doen zoals het opvragen van gelden door uitgifte van cheques of overschrijvingsorders, alle door de vereniging betaalde sommen betalen; bij de post, douane en de spoorwegmaatschappij alle al dan niet aangetekende of verzekerde brieven, telegrammen en colli's afhalen; alle postwissels of kwijtingen innen.

Hij stelt eveneens alle vergoedingen en bezoldigingen vast. Hij kan ook lasthebbers of volmachtdragers aanstellen voor bepaalde handelingen.

B. De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun Ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het Verenigingsdossier ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Uit de stukken moet in ieder geval blijken of de persoon die de vereniging vertegenwoordigt, deze vertegenwoordigt afzonderlijk, dan wel samen, dan wel wat zijn bevoegdheden zijn.

C. De Penningmeester houdt een dubbele boekhouding bij die voldoet aan de Wet op de Jaarrekeningen.

Zodra er echter één verrichting meer dan 250.000 Euro bedraagt, er 5 voltijdse personeelsleden zijn, of het jaaromzetcijfer 1 miljoen Euro overschrijdt, is de aanstelling van een commissaris verplicht mét de bevoegdheden conform de wet op de VZW's.

MOD 2.2



Voorbehouden aan net Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

Art. 21. De Bestuurders nemen, In de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Ze zijn echter wel verantwoordelijk voor persoonlijk aangegane verbintenissen die strijdig zijn met de statuten of met het Reglement van Inwendige Orde.



Art. 22. De Raad van Bestuur bereidt alle werkzaamheden voor die nodig zijn om de Algemene Vergadering : in goede werking te laten verlopen. Zij draagt er zorg voor dat de dagorde van de Algemene Vergadering duidelijk en volledig wordt opgesteld, en zij verricht alle voorbereidende werkzaamheden die daarvoor nodig blijken.

Titel VII.  Reglement van Inwendige Orde

Art. 23. Een Reglement van inwendige Orde zal jaarlijks door de Raad van Bestuur ter goedkeuring aan de

. Algemene Vergadering voorgelegd worden. "

Wijzigingen kunnen met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen aangebracht worden.

Titel VIII.  Diverse bepalingen

Art. 24. Het dienstjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december.

Art. 25, De Vereniging zal inkomsten werven uit Lidgelden, steungelden, sponsoring,de opbrengst van activiteiten, en op welke wijze ook, welke de wet toelaat.

Art. 26. De rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting van het volgend dienstjaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die zal gehouden i worden in de loop van het eerste kwartaal, tenzij door de Raad van Bestuur anders beslist wordt.

Art. 27. De Algemene Vergadering zal zonodig een Commissaris aanwijzen belast met de verificatie van de rekeningen. Hij wordt benoemd voor vier jaar en is herkiesbaar.

Art. 28. Bij ontbinding wijst de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten, alsook de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden.

Titel IX.  Overgangsbepalingen

Art. 29. De Algemene Vergadering heeft heden tot bestuurder verkozen :

Johan Vandenbossche

Algemene Vergadering heeft heden tot Penningmeester verkozen :

Arne Swinnen

Algemene Vergadering heeft heden tot Secretaris verkozen

Seppe Hendrickx

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering, gehouden te Leuven op 07/06/2011

" De voorzitter: Johan Vandenbossche

De penningmeester: Arne Swinnen

De secreatris: Seppe Hendrickx

Op de laatste biz. van Luir B vermelden : RFeto : Neem en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de psrso(o)nlenl bevoegd de Vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LET US CHANGE ETHIOPIE, AFGEKORT : L.U.C.

Adresse
MINNEVELD 13 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande