LEUVENSE REDDINGSCLUB, AFGEKORT : LERC

Association sans but lucratif


Dénomination : LEUVENSE REDDINGSCLUB, AFGEKORT : LERC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 439.831.949

Publication

25/06/2014
ÿþ MoD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

V.

behi

aai

Bet

stat

NEERGELEGD

16 JUNI 201it

Griffie Rechtbank van Koophandel

(riffip te Leuven.

11111111R111.11110111111

Ondernemingsnr : 439.831.949

Benaming

(voluit) : Leuvense Reddingsclub

(verkort) : LERC

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Gemeenteplein 26, 3010 Kessel-Lo (Leuven)

Onderwerp akte : Wijziging statuten na de Algemene Vergadering van 20 maart 2013

STATUTEN

HOOFDSTUK 1. BENAMING, ZETEL, DOEL EN DUUR

Artikel 1. Naam

De vereniging zonder winstoogmerk, opgericht op 17 mei 1989, draagt de benaming "Leuvense Reddingsclub", afgekort "LERC" en is opgericht op grond van de wet van 27/06/1921 betreffende de' verenigingen zonder winstoogmerk, zoals gewijzigd door de wetten van 02/05/2002 en 22/12/2003.

Artikel 2. Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Leuven en kan door beslissing' van de algemene vergadering met een meerderheid en quorum vereist voor de statutenwijziging, binnen de Leuvense agglomeratie verplaatst worden.ledere wijziging van de zetel buiten de Leuvense agglomeratie moet binnen de maand gepubliceerd worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De zetel is gevestigd te Gemeenteplein 26, 3010 Kessel-Lo.De vereniging kan plaatselijke afdelingen en clubs oprichten en/of erkennen.

Artikel 3. Doel

De vereniging heeft tot doel, buiten alle politieke of confessionele strekkingen om, het bevorderen van de reddingssport alsook van de studie en documentatie, de vorming en educatie van het reddend zwemmen in het algemeen en zal er voor de vermaatschappelijking hiervan alle initiatieven nemen die toelaten dit doel te bereiken.De Leuvense Reddingsclub wil de reddingssport en de veiligheid van de watersportbeoefenaar optimaliseren en zo breed mogelijk ondersteunen. De vereniging wil tevens bijdragen tot de preventie van' verdrinkingsongevallen. Om dit doel te bereiken zal onder meer een permanente samenwerking op gang gebracht worden tussen de Vlaamse Reddings Federatie (RedFed) en alle instanties die de beoefening van het zwemmen, de beoefening van de watersport, de waterveiligheid en de reddingssport promoten. Daarenboven verbindt de vereniging zich ertoe voor al haar leden jaarlijks een lidmaatschapsbijdrage te betalen aan de Vlaamse Reddings Federatie, waarvan ze de doelstellingen en de reglementen onderschrijf#. Al worden winstoogmerken uitgesloten, toch zal de vereniging binnen de bepalingen der wet, alle bijkomende soortgelijke zaken en belangen behartigen die voor de vereniging onmisbaar of nuttig zijn wat haar leven, haar ontwikkeling en het bereiken van haar doel nastreeft. Zij zal alle roerende en onroerende goederen die tot het verwezenlijken van haar doel nodig zijn, mogen kopen, verkrijgen en bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in voile eigendom.; Zij mag samenwerken met verenigingen en ondernemingen die voor haar doelstellingen nuttig kunnen zijn.' Daarnaast kan de vereniging aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de, verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige; commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de ' opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.Het wijzigen van het doel van de vereniging behoort tot de bevoegdheid van de algemene vergadering. Hiervoor is een 213de aanwezigheid nodig van de stemgerechtigde leden en een 415de meerderheid van de aanwezige stemgerechtigden vereist.lndien de aanwezigheidsvereiste niet bereikt is moet minstens 15 dagen gewacht worden om een tweede vergadering samen te roepen. Tijdens deze vergadering is. er geen aanwezigheidsvereiste voorzien. Wel blijft de vereiste voor een 415de meerderheid van de aanwezige stemmen vereist.

Artikel 4. Duur

Op de laatste blz, van Luik B vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOU 2.2

De LERC is opgericht voor een onbeperkte duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden in de vormen en de voorwaarden door de statuten en de wet vereist.

HOOFDSTUK 2. LEDEN, ONTSLAG EN VERPLICHTINGEN

Artikel 5. Leden

Het aantal leden is onbeperkt. De vereniging bestaat uit toegetreden leden, effectieve of werkendè leden en

steunende leden. Er moeten minstens drie effectieve leden zijn.

A.Effectieve leden

Effectieve of werkende leden zijn de oprichters van de vereniging en ieder persoon die door de algemene

vergadering, na beslissing bij twee derde (2/3de) meerderheid, als zodanig wordt aanvaard. Men moet minstens

18 jaar oud zijn, Belg zijn en/of lid van één van de lidstaten van de Europese Gemeenschap. Ieder effectief lid

heeft één stem op de algemene vergadering. Het aantal is niet beperkt doch mag niet minder dan vijf bedragen.

De volgende personen zijn oprichters van de vereniging: Vervaecke Harald, De Krock Ann, Baert Lieve,

Strosse Jan, Van den Weghe Xavier en Willem se Jeannine.

B.Toegetreden leden

Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen de aangesloten leden en de steunende leden,

1.Aangesloten leden

Worden als aangesloten lid aanvaard, personen die het vereiste lidmaatschapsbijdrage betalen. Binnen de

categorie van aangesloten leden zijn er competitieve en recreatieve leden.

2.Steunende leden

Hierin worden de ereleden en de beschermende leden gerangschikt,

a)Ereleden zijn personen, vennootschappen of instellingen die wegens hun werking of verdiensten, tot de

bloei en de ontwikkeling van de vereniging bijdragen of hebben bijgedragen.

b)Beschermende leden zijn personen, vennootschappen of instellingen die door materiële of financiële

bijdrage meewerken tot het bereiken van het doel van de vereniging.

c)Alle andere natuurlijke en/of rechtspersonen, aanvaard door de vereniging.

De toegetreden leden hebben geen enkele persoonlijke verplichting ten opzichte van de verbintenissen van

de LERC. De algemene vergadering wordt enkel gevormd door de effectieve leden. De aangesloten leden

kunnen de algemene vergadering ook bijwonen en hebben dan enkel een raadgevende stem.

Artikel 6. Lidmaatschap

Een persoon verkrijgt het lidmaatschap van de vereniging als toegetreden lid na storting van een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage.Een toegetreden lid kan effectief lid worden na aanvaarding door de algemene vergadering en na inschrijving in het ledenregister. Een effectief lid behoudt zijn statuut als effectief lid indien hij/zij jaarlijks een lidmaatschapsbijdrage stort dat minstens gelijk is aan dat van een aangesloten lid. Hij verliest evenwel het statuut van effectief lid indien hij afwezig is op drie opeenvolgende algemene vergaderingen zonder hiervan de voorzitter en/of secretaris te hebben verwittigd, of geen jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage te hebben betaald zoals bedoeld in artikel 8.2. Ieder effectief lid kan voorlopig aanvaard worden door de raad van bestuur tot de eerstvolgende algemene vergadering waar de aanvaarding door de algemene vergadering als eerste punt op de dagorde geplaatst wordt.

Artikel 7. lidgelden

Alle leden hebben de verplichting een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage te betalen waarvan het bedrag wordt vastgesteld door de algemene vergadering. Voor de toegetreden leden bepaalt de raad van bestuur de jaarlijks te betalen bijdragen,

Artikel 8. Ontslag

1.De leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken, of per gewone of per aangetekende brief hun ontslag te geven aan de voorzitter van de raad van bestuur.

2.Wordt als ontslag nemend geacht, het lid dat de verschuldigde bijdrage niet betaalt binnen de maand nadat een tweede schriftelijke aanmaning ter betaling van zijn bijdrage zonder gevolg is gebleven.

3.De uitsluiting van een effectief lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering met een meerderheid van tweederde der uitgebrachte stemmen. De uitsluiting of schrapping van een toegetreden lid wordt uitgesproken door de raad van bestuur, bij gewone meerderheid, waarbij minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien dit quorum niet bereikt is, zal een tweede algemene vergadering moeten opgeroepen worden en deze zal geldig kunnen beslissen wat ook het aantal aanwezige leden is. Tussen de eerste en de tweede algemene vergadering moeten minimum 15 dagen zijn.

4.De raad van bestuur mag tot aan de algemene vergadering de leden schorsen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten of het huishoudelijk reglement of indien zij de goede naam van de LERC hebben aangetast. Deze beslissing wordt genomen bij unanimiteit van de bestuursraad waarop minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

5.1-let ontslagnemend lid of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit, noch op de teruggave van lidmaatschapsbijdragen. Zij zijn onbevoegd mededelingen van rekeningen, verzegeling van goederen of het opmaken van een inventaris te eisen.

3

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK 3. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9. Samenstelling

De algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging en is samengesteld uit alle effectieve leden van de vereniging. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn/haar afwezigheid door de eerste ondervoorzitter.

Artikel 10. Samenstelling

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn;

1.Het wijzigen van de statuten.

2.De benoeming en de afzetting van de bestuurders.

3.De kwijting aan de bestuurders en de rekeningnazichters.

4.De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting.

5.De ontbinding van de vereniging.

6.De aanvaarding en de uitsluiting van een effectief lid.

7.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk (VSO).

B,Alle gevallen waarin de statuten dit voorzien.

Alle bevoegdheden die in de wet of de statuten niet toegekend zijn aan de algemene vergadering vallen

onder de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Artikel 11. Vergaderkalender

De effectieve leden van de vereniging worden minstens eenmaal per jaar door de raad van bestuur samengeroepen. Telkens als het belang van de vereniging dit vereist en wanneer één vijfde van de effectieve leden erom verzoeken kan een buitengewone algemene vergadering plaatsvinden. Tussen de eerste en de tweede algemene vergadering moeten minimum 15 dagen zijn. Tevens dient elk voorstel dat ondertekend wordt door één twintigste van de effectieve leden op de dagorde geplaatst te worden.

Artikel 12. Uitnodiging en vertegenwoordiging

De effectieve leden worden door de raad van bestuur uitgenodigd om de algemene vergadering bij te wonen. De uitnodiging wordt gedaan door middel van een schrijven dat minstens 14 dagen voor de vergadering dient verstuurd te worden. De uitnodiging maakt verplichtend melding van de dagorde. Toegetreden leden kunnen door de raad van bestuur worden uitgenodigd door middel van een gewoon schrijven en hebben enkel een raadgevende stem. Een effectief lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. De vertegenwoordiging gebeurt schriftelijk en de vertegenwoordiger moet gedurende de algemene vergadering deze stemprocuratie kunnen tonen.

Artikel 13, Stemming

Een effectief lid heeft op de algemene vergadering een stem.De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waar anders voorzien is door de wet of de onderhavige statuten. In geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem/haar vervangt, doorslaggevend.Punten welke niet op de dagorde voorkomen kunnen niet ter bespreking of stemming aanvaard worden, behalve indien de voorzitter der vergadering deze punten zou toelaten onder de hoofding "diversen".De stemming op de algemene vergadering zijn geheim telkens wanneer het personen betreft of als minstens 5 effectieve leden hierom vragen.

Artikel 14. Ontbinding, Wijziging der statuten

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de wijziging van de statuten indien er een 213de aanwezigheid is van de stemgerechtigde leden en een 213de meerderheid bereikt is. Indien de aanwezigheidsvereiste niet bereikt is, moet minstens 15 dagen gewacht worden om een tweede vergadering samen te roepen. Tijdens deze vergadering is geen aanwezigheidsvereiste voorzien. Er is wel een meerderheid vereist van 213de van de aanwezige stemgerechtigden.De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging indien er een 2/3de aanwezigheid is van de stemgerechtigde leden en een 415de meerderheid bereikt is. Indien de aanwezigheidsvereiste niet bereikt is, moet minstens 15 dagen gewacht worden om een tweede vergadering samen te roepen. Tijdens deze vergadering is geen aanwezigheidsvereiste voorzien. Er is wel een meerderheid vereist van 4/5de van de aanwezige stemgerechtigden

Artikel 15. Notulen

De notulen van de algemene vergadering worden bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de effectieve leden ter inzage beschikbaar die op aanvraag en op hun kosten een afschrift kunnen ontvangen,

HOOFDSTUK 3. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16. Bepaling

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die de vereniging als college vertegenwoordigt in

en buiten rechte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 17 . Samenstelling

De raad is samengesteld uit minstens drie bestuurders, die benoemd worden en herroepbaar zijn door de

algemene vergadering en gekozen worden onder de effectieve leden. Met een tweederde meerderheid der

uitgebrachte stemmen kan de algemene vergadering de aanstelling van de bestuurders herroepen. De raad

beslist geldig zodra de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.De leden van de raad van bestuur

worden rechtstreeks verkozen of aangeduid voor de volgende opdrachten:

1. Voorzitter (1)

2.0ndervoorzitters (max 3)*

3. Secretaris (1)

4.Penningmeester (1)

5.Sportcotirdinator (1)

fi.

Jeugdcoördinator (1)

7. Leden

*: de functie van Iste, 2de en 3de ondervoorzitter wordt bepaald in functie van het behaalde stemmenaantal.

Eventueel kunnen bijkomende functies in de schoot van de raad van bestuur worden geschapen. De leden zijn jaarlijks afzetbaar door de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur en wel om de volgende redenen: in geval het lid blijk geeft van onverschilligheid of in geval deze daden zou verrichten die de goede naam van de LERC in opspraak zou kunnen brengen of indien deze drie opeenvolgende bestuursvergaderingen afwezig is zonder gemotiveerde en voorafgaandelijke redenen ter kennis gebracht aan de voorzitter en/of secretaris.

Artikel 18. Duur van het mandaat

Het mandaat van een lid van de raad van bestuur wordt voor de duur van vier jaar toegekend. In geval van ontslagneming, en zo onder meer vermeld in artikel 8 der statuten, bij overlijden of uitsluiting, kan het bestuur onmiddellijk voorzien in de vervanging en dit bij gewone beslissing; de eerstvolgende algemene vergadering dient deze vervanging te bekrachtigen.De stemmingen zijn geheim telkens wanneer het personen betreft. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waar anders voorzien is door de wet of de onderhavige statuten. In geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hemlhaar vervangt, doorslaggevend,

Artikel 19. Benoeming

De kandidaturen voor de raad van bestuur worden schriftelijk medegedeeld aan de voorzitter van de raad van bestuur en/of secretaris van de LERC, ten laatste de dag van de algemene vergadering en worden voorgebracht ter stemming op de algemene vergadering door de voorzitter.

Artikel 20, Beraadslaging en beslissing

De beslissingen van de bestuursraad worden genomen met de meerderheid der stemmen van tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de ondervoorzitter die hem vervangt doorslaggevend.Het bestuur kan slechts geldig beraadslagen als minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De vertegenwoordiging van een bestuurder gebeurt schriftelijk en dient bij de raad van bestuur toe te komen uiterlijk de werkdag voorafgaand aan het houden van de raad van bestuur. Eén aanwezig bestuurder kan slechts één ander bestuurder vertegenwoordigen.Als niet de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een nieuwe bestuursvergadering bijeengeroepen worden en de nieuwe vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het aanwezig of vertegenwoordigt deel van het bestuursledenaantal.

Artikel 21. Vergadering

De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van zijn voorzitter welke ertoe gehouden is een vergadering bijeen te roepen binnen de maand na het verzoek van drie bestuurders. De uitnodiging vermeldt de dagorde en wordt ten minste acht dagen vàôr de vergadering verstuurd. Punten die niet op de dagorde voorzien zijn kunnen niet ter bespreking aangenomen worden ten ware de voorzitter deze onder de rubriek "diversen" ter bespreking zou toelaten. Het verslag van de vergadering wordt opgemaakt en verstuurd naar de leden van de raad van bestuur en naar de effectieve leden binnen de maand na de vergadering van de raad van bestuur.

Artikel 22. Bevoegdheid

De raad van bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij kan ondermeer zonder dat deze opsomming beperkend is, of ongeacht alle andere machten die voortvloeien uit de wet of statuten, alle akten en oontracten stellen en afsluiten, minnelijke sohikkingen treffen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, huurcontracten van om het even welke duur afsluiten, legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, aan alle rechten verzaken, alle machten verlenen aan door hem aangewezen mandatarissen die lid zijn, de vereniging in rechten vertegenwoordigen, zowel als eiser dan als verweerder. De raad mag personeel van de vereniging benoemen en herroepen, aile sommen en waarden innen; alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen; rekeningen openen bij banken; op voornoemde rekeningen alle verrichtingen doen zoals het opvragen van de gelden door uitgifte van cheques, overschrijvingen of transferorders of elk ander betalingsmandaat; een banksafe in huur nemen; bij de post, douane,

<, r

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

spoorwegmaatschappij alle aangetekende of niet aangetekende of verzekerde brieven, telegrammen en colli's afhalen, alle postwissels of postassignaties of kwijtingen innen, Deze opsomming is aanwijzend en niet beperkend. De voorzitter, de secretaris en de penningmeester beschikken automatisch over de maatschappelijke handtekening. De raad van bestuur bepaalt welke andere personen ook de maatschappelijke handtekening zullen mogen hebben, één en ander met de toepassing van de beperkingen hiervoor vermeld in het huishoudelijk reglement.

Artikel 23, Aansprakelijkheid

De leden van de raad van bestuur zijn volgens gemeen recht niet verantwoordelijk voor de door hen bedreven fouten in de uitoefening van hun ambt. Door hun beheer nemen zij geen enkele persoonlijke verplichting op ten opzichte van de verbintenissen van de LERC. De vereniging is verbonden door de handelingen van de raad van bestuur,van de bestuurders of van de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verbintenis aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging: hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. De interne aansprakelijkheid wordt geregeld naar het gemeen recht en naar het huishoudelijk reglement.

Artikel 24. Bezoldiging

De leden van de raad van bestuur en van de algemene vergadering genieten geen enkele bezoldiging. Zij

kunnen evenwel een verplaatsingsvergoeding of een ander onkostenvergoeding toegekend krijgen.

Artikel 25. Dagelijks bestuur

De algemene vergadering keurt een dagelijks bestuur goed dat bestaat uit de voorzitter, de secretaris en de penningmeester, Het dagelijks bestuur is gemachtigd tot het nemen van dringende beslissingen, die onmiddellijk dienen voorgelegd te worden op de volgende vergadering van de raad van bestuur, Overeenkomstig de wet hebben de personen die deel uitmaken van het dagelijks bestuur de hoedanigheid van orgaan en handelt als college bij 2/3de meerderheid.

De voornaamste taken van het dagelijks bestuur zijn:

" Het verzorgen en het coordineren en afwerken van de diverse vergaderingen en het uitvoeren van de haar opgedragen beslissingen.

" Het volgen van de dagelijkse werking van de LERC.

" De aansprakelijkheid uit hoofde van het dagelijks bestuur wordt bepaald overeenkomstig de algemene regels van de lastgeving.

HOOFDSTUK 5. HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Artikel 26. Huishoudelijk reglement

Het huishoudelijk reglement werd door de raad van bestuur aan de algemene vergadering voorgelegd en goedgekeurd. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering aan dit reglement worden bekrachtigd of vernietigd met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, nadat de wijziging door de raad van bestuur werd goedgekeurd. Door het toetreden tot de LERC verbindt elk lid zich ertoe zioh te onderwerpen aan het huishoudelijk reglement. Door het aanvaarden dezer statuten verbinden alle leden er zich uitdrukkelijk toe, generlei rechtsvorderingen in te stellen betreffende de toepassing van de statuten of het huishoudelijk reglement.

HOOFDSTUK 6. BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 27. Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december. Bij uitzondering zal het eerste boekjaar

aanvangen op de stichtingsvergadering en eindigen op 31 december 1989.

Artikel 28. Rekeningen, Begroting

De jaarrekening van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgend dienstjaar, zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering. Dit zal gebeuren ten laatste 6 maanden na afsluiting van het boekhoudkundig jaar (in juni ten laatste). De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van de wet op de vzw. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel 29. Rekeningnazichters

De algemene vergadering zal twee rekening nazichters aanwijzen belast met het nazicht van de rekeningen van de vereniging en het overleggen van een jaarverslag. Zij worden benoemd voor vier jaar en zijn herkiesbaar.

HOOFDSTUK 7. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 30. Ontbinding en vereffening

r

M0G 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bij de ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten, alsook de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden. Deze bestemming zal noodzakelijk moeten plaatsgrijpen ten voordele van een gelijkaardige instelling, of een belangeloos doel. Deze beslissing, alsmede de naam, het beroep en adres van de vereffenaars, zulten in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden. Aan de griffie van de Rechtbank van Koophandel zal een kopie worden verstuurd.

Artikel 31, Verwijzing

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, wordt verwezen naar de wet van 27106/1921 inzake de vereniging zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wetten van 02/05/2002, 1610512003, 22/12/2003 en het Koninklijk Besluit van 02/04/2003.

HOOFDSTUK 8. DOPING

Artikel 32. Dopingcontrole

De Leuvense Reddingsclub volgt de bepalingen van het decreet van 27 maart 1991 inzake medisch verantwoorde sportbeoefening (MVS). Ze zal hiervoor de Vlaamse Regering de garantie verlenen dat aile maatregelen om MVS te bevorderen en te waarborgen voor haar leden genomen zijn. Ze zal samenwerken met de Vlaamse Regering om de negatieve omstandigheden qua fysieke integriteit of psychisch welzijn van haar leden te voorkomen om de disciplinaire maatregelen te doen naleven,

HOOFDSTUK 9, DECREET NIET-PROFESSIONELE SPORTBEOEFENAAR

Artikel 33. Niet-Professionele Sportbeoefenaar

Het Decreet van 24 juli 1996 houdende vaststelling van het statuut van de niet-professionele

sportbeoefenaar wordt volledig nageleefd.

HOOFDSTUK 10. EUROPEES VERDRAG `RECHTEN VAN DE MENS' EN INTERNATIONAAL VERDRAG 'RECHTEN VAN HET KIND'

Artikel 34. Algemene bepalingen

Het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag betreffende de Rechten van het Kind zijn volledig van toepassing in de werking van de vereniging. De vereniging eerbiedigt de regels van de democratie.

EINDE DER STATUTEN - Wijzigingen goedgekeurd door de algemene vergadering van 20 maart 2013.

Op de Algemene Vergadering van 20 maart 2013 en 14 mei 2014 werden de volgende personen verkozen en/of bekrachtigd als effectief lid en stemgerechtigd lid van de Algemene Vergadering van de vereniging (in volgorde van toetreding/verkiezing):

- Vervaecke Harald, Bremstraat 9, 3110 Rotselaar

- De Krock Ann, Bremstraat 9, 3110 Rotselaar

- Van Espen Albert, Wijgmaalsesteenweg 282, 3020 Herent

- Johan Peeters, Predikherenweg 35, 3010 Kessel-Lo

- Cazïer Jeroen, Kroonlaan 43, 3018 Wijgmaal

- Lecluyse Carmen, Kroonlaan 43, 3018 Wijgmaal

- Scheltekens Ann, Achterheidestraat 60, 3110 Rotselaar

- Florus Patrick, Mr. Van der Borchtstraat 125, 2580 Putte

- Peeters Hannemie, Bijlokstraat 7, 3020 Herent

- Van Hoof Sara, Vierhuizenstraat 24, 3012 Wilsele

- Veller Alexandra, Banhagestraat 70, 3052 Blanden

- Boogaerts IJze, J. Persoonsstraat 11, 3012 Wilsele-Putkapelle

- Van Baelen Jenny, Dorpstraat 110, 3390 Tielt Winge

- Lecoutere Jeroen, Zandstraat 100, 8200 Sint-Andries

- Bogaerts Stijn, Oude Heerweg 90, 3300 Tienen

- Devin Verreck, Ganzendries 39, 3212 Pellenberg

Lemmens Freek, Diestsesteenweg 249, 3010 Kessel-Lo is vanaf 14 mei 2014 geen effectief lid meer van de vereniging.

Op de Algemene Vergadering van 20 maart 2013 en 14 mei 2014 werden de volgende personen verkozen

in de raad van bestuur:

Als Voorzitter Van Espen Albert, Wijgmaalsesteenweg 282, 3020 Herent

Als Eerste Ondervoorzitter: Vervaecke Harald, Bremstraat 9, 3110 Rotselaar

Als Tweede Ondervoorzitter: Lecoutere Jeroen, Zandstraat 100, 8200 Sint-Andries

Luik B - Vervolg

Als Derde Ondervoorzitter: geen verkiezing: open

Als Secretaris: Carmen Lecluyse, Onze Lieve Vrouwstraat 212 bus 1, 3020 Herent

Als Pennigmeester: Florus Patrick, Mr< Van der Borchtstraat 125, 2580 Putte

Als Lid: Cazier Jeroen, Kroonlaan 43, 3018 Wijgmaal

Als Lid: Bogaerts Stijn, Oude Heerweg 90, 3300 Tienen

Als Lid: Boogaerts Lize, J. Persoonstraat 11, 3012 Wilsele-Putkapel

Als Lid: Peeters Hannemie, Bij lokstraat 7, 3020 Herent

Als Lid: Veller Alexandra, Banhagestraat 70, 3052 Blanden

M0D 2.2

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

HARI; Lb il e-RQ A--rÉ C12 -E

9 tJ fl t' C~. J~ ~o ~2~ `t ri ~ ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz van Luik B vermelden . Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(erf) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

01/03/2011
ÿþVoor- behoudl aan he Belgisc Staatsbl

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koopti del

te Leuven, de 1 1 FEB. 2011 DFGgLfFIFR,

tui k ~B .

" 11033069

Ondernemingsnr : 439.831.949

Benaming

(voluit) : Leuvense Reddingsclub

(verkort) : LERC

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Gemeenteplein 26 3010 Kessel-lo

Onderwerp akte : Ontslag/benoeming bestuurders - Oprichting onderafdeling te Herent en Rotselaar.

1/ Ontslag en benoeming bestuurders

Op de Algemene Vergadering dd. 16/12/2009 werd overgegaan tot de volgende wijziging van het bestuur:

Ontslagen: DAVY MEEUS, Raadhuislaan 9, 3010 Kessel-lo, blijft actief lid van de LERC vanaf 01/01/2010. Hij wordt als SECRETARIS vervangen door: HUBREGSSEN WIJNAND, Wilselsesteenweg 148, 3010 Kessel-lo.

Ontslagen: VERSTRAETEN ERIK, Untere Donaustrasse 47b13, 1020 Wien, Oostenrijk. Maakt geen deel

meer uit van de vzw sinds 01/01/2010.

Hij wordt als PENNINGMEESTER vervangen door LECLUYSE CARMEN, Kroonstraat 43, 3018 Wijgmaal.

Samen met Albert Van Espen, voorzitter, vormen Wijnand Hubregsen en Carmen Lecluyse samen het daglijks bestuur van de LERC.

2/ Oprichting onderafdeling te Herent en Rotselaar.

Er wordt overgegaan tot de oprichting van een onderafdeling te Herent én te Rotselaar om het toenemend

aantal leden de nodig accomodatie te kunnen bieden.

In Herent betreft het het sportcomplex dat vanaf 2012 zal gebouwd worden.

In Rotselaar betreft het de Plas van Rotselaar, meer specifiek de surfzone.

De Voorzitter,

Albert Van Espen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
LEUVENSE REDDINGSCLUB, AFGEKORT : LERC

Adresse
GEMEENTEPLEIN 26 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande