LEUVENSE UNIVERSITAIRE KAYAKCLUB, AFGEKORT : LUK

Association sans but lucratif


Dénomination : LEUVENSE UNIVERSITAIRE KAYAKCLUB, AFGEKORT : LUK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.407.505

Publication

31/10/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1 ,rg iegcl ter griffe der

,-wchtbank van Koophandel

te Leuven, de 1 O OKT. 2011

DE FIER,

III II II III'I II I 1II I'

*11165149*

V, beh.

aa

Bel Staa

i

Staatslilïd - 31/10/2011- Annexés du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 8140. te _5

Benaming

(voluit) : Leuvense Universitaire Kayakclub VZW

(verkort). LUK VZW

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Tervuursevest 101 bus 1502, 3001 Heverlee

Onderwerp akte :

Oprichtingsakte van de LUK V.Z.W. op 17/10/2011

Leuvense Universitaire Kayakvereniging V.Z.W.

Afgekort: "LUK"

STATUTEN

Tussen:

1.Dries De Ruytter, docent, Slijkstraat 41, 3212 Pellenberg;

2.Joris Rayen, bediende, Naamsevest 82, 3000 Leuven;

3.Pieter D'Aubioul, bediende; Bresserdijk 42, 2400 Mol;

4.Servaes Timmermans, student, Jan Davidtsstraat 25, 3010 Kessel-Lo;

5.Pieterjan Van Weyenbergh, bediende, Brouwersstraat 4, bus 13, 3000 Leuven;

allen meerderjarig en van Belgische nationaliteit, wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zullen zijn, en waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL I. - Benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel

Artikel 1. De vereniging draagt als naam " Leuvense Universitaire Kayakvereniging ", v.z.w., (vereniging zonder winstoogmerk), afgekort: " LUK vzw ".

Art. 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel op het Universitair Sportcentrum, Tervuursevest 101, bus 1502, 3001 Heverlee, in het gerechtelijk Nederlandstalig arrondissement Leuven. De maatschappelijke zetel mag naar elk ander adres worden gebracht bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel de kayaksport te beoefenen en te bevorderen. Zij is onder meer organisator en coördinator van ontspannende, sportieve en sociale activiteiten voor haar leden en van alle activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks mede kunnen verband houden met het realiseren van het maatschappelijk doel. De vereniging kan daartoe ook handelsdaden stellen, voor zover deze ondergeschikt blijven 'aan het doel waarvoor zij werd opgericht en de opbrengst ervan uitsluitend voor dit doel wordt. aangewend.

Art. 4. De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden. TITEL Il.  Leden

Art. 5. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en toegetreden leden. Het aantal leden is onbeperkt. Het minimumaantal werkende leden is echter drie. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de Algemene Vergadering. De namen, de voornamen, het beroep, de woonplaats en de nationaliteit der effectieve leden worden op de ledenlijst ingeschreven.

Art. 6. Alle leden hebben dezelfde rechten en plichten die de v.z.w.-wet, de statuten en het inwendig reglement aan de leden van de vereniging toekent, uitgezonderd die bepalingen waar expliciet een onderscheid wordt gemaakt

Art. 7. Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de Algemene Vergadering als zodanig wordt aanvaard. De aanvraag om effectief lid te worden dient schriftelijk aan de Raad. van Bestuur te worden gericht.

Als gewoon lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die zich akkoord verklaart met de: naleving van het intern reglement van de vereniging. Het lidmaatschap gaat in na de betaling van het lidgeld: waarvan het bedrag 300 euro niet mag overschrijden.

_..

--_ ___ ___ __ _ _ Elk lid kan, met_een,eenyoudigschrijven, gericht aan de raad_ven_bestuu[, ontslag..nemen,_.. _ _ __ __ __,.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Art. 8. Andere personen, die eventueel aanvaard worden als toegetreden leden, bijvoorbeeld steunende en ereleden, hebben alleen die rechten en verplichtingen, die hen door het bestuur worden toegekend volgens het bijzonder huishoudelijk reglement. Ze nemen geen deel aan de algemene vergadering.

Art. 9. Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

TITEL III. - Algemene vergadering

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden van de vereniging. Deze kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of door een vervanger aangesteld door de Raad van Bestuur.

Art. 11. De algemene vergadering is bevoegd voor : i) de wijziging van de statuten. ii) de benoeming en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur. iii) de goedkeuring van de begroting en rekeningen. iv) de uitsluiting van een lid. v) de vrijwillige ontbinding van de vereniging. vi) de wijzigingen van het huishoudreglement vii) alle aangelegenheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Raad van Bestuur.

Art. 12. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en tenminste één maal per jaar. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden telkens als de Raad van Bestuur dit nuttig acht. De leden worden minimum acht dagen voor de vergadering schriftelijk of per e-mail uitgenodigd. De dagorde wordt op de uitnodiging vermeld. Na het kenbaar maken van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoord van 2/3 van de aanwezige leden. De algemene vergadering beslist geldig, welk ook het aantal aanwezigen is.

Art. 13. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden met uitzondering van de gevallen waarin de wet een bijzonder quorum vereist. Bij gelijkheid van stemmen heeft de voorzitter de doorslaggevende stem.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid.

Art. 14. Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt, die op straffe van nietigheid ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris van de algemene vergadering. De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen.

TITEL IV. - Raad van Bestuur

Art. 15. Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging.

Art. 16 Voorwaarden

Enkel natuurlijke personen kunnen tot bestuurder worden benoemd. Om tot bestuurder te worden verkozen, dient aan volgende voorwaarden te worden voldaan: meerderjarig zijn en effectief lid zijn. De bestuurders voeren hun mandaat onbezoldigd uit.

Art. 17 Benoeming, ontslag

De opdracht van de bestuurder eindigt van rechtswege door het verstrijken van het mandaat, overlijden, ontslag, afzetting en verlies van lidmaatschap van de vereniging. Een bestuurder die benoemd is om 'een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts totdat dat mandaat voltooid is. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Uittredende leden van de Raad van Bestuur zijn herkiesbaar.

Art. 18 Bekendmakingsvereisten

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van bestuurders worden bekendgemaakt door neerlegging van de akte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het gerechtelijk arrondissement waarin de vereniging haar maatschappelijke zetel heeft. Hierna worden ze binnen dertig dagen na neerlegging gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Art. 19. Vergaderingen, beraadslaging, beslissing

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De oproepingsbrief bevat de agenda eventueel vastgesteld na raadpleging van de andere bestuurders. Variapunten kunnen worden aangebracht aan het begin van de vergadering. De Raad van Bestuur vergadert als ten minste drie van de bestuurders aanwezig zijn. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid, tenzij de statuten of het huishoudelijk reglement anders voorzien. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter. Er worden notulen opgesteld, die door de voorzitter worden goedgekeurd, en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden.

Art. 20. Bevoegdheden

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten,

MOD 2.2



l Voor- Luik B- Vervolg

' behouden

aan het Belgisch Staatsblad





roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen en verkopen. De Raad van Bestuur kan één of meer afgevaardigde bestuurders aanstellen, belast met het dagelijks bestuur der postcheques, banken, spaarkassen en andere financiële instellingen.

Art. 21. Vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij kan alle handelingen van beheer en beschikking stellen, voor zover zij niet door de wet bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

TITEL V. - Rekeningen, begrotingen

Art. 22. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de VZW-wet en daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt elk jaar neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Art. 23. Voor alle geldelijke transacties die de vereniging aangaat is de handtekening van de voorzitter en/of penningmeester voldoende. Hij is gemachtigd alle lopende zaken van de vereniging te behartigen voor wat betreft betalingen voor materieel en administratieve benodigdheden, voor een bedrag van ten hoogste 500 euro. Hij is eveneens gemachtigd uitgaven te doen van meer dan 1000 euro, indien de Raad van Bestuur hier eerst over beslist heeft.

TITEL VI.  Huishoudelijk reglement

Art. 24. De raad van beheer stelt een reglement van inwendige orde op, oftewel Huishoudelijk Reglement, waarbij alles kan worden geregeld wat niet in de statuten wordt voorzien. Het reglement kan door de Algemene Vergadering steeds gewijzigd worden. Elke wijziging wordt aan de leden gemeld. Het reglement moet steeds ter inzage liggen bij elke vergadering, en op de maatschappelijke zetel.

TITEL VII. - Ontbinding, vereffening

Art. 25. Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan, waarvan zij de " opdracht omschrijft. In geval van vrijwillige ontbinding wordt het netto-overblijvend actief overgedragen aan een andere vereniging of organisatie, gekozen door de algemene vergadering. Deze vereniging of organisatie moet een gelijkaardig maatschappelijk doel nastreven. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL VIII. - Slotbepalingen VII. Slotbepalingen

Art. 26. De wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd op 2 mei 2002, is onverminderd van toepassing voor de eventualiteiten waarvoor geen regeling is voorzien. Het Huishoudelijk Reglement voorziet in alle instanties, waarin de wet geen uitsluitsel geeft en regelt de zaken van inwendige orde. Tevens bevat het de aanvullingen bij en de verdere omschrijving van bovenstaande artikels.

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de

stichtingsvergadering, gehouden te Leuven op 17/10/2011





























" Dries De Ruytter

Joris Rayen, voorzitter

Servaes Timmerman, penningmeester

Pieter D'Aubioul, secretaris

Pieterjan Van Weyenbergh, PR/Marketing















"

Op de laatste blz. van Luid B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LEUVENSE UNIVERSITAIRE KAYAKCLUB, AFGEKORT :…

Adresse
TERVUURSEVEST 101, BUS 1502 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande