LEXTRA LINGUA - VERENIGING VOOR BBEDIGDE VERTALERS EN BEEGDIGDE TOLKEN, AFGEKORT : LEXTRA LINGUA

Association sans but lucratif


Dénomination : LEXTRA LINGUA - VERENIGING VOOR BBEDIGDE VERTALERS EN BEEGDIGDE TOLKEN, AFGEKORT : LEXTRA LINGUA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.409.024

Publication

21/08/2014
ÿþ MOD 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na veerlegging van de akte ter griffie

SUIVI

Ondernemingsnr : 847.409.024

Benaming

(voluit) : Lextra Lingua - vereniging van en voor beëdigde vertalers en beëdigde tolken

(verkort) : Lextra Lingua

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Diestsesteenweg 675, 3010 Leuven

Onderwerp akte : Verandering statuten

Op de buitengewone algemene vergadering op 11 juli 2014 in Leuven werden de volgende statuten eenparig goedgekeurd.

STATUTEN "V.Z.W. LEXTRA LINGt7A"

Titel I Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1;

De vereniging heet voortaan "Lextra Lingua  vereniging van en voor beëdigde vertalers en beëdigde tolken", afgekort "Lextra Lingua". De naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw" worden voorafgegaan of gevolgd. Ze heeft de rechtsvorm van een vereniging zonder winstoogmerk, in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 (hierna "de vzw-wet").

De vereniging behoudt zich het recht om in alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging, de verkorte benaming "Lextra Lingua" te gebruiken. Die naam moet steeds zijn voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting

Artikel 2:

De vereniging is gevestigd Diestsesteenweg 675, 3010 Leuven. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Leuven. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijke, arrondissement.

Artikel 3:

De vereniging stelt zich een driedubbel doel:

a.de belangen van de beëdigde vertalers en beëdigde tolken verdedigen,

b.de beëdigde vertalers en beëdigde tolken opleidingen en bijscholingen bieden;

c.de beëdigde vertalers en beëdigde tolken informeren,

Om de doelstellingen in lid 1 van dit artikel te verwezenlijken, worden onder meer de volgende concrete activiteiten uitgevoerd:

1.de belangen van beëdigde vertalers en beëdigde tolken in België bij gerechtelijke overheden en andere' overheidsdiensten op alle niveaus verdedigen.

2.Bijdragen tot de invoering van een degelijk en specifiek statuut voor beëdigde vertalers en beëdigde tolken.

3.Rechters, magistraten, advocaten, rechercheurs... gevoelig maken voor een gepaste omgang met beëdigde vertalers en beëdigde tolken.

4.Bijdragen tot betere werkomstandigheden voor beëdigde vertalers en beëdigde tolken.

5.Opleidinglinformatiesessies organiseren over onderwerpen die voor beëdigde vertalers en beëdigde tolken relevant zijn, al dan niet in samenwerking met vertegenwoordigers van rechtbanken, het openbaar ministerie, balies, politiediensten-..

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

StaatsbIad - 2T7Ü$/2014 - Annexes du Moniteur belge

NEERGELEGD

1 1 AN. 2011}

Griffie Rechtbank van Koophandel

te Leuve

Giffile

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

6.Een informatieve website oprichten en onderhouden waar beëdigde vertalers en beëdigde tolken hun

gegevens kunnen publiceren en waar potentiële afnemers de gegevens kunnen vinden van beëdigde vertalers

en beëdigde tolken die ze zoeken.

7,Bijdragen aan de samenstelling van een informatiebrochure voor beëdigde tolken en vertalers met rechten

en plichten, bij voorkeur in samenwerking met vertegenwoordigers van rechtbanken, het openbaar ministerie,

balies en politiediensten.

8.De ledenlijst aan potentiële afnemers zoals rechtbanken en politiediensten sturen.

9.Helpen en adviseren bij de selectie van kandidaat-beëdigde tolken en kandidaat-beëdigde vertalers en bij

de organisatie van stages voor kandidaat-beëdigde tolken en kandidaat-beëdigde vertalers.

10.Contacten bevorderen onder de leden via de organisatie van socio-culturele activiteiten.

11.0e solidariteit onder de beëdigde vertalers en beëdigde tolken bevorderen,

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die direct of indirect tot de verwezenlijking van de doelen van de vereniging bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer aile eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen of verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of doen uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. Om haar doel te verwezenlijken, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Tite] II Lidmaatschap

Artikel 5:

De vereniging telt werkende leden (met stemrecht op de algemene vergadering) en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. De toegetreden leden hebben enkel rechten en plichten die voortvloeien uit de vzw-wet of de besluiten genomen in uitvoering van de vzw-wet. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

De vereniging telt ten minste drie werkende leden (met stemrecht op de algemene vergadering). Waar de notie leden" vermeld staat in deze statuten worden de werkende leden (met stemrecht op de algemene vergadering) bedoeld.

Artikel 6:

ledere natuurlijke persoon (of rechtspersoon), die 22 jaar is op het moment van de kandidaatstelling en achter het doel van de vereniging staat en die ais zodanig door de raad van bestuur wordt aanvaard, kan ais lid tot de vereniging toetreden. De raad van bestuur zal zich bij het beslissingsproces aan de voorschriften houden die desgevallend het huishoudelijk reglement bevat.

De raad van bestuur kan inhoudelijke of formele voorwaarden bepalen waaronder een natuurlijke of rechtspersoon als toegetreden lid aanvaarden. Het toegetreden lid moet de doelstellingen van de vzw steunen. Het huishoudelijk reglement preciseert de verdere voorwaarden.

De raad van bestuur houdt zich bij het beslissingsproces aan de voorschriften: het verzoek tot toetreding moet schriftelijk gebeuren met vermelding van naam, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en met vermelding van de redenen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als IId,

De raad van bestuur beslist over de toelating tot de vereniging, uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Een weigering om erkend te worden als lid moet niet gemotiveerd worden. Tegen de beslissing is geen beroep mogelijk.

Artikel 7:

Het jaarlijkse lidgeld voor werkende leden (met stemrecht op de algemene vergadering) bedraagt hooguit 300 EUR. Dat bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd bij het begin van het boekjaar op basis van de index van de consumptieprijzen. Basisindex is de index van de maand december 2014. De nieuwe index is die van de maand december, voorafgaand aan de aanpassing. De algemene vergadering legt het bedrag van het lidgeld vast, binnen voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de raad van bestuur.

De raad van bestuur bepaalt het jaarlijkse lidgeld voor de toegetreden leden,

Artikel 8:

De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht:

a, de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven;

~ e ~ MOD 22

b. de belangen van de vereniging of een van haar organen niet te schaden;

c. respectvol met elkaar om te gaan.

Artikel 9:

Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging via een schrijven aan de raad van bestuur. Het ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij het aantal leden daalt onder het wettelijk minimum in welk geval het ontslag maar ingaat als er in de vervanging is voorzien, zonder dat die periode van vervanging langer mag duren dan drie maanden. Enkel de algemene vergadering kan een lid uitsluiten en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigende stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon

a. die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

b. die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Ze kan maximaal zes weken duren. Binnen die termijn moet de algemene vergadering bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op die bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering het lid niet uit te stuiten, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt geacht dat die schorsing nooit plaatsgevonden heeft.

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge Het lidmaatschap van een lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de

natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Titel III Raad van bestuur

Artikel 10:

De raad van bestuur leidt de vereniging. Die raad telt ten minste drie bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. De algemene vergadering benoemt hen voor de duur van twee jaar. De algemene vergadering kan ze te allen tijde afzetten zonder de reden daartoe te moeten meedelen. De bestuurders voeren hun opdracht kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders bepaalt. De kosten die ze maken bij de uitvoering van hun opdracht worden vergoed. In hoofde van de vereniging zijn de bestuurders niet persoonlijk verantwoordelijk.

Artikel 11:

De algemene vergadering benoemt de bestuurders voor twee jaar. De bestuurders zijn daarna opnieuw verkiesbaar. Een bestuurder kan op elk ogenblik ontslag nemen. Dat gebeurt schriftelijk. De algemene vergadering benoemt de bestuurders met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigende leden. Is door vrijwillig ontslag, door verstrijking van de termijn of door afzetting, het aantal bestuurders tot onder het wettelijk minimum teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien zonder dat die periode van vervanging langer dan drie maanden mag duren. De voorzitter, schatbewaarder en secretaris kunnen niet gelijktijdig vervangen worden.

Artikel 12:

a. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de secretaris of op initiatief van de voorzitter of ten minste twee bestuurders. De voorzitter zit de vergadering voor. Is de voorzitter afwezig, dan wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter, door de oudste aanwezige bestuurder.

b. De raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda; die nieuwe raad kan dan geldig beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn, De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

c. Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

d. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat ondertekend wordt door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 13:

a. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging in en buiten

rechte. Hij is voor alle aangelegenheden bevoegd, met uitzondering van de aangelegenheden die de wet

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOfl 2.2

uitdrukkelijk aan de algemene vergadering voorbehoudt. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, zelfs om niet, roerende of onroerende goederen vervreemden, hypotheken stellen en opheffen, leningen en uitleningen stellen, alle handels- en bankverrichtingen doen...

b. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

c. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meerdere bestuurders. Die bevoegdheidsdelegatie kan hooguit twee jaar duren en de raad van bestuur kan te allen tijde met onmiddellijke ingang de opdracht intrekken. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit moet leveren.

c. De raad van bestuur kan de bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen voor welbepaalde handelingen of aktes bij eenvoudig besluit aan één of meer personen opdragen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De raad van bestuur bakent precies de bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) af en bepaalt de duur van de opdracht. De raad van bestuur kan te allen tijde met onmiddellijk ingang de opdracht intrekken.

d. De raad van bestuur stelt het huishoudelijk reglement op. Het huishoudelijk reglement mag, zonder met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten strijdig te zijn, alle maatregelen bevatten om de statuten toe te passen en om de maatschappelijke zaken in het algemeen te regelen. Het huishoudelijk reglement kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles opleggen wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel 1V Algemene vergadering

Artikel 14:

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste

aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige

bestuurder.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan slechts één ander lid

vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. Bij staking van stemmen is de stem van de

voorzitter doorslaggevend.

Artikel 16:

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a. de wijziging van de statuten;

b. de benoeming en afzetting van de bestuurders;

c. desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e. de goedkeuring van de begrotingen en rekeningen;

f. de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

g. de uitsluiting van een lid;

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en

i. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen: de goedkeuring van een bijzonder werkingsverslag door de voorzitter, de goedkeuring van het actieprogramma opgesteld door de raad van bestuur en de verkiezing van de voorzitter, ondervoorzitters, penningmeester en de secretaris.

Artikel 16:

a. De raad van bestuur roept de algemene vergadering bijeen telkens als het doel of het belang van de vereniging dat vereist. De algemene vergadering moet worden bijeengeroepen wanneer één vijfde van de leden erom vraagt. De algemene vergadering moet ten minste één maal per jaar vergaderen, voor de goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar. De raad van bestuur bepaalt de plaats en datum. De algemene vergadering moet véér 30 juni van dat jaar plaatsvinden.

b. De leden van de algemene vergadering worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering schriftelijk op de algemene vergadering uitgenodigd, De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

c. De oproeping bevat de agenda, die de raad van bestuur opstelt. Punten die niet op de agenda staan, kunnen niet behandeld worden tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en zich hiermee akkoord verklaren.

Artikel 17:

Luik B Vervolg



a. Voor andere aangelegenheden dan in punt b. hieronder, worden de besluiten bij eenvoudige meerderheid (de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden genomen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

b. In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, wordt de wettelijke procedure nageleefd. Bij de stemming over statutenwijziging of ontbinding, gelden onthoudingen als tegenstem.

Artikel 18:

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat ondertekend wordt door de secretaris of een bestuurder en wordt opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Titel V Inzagerecht leden en derden

Artikel 19:

Derden, die van een belang doen blijken, en de leden van de vereniging hebben het recht om inzage en/of

afschrift van het verslag van de algemene vergadering te vragen.

Tite! VI Begrotingen -- Rekeningen

Artikel 20:

a. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

b. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze aan de algemene vergadering ter goedkeuring voor. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

Titel Vil Ontbinding - Vereffening

Artikel 21:

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan enkel de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze die de wet bepaalt.

In het geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de

rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 22:

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel, De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, preciseert aan welke vereniging het vereffeningssaido wordt overgedragen.

Artikel 23:

Voor alles wat niet in deze statuten uitdrukkelijk is geregeld, geldt de wet van 27 juni 1921 of de wetgeving die die wet na de oprichting van de vereniging zou vervangen, meer bepaald de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op deze buitengewone algemene vergadering gehouden in Leuven op 11 juli 2014.

Leuven, 11 juli 2014

Benjamin Van Hemeiryck, bestuurder

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

21/08/2014
ÿþMoo2.2

(7:-\ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~" ~



NEERGELEGD

1 1 AM 2014

Griffie Rechtbank vareelandel te Leuven.

Ondernemingsnr : 847.409.024

Benaming

(voiuit) : Lextra Lingua Belgica - Vereniging voor Gerechtstolken en -

vertalers vzw

(verkort) : lextra-lingua.be vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Diestsesteenweg 675, 3010 Leuven

Onderwerp akte : Ontslag-benoeming

De aigmene vergadering van (extra-lingua.be vzw heeft op zijn vergadering van 20 januari 2014 de volgende beslissingen genomen:

De algemene vergadering ontslaat de leden van het bestuur en kiest een nieuwe voorzitter en bestuur.

1.Ont5lagnemend bestuur:

Benjamin Van Hemelryck: Diestsesteenweg 675, 3010 Leuven

Maria Mitrea: Vertommensberg 23, 3010 Leuven

Edward Haasi: Vaartstraat 69 3000 Leuven

Cornelia Van Bouwel: Karel Oomsstraat 1, 2018 Antwerpen

Anna Raczkowska: Kwadestraat 66, 3460 Bekkevoort

2. Nieuwe bestuur:

Cornelia Van Bouwel: Karel Oomsstraat 1, 2018 Antwerpen

Benjamin Van Hemelryck: Diestsesteenweg 675, 3010 Leuven

Claire Dignef: Diestsesteenweg 675, 3010 Leuven

Michael Buvens: Paleisstraat 10, 2018 Antwerpen

Erik Van Poucke: Burgemeester Rollierstraat 8, 9470 Denderleeuw

Antwerpen, 20 januari 2014

Benjamin Van Hemelryck, voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

13/06/2013
ÿþ M0D 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

L

1111111111

*13089938*

P.ec:Iti;e,nn

te Leuven, de 0 JUNI 2013

flàregFFIER,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 847.409.024

ianaming

(voluit) : Lextra Lingua Belgica - Vereniging voor Gerechtstolken en - vertalers vzw

(verkort) : lextra-lingua.be vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetei : Philipslaan 29 bus 21 3000 Leuven

Ontierwerp akte : Adreswijziging-ontslag-benoeming

De algmene vergadering van leitra-lingua.be vzw heeft op zijn vergadering van 24 mei 2013 de volgende beslissingen genomen:

De vestigingsplaats van ]extra-lingua.be vzw verhuist van Philipslaan 29 bus 21 3000 Leuven naar,

Diestsesteenweg 675 3010 Leuven.

De jaarlijkse contributie voor de leden bedraagt 30 euro.

Henri Boghe (Philipslaan 29/21, 3000 Leuven) neemt ontslag als voorzitter, als dagelijkse bestuurder en als

werkend lid.

Maria Mitrea (Vertommensberg 23, 3010 Leuven) neemt ontslag als eerste vicevoorzitter.

Edward Haasl (Vaartstraat 69, 3000 Leuven) wordt aangesteld tot werkend lid en bestuurslid.

Cornelia Van Bouwel (Karel Oomsstraat 1/33, 2018 Antwerpen) wordt aangesteld tot werkend lid en

bestuurslid.

Benjamin Van Hemelryck (Diestsesteenweg 675, 3010 Leuven) wordt aangesteld tot voorzitter, tot werkend

lid en tot dagelijkse bestuurder.

Leuven, 24 mei 2013

Maria Mitrea, bestuurslid, eerste vicevoorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(ei) bevoegd de vereniging, e chting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

25/07/2012
ÿþMoo 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophap p1~11 ~~12

te Leuven, de

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : e41 .90 o2.11

Benaming

(voluit) : Lextra Lingua Belgica - Vereniging voor Gerechtstolken en -

vertalers vzw

*izi3isaa*

(verkort) : Rechtsvorm Zetel Onderwerp akte lextra-lingua.be vzw

Vereniging Zonder Winstoogmerk

Philipslaan 29/21, 3000 LEUVEN

Oprichting vzw - statuten - benoeming bestuurder - benoeming dagelijks



bestuurder

ARTIKEL 1. DE VERENIGING

Art. 1. Eerste lid. Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een. vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de, verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921' zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna genoemd "V&S-wet").

Art. 1. Tweede lid. Naam

1.De vzw draagt de naam Lextra Lingua Belgica - Vereniging voor Gerechtstolken en -vertalers vzw, afgekort lextra-lingua.be vzw

2.Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en' andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden: "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

3.De vzw Lextra Lingua Belgica - Vereniging voor Gerechtstolken en -vertalers wordt opgericht op 06 juli 2012.

4.De oprichters zijn:

- BOGHE Henri, Philipslaan 29/21, 3000 Leuven (Korbeek-Lo), 012/05/1968 te Etterbeek, - MITREA Maria, Vertommensberg 23, 3010 Kessel-Lo, 01910111947 te Bogza-Sihlea (Roemenië)

- RACZKOWSKA Anna, Kwadestraat 66, 3460 Bekkevoort (Assent), 019/01/1976 te Tamobrzeg (Polen)

- SAID Susan, Naamsestraat 167, 3000 Leuven, °2010911978 te Sulaimania (Irak)

Art, 1. Derde lid. Zetel

1.De zetel van de vzw is gevestigd op het adres Philipslaan 29/21, 3000 Leuven, gelegen in het gerechtelijk:

arrondissement Leuven.

2.De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het'

Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

Art. 1. Vierde lid. Duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden warden.

ARTIKEL 2. DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN

Art, 2. Eerste lid. Doeleinden

De vereniging stelt zich to# doel

Het behartigen van de belangen van gerechtstolken en -vertalers (beëdigde tolken en beëdigde vertalers) in'

het arrondissement Leuven en in andere gerechtelijke arrondissementen van België), en het vertegenwoordigen

van die belangen naar de gerechtelijke overheden en andere overheidsdiensten toe, op lokaal,

arrondissementeel en op nationaal (federaal) niveau.

Te streven naar en bij te dragen tot en het verhogen van de kwaliteit van het geboden toikwerk bij

(politie)verhoren, voorleidingen en terechtzittingen.

Te streven naar het verhogen en het verbeteren van de werkomstandigheden waarin gerechtstolken en -

vertalers genoodzaakt zijn de hun toevertrouwde opdrachten uitte voeren.

Bij te dragen tobde invoering en naleving van een specifieke deontologische code voor het werk van de

gerechtstolk en -vertaler.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Te streven naar het laten uitwerken van een ernstig en degelijk statuut voor de gerechtstolken en -vertalers, ondersteund op wetenschappelijk onderbouwde studies naar de noden en problemen i.v.m, dit beroep.

Te streven naar aan gerechtstolken en -vertalers gerelateerde informatie-uitwisseling tussen gerechtelijke instanties en deze vzw.

Art. 2. Tweede lid, Activiteiten

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vzw worden verwezenlijkt, behoren onder meer:

Het werven van gerechtstolken en -vertalers over de arrondissementsgrenzen heen om lid te worden van de vzw en om deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging

Het oprichten, uitbouwen en onderhouden van een informatieve website voor gerechtstolken en -vertalers en om via die weg het ledenbestand (contactgegeven, talencombinaties, e.d. ...) bekend te maken aan potentiële afnemers van de diensten van gerechtstolken en -vertalers.

Distributie van de jaarlijkse ledenlijst (elektronische en/of afgedrukte versie) naar de verschillende rechtbanken, politiezones en gemeente- en stadhuizen binnen het arrondissement Leuven en in andere arrondissementen,

Het samenstellen, uitgeven en verspreiden van publicaties in verband met het werk van gerechtstolken en - vertalers.

Het (helpen) organiseren - bij voorkeur in samenwerking met vertegenwoordigers van rechtbanken, het OM, balies en politiediensten - van opleidings/informatiesessies over relevante onderwerpen voor gerechtstolken, zowel ervaren, nieuwe als toekomstige,

Het sensibiliseren van rechters, magistraten, advocaten, rechercheurs over het omgaan en werken met een gerechtstolk.

Het helpen en adviseren bij de selectie van kandidaat-gerechtstolken en -vertalers.

Het helpen en adviseren bij stagesessies voor kandidaat-gerechtstolken en bij beginnende gerechtstolken.

Bij te dragen aan het samenstellen van een degelijke informatiebrochure voor beginnende en meer ervaren gerechtstolken en -vertalers, met info over de rechten en plichten op allerlei vlak, over de verwachtingen in verband met het te leveren werk, en dit bij voorkeur in samenwerking met vertegenwoordigers van rechtbanken, het OM, balies en politiediensten,

Het bevorderen van contacten onder de leden via het organiseren van diverse sociaal-culturele activiteiten.

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

ARTIKEL 3. LIDMAATSCHAP

ART. 3. Sectie 1, Werkende Leden

1.Er zijn minstens vier Werkende Leden met alle rechten zoals omschreven voor de leden in de V&S-wet. Er

is geen maximumaantal bepaald.

Bij de oprichting zijn de Werkende Leden:

BOCHE Henri, Philipslaan 29121, 3000 Leuven (Korbeek-Lo), °1210511968 te Etterbeek,

MITREA Maria, Vertommensberg 23, 3010 Kessel-Lo, 019/10/1947 te Bogza-Sihlea (Roemenië),

RAGZKOWSKA Anna, Kwadestraat 66, 3460 Bekkevoort (Assent), °19/01/1976 te Tamobrzeg (Polen),

SART Susan, Naamsestraat 167, 3000 Leuven, 020/0911978 te Suiaimania (Irak).

2.Daamaast kan iedere natuurlijke/rechtspersoon of organisatie zich kandidaat stellen als Werkend lid op

voorwaarde dat ze

de leeftijd van 22 jaar hebben bereikt en achter de ideeën staan van de vereniging.

3.De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Voorzitter van Raad van Bestuur.

4.De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als Werkend Lid op haar

eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens drie leden van het bestuur aanwezig of

vertegenwoordigd te zijn, De beslissing wordt genomen met een meerderheid van aantal stemmen van de

aanwezige en vertegenwoordigde leden van het bestuur.

5.0e Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt

aanvaard als Werkend lid.

6.Werkende Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden

beschreven. Zij betalen een lidmaatschapbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door Raad van Bestuur en

die maximum ¬ 300,00 za! bedragen.

ART. 3. Sectie 2, Toegetreden leden

1.Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de vzw ondersteunt, kan

bij de vzw een schriftelijke aanvraag indienen om Toegetreden Lid te worden,

2.De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt

aanvaard als Toegetreden Lid,

3,Toegetreden Leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven.

'4.Toegetreden Leden hebben geen stemrecht.

S.De bijdrage van de toegetreden leden wordt bij de oprichting vastgesteld op ¬ 40,00 per volledig werkjaar

(lopende van 1 mei tot 30 april). De werkende leden bepalen via de jaarlijkse algemene vergadering de juiste

hoogte van dit bedrag, en kunnen de bepalingen omtrent de bijdragen van de toegetreden leden jaarlijks

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

wijzigen zonder instemming van de toegetreden leden. Bij oprichting wordt de bijdrage voor de toegetreden leden voor de startperiode van 1 oktober 2012 tot 30 april 2013 vastgesteld op ¬ 20,00.

ART. 3. Sectie 3. Ontslag

1.Werkende Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een formeel schrijven per fax en of per gewone brief of per aangetekend schrijven te richten aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

2.Toegetreden Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken bij middel van een schriftelijk bericht. Het ontslag wordt effectief één maand na dit belicht,

3.Een ontslagnemend Werkend of Toegetreden Lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

ART. 3. Sectie 4. Opschorting van Werkende leden

1.Het lidmaatschap van Werkende Leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een eerste schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen de 1 maand na die aanmaning.

2.Werkende Leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, worden geacht ontslag nemend te zijn.

ART. 3. Sectie 5. Beëindiging van lidmaatschap

1.Als een Werkend Lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van aile Werkende leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens 1/3 van aile Werkende Leden aanwezig of vertegen-woordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden vereist is.

2.1-let Werkend Lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

3.Toegetreden Leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vzw kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

ART, 3. Sectie 6. Rechten

1.Geen enkel Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van Lid.

2.Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

ARTIKEL 4. DE ALGEMENE VERGADERING

ART. 4. Sectie 1. De Algemene Vergadering

1.De Algemene Vergadering bestaat uit de Werkende Leden.

2.AIle Werkende Leden hebben gelijk stemrecht, Elk Werkend Lid heeft één stem.

ART. 4. Sectie 2. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden:

Exclusieve bevoegdheden volgens artikel 4, 1°-8° V&S-wet dat van dwingend recht is:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

"Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen":

1.de goedkeuring van een bijzonder werkingsverslag van de voorzitter;

2.de goedkeuring van het actieprogramma opgesteld door de Raad van Bestuur,

3.de aanvaarding van nieuwe Werkende Leden;

4.de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage;

5.de verkiezing van de Voorzitter, de Ondervoorzitters, de Penningmeester en de Secretaris.

ART. 4. Sectie 4. Vergaderingen

1.De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen tijdens de laatste maand van

het kalenderjaar gehouden worden op de maatschappelijke zetel of een plaats die vermeld wordt in de

uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 15 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering

naar alle Werkende Leden verstuurd per email op het e-mailadres dat het Werkend Lid daartoe laatst heeft

opgegeven aan de Voorzitter.

2.De vergaderingen worden door de Voorzitter van de Raad van Bestuur bijeengeroepen. Aan de

uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door de Voorzitter of door minstens

2 bestuurders wordt aangebracht, of dat door minstens 1/20 van de Werkende Leden minstens 10 dagen voor

de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 22

3.Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter en/of op verzoek van minstens 2 bestuurders alsook op verzoek van minstens 1/5 van alle Werkende Leden. De uitnodiging wordt minstens 15 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende Leden verstuurd per e-mail op het e-mailadres dat het Werkend Lid daartoe laatst heeft opgegeven.

ART. 4. Sectie 5. Quorum en stemming

1.0m op een geldige manier te beraadslagen moet minstens 1/3 van de Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

2.De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering dat voldoet aan een quorum van 2/3 van de Werkende Leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 415 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden,

3.Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere Leden worden vertegenwoordigd. Elk Lid kan maximum 2 volmachten dragen.

4.De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de Werkende Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

5.Bij staking van stemmen zal de stem van de Voorzitter doorslaggevend zijn.

6.Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

ARTIKEL 5. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

ART. 5. Sectie 1. Samenstelling Raad van Bestuur

1.De vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet leden van de vzw. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de vereniging. Wanneer de vzw slechts het wettelijk bepaald minimum van drie Werkende Leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde Werkende Lid wordt aanvaard, zal een (Buiten)gewone Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

2.De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

3.De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter en vicevoorzitters, die de taken zullen vervullen die haren bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing,

4.De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan warden voorzien.

5.De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

6.De Algemene Vergadering heeft bij de oprichting de volgende personen benoemd tot bestuurder:

- BOGHE Henri, Phitipslaan 29/21, 3000 Leuven (Korbeek-Lo), °12/05/1968 te Etterbeek,

- MITREA Maria, Vertommensberg 23, 3010 Kessel-Lo, 019/10/1947 te Bogza-Sihlea (Roemenië), - RACZKOWSKA Anna, Kwadestraat 66, 3460 Bekkevoort (Assent), °19/0111976 te Tamobrzeg (Polen).

De Raad van Bestuur heeft bij de oprichting verkozen tot

- Voorzitter: BOGHE Henri,

- Eerste vicevoorzitter: MI TREA Maria,

- Tweede vicevoorzitter, RACZKOWSKA Anna.

ART. 5. Sectie 2. Raad van Bestuur, vergaderingen, beraadslaging en beslissing

1.De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de Voorzitter zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders of van de dagelijkse bestuurder.

2.De raad wordt voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de Eerste Vicevoorzitter. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vzw of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

3.De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D2.2

van de aanwezige leden, Bij staking van stemmen, heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering vaarzit, doorslaggevende stem,

4.Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en een ondervoorzitter, bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B, van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten,

5,in uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vzw zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur warden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon- conferentie.

ART. 5. Sectie 3. Tegenstrijdig belang

1.indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogens-rechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

2.0e bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

3.Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

ART. 5. Sectie 4. Intern bestuur  Beperkingen

1.0e Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

2.0nverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

3.0e Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vzw of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

4.0e bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vzw en de vestiging van een hypotheek. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt, Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

ART. 5. Sectie 5. Externe vertegenwoordigingsmacht

1.0e Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

2.Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de dagelijks bestuurder, die alleen handelt.

In afwijking van artikel 13 V&S-wet, kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet zander toestemming van de Algemene Vergadering rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de vzw bij de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vzw en de vestiging van een hypotheek Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

1.0e Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

ART. 5. Sectie 6. Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

ARTIKEL 6. DAGELIJKS BESTUUR

1.0e taken in verband met het dagelijks bestuur van de vzw op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door Raad van Bestuur worden opgedragen aan een dagelijks bestuur, bestaande uit één dagelijks bestuurder.

2.0e dagelijks bestuurder wordt benoemd door de algemene vergadering. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen,

3.l3ij de oprichting van de vzw wordt het dagelijks bestuur opgedragen aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

i4SaD 22

4.1-let dagelijks bestuur kan de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de dringende handelingen binnen een vzw stelten, Binnen deze bevoegdheid kan het dagelijks bestuur de vzw in en bulten rechte vertegenwoordigen.

5.0e dagelijks bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

6.1-let mandaat van dagelijks bestuurder is in beginsel onbezoldigd.

7.0e dagelijks bestuurders oefenen hun bevoegdheden alleen uit.

B.Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege.

9.EIke dagelijks bestuurder kan op elk moment ontslag nemen. Er dient wel rekening gehouden te worden met de verplichtingen die volgen uit contracten met de vzw. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de algemene vergadering. De dagelijks bestuurder die ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen. Indien door het ontslag de werking van de vzw in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de dagelijks bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

1Q.Een dagelijks bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering met een gewone meerderheid, zijnde 213de.

11 .Het mandaat van een dagelijks bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de dagelijks bestuurder.

12.In afwijking van artikel 13bis V&S-wet, kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur niet zonder toestemming van twee bestuurder(s) beslissingen nemen en rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de vzw in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die 10.000 EUR te boven gaan. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

13.Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag

moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

14.De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden,

ARTIKEL 7. AANSPRAKELIJKHEID VAN DE BESTUURDER EN DAGELIJKS BESTUURDER

1.0e bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw.

2.Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

ARTIKEL 8. TOEZICHT DOOR EEN COMMISSARIS

1.Zolang de vzw voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 V&S-wet niet overschrijdt, is de vzw niet verplicht een commissaris te benoemen.

2.Zodra de vzw de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

ARTIKEL 9. FINANCIERING EN BOEKHOUDING

ART. 9. Eerste lid. Financiering

1.De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen,

schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om

de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. 2.Daamaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet. ART. 9. Tweede lid. Boekhouding

1.Het boekjaar van de vzw begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2.Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar van de vzw op de dag van de oprichting van de vzw en zal eindigen op 31 december 2012.

3.0e boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

4.De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten,

5.De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering spreekt zich vervolgens uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 10. ONTBINDING

1.De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle leden. De samenroeping en vergadering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4, sectie 4 van deze statuten.

2.De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 4, sectie 5 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vzw steeds dat zij een "vzw in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

3.Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één vereffenaar waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

4.Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het vermogen van de vzw dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

5.AIle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief word en neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

ARTIKEL 11. SLOT

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de vzw-wetgeving,

waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Leuven op 06.07.2012, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Leuven.

Getekend

Oprichter 1 : BOGHE Henri, Philipstaan 29/21, 3000 Leuven (Korbeek-Lo);

Oprichter 2 ; MITREA Maria, Vertommensberg 23, 3010 Kessel-Lo;

Oprichter 3 ; RACZKOWSKA Anna, Kwadestraat 66, 3460 Bekkevoort (Assent);

Oprichter 4 : SAID Susan, Naamsestraat 167, 3000 Leuven

~

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/03/2015
ÿþMoD 2.2

(PA ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



r.j

EKG~!

van ilcGphana û!

ta Leuven.

 Witte

Ondernemingsnr : 847.409,024

Benaming

(voluit) : Lextra Lingua, Vereniging van en voor beëdigde vertalers en

beëdigde tolken

(verkort) : Lextra Lingua

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Diestsesteenweg 675, 3010 Kessel-La

Onderwerp akte : uitbreiding Raad van Bestuur

De Agemene Vergadering van Lextra Lingua heeft op zijn vergadering van 25 februari 2015 unaniem de volgende beslissing genomen:

De Raad van Bestuur wordt uitgebreid door toetreding van een nieuw bestuurslid: GEUENS Christine, Grotehondstraat 79, 2018 Antwerpen.

Leuven, 6 maart 2015

Benjamin Van Hemelryck

Secretaris-bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
LEXTRA LINGUA - VERENIGING VOOR BBEDIGDE VER…

Adresse
DIESTSESTEENWEG 675 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande