LIFESTOCK & CROPS - RESEARCH & DEVELOPMENT, AFGEKORT : LC-RD

Association sans but lucratif


Dénomination : LIFESTOCK & CROPS - RESEARCH & DEVELOPMENT, AFGEKORT : LC-RD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.907.997

Publication

16/05/2012
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

OPRICHTINGSAKTE

vzw LC-RD

De ondergetekenden :

1. De heer Kamers, Bram Stijn, wonende te 3211 Binkom, Wingestraat 35, Belg , geb Leuven 05/08/1976

2. Mevrouw Vandevoorde, Cathy Jacky Marie, wonende te 3211 Binkom, Wingestraat 35, Belg , geb Leuven 11/04/1979

3. De heer Arron, Emiel , wonende te 3350 Linter, Zandstraat 43, geb Tienen 18/2/1960

4. De heer Arron, Arne , wonende te 3350 Linter, Zandstraat 43, geb Tienen 19/12/1983

Na verificatie van de identiteit en de procuratie van de gemandateerden, verklaren een vereniging

zonder winstoogmerk op te richten, waarvan zij de statuten als volgt vastleggen :

Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vzw draagt de naam "vzw LC-RD, Lifestock & Crops  Research & Development ", vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2. De vereniging heeft haar zetel te B 3211 Binkom, Wingestraat 35. Hij kan worden verplaatst bij besluit van de raad van bestuur.

Artikel 3. Werkgebied wordt vastgelegd op wereldwijd.

Artikel 4. De LC-RD heeft tot doel:

1. ontwikkelen, plannen, uitvoeren en beheren van assitentieprojecten

2. rechtstreeks bij te dragen tot de duurzame ontwikkeling van een sociaalgerichte en ecogerichte markteconomie om de ontplooiing van een totaal ondernemerschap in de landbouw te stimuleren en om zo bij te dragen tot de uitbreiding van de werkgelegenheid

3. de kennisoverdracht in de landbouwsector te ondersteunen en te bevorderen

4. de internationale samenwerking aan te moedigen zowel op commerciele als wetenschappelijke basis

5. het oprichten van opleidingseenheden ter plaatse met als doel een model te zijn voor de lokale landbouwsector en in dienst te staan van de sector als onderzoekscentrum.

Artikel 5. De vereniging heeft geen commercieel oogmerk en beoogt niet enig stoffelijk voordeel te verschaffen aan haar leden. Zij kan alle roerende en onroerende goederen, die zij voor het verwezenlijken van haar doel

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Lifestock & Crops - Research & Development

(afgekort) : LC-RD

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Wingestraat(BIN) 35

3211 Binkom

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12302719*

Luik B

0845907997

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

12-05-2012

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten en alle nuttig geachte afspraken met particulieren, bedrijven of overheden maken en samenwerkingen en structuren tot stand brengen. Zij kan ondermeer personeel aanwerven, fondsen verzamelen en in het kader van haar maatschappelijk doel daden van koophandel stellen.

De vereniging kan worden gesubsidieerd.

Artikel 6. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Artikel 7. De vereniging is samengesteld uit effectieve en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is niet beperkt.

Artikel 8. Zijn effectief lid : 1. de ondertekenende oprichters; 2. fysieke en rechtspersonen die blijk geven van een actieve belangstelling voor de doelstelling van de vereniging en die door de raad van bestuur worden toegelaten.

Artikel 9. De vereniging kan daarnaast toegetreden leden aannemen die enkel geldelijk of moreel de vereniging steunen. Deze steunende leden kunnen geen rechten doen gelden met betrekking tot de werking van de vereniging tenzij deze die individueel of met subsidiërende diensten of groepen werden afgesproken, zonder afbreuk te doen aan de wet of de statuten.

Bijdrage

Artikel 10. De effectieve leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag ervan wordt vastgesteld door de raad van bestuur en bedraagt maximaal 250,00 ¬ (tweehonderd vijftig euro). De bijdrage van de toegetreden leden wordt geval per geval vastgesteld door de raad van bestuur.

Artikel 11. Elk effectief lid aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen die in de statuten vervat zijn. Het aanvaarden van de statuten houdt de aanvaarding van een eventueel huishoudelijk reglement in.

Ontslag en uitsluiting

Artikel 12. De effectieve leden zijn vrij te allen tijde uit de vereniging te treden. Het ontslag dient bij aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Wordt als ontslagnemend geacht, elk lid dat de verschuldigde bijdrage niet betaalt na een eerste herinnering tenzij de raad van bestuur anders beslist.

Tot uitsluiting van een effectief lid kan enkel door de algemene vergadering worden besloten met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Opgave van redenen is niet vereist. De raad van bestuur kan evenwel een effectief lid voorlopig schorsen in afwachting van een beslissing van de algemene vergadering.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval een effectief of toegetreden lid overlijdt, failliet of onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld, alsmede zodra het lid niet langer voldoet aan de eisen van artikel 8.

Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen, behoudens hetgeen in deze statuten uitdrukkelijk anders is bepaald.

Het effectieve of toegetreden lid dat goederen of waarden aanbrengt, kan evenwel bedingen dat het aangebrachte, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel uit te maken, geheel kan worden teruggevorderd. In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

Raad van bestuur

Artikel 13. De algemene vergadering benoemt een raad van bestuur, gekozen onder de effectieve leden van de vereniging. De algemene vergadering kan daarnaast ook bestuurders benoemen, die geen lid zijn van de vereniging. Conform de geldende wetgeving dient het aantal bestuurders lager te zijn dan het aantal effectieve leden. Hun mandaat loopt vier jaar en is vernieuwbaar. Elke bestuurder, die een rechtspersoon is, wijst een gevolmachtigde fysieke persoon aan , om hem te vertegenwoordigen. Hun opdracht eindigt na het verstrijken van het mandaat en eveneens bij ontslag, afzetting of verlies van het lidmaatschap. De maximumleeftijd van de leden van de raad van bestuur is vijfenzeventig jaar.

De bestuurders worden al of niet bezoldigd. Eventuele bezoldigingen worden vastgelegd door algemeen bestuur Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts tot dat mandaat voltooid is. De raad kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Artikel 14. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te besturen en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

De raad kan bovendien alle daden van beschikking verrichten die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Artikel 15. De raad kan zijn bevoegdheid geheel of ten dele op eigen verantwoordelijkheid overdragen aan een Bestuurscollege of een Gedelegeerde Bestuurder. In voorkomend geval omschrijft hij de omvang en de draagwijdte van de overgedragen bevoegdheden, bepaalt hij de duur van de overdracht, benoemt hij het Bestuurscollege of de Gedelegeerd Bestuurder en maakt ze bekend.

Artikel 16. De vereniging is geldig verbonden door de handtekening van de gedelegeerd bestuurder of van twee bestuurders of van een gevolmachtigde binnen zijn opdracht. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en een bijzondere opdracht vallen en waarvan de waarde EUR 2 500 te boven gaat, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging. Is echter voor het verrichten van de voorgenomen handeling een machtiging van de algemene vergadering vereist, dan moet van die machtiging blijk worden gegeven.

Artikel 17. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, door de ondervoorzitter en bij diens ontstentenis door de secretaris . De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen wanneer de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De bestuurder die belet is kan bij eenvoudige brief of door gebruik van gelijk welk communicatiemiddel volmacht geven aan één van de collega's van de raad . Besluiten worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. Uittreksels of afschriften worden ondertekend door de voorzitter van de raad en de secretaris.

Artikel 18. De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement vaststellen dat ter kennisgeving op de eerstvolgende algemene vergadering wordt voorgelegd. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering aangebracht worden met eenvoudige meerderheid van stemmen.

Algemene vergadering

Artikel 19. De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle effectieve leden. Haar besluiten zijn bindend, ook voor de leden die niet stemmen of die tegenstemmen.

Onder haar bevoegdheid vallen : 1. wijziging van de statuten; 2. benoeming, afzetting en bezoldiging van commissarissen; 3. goedkeuring van begroting en rekeningen; 4. ontbinding van de vereniging; 5. uitsluiting van leden; 6. benoeming en afzetting van bestuurders

7. kwijting aan de bestuurders

Artikel 20. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur, of bij hoogdringendheid door de gedelegeerd bestuurder of twee bestuurders, bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. De agenda wordt door de raad van bestuur bepaald. Zij moet ten minste elk jaar eenmaal worden bijeengeroepen voor de goedkeuring van de jaarrekening van het afgelopen jaar, de begroting van het nieuwe jaar en het beleid van de bestuurders. De jaarvergadering komt bijeen in de maand april op de zetel van de vereniging of op de plaats aangeduid in de uitnodiging.

De bestuurders zijn bovendien verplicht, telkens als ten minste 20% van de effectieve leden daarom verzoekt, de algemene vergadering bijeen te roepen, met opgave van de agenda en wel binnen één maand na het indienen van het verzoek bij de raad. Wordt aan dit verzoek niet voldaan, dan zijn de verzoekers gerechtigd zelf de vergadering te beleggen.

Alle effectieve leden der vereniging worden minstens acht werkdagen voor de vergadering opgeroepen bij gewone brief, die de agenda, de dag, het uur en eventueel de plaats van vergadering vermeldt. Elk voorstel van agendapunt, ondertekend door ten minste 20% van de effectieve leden, wordt op de agenda gebracht.

Artikel 21. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens ontstentenis, door de ondervoorzitter en bij diens ontstentenis door de secretaris . De voorzitter wijst een secretaris en twee stemopnemers aan.

Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht in de vergadering en de besluiten worden genomen bij meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behoudens de gevallen waarvoor de wet of de statuten een bijzondere meerderheid voorschrijven. Elk effectief lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een schriftelijk gemachtigde die effectief lid van de vereniging is. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de leden die zulks wensen. Ze worden opgenomen in een register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging, waar alle werkende leden en derden er inzage van kunnen nemen.

Artikel 22. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen, tenzij een andersluidende bijzondere wettelijke regeling moet gevolgd worden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Rekeningen en begroting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Artikel 23. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van hetzelfde jaar; in afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december 2012.

Artikel 24. Bij het einde van elk boekjaar wordt door de raad van bestuur de jaarrekening opgesteld en de begroting voor volgend jaar opgemaakt. Zij worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen en zijn vergezeld van een jaarverslag opgemaakt door de raad van bestuur.

De jaarrekening en de begroting worden ten minste acht werkdagen vóór de algemene vergadering ter kennis gebracht van de effectieve leden.

De algemene vergadering kan één of meer commissarissen aanstellen met als taak de verificatie van de rekeningen en het opmaken van een verslag over de jaarrekening en de begroting.

Ontbinding, vereffening

Artikel 25. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van leden, voor zover het aantal leden daardoor niet daalt onder drie.

Indien de algemene vergadering tot de vrijwillige ontbinding van de vereniging besluit, benoemt zij één of meerdere vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheden, de wijze van vereffening en de bestemming die aan het netto-actief van het vermogen van de vereniging aan een andere soortgelijke vereniging belangeloze doelstelling wordt gegeven.

Algemene bepalingen

Artikel 26. Al wat niet uitdrukkelijk door deze statuten wordt geregeld is onderworpen aan de wet van 2 mei 2002 op de verenigingen zonder winstoogmerken, evenals haar eventuele toekomstige aanpassingen en wijzigingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
LIFESTOCK & CROPS - RESEARCH & DEVELOPME…

Adresse
WINGESTRAAT 35 3211 BINKOM

Code postal : 3211
Localité : Binkom
Commune : LUBBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande