LIVEJAZZ.BE

Association sans but lucratif


Dénomination : LIVEJAZZ.BE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.944.997

Publication

13/08/2012
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

De Vereniging

Art. 1. De vereniging draagt de naam  livejazz.be .Alternatief managementbureau/ werkplaats.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen. Heden is hij gevestigd te Heihussenstraat 6 te 3200 Aarschot, in het gerechtelijk arrondissement Leuven. Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel om jazzmuzikanten / jazzkunstenaars te ondersteunen in het gehele artistieke maakproces. De vereniging begeleidt het artistieke creatieproces via inhoudelijke feedback en zorgt voor productionele en/of zakelijke ondersteuning. De vereniging ondersteunt jazzmuzikanten (uitvoerders , componisten, dirigenten) bij hun algemene carrièreplanning , en geeft zakelijk en artistiek advies.

Ze functioneert als een alternatief managementbureau en bemiddelaar voor schouwspelartiesten ( bookingsagent ), en is een dienstverlenende organisatie die jazzartiesten bijstaat in het financiële beheer, de distributie en de promotie van hun werk .Het alternatief managementbureau is niet commercieel ingesteld, maar functioneert als begeleider van moeilijker plaatsbare kunstenaars -in casu jazz- in hun traject naar speel- en presentatieplekken en een publiek. Ze ondersteunt en stuurt volgende aspecten:

· het financiële beheer en boekhouding;

· (alternatieve) financiering met inbegrip van sponsoring, subsidiëring zowel structurele als projectgebonden, en dit via al de mogelijk overheidskanalen /bestuursniveaus.

· het promoten van de eigen verkoopkanalen binnen de cultuureconomie, en het stimuleren van private actoren om in de culturele sector te investeren ;

· verkoop van concerten, booking / bemiddelaar voor schouwspelartiesten tourplaning booking en organisatie van concerten in binnen en buitenland, live support;

· creatie van nieuwe werken / arrangementen; met inbegrip van de zakelijke opvolging ivm auteursrechten en publishing;

· ontsluiting van het muzikale erfgoed ; muzikaal research;

· audio visuele opnames en verspreiding ervan, zowel via klassieke dragers en via de televisienetten, en of de toeleverende productiehuizen; als via e-cultuur en digitalisering;

· de communicatie en promotie van de artiest en zijn werk  opvoeringen via alle mogelijke kanalen inclusief e-cultuur;

· samenwerkingsverbanden met buitenlandse artiesten binnen de EG en extern, in casu de verhoogde

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : livejazz.be

(afgekort) : livejazz.be

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Heihussenstraat 6

3200 Aarschot

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12304244*

Luik B

0847944997

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

09-08-2012

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

zichtbaarheid van de artiest in een internationale context.

· Het verlenen van praktische en productionele ondersteuning voor repetitieruimtes, podia oefenruimtes Deze opsomming is niet limitatief .

Ze richt zich voor in eerste instantie op jazzartiesten die geen eigen structuur hebben, en /of omwille van hun artistieke koers moeilijk binnen geijkte commerciële structuren onder te brengen zijn. Anderzijds wordt gestreefd naar de hoogst mogelijke artistieke waarden met oog voor een verruimende publiekswerking .

Ze richt zich in de eerste plaats tot artiesten woonachtig in Vlaams-Brabant en het Brussels hoofdstedelijk Gewest, dit zonder artiesten woonachtig buiten dit geografisch gebied uit te sluiten.

De Vereniging richt zich tot jazzmuzikanten in de meest ruime zin van het woord; zowel in historische perspectief als vanuit de hedendaagse ruime visie op jazz, met verwijzingen naar soul, blues, singer-songwriter, jazzrock, pop,klassiek,.../...

Dit betekent van dixieland tot hedendaagse dee jay sets; van solo tot orkest en big band, en alle mogelijke bezettingen daartussen.

Cross over, multiculturele en multimediale aspecten worden gestimuleerd, met inbegrip van multimediale producties en live performances.

Zij is bevoegd om eigen evenementen te organiseren in zoverre deze de hierboven vermelde doelstellingen ondersteunen, bevorderen.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het hierboven omschreven doel, en het tweede lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen. Ze kann vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden. Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd., doch kan ten alle tijden ontbonden worden.

Art. 5. De vereniging zal minstens drie werkende leden tellen. De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging. De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering. Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten. Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden niet-werkende leden tot de vereniging toelaten.

De volgende oprichters zijn de eerste werkende leden:

· Boon Jaak (NN 59.06.04.-123.68 ), Heihussenstraat 6 te 3200 Aarschot

· Bart Vereecke(NN 54.05.19-085.29) , Arnoudt Rulenslaan 50 3020 Herent

· Boon Willem(NN 55.08.03.-133.18 ) , Kamperfoelieweg 2 te 3010 Leuven

Art. 6. De door de werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 50,00¬ De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de werkende leden verschuldigde bijdrage vast. De door de niet-werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 20,00¬ De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de niet-werkende leden verschuldigde bijdrage vast.

Art. 7. Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen. Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Art. 8. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging raadplegen:

- het register van de leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

- alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van alle personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden.

- alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Art. 9. Het uitgesloten of uittredend lid of de rechthebbenden van een overleden lid of de rechthebbenden uit welke hoofde ook in alle gevallen waarin het lidmaatschap van rechtswege eindigt, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen zelfs de teruggave van gestorte jaarlijkse bijdragen niet vorderen. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

Algemene vergadering

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921.

Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 11. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921. Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vóór de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art. 12. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur, gewone leden kunnen eveneens agendapunten bepalen. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder.

Art. 13. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, waarbij minstens de helft van de leden moeten aanwezig zijn. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art. 14. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend. De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bestuur

Art. 15. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 2 bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders worden benoemd voor een periode van 3 (drie) jaar. Ze kunnen echter nadien herverkozen worden. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. Ze kunnen voor meerdere periodes verkozen worden .

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden. Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, en de secretaris zijn automatisch voorzitter, secretaris van de algemene vergaderingen.

Art. 16. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

Art. 17. De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank,en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder. De opdracht van de gedelegeerd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art. 18. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per email, met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt. Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

Art. 19. De bestuurders en secretaris zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Art. 20. Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 V&S-wet niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen. Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

Begrotingen, rekeningen

Art. 21. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de V.Z.W. en zal eindigen op 31 december 2013. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Ontbinding, vereffening

Art. 22. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 23. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 24. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Art. 25. De Algemene Vergadering kan ter uitvoering van de statuten bij huishoudelijk reglement verder alle regelingen treffen die nuttig of noodzakelijk zijn voor de vereniging.

Het huishoudelijk reglement en wijziging eraan wordt door de Algemene Vergadering in zijn geheel aangenomen of verworpen, en dit in dezelfde voorwaarden als deze onder art. 17 van deze statuten.

Art. 26. Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een mondelinge aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. De raad van bestuur beslist in geheimhouding en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in het huishoudelijk reglement worden omschreven. Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een mondeling bericht gericht aan de secretaris van de raad van bestuur. Het ontslag wordt effectief met onmiddellijke ingang na dit bericht.

Een ontslagnemend toegetreden lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag werd ingediend.

Toegetreden leden die in strijd handelen met de doelstellingen van de VZW kunnen door een eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Daarna komen de oprichters in een Algemene Vergadering bijeen en benoemen de leden van de Raad van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bestuur.

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld tot 31 december 2015

· Boon Jaak (NN 59.06.04.-123.68), Heihussenstraat 6 te 3200 Aarschot

· Bart Vereecke(NN 54.05.19-085.29) , Arnoudt Rulenslaan 50 3020 Herent

· Boon Willem (NN 55.08.03.-133.18) , Kamperfoelieweg 2 te 3010 Leuven

De Raad komt op zijn beurt bijeen en verdeelt de functies als volgt:

· Voorzitter: Boon Jaak , voorgenoemd.

· Secretaris: Bart Vereecke voorgenoemd.

· Penningmeester: Boon Willem voorgenoemd.

en met bevoegdheden voorzien in art. 15.

Aldus opgemaakt te Aarschot op 8 augustus 2012 in drie exemplaren.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
LIVEJAZZ.BE

Adresse
HEIHUSSENSTRAAT 6 3200 AARSCHOT

Code postal : 3200
Localité : AARSCHOT
Commune : AARSCHOT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande