LOKALEN CHIRO SCHERPENHEUVEL, AFGEKORT : 'T LOKAAL

Association sans but lucratif


Dénomination : LOKALEN CHIRO SCHERPENHEUVEL, AFGEKORT : 'T LOKAAL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 525.636.763

Publication

11/04/2013
ÿþM0D 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophande"

ta Leuven, de 0 2 APR. 2013

DE GRJFFIER,

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge Ondememingsnr : ESkS . 636.463

Benaming

(voluit) : Lokalen Chiro Scherpenheuvel

(verkort) : 't Lokaal

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Molenstraat 54A, 3270 Scherpenheuvel-Ziehem

Onderwerp akte ; Oprichting

Statuten Lokalen Chiro Scherpenheuvel vzw

opgericht te Scherpenheuvel op 25 februari 2013 HOOFDSTUK 1 Rechtsvorm, naam, zetel, duur, doel Artikel 1. Rechtsvorm



1. De vereniging werd opgericht als een entiteit niet rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de. verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna genoemd "V&S-wet").





Artikel 2. Naam

1. De vzw draagt de naam "Lokalen Chiro Scherpenheuvel', afgekort als "'t Lokaal".

2. Deze naam of afkorting moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met een nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 3. Zetel



1. De zetel van de vzw is gevestigd op Molenstraat MA, 3270 Scherpenheuvel, gelegen in het gerechtelijk;

arrondissement Leuven.

/

2. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen de gemeente en de nodige openbaarmakingvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering bekrachtigt de zetelwijziging in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.



Artikel 4. Duur

1. De vzw werd opgericht te Scherpenheuvel op 25 februari 2013 voor onbepaalde duur.

Artikel 5. Doel

1. De vzw heeft tot doel te voorzien in de noden van de feitelijke vereniging Chiro Sint-Lutgardis Scherpenheuvel, gekend bij Chirojeugd Vlaanderen vzw onder het stamnummer LEG/0496 (hierna genoemd. "Chiro Scherpenheuvel") of hen daarin te ondersteunen.

Chiro Scherpenheuvel is gericht op initiatieven die de opvoeding van kinderen en jongeren bevorderen via; de jeugdbewegingsmethoden eigen aan Chirojeugd.

De vzw beoogt te voorzien in de uitbouw, de verbetering en het onderhoud van de infrastructuur in functie van de werking van Chiro Scherpenheuvel.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

vAmn " Naam An hanritekeninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

2. De vzw engageert zich goede contacten te onderhouden met Chiro Scherpenheuvel en wil op regelmatige tijdstippen overleg opzetten tussen de leidingsploeg van Chiro Scherpenheuvel, de leden van de vzw en mogelijke sympathisanten.

3. De vzw erkent de christelijke oorsprong van Chiro Scherpenheuvel en streeft ernaar goede contacten te onderhouden met de lokale kerkgemeenschap.

4. De vzw erkent en onderschrijft de rechten van de mens, zoals die werden goedgekeurd op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, op 10 december 1948, en de rechten van het kind in het bijzonder, zoals die werden goedgekeurd op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op 20 november 1989.

De vzw erkent en onderschrijft het Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens en de Fundamentele Vrijheden, zoals besloten op 4 november 1950.

De vzw erkent en onderschrijft de Belgische wet op het Racisme van 30 juli 1981. De vzw onderschrijft de gelijke behandeling van alle mensen, ongeacht ras, geslacht, stand, nationaliteit, seksuele geaardheid, politieke en/of levenbeschouwelijke overtuiging.

5.Om bovenvermelde doelen te bereiken, kan de vzw alle activiteiten ontplooien die hiertoe bijdragen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activitelten binnen de grenzen van wat wettelijk la toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

6. De vzw mag roerende en onroerende goederen bezitten, hetzij in eigendom, hetzij in vruchtgebruik, die kunnen helpen om haar doel te bereiken.

HOOFDSTUK Il - Lidmaatschap en verplichtingen

Artikel 6. Algemene bepalingen lidmaatschap

1. De vereniging bestaat uit een Algemene Vergadering van leden en een Raad van Bestuur.

2. Leden, ontslagnemende of uitgesloten leden, en de erfgenamen of rechthebbenden van overleden leden hebben geen enkel recht op het vermogen van de vzw, noch tijdens het bestaan, noch bij ontbinding ervan, op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

3. De Raad van Bestuur stelt een register van leden op dat neergelegd moet worden ter griffie bij de Rechtbank van Koophandel. Het gaat om een chronologische lijst met de naam, voornamen en woonplaats van de leden. De wijzigingen die in deze lijst worden aangebracht, moeten door de Raad van Bestuur in het register worden ingeschreven binnen acht dagen volgend op het tijdstip waarop de bestuurders hiervan in kennis zijn gesteld. Een kopie van de bijgewerkte lijst van de leden moet worden neergelegd in het dossier van de vereniging dat ter griffie van de Rechtbank van Koophandel wordt bijgehouden.

Artikel 7. Aantal leden

1. De leden vormen samen de Algemene Vergadering.

2. Het aantal leden moet minstens één meer bedragen dan het aantal leden van de Raad van Bestuur.

3. Het aantal leden is verder onbeperkt en minimum zes.

Artikel 8. Aanstelling van nieuwe leden

1. Leden mogen op elk moment van het jaar worden aangesteld door een meerderheid van stemmen in de Raad van Bestuur.

2. Nieuwe leden worden voorgesteld voor de duur van een mandaat in de vzw, voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur.

3. De aanvaarding van het lidmaatschap wordt genoteerd in het ledenregister met de modaliteiten die eraan verbonden zijn, gevolgd door de handtekening van twee bestuurders.

4. De vertegenwoordiging van Chiro Scherpenheuvel wordt als volgt geregeld:

(a) Maximum één persoon van Chiro Scherpenheuvel die bij Chirojeugd Vlaanderen vzw is aangesloten ais groepsieiding, wordt automatisch lid van de vzw.

(b) Maximum één persoon van Chiro Scherpenheuvel die bij Chirojeugd Vlaanderen vzw is aangesloten ais financieel verantwoordelijke, wordt automatisch lid van de vzw.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

i4SOD 22

(e) Maximum één persoon van Chiro Scherpenheuvel die bij Chirojeugd Vlaanderen vzw is aangesloten ais volwassen begeleiding, wordt automatisch lid van de vzw.

Dit lidmaatschap gaat in vanaf het begin van het werkjaar van Chirojeugd Vlaanderen vzw en zal duren tot de eerste dag van het volgend werkjaar van deze vereniging.

5. Het lidmaatschap van de vzw is gratis.

Artikel 9. Ontslag

1. Elk lid kan altijd ontslag nemen uit de vzw door dat schriftelijk kenbaar te maken aan de Raad van Bestuur. Het ontslag zal ingaan vanaf de eerstvolgende Algemene Vergadering of vergadering van de Raad van Bestuur.

2. Leden van wie de modaliteiten uit het ledenregister niet meer vervuld zijn, nemen op die datum van rechtswege en automatisch ontslag uit de vereniging. Het einde van het lidmaatschap wordt genoteerd in het ledenregister, met de reden van beëindiging, en wordt ondertekend door 2 bestuurders.

Artikel 10. Beëindiging lidmaatschap lid

1. Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van alle leden, worden beëindigd op een Bijzondere Algemene Vergadering, waarop minstens tweederde van aile leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist is.

2. Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Artikel 11. Rechten en plichten van leden

1. De leden van de vereniging maken deel uit van de Algemene Vergadering die wordt voorgezeten door de Raad van Bestuur.

2. Leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering van de vzw.

3. Leden hebben aile rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten warden beschreven.

HOOFDSTUK III - Algemene Vergadering

Artikel 12. Samenstelling Algemene Vergadering

1, De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile leden.

2. Aile leden hebben gelijk stemrecht. Elk lid heeft 1 stem.

3. Derden kunnen uitgenodigd worden voor de Algemene Vergadering. Zij hebben evenwel geen stemrecht. Artikel 13. Bevoegdheden Algemene Vergadering

1, De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

(a) het wijzigen van de statuten;

(b) de benoeming en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur;

(c) desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in het gevat dat een bezoldiging wordt toegekend;

(d) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

(e) het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

(f) het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

(g) het uitsluiten van een lid;

(h) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

2. Alsook aile gevallen waarin de statuten dat vereisen: (a) de wijziging van het Huishoudelijk Reglement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3. Een statutenwijziging, de uitsluiting van een lid en de vrijwillige ontbinding van de vzw kunnen enkel op een Buitengewone Algemene Vergadering.

Artikel 14. Frequentie en organisatie Algemene Vergadering

1. Er moet jaarlijks minstens één Algemene Vergadering gehouden worden.

Een Buitengewone Algemene Vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging

het eist, en wanneer ten minste één vijfde van de leden het aanvraagt.

2. De bijeenroeping gebeurt door de Voorzit(s)ter van de Algemene Vergadering, per brief, fax of e-mail, verzonden minstens acht dagen véôr de vergadering op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging.

3. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd. De Algemene Vergadering kan normaliter slechts geldig beraadslagen over de punten verleid op de toegestuurde agenda. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door drie leden moet op de agenda voorkomen. De Algemene Vergadering kan evenwel bij de aanvang van de vergadering punten toevoegen aan deze dagorde. indien deze gewijzigde dagorde met een gewone meerderheid goedgekeurd wordt door de Algemene Vergadering kan er over deze punten eveneens geldig beraadslaagd worden.

4. Voor de uitnodiging van een Buitengewone Algemene Vergadering gelden nog aantal specifieke bepalingen:

(a) Wanneer zal worden gestemd over de uitsluiting van een lid, moet op de uitnodiging specifiek worden vermeld over welk lid er zal worden beraadslaagd.

(b) Wanneer zal warden gestemd over een statutenwijziging, moet op de uitnodiging specifiek worden vermeld over welke artikelen zal worden vergaderd.

Artikel 15, Quorum en Stemming

1. Eik lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen, maar alleen via een geschreven volmacht. Niemand mag meer dan één volmacht hebben. Een volmacht geldt bij elke beslissing waarvoor stemming vereist is.

2. De besluiten worden genomen door een meerderheid van de aanwezige stemmen, behalve in de gevallen waar het anders is voorzien door de wet of deze statuten. Om geldig te besluiten, moet minstens de helft van de stemmen aanwezig zijn, behalve in de gevallen waar het anders is voorzien door de wet of deze statuten.

Als dit niet het geval is, kan een volgende Algemene Vergadering ten vroegste na 15 dagen, ongeacht het aantal aanwezige stemmen, uitspraak doen.

3. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een Buitengewone Algemene Vergadering die voldoet aan een quorum van tweederde van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Wijzigingen van de statuten vereisen een meerderheid van tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Als het quorum niet is bereikt, kan een volgende Algemene Vergadering ten vroegste na 15 dagen uitspraak doen met een meerderheid van de aanwezige stemmen, waarbij minstens de helft van de stemmen van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vzw is opgericht, vereist ze een meerderheid van viervijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

4. Bij elk voorstel hebben de stemgerechtigden drie stemmogelijkheden: "voor", tegen" en "onthouding". Bij een staking van stemmen wordt van de Voorzit(s)ter verwacht een doorslaggevende stem te geven.

Artikel 16. Verslag Algemene Vergadering

1. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de notulen, getekend door de Voorzit(s)ter en een bestuurder én door de leden die het vragen, en worden in een bijzonder register ingeschreven, overeenkomstig de in artikel 9 van het Koninklijk Besluit van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

De in rechte of eiders voor te leggen uittreksels daarvan worden getekend door de Voorzit(s)ter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders.

2. Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of een afschrift van de notulen van de Algemene Vergadering te vragen.

3. Aile leden kunnen op de zetel van de vereniging de volgende stukken raadplegen: (a) het ledenregister;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

(b) aile notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden;

(c) aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

HOOFDSTUK IV - Raad van Bestuur Artikel 17. Samenstelling

1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie personen, de "bestuurders", die door de Algemene Vergadering voor een termijn van drie jaar verkozen worden. Uittredende leden zijn herkiesbaar.

2. De mandaten van de Raad van Bestuur bestaan minstens uit een Voorzit(s)ter, een Secretaris en een Penningmeester. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed na een beslissing van de Raad van Bestuur.

3. Bestuurders kunnen altijd ontslagen worden door de Algemene Vergadering met tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, wanneer minstens de helft van de stemmen van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Iedere bestuurder kan zelf ontslag nemen per brief, gericht aan de Voorzit(s)ter van de Raad van Bestuur.

Artikel 18. Organisatie en stemming van de vergaderingen van de Raad van Bestuur

1. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de Voorzit(s)ter. De Voorzit(s)ter zit de vergadering voor. In geval van zijn/haar afwezigheid wordt hij/zij vervangen door de Secretaris, de Penningmeester of de oudste aanwezige bestuurder.

2. De Raad van Bestuur kan maar geldig beslissen ais minstens de helft van de leden aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij consensus, of indien een stemming is vereist of wordt verzocht, met een gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen wordt het punt verdaagd naar de volgende vergadering. Bij herhaalde staking van stemmen over dit agendapunt in deze vergadering is de stem van de Voorzit(s)ter van de vergadering doorslaggevend.

3. De beslissingen worden opgenomen in de notulen, ondertekend door de Voorzit(s)ter van de vergadering en door minstens één bestuurder, en in een bijzonder register ingeschreven. De uittreksels die men ervan moet geven, hetzij in rechte, hetzij elders, worden getekend door de Voorzit(s)ter of door twee bestuurders,

Artikel 19. Bevoegdheden Raad van Bestuur

1. De Raad van Bestuur is bevoegd voor aile handelingen die behoren tot het bestuur van de vereniging en die niet wettelijk of statutair aan de Algemene Vergadering of een ander orgaan van de vzw zijn toegekend. Hij kan onbeperkt:

(a) aile betalingen doen en ontvangen, en daarvan kwijting eisen of geven;

(b) aile private en officiële subsidies, tegemoetkomingen, legaten en giften aanvaarden en ontvangen;

De Raad werft de personeelsleden van de vereniging aan, geeft hen ontslag en bepaalt hun

werkzaamheden en bezoldiging.

Hij kan zonder verdere ruggespraak of beslissing van de Algemene Vergadering aile andere

rechtshandelingen stellen.

2. Bestuursleden kunnen afzonderlijk handelen om de vzw te verbinden, tenzij anders vermeld in deze

statuten of het Huishoudelijk Reglement.

De bevoegdheden van de Raad van Bestuur worden verder geregeld in het Huishoudelijk Reglement.

2. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon die al dan niet lid is van de vereniging. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die ook de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurders, die desgevallend gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die ook de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

L_r "

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg



HOOFDSTUK V - Begrotingen en rekeningen

Artikel 20. Begroting

Bik jaar, op 31 december, worden de rekeningen van het verlopen jaar vastgesteld en wordt de begroting opgemaakt voor het volgend jaar, Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK VI -- Ontbinding

Artikel 21. Algemene Vergadering ter ontbinding van de vzw

1. Deze Algemene Vergadering ter ontbinding van de vzw zal worden samengeroepen door de Raad van Bestuur of door minimum één vijfde van alle leden.

Artikel 22. Vrijwillige ontbinding

1. In geval van vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt ze hun bevoegdheid.

Artikel 23. Overblijvend actief

1. In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig of rechterlijk, op welk ogenblik en door welke oorzaak zij zich ook voordoet, wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, besteed aan een werk met een soortgelijk doel buiten schoolverband. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen,

HOOFDSTUK VII  Slotbepalingen

Artikel 24. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, worden toegepast:

(a) de V&S-wet;

(b) de algemene wettelijke bepalingen;

(c) het Huishoudelijk Reglement en de gebruiken terzake.

BENOEMING RAAD VAN BESTUUR

E e stichtende leden van Lokalen Chiro Scherpenheuvel vzw benoemen onderstaande personen tot de Raad van Bestuur.

In overeenstemming met de statuten van Lokalen Chiro Scherpenheuvel vzw, besturen zij gezamenlijk de vereniging en vertegenwoordigen deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

Wouter Wolfs, wonende te Koningin Astridlaan 22 bus 02.01, 3010 Kessel-lo geboren te Diest op 17 maart 1987, wordt benoemd tot Voorzitter.

Mohamed Aznag, wonende te Vossekotstraat 47, 3271 Scherpenheuvel-Zichem, geboren te Marrakech op 9 juni 1969, wordt benoemd tot Secretaris.

Kris Peetermans, wonende te Oude Bergstraat 45, 3271 Scherpenheuvel-Zichem, geboren te Diest op 1 juli 1979, wordt benoemd tot Penningmeester.

Ondergetekende, Wouter Wolfs handelend als bestuurder verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is opgemaakt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
LOKALEN CHIRO SCHERPENHEUVEL, AFGEKORT : 'T …

Adresse
MOLENSTRAAT 54A 3270 SCHERPENHEUVEL

Code postal : 3270
Localité : Scherpenheuvel
Commune : SCHERPENHEUVEL-ZICHEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande