MALI MULEBA

Association sans but lucratif


Dénomination : MALI MULEBA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.636.732

Publication

20/12/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

bel 111

ai

Be

Sta





[.c.itgd ter en* cer

t.a..r...:rk van Koophandef

~a< Leuver., de 9 8 ~EC, 2011 DE GRdFF1 R,

Griffie

Ondernemingsnr : cap,4

Benaming

(voluit) :" Mali Muleba vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sneppenstraat 59, 3010 Kessel-Lo

Onderwerp akte : Oprichting

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

Mevrouw Claes Marie-Claire Gerardine Alfonsine, wonende te 3010 Kessel-Lo, Sneppenstraat 59, geboren, op 4 juli 1963 te 3500 Hasselt

De heer Emmerechts Frans Emma Desiré, wonende te 2440 Geel, Velveken 69, geboren op 7 oktober 1947 te 2170 Merksem

De heer Kempen Peter, wonende te 2440 Geel, Gladioolstraat 20, geboren op 20 januari 1969 te 2440 Geel De heer Vandenbempt Patrick Maurice Albert, wonende te 3010 Kessel-Lo, Sneppenstraat 61, geboren op 30 juli 1967 te 3300 Tienen

Mevrouw Van Hirtum Lydia Jozefine Francine, wonende te 3010 Kessel-Lo, Sneppenstraat 59, geboren op 11 februari 1959 te 2200 Herentals

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 21' juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN MALI MULEBA vzw

STATUTEN

Titel 1  Naam, zetel, doel, duur

Art. 1  De vereniging wordt genoemd: "Mali Muleba vzw", en heeft haar zetel te 3010 Kessel-Lo,

Sneppenstraat 59, gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 2 § 1  De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, . het stimuleren en,

bevorderen van de lokale ontwikkeling in noordwest Tanzania.

§ 2  Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel, rechtstreeks of onrechtstreeks, kunnen bevorderen. In die zin mag zij ook, op bijkomstige wijze, bepaalde economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het doel.

§ 3  Eveneens mag de vereniging, hetzij als houder van een zakelijk recht, hetzij als eigenaar, alle

roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar hoofddoel.

Art. 3  De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel 2 - Leden

Art. 4 -- Het aantal leden bedraagt minimum vier. Het aanvaarden van leden wordt door de algemene vergadering beslist. In de vzw zijn er enkel effectieve leden.

Art. 5  Het ontslag en de uitsluiting van de leden geschieden op de wijze bepaald door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd, waarbij aan verenigingen zonder winstgevend doel en aan de instellingen van openbaar nut rechtspersoonlijkheid wordt verleend. Leden die drie opeenvolgende vergaderingen afwezig zijn zonder schriftelijke of elektronische verontschuldiging, worden geacht ontslag nemend te zijn.

Art. 6  Uitgetreden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of hun rechtsvoorgangers gedane inbrengen of: gestorte gelden terug te vorderen.

Art. 7  De leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich en: staan niet borg met hun eigen goederen voor de schulden van de vereniging.

Titel 3  Algemene vergadering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2011- Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art. 8  De algemene vergadering is bevoegd voor:

Dhet wijzigen van de statuten;

Dhet benoemen en afzetten van de bestuurders;

Q'de kwijting aan de bestuurders;

Dhet goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen;

Dhet ontbinden van de vereniging;

Dhet aanvaarden en uitsluiten van de leden van de vereniging;

Dhet bepalen van de bestemming van de goederen van de ontbonden vereniging;

Q'de omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Alle bevoegdheden die niet aan de algemene vergadering zijn toegewezen, worden toegekend aan de raad van bestuur.

Art. 9 - § 1  Er moet ten minste elk jaar één gewone algemene vergadering gehouden worden na het afsluiten van het boekjaar. In elk geval dient ze plaats te vinden binnen de 6 maanden na sluiting van het boekjaar.

§ 2  Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom vraagt.

Art. 10  Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden door de raad van bestuur, of door één vijfde van de leden. Zij worden verstuurd, bij gewone brief of elektronisch ten laatste 8 kalenderdagen vóór de vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda. De algemene vergadering mag beslissingen nemen buiten de dagorde op voorwaarde dat iedereen aanwezig of vertegenwoordigd is en instemmend.

Art. 11  De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder. De secretaris van de raad van bestuur is tevens secretaris van de algemene vergadering.

Art. 12  Alle leden hebben stemrecht. Elk lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. De volmacht moet schriftelijk of elektronisch gegeven worden. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Art. 13 -- Met uitzondering van de gevallen voorzien in de artikelen 8, 12 en 20 van de wet, is de vergadering geldig samengesteld indien tenminste de helft plus één van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien niet de helft plus één van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, wordt binnen de veertien kalenderdagen een nieuwe vergadering gehouden met dezelfde agenda. Deze kan beraadslagen ongeacht het aantal leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De algemene vergadering beslist met meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Art. 14  Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt. Net goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en in een apart register bewaard. Dit register, dat ter inzage van de leden zal zijn, wordt bewaard op de zetel van de vereniging. De voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en worden gegeven aan elke

belanghebbende die hierom verzoekt.

Titel 4  Raad van bestuur

Art. 16 - § 1  De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, die samengesteld wordt uit ten minste drie leden. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd en zijn te allen tijde door deze afzetbaar.

§ 2  De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 17 - § 1  De bestuurders worden benoemd voor maximum zes jaar. Uittredende bestuurders kunnen door de algemene vergadering opnieuw benoemd worden. Bestuurders die drie opeenvolgende vergaderingen afwezig zijn zonder schriftelijke of elektronische verontschuldiging, zijn van rechtswege uittredend.

§ 2  Uittredende bestuurders blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in functie, totdat in hun vervanging is voorzien.

§ 3  Indien, om welke redenen ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering samen te roepen om in de benoeming van nieuwe bestuurders te voorzien.

Art. 18 - § 1  De raad van bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de oudste aanwezige bestuurder.

§ 2  De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping, bij gewone brief of elektronisch vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda.

§ 3  Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben. De volmacht moet schriftelijk of elektronisch gegeven worden.

§ 4  De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen met meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

§ 5  Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt door de " voorzitter en de secretaris ondertekend en in een apart register bewaard. Uittreksels van het verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders.

Art. 19  De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden van onroerend goed, zelfs om niet.

Art. 20 - § 1  De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer bestuurders of aan een derde. § 2  Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

Art. 21 - § 1  De raad van bestuur kan één of meer afgevaardigde bestuurders aanstellen, belast met het

" dagelijks bestuur, onder meer met de geldige handtekening tegenover banken, spaarkassen, andere financiële instellingen en openbare overheden.

§ 2  Behoudens wanneer bestuurders of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden, wordt de vereniging steeds geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Voor-

bá:hoùdeh

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Titel 5 - Begrotingen en rekeningen

Art. 22  Het boekjaar valt samen met het burgerlijk jaar. De raad van bestuur legt de rekeningen van het voorgaande jaar en de begroting van het lopende jaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders kwijting verleend.

Titel 6 - Ontbinding en vereffening

Art. 23  Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 en volgende, van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid.

Art. 24 - in geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na verrekening der , schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan één of meer verenigingen met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging.

Art. 25 -- Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd,

" van toepassing.

Titel 7  Slot en overgangsbepalingen

Art. 26 - Het eerste boekjaar loopt vanaf heden (3 december 2011) en eindigt op 31 december 2012. De eerste algemene vergadering zal gehouden worden in oktober 2012. De oprichters verklaren dat alle ' verbintenissen aangegaan vanaf 3 december 2011 gebeurd zijn in opdracht en voor rekening van de vereniging in oprichting.

"

Opgemaakt en goedgekeurd op 3 december 2011 te Kessel-Lo, Sneppenstraat 59,

BENOEMING RAAD VAN BESTUUR

" Met eenparigheid van stemmen worden tot bestuurder benoemd voor een periode van 6 jaar: -Claes Marie-Claire Gerardine Alfonsine, wonende te 3010 Kessel-Lo, Sneppenstraat 59 -Kempen Peter, wonende te 2440 Geel, Gladioolstraat 20

-Van Hirtum Lydia Jozefine Francine, wonende te 3010 Kessel-Lo, Sneppenstraat 59

De voornoemden verklaren hun mandaat te aanvaarden.

Vervolgens vergadert de raad van bestuur en kiest voor dezelfde duur tot

Voorzitter: Claes Marie-Claire Gerardine Alfonsine

Secretaris: Van Hirtum Lydia Jozefine Francine

Schatbewaarder: Kempen Peter

Vervolgens wordt, zoals bepaald in art. 21 §1 van de statuten Claes Marie-Claire Gerardine Alfonsine als afgevaardigd bestuurder aangesteld, belast met het dagelijks bestuur.

Kessel-Lo, 3 december 2011

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MALI MULEBA

Adresse
SNEPPENSTRAAT 59 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande