MARIETTE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : MARIETTE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 452.486.786

Publication

28/01/2013 : BL583557
16/01/2013 : BL583557
07/02/2012 : BL583557
24/01/2011 : BL583557
12/02/2010 : BL583557
14/01/2009 : BL583557
28/01/2008 : BL583557
29/01/2007 : BL583557
22/01/2007 : BL583557
12/01/2006 : BL583557
15/07/2015
ÿþMod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie va çl-akt

eergelegdlontvn nr,.c~ " 2

r.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

--- lumen

o G ''' W é 2015

tLr u"';.:~ . i~l

Er" o^7^1

Ondernemingsnr :BE0452.486.786

Benaming (voluit) :Mariette

(verkort):

Rechtsvorm : NV

Zetel :Tichelrye 4, 1850 Grimbergen

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte :Statutenwijziging

Tekst :

Uit een proces-verbaal, gesloten door notaris JEAN-LUC PEÊRS, te Vilvoorde, vierentwintig juni tweeduizend vijftien,blijkt dat de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de naamloze vennootschap NV MARIETTE, met zetel te 1850 Grimbergen, Tichelrye 4, de volgende beslissingen genomen heeft :

EERSTE BESLUIT: VERSLAGEN EN STAAT VAN ACTIVA EN PASSIVA.

Met eenparigheid ontslaat de vergadering de voorzitter ervan om lezing te geven van:

- het verslag van de raad van bestuur de dato vijf juni tweeduizend vijftien, in toepassing van artikel 181, paragraaf 1 van het Wetboek van vennootschappen, waaraan is toegevoegd een staat van activa en passiva van de vennootschap, afgesloten op vijf juni tweeduizend vijftien;

- het verslag van de Heer LAMBRECHTS Patrick, accountant, te 1740 Ternat, Donkerstraat 55, de dato acht juni tweeduizend vijftien, aangewezen door de raad van bestuur van de vennootschap in toepassing van artikel 181, paragraaf 1 van het Wetboek van vennootschappen.

De besluiten van het verslag van de accountant worden alhier letterlijk aangehaald als volgt:

In het kader van de procedure van vereffening voorzien door het vennootschapsrecht hebben de bestuurders van de vennootschap NV MARIETTE een boekhoudkundige staat afgesloten op 5 juni 2015 opgesteld, die, rekening houdend met de vooruitzichten van de vereffening van de vennootschap, een balanstotaal opgeeft van 6.092,46 EUR en een nettopassief van - 26.717, 76 EUR.

In een aanstellingsbrief gedateerd op 2 juni 2015 werd ons gevraagd hierover verslag uit te brengen.

Wij wensen volgende elementen in ons besluit op te nemen:

1. In toepassing van artikel 181 van het Wetboek van Vennootschappen werd deze staat opgemaakt in discontinuiteit. Gezien de aard van de activa is er geen verschil met een waardering in continuiteit en dient een waardering in continuiteit niet opgesteld te worden.

2. Het verslag van de raad van bestuur d.d. 05.06.2015 m.b.t. het voorstel van vroegtijdige ontbinding herneemt het stopzetten van de commerciële activiteiten als verantwoording voor deze beslissing. Onze analyse van de boekhouding van de laatste jaren bevestigt dit.

3. Het verslag van de raad van bestuur maakt tevens melding van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

volgende schulden aan derden die zich nog op de staat van activa en passiva bevinden. Deze bedragen dienden geconsigneerd te worden ingevolge art, 184

5 van het wetboek van vennootschappen wat op heden nog niet gebeurd is, De bestuurders hebben ons echter verzekerd dat de schulden vereffend zullen zijn op het ogenblik van de akte en dat ze ons hiervan de bewijzen zullen leveren en aan de notaris. Gezien het relatief beperkte bedrag, het feit dat de gelden op de rekening staan en het feit dat de bestuurders zelf in het verslag aangeven dat zij aansprakelijk blijven, mogen wij ervan uitgaan dat de schulden wel degelijk vereffend zullen zijn op de dag van de akte.

" De erelonen van de notaris m.b.t, de akte van vereffening voor een bedrag van 1.450 EUR

" De erelonen van de accountant m.b.t. het opstellen van het verslag ingevolge art. 181 van het wetboek van vennootschappen voor een bedrag van 1.210 EUR

" De vennootschapsbijdrage voor het jaar 2015, te betalen aan Securex VEW voor een bedrag van 347.50 EUR.

4. Bij de ontbinding en vereffening in 1 akte wordt er geen vereffenaar aangesteld en blijft het bestuursorgaan aansprakelijk voor alle schulden van de vennootschap. Dit werd tevens opgenomen in het verslag van de raad van bestuur van 05.06.2015.

5. Het verslag maakt dan ook melding van wat met het financieel saldo moet gebeuren nadat alle schulden aan derden vereffend zijn, Het bedrag van 3.084,96 EUR zal als volgt verdeeld worden:

" R/C Dombrecht NV: 2.191,43 EUR.

" R/C Dombrecht Nadia : 778.72 EUR.

" R/C Dombrecht Alfons : 114.81 EUR.

6. Het bestuursorgaan herneemt in datzelfde bijzonder verslag

eveneens dat er geen andere schulden meer zijn in hoofde van de vennootschap dan deze opgenomen in de bijgevoegde staat van activa en passiva.

7.Wij hernemen hieronder de belangrijkste opmerkingen i.v.m. de Staat van activa en passiva d.d. 05.06.2015 opgesteld door het bestuursorgaan van de onderneming.

" De Staat van activa en passiva vertoont een verlies van 10.663,92 EUR voor de periode van 01/07/2014 tot en met 05/06/2015. Het netto-passief bedraagt - 26.717,76 EUR.

" Wij hebben niet kunnen nagaan of tijdens het boekjaar 2009 of 2010 de alarmbelprocedure opgenomen in art. 633 en 634 van het wetboek van vennootschappen correct is toegepast geweest. Wij hernemen hier dan ook de opmerking dat de raad van bestuur van de onderneming verantwoordelijk blijft voor alle schade die ontstaan is uit deze situatie maar deze verantwoordelijkheid is reeds opgenomen onder punt 4 van dit besluit.

" Gelet op het negatief eigen vermogen per 05 juni 2015 zullen de vennoten het door hen onderschreven kapitaal alsook het saldo van de lopende rekeningen niet terugkrijgen. Ondanks het negatief eigen vermogen verkeert de vennootschap niet in staat van faillissement gezien de afwezigheid van een wankel krediet en de staking van betaling door het ter beschikking stellen van fondsen door de aandeelhouders/bestuurders teneinde Mariette NV te willen behoeden voor een mogelijks faillissement Het betreft evenwel geen kwijtschelding van schulden vanwege de vennoten. De schulden zullen blijvend op het passief van de balans van Mariette NV worden geboekt zodat de vereffening een deficitair karakter zal vertonen.

" Op grond van de controlewerkzaamheden die wij hebben uitgevoerd overeenkomstig de toepasselijke professionele normen, blijkt dat deze staat de toestand van de vennootschap volledig, getrouw en juist weergeeft, in zoverre de vooruitzichten van de bestuurders met succes gerealiseerd zullen kunnen worden.

Wij hopen U met dit verslag voldoende te hebben geinformeerd wat de voorgenomen operatie betreft, namelijk het vroegtijdig ontbinden van de vennootschap. Wij blijven uiteraard ter uwer beschikking voor een verdere verduidelijking van dit verslag."

TWEEDE BESLUIT: BEVESTIGING GEEN SCHULDEN AAN DERDEN + BESTUURDERS WORDEN T.O.V. DERDEN AANZIEN ALS VEREFFENAARS + TERUGNAME RESTEREND ACTIEF

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

eet isch Staatsblad

Luik B - vervolg

+ TOEKOMSTIG ACTIEF, PASSIEF, RECHTEN EN PLICHTEN VAN DE VENNOOTSCHAP.

2.1. Geen schulden ten opzichte van derden.

De aandeelhouders verklaren dat de vennootschap geen schulden ten opzichte van derden heeft.

Ook verklaren zij dat zich sinds de datum waarop de staat van actief en passief werd vastgesteld (vijf juni tweeduizend vijftien) en heden geen wijzigingen hebben voorgedaan die een niet aangezuiverde schuld zouden laten verschijnen.

2.2. Bestuurders worden ten opzichte van derden aanzien als vereffenaars.

De bestuurders, allen voornoemd, verklaren te weten en door ondergetekende notaris voldoende te zijn ingelicht dat zij, bij gebreke van vereffenaars, overeenkomstig artikel 185 W. Venn. door derden aangezien kunnen worden als vereffenaars.

2.3. Terugname resterend actief.

De aandeelhouders verklaren het eventueel resterend actief bij toepassing van artikel 184, par. 5 W. Venn. terug te zullen nemen.

Ook verklaren zij dat geen enkele terugname zal geschieden zonder inhouding van de roerende voorheffing / liquidatiebonus of enige andere

belasting. 2.4. Toekomstig actief, passief, rechten en plichten van de

vennootschap.

Tenslotte verklaren de aandeelhouders dat zij het eventueel actief, passief, rechten en plichten van de vennootschap overnemen, welke overname niet begrensd is in de tijd, noch qua bedrag,

DERDE BESLUIT: VERVROEGDE ONTBINDING.

De algemene vergadering beslist de vennootschap vervroegd te ontbinden en haar in vereffening te stellen vanaf heden,

De ontbinding brengt van rechtswege een einde aan de opdracht van de bestuurders en gedelegeerde bestuurder, aan wie kwijting wordt verleend,

VIERDE BESLUIT: VASTSTELLING DAT DE VEREFFENING IS BEËINDIGD.

De aandeelhouders stellen vast en verzoeken ondergetekende notaris te acteren dat de vereffening in feite is beëindigd, daar geen enkele vereffeningsverrichting nog moet worden gedaan.

Alle eventuele activa en passiva, welke later zouden opduiken, worden toebedeeld aan of vallen ten laste van de hiervoren genoemde aandeelhouders.

De aandeelhouders verklaren alle rekeningen en verrichtingen van het lopende boekjaar tot de datum van heden goed te keuren.

VIJFDE BESLUIT: AFSLUITING VAN DE VEREFFENING -- MACHTEN.

De vergadering spreekt de afsluiting van de vereffening uit en stelt vast dat de naamloze vennootschap "MARIETTE", voormeld, definitief opgehouden heeft te bestaan.

De vergadering besluit dat de maatschappelijke boeken en documenten gedurende minstens vijf (5) jaar zullen bewaard worden (art. 195, par. 1, 2de lid, 1° W. Venn.) ten huize van Mevrouw DOMBRECHT Nadia, voornoemd.

Voor gelijkvormig ontledend uittreksel.

Jean-Luc Peérs, notaris.

Terzelfdertijd hiermee neergelegd:

- uitgifte van de akte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het ' Selgisc T Staatsblad

03/02/2005 : BL583557
08/01/2004 : BL583557
27/01/2003 : BL583557
25/01/2001 : BL583557
11/01/2001 : BL583557
13/01/2000 : BL583557
25/02/1999 : BL583557
13/12/1997 : BL583557
01/01/1997 : BL583557
01/01/1996 : BL583557
04/05/1994 : BL583557

Coordonnées
MARIETTE

Adresse
TICHELRYE 4 1850 GRIMBERGEN

Code postal : 1850
Localité : GRIMBERGEN
Commune : GRIMBERGEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande