MERIT CONSULTING

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MERIT CONSULTING
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 865.272.662

Publication

26/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 02.05.2014, NGL 23.07.2014 14337-0493-010
04/02/2014
ÿþ mod 11.1



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11 *190332

Ondememingsnr: 0865.272.662

BRUSSEL

2 4 J~{S,T

Griffie

Benaming (voluit) : MERIT CONSULTING

(verkort) :

Rechtsvorm : BVBA

Zetel : Vroonbaan 86

1880 Kapelle-op-den-Bos

Onderwem akte : OMVORMING IN CVBA  KAPITAALVERHOGING  ONTSLAG ZAAKVOERDER - BENOEMING BESTUURDER -

STATUTENWIJZIGING

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Marianda MOYSON te Kapelle-op-den-Bos op 24 december 2013 dat werd gehouden de buitengewone algemene vergadering der vennoten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "MERIT CONSULTING", met zetel te 1880 Kapelle-op-den-Bos, Vroonbaan 86, met ondernemingsnummer 865.272.662. waarbij het volgende besloten werd:

- De vergadering neemt kennis van het verslag van de zaakvoerder(art. 778 wetboek vennootschappen) omtrent de redenen die ertoe leiden de voorgestelde maatschappelijke omvorming te overwegen; bij dit verslag wordt een staat gevoegd over de actieve en passieve toestand van de vennootschap afgesloten per 30 september 2013...

De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "VCLJ bedrijfsrevisoren", te 2000 Antwerpen, Leopoldstraat 37, vertegenwoordigd door Hendrik Van Cakenberghe, bedrijfsrevisor, heeft op drieëntwintig december tweeduizend dertien, verslag opgemaakt omtrent de omzetting naar een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

De conclusies van dit verslag luiden als volgt:

'Wij wijzen erop dat dit verslag enkel kan gebruikt worden ten behoeve van deze omzetting en niet kan; gebruikt worden voor andere doeleinden.

Uit ons beperkt onderzoek, uitgevoerd overeenkomstig de controlenormen van het Instituut der; Bedrijfsrevisoren, blijkt dat wij omtrent de staat van activa en passiva van de BVBA MERIT CONSULTING opgemaakt per 30.09.2013 conform is aan de wettelijke en reglementaire voorschriften en dat er geen overwaardering van het netto-actief heeft plaatsgehad.

Het eigen vermogen zoals weergegeven in de staat van actief en passief per 30.09.2013 is groter dan het in de balans opgenomen kapitaal.

Het eigen vermogen zoals weergegeven bedraagt 554.825,94 Euro tegenover een maatschappelijk', kapitaal van 18.550,00 Euro zodat er een verschil is van 536.275,94 Euro.

Aangezien het minimumkapitaal van een CVBA 18.550,00 Euro bedraagt, voldoet de vennootschap; reeds aan de vereisten van het Wetboek van Vennootschappen.

Voor de volledigheid wijzen wij er leden van het bestuursorgaan op dat, krachtens artikel 785 van het Wetboek van Vennootschappen, de leden van het bestuursorgaan hoofdelijk gehouden zijn :

1° tot betaling van het eventuele verschil tussen het netto-actief nà omzetting en het door het Wetboek van

Vennootschappen voorgeschreven minimumbedrag van het maatschappelijk kapitaal;

2° voor de overwaardering van het netto-actief, zoals dit blijkt uit de bij art.776 bedoelde staat.

Ons verslag is niet langer geldig indien het bijzonder verslag van het bestuursorgaan of de staat van activa en

passiva wordt gewijzigd of indien de omvorming plaatsvindt meer dan drie maanden na de voorgelegde staat van activa en passiva.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

S

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsbiad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Antwerpen, 23 december 2013

H. Van Cakenberghe

Bedrijfsrevisor

( zaakvoerder burg. venn. o.v.v. bvba VCLJ Bedrijfsrevisoren )

(getekend)"

-De vergadering besluit om de vennootschap om te vormen in een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Deze omvorming geschiedt op basis van het actief en het passief van de vennootschap vastgesteld op dertig september tweeduizend dertien en het verslag van de voormelde bedrijfsrevisor.

De tien (10) bestaande aandelen van de besloten vennootschap met beperkte vennootschap worden omgeruild in tien (10) aandelen van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Elke aandeelhouder zal één (1) aandeel van de cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ontvangen in ruil voor één (1) aandeel van de omgezette besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

- De vergadering neemt kennis van het ontslag aangeboden door de heer Bruno ROBBERECHTS ais statutair zaakvoerder van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, wegens de omzetting van de vennootschap in een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. De vergadering stelt dit ontslag vast, aanvaardt het en verleent de zaakvoerder àlgehele décharge voor de uitoefening van zijn mandaat.

-De vergadering besluit om in aansluiting tot de omvorming naar een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid te benoemen tot bestuurder van de vennootschap;

-de heer Bruno ROBBERECHTS, wonende te 1880 Kapelle-op-den-Bos (Nieuwenrode), Vroonbaan 86;

-De vergadering besluit om in het kader van de tijdelijke overgangsmaatregel ingevoerd door de Programmawet van 28 juni 2013 (artikel 537 WIB92) het aldus verkregen netto-dividend onmiddellijk terug in te brengen in het kapitaal van de uitkerende vennootschap; het kapitaal wordt bijgevolg verhoogd met driehonderdduizend vijfhonderdentien euro (300.510,00¬ ) door inbreng in geld om het te brengen van achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (18.550,00¬ ) op driehonderdnegentienduizend en zestig euro (319.060,00¬ ) met creatie van honderd tweeënzestig (162) nieuwe aandelen.

Vaststelling van de verwezenlijking van de kapitaalverhoging

De algemene vergadering stelt vervolgens vast dat op de kapitaalverhoging integraal werd ingetekend en dat zij bovendien volledig werd volgestort door inbreng in geld.

-De vergadering besluit vervolgens het voorkeurrecht om in te tekenen op de voorgenomen kapitaalverhoging met 3.710¬ op te heffen.

-De vergadering besluit om het maatschappelijk kapitaal te verhogen met een bedrag van drieduizend zevenhonderd en tien euro (3.710,00¬ ) door inbreng in geld om het kapitaal van vennootschap te brengen van driehonderdnegentienduizend en zestig euro (319.060,00¬ ) op driehonderdtweeën-twintigduizend zevenhonderd zeventig (322.770,00¬ ) door uitgifte van twee (2) nieuwe aandelen met dezelfde rechten als de bestaande aandelen en met onmiddellijke ingenottreding.

Vaststelling van de verwezenliiking van de kapitaal-verhoging

De algemene vergadering stelt vervolgens vast dat op de voormelde kapitaalverhoging integraal werd ingetekend en dat zij werd volstort ten belope van in totaal drieduizend zevenhonderd en tien euro (3.710,00¬ ) door inbreng in geld.

- De algemene vergadering besluit met eenparigheid van stemmen de statuten van de vennootschap als volgt vast te stellen:

STATUTEN.

Artikel 1. Rechtsvorm en naam.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar maatschappelijke benaming luidt "MERIT CONSULTING".

De benaming van de vennootschap zal gebruikt worden in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, en daarbij steeds onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "cciiperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid", of door hun afkorting "CVBA".

Artikel 2. Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1880 Kapelle-op-den-Bos, Vroonbaan 86.

Hij kan overgebracht worden naar een andere plaats in het nederlandstalig taalgebied of in Brussel bij eenvoudig besluit van de bestuurder of alle bestuurders gezamenlijk indien er meerdere bestuurders zijn. Het bestuur maakt de wijziging van de zetelvestiging openbaar door neerlegging van het besluit in het vennootschaps-dossier en publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsbiad. Tezelfdertijd licht het bestuur de vennoten bij brief in over de zetelverplaatsing.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

~!

Voor een zetelverplaatsing naar het franstalig taalgebied in België is een beslissing nodig' van de buitengewone algemene vergadering, genomen met inachtneming van de regels gesteld voor een wijziging van de statuten, en waarbij de volledige tekst der statuten in het frans worden vertaald.

De zetel moet in aile bekendmakingen nauwkeurig aangewezen worden.

Artikel 3 - Duur.

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur. Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 4 - Doel.

De vennootschap heeft tot doel :

Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer en in stand houden van eigen onroerende goederen, ondermeer door verhuring en andere overeenkomsten met derden in verband met hun gebruik en genot. Zij mag onder meer onroerende goederen verwerven, laten bouwen, laten opschikken, laten uitrusten, laten ombouwen, doch alleen in het oog op beheer en opbrengst, en dus niet met het oog op-verkoop of wederverkoop. Zij mag onroerende goederen vervreemden met het oog op wederbelegging en opbrengst.

Het verlenen van bijstand en hulp onder hun meest verschillende vormen aan derden, bijvoorbeeld andere vennootschappen en/of eenmanszaken, en dit op het vlak van het beheer, de controle, het toezicht, de organisatie, de administratie, het verlenen van adviezen en intellectuele en administratieve hulp, het ter beschikking stellen van derden onder welke vorm ook van benodigdheden, materiaal, instrumenten, hard- en software, het uitvoeren van projecten in verband met hetgeen voorafgaat, het dienstbetoon inzake organisatie,

en toepassing van de meest verschillende wetgevingen, het ter beschikking stellen van management, het uitoefenen van bedrijfsleiding en het organiseren ervan voor eigen rekening van of in deelneming met derden, van handels-, nijverheids- of andere ondernemingen bestaande onder om het even welke vorm, en dit zonder enige beperking.

Het beheer van alle roerende goederen en waarden, het nemen van belangen, op welke wijze ook, in andere vennootschappen en ondernemingen.

Alle opsommingen zijn in de ruimste zin te interpreteren zonder dat deze op enigerlei wijze beperkend wezen.

De vennootschap kan zowel in België als in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband met haar maatschappelijk doel of die van die aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden.

De vennootschap mag bestuursmandaten opnemen.

Deze opsomming dient niet limitatief geïnterpreteerd te worden.

Artikel 5 - Kapitaal.

5.1. Geplaatst kapitaal  veranderlijk gedeelte  vast gedeelte.

Het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigt de door vennoten werkelijk verrichte Inbrengen en is onbeperkt. Het omvat een vast gedeelte en een veranderlijk gedeelte.

Het veranderlijk gedeelte wordt verhoogd, respectievelijk verminderd telkens nieuwe vennoten toetreden en intekenen op één of meer aandelen of telkens vennoten uittreden of uitgesloten worden zonder dat een nieuwe of andere vennoot in de plaats treedt, of wanneer de vennoten nieuwe inbrengen verrichten of terugnemingen verrichten op de door hen gestorte inbrengen; dit alles mits inachtneming van de statutaire bepalingen terzake.

Voor de verhoging of vermindering van het veranderlijk kapitaal is geen statutenwijziging vereist.

Het vast gedeelte bedraagt achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (18.550,00¬ ), het variabel kapitaal bedraagt op 24 december 2013 driehonderdenvierduizend tweehonderd twintig euro (304.220,00¬ ).

Het maatschappelijk kapitaal wordt vertegenwoordigd door honderd vierenzeventig (174) aandelen met fractiewaarde.

Het kan slechts worden verhoogd of verlaagd bij besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de regels vastgelegd voor een statutenwijziging.

Het mag nimmer verminderd worden beneden het in de geldende vennootschappenwet vastgestelde minimum tenzij het meteen opnieuw verhoogd wordt tot dit minimum of tot een hoger bedrag...

Artikel 8. - BESTUUR van de vennootschap : de bestuurders.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer bestuurders, al dan niet vennoot. 8.1. Bevoegdheid.

Het bestuur is  onder voorbehoud van de kwantitatieve beperking van punt 8.2 - bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doe! van de vennootschap te realiseren met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouder~

aan het

Belgisch

Staatsbiad

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

uitzondering van die verrichtingen of besluiten, waarvoor krachtens de wet alleen de algemene vergadering van vennoten bevoegd is.

Aldus heeft het bestuur de macht om, onder meer, en zonder dat deze opsomming beperkend moet worden gelezen : alle verbintenissen aan te gaan jegens derden in verband met de activiteiten van de vennootschap, onder meer roerende als onroerende goederen in huur nemen en te geven, te verwerven en te vervreemden, kortom alle goederen te verhandelen op alle mogelijke wijzen en aile diensten te verlenen die daarmee gepaard gaan; leningen aan te gaan; het vermogen van de vennootschap geheel of ten dele in pand te geven of met hypotheek te bezwaren; met afstand van hypotheek, voorrecht, en/of vordering tot ontbinding, met of zonder kwijting en ook zonder dat het bewijs van betaling wordt geleverd, vrijstelling of opheffing te verlenen van hypothecaire en andere inschrijvingen, overschrijvingen, beslag, verzet op de prijs en andere acties die een vrije en onbezwaarde levering van goederen belemmeren, dadingen en minnelijke schikkingen te treffen over de belangen van de vennootschap; in rechte op te treden namens de vennootschap; de besluiten van de algemene vergadering uit te voeren; de hun verleende macht te delegeren bij wijze van in de tijd en/of in omvang beperkte lastgeving.

8.2. Externe vertegenwoordigingsmacht  kwantitatieve beperking.

Is er slechts één bestuurder aangesteld dan vertegenwoordigt hij de vennootschap in aile handelingen in en buiten rechte.

Zijn er twee of meer bestuurders aangesteld, dan treedt elk van hen afzonderlijk op namens de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

Zijn er drie of meer bestuurders aangesteld dan vertegenwoordigt de raad van bestuur als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Hij handelt door de meerderheid van zijn leden...

Artikel 10. - Algemene vergadering.

De algemene vergadering is het orgaan van de vennootschap waarin de vennoten samenkomen om binnen de perken gesteld door de wet en de statuten te beraadslagen en besluiten te treffen ten aanzien van de werking en de structuur van de vennootschap.

Zij vertegenwoordigt alle vennoten en haar besluiten gelden ook voor de vennoten die niet deelnamen aan de besluitvorming of die tegenstemden, mits de door de wet en de statuten opgelegde voorwaarden om geldig te beraadslagen zijn nageleefd.

In de regel worden de besluiten geldig genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten, bij gewone meerderheid van stemmen.

Voor een statutenwijziging gelden volgende aanwezigheids- en meerderheidsvereisten :

Op de vergadering dient ten minste de helft van het aantal aandelen aanwezig te zijn of vertegenwoordigd, zoniet moet een tweede vergadering worden samengeroepen met zelfde agenda die dan kan besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

Het voorstel is slechts goedgekeurd indien het de instemming bekomt van ten minste drie/vierden der stemmen.

De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in de plaats en op de dag en het uur aangewezen in de uitnodigingen. Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt. Op elke algemene vergadering wordt tevens een aanwezigheidslijst bijgehouden.

De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste vrijdag van de maand mei om zestien uur dertig. Indien die dag een zaterdag, zondag en/of een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag.

Iedere vennoot, natuurlijk persoon of rechtspersoon, mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een gemachtigde, die geen vennoot moet zijn en die de bij de statuten bepaalde formaliteiten heeft vervuld om deel te nemen aan de vergadering, onverminderd de wettelijk voorziene vertegenwoordigingsregelingen inzake rechtspersonen en onbekwamen. Het bestuur mag de vorm van de volmachten - die schriftelijk dienen te worden gegeven - bepalen en eisen dat deze worden neergelegd op de wijze en binnen de termijn die het bepaalt.

Het bestuur en de eventuele commissaris geven antwoord op de vragen die door de vennoten worden gesteld met betrekking tot hun verslag of de agendapunten, voorzover de mededeling van gegevens of feiten niet van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

Artikel 11. - Boekjaar - jaarrekening - winst.

Het boekjaar begint op één januari van elk jaar en eindigt op éénendertig december van datzelfde jaar.

Op het einde van elk boeklaar wordt door toedoen van het bestuur de inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld, wordt de jaarrekening opgemaakt over het voorbije boekjaar en worden de boeken afgesloten..

De jaarrekening omvat de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Zij vormt één geheel.

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzii van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen.

Verso : Naam en handtekening

mad 11.i



Het bestuur stelt ter gelegenheid van de afsluiting van het boekjaar het jaarverslag op en maakt dit samen met de jaarrekening bekend, conform de wettelijke voorschriften,

De resultatenrekening geeft aan welke winst de vennootschap gemaakt heeft in het afgesloten boekjaar.

Op voorstel van het bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming die hieraan zal worden gegeven, met inachtneming van de wettelijke en statutaire voorschriften.

Elke bestuurder heeft het recht, tijdens de zitting van de algemene vergadering, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen, Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende overeenkomst van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen. ..

VOLMACHT.

De bestuurders verlenen een volmacht aan de heer Paul SAERENS, wonende te 1860 Meise, Plasstraat 124, met macht tot indeplaatsstelling, ten einde de vennootschap te vertegenwoordigen tegenover alle administraties, aile belastingadministraties, waaronder de BTW, alsook tegenover de Kruispuntbank ondernemingen en het desbetreffende ondernemingsloket, teneinde aldaar alle aanvragen, inschrijvingen, wijzigingen, doorhalingen, schrappingen en alle administratieve verrichtingen van de vennootschap uit te voeren.

VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH UITTREKSEL

Notaris Marienda MOYSON

ln bijlage : afschrift akte, verslag zaakvoerder, verslag bedrijfsrevisor over de staat van activa en passiva..

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

02/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 03.06.2013, NGL 29.07.2013 13366-0353-010
26/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 04.06.2012, NGL 20.07.2012 12323-0229-011
25/07/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 06.05.2011, NGL 19.07.2011 11314-0451-010
07/06/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 07.05.2010, NGL 02.06.2010 10146-0024-009
24/07/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 15.06.2009, NGL 17.07.2009 09443-0148-010
14/07/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 27.06.2008, NGL 09.07.2008 08385-0087-011
22/05/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 04.05.2007, NGL 15.05.2007 07145-0215-013
30/06/2006 : ME. - JAARREKENING 31.12.2005, GGK 02.06.2006, NGL 29.06.2006 06364-3548-012
27/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 02.05.2015, NGL 23.07.2015 15333-0464-009

Coordonnées
MERIT CONSULTING

Adresse
VROONBAAN 86 1880 KAPELLE-OP-DEN-BOS

Code postal : 1880
Localité : KAPELLE-OP-DEN-BOS
Commune : KAPELLE-OP-DEN-BOS
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande