MINDING MUSIC, AFGEKORT : MM

Association sans but lucratif


Dénomination : MINDING MUSIC, AFGEKORT : MM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 546.674.083

Publication

27/02/2014
ÿþ MOD 2.2

1,44, _J In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111,111111 i II

Neergelegd ter griffie gp~~~; Z~~~ Reethank van Ko

te Leuven, DE GRiFFIlR,

Griffie

Ondernerningsnr : p

Benaming

(voluit) : MINDING MUSIC

(verkort) : MM

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Leeuwerikenstraat 51 bus 102, 3001 Heverlee

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - RAAD VAN BESTUUR

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

o De heer Boogaerts Joeri, wonende te 3360 Lovenjoel, Helmkruidstraat 11, geboren op 18 oktober 1989 te Leuven, met Belgische nationaliteit (89.10.18-157.78);

o De heer Cockx Jonah, wonende te 3360 Bierbeek, Spiegelbosstraat 5, geboren op 28 juni 1989 te Leuven, met Belgische nationaliteit (89.06.28-413,76);

o De heer Groensmit Hugo Siebrand, wonende te 3210 Linden, Markiezenlaan 4, geboren op 31 augustus 1987 te Westvoorne (NL), met Nederlandse nationaliteit (87.08.31-425.43);

o De heer Hofkens Andries Edward Clara, wonende te 3210 Lubbeek, Geulbosweg 3, geboren op 20 december 1980 te Leuven, met Belgische nationaliteit (80.12.20-115.79);

o Mevrouw Steylemans Sieglinde Martha Christiane, wonende te 3001 Heverlee, Leeuwerikenstraat 51 bus 102, geboren op 2 september 1989 te Leuven, met Belgische nationaliteit (89.09.02-156.67);

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

NAAM 11 ZETEL /t DOEL 11 DUUR

Artikel 1  Naam

1 De vereniging draagt de naam "Minding Music", afgekort "MM",

1.2. Deze naam moet voorkomen in alle officiële stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting 'VZW', met nauwkeurige aanduiding van de zetel.

1.3. De vereniging is opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna afgekort als 'VZW') op grond van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 (B.S., 11 december2002) en zijn latere wijzigingen (hierna aangeduid als de "VZW-wet").

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

a

MOD2.2

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 2  Maatschappelijke Zetel

2,1, De zetel van de vereniging is gevestigd te 3001 Heverlee, Leeuwerikenstraat 51 bus 102, gerechtelijk arrondissement Leuven.

2.2. De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel van de vereniging te verplaatsen naar iedere plaats binnen het voorgenoemd arrondissement, mits aan de nodige openbaarmakingsvereisten wordt voldaan,

Artikel 3  Maatschappelijk Doel

3.1. De vereniging stelt zich tot doel:

- Artiesten en muzikanten ondersteunen bij hun administratieve verplichtingen, promotie, bookings, contracten, facturatie en afhandeling, auteursrechten, naburige rechten en het beheer ervan;

-Artiesten en muzikanten begeleiden in hun artistieke en creatieve ontwikkeling;

- Artiesten en muzikanten wegwijs maken in de muziekwereld en in contact brengen met sleutelfiguren van de entertainmentsector;

- Organisatie van evenementen, festivals, muzikale sessies, opnamesessies en alle andere activiteiten die betrekking hebben met de entertainmentsector in de meest ruime zint

- Ondersteuning van en medewerking met andere organisaties en entiteiten met hetzelfde of gelijkaardige maatschappelijke doel.

3.2, De vereniging kan ter uitvoering van wat in dit artikel is bepaald, onder meer alle roerende en onroerende eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen of die daar rechtstreeks of onrechtstreeks verband mee houden en die niet in strijd zijn met de Wet, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

Artikel 4  Duur en Taal

4.1. De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

4.2 De voertaal is Nederlands.

IL LEDEN

Artikel 5 -- Effectieve leden en toegetreden leden

De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en toegetreden leden.

Artikel 6  Aantal effectieve leden

Er zijn minimum drie effectieve leden en maximum vijf effectieve leden,

Artikel 7  Lidmaatschap effectieve leden

7.1. Soorten:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Effectieve leden bestaan uit de stichtende leden en de later bijgetreden leden.

7.2, Aansluiting:

1° De Algemene Vergadering is bevoegd om te beslissen over de aansluiting van effectieve leden bij unanieme goedkeuring.

2° Een kandidaat effectief lid van de vereniging dient hiervoor schriftelijk een aanvraag in bij de Raad van Bestuur, welke de kandidatuur voorlegt aan de eerstvolgende Algemene Vergadering.

3° De kandidatuur van een nieuw effectief lid kan eveneens worden voorgedragen aan de Algemene Vergadering door een bestaand effectief lid.

4° De beslissing van de Algemene Vergadering om het kandidaat effectief lid al dan niet te aanvaarden, wordt gemotiveerd ter kennis gebracht aan de kandidaat.

7.3. Beëindiging;

1° Ieder effectief lid kan te allen tijde beslissen om de vereniging te verlaten en dient daartoe de Raad van Bestuur op de hoogte te brengen.

2° Een effectief lid kan op elk moment worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De Raad van Bestuur kan een effectief lid schorsen in afwachting van de Algemene Vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting.

3° Het lidmaatschap van een effectief lid eindigt van rechtswege bij overlijden.

4° Een lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden effectief lid, hebben geen recht op (een deel van) het maatschappelijk fonds. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Artikel 8  Ledenregister

De Raad van Bestuur houdt een ledenregister bij, Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging. De effectieve leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen; zij richten hiervoor schriftelijk een aanvraag aan de Raad van Bestuur.

Artikel 9  Toegetreden leden

Toegetreden leden zijn natuurlijke personen die sporadisch genieten van en meewerken aan activiteiten van de vereniging. Het statuut van toegetreden lid, de eventuele bijdrage, het begin en einde van het lidmaatschap worden gedefinieerd in het huishoudelijk reglement, Alleszins heeft de Raad van Bestuur het recht om toegetreden leden te allen tijde uit te sluiten van de vereniging en/of haar activiteiten.

III. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10  Samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door een andere, aanwezige bestuurder.

Artikel 11  Bevoegdheid

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

1° De goedkeuring van de statuten;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2° De goedkeuring van een wijziging van de statuten;

3° De benoeming en afzetting van bestuurders;

4° De benoeming en afzetting van commissarissen & het vastleggen van een eventuele bezoldiging;

5° Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen;

6° Goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

7° De ontbinding van de vereniging;

8° De benoeming van de vereffenaars, wanneer de vereniging ontbonden zal warden;

9° De uitsluiting van een effectief lid;

10° De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

11° Het opstellen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement.

Artikel 12  Samenkomst

12.1. De Algemene Vergadering moet minstens twee maal per jaar worden samengeroepen door de Raad van Bestuur. Op ieder ogenblik kan een bijzondere Algemene Vergadering van de vereniging warden bijeengeroepen door een beslissing van de Raad van Bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de effectieve leden.

12.2. De oproeping gebeurt per brief of per e-mail, minimum acht dagen voor het tijdstip van de Algemene

Vergadering. De oproeping wordt ondertekend door een bestuurder. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de algemene vergadering, evenals de agenda. Alle effectieve leden moeten hierop worden uitgenodigd.

12.3. De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur, Elk voorstel, ondertekend door 1/20 van de

effectieve leden, moet op de agenda worden geplaatst. De voorstellen uitgaande van de werkende leden moeten uiterlijk drie dagen voor het tijdstip van de Algemene Vergadering verstuurd worden aan de Raad van Bestuur.

12.4. De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda

vermeld zijn, behalve wanneer twee derde van alle effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en zij met een meerderheid van vier vijfde akkoord gaan de agenda uit te breiden.

Artikel 13  Aanwezigheid en Vertegenwoordiging

De Algemene Vergadering kan beraadslagen bij aanwezigheid of vertegenwoordiging van minstens de helft van de effectieve leden. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, wordt het aanwezigheidsquorum toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 14  Stemmen

14.1. Alle effectief leden hebben gelijk stemrecht. leder effectief kan een mandaat verlenen aan een ander

effectief lid om zich te laten vertegenwoordigen. Ieder effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

14.2. De beslissingen binnen de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de

aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel van de vereniging, uitsluiting van effectieve leden of de ontbinding van de vereniging, warden de bijzondere meerderheden toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002,

14.3. Bij staking van stemmen [voorzitter? voorstel verworpen? veto?j.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 15  Notulen

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de notulen. De originele notulen van de Algemene Vergaderingen samengebracht in het notulenboek.

[V. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16  Samenstelling

16.1. De Raad van Bestuur bestaat uit minstens drie leden benoemd door de Algemene Vergadering. Als slechts drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit twee personen. Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

16.2. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging.

16.3. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van 2 jaar en zijn onbeperkt herkiesbaar, Deze moeten steeds opnieuw verkozen worden na het verstrijken van de termijn.

16.4. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter aan.

Artikel 17  Benoeming en Afzetting

17.1, De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

17.2. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd,

17.3, De Algemene Vergadering kan het mandaat van een of meerdere bestuurders beëindigen. Hiervoor moet twee derde van de effectieve leden vertegenwoordigd zijn en moet twee derde akkoord gaan.

17.4. Indien het aantal bestuurders door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting teruggevalt tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de Bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien. Indien een bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of indien een bestuurder langer dan drie maanden in de onmogelijkheid verkeert zijn mandaat verder uit te oefenen, wordt door de Algemene Vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. De overige bestuurders blijven in functie.

Artikel 18  Werking

18.1. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door een bestuurder telkenmale de werking van de vereniging dit vereist en minstens vier keer per jaar. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

18.2. Indien de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door een ander lid van de Raad van Bestuur.

18.3. Alle beslissingen van de Raad van Bestuur worden collegiaal genomen.

18.4. Van de besluiten worden notulen opgemaakt en worden ingeschreven in een speciaal register.

18,5. Wanneer ten aanzien van één van de [eden van de Raad van Bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering die een ander persoon dan de betrokken bestuurder zullen aanstellen om hem te vertegenwoordigen.

MOD 2.2

Artikel 19  Bevoegdheid

. MOD 2.2

19.1. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij vertegenwoordigt de vereniging naar buiten

toe en kan aile rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de Algemene Vergadering, die strijdig zijn met de wet of met de statuten. Hij bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging. De bestuurders oefenen deze bevoegdheden collegiaal uit.

19.2. De Raad van Bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen

aan een van zijn leden en zelfs aan derden, uitgezonderd de bevoegdheden van vergadering en beslissing. Deze overdracht is op elk ogenblik herroepbaar.

Artikel 20  Persoonlijke Verantwoordelijkheid

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge V. VERTEGENWOORDIGING

Artikel 21 -- Vertegenwoordiging en Mandaten

21.1. De Raad van Bestuur handelt als college en kan één of meerdere bevoegdheden toevertrouwen aan één of meerdere personen.

21.2. Behoudens het bepaalde in artikel 21.1 geeft de vereniging volgende tekenbevoegdheid:

- Voor alle administratieve verplichtingen, inclusief de ondertekening van de notulen van de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur zijn de gezamenlijk handtekening van de Voorzitter en een andere Bestuurder vereist.

Voor alle financiële verrichtingen en verplichtingen en het sluiten van contracten in naam van de

vereniging voor een bedrag kleiner of gelijk aan 2.500 euro is de handtekening van slechts één Bestuurder vereist.

- Voor alle financiële verrichtingen en verplichtingen en het sluiten van contracten in naam van de vereniging vanaf 2.500 euro is de gezamenlijke handtekening van twee Bestuurders vereist.

- Voor de neerlegging van akten ter griffie, al dan niet met publicatie in het Belgisch Staatsblad, is de handtekening van de Voorzitter vereist.

VI. BEGROTING & REKENINGEN

Artikel 22  Boekjaar

22.1. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december van elk jaar,

22.2. Bij het einde van elk boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring door de eerste Algemene Vergadering van het boekjaar onderworpen. Op diezelfde Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur verantwoording af en verzoekt deze om kwijting vanwege de effectieve leden.

22.3, De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen v66r de jaarvergadering ter kennis gebracht van de effectieve leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

Artikel 23  Winst

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

VII, ONTBINDING & VEREFFENING

Artikel 24 -- Ontbinding

24.1. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

24.2. De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de Algemene Vergadering overeenkomstig artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, of door een gerechtelijke beslissing.

24.3. In geval van vrijwillige ontbinding worden door de Algemene Vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 25  Bestemming Netto-actief

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een goed doel. De Algemene Vergadering bepaalt om welke instellingen het gaat en hoe er verdeeld wordt,

VIII. VARIA

Artikel 26 -- Aanvullende bepalingen

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing,

Opgemaakt te Leuven op 23 december 2013

AKTE RAAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering van Minding Music vzw, gehouden op 23 december 2013 heeft verkozen tot lid van de Raad van Bestuur van Minding Music vzw voor een termijn van twee jaar, te eindigen op de laatste reguliere Algemene Vergadering van 2015:

- Cockx, Jonah, wonende te 3360 Bierbeek, Spiegelbosstraat 5, geboren 28/06/1989 te Leuven (89.06.28413.76);

- Groensmit, Hugo Siebrand, 3210 Linden, Markiezenlaan 4, geboren 31/8/1987 te Westvoome (NL) (87.08.31425.43);

- Hoftrens, Andries Edward Clara, 3210 Lubbeek, Geulbosweg 3, geboren 20/12/1980 te Leuven (80.12.20115.79);

- Steylemans Sieglinde Martha Christiane, wonende te 3001 Heverlee, Leeuwerikenstraat 51 bus 102, geboren op 02/09/1989 te Leuven (89.09.02-156.67),

De bestuurders hebben de volledige bestuursbevoegdheid met uitzondering van de wettelijk aan de algemene vergadering voorbehouden bevoegdheden.

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

ti

Voorbehouden ,aan het ¢elgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf onder zijn leden de voorzitter die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

AKTE VOORZITTERSCHAP

De Raad van Bestuur heeft op 23 december 2013 onder zijn leden volgende functie verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Groensmit, Hugo Siebrand, 3210 Linden, Markiezenlaan 4, geboren 31/8/1987 te Westvoome (NL) (87.08.31-425.43)

Hugo Groensmit, voorzitter

Leuven, 23 december 2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MINDING MUSIC, AFGEKORT : MM

Adresse
LEEUWERIKENSTRAAT 51? BUS 102 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande