MISTER MOOSE

Association sans but lucratif


Dénomination : MISTER MOOSE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.572.270

Publication

25/09/2014
ÿþMOD 2.2

pre eil In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111 I lus RI,75 1111111



NEERGELEGD

!I 111 6 SEP. 201q

Griffie Rechtbank van Koophandel

Getteilven'







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Onciernemingsnr : 0542.572.270

Benaming

(voluit) MISTER MOOSE VZW

(verkort) : MISTER MOOSE

Rechtsvorm: VZW

Zetel: LAARSTRAAT 27, 3190 BOORTMEERBEEK

Onderwerp akte: Algemene vergadering 28/06/2014 WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR, ALGEMENE VERGADERING, NAAM EN STATUTEN

PUNT1:WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR EN ALGEMENE VERGADERING

VZW M.O.E.S ZAL EEN WIJZIGING DOORVOEREN 1N ZIJN RAAD VAN BESTUUR

VOLGENDE BESTUURSLEDEN HEBBEN HUN ONTSLAG INGEDIEND BIJ DE OVERIGE RAADSLEDEN EN DIT WERD METEEN OOK GOEDGEKEURD. ZIJ HEBBEN HUN TAKEN UITGEVOERD TOT EEN DATUM VAN 08/04/2014 EN ZIJN NA WIJZIGING VAN DE STATUTEN NIET MEER ACTIEF IN VZW M.O.E.S. HET ONTSLAG VAN DEZE BESTUURSLEDEN WORDEN GEVALIDEERD DOOR HET AANGETEKEND SCHRIJVEN DAT BIJGEVOEGD IS BIJ DIT DOCUMENT.

Ontslag:

- PETER STRUYF (SECRETARIS), Ravensteinstraat 63, 3191 Hever

- GILLES SCHOUPPE (LID ALGEMENE VERGADERING)Hof Resselaar 3, kesselo

- Jef De Coster (penningmeester), Vosweg 40, 3190 Boortmeerbeek

DE BESTUURSTAKEN WORDT OVERGEDRAGEN AAN VOLGENDE PERSONEN:

- KOBE KOPS (Penningmeester) 85,11,19-429.87, Kaputsteenstraat 118, 2800 Mechelen

- MAKS1M GOFFIN (Secretaris) 89.01,27-205,85, Auwegemvaart ,102/17 2800 Mechelen

PUNT 2: NAAMSWIJZIGING

De naam van de vzw werd na de algemene vergadering van 26/07/2014 ook gewijzig van VZW MISTER

MOOSE naar vzw M.O.E.S

PUNT 3; WIJZIGING STATUTEN

Wijziging Titel I, ART.4 van de oprichtingsakte: de vereniging heeft als doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het beoefenen, organiseren, beheren, besturen, verspreiden, ontwikkelen, en ondersteunen van activiteiten en evenementen ten behoeve van een doelpubliek, geïnteresseerd in muzikale en culturele aangelegenheden. Het doelpubliek waar de focus ligt omvat zowel jongeren, jong volwassenen als volwassenen. ln de hoedanigheid van VZW M.O.E.S zullen bovenstaande zaken gerealiseerd worden via evenementen, thema-avonden, feesten, fuiven, festivals en dagactiviteiten. De vereniging zal ernaar streven op alto vlakken tolk te zijn om de belangen van de geïnteresseerden trachten zo goed mogelijk te vertalen op organisatorisch, communicatief, promotioneel, sociaal en professioneel vlak. De vereniging kan rechtstreeks of onrechtstreeks handelsdaden stellen om het uiteindelijke doel van vzw te bereiken. Deze handelsdaden bestaan ondermeer uit het huren, in eigendom hebben of in vruchtgebruik hebben van roerende en onroerende goederen. De. inkomsten die aanwend worden dienen om het uiteindelijk maatschappelijk doel van de vereniging te realiseren.

Wijziging Titel Il, ART.7 van de oprichtingsakte: De steunende leden, personen geïnteresseerd in activiteiten van muzikale of culturele aard die vrijwillig actief zijn gedurende deze evenementen.Deze leden dragen bij tot het goede verloop van het desbetreffende evenement en volgen hierbij de regels zoals opgesteld in het huisreglement van de vereniging of van de desbetreffende activiteit waar de regelgeving detalleerder beschreven staat. De steunende leden zijn afhankelijk van de aard van de activiteit deels verzekerd voor de betreffende evenementen. De aard van de verzekering is afhankelijk van de aard van de activiteit en de aard van de functie binnen de activiteiten.

Wijziging Titel II, ART.8 van de oprichtingsacte: Steunende leden hoeven geen lidgeld te betalen voor aansluiting bij de vzw, tenzij er bepaalde kosten dienen gemaakt te worden om deze inschrijving tot een goed eind te brengen. Deze eventuele kosten mogen niet hoger zijn dan ¬ 125 per jaar. Nieuwe actieve of werkende

Op de laatste biz. vert Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

leden kunnen zich aansluiten bij de verenining na een unanime goedkeuring van de raad van bestuur. be hoedanigheid waarin deze nieuwe leden zich zullen engageren binnen de verening wordt op basis van argumentatie tijdens een algemene vergadering beslist door de werkende leden.

Wijziging Titel III, ART, 10 van de oprichtingsakte: De algemene vergadering is samengesteld uit alle actieve leden die belast zijn met een functie binnen de raad van bestuur en kan eventueel vervoegd worden door werkende leden.Van zodra een lid ontslag neemt uit de vereninging kan deze ook geen beroep meer doen op een functie en/of stemrecht binnen de algemene vergadering en/of raad van bestuur. Dit geldt ook voor de oorspronkelijke stichters van de vereninging.

Art, 11. §1. De Algemene Vergadering bestaat uit de actieve leden van de vereniging. Het aantal actieve leden bedraagt minstens

Schrapping van Titel IV, ART.21, e van de oprichtingsakte.

De jaarreking van het eerste boekjaar zal toegevoegd worden aan de verlengde jaarrekening van het tweede boekjaar,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

s.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

11/12/2013
ÿþ MOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neerfei eïo ~~~~ ~+~~~~ ~ ~.i. ,

Plectlfhaik ieàsfroisvNO1t, 2013

Lowntln ele iejek; ~t

Griffie

Ondernemingsar : e 4

Benaming

(voluit) : MISTER MOOSE

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : LAARSTRAAT 27, 3190 BOORTMEERBEEK

Voorwerp akte : Oprichtingsacte Mister Moose Vzw

TITEL I. - Naam, rechtsvorm, zetel, doel, duur, stichters

Art. 1. De feitelijke vereniging Mister Moose wil een structuur creëren om

-rechtspersoonlijkheid te verwerven en aldus overeenkomsten te kunnen afsluiten;

-het maatschappelijke draagvlak van de vereniging te vergroten door sympathisanten bij de vereniging te betrekken;

-de activa van de vereniging te beheren;

Op de Algemene Vergadering van maandag 25 november 2013 werd beslist deze behoeften in te vullen door de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. De vereniging is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt ais. naam `Mister Moose'.

Art, 3. De vereniging heeft haar zetel in de gemeente Boortmeerbeek op de Laarstraat 27 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven. De zetel mag naar elk ander adres worden gebracht bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

Deze beslissing moet in het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd en ter griffie van de rechtbank van koophandel van het gerechtelijk arrondissement Leuven worden neergelegd,

Art. 4. De vereniging heeft als doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het beoefenen, beheren, besturen, verspreiden, ontwikkelen en ondersteunen van activiteiten ten behoeve van géi'nteresseerden In seizoensgebonden sporten en hun interesses die hieraan geretateerd zijn. In deze hoedanigheid is zij onder meer de organisator van tal van ontspannende, sportieve, sociale, culturele en maatschappelijk vormende activiteiten voor geïnteresseerden in seizoensgebonden sporten.

Zij zal ernaar streven op alle niveaus de tolk te zijn van de belangen van de geïnteresseerden in seizoensgebonden sporten en een coördinatie- en organisatiefunctie uit te oefenen op cultureel, ontspannend, sociaal en professioneel vlak. Daarbij zorgt de vereniging voor een omvattende informatieverspreiding inzake de aangelegenheden die de geïnteresseerden in seizoensgebonden sporten aanbelangen via eigen elektronische en gedrukte communicatiekanalen,

De vereniging kan daartoe ook handelsdaden stellen, voor zover deze ondergeschikt blijven aan het doel waarvoor zij werd opgericht en de opbrengst ervan uitsluitend voor dit doel wordt aangewend.

Art. 5. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden door een beslissing van de Algemene Vergadering, overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 19, 28 en 29 van deze. statuten.

Art. 6, De stichters van de vereniging zijn:

1° Giel Kops, Laarstraat 27, 3190 Boortmeerbeek, Belg, 87.12.04-203.36

2° Peter Struyf, Ravesteinstraat 63, 3191 hoever, Belg, 90.11.16-499.18

3° Jef De Coster, Vosweg 40, 3190 Boortmeerbeek, Belg, 91.07.10-205.97

TITEL Il.  Leden

Art, 7_ De vereniging heeft minstens twee soorten leden:

1° De actieve leden, die lid zijn van de Algemene Vergadering en/of de Raad van Bestuur; 2° De werkende

leden, personen die op continue basis meewerken in de vereniging; 3° De steunende leden,

personen actief in seizoensgebonden sporten en de interessesferen die daar aan leunen.

De Algemene Vergadering kan daarnaast bij gewone meerderheid ereleden toelaten tot de vereniging.

Enkel de actieve en de werkende leden hebben de rechten en de plichten die de vzw-wet aan de leden van; de vzw toekent. Steunende leden en ereleden hebben de rechten en plichten die hen worden toegekend door het huishoudelijk reglement.

De Raad van Bestuur houdt op de zetel van de vereniging een register van de actieve en de werkende, leden bij. Een afschrift van dit register wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

11111111111,11g11 II

~ ~ » MOD 2.0

Art. 8. De steunende leden betalen jaarlijks een lidgeld, waarvan het bedrag door de Raad van Bestuur wordt vastgesteld, zonder dat het meer kan bedragen dan 125euro. Bij niet-betaling van het jaarlijkse lidgeld vervalt het lidmaatschap. De leden van de Raad van Bestuur en de werkende leden van de vereniging zijn echter van rechtswege steunend lid van de vereniging, zonder dat ze tot betaling van het lidgeld zijn gehouden. Ook de actieve leden zijn vrijgesteld van het betalen van het lidgeld.

Art. 9. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Raad van Bestuur worden uitgesproken met inachtneming van de regeling bepaald in artikel 19 van de statuten.

Art. 10. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbreng vorderen. TITEL I11, - Algemene vergadering

a) Samenstelling.

Art. 11. §1. De Algemene Vergadering bestaat uit de actieve leden van de vereniging. Het aantal actieve leden bedraagt minstens 4.

Op de vergadering bedoeld in artikel 14 §2 kan de Algemene Vergadering een nieuwe samenstelling krijgen. Over de kwijting van de eventueel uittredende Raad van Bestuur beslist de Algemene Vergadering vooraleer zij deze nieuwe samenstelling verkrijgt.

§2. Worden aldus lid Iran de Algemene Vergadering, zo zij dat wensen:

1° De stichters van de vereniging.

2° De leden van de uittredende Algemene Vergadering, die zijn/haar wil te kennen geeft om lid te blijven van dé Algemene Vergadering op de vergadering bedoeld in artikel 14 §1, of, wanneer zij op deze vergadering niet aanwezig kunnen zijn, door een schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de uittredende Algemene Vergadering en dit uiterlijk bij aanvang van deze vergadering.

3° Elke andere persoon, die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging, op voorwaarde dat hij of zij wordt verkozen door de uittredende Algemene Vergadering met twee derden van de uitgebrachte stemmen op de vergadering bedoeld in artikel 14 §1.

§3. Elk lid van de uittredende Algemene Vergadering dat tijdens het afgelopen werkingsjaar minstens tweemaal afwezig was op een Algemene Vergadering, zonder vertegenwoordigd te zijn door een schriftelijke volmacht, kan uitgesloten worden door de uittredende Algemene Vergadering met twee derden van de uitgebrachte stemmen,

Art. 12. De Algemene Vergadering kiest onder haar leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris.

De Algemene Vergadering kan commissies oprichten voor specifieke materies.

Art. 13. Elk actief lid kan zich door een ander actief lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door middel van een schriftelijke volmacht, die uiterlijk bij aanvang van de Algemene Vergadering ter kennis wordt gebracht van dit lid en van de secretaris van de Algemene Vergadering. Elk !id kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk aanwezig of vertegenwoordigd lid beschikt over één stem.

b) Bijeenroeping en bevoegdheid.

Art. 14. De volgende aangelegenheden behoren tot de exclusieve bevoegdheid van de Algemene

Vergadering:

1° het wijzigen van de statuten;. . 2° het

benoemen en afzetten van de leden van de Raad van Bestuur;. 3° het

goedkeuren van de begrotingen en rekeningen; 4° . het

verlenen van kwijting aan de bestuurders en aan de penningmeester, de voorzitter en de secretaris van de

Raad van Bestuur; 5° het ontbinden van de

vereniging; 6° het omzetten van de

vereniging in een Vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 15. §1. De Algemene Vergadering wordt door de voorzitter van de Algemene Vergadering bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist, of als een vijfde van de leden van de Algemene Vergadering of twee leden van de Raad van Bestuur daarom verzoeken.

§2. Zij moet voor aanvang van het nieuwe boekjaar worden bijeengeroepen voor de volgende aangelegenheden:

10 het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar; 2° het

goedkeuren van de begroting voor het volgend boekjaar;. 3° het bespreken van

belangrijke beslissingen die in het vorige en/of in het volgende jaar gemaakt werden of zullen gemaakt worden;

Art. 16. Alle leden worden minstens acht dagen voor de vergadering door de secretaris van de Algemene Vergadering opgeroepen per elektronische post.

De oproeping vermeldt plaats, dag en uur van de vergadering en bevat de agenda. De Raad van Bestuur stelt de agenda op. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door twee leden van de Algemene Vergadering, of door 1/20 van de werkende leden, moet op de agenda voorkomen, Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen niet worden behandeld, tenzij de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid beslist om ze wel te behandelen.

Art. 17. Elk steunend lid kan verzoeken richten aan de voorzitter van de Algemene Vergadering, Deze verzoeken worden in overweging genomen door de Raad van Bestuur, die er de passende gevolgen aan geeft.

c) Wijze van beraadslaging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2,0

Luik B - Vervolg

Art. 18. Met uitzondering van de door de wet en -door de statuten bepaalde gevallen, worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Enkel de actieve leden van de vereniging hebben stemrecht op de Algemene Vergadering.

Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter van de Algemene Vergadering de doorslag, met uitzondering voor" wat betreft het goedkeuren van de rekeningen. Indien er in dit laatste geval staking van ' stemmen is, worden de rekeningen niet goedgekeurd.

Art. 19. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging in de oproeping is vermeld en indien aile van.de actieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is,

De statutenwijziging moet worden goedgekeurd met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde actieve leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op de doelstellingen van Mister Moose, dan kan zij enkel worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde actieve leden.

Wordt het quorum niet bereikt, dan kan ten vroegste drie weken na de eerste vergadering een tweede ' Algemene Vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

' Art. 20. Voor de vrijwillige ontbinding en voor uitsluiting van een lid moet de regeling voor een gewone

statutenwijziging worden gevolgd.

Art, 21, Van elke vergadering worden notulen en een aanwezigheidslijst opgemaakt, die na goedkeuring digitaal bijgehouden worden op de zetel van de vereniging.

Elke belanghebbende heeft het recht om inzage of een afschrift van de notulen te vragen aan de secretaris van de Algemene Vergadering.

De jaarrekening wordt, ondertekend door de voorzitter en penningmeester van de Algemene Vergadering en door de voorzitter en de penningmeester van de Raad van Bestuur, neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel van het gerechtelijk arrondissement Leuven,

De aangifte in de rechtspersonenbelasting wordt ondertekend en ingediend door de penningmeester van de Algemene Vergadering.

TITEL IV. - Raad van Bestuur

" Art. 22. §1. De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur, waarvan het aantal leden vastgesteld is op drie.

§2. De Raad van Bestuur is samengesteld uit de stichters van de vereniging.

§3. De taken van de verschillende leden van de Raad van Bestuur worden onderling verdeeld gedurend" e de Raad van Bestuur,

§4. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. In diens afwezigheid wordt de Raad van Bestuur voorgezeten door de persoon met de meeste anciënniteit.

Art. 23. De Algemene Vergadering stelt indien nodig tijdens de vergadering bedoeld in artikel 14 §2 een nieuwe Raad van Bestuur aan voor het volgende boekjaar. De benoeming van de bestuurders moet binnen de maand na de beslissing van de Algemene Vergadering worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad en worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel van het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 24,, De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Zij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van diegene die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Art. 25. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij vergadert minstens één keer per kwartaal, en wordt bijeengeroepen door haar voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 26. De dagelijkse werking van de vereniging wordt ook verzorgd door de Raad van Bestuur en haar bevoegdheid geldt voor onbeperkte periode. Om goede werking te verzekeren kan de Raad van Bestuur commissies onder hun leiding aanstellen om specifieke doelen en taken te bereiken. Deze commissies bestaan uit de werkende leden. Het is voldoende dat de Raad van Bestuur de naam, het adres en de nationaliteit opneemt in de notulen om een extern persoon werkend lid te maken en zo onder de voorwaarden te vallen bepaald in artikel 6 van deze statuten.

TITEL VI. - Rekeningen en begrotingen.

Art. 27. §1. De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het financieel beheer van de vereniging.

" §2. De aangestelde penningmeester van de Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging financieel in en buiten rechte, tenzij derden het optreden van meerdere vertegenwoordigers van de vereniging vereisen. Als derden het optreden van twee vertegenwoordigers vereisen, dan treden de voorzitter en de penningmeester van de Raad van Bestuur op. Als derden het optreden van drie vertegenwoordigers vereisen, dan treden de voorzitter, de penningmeester en de secretaris van de Raad van Bestuur op.

Art. 28. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 decembervan hetzelfde jaar. De Raad van : Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. De jaarrekening wordt overeenkomstig artikel 20, derde lid, bekendgemaakt.

TITEL Vil. - Ontbinding en vereffening

Art. 29. In geval van vrijwillige ontbinding overeenkomstig artikel 19, benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en vereffenings- voorwaarden.

Art. 30. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een , vereniging met een gelijkaardig doel, die wordt gekozen door de Algemene Vergadering met twee derden van .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

de uitgebrachte stemmen.

p de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening Çeit~e . s

Coordonnées
MISTER MOOSE

Adresse
LAARSTRAAT 27 3190 BOORTMEERBEEK

Code postal : 3190
Localité : BOORTMEERBEEK
Commune : BOORTMEERBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande