MOEKE PEREMANS

Association sans but lucratif


Dénomination : MOEKE PEREMANS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.659.849

Publication

03/05/2011
ÿþ 11-14....L,_:;3 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

111 " 11067100+ N

Neergelegd ter griffie ddr

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 2 0 APR. 20n

DE GRIFFIER,

Griffie



" Benaming : Private Stichting Moeke Peremans Rechtsvorm : Onbekend type

Zetel : Sint-Truidersteenweg 188A

3350 Linter

Ondernemingsnr : o`i: S"j , CS

Voorwerp akte : VZW: oprichting





Het jaar tweeduizend en elf.

Op achttien april.

Voor mij, Meester Bernard INDEKEU, notaris met standplaats te Zoutleeuw

ZIJN GEKOMEN:

1) Mevrouw PEREMANS Elisa Hilda Eduarda, geboren te Wolvertem op negentien oktober negentienhonderd drieënveertig, (R.R. 43.10.19-282.24), ongehuwd, wonende te 3350 Linter, Sint-, Truidenssesteenweg 188A.

2) De heer VAN den BRANDE Daniël Rouer Germain, geboren te Deinze op vijfentwintig februari: negentienhonderd vijfenvijftig, (R.R. 55.02.25-473.43), echtgenoot van mevrouw Huybrechts Godelieve Maria Josée, wonende te 3400 Landen, Broekstraat 1.

3) De vereniging zonder winstoogmerk "HUIZE LEVENSLUST", met maatschappelijke zetel te 3350; Linter, Sint-Truidensesteenweg 190, met ondernemingsnummer 0453.978.806.

Oorspronkelijk opgericht onder de benaming "Gezinstehuis Levenlust".

De statuten werden gewijzigd door de algemene vergadering van 15 november 2005, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 13 december daarna onder nummer 05179568.

De benaming werd gewijzigd in de huidige bij beslissing van de algemene vergadering van 10 december 2007, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 14 maart 2008 onder; nummer 08041103.

De statuten werden voor het laatst gewijzigd bij beslissing van de algemene vergadering van 02 februari 2011, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 22 maart daarna onder; nummer 11044386.

Hier vertegenwoordigd ingevolge artikel 12 van haar statuten, door twee bestuurders, te weten: mevrouw PEREMANS Elisa Hilda Eduarda, voornoemd, in haar hoedanigheid van voorzitter. benoemd op de voormelde algemene vergadering van 15 november 2005; de heer VAN den BRANDE Daniël Roger Germain, voornoemd, in zijn hoedanigheid van penningmeester, in zijn hoedanigheid benoemd op de algemene vergadering van 29 maart 2007: bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 27 juli daarna onder nummer 07113375.

Hierna samen de 'oprichters" genoemd.

De oprichters verklaren overeenkomstig titel Il, van de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd bij de Wet van 02 mei 2002 betreffende de Verenigingen zonder Winstoogmerk, en de Stichtingen, en haar uitvoeringsbesluiten, hierna de "VNV en Stichtingen-Wet" genoemd, een private stichting op te richten, hierna de "Stichting" genoemd, en hebben mij notaris, gevraagd bij authentieke akte deze oprichting en de statuten vast te stellen, die luiden als volgt.

Op de: laatai[' t)i7. -Jan Luik B vermeiden Recto " iiagn: (;,} hOQdanighFid van de ifiE:trigrientEirt?yde nrYt.9r{s i}etglj van de Pv"3hüfU]r)[4:n¬

GGvrJE'rild {je reCnrr,p'c"" rBvOn 'en denzien van 11t:rderE tf', vertegenwoordigen 1JgrSL . iiaᬠir en i}antftekeniny

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

. .... .... __...._......___

STATUTEN

NAAM - ZETEL - DOEL  DUUR

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 1  Naam  Zetel

De naam van de Stichting luidt: "Private Stichting Moeke Peremans".

Alle akten facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de Stichting moeten deze naam vermelden alsook het adres van de zetel. Eenieder die in naam van de Stichting meewerkt aan een dergelijk document waarop één van deze vermeldingen niet is aangebracht kan persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor alle of een deel van de verbintenissen die de Stichting krachtens dit stuk heeft aangegaan.

De zetel is gevestigd te 3350 Linter, Sint-Truidensesteenweg 188A. Hij mag bij besluit van de raad van bestuur overgebracht worden naar een andere plaats in België, mits naleving van de taalwetgeving.

Artikel 2  Doel

De Stichting wordt opgericht voor de verwezenlijking van volgend belangeloos doel: Hulp bieden aan maatschappelijk kwetsbare mensen, meer in het bijzonder maatschappelijk kwetsbare jongvolwassenen. De aangeboden hulp kan bestaan uit het ter beschikking stellen van betaalbare woongelegenheden en andere vormen van materiële en immateriële bijstand.

Om voormelde doelstelling te verwezenlijken, kan de Stichting volgende activiteiten uitoefenen:

het bouwen, verbouwen of renoveren van onroerende goederen;

het aan- of verkopen van onroerende goederen;

het huren of verhuren van woongelegenheden;

het beheren van het kapitaal dat in de Stichting wordt ingebracht.

Daarenboven kan de Stichting elke handeling verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel verbonden is of die de ontwikkeling of verwezenlijking ervan kan bevorderen, ook deze die hierboven niet uitdrukkelijk vermeld staan.

Artikel 3 - duur

De Stichting wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HET VERMOGEN VAN DE STICHTING

Artikel 4 - vermogen

Teneinde voormelde doelstelling te verwezenlijken, wordt door voornoemde mevrouw Peremans

Elisa, hierna ook de "inbrenger" genoemd, volgende goederen overgedragen aan de Stichting:

- de som van tienduizend euro (¬ 10.000,00);

- de inbreng van volgend onroerend goed:

GEMEENTE LINTER - derde afdeling - Orsmaal

Een perceel grond, volgens titel gekend wijk B nummers 434/C, 435/B en 436/C, voor een

oppervlakte van zeventien are negentig centiare (17a 90ca), thans ten kadaster bekend als volgt:

1) Een perceel grond, ten kadaster aangeduid als "bergplaats", gelegen aan de Oude Kerkstraat +5, gekadastreerd wijk B, nummer 436/D, voor een oppervlakte van vijf are zeventig centiare (5a 70ca).

(KI 17,00).

2) Een perceel grond ten kadaster aangeduid als "Boomgaard Hoog", gelegen aan de Oude

Kerkstraat, ter plaatse "Gussenhoven Dorp" gekadastreerd wijk B, nummer 434/C, voor een

oppervlakte van twaalf are twintig centiare (12a 20ca).

(KI 8,00).

Hierna "het goed" genoemd.

Oorsprong van eigendom

Het goed hoorde oorspronkelijk toe aan mevrouw Peremans Elisa Hilda Eduarda, voornoemd, door aankoop van: 1) mevrouw Ausloos Maria Theresia Rosette, echtgenote van de heer Vranckx Thomas Robertus, te Boutersem (Kerkom); 2) mevrouw Ausloos Appolonia, echtgenote van de heer Michiels Joseph Henri Clement, te Zoutleeuw (Helenbos); 3) mevrouw Ausloos Antoinette Nelly, echtgenote van de heer Matterne René Louis, te Linter (Wommersom); 4) de heer Ausloos Leander Carolus Lambert, echtgenoot van mevrouw Vandepoel Maria Therese, te Fernelmont; 5) mevrouw Ausloos Maria Josephina Alice, echtgenote van de heer Verbiest Maurice Louis, te Tienen (Breisem); 6) mevrouw Ausloos Denise Celina Francisca Maria, echtgenote van de heer Estas Antoine Marie Joseph Louis, te Landen; en 7) de heer Ausloos Maurice Joseph, echtgenoot van

Op de iiaatstc bir_ van Luik B L" fr,ne:lc,er: : Recto '.iaclri en hoadan+gheid van de irlstrurrerltere;.n,dC tiot.~liriS, i'et'it van de I?erSo:4i]rl(enF bevoegd de rFC;ltwpersíïC/n ten élerY'l.íen van derden te vE'Ytt.ggn'J_o[}fdiC~L`n

Verso . ttoanï vr ha,lwtes<,ening

Voor- ¬ tuil( B - Vervolg

aars hetbeh°Liden ; mevrouw Es Wivina, te Linter (Orsmaal) ingevolge proces-verbaal van definitieve toewijs opgemaakt

Belgisch door ondergetekende notaris, minuuthouder, met tussenkomst van notaris Jean Corthouts te Tienen Staatsblad ; ; op 26 juni 1990, overgeschreven op het eerste hypotheekkantoor te Leuven op 01 augustus daarna boek 3713 nummer 15.

De constructies die zich op het goed sub 1 bevonden werden door de inbrenger afgebroken.

Lasten en voorwaarden

Deze inbreng wordt gedaan onder de volgende voorwaarden:

1. Eigendom-gebruik : De Stichting zal de eigendom van het ingebrachte goed bezitten vanaf heden. De inbrenger verklaart dat het met geen enkel voorkooprecht tot aankoop, voorkooprecht of recht van wederinkoop is bezwaard uit hoofde van pacht, ruilverkaveling, natuurbehoud, wooncode of anderszins, en het verder met geen vervreemdingsverbod is bezwaard.

De inbrenger verklaart dat het goed voor eigen gebruik beschikbaar is. De Stichting treedt in het genot vanaf heden.

2. B-lastingen : De Stichting draagt, voor wat het lopende fiscaal dienstjaar betreft, haar deel in de onroerende voorheffing alsook in de bestaande of nog gebeurlijk te vestigen gemeentebelastingen vanaf heden. Dit geldt eveneens voor de jaarlijkse gemeentetaks op onbebouwde percelen, zo ook de Stichting zich in de voorwaarden bevindt voor de heffing, zoniet is deze taks uitsluitend lastens de inbrenger.

De inbrenger verklaart geen achterstallige gemeentebelastingen te hebben.

Aangaande de voorliggende straat of het voetpad verklaart de inbrenger verder dat er geen verhaalbelastingen verschuldigd zijn. Mochten deze toch bestaan, dan zal de inbrenger deze te zijnen laste nemen voor de tot op heden uitgevoerde infrastructuur.

3. Verzekeringspolis : Ondergetekende notaris wijst de Stichting erop dat de eventuele verzekeringspolis van rechtswege vervalt drie maanden na de datum waarop de notariële akte is verleden.

4. Erfdienstbaarheden : Het goed wordt ingebracht in zijn huidige toestand, met al zijn erfdienstbaarheden. De inbrenger verklaart zelf geen erfdienstbaarheden te hebben toegestaan en dat er ook geen ontstaan zijn door bestemming van de huisvader, behoudens eventueel bomen staande te dicht bij de grenslijn. Het goed wordt ingebracht met alle rechten en verplichtingen die voortvloeien uit het bestaan van boven- en ondergrondse leidingen.

5. Oppervlakte : Het goed wordt ingebracht zonder waarborg over de uitgedrukte oppervlakte, ook al is het verschil meer dan één twintigste met de werkelijke grootte.

6. Gebreken : Het goed gaat over met al zijn zichtbare en verborgen gebreken, zonder dat de inbrenger tot vrijwaring zou gehouden zijn. Het wordt bijgevolg overgedragen zonder verhaal van de Stichting tegen de inbrenger wegens de toestand van de bodem en mogelijke burenhinder.

7. Afsluitingen op grenslijn : Het goed wordt tevens ingebracht met alle rechten en verplichtingen omtrent eventuele gemene muren, hagen of andere afsluitingen, die de scheiding uitmaken tussen het goed en de aanpalende eigendommen.

8. Hypothecaire toestand : De inbrenger brengt het goed in voor vrij en onbelast van alle in- en overschrijvingen. Na ondervraging door ondergetekende notaris bevestigt hij dat bij zijn weten het i goed recent aan geen enkele in- of overschrijving werd onderworpen, geen enkel document getekend te hebben, zoals een volmacht tot hypothekeren, en geen kennis heeft van enige procedure die het vrijgeven van het goed zou belasten (beslag, faillissement, collectieve schuldenregeling).

Stedenbouw  ruimtelijke ordening:

De oprichters erkennen een kopie te hebben ontvangen van de brieven van de gemeente Linter de dato 01 en 04 april 2011, bevattende een uittreksel uit het plannen- en vergunningenregister en specifieke stedenbouwkundige informatie met betrekking tot het goed, aan de minuuthoudende notaris overgemaakt op diens verzoek. Partijen erkennen kennis te hebben genomen van de inhoud van die brief, hierover toelichting te hebben gekregen van ondergetekende notaris en ontslaan laatstgenoemde ervan om deze inhoud geheel of gedeeltelijk over te nemen in deze akte.

Up de laidste ialz. _an Luik vF,rrnf.l:ien ' petto.: Hakim C:^, l'lcf ttt317i(yheid ven de lnsirurrFenterenc1£, ri'itaris i'.E'.tzij van de pnrso:elr(Zrt)

bevoegd de recntspersorfn ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Nwarri en hùr7ûíe,?1:eníng

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011- Annexes du Moniteur belge

De inbrenger verklaart dat het goed geen geklasseerd gebouw is en dat het bij zijn weten niet valt onder de wetgeving op de ruilverkaveling, noch het voorwerp uitmaakt van een geplande onteigening of van een planbatenheffing en er evenmin een as-builtattest werd uitgereikt en gevalideerd noch werd geweigerd.

Aangezien de gemeente waarin het goed gelegen is beschikt over een goedgekeurd plannen- en vergunningenregister zijn de informatieverplichtingen zoals voorzien in artikel 5.2.1. van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, hierna "de Codex" genoemd, van toepassing.

Uit 1° een stedenbouwkundig uittreksel de dato 04 april 2011 en stedenbouwkundige inlichtingen de dato 01 april 2011 (die de oprichters erkennen voorafgaandelijk dezer te hebben ontvangen), 2° verklaringen van de inbrenger en 3° het hypothecair getuigschrift, blijkt dat :

voor het goed geen stedenbouwkundige vergunning werd uitgereikt;

de meest recente stedenbouwkundige bestemming volgens het Gewestplan Tienen-Landen van :

24 maart 1978 is:

o voor het goed sub 1: woongebied met landelijk karakter;

o voor het goed sub 2: deels landschappelijk waardevol agrarisch gebied en deels woongebied met landelijk karakter;

er met betrekking tot het goed geen dagvaarding werd uitgebracht overeenkomstig artikel 6.1.1 of 6.1.41 tot en met 6.1.43 noch enige beslissing werd gewezen;

- het goed niet gelegen is in een zone die in een definitief vastgesteld uitvoeringsplan zou zijn aangeduid als een zone met voorkooprecht;

- het goed niet het voorwerp uitmaakt van een verkavelingsvergunning.

Ondergetekende notaris deelt mee dat geen werken of handelingen vermeld in artikel 4.2.1 van de Codex mogen worden opgericht of uitgevoerd zolang er geen stedenbouwkundige vergunning is verkregen; in bepaalde gevallen is de vergunningsplicht vervangen door een meldingsplicht.

Milieu - bodemsanering :

a) De inbrenger verklaart dat er op de grond, voorwerp van deze akte, bij zijn weten geen risicoinrichting gevestigd is of was, zoals bedoeld in artikel 2 van het Decreet betreffende de bodemsanering en de bodembescherming

De gemeente Linter heeft bij voormelde brief van 01 april 2011 bevestigd dat er voor voorschreven grond geen milieuvergunningen werden afgeleverd.

b) De inbrenger legt de bodemattesten voor die betrekking hebben op het hierbij ingebrachte goed

en die werden afgeleverd door OVAM op 16 maart 2011.

De inhoud van ieder bodemattest luidt:

"De OVAM beschikt voor deze grond niet over relevante gegevens met betrekking tot de

bodemkwaliteit.

Dit bodemattest vervangt alle vorige bodemattesten.

Opmerkingen:

1. Risicogronden kunnen slechts overgedragen worden als er vooraf een oriënterend bodemonderzoek aan de OVAM is bezorgd met melding van de overdracht.

2. Bijkomende informatie over de overdrachtsregeling: www. overdracht. ovam.be

3. Ais er bodem wordt uitgegraven, afgevoerd of ontvangen, gelden de regels van grondverzet. Meer informatie: www.ovam.be/grondverzet."

c) . De inbrenger verklaart met betrekking tot het goed geen weet te hebben van bodemverontreiniging die schade kan berokkenen aan de Stichting of aan derden, of die aanleiding kan geven tot een saneringsverplichting, tot gebruiksbeperkingen of tot andere maatregelen die de overheid in dit verband kan opleggen.

d) Voor zover voorgaande verklaring door de inbrenger te goeder trouw afgelegd werd, neemt de Stichting de risico's voor eventuele bodemverontreiniging en de schade zowel ais de kosten die daaruit kunnen voortvloeien op zich, en verklaart zij dat de inbrenger hiervoor tot geen vrijwaring zal zijn gehouden.

e) Ondergetekende notaris bevestigt dat alle bepalingen van "Hoofdstuk VIII: overdrachten" van het

decreet betreffende de bodemsanering en de bodembescherming werden nageleefd.

De notaris wijst de oprichters en de Stichting er echter op dat:

- dit geen enkele garantie inhoudt met betrekking tot het al dan niet zuiver zijn van de bodem;

- dit niet verhindert dat de regels met betrekking tot het grondverzet (Hoofdstuk XIII van zelfde

decreet) onverminderd van toepassing blijven.

HET BESTUUR

Op de, laatste bit. vas; L¬ .¬ il. B verFrE.lder Recto : Naam hoedanigheid van de Illatrumenteren.ry"e nr,taris heizii van de perso(o)nient bevoegd de ?'echi;werSGorS ten aanzien van derden te vertef1`en" A?!?ordigeTt

Verso . Naarn en tzaAtelcanint7

Voor- Luik B - Vervolg behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Artikel 5 - bestuurders

De Stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minimum drie leden. De eerste raad van bestuur bestaat uit hierna vermelde personen, die hier alleen aanwezig of vertegenwoordigd zijn en verklaren hun mandaat te aanvaarden:

1) mevrouw PEREMANS Elisa Hilda Eduarda, voornoemd;

2) de heer VAN den BRANDE Daniël Roger Germain, voornoemd;

3) de vereniging zonder winstoogmerk "HUIZE LEVENSLUST", voornoemd

De leden van de raad van bestuur oefenen hun ambt collegiaal uit.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 6  benoeming  ontslag  overlijden - afzetting

Behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur is het mandaat van bestuurder aangegaan voor onbepaalde duur.

Bestuurders kunnen ten allen tijde ontslagen worden door de raad van bestuur, met uitzondering van mevrouw Peremans Elisa, voornoemd, die enkel afzetbaar is door de bevoegde rechtbank.

In geval van ontslag, overlijden of afzetting van een bestuurder moet door de overblijvende bestuurders binnen de twee maanden in de opvolging worden voorzien bij een besluit genomen door alle overblijvende bestuurders met eenparigheid van stemmen.

Nieuwe bestuurders (in vervanging van vorige bestuurders of bijkomende bestuurders) worden aangesteld ingevolge coöptatie door de raad van bestuur, die beslist met een meerderheid van drie/vierden van de stemmen; voor zover minstens twee/derde van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien er slechts één bestuurder overblijft dan moet deze binnen de twee maanden na het openvallen van het laatste van deze vacante mandaten, twee nieuwe bestuurders coopteren. Indien er geen bestuurder meer overblijft dan worden deze benoemd door de voorzitter van de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

Het ontslag van een bestuurder moet schriftelijk aan de voorzitter worden gericht. Het ontslag moet, alvorens in werking te treden, goedgekeurd worden door de raad van bestuur.

De rechtbank kan de afzetting uitspreken van bestuurders die blijk hebben gegeven van kennelijke nalatigheid, die de verplichtingen welke hen door de wet of de statuten zijn opgelegd niet nakomen of die goederen van de Stichting aanwenden in strijd met hun bestemming of voor een doel in strijd niet de statuten, met de wet of met de openbare orde, die opzettelijk de realisatie van het doel van de Stichting hinderen of die een risico vormen voor de reputatie van de Stichting.

Artikel 7  voorzitter en secretaris

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris. Laatstgenoemde heeft de taak de notulen op te stellen van de vergaderingen en deze te bewaren. Zolang de oprichters of een van hen deel uitmaken van de raad van bestuur zal een van deze oprichters het voorzitterschap van de Stichting waarnemen, tenzij de betrokkene dit niet of niet langer wenst.

Artikel 8  beraadslaging

De raad van bestuur komt bijeen op verzoek van de voorzitter, de secretaris, of wanneer de helft van de leden daarom verzoeken, minstens één keer per jaar en daarnaast zo vaak als de belangen van de Stichting het vereisen.

De leden worden minstens vijf dagen vooraf tot de vergadering opgeroepen per gewone brief, fax of e-mail.

" De agenda wordt bij de uitnodiging gevoegd.

De raad van bestuur mag enkel beraadslagen over de punten die op de agenda staan. De raad van bestuur mag evenwel met unanimiteit punten aan de agenda toevoegen indien minstens twee/derde van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Om rechtsgeldig te beraadslagen moet minstens de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig of vertegenwoordigd zijn, behalve wanneer anders bepaald is in deze statuten.

Een lid van de raad van bestuur kan zich laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid dat evenwel slechts één volmacht mag dragen.

Wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de stichting zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur genomen worden met schriftelijk akkoord van de bestuurders.

Artikel 9  stemming

De besluiten van de raad van bestuur worden genomen met twee/derde meerderheid van stemmen,

behalve wanneer anders bepaald is in deze statuten.

Iedere bestuurder beschikt over één stem.

ln.geval van staking van stemmen, zijn die van de stichters doorslaggevend en indien dit de situatie

niet oplost, is die van de voorzitter doorslaggevend. Wijzigingen in de statuten worden slechts geldig

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste Lui!, ue.:rmettlór Recto : hiagn, en hoedanigheid van de instru;rent ,rende notaris. hvtzii van de pt;rsotr,)ri1en.) (,igv',F-nd de rechtspersoon 3?.n aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naa¬ r en 1.,11-.itei:eriirig;

tuik B - Vervolg

E -_-_-----_--------.---_-______-----_-_.----'--_-_-__-_-~ met een meerderheidvan drie/vierden van de stemmen van alle leden van de raad wan'

~.

bestuur.

Artikel 10- bevoegdheid De raad van bestuur io--'--~- om alle handelingen te verrichten die nodi gofdionsÓ|gzÜnvoorde' !venmezen|Uking van het doel van de Stichting. Hij mag alle roerende en onroerende goederen vmnmerven, goederen in pand en in hypotheek geven, leningen en kredietopeningen aangaan en! :toestaen. alle huurcontracten en contracten van dienstverlening afsluiten en in het algemeen alles doen wat nuttig of noodzakelijk io, inbegrepen de handelingen die hier niet uitdrukkelijk vermeld E worden.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

!Artikel 11 vertegenwoordiging 'De raad van bestuur wijst één of meer bestuurders aan, die de 0Uohtng~|diQ~ vertegenwoordigen banaenzksnvanden]en. Dezebea~mingvxordtgenomenmætæanmaord- meerderheid van wee/derde van de leden van de raad van bestuur, voor zover minstens twee/derde van de! bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd is. De bevoegdheden worden individueel (als één persoon), gezamenlijk of collegiaal (als meerdere personen xmonÓenmmngmvw*zmn)uitgeoefend.

Alle akten die de Stichting warbindon, worden geldig ondertekend door hetzij voornoemde mevrouw Peremans Elisa, individueel, hetzij door twee bestuurders, gezamenlijk optredend. Zij kunnen de Stichting vertegenwoordigen ten aanzien van elke overheid, bestuur of openbare dienst, met inbegrip van de ondertekening van de diverse attesten en getuigschriften die onder meer op sociaal en fiscaal gebied aan de overheid moeten worden verstrekt; de formaliteiten vervullen voor de neerlegging van stukken bij de griffie en voor de bekendmaking in het Belgisch Staatsblad.

, Oe raad van bestuur vad vm ag~noord|gtdm8t|nhUnQinenbuüenreohtam|$eAmarmfo|mvemvoordor. Deze moeten tegenover derden geen bewijs leveren van een besluit van de raad van bestuur dienmmngamndm ' De wijze van ambtsbeëindiging van de personen die gemachtigd zijn de Stichting rechtsgeldig te vertegenwoordigen, is dezelfde als die waarin voor de bestuursmandaten is voorzien.

Artikel 12 - delegatie van het dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de Stichting alsook de vertegenwoordiging van de Stichting wat dat

~

~ dagelijks bestuur aangaat, mag worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet~ bestuurders, die alleen of gezamenlijk optreden en de titel voeren van directeur. Onder dagelijks | bestuur wordt verstaan: alle handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van do~ i

| Stichting worden vereist of die zowel wegens hun gering be|mng, als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen. Hun benoeming, ambtsbeëindiging, afzetting eh bevoegdheden worden bepaald doordo raad wan

i bestuur, die beslist met twee/derde meerderheid van de stemmen; voor zover minstens bmomfdmnÓe| ~.

! van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd is. Artikel 13 - verantwoordelijkheid 'Dm bestuurders en de personen

belast met het dagelijks bestuur van de Stichting gaan in d|o! hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen van de Stichting. | !ZÜ zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en voor de fouten in! hun bestuur. |~ ; Artikel 14-tegenmtn0~' belang tegenstrijdig '

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard i

! heeft dat | strij ~. is met een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur,

; moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóÜr de raad van bestuur een besluit neemt. In ! dat geval wordt het besluit genomen door de voitallige raad van bestuur met eenparigheid van stemmen en buiten de aanwezigheid van de betrokken bestuurder. Laatstgenoemde mag verder~ niet tussenkomen als vertegenwoordiger van de Stichting voor wat de uitvoering van het genomen

i besluit betreft.

Voor het geval er slechts één bestuurder overblijft die geen rechtstreeks of onrechtstreeks belang ! van vermogensrechtelijke aard heeft bij de beslissing die genomen dient te xvnrdmn, wordt een tweede bestuurder ad hoc aangesteld door de raad van bestuur, voor de te nemen beslissing.

i

BOEKJAAR, BEGROTING EN JAARREKENING

Artikel-

Y~boekjaar

: Het boekjaar van de Stichting loopt van één januari tot eenendertig december van ieder jaar.

opd*laalste blz. van Luüb B,annemmmn Recto Naam en hoedanigheid van de Instrumentarende notariei. hetzii van de parsato)nien)

bevoegd de recr rs.r ten aanzien van deden vertegenfflordigenvertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

'Luik B - Vervolg

Binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar, maakt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op alsook de begroting van het volgende boekjaar en dit overeenkomstig de bepalingen van artikel 37 van de "VZW en Stichtingen-Wet".

Artikel 17  jaarrekening

Binnen de dertig dagen na de goedkeuring van de jaarrekening door de raad van bestuur worden de '

jaarrekening van de Stichting bedoeld in artikel 37 § 3 van de "VZW en Stichtingen-Wet", door de

bestuurders neergelegd bij de nationale Bank van België.

Op de wijze bepaald in het voorgaande lid gaat deze neerlegging vergezeld van:

1) Een stuk met de naam en de voornamen van de bestuurders en eventueel van de commissarissen die in functie zijn en;

2) Desgevallend het verslag van de commissarissen.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011- Annexes du Moniteur belg

Artikel 18 - commissarissen

De Stichting moet de controle op haar financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid ten aanzien van de wet en de statuten van de in de jaarrekening weer te geven verrichtingen opdragen aan één of meer commissarissen voor zover de criteria uit artikel 37 § 5 van de "VZW en Stichtingen-Wet" van toepassing zijn.

AANPASSING VAN DE STATUTEN

Artikel 19

De statuten kunnen door de raad van bestuur worden gewijzigd bij meerderheid van twee/derde van de leden van de raad van bestuur, voor zover minstens twee/derde van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd is, onverminderd de bevoegdheden van de Minister van Justitie en van de notaris. Grote wijzigingen moeten bij authentieke akte worden vastgesteld en hebben betrekking op:

het doel/voorwerp van de Stichting;

de wijze van benoeming, afzetting en ambtsbeëindiging van de bestuurders, van de personen die'. gemachtigd zijn om de Stichting te vertegenwoordigen en van de personen die belast zijn met het dagelijks bestuur;

de bestemming van het vermogen van de Stichting bij haar ontbinding;

de voorwaarden waaronder de statuten kunnen worden gewijzigd;

de wijze van regeling van belangenconflicten;

de wijziging van de statuten ter gelegenheid van de omzetting van een private stichting in een stichting van openbaar nut.

ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 19

De rechtbank van eerste aanleg van het eerste arrondissement waar de Stichting haar zetel heeft, kan op verzoek van een stichter of van één van zijn rechthebbenden, van één of meer bestuurders of van het openbaar ministerie de ontbinding uitspreken van de Stichting.

Dergelijk verzoek kan tot de rechtbank gericht worden wanneer de doeleinden van de Stichting zijn verwezenlijkt, wanneer haar duur ten einde is gekomen en in de andere gevallen voorzien door de wet.

De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan hetzij tot de onmiddellijke afsluiting van de vereffening beslissen, hetzij de vereffeningswijze bepalen en een of meer vereffenaars aanwijzen. De rechtbank verleent toestemming om de goederen te bestemmen met inachtneming van de statuten.

Artikel 20

Wanneer het belangeloos doel van de Stichting is verwezenlijkt, mag iedere stichter of mogen zijn rechthebbenden de goederen terugnemen die door de stichter besteed werden aan de verwezenlijking van dit doel, of desgevallend een bedrag gelijk aan de waarde van deze goederen.

De andere goederen zullen besteed worden aan een belangeloos doel, namelijk de vereniging zonder winstoogmerk "Huize Levenslust", te 3350 Linter, Sint-Truidensesteenweg 190, met ondernemingsnummer 0453.978.806. Indien op het moment van de ontbinding deze vereniging zonder winstoogmerk niet meer zou bestaan, dan mag het netto-actief toegewezen worden aan een ander belangeloos doel, gekozen door de raad van bestuur, of bij gebreke daaraan, door de vereffenaar.

De bestemming van het actief heeft slechts plaats na voldoening van de rechten van de schuldeisers.

(7~1 de" i3r?tStE' t71?: _;+Il 1 E¬ ils t3 t'<:riii=:l;l::r " x~te:tn ';':3Pni . l 11oE9" 3]¬ ti(;lë.`¬ d van de nlstrV¬ T¬ 6111Fjre¬ 1t16 notaris 31E3trÍ) d:' p9r9,0(4tri+en)

de rw" ontsper:,00n een aren'tie¬ 't van nt.*rdEr1 le vei'.e_;tnwoo1'.ligGr¬

ifersts .

Nam w'n ttra¬ iûtwl.enirig

Voor- l " Luik B - Vervolg

behouden l r.._ . ..___. __---_..-_-... ---....

aan het Artikel 21

Belgisch :,j : Voor al wat niet uitdrukkelijk voorzien is in .deze statuten, wordt verwezen naar de "VZW en

Staatsblad Stichtingen-Wet".

OVERGANGSBEPALINGEN

Aansluitend aan de oprichting zijn voormelde bestuurders, hier allen mee verschenen, in raad van bestuur bijeengekomen en hebben met eenparigheid van stemmen beslist:

- aan te stellen als voorzitter van de raad van bestuur: mevrouw Peremans Elisa, voornoemd;

aan te stellen als secretaris: de vereniging zonder winstoogmerk "Huize Levenslust", voornoemd;

aan te stellen als schatbewaarder: de heer Van den Brande Daniël, voornoemd;

- de verrichtingen inzake het dagelijks bestuur op te dragen aan de heer Van den Brande Daniël,

voornoemd;

- te bepalen dat het eerste boekjaar ingaat op heden en zal eindigen op 31 december 2012. alle in naam van de in oprichting zijnde Stichting aangegane verbintenissen worden thans door de Stichting uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd, en dit overeenkomstig de bepalingen van artikel 29 § 3 van artikel 37 van de "VZW en Stichtingen-Wet".

BEVESTIGING DOOR DE NOTARIS

Ondergetekende notaris bevestigt na onderzoek dat de bepalingen van Titel Il van de "VZW en

Stichtingen-Wet" nageleefd zijn.

VOLMACHT

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Fiduciaire Eulaers", te 2500 Lier, Eeuwfeestlaan 56, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten te verzekeren.

MEESTER BERNARD INDEKEU, NOTARIS TE ZOUTLEEUW

Tegelijk hiermee neergelegd :

- afschrift oprichtingsakte

Op cfea~ tStC: Ulz uat^ Lc.rik B}-e:rmF:1r!er ' Recto : rlaarij en hoedanigheid van de ín5ïtümEenlf" renC're notaris hetTil van f7e p er4o(o)n!drli bevoegd de rechtspersoon tan aanzien van derden tr. vertegenwoordigen

4tersg : hJaant sn handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
MOEKE PEREMANS

Adresse
SINT-TRUIDERSTEENWEG 188A 3350 LINTER

Code postal : 3350
Localité : LINTER
Commune : LINTER
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande