MOLENBORRE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : MOLENBORRE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 429.604.882

Publication

08/05/2014
ÿþ Mod Word 11.t

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111111

*14095159*

BRUSSEL

201t

Ondernemingsnr : Benaming 0429.604.882

(voluit) : (verkort) : MOLENBORRE

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Dworpsestraat, 21 -1651 Beersel (Lot)

(volledig adres) KAPITAALVERHOGING - WIJZIGING STATUTEN.

Onderwerp akte :



Uit een akte verleden voor notaris Yves Willekens, te Beersel (Lot) op 31 maart 2014 "Geregistreerd op het lste registratiekantoor van Halle op 8 april 2014, bladen 4, verzendingen 0, register 5, boek 729, blad 13, vak 14. Ontvangen registratierechten : vijftig euro nul eurocent (50,00 EUR), De Ontvanger (Get.), C. Devillé - Adviseur". BLIJKT DAT de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de Naamloze Vennootschap "MOLENBORRE", te 1651 Beersel (Lot), Dworpsestraat, 21; ingeschreven in het Rechtspersonenregister onder Ondernemingsnummer 0429604882, na beraadslaging volgende beslissingen heeft genomen

1) Verwijzing naar beslissing van de buitengewone algemene vergadering van 31 december 2013 tot uitkering van een tussentijds dividend van vierhonderdduizend euro (400.000,00 ¬ ), uitgekeerd uit de beschikbare reserves zoals die blijken uit de door de algemene vergadering van 20 juni 2012 goedgekeurde jaarrekening van 31 december 2011.

Ingevolge deze beslissing tot uitkering van een tussentijds dividend werden de rekeningen-courant van de respectievelijke aandeelhouders gecrediteerd zodat elke aandeelhouder ten belope van het hem toekomende tussentijds dividend een schuldvordering op de vennootschap heeft verkregen.

2) De algemene vergadering ontslaat de voorzitter van het voorlezen van de verslagen opgemaakt door het bestuursorgaan en van het verslag van de Heer Marc Marissen, bedrijfsrevisor, handelend voor de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een CVBA "VERSCHELDEN - WALKIERS & Co, Bedrijfsrevisoren", te 2000 Antwerpen, Schaliënstraat 3 omtrent de voorgenomen inbreng in natura, de manier van waardebepaling en de effectieve vergoeding.

Voormeld verslag van de Heer Marc Marissen, bedrijfsrevisor, besluit als volgt, hierna letterlijk weergegeven:

"

" 5. BESLUIT

" Ondergetekende, Verscheiden - Walkiers& Co, Bedrijfsrevisoren BV CVBA, kantcorhoudend te 2000 Antwerpen, Schaliënstraat 3 (RPR 0453.925.059), vertegenwoordigd door de heer Marc Marissen, bedrijfsrevisor, werd aangesteld op 17 maart 2014 door de Raad van Bestuur van de NV Molenborre, met maatschappelijke zetel te 1651 Beersel (Lot), Dworpsestraat 21, ingeschreven in het rechtspersonenregister met ondernemingsnummer 0429.604.882, gekend op de Rechtbank te Brussel, met als opdracht, overeenkomstig artikel 602 §1 W. Venn., het verslag op te maken over de beschrijving van de inbreng in natura, de toegepaste methoden van waardering en de als tegenprestatie verstrekte vergoeding, bij de kapitaalverhoging in voornoemde vennootschap.

De inbreng in natura omvat twee vorderingen op de vennootschap ten belope van gezamenlijk E 360.000,00, ontstaan naar aanleiding van een beslissing van de algemene vergadering tot uitkering van een dividend met het oog op haar onmiddellijke inbreng in het kapitaal in het kader van de tijdelijke (overgangs)maatregel ingevoerd door de Programmawet van 28 juni 2013.

Het bestuursorgaan van de vennootschap is verantwoordelijk voor de waardering van de in te brengen bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen die als vergoeding van de inbreng in natura worden gegeven.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

4 Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge De ,inbreng wordt niet vergoed door nieuwe aandelen, doch het kapitaal wordt verhoogd mits evenredige verhoging van de fractiewaarde per aandeel.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden zijn wij van oordeel dat :

de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake de inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de in te brengen bestand delen en voor de bepaling van aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura; - de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

- de voor de inbreng in natura door partijen toegepaste waarderingsmethode bedrijfseconomisch

verantwoord is, doch niet leidt tot een inbrengwaarde die tenminste overeenstemt met het aantal en

de fractiewaarde van de als tegen de inbreng in natura uit te geven aandelen, gelet op het feit dat er

geen nieuwe aandelen worden uitgegeven;

- de Inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

Onze opdracht bestaat er niet in uitspraak te doen over de rechtmatigheid en billijkheid van de

verrichting.

Dit verslag werd opgemaakt ingevolge artikel 602 §1W. Venn. en mag niet voor andere doeleinden

worden aangewend.

Antwerpen, 26 maart 2014.

Verscheiden - Walkiers& Co, Bedrijfsrevisoren BV CVBA vertegenwoordigd door (handtekening)

" Marc Marissen Bedrijfsrevisor".

3) De algemene vergadering beslist, onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, het kapitaal van de vennootschap te verhogen met een bedrag van negentig procent (90 %) van het tussentijds bruto-dividend waartoe werd beslist, zijnde een verhoging voor een bedrag van driehonderd zestigduizend euro (360.000,00 ¬ ) ofwel het integrale netto-dividend, zonder uitgifte of creatie van nieuwe aandelen. De algemene vergadering beslist dat de kapitaalverhoging zal worden verwezenlijkt door inbreng in natura door middel van de schuldvorderingen in rekeningen-courant tengevolge van de beslissing tot uitkering van een tussentijds dividend van de respectievelijke aandeelhouders tegen de vennootschap.

Aldus beslist de algemene vergadering het maatschappelijk kapitaal te verhogen met een bedrag van driehonderd zestigduizend euro (360.000,00 ¬ ) om het te brengen van tweeënzestigduizend aura (62.000,00 ¬ ) op vierhonderd tweeëntwintigduizend euro (422.000,00 ¬ ), zonder uitgifte of creatie van nieuwe aandelen, door inbreng in natura door elke aandeelhouder, naar verhouding met zijn aantal aandelen, door middel van debitering van zijn rekening-courant ten belope van het hem toekomende bedrag ingevolge de voorgaande beslissing tot uitkering van een tussentijds dividend. De kapitaalverhoging wordt aldus verwezenlijkt door inbreng in natura door middel van debitering van de rekeningen-courant, voor elke aandeelhouder naar verhouding met zijn aantal aandelen en voor het volledig bedrag van het hem toekomende netto tussentijds dividend hetzij :

" voor de Heer FLORIDOR Luc: door debitering van zijn rekening-courant bij de vennootschap ten belope van een bedrag van 324.000,00 EURO, hetgeen overeenstemt met 1.125/1.250sten van het totale bedrag van de kapitaalverhoging en gelijk is aan het, ingevolge voormelde beslissing tot uitkering van een tussentijds dividend, aan de 1.125 aandelen die hij in volle eigendom bezit toekomende netto tussentijds dividend.

- voor Mevrouw HANSSENS Hilde: door debitering van haar rekening-courant bij de vennootschap ten belope van een bedrag van 36.000,00 EURO, hetgeen overeenstemt met 125/1.250sten van het totale bedrag van de kapitaalverhoging en gelijk is aan het, ingevolge voormelde beslissing tot uitkering van een tussentijds dividend, aan de 125 aandelen die zij in volle eigendom bezit toekomende netto tussentijds dividend.

4) De aandeelhouders, de Heer FLOR1DOR Luc en Mevrouw HANSSENS Hilde, hebben verklaard : - volledig op de hoogte te zijn van de statuten en de financiële toestand van de vennootschap.

- elk hun respectievelijke schuldvorderingen in rekening-courant daadwerkelijk in te brengen in de vennootschap, hetzij:

de Heer FLORIDOR Luc, door debitering van zijn rekening-courant bij de vennootschap ten belope van een bedrag van 324.000,00 EURO;

- Mevrouw HANSSENS Hilde, door debitering van haar rekening-courant bij de vennootschap ten belope van een bedrag van 36.000,00 EURO.

Aile voornoemde aandeelhouders verklaren te weten dat de resterende 10 % van het bruto bedrag van het hen toekomende tussentijds dividend als roerende voorheffing werd inge-houden en doorgestort.

De algemene vergadering erkent volledig te zijn ingelicht over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikel 537 van het Wetboek van inkomstenbelastingen, en meer in het bijzonder de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

aneisbriiikbepaling die voorziet in een bijzondere aanslag "bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van de vijf vcorbije boekjaren. Er wordt hiervoor verwezen naar artikel 537, 3° lid van het Wetboek van Inkomstenbelastingen.

5) De kapitaalverhoging van driehonderd zestigduizend euro (360.000,00 ¬ ) werd aldus daadwerkelijk verwezenlijkt en bijgevolg werd het kapitaal gebracht van tweeënzestigduizend euro (62.000,00 ¬ ) op vierhonderd tweeëntwintigduizend euro (422.000,00 ¬ ), vertegenwoordigd door duizend tweehonderd vijftig (1.250) aandelen, zonder nominale waarde.

6) - In de tekst van artikel 5 van de statuten wordt geschrapt ° tweeënzestigduizend EURO (62.000,00 ¬ )" en wordt vervangen door "vierhonderd tweeëntwintigduizend euro (422.000,00 ¬ )".

- Volgende tekst wordt onderaan artikel 5 toegevoegd

"Bij beslissing van de buitengewone algemene vergadering van 31 maart 2014, werd het maatschappelijk kapitaal van tweeënzestigduizend euro (62.000,00 ¬ ) verhoogd met driehonderd zestigduizend euro (360.000,00 ¬ ) om het te brengen van tweeënzestigduizend euro (62.000,00 ¬ ) op vierhonderd tweeëntwintigduizend euro (422.000,00 ¬ ), door inbreng in natura, zonder creatie van nieuwe aandelen."

7) De algemene vergadering verleent aile bevoegdheden aan de raad van bestuur voor de uitvoering van de genomen beslissingen. De voorzitter verklaart, hetgeen de algemene vergadering éénparig erkent, dat de roerende voorheffing ten belope van tien procent (10 %) van het tussentijds dividend werd ingehouden en doorgestort naar de betrokken administratie.

De algemene vergadering geeft de instrumenterende notaris machtiging tot het neerleggen van de gecoördineerde statuten.

Tevens is bijzondere volmacht verleend voor het bij voortduring vervullen van alle formaliteiten (zowel het aanvragen, het wijzigen als het schrappen) inzake het rechtspersonenregister bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen, door de heer FLORIDOR Luc, kantoor houdende te 1651 Beersel (Lot), Dworpsestraat 21, met mogelijkheid tot indeplaatstelling.

 "fOÓR BE REKSEL ---

Gelijktijdig neergelegd : uitgifte van de akte met als bijlagen, verslag raad van bestuur en verslag bedrijfsrevisor, gelijkvormige kopij van de uitgifte van de akte, eensluidende kopij van het beknopt uittreksel.

, s Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

11/10/2012
ÿþ140d 2.1

.a Í. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

BRUSSEL'

n 2 OKT lU/d

.."J4/4

Griffie

19~ ~I II I lI III III11BII

*12167855*

bE

B St

111

Ondernemingsnr : 0429.604.882

Benaming MOLENBORRE

(voluit) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : DWORPSESTRAAT 21, 1651 Lot, België

Onderwerp akte : benoemingen

Uittreksel van de notulen van de Algemene vergadering van aandeelhouders van 20 juni 2012

Benoeming van bestuurders

De algemene vergadering herbenoemt, voor een periode van 6 jaar tot de volgende algemene vergadering te houden op 20 juni 2018, de heer FLORIDOR Luc wonende molenborrestraat, 27 te 1600 Sint Laureins Berchem als gedelegeerd bestuurder.

Mevrouw HANSSENS Hilde wonende molenborrestraat 27 te 1600 Sint Laureins Berchem wordt benoemd als bestuurder

De heer FLORIDOR François, wonende lehoucklaan, 6 8670 Oostduinkerke wordt niet meer herbenoemd.

Voor eensluidend uittreksel :

Luc FLORIDOR

Gedelegeerd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

05/09/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 23.06.2012, NGL 29.08.2012 12488-0317-011
04/09/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 29.06.2008, NGL 28.08.2008 08670-0061-011
26/08/2008 : BL484974
31/10/2007 : BL484974
29/08/2006 : BL484974
07/07/2006 : BL484974
01/08/2005 : BL484974
12/11/2004 : BL484974
03/09/2003 : BL484974
14/10/2002 : BL484974
09/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 20.06.2015, NGL 30.09.2015 15631-0530-011
08/09/2001 : BL484974
01/01/1993 : BL484974
01/01/1988 : BL484974
07/11/1986 : BL484974

Coordonnées
MOLENBORRE

Adresse
DWORPSESTRAAT 21 1651 LOT

Code postal : 1651
Localité : Lot
Commune : BEERSEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande