MOVE2CREATE

Association sans but lucratif


Dénomination : MOVE2CREATE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 535.632.812

Publication

21/06/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

aft

Stem

i

1 9918*

II

Neergelegd ter crle,e

Rechtbank van r.Op~.~t1N1 2013

rIctel

te Leuven, de

p%Mig--FiER,1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr S1S 632 . 8 l2-

Benaming

(voluit) : Move2Create

(verkort):

Rechtsvorm : vzw

zetel : Eeuwfeeststraat 29, 3010 Kessel-Lo, België

Onderwerp ekte s Oprichtingsakte

Op de stichtingsvergadering van 1 juni 2013 hebben de stichters volgende oprichtingsakte met unanimiteit goedgekeurd. Deze stichtingsakte bevat de oprichtingsstatuten van Move2Create vzw, inclusief de benoeming van de bestuurders.

STATUTEN

Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen

- Stephan Marchant, Eeuwfeeststraat 29, 3010 Kessel-Lo, 15/06/1978, Leuven (780615 173 87)

- Wouter Deswarte, Eeuwfeeststraat 29, 3010 Kessel-Lo, 8/0711977, Izegem (770708 213 49)

- Maria Hélène Persoons, Sint-Norbertusstraat 85, 3400 Landen, 6/0911955, Leuven (550906 234 28)

is overeengekomen wat volgt, onder elkaar en voor allen hier aanwezig of vertegenwoordigd en voor allen

die later nog effectief lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk (afgekort vzw) op te richten:

overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari:

2003, en onder de voorwaarden opgenomen in deze statuten:

TITEL I  NAAM, ZETEL, DOEL DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam: Move2Create.

Al de akten, facturen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam

vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk' of de

afkorting "vzvf.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Eeuwfeeststraat 29, 3010 Kessel-Lo.

De vereniging ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

De algemene vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het

Nederlands taalgebied mits de nodige openbaarmakingvereisten te vervullen.

De raad van bestuur kan centra van werkzaamheden oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

Artikel 3

De vereniging staat voor groei en ontwikkeling met dans en beweging als ankerpunt. In alle initiatieven warden mensen uitgedaagd om hun eigenheid te ontdekken en zichzelf te uiten op hun unieke manier. Vanuit deze persoonlijke benadering is het doel om mensen bij elkaar te brengen om samen vanuit echtheid te creëren, ervaringen te delen en plezier te beleven met het lichaam als werkinstrument. De vereniging wil creativiteit stimuleren om zo beweging tot stand te brengen bij individuen en organisaties. Hiervoor kan de vereniging alla activiteiten en manifestaties inrichten, beheren en ondersteunen die voortkomen uit bovenstaande, zoals voorstellingen, workshops, projecten, evenementen, publicaties, lezingen, onderzoek en procesbegeleiding.

Op de laatste b;z. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aenzion van derden to vertegenwoordigen Versa : Naam en handtekening.

n. e

Moo 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Deze opsomming is niet beperkend. Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden en alles doen wat zij nuttig of nodig acht. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt. Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom te verwerven, te houden of er het gebruik van te hebben. In bijkomende orde kan de vereniging handelsdaden stellen, voor zover de opbrengst uitsluitend wordt besteed aan het door de vereniging gestelde doel.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il - DE LEDEN

Artikel 5

De vereniging kan effectieve leden en toegetreden leden tellen. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. De ondertekenaars van deze akte zijn de eerste effectieve leden.

Artikel 6

Ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard, kan tot de vereniging toetreden en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 7

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur. Het eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname ais lid rechtvaardigde, het niet naleven van deze statuten en/of het eventuele huisreglement en overlijden.

Het ontslag, het uittreden en de uitsluiting van de leden gebeuren overeenkomstig artikel 12 van de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003.

Elk lid van de vereniging is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 8

Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Artikel 9

De ledenbijdrage wordt jaarlijks door de algemene vergadering bepaald maar zal nooit meer dan 250,00

euro per jaar bedragen.

TITEL III - DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter

van de raad van bestuur en bij afwezigheid door een bestuurder aangeduid door de algemene vergadering.

Artikel 11

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn

toegekend door de Wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1. de wijzigingen van de statuten;

2. de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

3. de benoeming en afzetting van de bestuurders;

4. het definitief aanvaarden en uitsluiten van leden;

5. de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

6. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

7. alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 12

De algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen (voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het komende jaar),

Lf

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één derde van de leden, Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle effectieve leden moeten erop worden uitgenodigd.

Artikel 13

De algernenè vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur per e-mail of gewone brief, die minstens acht dagen váór de vergadering aan ieder effectief lid wordt gestuurd.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. Elk onderwerp dat tijdig en schriftelijk wordt voorgedragen door één van de leden wordt op de agenda vermetd. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen worden behandeld wanneer minstens twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden akkoord gaan.

Artikel 14

In de algemene vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht,

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of

vertegenwoordigde effectieve leden, behoudens andersluidende bepaling in de Wet of in onderhavige statuten.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 15

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, worden nageleefd.

Artikel 16

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

TITEL IV  DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 17

De raad van bestuur bestaat uit minstens twee effectieve leden benoemd door de algemene vergadering. Zij worden benoemd met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders worden verkozen voor onbepaalde duur.

Artikel 18

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. De raad van bestuur beschikt over alle bevoegdheden die niet door de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, of door onderhavige statuten aan de algemene vergadering zijn toegekend. De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad oefent zijn bevoegdheden uit als college. De raad vaardigt alle reglementen uit die zij nodig acht.

Artikel 19

De raad van bestuur stelt onder zijn leden een voorzitter aan. De raad kan ook eender welke functionaris

aanduiden, onderafdelingen en werkgroepen oprichten, waar en wanneer hij dit nodig acht.

Artikel 20

De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaat de handtekening van de voorzitter.

Artikel 21

De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als de belangen van de vzw het vereisen en dit op bijeenroeping door de voorzitter. De bijeenroeping van de raad van bestuur geschiedt per e-mail of gewone brief, minstens drie werkdagen váór de datum die voor deze bijeenkomst is vastgelegd. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door het dagelijks bestuur. Elk onderwerp dat tijdig en schriftelijk wordt voorgedragen door één van de bestuurders moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Artikel 22

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. De raad kan geldig beslissen, mits de helft van de bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 23

De raad van bestuur kan steeds deskundigen uitnodigen op zijn vergaderingen. Bij stemming beschikken zij

enkel over een raadgevende stem.

Artikel 24

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders of aars een niet-bestuurder, door een geschreven volmacht, ondertekend door de voorzitter. Deze delegering geldt in het bijzonder voor wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegering is op elk ogenblik herroepbaar.

Artikel 25

Ven de besluiten van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt. Deze verslagen zijn per

e-mail of gewone brief aan alle bestuurders te bezorgen. Zij worden bijgehouden in een daartoe bestemd

register en ondertekend door de voorzitter. Voorzegd register bevindt zich op de maatschappelijke zetel.

Artikel 26

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de

vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht,

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 27

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of in geval van wettelijke onbeKwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dal geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

TITEL V - BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 28

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar; bij afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van oprichting tot 31 december van het lopend jaar.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgende jaar opgemaakt. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging.

TITEL VI - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 29

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan vóór het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921 of door een gerechtelijke beslissing.

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 30

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een doel dat het best overeenstemt met het doel van de huidige vereniging. Indien er verschillende dergelijke organisaties zijn, %al de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de organisaties die in aanmerking komen.

TITEL VII  VARIA

Artikel 31

Alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is bepaald, wordt geregeld overeenkomstig de bepalingen van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd tot op heden, alsook de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 26 juni 2003 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Voar-

behoudmn aan het Belgisch

Staatsblad Luik F - Vervolg

MOD 2.2

Artikel 32

Worden benoemd als eerste bestuurders door de algemene vergadering hier bijeen op datum van 1 juni

2013 in Kessel-Lo, voor onbepaalde duur en met onmiddellijke ingang:

- Stephàn Marchant, Eeuwfeeststraat 29, 3010 Kessel-Lo, 15/06/1978, Leuven (780615 173 87)

- Wouter Deswarte, Eeuwfeeststraat 29, 3010 Kessel-Lo, 8/07/1977, Izegem (770708 213 49)

Artikel 33

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in functie benoemd:

- voorzitten Stephan Marchant

De raad van bestuur heeft op 1 juni 2013 volgend delegatiebesluit genomen:

De raad van bestuur delegeert volgende bevoegdheden aan Stephan Marchant, Eeuwfeeststraat 29, 3010

Kessel-Lo:

-volmacht voor het ondertekenen van administratieve zaken, het ondertekenen van briefwisseling die

verband houdt met de. dagelijkse werking;

-volmacht voor het ontvangen van aangetekende en verzekerde zendingen;

-volmacht voor het afhalen van gelden van de bankrekening(en) en het uitvoeren en ondertekenen van alle

financiële verbintenissen in zaken van dagelijks bestuur.

Deze akte is opgemaakt in 3 originele exemplaren.

Stephan Marchant, Eeuwfeeststraat 29, 3010 Kessel-Lo

Voorzitter

Op de laatste biz. van Luik H vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en hanciteKening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
MOVE2CREATE

Adresse
EEUWFEESTSTRAAT 29 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande