MULTIPROFESSIONEEL ARCHITECTENBUREAU GOOR

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : MULTIPROFESSIONEEL ARCHITECTENBUREAU GOOR
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 839.058.017

Publication

16/09/2011
ÿþ eeod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neeraelegd ter griffie del

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de U 6 SEP. 2011 DE GRIFFIER,

Griffie

IIIIIII*111.111j111j11,1,1111*1111

Vc behi

aar

Belt Stee.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : (g 1)~~ , O S % , ®°4

Benaming

(voluit) Multiprofessioneel Architectenbureau Goor

Rechtsvorm : Vennootschap Onder Firma

Zetel : Doddelbergstraat 30, 3472 Kersbeek-Miskom

Onderwerp akte : Oprichting-Statuten

Heden, 6 september 2011 wordt tussen Jan Goor, Doddelbergstraat 30, 3472 Kersbeek-Miskom, ir.-

architect, zaakvoerder, geboren te Aarschot op 15/08/1972; Nat. nr. 72.08.15 043-08,en tussen

Evi Knapen, Doddelbergstraat 30, 3472 Kersbeek-Miskom, graduaat informatica, geboren te Hasselt op

03/0611978; Nat. nr. 78.06.03 094-41: overeengekomen dat zij met deze akte een burgerlijke vennootschap niet

de rechtsvorm van een vennootschap onder firma oprichten.

Behoudens deze statuten, gelden voor de vennootschap de bepalingen opgenomen in het Wetboek van

Vennootschappen.

Artikel 1  Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die rechtsvorm van een vennootschap onder firma heeft

aangenomen

De maatschappelijke benaming van de vennootschap luidt als volgt "Multiprofessioneel Architectenbureau

Goor V.O.F.°.

Artikel 2  Zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 3472 Kersbeek-Miskom, Doddelbergstraat

30.

Hij zal op gelijk welke plaats in België kunnen warden overgebracht door de eenparige beslissing van de vennoten, en dit zonder dat daartoe tot een wijziging van de statuten moet worden overgegaan, tenzij dit noodzakelijk is voor de taalwetgeving.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder overgebracht worden naar een ander adres. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3  Duur Rechtspersoonlijkheid

De vennootschap wordt opgericht voor een termijn van onbepaalde duur die aanvang neemt op heden. Iedere vennoot zal een einde mogen stellen aan de vennootschap mits hij zes maanden vooraf zijn medevennoten per aangetekende brief verwittigt.

De vennootschap verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de datum van neerlegging van de oprichtingsakte of een uittreksel daaruit op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Artikel 4  Doel

De vennootschap heeft tot doel:

" Het uitoefenen van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan de personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen; deze opdrachten worden uitgevoerd in naam van en voor rekening van de vennootschap. Zij worden uitgevoerd door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

" Het uitoefenen van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan de personen die gemachtigd zijn het beroep van veiligheidscoördinator uit te oefenen; deze opdrachten worden uitgevoerd in naam van en voor rekening van de vennootschap. Zij worden uitgevoerd door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van veiligheidscoördinator uit te oefenen.

" Het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het reglement van beroepsplichten van de Orde van Architecten.

-Het uitvoeren van studies en ontwerpen voor stabiliteit en bijzondere technieken zoals elektriciteit, domotica, sanitair, verwarming, akoestiek, binnenarchitectuur, tuinaanleg, waterbouwkundige werken en wegeniswerken. De opsomming van deze aanverwante activiteiten wordt gegeven bij wijze van voorbeeld

zonder bepalend te zijn._

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

" Het uitvoeren van expertises.

" Het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

" Het uitoefenen van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan de personen die gemachtigd zijn het beroep van epb-energieverslaggever uit te oefenen; deze opdrachten worden uitgevoerd in naam van en voor rekening van de vennootschap. Zij worden uitgevoerd door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van epb-energieverslaggever uit te oefenen.

" De vennootschap mag het beheer waarnemen in andere vennootschappen in de mate dat het doel van die andere vennootschap in het verlengde ligt van haar eigen doel.

" De vennootschap mag alle industriële, commerciële, burgerlijke en financiële bewerkingen doen, versmelten met andere vennootschappen, het maatschappelijk bezit geheel of gedeeltelijk in andere vennootschappen reeds opgericht of nog op te richten inbrengen, en in het algemeen alle verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van haar doel.

" De vennootschap en de vennoten zullen steeds de deontologie van het beroep van architect, het Reglement van de Beroepsplichten evenals de bepalingen van de aanbevelingen van de Nationale Raad van de Orde van Architecten, waaronder de aanbeveling van 23.11.1997 i.v.m. de uitoefening van het beroep van architect binnen het kader van een vennootschap, naleven.

" Kunnen als vennoot aanvaard worden, natuurlijke of rechtspersonen die door de uitoefening van hun beroep respectievelijk hun maatschappelijk doel meewerken aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap en die een beroep hebben dat identiek of aanverwant en niet onverenigbaar is met het doel van de vennootschap.

" De vennootschap en de vennoten, ook zij die niet rechtstreeks onderworpen zijn aan het gezag van de orde van Architecten, zullen zich onthouden van handelingen die onverenigbaar zijn met het beroep van Architect of die strijdig zijn met het reglement van de beroepsplichten. Zij zullen steeds de aanbevelingen van de Orde van Architecten naleven. Vennoten die een beroep zouden gaan uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect of met de deontologie dienen ontslag te nemen als vennoot.

" Elke tussenkomst van en in een andere vennootschap of derde, onder welke vorm en op welke wijze dan ook, kan enkel voorzover deze derden een identiek maatschappelijk doel hebben ais de hierbij opgerichte vennootschap, hetzij een activiteit uitoefenen die aanverwant en niet onverenigbaar is met het architectenberoep;

" Derden mogen nooit de meerderheid van de aandelen bezitten.

" De meerderheid van de leden van de vennootschap moeten.steeds fysieke personen zijn.

" De vennootschap mag het beheer van onroerende goederen aannemen voorzover deze bedrijvigheid niet wordt uitgeoefend onder de vorm van agentschap of van een zakenkantoor.

" De vennootschap mag echter op geen enkel moment deelnemingen aanhouden of verwerven in

vennootschappen die zich bezig houden met diensten van onroerende aard, zoals bedoeld in de deontologische

regel opgesteld door de Orde van Architecten dd. 31.03.1992

Artikel 5  Beherende vennoten

Volgende personen zijn hoofdelijk aansprakelijke vennoten en worden beherende vennoten genoemd:

1. Jan Goor, Doddelbergstraat 30, 3472 Kersbeek-Miskom, ir.-architect, zaakvoerder, geboren te Aarschot op 15/08/1972; Nat. nr. 72.08.15 043-08 en

2. Evi Knapen, Doddelbergstraat 30, 3472 Kersbeek-Miskom, graduaat informatica, geboren te Hasselt op

03/0611978; Nat. nr. 78.06.03 094-41

Artikel 6  Aansprakelijkheid -- Verzekering B.A.

De beherende vennoten zijn met de vennootschap tegenover hun cliënten solidair en in onbeperkte mate

aansprakelijk voor alles wat behoort tot de specifieke uitoefening van het beroep van architect.

Het bestuursorgaan dient zorg te dragen voor een passende verzekering B.A. overeenkomstig de wet van

15 februari 2006, die alle opdrachten dekt die door de vennootschap worden uitgeoefend, dit conform de

deontologische regels van de Orde van Architecten.

Artikel 7  Kapitaal  Aandelen

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt.

Op het ogenblik van de oprichting doen de comparanten de volgende inbreng, vertegenwoordigd door

aandelen:

1. 1600 euro ingebracht door Jan Goor, 80 aandelen

2. 400 euro ingebracht door Evi Knapen, 20 aandelen

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap wordt zodoende vastgesteld op 2000 euro vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder nominale waarde en is samengesteld uit de totale waarde van alle door de vennoten onderschreven aandelen.

De vennoten verklaren en erkennen dat elk aandeel volledig werd volstort in speciën zodat de vennootschap thans beschikt over een kapitaal van 2000 euro.

Dat bedrag werd gestort op bankrekeningnummer 973-0313045-60.

Dit minimum aantal aandelen en dit minimum maatschappelijk kapitaal moeten te allen tijde gehandhaafd blijven.

Boven dit minimum bedrag is het maatschappelijk kapitaal veranderlijk zonder statutenwijziging als gevolg van intreding van nieuwe vennoten, van het nemen van nieuwe aandelen door vennoten of van uittreding, uitsluiting en overlijden van vennoten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Elke toetreding, uittreding, uitsluiting of overlijden dient gemeld te worden aan de Orde van Architecten. De toetreding van nieuwe vennoten is afhankelijk van de goedkeuring door de Orde van Architecten.

Stagairs mogen geen deel uitmaken van de vennootschap waartoe hun stagemeester hoort.

Ten misten 60% van de aandelen moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De vennootschap kan nooit haar eigen aandelen verwerven.

Indien door erfopvolging of door boedelscheiding van aandelen nieuwe vennoten ontstaan, zullen zij met adres en beroep aan de Orde van Architecten bekendgemaakt worden; zij zullen in afwachting van hun aanvaarding door de Raad van de Orde geen stemrecht hebben en geen bestuursdaden mogen stellen.

Artikel 8  Overdracht van aandelen

De aandelen zijn ondeelbaar en op naam. Het bezit van de aandelen wordt geregistreerd in een aandelenregister dat ten allen tijde op de zetel van de vennootschap beschikbaar blijft. De Orde van Architecten heeft recht inzage te nemen in het register.

Indien er meerdere eigenaars zouden zijn voor één aandeel, heeft de vennootschap het recht de rechten en voordelen eraan verbonden, te schorsen totdat één enkele persoon, die reeds als vennoot is aangenomen zal worden aangeduid als eigenaar van het recht.

Aandelen zijn slechts overdraagbaar onder levenden of kunnen maar overgaan bij overlijden ofwel aan een vennoot ofwel aan een persoon die overeenkomstig de bepalingen van de statuten vennoot kan worden en dit mits unanieme goedkeuring van alle vennoten.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen wordt één maand voorafgaandelijk ter goedkeuring voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van architecten.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen mag niet tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan 60% van het maatschappelijk kapitaal.

Artikel 9  Einde lidmaatschap vennoot

Ingeval van overlijden, uittreding, definitieve werkongeschiktheid of opruststelling van één van de vennoten, alsmede in alle andere gevallen waardoor aan het lidmaatschap van een vennoot een einde wordt gesteld, worden zijn aandelen overgenomen door de vennootschap die de intrinsieke waarde ervan aan de betrokken vennoot of zijn rechthebbenden uitbetaalt, en haar maatschappelijk kapitaal dienovereenkomstig vermindert. Blijkt dit laatste niet mogelijk doordat aldus het minimum aantal aandelen of het minimum maatschappelijk kapitaal niet wordt gehandhaafd, dan worden de betrokken aandelen tot beloop van het vereiste bedrag overgenomen door de andere vennoten, door ieder van hen in verhouding met het aantal aandelen dat zij op dat ogenblik reeds bezitten.

Onder de intrinsieke waarde van de aandelen wordt verstaan de boekhoudkundige waarde op datum dat het lidmaatschap een einde neemt. Met onderhanden werk zal hierbij in geen geval rekening worden gehouden. Artikel 10  Regularisatie bij overlijden

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde (artikel 7) ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 11  Regularisatie bij schrapping/schorsing/weglating

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde (artikel 7) ingevolge een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping, schorsing of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 12  Bestuur van de vennootschap

Het dagelijks beheer en bestuur van de vennootschap wordt verzekerd door de heer Jan Goor, ingenieur-architect, die tot enig statutair zaakvoerder wordt aangeduid.

Mevrouw Evi Knapen, graduaat informatica, staat in voor administratieve taken en tekenwerk.

Ten misten 60% van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders die vennoot moeten zijn.

De architecten ingeschreven op de tabel van de Orde van architecten, beschikken over een meerderheid in de beheers- en bestuursorganen.

Wanneer er slechts één zaakvoerder is, moet hij architect zijn.

Multiprofessionele vennootschappen of associaties kunnen zich slechts tegenover derden verbinden mits medeondertekening door een architect-beheerder of bestuurder.

Uitsluitend architecten zullen beslissingen nemen en handelingen stellen in verband met alles wat tot de uitoefening van het beroep van architect behoort.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap of associatie verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent worden vermeld.

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen waarvan hij zelf de agenda samenstelt.

Elke architectuurovereenkomst vermeldt de identiteit van de architect-vennoot belast met de architectuuropdracht.

Artikel 13  Inwendig reglement

Door een eenparige beslissing van aile vennoten kan een inwendig reglement worden opgesteld en gewijzigd waarin de wederzijdse rechten en plichten van de vennoten onderling alsmede de werking van de vennootschap nader worden omschreven in uitvoering van huidige statuten.

- Artikel 14  Jaarvergadering  Stemming

De algemene vergadering der vennoten komt minstens eenmaal per jaar bijeen op de maatschappelijke zetel.

De bijeenroeping geschiedt bij brief, verstuurd ten minste 14 dagen voor de vergadering. Bij de oproeping wordt eveneens de dagorde meegedeeld.

De bijeenroeping moet niet gebeuren mits akkoord van alle vennoten of als blijkt dat alle vennoten op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en akkoord gaan om over een bepaalde dagorde te beraadslagen.

De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt zowel de vennootschap als alle vennoten. Haar beslissingen zijn verbindend voor alle vennoten, zelfs voor de afwezigen en voor de vennoten die tegenstemden.

Op de algemene vergadering heeft de zaakvoerder recht op twee stemmen, de vennoot op één stem. Artikel 15  Bevoegdheid

De algemene vergadering beschikt over de volheid van de bevoegdheid voor het treffen van alle beslissingen in verband met de werking van de vennootschap, dit naast de bevoegdheden die bij wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Behoren tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering: de beslissingen die duidelijk het dagelijks bestuur en beheer van de vennootschap te buiten gaan. Zijn o.m. als dusdanig te aanzien: de aankoop of de verkoop van onroerende goederen, het in pand geven van de roerende of onroerende goederen van de vennootschap, het in huur nemen van onroerende goederen, het aangaan van leningen, het opnemen in de vennootschap van nieuwe vennoten, de overdracht van aandelen, de vergoeding van de werkende vennoten.

tedere vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een andere vennoot. Maar iedere vennoot mag ten hoogste één andere vennoot vertegenwoordigen.

Artikel 16  Beslissingen

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid genomen. Indien op de eerste vergadering de meerderheid der vennoten niet aanwezig of vertegenwoordigd is, zal een tweede vergadering moeten bijeengeroepen worden, die rechtsgeldig mag beraadslagen welk ook het aantal der aanwezige vennoten is.

De beslissingen dienen evenwel eenparig te gebeuren in volgende gevallen:

" de overdracht van aandelen;

" alle beslissingen waarvoor de eenparigheid vereist is door andere artikelen van deze statuten of door wet. Artikel 17  Datum algemene vergadering

De gewone algemene vergadering komt bijeen ieder jaar op 1 juni om 16.00 uur op de maatschappelijke zetel van de vennootschap. De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in 2013.

Artikel 18  Bijzondere algemene vergadering

De bijzonder algemene vergadering kan te allen tijde warden bijeengeroepen om te beraadslagen over aangelegenheden die tot haar bevoegdheid behoren en die niet leiden tot beslissingen die en wijziging van de statuten met zich meebrengen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 19 -- Buitengewone algemene vergadering

Een buitengewone algemene vergadering kan te allen tijde worden samengeroepen om te beraadslagen over aangelegenheden die een wijziging van de statuten met zich kunnen meebrengen, als daar zijn de ontbinding van de vennootschap, de vermeerdering of de vermindering van haar maatschappelijk kapitaal, haar fusie met een of meer andere vennootschappen, de wijziging van haar voorwerp, de omzetting van de vennootschap in een vennootschap met een andere rechtsvorm enz.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden beslist met eenparigheid van stemmen.

Wijziging van de statuten mag slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van architecten goedgekeurd zijn.

Artikel 20  Recht vennoten

Ieder der vennoten heeft het recht een bijzondere en/of buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen volgens de hierboven omschreven wijze van oproeping.

Artikel 21  Nieuwe vennoten

Nieuwe vennoten kunnen slechts in de vennootschap opgenomen worden met het akkoord van al de vennoten en mits het onderschrijven van l aandeel aan de intrinsieke waarde op dat ogenblik en de naleving van de door de vennoten vastgestelde betalingsmodaliteiten.

Elke voorgenomen toetreding van nieuwe vennoten moet één maand vooraf ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van architecten met opgave van naam, adres en beroep van de kandidaat-vennoot.

Het toetreden als vennoot houdt tevens in dat deze akkoord gaat met deze statuten, alsmede het inwendig reglement.

Artikel 22  Uitsluiting vennoten

Een vennoot kan uitgesloten worden wegens tekortkoming aan de verplichtingen die uit de statuten voortvloeien of indien hij andere daden verricht die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap of indien er zwaarwichtige redenen zijn waardoor het vertrouwen in een vennoot zodanig geschokt is dat verdere samenwerking niet meer mogelijk is.

Een beslissing in die zin kan zelfs worden getroffen, met eenparige stemmen, op een algemene vergadering waarop al de andere vennoten van de vennootschap aanwezig of vertegenwoordigd zijn en mits die algemene vergadering minstens de helft van de leden van de vennootschap telt. Aan de beraadslaging en stemming terzake mag geenszins door de betrokken vennoot of vennoten worden deelgenomen. Op zijn of hun uitdrukkelijk verzoek wordt hij of worden zij wel vooraf door de algemene vergadering gehoord.

Hun uitsluiting wordt aan de betrokken vennoten meegedeeld bij aangetekende brieven toegezonden door de vennootschap en ondertekend door at de vennoten die niet het voorwerp waren van dezelfde beslissing tot uitsluiting. De uitsluiting gaat in op de dag van de verzending van deze aangetekende brief.

Een uitgesloten vennoot heeft geen recht op het scheidingsaandeel en de forfaitaire vergoeding zoals bepaald in art.23

Artikel 23  Overlijden  Uittreding  Uitsluiting

Het overlijden, de uittreding of uitsluiting van een vennoot heeft de ontbinding van de vennootschap niet tot gevolg, tenzij hiertoe wordt besloten.

Elke vennoot verbindt er zich toe, voor zijn rechthebbenden na overlijden, dat dezen, binnen de zes maand na het overlijden, de aandelen van de overleden vennoot zullen afstaan hetzij aan de andere vennoten, hetzij aan de vennootschap zelf indien hiertoe wordt beslist, voor hun intrinsieke waarde op datum van overlijden scheidingsaandeel).

Ieder van de vennoten verbindt er zich toe in geval van overlijden van een van de medevennoten, hetzij gezamenlijk, hetzij een onder hen, hetzij door de vennootschap, binnen de zes maanden na het overlijden, de aandelen van de overleden vennoot van zijn rechthebbenden over te nemen aan de hierboven beschreven voorwaarden.

De rechthebbenden van de overleden vennoot zullen tevens lastens de vennootschap aansprak kunnen maken op:

" het prorata aandeel, volgens de tijdsspanne tijdens dewelke de overleden vennoot in het lopend boekjaar deel uitmaakte van de vennootschap, van de hem voor dat lopend boekjaar toekomende vergoeding als werkende vennoot, in de mate waarin deze hem nog niet onder de vorm van voorschotten zou zijn uitbetaald.

" het prorata aandeel, volgens de tijdspanne dat de overleden vennoot in het lopend boekjaar eigenaar was van de aandelen, van het hem op basis daarvan toekomende aandeel in de winsten van het boekjaar dat loopt op datum van overlijden.

Artikel 24

De uitgetreden of uitgesloten vennoot of de rechtverkrijgenden van de overleden vennoot, kunnen in geen geval de verdeling of de ontbinding van de vennootschap vorderen, noch de verzegeling vorderen van de voorwerpen die tot het vermogen van de vennootschap behoren, noch een inventaris doen opmaken, noch om het even welke maatregel vorderen die de normale werking van de vennootschap zou verhinderen.

Artikel 25  Maatschappelijk jaar

Het maatschappelijk jaar vangt aan op 1 januari van ieder jaar en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar.

Het eerste maatschappelijk jaar vangt aan op heden en eindigt op 31 december 2012.

Artikel 26  Inventaris

Jaarlijks op 31 december en voor de eerste maal op 31 december 2012 worden de rekeningen van de vennootschap afgesloten en wordt overgegaan tot het opmaken van de inventaris en van de jaarrekening. Artikel 27  Winstverdeling

. ~ ' '

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Aan de vennoten kan voor hun prestaties een maandelijkse vergoeding worden toegekend. Het bedrag wordt vastgesteld door de algemene vergadering.

Aan de vennoten kunnen daarenboven, in de loop van het jaar, voorschotten op de winstverdeling worden uitgekeerd. De modaliteiten worden bepaald in het inwendig reglement.

De bestemming van de winsten van de vennootschap wordt bepaald door de gewone algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid. De uitgekeerde winst evenals de eventuele verliezen van de vennootschap worden verdeeld volgens de modaliteiten vastgesteld in het inwendig reglement.

Wanneer blijken mocht dat de voorschotten op winstverdeling die in de loop van het boekjaar werden uitgekeerd, het bedrag overtreffen van de winstaandelen die aan de vennoten toekomen, dan moet het teveel aan ontvangen voorschotten door ieder van de vennoten onmiddellijk aan de vennootschap worden terugbetaald.

Bij eenparige beslissing van de algemene vergadering kan aan de werkende vennoten boven hun maandelijkse vergoeding en hun aandeel in de winst een vergoeding toegekend worden voor specifieke taken die dezen in de vennootschap verrichten en dit overeenkomstig de aarde van de werkzaamheden. Deze vergoeding wordt bij de algemene kosten van de vennootschap gerekend.

Ten laatste 15 dagen voor de gewone algemene vergadering moet de balans, de resultatenrekening en de toelichting op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten liggen.

Artikel 28  Verliezen

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Artikel 29  Ontbinding

De vennootschap kan te allen tijde ontbonden worden bij de beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 30  Vrijwaring belangen cliënten bij ontbinding of onmogelijkheid tot

uitoefenen van het beroep van architect

De vennootschap zal in het bijzonder waken over de stipte naleving van de door de Nationale Raad van de Orde van Architecten en de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten vastgelegde regels terzake:

" de nodige schikkingen die getroffen dienen te worden teneinde bij ontbinding/vereffening van de vennootschap en mede gelet op de noodzaak van continuïteit voor de cliënt, de belangen van de cliënten te vrijwaren o.a. inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuuropdrachten in uitvoering door fysische of rechtspersonen die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

De schikkingen desbetreffend zullen voorafgaandelijk ter goedkeuring aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten worden overgemaakt.

" de vermeldingen met betrekking tot de identiteit van de architectvennoot of associé die belast is met de architectenopdrachten met dien verstande dat de overeenkomsten met cliënten in ieder geval steeds de identiteit van de architectvennoot of associé belast met de architectenopdracht dienen te vernielden

-de nodige schikkingen die vereist zijn ingeval van terugtreding, ontslag, uitsluiting, overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een vennoot of associé, teneinde, en dit mede gelet op de noodzaak van continuïteit voor de cliënt, het verderzetten van de opdracht te verzekeren; deze schikkingen dienen voorafgaandelijk ter goedkeuring aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten te worden overgemaakt.

" de te volgen procedure voor de lopende contracten ingeval de vennootschap of associatie ophoudt te bestaan met dien verstande dat de schikkingen terzake de continuïteit t.a.v. de cliënt dienen te verzekeren en voorafgaandelijk ter goedkeuring aan bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten worden overgemaakt.

" de verzekeringsverplichtingen van de architecten met dien verstande dat in ieder geval steeds de

burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid van de architectvennoot of associé op afdoende wijze verzekerd is.

Artikel 31  Vereffening

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden dan ook, regelt de algemene vergadering bij

eenvoudige meerderheid van stemmen, de wijze van vereffening en gaat zij over tot de aanstelling van een of

meer vereffenaars, wier bevoegdheden zij bepaalt.

Na de delging van alle schulden en lasten van de vennootschap, zal het beschikbare saldo onder de

vennoten worden volgens de modaliteiten vastgesteld in het inwendig reglement.

Het eventueel netto verlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

Artikel 32  Betwistingen

Aile betwistingen die mochten ontstaan tussen de vennoten onderling of tussen de vennoten en gewezen

vennoten of hun rechthebbenden, of tussen de vennootschap en vennoten of gewezen vennoten en hun

rechthebbenden, zullen beslecht worden door de Leuvense Rechtbanken.

Artikel 33  Indeplaatsstelling

Door voomoemde vennoten, wordt hierbij volmacht gegeven aan Cannaerts, Acc BVBA of één van haar

aangestelden; IAB 7163-2-N-47 met macht tot indeplaatsstelling, tot het vervullen van alle formaliteiten die ten

gevolge van deze akte zouden nuttig of noodzakelijk zijn bij alle private of publiekrechtelijke instellingen, en

onder meer met betrekking tot de Kruispuntbank voor Ondernemingen en de FOD Financiën.

Ogemaakt te Kersbeek-Miskom op 6 september 2011.

Hierbij samen neergelegd: de volledige statuten

Jan Goor,

zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MULTIPROFESSIONEEL ARCHITECTENBUREAU GOOR

Adresse
DODDELBERGSTRAAT 30 3472 KERSBEEK-MISKOM

Code postal : 3472
Localité : Kersbeek-Miskom
Commune : KORTENAKEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande