MULTISYN

ESV


Dénomination : MULTISYN
Forme juridique : ESV
N° entreprise : 508.649.687

Publication

30/09/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 03.06.2014, NGL 26.09.2014 14601-0469-010
04/01/2013
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Mod Word 119

r Lti ^.Iti 1 rw

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Il'

i

11J11111,111

Voorbehouden r ' aan het Belgisch Staatsblad

i

iii

21 DEC, 2012

BRÜgSe

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming ©SoS 649 e >q-

(voluit) : (verkort) : MULTiSYId

Rechtsvorm : Economisch Samenwerkingsverband

Zetel : Alsembergsesteenweg 660, 1653 DWORP

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uittreksel uit de oprichtingsakte van 3 oktober 2012 en de notulen van de Algemene Vergadering.

BVBA MULTIMMO, met maatschappelijke zetel te 1653 DWORP, Alsembergsesteenweg 660, ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen met nummer 0471.744.553.

De BVBA JOROBO, met maatschappelijke zetel te 1652 ALSEMBERG, Waterpoelstraat 25, ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen met nummer 0436.039.150, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Wim VAN DEN NESTE, zaakvoerder.

(hierna de "Leden" of elk afzonderlijk het "Lid" genoemd)

onderling overeen gekomen om een economisch samenwerkingsverband tot stand te brengen.

ARTIKEL 1 : VORM  BENAMING - ZETEL

De Leden beslissen om een Economisch Samenwerkingsverband (hierna "ESV" of de "Vennootschap" genoemd) op te richten met als benaming MULTiSYN met maatschappelijke zetel te 1653 DWORP, Alsembergsesteenweg 660.

De zetel kan worden verplaatst naar elke andere plaats wanneer de vergadering van de leden van het samenwerkingsverband zulks met eenparigheid beslissen.

ARTIKEL 2 : DUUR

Het Economisch Samenwerkingsverband wordt gesloten voor onbepaalde duur, behoudens de mogelijkheid tot vervroegde ontbinding zoals in onderhavige overeenkomst bepaald.

ARTIKEL 3: DOEL

De Leden richten met mekaar het ESV op met als doel de ondersteuning en de ontwikkeling alsook de verbetering en de vergroting van de resultaten van de gemeenschappelijke economische bedrijvigheid van zijn leden die bestaat uit het aanbieden van syndicus-verrichtingen zowel op administratief, technisch en financieel vlak.

Deze omschrijving is niet limitatief en kan in de breedste zin geïnterpreteerd worden, doch kan op geen enkele wijze commerciële activiteiten omvatten.

Met het oog op de realisatie van dit doel zal het samenwerkingsverband alle handelingen kunnen stellen en alle overeenkomsten kunnen sluiten die hem niet door de wet verboden zijn.

Ten aanzien van de mede-eigendommen worden de Leden voor projecten die zijn aangegaan na ondertekening van onderhavige overeenkomst vertegenwoordigd door het ESV.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 4  INBRENG, WINST EN KOSTEN

Van de leden van het samenwerkingsverband wordt geen inbreng gevraagd. Het samenwerkingsverband bestaat zonder kapitaal.

De bestaande projecten blijven eigendom van de respectievelijke leden. Het economisch samenwerkingsverband zal terzake enkel de uitvoering van de door de leden overgedragen projecten op zich nemen.

Projecten die een aanvang hebben genomen vanaf 1 augustus 2012 zijn eigendom van het ESV en die vóór die datum nog geen deel uitmaakte van de klantenportefeuille van één van de respectievelijke leden.

De gemeenschappelijke kosten en lasten worden in aftrek gebracht van de door de door het ESV gerealiseerde omzet. Van het resterende bedrag dient 10% opgenomen te worden in de reserves van het ESV alvorens de winsten onder de leden te verdelen in verhouding met de door elk van de Leden geleverde prestaties (hierna "Omslagsleutel' genoemd).

De gemeenschappelijke kosten en lasten kunnen gedefinieerd worden als uitgaven die niet aan een individueel lid en met betrekking tot diens aandeel in de diensten individualiseerbaar zijn toe te wijzen.

Als "uitgaven die niet aan een individueel lid en met betrekking tot diens aandeel in de diensten individualiseerbaar zijn toe te wijzen" vallen bij wijze van voorbeeld de uitgaven die voortvloeien uit de verdere opvolging door het ESV van projecten die door de respectievelijke leden bestaan op het ogenblik van de ondertekening van onderhavige overeenkomst.

ARTIKEL 5  LIDMAATSCHAPSRECHTEN

Elk lid van het samenwerkingsverband bezit een gelijk lidmaatschapsrecht in het samenwerkingsverband en heeft naast een gelijk stemrechten dezelfde rechten en plichten tegenover het samenwerkingsverband.

De leden kunnen hun lidmaatschapsrechten niet aan anderen overdragen.

De toetreding van een nieuw lid moet goedgekeurd worden door alle bestaande leden.

ARTIKEL 6 NIEUWE LEDEN f UITTREDING

Nieuwe leden kunnen slechts toetreden mits goedkeuring bij éénparigheid en door alle bestaande leden waarbij het standpunt van elk lid desnoods schriftelijk en individueel moet opgevraagd worden. Bijgevolg kan een vergadering van leden waar niet alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn niet rechtsgeldig beslissen over nieuwe leden.

Een kandidaat-lid moet getuigen van de nodige vakbekwaamheid en beroepservaring alsook voldoen aan de wettelijke verplichtingen van de uitgeoefende beroepsactiviteit.

Elk lid kan uit het samenwerkingsverband uittreden, door het verzoek hiertoe te richten bij aangetekend schrijven aan de zaakvoeders en mits een opzeggingsperiode van ten minste twaalf maanden. De uittreding krijgt pas uitwerking na afloop van de 2e maand volgend op deze waarin het verzoek tot uittreding werd verstuurd en voor zover het uittredend lid alle verbintenissen tegenover het samenwerkingsverband is nagekomen. Het uittredend lid heeft bij gebrek aan inbreng en behoudens andersluidend unaniem akkoord van de overige leden geen recht op enig deel van het vermogen van het samenwerkingsverband.

Een lid houdt tevens op deel uit te maken van het samenwerkingsverband ingevolge onbekwaamverklaring, overlijden, ontbinding, faillissement of gerechtelijke reorganisatie, zonder aanspraak te kunnen maken op enig deel van het vermogen van het samenwerkingsverband behoudens unaniem andersluidend akkoord van de overige leden.

In al deze gevallen blijft het samenwerkingsverband bestaan onder dezelfde voorwaarden tussen de overblijvende leden.

ARTIKEL 7 AANSPRAKELIJKHEID

De leden van het samenwerkingsverband zijn hoofdelijk aansprakelijk voor al verbintenissen van het samenwerkingsverband. Zij kunnen evenwel niet persoonlijk worden veroordeeld in verband met deze verbintenissen tenzij nadat tegen het samenwerkingsverband zelf een veroordeling is gewezen. Nieuwe leden zijn ontslagen van de betaling van de schulden die véér hun toetreding zijn ontstaan,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Hij die ophoudt lid te zijn van een samenwerkingsverband en ingeval van overlijden de erfgenamen voor zover zij zelf niet als lid zijn toegelaten, zijn niet gehouden tot nakoming van de verbintenissen die het samenwerkingsverband heeft aangegaan na de bekendmaking van hogervermelde uittreding.

ARTIKEL 8  13ESTUUR

Het bestuur van de economische samenwerkingsverband wordt waargenomen door een College van zaakvoerders, die is samengesteld uit minstens één vertegenwoordiger per deelnemende vennootschap, die statutair bevoegd moet zijn om de rechtspersoon die hij vertegenwoordigt geldig te verbinden in het kader van de economische samenwerkingsverband.

Bij verhindering kan deze vertegenwoordiger zich door een volmachthouder laten vervangen op voorwaarde dat zulke volnacht toelaat om de aldus vertegenwoordigde rechtspersoon rechtsgeldig te verbinden in het kader van de economische samenwerkingsverband.

Het College van zaakvoerders is statutair bevoegd om, gezamenlijk en eenparig handelend, de economische samenwerkingsverband met hun handtekeningen te verbinden, en verder op dezelfde wijze te beslissen in alle aangelegenheden die een beslissing noodzaken.

Het College van zaakvoerders heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waartoe volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd Is.

Het college van zaakvoerders neemt haar beslissingen met unanimiteit.

Indien geen unanimiteit mogelijk is wordt de beslissing genomen in het belang van de Vennootschap door één afgevaardigde door elk van de Leden.

Het College van zaakvoerders kan in specifieke gevallen aan één of meer zaakvoerders volmacht verlenen om de economische samenwerkingsverband te verbinden; zulke volmacht dient vooraf op schrift gesteld te worden.

Het College van zaakvoerders is statutair bevoegd om uitvoerende en administratieve taken te delegeren aan een orgaan van administratief beheer, zulke delegatie te veranderen of ze ongedaan te maken.

Een afwezige zaakvoerder is geacht in te stemmen met wat wordt beslist.

Het College van zaakvoerders kiest onder zijn leden een voorzitter, voor een periode van I jaar; dit mandaat is hernieuwbaar.

Het College van zaakvoerders komt samen op de administratieve zetel of op elke andere nuttige plaats, telkens wanneer 2 zaakvoerders erom verzoeken, en verder minstens tweemaal per maand in het eerste jaar na de oprichting, Vanaf het tweede jaar na de oprichting komt het College van Zaakvoerders minstens eenmaal per maand samen.

Het College van zaakvoerders vergadert onder voorzitterschap van de voorzitter of zijn plaatsvervanger. De voorzitter zorgt samen met het administratief beheer voor de agenda en de uitnodigingen; elke zaakvoerder kan punten op de agenda plaatsen op eenvoudig verzoek.

Uitnodigingen, agenda en eventuele bijlagen worden aan de zaakvoerders schriftelijk of elektronisch bezorgd, naar hun keuze, minstens 48 uur voorafgaand aan de vergadering,

Wanneer de voorzitter oordeelt dat er hoogdringendheid is, kan die oproepingstermijn verkort worden; zo nodig kunnen zaakvoerders telefonisch of elektronisch geraadpleegd worden.

Van alle vergaderingen en raadplegingen wordt verslag gemaakt; de verslagen worden aan alle zaakvoerders meegedeeld; het administratief beheer legt een archief aan.

ARTIKEL 9  CONTROLE

Ieder lid van het samenwerkingsverband oefent individueel controle uit op het bestuur. Ieder lid heeft het recht om van het bestuur alle gevraagde inlichten te verkrijgen over de gang van zaken in het samenwerkingsverband en om inzage te krijgen in de boekhouding en de zakelijke bescheiden. Is een lid zelf onderworpen aan wettelijk revisoraal toezicht op de boekhoudkundige stukken, dan moet het toezicht op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de in de jaarrekening weer te geven verrichtingen, wettelijk worden opgedragen aan een of meer commissaris-revisoren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 10 : AANSPRAKELIJKHEID

Ieder Lid blijft zelf aansprakelijk voor alle schade aan personen, goederen of andere Leden die het gevolg is van onrechtmatig handelen en fouten van het Lid of van de personen waarvoor hij op zijn beurt aansprakelijk is in het kader van de Economische Samenwerkingsverband of de diensten verleend (of niet verleend).

Ieder Lid zal bijgevolg de andere Leden moeten vergoeden voor alle schadevergoedingen of uitgaven waarin deze laatsten moeten meebetalen ingevolge feiten, gebeurtenissen, fouten enz. toe te schrijven aan dat Lid.

Deze bepaling doet geen afbreuk aan eventuele beroepen op verzekeraars.

In geval de Economische Samenwerkingsverband als geheel aansprakelijk wordt gesteld voor het vergoeden van schade en de oorzaak van die schade is niet aan één of meer afzonderlijke Leden toe te wijzen, zal die schadevergoeding worden omgeslagen over de Leden overeenkomstig de verhouding 50-50.

Binnen de Economische Samenwerkingsverband is elk Lid alleen aansprakelijk voor de goede uitvoering van zijn aandeel in die prestaties, met inbegrip van de aansprakelijkheid voor het door hem gebruikte of ter beschikking gestelde personeel en materiaal.

In gevat van betwisting tussen een Lid en een derde kan dat Lid alleen dan een tegen hem gerichte betalingsaanspraak weigeren uit te voeren in afwachting van beslechting van de betwisting, voor zover die betalingsweigering er niet toe leidt dat de Economische Samenwerkingsverband of andere Leden in betaling worden aangesproken; is dat laatste het geval dan moet het Lid tegen wie de betwisting gevoerd wordt hetzij voorlopig betalen hetzij de Economische Samenwerkingsverband of zijn medeLeden dadelijk schadeloos stellen zo deze hebben moeten betalen.

In geval van betwisting tussen Leden onderling zullen de leden een bemiddelaar aanstellen.

Indien tussen de Leden geen overeenstemming kan worden bereikt, duidt elk van de leden een bemiddelaar

aan, waarna beide bemiddelaars een derde bemiddelaar aanduiden die als Voorzitter optreedt,

Vooraleer deze bemiddelingspoging plaats heeft gevonden kan geen van de betrokken partijen zich tot een rechtbank wenden.

Kosten die betrekking hebben op enige gerechtelijke procedure, dan wel een mogelijke gerechtelijke procedure waarbij het ESV, dan wel (één van) haar respectievelijke Leden in haar hoedanigheid van Lid van het ESV betrokken is, zal gedragen worden door het ESV. Het ESV zal hiervoor tevens de nodige rechtsbijstandsverzekering dienen af te sluiten. Dit alles in het belang van de ESV.

Elke kost van de verdediging van het ESV en de respectievelijke leden tegen elke procedure of dreigende procedure zal gedragen worden door het ESV. Alsook zal het ESV hiervoor de nodige rechtsbijstandsverzekering hiervoor dienen af te sluiten. Dit alles in het belang van het ESV.

ARTIKEL 11  DE VERGADERING VAN DE LEDEN

De gezamenlijke leden van het samenwerkingsverband komt ten minste eenmaal per jaar op drie oktober bijeen op de maatschappelijke zetel van het samenwerkingsverband.

De oproeping vermeldt de agenda en wordt door een zaakvoerder of bij diens ontstentenis of weigering door een lid van het samenwerkingsverband ten minste vijftien dagen voor de vergadering aan de leden gericht bij een ter post aangetekende brief, behoudens de leden aan het samenwerkingsverband ter kennis geven dat zij worden opgeroepen per gewone brief of per elektronische drager.

De vergadering kan ten allen tijde en zonder verdere formaliteit samenkomen voor zover alle leden aanwezig of rechtsgeldig vertegenwoordigd zijn.

Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een derde, al dan niet lid, drager van een schriftelijke volmacht.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij gebrek daaraan door de persoon die ze heeft bijeengeroepen. Deze duidt in voorkomend geval de secretaris aan, die niet noodzakelijk dele hoeft uit te maken van de vergadering. De notulen van de vergadering worden ondertekend door de voorzitter, in voorkomend geval de secretaris, en door de leden die dit wensen.

Alle beslissingen worden door de vergadering genomen mits eenparige goedkeuring en mits aanwezigheid van alle leden. Indien alle leden niet aanwezig zijn, dient conform voormelde bepaling een nieuwe vergadering

..sS-,t4 ~V

te worden samengeroepen ditmaal met een aanwezigheidsquorum van 50% van het aantal leden. Op deze vergadering worden de beslissingen eveneens genomen mits eenparigheid van de aanwezige leden.

Volgende bevoegdheden kunnen echter slechts worden genomen mits eenparigheid van alle leden van het Samenwerkingsverband:

" -Wijziging van het doel

-Wijziging van het aan elk lid toe te kennen stemmen

-Wijziging van de procedure van besluitvorming

-Wijziging van de inbrengverplichting van de leden

ARTIKEL 12 -- BOEKJAAR / JAARREKENING

Het boekjaar van het samenwerkingsverband loopt telkens van 01/01 tot 31/12 van hetzelfde jaar.

Op het einde van ieder boekjaar maakt het College van zaakvoerders de jaarrekening overeenkomstig de wettelijke bepalingen dienaangaande.

In afwijking van het bepaalde in het eerste lid zal het eerste boekjaar lopen vanaf de datum van oprichting tot 31/12/2013.

ARTIKEL 13  ONTBINDING & VEREFFENING

Het Economisch Samenwerkingsverband kan slechts worden ontbonden in volgende gevallen:

-Door de verwezenlijking of het wegvallen van zijn doel

-Door het verstrijken van de tijdsduur waarvoor het samenwerkingsverband is aangegaan

-Door een besluit van de leden, genomen overeenkomstig artikel 864 W. Venn.

-Bij rechterlijke beslissing, uitgesproken op vordering van een lid, wanneer er tussen de leden of groepen leden zo een slechts verstandhouding heerst dat zij de werking van de organen van het samenwerkingsverband verhindert, of om een andere wettige reden

-Door het onbekwaam worden, het overlijden, de ontbinding of het faillissement van een lid.

Het College van zaakvoerders zal dan hetzij een zaakvoerder hetzij een derde aanstellen met als opdracht de rekeningen te vereffenen.

Na eventuele teruggave van de inbreng zal het restant verdeeld worden onder de Leden overeenkomst de verhouding 50-50.

Ieder verlies of tekort zal door de Leden worden gedragen overeenkomstig dezelfde verhouding. ARTIKEL 14-- DIVERSE BEPALINGEN

Ieder zaakvoerder of vereffenaar wiens woonplaats in België gelegen is doet tijdens de duur van zijn functies keuze van woonst op de zetel van de vennootschap.

Voor alle betwistingen aangaande het samenwerkingsverband zijn de bevoegde rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Brussel bevoegd.

ARTIKEL 15 -- OVERGANGSBEPALINGEN

Overeenkomstig artikel 8 van onderhavige overeenkomst worden benoemd als zaakvoerder van het ESV: -De heer Wim VAN DEN NESTE, met woonplaats te 1652 ALSEMBERG, Grootbosstraat 191.

-De Heer Filip DERKINDEREN, met woonplaats te 1600 S1NT-PIETERS-LEEUW, Brusselbaan 280 D. -De Heer Olivier DE GREEF, met woonplaats te 1650 BEERSEL, Heerweg 21.

Voorliggende overeenkomst tot oprichting van Economische Samenwerkingsverband is opgesteld naar Belgisch recht in 2 originele exemplaren waarvan ieder Lid verklaart een exemplaar te hebben ontvangen te ALSEMBERG op datum van 18 december 2012

_ +..tw rOC~(

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

t,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MULTISYN

Adresse
ALSEMBERGSESTEENWEG 660 1653 DWORP

Code postal : 1653
Localité : Dworp
Commune : BEERSEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande