MX HERMANS JEUGDTEAM, AFGEKORT : MXHJT

Association sans but lucratif


Dénomination : MX HERMANS JEUGDTEAM, AFGEKORT : MXHJT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.651.822

Publication

23/01/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL I. -- Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam : "MX HERMANS JEUGDTEAM" vereniging zonder winstoogmerk. in het

kort : " MXHJT

Art. 2. De zetel van de vereniging wordt gevestigd te Nederokkerzeel (gerechtelijk arrondissement Brussel),

Binnenveldstraat, 37. De zetel kan verplaatst worden door een eenvoudige beslissing van de raad van beheer die

deze bekend zal maken in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel:

1. Het bevorderen van het motorrijden onder alle vormen zoals bijvoorbeeld motorcompetitie, motorcross, enduro, recreatief motorrijden, motorrallies, motortoerisme, trial.

2. Het groeperen van motorrijders, het verdedigen van hun gemeenschappelijke belangen en het bevorderen van gevoelens van wederzijdse kameraadschap.

3. Het ontwikkelen van motortoerisme, motorcompetitie.

4. Het financieel of materieel steunen van verenigingen zonder winstoogmerk die het motorrijden bevorderen.

5. Het voeren van promotie voor het motorrijden in Vlaanderen.

Zij mag tevens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen zoals

1. Het organiseren van alle mogelijke manifestaties ter bevordering van de motorrijsport.

2. Het inrichten van cursussen, seminaries, voordrachten, sportvergaderingen, wedstrijden en motorreizen. 3.Het publiceren van een nieuwsbulletin onder welke vorm dan ook.

4. Het bestuderen, het bouwen, het aankopen, het verkopen, het in huur nemen en geven van motormateriaal.

5. Het aankopen of het in huur nemen van circuits en oefenterreinen en er eventueel clubhuizen, vergaderzalen,

bibliotheken, bars en restaurants oprichten.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

STATUTEN VZW MX HERMANS JEUGDTEAM

Ondergetekenden:

Hermans, Luc, geboren te Leuven, op 27 maart 1963, zelfstandige, Binnenveldstraat 37, 1910 Nederokkerzeel,

Belg.

Marchand Frans, geboren te Leuven op 6 maart 1947, gepensioneerde, Binnenveldstraat 39, 1910

Nederokkerzeel, Belg

Hermans Marc, geboren te Leuven op 6 december 1968 Heidestraat 21, 3470 Kortenaken Belg

allen van Belgische nationaliteit, verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen :

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : VZW MX Hermans Jeugdteam

Zetel : Binnenveldstraat 37

1910 Kampenhout (Nederokkerzeel)

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13300515*

(afgekort) : MXHJT

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

0502651822

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

21-01-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

TITEL II. -- Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens drie bedragen. De ondertekenende oprichters zijn de eerste werkende leden. De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. Art. 6.1. Wie werkend lid wil worden dient voorgedragen te worden door ten minste twee werkende leden en dient zijn aanvraag schriftelijk te richten aan de raad van beheer. Deze laatste beslist over die aanvraag bij geheime stemming binnen de termijn die zij nodig acht en zonder zijn beslissing met redenen te moeten omkleden. De voorwaarden waaraan ten minste voldaan dient te zijn om in aanmerking te komen als werkend lid, worden verder uitgewerkt door de raad van beheer in het huishoudelijk reglement.

Art 6.2. Wie niet-werkend lid wil worden dient een schriftelijke aanvraag te richten aan de raad van beheer en voldoen aan de toetredingsvoorwaarden die door de raad van beheer worden opgelegd.

Art. 7. De raad van beheer kan onder door haar te bepalen voorwaarden ook andere personen als ereleden tot de vereniging toelaten.

Art. 8. Door de werkende leden is geen bijdrage verschuldigd. De jaarlijkse bijdrage van de niet-werkende leden wordt door de raad van beheer vastgesteld De maximum bijdrage is drieduizend Euro. Onverminderd de dwingende wettelijke bepalingen ter zake (artikel 11 v.z.w.-wet), zijn de werkende en de niet-werkende leden in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art. 9. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de raad van beheer ter kennis worden gebracht. Het niet-werkend lid dat te laat zijn bijdrage betaalt of weigert de bijdrage te betalen wordt geacht ontslag te nemen. De uitsluiting van een werkend lid en niet-werkende leden kan slechts door de algemene vergadering met meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden uitgesproken worden.

Art. 10. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave, vergoeding voor gestorte bijdragen, giften, geleverde goederen of diensten vorderen. In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of van rekeningen, verzegeling van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris vragen.

TITEL III. -- De raad van beheer

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van beheer van ten minste drie werkende leden en ten hoogste vijf werkende leden. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Benoeming, ontslag en afzetting van een beheerder worden binnen een termijn van dertig werkdagen in de bijlage van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Art. 12. Om tot beheerder verkozen te kunnen worden moet men werkend lid zijn van de v.z.w "MX HERMANS JEUGDTEAM" en voorgedragen worden door twee leden van de raad van beheer. De algemene vergadering beslist over de kandidatuur bij stemming.

Art. 13. De beheerders worden benoemd voor een termijn van zes jaar en zijn herkiesbaar. Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn beperkt tot de eerstvolgende algemene vergadering. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal beheerders is teruggevallen, dan blijven de beheerders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Art. 14. De raad van beheer kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter van de raad en de meerderheid van de leden van de raad, zullen altijd van Belgische nationaliteit zijn. De raad wordt bijeen geroepen door de voorzitter of twee beheerders. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval de voorzitter belet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige beheerders. De vergaderingen gaan door in de zetel van de vereniging behalve anders aangeduid in de oproeping. De raad van beheer kan slechts beslissen indien de meerderheid van de beheerders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt. Iedere beheerder die belet is mag, door eenvoudige schriftelijke berichtgeving, een ander beheerder van de raad afvaardigen om hem te vervangen en om in zijn naam en plaats te stemmen. De volmachten dienen de dagorde te vermelden. Een beheerder kan evenwel slechts één andere beheerder vertegenwoordigen. Van elke vergadering worden er notulen gemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Art. 15.1. De raad van beheer leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Art 15.2. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad kan alle handelingen van beheer verrichten en bovendien alle daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is, alle akten en contracten afsluiten en verlijden, dadingen aangaan, alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, ruilen en verkopen, hypothekeren, leningen aangaan, huurovereenkomsten van om het even welke duur afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, afstand doen van alle rechten, alle machten verlenen aan lasthebbers van zijn keuze die al dan niet lid zijn, alle sommen en waarden in ontvangst nemen en aanvaarden, alle geconsigneerde bedragen en waarden terugtrekken, alle rekeningen bij de kredietinstellingen en het bestuur der postcheques openen, op voormelde rekeningen alle bewerkingen, en inzonderheid alle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

terugtrekkingen van geld door middel van cheque, overschrijvings- of overdrachtsorder, of ieder ander betalingsmandaat doen, alle bankkluizen huren, alle door de vereniging verschuldigde sommen betalen, van de post, de douane of de dienst der spoorwegen, de brieven, telegrammen, pakken en aangetekende zendingen, al dan niet verzekerd, ontvangen; alle postmandaten, assignaties of postkwijtingen ontvangen; verzaken aan alle contractuele of zakelijke rechten, evenals aan alle persoonlijke of zakelijke waarborgen; opheffing verlenen vóór of na betaling van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen en andere beletselen.

Art .15.3. De raad van beheer benoemt en ontslaat de leden van het personeel van de vereniging. Hij bepaalt hun taken en bezoldigingen.

Art 15.4. De raad van beheer kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan één van de beheerders of zelfs aan een andere persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

Art 15.5. De raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt. Deze huishoudelijke reglementen kunnen door de raad steeds gewijzigd worden.

Art 15.6. De raad kan uit zijn leden een afgevaardigde beheerder of directeur benoemen die met het dagelijkse bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het bestuur der postcheques, spaarkassen en andere financiële diensten en instellingen. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van twee beheerders. Beheerders die namens de raad van beheer optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Art 15.7. Door de beheerders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun mandaat. Hun ambt wordt kosteloos uitgeoefend (met uitzondering eventueel van het mandaat van afgevaardigde beheerder).

TITEL IV. -- Algemene vergadering

Art. 16. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer, of door de oudste van de aanwezige beheerders. De voorzitter duidt de secretaris van de algemene vergadering aan. Ieder werkend lid heeft het recht de vergadering bij te wonen hetzij in persoon hetzij door tussenkomst van een mandataris naar zijn keus doch zelf werkend lid. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Art. 17. De algemene vergadering is bevoegd voor:

1. Het wijzigen van de statuten.

2. Het benoemen en ontslaan van beheerders en commissarissen.

3. Het verlenen van kwijting aan beheerders en commissarissen.

4. Het goedkeuren van begrotingen en van de rekeningen.

5. Het vrijwillig ontbinden van de vereniging.

6. Het uitsluiten van leden.

7. Het nemen van alle beslissingen die de perken overschrijden van de machten wettelijk of statutair toegekend aan de raad van beheer.

Art. 18.1. De algemene vergadering wordt door de raad van beheer bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Ze moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen, in de loop van het laatste trimester van het jaar, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar. Dan wordt ook beslist over de kwijting van de beheerders.

Art 18.2. De raad van beheer is bovendien verplicht wanneer één vijfde van de werkende leden daarom verzoekt, binnen de termijn van één maand, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen. Dit verzoek zal een dagorde bevatten.

Art18.3. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn ondertekend zijn door hetzij de voorzitter, twee beheerders, of een derde van de werkende leden. Alle werkende leden moeten worden opgeroepen bij gewone of bij aangetekende brief, ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering. Art 18.4. De oproeping, die de plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda dat wordt vastgelegd door de raad van beheer. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van de werkende leden moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Art.18.5. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen niet behandeld worden.

Art. 19.1. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Art.19. 2. Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Art.19.3. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld, en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is.Wordt dit getal niet bereikt op de eerste vergadering dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen met de meerderheid bedoeld in onderhavig punt 3, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derden der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist, ook op de tweede vergadering. Tot wijziging van haar doeleinden van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten.

Art.19.4. Dezelfde regels als deze in punt 3 omschreven dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art. 20. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage van kunnen nemen. Alle beslissingen genomen door de algemene vergadering zullen ter kennis gebracht worden van de werkende leden die zulks verlangen door mededeling van het proces-verbaal van de vergadering, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, doch zonder verplaatsing van het boek der processen verbaal. Iedere statutenwijziging moet binnen een maand na haar dagtekening bekend gemaakt worden in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL V. -- Begrotingen en rekeningen

Art. 21. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december van het volgende jaar. De raad van beheer bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering ten laatste binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

Art. 22. De opbrengsten voortkomende uit eender welke manifestatie ingericht door de v.z.w. "MX HERMANS JEUGDTEAM" kunnen door eenvoudige beslissing van de raad van bestuur overgedragen worden aan verenigingen zonder winstoogmerk op voorwaarde dat deze verenigingen een gelijkaardig doel nastreven t.t.z het bevorderen van het motorrijden onder al zijn vormen.

Art. 23. Indien de toepasselijke wettelijke voorwaarden daartoe vervuld zijn, is de algemene vergadering gehouden een commissaris aan te duiden, die de rekeningen van de vereniging nagaat en haar jaarlijks een verslag voorlegt.

TITEL VI. -- Bijzondere bepalingen

Art. 24. Alle leden van de vereniging moeten zich schikken naar de bepalingen van het reglement van inwendige orde, opgesteld door de raad van beheer. In geen enkel geval kunnen de leden de vereniging aansprakelijk stellen voor een ongeval van welke aard ook, noch voor de gevolgen hiervan.

Art. 25. Voor al wat de uitvoering betreft van de tegenwoordige statuten worden de leden en beheerders die niet in België hun huisvesting hebben, geacht woonkeuze gedaan te hebben in de zetel van de vereniging, alwaar alle bekendmakingen hun op geldige wijze zullen kunnen gedaan worden.

TITEL VII. -- Ontbinding en vereffening

Art. 26. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in artikel 19, punt 3 en punt 4. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffening voorwaarden.

Art. 27. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan verenigingen zonder winstoogmerk die een gelijkaardig doel als dat van de v.z.w. " MX HERMANS JEUGDTEAM " nastreven.

Art. 28. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld blijven de wettelijke bepalingen toepasselijk.

Coordonnées
MX HERMANS JEUGDTEAM, AFGEKORT : MXHJT

Adresse
BINNENVELDSTRAAT 37 1910 NEDEROKKERZEEL

Code postal : 1910
Localité : Nederokkerzeel
Commune : KAMPENHOUT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande