NATIONAAL MS-CENTRUM, EN ABREGE : NMSC

Association sans but lucratif


Dénomination : NATIONAAL MS-CENTRUM, EN ABREGE : NMSC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.338.110

Publication

20/08/2013
ÿþ ! MOD 2.2

. - " ` ~' _ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111MF1

elleSear

Griffie

Ondernemingsnr : 410.338.110

Benaming

(voluit) : NATIONAAL MS CENTRUM VZW

(verkort) : NMSC

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vanheylenstraat 16, 1820 MELSBROEK

Onderwerp akte : VERBETERING VAN DE AKTE NEERGELEGD 2010712012-

HERBENOEMING COMMISSARIS, HERBENOEMING EN ONTSLAG

BESTUURDER, ONTSLAGEN LEDEN ALGEMENE VERGADERING

Tijdens de Algemene Vergadering van 19 juni 2013 nam de voorzitter akte van, op vlak van mandaten, de aanvraag tot ontslag van prof. dr. Johan Kips, dr. Sophie Ghariani en E.Z. Anna Vertommen en de Algemene Vergadering aanvaardde het ontslag. De Algemene Vergadering herbenoemde prof. dr. Dirk De Ridder vanaf 19 juni 2013 als bestuurder van de Raad van Bestuur.

Tijdens de Algemene Vergadering van 19 juni werd de commissaris Callens, Pirenne & C° bvcvba met zetel te 2018 Antwerpen, Jan Van Rijswijcklaan 10, vast vertegenwoordigd door de heer Philip Callens, bedrijfsrevisor, herbenoemd voor de duur van 3 boekjaren, dit is tot de Algemene Vergadering van 2016. De vergadering heeft tevens de bezoldiging van de commissaris opnieuw vastgesteld en de herbenoeming goedgekeurd.

De Algemene Vergadering van 19 juni 2013 keurde de hiernavolgende statuten goed ter vervanging van de statuten neergelegd ter griffie op 20 juli 2012. De herbenoeming en ontslagen van de leden van de Algemene Vergadering en Raad van bestuur treden in werking vanaf 19 juni 2013.

TITEL 1.  Naam, zetel ,doel, duurtijd van de vereniging

Art, 1. De vereniging draagt als naam: NATIONAAL MULTIPLE SCLEROSE CENTRUM VZW afgekort NATIONAAL MS CENTRUM VZW, verkort NMSC, en heeft haar maatschappelijke zetel in de gebouwen van het NATIONAAL MS CENTRUM VZW, Vanheylenstraat 16, 1820 Melsbroek, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art. 2, De vereniging heeft als doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, vanuit een christelijke mens- en maatschappijvisie, het bestuur en uitbating van een ziekenhuis met revalidatiedienst.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die ze nodig acht voor het verwezenlijken van haar maatschappelijk doel.

De vereniging mag hierbij alle roerende of onroerende goederen verwerven, bezitten in eigendom of anderszins en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

De vereniging kan ook op aanvullende wijze bepaalde economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst van deze activiteiten uitsluitend wordt besteed ter ondersteuning van de doelstellingen van de VZW.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan evenwel ten allen tijde worden ontbonden.

TITEL Il -- Leden, aanvaarding van leden, uittreding van leden

Art. 3. Het aantal leden is onbeperkt, doch moet minstens 7 bedragen.

Er zijn twee soorten leden : effectieve en toegetreden leden. De leden worden voorgedragen hetzij door de

Universitaire Ziekenhuizen te Leuven, hetzij door de Congregatie der Zusters Ursulinen van Tildonk te

Melsbroek, die maximaal 3 effectieve leden kunnen voordragen.

De effectieve leden hebben stemrecht in de bestuursorganen waarvoor ze zijn aangesteld.

Op de laatste blz. van Lui B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Daarnaast kan de VZW te allen tijde toegetreden leden of ereleden aanstellen omwille van hun expertise of verdienste, waardoor ze kunnen bijdragen tot de realisatie van het maatschappelijk doel van de VZW. De toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Voor de leden (natuurlijke personen) van de Algemene Vergadering is er een leeftijdsgrens van toepassing. Deze leeftijdsgrens is bepaald op 70 jaar, De leeftijdsgrens is evenwel niet van toepassing op de Zusters Ursulinen.

Van deze leeftijdsgrens kan eveneens worden afgeweken voor de leden die een eerste mandaat als bestuurder vervullen.

Art. 4. Als voorwaarde voor het lidmaatschap tot de vereniging moet men:

a)voorgesteld worden door de Raad van Bestuur bij volstrekte meerderheid van stemmen,

b)de doelstellingen van de VZW loyaal toepassen.

Het lidmaatschap is voor onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, overlijden, het

bereiken van de leeftijdsgrens, of het beëindigen van een mandaat dat het lidmaatschap rechtvaardigt.

Art. 5. De vertegenwoordigers van UZ-Leuven worden hiertoe gemandateerd door UZ-Leuven. Het mandaat van deze leden eindigt automatisch van zodra deze leden niet langer gemandateerd zijn door het bevoegde bestuursorgaan van UZ Leuven.

Na het beindigen van het lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door hen zelf, of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden, terug te vorderen of de zegels te laten leggen,

Art. 6. Ontslag nemende leden richten hun ontslag schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering spreekt zich uit over het ontslag.

Art. 7. De uitsluiting van een lid gebeurt enkel en uitsluitend door de Algemene Vergadering, met tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL Hl.  Geldelijke middelen

Art. 8. De Raad van Bestuur beslist over het bedrag van de bijdrage van de leden. Deze bijdrage is jaarlijks door de leden te betalen. De bijdrage zal maximaal 100 euro bedragen.

TITEL IV  Algemene Vergadering

Art, 9. De Algemene Vergadering bestaat uit 15 leden voorgesteld door het bestuurscomité UZ-Leuven en

andezijds door de Congregatie Zusters Ursulinen van Tildonk te Melsbroek (maximum 3 leden). Ieder lid

beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen.

De Algemene Vergadering is exclusief bevoegd voor:

1)de wijziging van de statuten (doelstellingen, ...),

2)de benoeming en afzetting van de bestuurders,

3)de benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging,

4)de kwijting van bestuurders en commissarissen,

5)de goedkeuring van de begroting en de goedkeuring van de rekeningen,

6)de ontbinding van de vereniging,

7)het uitsluiten van leden,

8)hetwijzigen van het juridisch statuut van de vereniging.

Art. 10. In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar gaat tenminste één gewone Algemene Vergadering door voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgend jaar.

Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen aanvullend worden bijeengeroepen op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van tenminste een derde van de leden van de vereniging.

Elke oproeping tot een Algemene Vergadering gebeurt schriftelijk, tenminste acht dagen vooraf. Aile leden worden hierbij opgeroepen. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, aangevuld met het agenda. De voorzitter van de Raad van Bestuur zit de Algemene Vergadering voor.

Art. 11. De Algemene Vergadering kan enkel rechtsgeldig beslissen omtrent aangelegenheden uitdrukkelijk vermeld op het agenda. in gewone gevallen kan de Algemene Vergadering geldig beslissen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits tenminste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is: Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter van de Raad van Bestuur doorslaggevend, Indien tenminste de helft van de leden hierom vraagt, is de stemming geheim.

Ieder lid van de vereniging kan zich laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering door een volmachtdrager voorzien van een geschreven machtiging, en voorzover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging. Een gevolmachtigde kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen. De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen bij aanwezigheid van minstens de helft van zijn leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agendapunten. Bij deze vergadering zijn de beslissingen geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden,

De Raad van Bestuur kan een buitengewone Algemene Vergadering bijeenroepen, telkenmale ze het nuttig acht voor de belangen van de vereniging.

Besluiten i.v.m. statuutwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts worden genomen mits de voorwaarden zoals bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26quater van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, worden in acht genomen,

Art. 12. De verslagen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd en bewaard op de maatschappelijke zetel. De bestuurders kunnen over alle documenten, informatie en gegevens beschikken, noodzakelijk voor het uitvoeren van hun bestuurstaak.

TITEL V,  Werking Raad van Bestuur

Art. 13. Om tot bestuurder te worden aangesteld, dient men wettelijk lid te zijn van de vereniging.

De bestuurders worden aangesteld voor een termijn van vier jaar Deze termijn is hernieuwbaar. De bestuurder, die tevens afgevaardigd bestuurder is, wordt in eerste instantie evenwel benoemd voor één jaar waarna hij opnieuw kan benoemd worden voor een nieuwe periode van drie jaar,

Indien het bestuursmandaat vroegtijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting, het bereiken van de leeftijdsgrens of het niet langer vervullen van de mandateringsvoorwaarden vanwege UZ-Leuven, kan de Algemene Vergadering de bestuurder vervangen voor de rest van de termijn. Tot zolang deze vervanging er niet is, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

Voor de leden van de Raad van Bestuur is er een leeftijdsgrens van toepassing. Deze is vastgesteld op 70 jaar. Deze leeftijdsgrens is niet van toepassing op bestuurders die deze leeftijdsgrens bereiken tijdens hun eerste bestuursmandaat, om hen toe te laten hun bestuursmandaat te voleindigen. Voor de leden van de congregatie der Zusters Ursulinen kan in individuele gevallen eveneens van de leeftijdsgrens worden afgeweken, mits het akkoord van de Algemene Vergadering.

Art, 14.De Raad van Bestuur bestaat uit minstens 7 leden. De leden worden aangesteld door de Algemene Vergadering. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter en secretaris aan.

Art, 15, De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter in de maatschappelijke zetel, tenzij de uitnodigingsbrief een andere plaats vermeldt. De uitnodigingsbrief vermeldt tijdstip, plaats en agenda van de vergadering. De bijeenroeping van de Raad van Bestuur is verplicht indien een derde van de leden de vergadering aanvraagt.

Art. 16. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter van de Raad van Bestuur doorslaggevend.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen bij aanwezigheid van minstens de helft van zijn leden. Is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agendapunten. Bij deze vergadering zijn de beslissingen geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Art. 17. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de VZW zonder bijkomende machtiging van cie Algemene Vergadering in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of bestuurder in alle gerechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle beschikkings- en bestuurshandelingen, zonder uitzondering, met inbegrip van het vervreemden van roerende of onroerende goederen.

Tevens is de Raad van Bestuur bevoegd voor het uitvoeren, ongeacht voor welke termijn, van alle handels-en bankverrichtingen, met inbegrip van het aanleggen of opheffen van hypotheken.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

De strategische bestuursdaden behoren tot de bevoegdheden van de Raad van Bestuur.

Art. 18. De Raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder moment herroepbaar.

De Raad kan steeds voor om het even welke door hem omschreven opdracht volmacht geven aan een door hem aan te duiden persoon of personen, al dan niet bestuurder of lid van de vereniging. Indien voor een zelfde opdracht volmacht wordt gegeven aan meerdere personen, dan oefenen deze hun mandaat gezamenlijk uit.

Art 19. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden zijn nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders. De afgevaardigd bestuurder kan de vereniging tegenover derden uitsluitend alleen vertegenwoordigen en verbinden inzake materies die behoren tot het dagelijks bestuur.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De gezamenlijke handtekeningen van de voorzitter en de gedelegeerd bestuurder, zal steeds volstaan om kwijting te geven van de verkoopprijs alsook de hypotheekbewaarder te ontslaan van het nemen van ambtshalve inschrijving bij de overschrijving van de verkoopakte.

Art 20. De Raad van bestuur kan alle huishoudelijke reglementen uitvaardigen die hij nodig acht.

Art. 21, De bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenis van de vereniging, Zij zijn alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van hun mandaat.

Art. 22, De Raad van Bestuur vergadert minstens 5 maal per jaar. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk, tenminste acht dagen op voorhand, met vermelding van tijdstip, plaats en agenda.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig, of vertegenwoordigd is. Iedere bestuurder beschikt over één stem, Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag maximaal over één volmacht beschikken.

De Raad van Bestuur kan op haar vergaderingen adviseurs, directieleden, de voorzitter van de Medische Raad of andere personen uitnodigen indien ze dit nuttig acht, Deze genodigden hebben evenwel geen stemrecht. Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.De besluiten van de Raad van Bestuur worden goedgekeurd door tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, De notulen van deze vergaderingen worden bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging,

TITEL VI.  Begroting en rekeningen

Art. 23. Een werkjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Elk jaar dient de Raad van Bestuur aan de gewone Algemene Vergadering rekenschap te geven over het gevoerde beleid tijdens het afgelopen dienstjaar, De Raad van Bestuur stelt de rekeningen op van het voorbije jaar en maakt een begroting voor het volgende jaar. Beiden worden jaarlijks, ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

TITEL VII.  Ontbinding en vereffening

Art. 24. Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts worden besloten door de Algemene Vergadering, overeenkomstig art. 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig art. 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921 van toepassing, later gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art. 25, In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel als de VZW. Inzonderheid een vrij initiatief met Christelijk karakter, De Algemene Vergadering zal deze vereniging aanduiden.

Art. 26, Voor alle aangelegenheden die niet in de statuten worden geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, later gewijzigd door de wetten van 16 januari 2003 op de kruispuntbank, en de programmawet van 22 december 2003.

HERBENOEMING EN ONTSLAGEN BESTUURDER EN LEDEN ALGEMENE VERGADERING INGAAND OP 19 JUNI 2013.

HERBENOEMING BESTUURDER RAAD VAN BESTUUR VOOR EEN PERIODE VAN 4 JAAR OF TOT DE

LEEFTIJDSGRENS

Prof. dr, Dirk De Ridder, Wijgmaalbroek 93, 3018 Leuven, geboren op 30/07/1964 te St. Agatha-Berchem

ONTSLAGNEMEND BESTUURDER RAAD VAN BESTUURDER EN LID ALGEMENE VERGADERING Dr. Sophie Ghariani, avenue W. Marchand 3, 1450 Chastre, geboren op 22/02/1966 te Elsene

ONTSLAGNEMENDE LEDEN ALGEMENE VERGADERING

Prof, dr. Johan Kips, Onafhankelijkheidslaan 20, 9000 Gent, geboren op 14/04/1958 te Beveren

E.Z, Anna Vertommen, Vanheylenstraat 14, 1820 Melsbroek, geboren op 01/04/1928 te Oorderen

Handtekeningen

Prof. dr. Guy Mannaerts Marc Jans

Voorzitter Raad van Bestuur Gedelegeerd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-behpudén ban het Belgisch Staatsblad

30/10/2012
ÿþMOL) 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie









Voor-

hehoudcr

sen het

Berginch Staatsblad



*12178765*











BRUSSEL

19 OKT 2012

Griffie

Ondernemingsnr : 410.338.110

Benaming

(voluit) : NATIONAAL MS-CENTRUM VZW

(verkort) : NMSC

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vanheylenstraat 16, 1820 MELSBROEK

Onderwerp akte : VERBETERING VAN DE AKTE NEERGELEGD 20/07/2012 -

DEFINIERING HOEDANIGHEID (HER)BENOEMING TWEE BESTUURDERS

EN LID ALGEMENE VERGADERING

ln de statuten neergelegd ter griffie op 20 juli 2012, dient U te lezen bij de (her)benoemingen als volgt:

Dhr. Marc Jans, gedelegeerd bestuurder, Tuitenbergstraat 48, 1750 Lennik, geboren op 28/03/1955 te Leuven. Dhr. Marc Jans werd tot gedelegeerd bestuurder aangesteld tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van 19 november 2009, en herbenoemd als bediende gedelegeerd bestuurder i.p.v. zelfstandige gedelegeerd bestuurder tijdens de Raad van Bestuur van 06 december 2011.

Prof. dr. Guy Mannaerts, voorzitter, Lei 7, 3000 Leuven, geboren op 05/02/1945 te Geel. Prof. dr. Guy, Mannaerts werd tot voorzitter aangesteld tijdens de Raad van Bestuur van 15 juni 2007.

De statuten neergelegd ter griffie op 20 juli 2012 worden verder naar inhoud toe integraal behouden. Handtekeningen

Prof. dr. Guy Mannaerts Marc Jans

Voorzitter Raad van Bestuur Gedelegeerd bestuurder

Bijlagen bij liëtBèTgïsch St áts1ifád _ 387IÜ726I2 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

31/07/2012
ÿþe MOD 2.2

4)'.ï : In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behoud aan he Belgisc

Staatsb

Il~i~l III IAllllll III

*12135213*

BRUSSEL

20 JUL 2012

Griffie

Ondernemingsar : 410.338.110

Benaming

(voluit) : NATIONAAL MS-CENTRUM VZW

(verkort) : NMSC

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vanheylenstraat 16, 1820 MELSBROEK

Onderwerp akte : VERBETERING VAN DE AKTE NEERGELEGD 28/04/2008 -

BENOEMING COMMISSARIS, BESTUURDERS EN LEDEN ALGEMENE VERGADERING

U moet lezen in de benaming in de titel NATIONAAL MS-CENTRUM VZW als NATIONAAL MS CENTRUM VZW, verkort NMSC.

Uit het proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering gehouden op 28 april 2011 blijkt dat werd benoemd tot commissaris voor de duur van 3 boekjaren, dit is tot de Algemene Vergadering van 2013, Callens, Pirenne & C° bvcvba met zetel te 2018 Antwerpen, Jan Van Rijswijcklaan 10, vast vertegenwoordigd door de heer Philip Callens, bedrijfsrevisor. De vergadering heeft tevens de bezoldiging van de commissaris vastgesteld.

Tijdens de Algemene Vergadering van 24 juni 2011 nam de voorzitter akte van, op vlak van mandaten, de aanvraag tot ontslag van graaf Juan t' Kint de Roodenbeeke en de Algemene Vergadering aanvaardde het ontslag. De Algemene Vergadering benoemde dr. Sophie Ghariani met terugwerkende kracht vanaf juni 2008 zowel voor de Raad van Bestuur als de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering van 21 juni 2012 keurde de hiernavolgende statuten goed ter vervanging van de statuten neergelegd ter griffie op 13 april 2010. De (her)benoemingen en ontslagen van de leden van de Algemene Vergadering en Raad van bestuur treden in werking vanaf 21 juni 2012.

TITEL 1.  Naam, zetel ,doel, duurtijd van de vereniging

Art, 1. De vereniging draagt als naam: NATIONAAL MULTIPLE SCLEROSE CENTRUM VZW afgekort NATIONAAL MS CENTRUM VZW, verkort NMSC, en heeft haar maatschappelijke zetel in de gebouwen van het NATIONAAL MS CENTRUM VZW, Vanheylenstraat 16, 1820 Melsbroek, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art. 2. De vereniging heeft als doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, vanuit een christelijke mens- en

maatschappijvisie, het bestuur en uitbating van een ziekenhuis met revalidatiedienst.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die ze nodig acht voor het verwezenlijken van haar

maatschappelijk doel.

De vereniging mag hierbij alle roerende of onroerende goederen verwerven, bezitten in eigendom of

anderszins en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen,

De vereniging kan ook op aanvullende wijze bepaalde economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde

dat de opbrengst van deze activiteiten uitsluitend wordt besteed ter ondersteuning

van de doelstellingen van de VZW.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan evenwel ten allen tijde worden ontbonden.

TITEL II -- Leden, aanvaarding van leden, uittreding van leden

Art. 3. Het aantal leden is onbeperkt, doch moet minstens 6 bedragen. Zowel natuurlijke personen, als rechtspersonen kunnen lid zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

º%.t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Er zijn twee soorten leden : effectieve en toegetreden [eden. De leden worden voorgedragen heizij door de Universitaire Ziekenhuizen te Leuven, hetzij door de Congregatie der Zusters Ursulinen van Tildonk te Melsbroek, die maximaal 3 effectieve leden kunnen voordragen.

De effectieve leden hebben stemrecht in de bestuursorganen waarvoor ze zijn aangesteld.

Daarnaast kan de VZW te allen tijde toegetreden leden of ereleden aanstellen omwille van hun expertise of verdienste, waardoor ze kunnen bijdragen tot de realisatie van het maatschappelijk doel van de VZW. De toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Voor de leden (natuurlijke personen) van de Algemene Vergadering is er een leeftijdsgrens van toepassing. Deze leeftijdsgrens is bepaald op 70 jaar. De leeftijdsgrens is evenwel niet van toepassing op de Zusters Ursulinen,

Van deze leeftijdsgrens kan eveneens worden afgeweken voor de leden die een eerste mandaat als bestuurder vervullen.

Art. 4. Als voorwaarde voor het lidmaatschap tot de vereniging moet men:

a)voorgesteld worden door de Raad van Bestuur bij volstrekte meerderheid van stemmen,

b)de doelstellingen van de VZW loyaal toepassen.

Het lidmaatschap is voor onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitstuiting, overlijden, het

bereiken van de leeftijdsgrens, of het beëindigen van een mandaat dat het lidmaatschap rechtvaardigt,

Art. 5. De vertegenwoordigers van UZ-Leuven worden hiertoe gemandateerd door UZ-Leuven. Het mandaat van deze leden eindigt automatisch van zodra deze leden niet langer gemandateerd zijn door het bevoegde bestuursorgaan van UZ Leuven.

Na het beëindigen van het lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door hen zelf, of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden, terug te vorderen of de zegels te laten leggen.

Art. 6. Ontslag nemende leden richten hun ontslag schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering spreekt zich uit over het ontslag.

Art, 7. De uitsluiting van een lid gebeurt enkel en uitsluitend door de Algemene Vergadering, met tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL III.  Geldelijke middelen

Art. 8. De Raad van Bestuur beslist over het bedrag van de bijdrage van de leden. Deze bijdrage is jaarlijks door de leden te betalen. De bijdrage zal maximaal 100 euro bedragen.

TITEL IV  Algemene Vergadering

Art. 9. De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging.. Ieder lid beschikt over één stem.

Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen.

De Algemene Vergadering is exclusief bevoegd voor:

1)de wijziging van de statuten (doelstellingen, ...),

2)de benoeming en afzetting van de bestuurders,

3)de benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging,

4)de kwijting van bestuurders en commissarissen,

5)de goedkeuring van de begroting en de goedkeuring van de rekeningen,

6)de ontbinding van de vereniging,

7)het uitsluiten van leden,

8)het wijzigen van het juridisch statuut van de vereniging.

Art. 10. In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar gaat tenminste één gewone Algemene Vergadering door voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgend jaar.

Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen aanvullend worden bijeengeroepen op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van tenminste een derde van de leden van de vereniging.

Elke oproeping tot een Algemene Vergadering gebeurt schriftelijk, tenminste acht dagen vooraf. Alle leden worden hierbij opgeroepen, De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, aangevuld met het agenda. De voorzitter van de Raad van Bestuur zit de Algemene Vergadering voor.

Art. 11, De Algemene Vergadering kan enkel rechtsgeldig beslissen omtrent aangelegenheden uitdrukkelijk vermeld op het agenda. In gewone gevallen kan de Algemene Vergadering geldig beslissen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits tenminste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter van de Raad van Bestuur doorslaggevend. Indien tenminste de helft van de leden hierom vraagt, is de stemming geheim.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Ieder lid van de vereniging kan zich laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering door een volmachtdrager voorzien van een geschreven machtiging, en voorzover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging. Een gevolmachtigde kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen. De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen bij aanwezigheid van minstens de helft van zijn leden. Is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agendapunten. Bij deze vergadering zijn de beslissingen geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden.

De Raad van Bestuur kan een buitengewone Algemene Vergadering bijeenroepen, telkenmale ze het nuttig acht voor de belangen van de vereniging.

Besluiten Lv.m, statuutwijzïging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts worden genomen mits de voorwaarden zoals bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26quater van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, worden in acht genomen.

Art. 12. De verslagen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd en bewaard op de maatschappelijke zetel. De bestuurders kunnen over alle documenten, informatie en gegevens beschikken, noodzakelijk voor het uitvoeren van hun bestuurstaak,

TITEL V.  Werking Raad van Bestuur

Art. 13. Om tot bestuurder te worden aangesteld, dient men wettelijk lid te zijn van de vereniging.

De bestuurders worden aangesteld voor een termijn van vier jaar. Deze termijn is hernieuwbaar. De bestuurder, die tevens afgevaardigd bestuurder is, wordt in eerste instantie evenwel benoemd voor één jaar waarna hij opnieuw kan benoemd worden voor een nieuwe periode van drie jaar.

Indien het bestuursmandaat vroegtijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting, het bereiken van de leeftijdsgrens of het niet langer vervullen van de mandateringsvoorwaarden vanwege UZ-Leuven, kan de Algemene Vergadering de bestuurder vervangen voor de rest van de termijn, Tot zolang deze vervanging er niet is, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

Voor de leden van de Raad van Bestuur is er een leeftijdsgrens van toepassing. Deze is vastgesteld op 70 jaar, Deze leeftijdsgrens is niet van toepassing op bestuurders die deze leeftijdsgrens bereiken tijdens hun eerste bestuursmandaat, om hen toe te laten hun bestuursmandaat te voleindigen. Voor de leden van de congregatie der Zusters Ursulinen kan in individuele gevallen eveneens van de leeftijdsgrens worden afgeweken, mits het akkoord van de Algemene Vergadering

Art. 14.De Raad van Bestuur bestaat uit maximum 10 leden, De leden worden aangesteld door de Algemene Vergadering. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter en secretaris aan,

Art. 15. De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter in de maatschappelijke zetel, tenzij de uitnodigingsbrief een andere plaats vermeldt. De uitnodigingsbrief vermeldt tijdstip, plaats en agenda van de vergadering. De bijeenroeping van de Raad van Bestuur is verplicht indien een derde van de leden de vergadering aanvraagt.

Art. 16, De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter van de Raad van Bestuur doorslaggevend.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen bij aanwezigheid van minstens de helft van zijn leden. Is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agendapunten. Bij deze vergadering zijn de beslissingen geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Art. 17. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de VZW zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of bestuurder in alle gerechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle beschikkings- en bestuurshandelingen, zonder uitzondering, met inbegrip van het vervreemden van roerende of onroerende goederen.

Tevens is de Raad van Bestuur bevoegd voor het uitvoeren, ongeacht voor welke termijn, van alle handels-en bankverrichtingen, met inbegrip van het aanleggen of opheffen van hypotheken.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

De strategische bestuursdaden behoren tot de bevoegdheden van de Raad van Bestuur,

Art. 18. De Raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder moment herroepbaar.

De Raad kan steeds voor om het even welke door hem omschreven opdracht volmacht geven aan een door hem aan te duiden persoon of personen, al dan niet bestuurder of lid van de vereniging. Indien voor een zelfde opdracht volmacht wordt gegeven aan meerdere personen, dan oefenen deze hun mandaat gezamenlijk uit,

! l I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 19. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden zijn nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders. De afgevaardigd bestuurder kan de vereniging tegenover derden uitsluitend alleen vertegenwoordigen en verbinden inzake materies die behoren tot het dagelijks bestuur. De gezamenlijke handtekeningen van de voorzitter en de gedelegeerd bestuurder, zal steeds volstaan om kwijting te geven van de verkoopprijs alsook de hypotheekbewaarder te ontstaan van het nemen van ambtshalve inschrijving bij de overschrijving van de verkoopakte.

Art 20. De Raad van bestuur kan aile huishoudelijke reglementen uitvaardigen die hij nodig acht.

Art. 21. De bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenis van de vereniging, Zij zijn alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van hun mandaat.

Art. 22. De Raad van Bestuur vergadert minstens 5 maal per jaar. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk, tenminste acht dagen op voorhand, met vermelding van tijdstip, plaats en agenda.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig, of vertegenwoordigd is, Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag maximaal over één volmacht beschikken.

De Raad van Bestuur kan op haar vergaderingen adviseurs, directieleden, de voorzitter van de Medische Raad of andere personen uitnodigen indien ze dit nuttig acht. Deze genodigden hebben evenwel geen stemrecht. Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.De besluiten van de Raad van Bestuur worden goedgekeurd door tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. De notulen van deze vergaderingen worden bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

TITEL VI,  Begroting en rekeningen

Art. 23. Een werkjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Elk jaar dient de Raad van Bestuur aan de gewone Algemene Vergadering rekenschap te geven over het gevoerde beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De Raad van Bestuur stelt de rekeningen op van het voorbije jaar en maakt een begroting voor het volgende jaar. Beiden worden jaarlijks, ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering

TITEL VII,  Ontbinding en vereffening

Art, 24. Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts worden besloten door de Algemene Vergadering, overeenkomstig art, 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig art. 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921 van toepassing, later gewijzigd door de wet van 2 mei 2002,

Art. 25. In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel als de VZW. Inzonderheid een vrij initiatief met Christelijk karakter. De Algemene Vergadering zal deze vereniging aanduiden.

Art. 26. Voor alle aangelegenheden die niet in de statuten worden geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, later gewijzigd door de wetten van 16 januari 2003 op de kruispuntbank, en de programmawet van 22 december 2003.

(HER)BENOEMINGEN EN ONTSLAGEN BESTUURDERS EN LEDEN ALGEMENE VERGADERING INGAAND OP 21 JUNI 2012.

BENOEMING NIEUWE BESTUURDERS RAAD VAN BESTUUR VOOR EEN PERIODE VAN 4 JAAR EN

LEDEN ALGEMENE VERGADERING

Dr. Sophie Ghariani, avenue W. Marchand 3, 1450 Chastre, geboren op 22/02/1966 te Elsene

Dr. Wim Tambeur, Karel Van Lotharingenstraat 8, 3000 Leuven, geboren op 20/09/1962 te Leuven

Dhr. Hugo Casteleyn, Zamanstraat 17, 9160 Lokeren, geboren op 03/05/1949 te Gent

Prof. dr. Bénédicte Dubois, Herestraat 29, 3000 Leuven geboren op 19/06/1969 te Rocourt

Dhr. Marc Jans, Tuitenbergstraat 48, 1750 Lennik, geboren op 2813/1955 te Leuven

HERBENOEMING BESTUURDERS RAAD VAN BESTUUR VOOR EEN PERIODE VAN 4 JAAR

Prof. dr. Guy Mannaerts, Lei 7, 3000 Leuven, geboren op 05/02/1945 te Geel

Dr, Carlotte Kiekens, Heideweg 23, 3220 Holsbeek, geboren op 08/10/1963 te Asse

Prof. dr. Roeland Lysens, Prins de Merodelaan 43, 3271 Averbode, geboren op 31/01/1952 te Vliermaal

HERBENOEMING LID ALGEMENE VERGADERING VOOR EEN PERIODE VAN 1 JAAR OMWILLE VAN

DE LEEFTIJDSGRENS

E.Z, Anna Vertommen, Vanheylenstraat 14, 1820 Metsbroek, geboren op 01/04/1928 te Oorderen

M00 2.2

Luik B  Vervolg



ONTSLAGNEMENDE BESTUURDERS RAAD VAN BESTUUR EN LEDEN ALGEMENE VERGADERING Dhr. Guido Deblaere, Jan Van Rijswijcklaan 100, 2018 Antwerpen, geboren op 20/01/1939 te Brugge Prof. dr, Wim Robberecht, Maalderijweg 13, 3300 Tienen, geboren op 24/01/1959 te Wilrijk

JANS & PARTNERS BVBA, met zetel te Tuitenbergstraat 48, 1750 Lennik, rechtsgeldig vertegenwoordigd door dhr. Marc Jans, zaakvoerder en oprichter van Jans & Partners BVBA en wonende te Tuitenbergstraat 48, 1750 Lennik, geboren op 28/03/1955 te Leuven.

ONTSLAGNEMENDE BESTUURDERS RAAD VAN BESTUUR

Dhr. Jan De Clercq, Reigerlaan 7, 3570 Alken, geboren op 10/10/1953 te Soest

E.Z. Anna Vertommen, Vanheylenstraat 14, 1820 Melsbroek, geboren op 01104/1928 te Oorderen

ONTSLAGNEMENDE LEDEN ALGEMENE VERGADERING

Prinses Hélène de Merode, prinsendreef 8, 3078 Everberg, geboren op 03/03/1932 te Parijs Graaf Juan t' Kint de Roodenbeke, Kasteel Van Ooidonk, 9800 Bachte-Maria-Leerne geboren op 01/04/1934 te Ukkel

Handtekeningen

Prof. dr. Guy Mannaerts E.Z. Anna Vertommen

Voorzitter Raad van Bestuur Bestuurder

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Voorbehouden r aar!'het Belgisch Staatsblad

19/03/2015
ÿþn Mpp 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte terriffie

neergelegd/ontvangen o

1111M011

09%1M1 2015

ter griffie van de Nederlandstalige rechtbank van IeratPlandei Brussel

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsbla(

Ondernemingsnr : 410.338.110

Benaming

(voluit] : NATIONAAL. MS CENTRUM VZW

(verkort) : NMSC

Rechtsvoren : VZW

Zetel : Vanheylenstraat 16, 1820 MELSBROEK

Onderwerp akte : VERBETERING VAN DE AKTE NEERGELEGD 0810812013-

BENOEMINGEN EN ONTSLAGEN LEDEN RAAD VAN BESTUUR EN ALGEMENE VERGADERING

Tijdens de Algemene Vergadering van 18 juni 2014 nam de voorzitter akte van de volgende wijzigingen die

ingaan op 18 juni 2014:

- de aanvraag tot de benoemingen van prof. dr, Marc Decramer, prof. dr, Wim Robberecht en dhr, Guido Van

Oevelen als nieuwe leden van de Algemene Vergadering,

- de aanvraag tot benoeming van dhr. Guido Van Oevelen tot bestuurder van de Raad van Bestuur,

- het ontslag van dhr. Marc Jans als gedelegeerd bestuurder en lid van de Algemene Vergadering,

- het ontslag van prof. dr. Mark Waer als lid van de Algemene Vergadering.

Tijdens de Algemene Vergadering van 18 juni 2014 nam de voorzitter akte van de volgende wijzigingen die ingaan op 01 februari 2015:

- het ontslag van prof. dr. Guy Mannaerts als voorzitter Raad van Bestuur en Algemene Vergadering, ingaand op 31/01/2015. Prof. dr. Guy Mannaerts blijft aangesteld ais lid van de Algemene Vergadering,

- de aanvraag tot benoeming van prof. dr. Dirk De Ridder als voorzitter van de Raad van Bestuur en Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering van 18 juni 2014 keurde de hiernavolgende statuten goed ter vervanging van de statuten neergelegd ter griffie op 08 augustus 2013.

TITEL 1.  Naam, zetel ,doel, duurtijd van de vereniging

Art. 1. De vereniging draagt ais naam: NATIONAAL MULTIPLE SCLEROSE CENTRUM VZW afgekort NATIONAAL MS CENTRUM VZW, verkort NMSC, en heeft haar maatschappelijke zetel in de gebouwen van het NATIONAAL MS CENTRUM VZW, Vanheylenstraat 16, 1820 Melsbroek, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art. 2. De vereniging heeft als doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, vanuit een christelijke mens- en maatschappijvisie, het bestuur en uitbating van een ziekenhuis met revalidatiedienst. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die ze nodig acht voor het verwezenlijken van haar maatschappelijk doel. De vereniging mag hierbij alle roerende of onroerende goederen verwerven, bezitten in eigendom of anderszins en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen. De vereniging kan ook op aanvullende wijze bepaalde economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst van deze activiteiten uitsluitend wordt besteed ter ondersteuning van de doelstellingen van de VZW. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan evenwel ten allen tijde worden ontbonden.

TITEL II  Leden, aanvaarding van leden, uittreding van leden

Art, 3, Het aantal leden is onbeperkt, doch moet minstens 7 bedragen. Er zijn twee soorten leden: effectieve en toegetreden leden. De leden worden voorgedragen hetzij door de Universitaire Ziekenhuizen te Leuven, hetzij door de Congregatie der Zusters Ursulinen van Tildonk te Melsbroek, die maximaal 3 effectieve leden kunnen voordragen. De effectieve leden hebben stemrecht in de bestuursorganen waarvoor ze zijn aangesteld.

~

Op ric laatcc bli. van Luik B vcrm.lcJ.n : Recto Naarn en hotclanighcid van ck in,trunlrnlcicnrlc rrutari's 1Zct: ii van rk r,crso(r))n(cn)

Inc-vneçid hting rit ortiarrr4rare tell t.-ianzie11 'Alri ctrrden tr vFrtrgFmwnordrn(-rr

Verso tdbairi en hunrlict.enina

T1 lagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ct

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Daarnaast kan de VZW te allen tijde toegetreden leden of ereleden aanstellen omwille van hun expertise of verdienste, waardoor ze kunnen bijdragen tot de realisatie van het maatschappelijk doel van de VZW, De toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Art. 4. Als voorwaarde voor het lidmaatschap tot de vereniging moet men:

a)voorgesteld worden door de Raad van Bestuur bij volstrekte meerderheid van stemmen,

b)de doelstellingen van de VZW loyaal toepassen.

Het lidmaatschap is voor onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, overlijden, of het

beëindigen van een mandaat dat het lidmaatschap rechtvaardigt.

Art. 5. De vertegenwoordigers van UZ-Leuven worden hiertoe gemandateerd door UZ-Leuven. Het mandaat van deze leden eindigt automatisch van zodra deze leden niet langer gemandateerd zijn door het bevoegde bestuursorgaan van UZ-Leuven. Na het beëindigen van het lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door hen zelf, of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden, terug te vorderen of de zegels te laten leggen.

Art. 6. Ontslag nemende leden richten hun ontslag schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering spreekt zich uit over het ontslag.

Art. 7. De uitsluiting van een lid gebeurt enkel en uitsluitend door de Algemene Vergadering, met tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL III,  Geldelijke middelen

Art. 8, De Raad van Bestuur beslist over het bedrag van de bijdrage van de leden. Deze bijdrage is jaarlijks door de leden te betalen. De bijdrage zal maximaal 100 euro bedragen.

TITEL IV  Algemene Vergadering

Art. 9. De Algemene Vergadering bestaat uit minimum 7 leden, waarvan minimum 4 leden voorgesteld door

het bestuurscomité UZ-Leuven en andezijds door de Congregatie Zusters Ursulinen van Tildonk te Melsbroek

(maximum 3 leden). Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten

vertegenwoordigen.

De Algemene Vergadering is exclusief bevoegd voor:

1)de wijziging van de statuten (doelstellingen, ...),

2)de benoeming en afzetting van de bestuurders,

3)de benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging,

4)de kwijting van bestuurders en commissarissen,

5)de goedkeuring van de begroting en de goedkeuring van de rekeningen,

6)de ontbinding van de vereniging,

7)het uitsluiten van leden,

8)het wijzigen van het juridisch statuut van de vereniging.

Art. 10, In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar gaat tenminste één gewone Algemene Vergadering door voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgend jaar. Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen aanvullend worden bijeengeroepen op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van tenminste een derde van de leden van de vereniging. Elke oproeping tot een Algemene Vergadering gebeurt schriftelijk, tenminste acht dagen vooraf. Alle leden worden hierbij opgeroepen. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, aangevuld met het agenda.

De voorzitter van de Raad van Bestuur zit de Algemene Vergadering voor.

Art. 11. De Algemene Vergadering kan enkel rechtsgeldig beslissen omtrent aangelegenheden uitdrukkelijk vernield op het agenda. In gewone gevallen kan de Algemene Vergadering geldig beslissen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits tenminste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter van de Raad van Bestuur doorslaggevend. indien tenminste de helft van de leden hierom vraagt, is de stemming geheim. Ieder lid van de vereniging kan zich laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering door een volmachtdrager voorzien van een geschreven machtiging, en voorzover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging. Een gevolmachtigde kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen. De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen bij aanwezigheid van minstens de helft van zijn leden. Is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agendapunten. Bij deze vergadering zijn de beslissingen geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden. De Raad van Bestuur kan een buitengewone Algemene Vergadering bijeenroepen, telkenmale ze het nuttig acht voor de belangen van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Besluiten i,v.m. statuutwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts worden genomen mits de voorwaarden zoals bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26quater van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, worden in acht genomen.

Art.12. De verslagen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd en bewaard op de maatschappelijke zetel. De bestuurders kunnen over alle documenten, informatie en gegevens beschikken, noodzakelijk voor het uitvoeren van hun bestuurstaak.

TITEL V. Werking Raad van Bestuur

Art. 13. Om tot bestuurder te worden aangesteld, dient men wettelijk lid te zijn van de vereniging.

De bestuurders worden aangesteld voor een termijn van vier jaar. Deze termijn is hernieuwbaar. De bestuurder, die tevens afgevaardigd bestuurder is, wordt in eerste instantie evenwel benoemd voor één jaar waarna hij opnieuw kan benoemd worden voor een nieuwe periode van drie jaar. De daaropvolgende termijnen voor de afgevaardigd bestuurder bedragen telkens 4 jaar.

Indien het bestuursmandaat vroegtijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting, of het niet langer vervullen van de mandateringsvoorwaarden vanwege UZ-Leuven, kan de Algemene Vergadering de bestuurder vervangen voor rest van de termijn, Tot zolang deze vervanging er niet is, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

Art. 14.De Raad van Bestuur bestaat uit minstens 7 leden. De leden worden aangesteld door de Algemene Vergadering, De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter en secretaris aan.

Art. 15, De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter in de maatschappelijke zetel, tenzij de uitnodigingsbrief een andere plaats vermeldt. De uitnodigingsbrief vermeldt tijdstip, plaats en agenda van de vergadering. De bijeenroeping van de Raad van Bestuur is verplicht indien een derde van de leden de vergadering aanvraagt.

Art. 16. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter van de Raad van Bestuur doorslaggevend.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen bij aanwezigheid van minstens de helft van zijn leden. Is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agendapunten. Bij deze vergadering zijn de beslissingen geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Art. 17, De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de VZW zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of bestuurder in alle gerechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De Raad van Bestuur is bevoegd voor aile beschikkings- en bestuurshandelingen, zonder uitzondering, met inbegrip van het vervreemden van roerende of onroerende goederen. Tevens is de Raad van Bestuur bevoegd voor het uitvoeren, ongeacht voor welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, met inbegrip van het aanleggen of opheffen van hypotheken.

Aile bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur. De strategische bestuursdaden behoren tot de bevoegdheden van de Raad van Bestuur.

Art, 18. De Raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder moment herroepbaar.

De Raad kan steeds voor om het even welke door hem omschreven opdracht volmacht geven aan een door hem aan te duiden persoon of personen, al dan niet bestuurder of lid van de vereniging. Indien voor een zelfde opdracht volmacht wordt gegeven aan meerdere personen, dan oefenen deze hun mandaat gezamenlijk uit.

Art 19. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden zijn nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders. De afgevaardigd bestuurder kan de vereniging tegenover derden uitsluitend alleen vertegenwoordigen en verbinden inzake materies die behoren tot het dagelijks bestuur.

De gezamenlijke handtekeningen van de voorzitter en de gedelegeerd bestuurder, zal steeds volstaan om kwijting te geven van de verkoopprijs alsook de hypotheekbewaarder te ontslaan van het nemen van ambtshalve inschrijving bij de overschrijving van de verkoopakte.

Art 20. De Raad van bestuur kan alle huishoudelijke reglementen uitvaardigen die hij nodig acht,

Art. 21. De bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenis van de vereniging. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van hun mandaat.

Art. 22. De Raad van Bestuur vergadert minstens 5 maal per jaar. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk, tenminste acht dagen op voorhand, met vermelding van tijdstip, plaats en agenda.

M0D 2.2

Luik B-L'er;.ly

De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig, of vertegenwoordigd is. iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag maximaal over één volmacht beschikken.

De Raad van Bestuur kan op haar vergaderingen adviseurs, directieleden, de voorzitter van de Medische Raad of andere personen uitnodigen indien ze dit nuttig acht. Deze genodigden hebben evenwel geen stemrecht. Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.De besluiten van de Raad van Bestuur worden goedgekeurd door tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. De notulen van deze vergaderingen worden bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

TITEL VI. -- Begroting en rekeningen

Art. 23. Een werkjaar loopt van 1 januari tot 31 december, Elk jaar dient de Raad van Bestuur aan de gewone Algemene Vergadering rekenschap te geven over het gevoerde beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De Raad van Bestuur stelt de rekeningen op van het voorbije jaar en maakt een begroting voor het volgende jaar. Beiden worden jaarlijks, ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

TITEL VIL -- Ontbinding en vereffening

Art. 24. Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts worden besloten door de Algemene Vergadering, overeenkomstig art. 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig art. 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921 van toepassing, later gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art. 25. In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel als de VZW. Inzonderheid een vrij initiatief met Christelijk karakter. De Algemene Vergadering zal deze vereniging aanduiden.

Art. 26. Voor alle aangelegenheden die niet in de statuten worden geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, later gewijzigd door de wetten van 16 januari 2003 op de kruispuntbank, en de programmawet van 22 december 2003

BENOEMINGEN, ONTSLAGEN BESTUURDERS EN LEDEN ALGEMENE VERGADERING INGAAND OP 18 JUNI 2014

BENOEMING BESTUURDER RAAD VAN BESTUUR VOOR EEN PERIODE VAN 4 JAAR

Dhr. Guido Van Oevelen, Marreinenplein 10/0001, 3000 Leuven, geboren op 06/01/1950 te Essen

BENOEMING LID ALGEMENE VERGADERING

Prof. dr. Marc Decramer, Weligerveid 5, 3212 Lubbeek, geboren op 30/09/1953 te Oostende

Prof. dr. Wim Robberecht, Maalderijweg 13, 3300 Tienen, geboren op 24/0111959 te Wilrijk

Dhr. Guida Van Oevelen, Marreinenplein 10/0001, 3000 Leuven, geboren op 06/01/1950 te Essen

ONTSLAGNEMEND BESTUURDER RAAD VAN BESTUUR EN LID ALGEMENE VERGADERING Dhr. Marc Jans, Tuitenbergstraat 48, 1750 Lennik, geboren op 28/03/1955 te Leuven

ONTSLAGNEMEND LID ALGEMENE VERGADERING

Prof. dr. Mark Waer, Waversebaan 263, 3001 Heverlee, geboren op 10/03/1951 te Leuven

BENOEMING VOORZITTER RAAD VAN BESTUUR INGAAND OP 01 FEBRUARI 2015 VOOR EEN

PERIODE VAN 4 JAAR

Prof. dr. Dirk De Ridder, Wijgmaalbroek 93, 3018 Leuven, geboren op 30/07/1964 te St. Agatha-Berchem

ONTSLAGNEMEND VOORZITTER RAAD VAN BESTUUR EN ALGEMENE VERGADERING INGAAND OP

31/01/2015, MANDAATSCHAP LID ALGEMENE VERGADERING BLIJFT WEL BEHOUDEN

Prof. dr. Guy Mannaerts, Lei 7, 3000 Leuven, geboren op 05/02/1945 te Geel

Handtekeningen

Prof, dr. Dirk De Ridder Dr. Wim Tambeur

Voorzitter Raad van Bestuur Bestuurder

ol l^a{te Hz. van Lr¬ íF. B;" errn4-lrien : Recto : Flr.;in¬ en h.,edanjithe¬ d vLin ine.truniFnterenrla fr_.trcrrv, kie-t:.it teari de l+e¬ ,,rur.snlen)

beva~crt; dc ver[.¬ iirlinp, sticht¬ 11ÇI l l Cfrflárli`," ni4 ten c"yc¬ le¬ CI7'.;n tic nitr. ic .CrtCpGriL.~ VIdÎCIi`n

Verso F-n handtekening

~ ,r Voor-

~ behouden aan het Belgisch

Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge



Coordonnées
NATIONAAL MS-CENTRUM, EN ABREGE : NMSC

Adresse
VANHEYLENSTRAAT 16 1820 MELSBROEK

Code postal : 1820
Localité : Melsbroek
Commune : STEENOKKERZEEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande