ONAFHANKELIJKE MIDDENSTANDERS - CLASSES MOYENNES INDEPENDANTES

Association sans but lucratif


Dénomination : ONAFHANKELIJKE MIDDENSTANDERS - CLASSES MOYENNES INDEPENDANTES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 434.324.230

Publication

14/07/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

0 4 JUL 2011

RUSSE .

Griffie



Ondernemingsnr : 0434.324.230

eiar irpo.

(vo4uit) : Onafhankelijke Middenstanders - Classes moyennes indépendantes

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel de Burburelaan 46 - 1970 Wezembeek - Opperst

Onderwerp zate ; Wijziging statuten

Uit de notulen van de Algemene vergadering dd 1/04/11 blijkt het volgende :

VZW Onafhankelijke Middenstanders - Classes moyennes indépendantes

de Burburelaan 46

1970 Wezembeek - Oppem

De hierna vernoemde leden van de VZW Onafhankelijke middenstanders classes moyennes indépendantes, gevestigd aan de de Burburelaan 46 - 1970 Wezembeek - Oppem :

1. Marc Parmentier, wonende te

2. Jean - Pierre Jacobs, wonende te

3. Mark De Hertogh, wonende te

zijn overeengekomen de statuten van de VZW Onafhankelijke Middenstanders-Classes moyennes indépendantes, zoals gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 3 december 1987 onder nummer 017508 en gewijzigd en gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 19 juni 1997 onder het nummer 009460, als volgt te actualiseren en in overeenstemming te brengen met de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wel van 2 mei 2002 :

STATUTEN

TITEL I. NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art 1. De vereniging draagt als naam : Onafhankelijke Middenstanders - Classes moyennes indépendantes

Art 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 1970 Wezembeek - Oppem, de Burburelaan 4,

deze zal gewijzigd worden naar volgend adres

Koningslaan 152 bus 51 - 8300 Knokke

Art 3, De vereniging heeft tot doel het verenigen en promoten van de handelaars en vrije beroepers. Dit kan

op alle mogelijke manieren, zoals organiseren van evenementen, beurzen, ....

De vereniging kan de handelaars vertegenwoordigen in allerhande raden, besturen, comités, ...

Deze lijst is enkel aanwijzend en niet beperkend. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel.

Art 4. De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden,

TITEL lt. LEDEN

Art 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen.

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrt.menterende noter's hetz:i van de parso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van deden te vertegenwoaro'gen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art.6 Nieuwe leden worden aanvaard door de raad van bestuur op voordracht van één of meer leden van de vereninging.

Art 7. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting en overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL III. ALGEMENE VERGADERING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

e

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Art 8. De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken.

Art 9. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

- wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- wanneer vereist, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

- de kwijting van de bestuurders en commissarissen

- de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

- de ontbinding van de vereninging

- de uitsluiting van een lid

- alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

Art 10. §1: Elk burgerlijk jaar wordt één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar .

§2 : De algemene vergadering wordt bijeengeroepen op initiatief van de raad van bestuur.

§3 : Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk of per email te gebeuren tenminste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

§4 : De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter.

§5: De algemene vergadering kan geldige besluiten nemen omtrent de aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§6 : In de gewone gevallen kan de algemene vergadering besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van stemmen, mits tenminste de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met de wijziging van de statuten, de uitsluiting van effectieve leden, of de vrijwillige ontbinding van de vereniging kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij de artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 in acht genomen worden. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

§7 : Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt dat ondertekend moet worden door de voorzitter en aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

TITEL IV. RAAD VAN BESTUUR

Art 11. §1: De raad van bestuur bestaat uit ten minste 2 leden. De bestuursleden worden benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde tijd. Zij kunnen ten alle tijden door de algemene vergadering worden afgezet.

§2 : De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§3 : Om tot bestuurder verkozen te worden moet men effectief lid zijn van de vereniging.

§4 : Indien het bestuursmandaat eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag of afzetting, wordt voor door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurders voorzien. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Be'gisch

Staztsblad

MOD 2.2

Lukt B - vervolg

raad van bestuur uit. Vrijwillig ontslag moet schriftelijk ingediend worden bij de voorzitter van de algemene vergadering.

§5 : De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter en een ondervoorzitter aan.

Art 12. §1: De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, ais eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking.

§2: Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§3: De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid gedeeltelijk mandateren aan één of meerdere bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagdagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening verbonden aan dit bestuur. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar door de raad van bestuur. De gemandateerde bestuurder kan ten allen tijde zijn mandaat ter beschikking stellen door een gewone ontslagbrief aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§4: Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden zijn nodig en volstaan de handtekening van twee bestuurders.

Art 14. §1 : De raad van bestuur vergadert minstens één maal per jaar.

§2 : De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de bestuurder aan wie het dagdagelijkse bestuur werd opgedragen of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk of per email ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

§3: De raad van bestuur treedt op ais een college en kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig en/of vertegenwoordigd is. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden met een eenvoudige meerderheid van stemmen.

TITEL V. - DIVERSE BEPALINGEN

Art 14. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Elk jaar geeft de raad van bestuur ter gelegenheid van de gewone algemene vergadering rekenschap over zijn beleid tijdens het voorbije boekjaar. De raad van bestuur stelt de jaarrekening op van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beiden worden ter gelegenheid van de algemene vergadering, onderworpen aan de goedkeuring door de algemene vergadering.

Art 15. Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002.

Art 16. Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten en in het huishoudelijk reglement is voorzien, zijn de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002 - en eventuele latere wijzigingen-, of de wetgeving die deze wet zou vervangen, de algemene wettelijke bepaling, en de gebruiken ter zake van toepassing.

Aldus opgemaakt en overeengekomen te Knokke op 1 april 2011 in drie exemplaren.

Marc Paermentier Mark De Hertogh

Voozitter Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de persofoln(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordiger

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ONAFHANKELIJKE MIDDENSTANDERS - CLASSES MOYE…

Adresse
DE BURBURELAAN 46 1970 WEZEMBEEK-OPPEM

Code postal : 1970
Localité : WEZEMBEEK-OPPEM
Commune : WEZEMBEEK-OPPEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande