ONE CHICKEN FARM

Association sans but lucratif


Dénomination : ONE CHICKEN FARM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.740.115

Publication

06/06/2013
ÿþMOD 22

ln de bidagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 2 'e M E i 2013

DE QRIFFIER,

Griffie

IlI!iHi~iihi~i~Muu

<13085 8

iu

Ondernerningsnr : (95.31/«...7t9, ~A á

Benaming

(voluit) : One Chicken Farm

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetei : Langestraat 1, 3360 Lovenjoel, België

Onderwerp akte : Oprichting One Chicken Farm vzw en benoeming bestuurders.

Ingevolge beslissing van de algemene vergadering op 23 mei 2013 werd besloten om One Chicken Farm= vzw op te richten.

STATUTEN

Titel I - Naam, zetel, doel, duur

Art.1. De vereniging draagt de naam "One Chicken Farm".

Al de akten, facturen, aankondigingen en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam

" vernielden, onmiddelijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk', of: afgekort "vzw".

Art. 2, De zetel van de vereniging is gevestigd in de Langestraat 1 - 3360 Lovenjoel, in het gerechtelijke arrondissement Leuven.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel:

Het ontwikkelen van een creatieve en vernieuwende dynamiek in kunst en cultuur, met een focus op circus

en straattheater.

Ze tracht dit doe! te bereiken door ondermeer.

- Het creëren, produceren, begeleiden, ondersteunen en promoten van voorstellingen

- Concept en creatie van alles wat te maken heeft met de scénografie en de dramaturgie van een' voorstelling voor eigen of andere producties

- Het begeleiden en steunen van artiesten en kunstenaars - Het organisteren van workshops

- Het ter beschikking stellen van repetitieruimte

- Het ter beschikking stellen van tijdelijke woon- en werkruimte voor nationale en internationale artiesten en kunstenaars

- Het organiseren van evenementen en festivals

- Het verweven van eender welke kunstdiscipline of media in haar activiteiten Deze lijst is niet beperkend

Om dit doel te verwezelijken of te bevorderen kan de vereniging aile middelen aanwenden.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

zij kan alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen. Zij kan onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezelijken van haar doel nodig heeft, huren, bezitten of verkrijgen en, er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen, dit zowel in binnen- als buitenland.

Zij kan subsiedies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelfs als vertegenwoordiger optreden_

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : í'iectp : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)rden) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Titel Il - Leden

Art. 5. De vereniging is samengesteld uit vaste en toegetreden leden, Het aantal leden is niet beperkt. Het aantal vaste leden mag nooit minder dan drie bedragen, De oprichters zijn de eerste vaste leden van de vereniging.

Art. 6. De vaste leden hebben alle rechten en plichten die in de vzw wetgeving en in deze statuten worden beschreven. Enkel de regeling van de uitoefening van de rechten en de plichten zoals beschreven in deze statuten zullen in een mogelijk huishoudelijk regelement mogen opgenomen worden,

De vaste leden hebben stemrecht in de algemene vergadering.

Art. 7. De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten

of het eventueel op te stellen huishoudelijk regelement worden toegekend.

Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering,

Art. 8. De feitelijke leden zijn niet verplicht tot de betaling van een toegangsprijs, noch de betaling van een bijdrage, ze brengen bekwaamheid, vaardigheid en toewijding tot de vereniging. De toetredende leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag van de bijdrage wordt door de algemene vergadering vastgelegd. Het bedrag mag niet minder van 1 euro en niet meer dan 10 000 euro zijn,

Art. 9. Als lid Kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare

besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit

schriftelijk schrijven kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden leden tot de vereniging toelaten.

Art. 10. Elk lid kan ten alle tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Art. 11. Het lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan geen teruggave vorderen van de rekeningen van de vereniging, noch zegels leggen, noch boedelbeschrijving vorderen. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbende van een overleden lid.

Titel I II - Algemene vergadering

Art, 12, De algemene vergadering is samengesteld uit alle vaste leden van de vereniging en is bevoegd voor hetgeen de wet van 27 juni 1921 bepaald.

Art. 13. De algemene vergadering moet ten minste één maal per jaar worden bijeen geroepen. De bijeenroeping van de algemene vergadering gebeurt door de raad van bestuur, Aile leden worden ten minste acht dagen voor de vergadering per brief of per e-mail opgeroepen. In het oproepingsbericht wordt de agenda vermeld, alsook de datum, het uur en de plaats van de vergadering.

Art. 14. leder vast lid heeft het recht de algemene vergadering bij te wonen, ieder vast lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander vast lid, die het daarbijhorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

'Art. 15. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens

afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De agenda van de algemene vergadering wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel

zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder.

Art. 16. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen, Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

c

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 17. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de sercretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uitreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Tite! IV - Bestuur

Art, 18. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum drie bestuurders. Tj worden voor vijf jaar benoemd door de algemene vergadering en zijn herverkiesbaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijk kennisgeving aan de raad van bestuur. ledere bestuurder kan ook ten allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Art. 19. Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeen roepen om nieuwe bestuurders te benoemen, Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aanspakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

Art, 20. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en eventueel een secretaris/penningmeester. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergadering.

Art. 21. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging in en buiten rechte, Hij kan alle rechtshandelingen stellen en aile daden stellen die hij nuttig acht voor de verwezelijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die zijn voorbedouden aan de algemene vergadering of strijdig zijn met de wet. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 22. De raad van bestuur wordt bijeen geroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda,

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen Worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijhorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan éért volmacht.

De notulen worden gehouden in daartoe bestemd register, zij worden ondertekend doer de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uitreksels en afschriften van de notulen en'tret register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

Tite! V .. Dagelijks bestuur

Art. 23. Overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, betreffende de vereniging zonder winstgevend doel, kan de raad van bestuur een dagelijks bestuur installeren, belast met het dagelijkse beheren van de vereniging.

Het dagelijks bestuur kan bestaan uit één of meerdere personen, al dan niet lid van de raad van bestuur. de benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid der aanwezige bestuurders.

Art, 24. Leden van het dagelijks bestuur kunnen ten allen tijde onstlag nemen, door een schriftelijke

verklaring, gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan ten allen tijde een einde stellen aan hun mandaat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 25. De raad van bestuur kiest uit de leden van het dagelijks bestuur één of meerdere personen die het dagelijks bestuur zowel binnen de eigen vereniging, als naar derden toe zullen vertegenwoordigen.

Art, 26. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na neerlegging (bij uitreksel) bekendgemaakt worden in de bijlage van het Belgisch Staatsblad

Art. 27, Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van twee bestuurders samen, waaronder de vertegenwoordiger van het dagelijks bestuur,

Titel VI - Begroting, rekeningen

Art. 28. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgende jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als divident aan de leden worden uitgekeerd.

Titel VII - Ontbinding, vereffening

Art, 29. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebrek daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 30. ln geval van ontbinding kiest de algemene vergadering aan welke vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft wordt overgedragen. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven doel het meest nabij komt

Art. 31. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

AKTE VAN BENOEMING RAAD VAN BESTUUR

Tijdens de algemene vergadering van 23 mei 2013 werd de Raad van Bestuur van One Chicken Farm aldus samengesteld:

Voorzitter.

Jan De Cooman, geboren te Leuven op 18/03/1959, woonachtig Ludovicus Zamenhofstraat 8, 3000 Leuven

Secretaris/Penningmeester.

Gert De Cooman, geboren te Leuven op 11/06/1985, woonachtig Langestraat 1, 3360 Lovenjoel

Overige leden:

Anna Barker, geboren te Lichfield - Verenigd Koninkrijk op 07/04/1984, woonachtig Langestraat 1, 3360

Lovenjoel

~ 4 " MOD 22



Veer-

behotiden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Verve

AKTE VAN BENOEMING ALGEMENE VERGADERING

Tijdens de algemene vergadering van 23 mei 2013 werd de Algemene Vergadering van One Chicken Farm " aldus samengesteld:

Voorzitter:

Jan De Cooman, geboren te Leuven op 18103/1959, woonachtig Ludovicus Zamenhofstraat 8, 3000 Leuven

Secretaris/Penningmeester:

Geit De Cooman, geboren te Leuven op 11/06/1985, woonachtig Langestraat 1, 3360 Lovenjoel

Overige leden:

Anna Barker, geboren te Lichfield Verenigd Koninkrijk op 0710411984, woonachtig Langestraat 1, 3360

Lovenjoel

Jokke Vanderlinden, geboren te Hoei op 27/01/1984,woonachtig Reigersstraat 8, 3051 St-Joris-Weert

Bestuurders

Voorzitter

De Cooman Jan

Secretaris/Penningmeester De Cooman Gert

Lid

Barker Anna

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luit( vermelden ; Recta : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzlert van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ONE CHICKEN FARM

Adresse
LANGESTRAAT 1 3360 LOVENJOEL

Code postal : 3360
Localité : Lovenjoel
Commune : BIERBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande