OPTI-MENT

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : OPTI-MENT
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 846.159.011

Publication

26/08/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 09.05.2014, NGL 21.08.2014 14447-0478-008
09/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 10.05.2013, NGL 03.07.2013 13267-0577-009
06/06/2012
ÿþ Mod 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

VOL

behoc

aan Belgi Staats

Ondernemingsnr : Q $ (/ é'159. 044

Benaming

(voluit) ; Opti-Ment

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 1790 Affligem, Gootberg 11

Onderwerp akte : oprichting

Er blijkt uit een akte verleden op vierentwintig mei tweeduizend en twaalf voor notaris Jean-Pierre BERTHET te Sint-Jans-Molenbeek, dat de Heer BLOEYAERT Lieven Gilbert Cecile, wonende te 1790 Affligem, Gootberg 11, heeft een vennootschap opgericht onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met de naam « Opti-Ment ». De maatschappelijke zetel wordt voor het eerst gevestigd te, 1790 Affligem, Gootberg 11, Het maatschappelijk kapitaal is volledig en onvoorwaardelijk geplaatst en bedraagt; achttien duizend vijfhonderd vijftig euro (18.550,- EUR), Het is vertegenwoordigd door vijftig (50) aandelen, op; naam, zonder nominale waarde, die ieder één/driehonderdeenenzeventigste van het kapitaal vertegenwoordigen. De 50 kapitaalaandelen worden volledig in geld ingeschreven door de heer Lieven BLOEYAERT. De inschrijver verklaart en erkent dat ieder aandeel waarop door hem werd ingeschreven, volgestort is ten belope van 248/371sten. De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van twaalf duizend vierhonderd euro (12.400,- EUR). De statuten bevatten daarenboven onder andere :

DOEL : de vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, in België als in het buitenland

A.het uitvoeren van alle verrichtingen en handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het verlenen van diensten op het vlak van management, beheer en directie in de ruimste zin, en meer bepaald dagelijks bestuur, operationeel beheer, beheer en directie op administratief en financieel vlak, beheer en directie van strategie, productie, handel, verkoop, productontwikkeling, risicobeheer, enz.

B.het uitvoeren van alle verrichtingen en handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het verlenen van diensten op het vlak van productie, aankoop, verkoop, handel, markten, marketing, portefeuillebeheer, risicobeheer, klantenbeheer & -werving, contractuele onderhandelingen, juridische ondersteuning, prospectie, business ontwikkeling, projectmanagement, analyse, onderzoek, publicaties en lezingen wat betreft energieën en afgeleide of aanverwante producten alsook de energiewereld in het algemeen in de ruimste zin van het woord.

C.het uitvoeren van alle verrichtingen die betrekking hebben op het opzetten, coördineren en uitvoeren van gelijk welke vorm van adviesverlening, studie, prospectie en diensten aan derden.

De vennootschap kan, als bijkomstig doel, onroerende goederen voor eigen beheer aan- en verkopen, een patrimonium beheren samengesteld uit onroerende en roerende goederen, het valoriseren en instandhouden van dit patrimonium voornamelijk door beheersdaden. Daartoe mag zij alle onroerende goederen kopen en verkopen, uitrusten, opschikken, ordenen, valoriseren, verkavelen, huren en verhuren, doen bouwen en verbouwen, en alle mogelijke onroerende handelingen in de meeste brede zin, van welke aard ook, met inbegrip van de onroerende leasing, aan- en verkopen van naakte eigendommen of het vruchtgebruik van eigendommen, de versiering en alle verbouwingswerken.

De vennootschap mag haar middelen investeren of beleggen in hoogwaardige en kredietwaardige obligaties, en beleggingsfondsen met kapitaalgarantie, met het oog op het behoud en de aangroei van deze middelen.

De vennootschap kan zich borgstellen of haar aval verlenen, voorschotten toestaan of opnemen, kredieten verlenen of opnemen of hypothecaire of andere zekerheden verstrekken voor zover deze aangewend worden voor het realiseren van haar doel.

De vennootschap kan via inschrijving, inbreng, fusie, participatie of op enig andere wijze belangen verwerven in vennootschappen of ondernemingen met een gelijkaardige, verwante of aanvullende activiteit, zowel in België ais in het buitenland.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan meti haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken; ALGEMENE VERGADERING :

Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk VI van de statuten ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt, zijn de hiernavolgende bepalingen van toepassing op de algemene vergadering.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

111111 111111fl il IV Y I I I III

*12100920*

Ai

25 MAI 7.412

BRUSSEL

Griffie

a Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge De jaarvergadering zal gehouden worden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats zoals medegedeeld in de oproepingsbrieven, en dit op de tweede vrijdag van mei om negentien uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 19bis van deze statuten, dan moet het rondschrijven waarvan in dat artikel sprake minstens twintig dagen vbbr de datum van de jaarvergadering worden verstuurd.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap dit vereist.

Deze vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De vergaderingen van vennoten worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief meegedeeld.

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris worden per aangetekende brief, vijftien dagen ver& de vergadering, uitgenodigd. De brief vermeldt de agenda.

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos gezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Elke vennoot kan schriftelijk of per telefax volmacht geven, aan een al dan niet vennoot, om zich te laten vertegenwoordigen.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden «aanvaard» of «verworpen», gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de vennoten of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voorna(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de vennoten en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

De algemene vergaderingen van vennoten worden voorgezeten door de zaakvoerder of voorzitter van het bestuursorgaan of, in geval van afwezigheid van deze laatste, door zijn plaatsvervanger of door een lid van de vergadering door deze laatste aangeduid. Indien het aantal aanwezige personen het toelaat, duidt de voorzitter van de vergadering een secretaris aan en duidt de vergadering twee stemopnemers aan op voorstel van de voorzitter. De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en de vennoten die erom verzoeken. Deze notulen worden in een speciaal register bijgehouden.

De zaakvoerders geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de vennoten met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten voorzover de mededeling van de gegevens of feiten niet van die aard is dat

zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

De commissarissen geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de vennoten met betrekking tot hun verslag.

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda, tenzij in de vergadering alle aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten.

De algemene vergadering van vennoten kan geldig beraadslagen, onverschillig welk het aantal aanwezige en vertegenwoordigde aandelen is, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een bepaald aanwezigheidsquorum vereist.

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen, ongeacht het aantal van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, genomen bij meerderheid van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen. Een onthouding wordt als een negatieve stem beschouwd.

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk aile besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door een zaakvoerder/de zaakvoerders/het college van zaakvoerders, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten, zaakvoerders, commissarissen, obligatie- of certificaathouders, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van aile vennoten niet ontvangen, dan wordt de beslissing geacht niet genomen te zijn;

BESTUUR ; behoudens hetgeen bepaald is ln hoofdstuk VI van de statuten ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de hiernavolgende regels.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon,

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door hen vast te stellen.

Het mandaat van de zaakvoerder(s) is bezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Wordt tot statutair zaakvoerder benoemd voor een onbeperkte duur : de heer Lieven Bloeyaert.

iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doe!, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn, zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.

De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger;

BOEKJAAR  WINSTVERDELING : Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar,

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een zaakvoerder.

Het bestuursorgaan stelt bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek van Vennootschappen. Het bestuursorgaan is evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid, 1° van het Wetboek van Vennootschappen.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve éénitiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst;

ONTBINDING EN VEREFFENING : na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het nettoactief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet-terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van kapitaal. "

BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT

Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

Tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige vennoot alleen beslist.

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden en wordt artikel 344 van het Wetboek van Vennootschappen toegepast.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

In geval van overlijden van de enige vennoot worden de aan de aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredigheid van hun rechten in de nalatenschap, en dit op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen.

In afwijking van de alinea die voorafgaat, oefent hij die het vruchtgebruik erft van de aandelen van een enige vennoot de rechten uit die zijn verbonden aan die aandelen.

Indien de enigs vennoot besluit tot kapitaalverhoging in geld is artikel 8 van deze statuten niet van toepassing.

~

Indien geen zaakvoerder benoemd is, heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan deze te allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot, tenzij hij benoemd is voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

De enige vennoot oefent aile bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen, behalve voor welbepaalde doeleinden. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard,

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder, dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering te worden nageleefd overeenkomstig artikel 268 van het Wetboek van Vennootschappen doch dienen deze formaliteiten niet te worden nageleefd wat de vennoot zelf betreft.

OVERGANGSBEPALINGEN

Overname verbintenissen

, De comparant verklaart in dit kader, dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van

Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in

oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf één januari tweeduizend en twaalf,

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige

oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel datum van heden en zal worden

afgesloten op éénendertig december tweeduizend en twaalf.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend en dertien.

VOOR GELIJKVORMIGE UITTREKSEL

(get.) Jean-Pierre BERTHET, notaris te Sint-Jans-Molenbeek.

Werd samen neergelegd ; uitgifte van de akte met bankattest.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz, van buik 8 versnelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Coordonnées
OPTI-MENT

Adresse
GOOTBERG 11 1790 AFFLIGEM

Code postal : 1790
Localité : AFFLIGEM
Commune : AFFLIGEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande