ORGANUM

Association sans but lucratif


Dénomination : ORGANUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.212.182

Publication

08/01/2014
ÿþMOD 2,2

Neergeivc;_ eàri'ífie der

Rechtbank Koophandel te Leuven, da 2 7º%- ; 2013

DE GRIF~t~,

Griffie

*14009581*

ln à bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na heerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0833.212.182

Benaming

(voluit) : Organum

(verkort) : Organum

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Naamsesteenweg 325, 3001 Heverlee

Onderwerp akte : Wijziging bestuurders

Els Dehaen, geboren op 15 april 1988 en woonachtig te Groenstraat 173 in Heverlee verlaat vanaf 08/12/2013 haar functie als gedelegeerd bestuurder van Organum VZW. Deze functie wordt vanaf dan ingevuld door Monique van Boom, geboren op 11 december 1986 en woonachtig te Aarschotsesteenweg 882 in Wilsele.

Bestpufclers van Organum VZW:

'3,

Guido Konings: Voorzitter

Luc Van Gijsel: Secretaris

Liliane Nys: Penninggipester

Monique van Boom: Gedelegeerd Bestuurder

Bernadette Martens: Bestuurder

08/02/2011
ÿþ " ~--~--- ~;~~i~ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 2 7 JAN. 2011

DE GRIFFIER,

Griffie

Voor-

behouden aan het  Belgisch _

Staatsblad

*11021116*

1101

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 49833 .3.42 . AS2.

Benaming

(voluit) : Organum

(verkort) : Organum

Rechtsvoren : Vereniging zander W instoogmerk

Zetel : Naamsesteenweg 325, 3001 Heverlee

Onderwerp akte : Oprichting Organum vzw

Statuten opgesteld op 5 januari 2011 (B.B.S. 2011)

Titel 1  Benaming, Zetel, Duur

Artikel 1. De vereniging is opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid en meer bepaald als vereniging zonder winstoogmerk (hierna VZW), op grond van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003.

Artikel 2.0e vereniging draagt als naam: "Organum". Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen,' aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de VZW, onmiddellijk! voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met! nauwkeurige aanduiding van de zetel.

Artikel 3.0e zetel van de VZW is gevestigd op Naamsesteenweg 325, 3001 Heverlee gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De Raad van Bestuur is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen; binnen de grenzen van voormeld gerechtelijk arrondissement.

Artikel 4.De VZW is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan op ieder ogenblik ontbonden worden.

Titel 2  Doel

Artikel 5.De vereniging heeft tot doel een actieve belangstelling voor muziek te stimuleren en te; onderhouden bij jongeren en dat op een zo breed mogelijke basis in de niet limitatieve betekenis. Om dit doel tej bereiken mag de vereniging elke bedrijvigheid ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks de verzuchtingen,; rechten en belangen van haar leden kan bevorderen; de bestaande vriendschapsbanden nauwer aanhalen; de ontwikkeling bevorderen op maatschappelijk, cultureel en intellectueel vlak; werken van onderlinge bijstand. organiseren; alle hulpfondsen en beurzen oprichten; roerende en onroerende handelingen stellen en beschikken over inkomsten (subsidies, opbrengsten van activiteiten, en andere).

Titel 3  Leden

Artikel 6.De vereniging telt ten minste drie leden. Kunnen als lid worden toegelaten: de natuurlijke personen die akkoord gaan met de doelstellingen van de vereniging en er zich ook daadwerkelijk wensen voor in te zetten. Personen die menen in aanmerking te komen, dienen schriftelijk (met een gewone brief) of mondeling een aanvraag tot toetreding als lid te richten aan de Raad van Bestuur (Titel IV) Deze beslist soeverein. Elk lid heeft eveneens het recht nieuwe leden voor te stellen aan de Raad van Bestuur (per gewone brief of mondeling). Ook hier beslist de Raad van Bestuur over het al dan niet toelaten van deze personen. Tenslotte kan de Raad van Bestuur ook zelf een persoon uitnodigen om als lid toe te treden.

De oprichters en eerste leden van de vereniging waren:

Konings, Guido, Riemst, 2410411936, Groeneweg 129, 3001 Heverlee

Van Gijsel, Luc, Terhagen, 22/08/1946, Kerspelstraat 46, 3001 Heverlee

Martens, Bernadette, Bree, 01/03/1959, Naamsesteenweg 325, 3001 Heverlee

Artikel 7.De vereniging kan de titel van erelid toekennen aan personen die haar uitzonderlijke diensten! bewezen hebben. De ereleden worden benoemd door de algemene vergadering op voordracht van de Raad; van Bestuur en bij meerderheid van drie vierde van de aanwezige leden. De titel van erelid kan te allen tijde: herroepen worden.

Artikel 8.Alleen de leden kunnen deelnemen aan de beraadslagingen en stemmingen van de algemene; vergadering.

Artikel 9.Alle leden verbinden er zich toe de statuten en het huishoudelijke reglement van de vereniging, evenals de besluiten, genomen door de Raad van Bestuur binnen de perken van zijn bevoegdheid, na te leven.

Artikel 10.0e Raad van Bestuur bepaalt de jaarlijkse bijdrage voor de leden. Het te betalen lidgeld wordt: beperkt tot maximaal 125 euro.

Op de laatste biz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

" MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2011- Annexes du Moniteur belge Artikel 11.Elk lid is vrij te allen tijde uit de vereniging te treden door schriftelijk zijn ontslag toe te sturen of mondeling kenbaar te maken aan de Raad van Bestuur. Bij ontslag, en tevens bij uitsluiting (artikel 12), tijdens het werkjaar, is het al betaalde lidgeld niet terugvorderbaar.

Artikel 12.Elk lid dat niet zal voldaan hebben aan de aanvraag tot betaling van het jaarlijks lidgeld drie maanden na de aanvang van het werkjaar, zal als ontslagnemend worden beschouwd. Bovendien gaat eik lid de verbintenis aan zich te onthouden van elke handeling of elk verzuim dat schadelijk zouden kunnen zijn voor het doel van de vereniging of die van aard zouden zijn de eer of de faam of van de vereniging aan te tasten. Elke inbreuk hierop kan de uitsluiting tot gevolg hebben, weliswaar pas na beraadslaging van de algemene vergadering die besluit bij meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 13.De ontslagnemende of uitgesloten leden, evenals de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging.

Artikel 14AIle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de VZW wordt gehouden. Dit register wordt aan het begin van het nieuwe werkjaar bijgewerkt.

Titel IV  Organen van de vereniging

Artikel 15.De organen van de vereniging zijn:

1.De algemene vergadering

2.De Raad van Bestuur

3.Het dagelijkse bestuur

Artikel 16.Binnen de bevoegdheid van de algemene vergadering vallen:

-goedkeuring van de jaarlijkse begroting en rekeningen;

-statutenwijziging en ontbinding van de vereniging, in overeenstemming met de terzake geldende bepalingen;

-benoeming en afzetting van de bestuurders;

-de kwijting aan de bestuurders;

-aanvaarding van nieuwe leden;

-uitsluiting van leden;

-alle andere bevoegdheden die haar uitdrukkelijk door de wet of door de statuten worden toegewezen. Artikel 17.Jaarlijks tijdens de laatste zes maanden zal een algemene vergadering plaatsvinden op dag, uur en plaats bepaald door de Raad van Bestuur en vermeld op de uitnodiging.

Een buitengewone algemene vergadering kan bovendien worden bijeengeroepen telkens als het belang van de vereniging dit zou vergen en moet bijeengeroepen wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen namens de Raad van Bestuur door de voorzitter door een schriftelijke mededeling tenminste veertien dagen op voorhand. De bijeenroeping bevat de agenda.

Op de agenda worden door de secretaris van de Raad van Bestuur die punten geplaatst die ingediend worden door de Raad van Bestuur. Elk voorstel dat ondertekend is door één twintigste van de leden moet eveneens op de agenda worden geplaatst.

Artikel 18.Alleen de leden zijn lid van de algemene vergadering. Ereleden kunnen de vergaderingen bijwonen; ze hebben er een raadgevende stem.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij ontstentenis, door de ondervoorzitter of, bij ontstentenis, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De Raad van Bestuur kan ook niet-leden op de algemene vergadering uitnodigen.

Artikel 19.Behoudens die gevallen waarin de wet zelf een bijzondere meerderheid vereist, worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Alle leden hebben een gelijk stemrecht. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Van de agenda kan worden afgeweken indien twee derde van de aanwezige leden daarmee instemt.

Artikel 20.Een statutenwijziging geschiedt volgens de wettelijke bepalingen. 2/3 van de leden moeten aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwcordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 21.De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in een bijzonder register, bewaard op de zetel van de vereniging, waar aile belanghebbenden er op aanvraag inzage kunnen van nemen. Artikel 22.De leden kunnen zich laten vervangen op de algemene vergadering door een ander lid.

Eén lid kan niet meer dan één afwezig lid vertegenwoordigen.

Artikel 23.De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit een aantal bestuurders, ten minste drie en ten hoogste twaalf, al dan niet leden van de VZW. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de VZW. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie leden heeft mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop het vierde lid wordt aanvaard, zal een (Buiten)gewone Algemene Vergadering overgaan tot het benoemen van een derde bestuurder. De Raad van Bestuur kan geldig beraadslagen, bij aanwezigheid van minimum twee derde van de leden. Bestuurders worden verkozen voor een periode van vijf jaar. Het mandaat van Bestuurder wordt niet vergoed.

MOD 2.2

4. "

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Artikel 24.In geval van vacant komen van één of meer mandaten en voor zover het aantal overblijvende bestuurders niet lager is dan het minimum, maken de overblijvende leden de Raad van Bestuur uit, en vertegenwoordigen zij regelmatig de vereniging tot nieuwe bestuurders worden benoemd.

Artikel 25.De bestuurders zijn slechts aansprakelijk voor de uitoefening van hun mandaat; met betrekking tot de verbintenissen van de vereniging gaan zij, uit hoofde van hun bestuur, geen enkele persoonlijke verbintenis aan. Hun mandaat vervalt slechts nadat de algemene vergadering een vervanger aanduidt.

Artikel 26.De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als hij het nodig acht voor het nut van de vereniging. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen, is die van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 27.In geval van verhindering of afwezigheid van de voorzitter worden de functies van voorzitter vervuld door de ondervoorzitter of bij diens ontstentenis door de oudste van de aanwezige bestuurders, tenzij de voorzitter hiertoe een ander lid van de Raad van Bestuur heeft aangewezen.

Artikel 28.Een bestuurder kan schriftelijk aan een ander lid van de Raad van Bestuur toelating geven om hem te vertegenwoordigen op de vergaderingen van de Raad van Bestuur en er in zijn plaats te stemmen.

Artikel 29.De Raad van Bestuur bezit alle bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de wet of door'' onderhavige statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden. Hij is belast met de zorg voor de goede gang van zaken van de vereniging. Hij brengt de besluiten van de algemene vergadering ten uitvoer, neemt alle nodige maatregelen en doet alle nodige uitgaven om het doel van de vereniging te verwezenlijken. Hij roept de algemene vergadering bijeen en bepaalt de agenda.

Buiten andere bevoegdheden door de wet of door bovengenoemde statuten toegekend, kan de Raad van Bestuur alle overeenkomsten sluiten, transacties aangaan, compromissen sluiten, protocollen opstellen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, vervreemden, ruilen, onroerende goederen en rechten hypothekeren, leningen aangaan, obligaties door hypotheek of anderszins gewaarborgd uitgeven, beding van dadelijke uitwinning bepalen, handlichting geven van elke inschrijving van ambtswege of andere, voor en na betaling, huurovereenkomsten sluiten van eender welke duur, alle schenkingen of legaten aannemen, afstand doen van eender welk zakelijk recht of van eender welke ontbindende vordering.

Artikel 30.De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, secretaris en penningmeester en gedelegeerd bestuurder. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders. Deze gedelegeerd bestuurder vormt het Dagelijks Bestuur van de vereniging en krijgt hiervoor alle bevoegdheden, in het bijzonder wat betreft het dagelijkse bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

Titel V  Financiën, dienstjaar

Artikel 31.De inkomsten van de vereniging bestaan hoofdzakelijk uit:

1. Lidgelden

2.Subsidies, giften en legaten

3.Elk ander wettelijk voordeel, verworven door het beheer van het vermogen

4.Inkomsten uit activiteiten georganiseerd door de vereniging

De rekeningen worden elk jaar afgesloten op 30 september. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen

van het voorbije jaar voor en stelt een begroting voor het volgende jaar op. Zij worden daarna op de zetel van

de vereniging ter inzage gehouden van de leden gedurende twee weken voorafgaand aan de statutaire

vergadering. Zij worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd, samen met het verslag van -

de Raad van Bestuur.

Titel VI  Ontbinding

Artikel 32.In geval van ontbinding zal het nettoactief van de vereniging geschonken worden aan een

caritatief doel, zonder dat echter enige in aanmerking komende instelling hierop aanspraak kan maken.

Titel VII  Slotbepaling

Artikel 33.Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

BENOEMING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De leden van vzw Organum uit Leuven samen in Algemene Vergadering op 11/11/2010, te

hebben tot leden van de Raad van Bestuur benoemd:

Konings, Guida, Riemst, 24/04/1936, Groeneweg 129, 3001 Heverlee

Van Gijsel, Luc, Terhagen, 22/08/1946, Kerspelstraat 46, 3001 Heverlee

Nys, Liliane, Moelingen, 26/04/1948, Tiensesteenweg 402, 3000 Leuven

Dehaen, Els, Ramat Gan, 15/04/1988, Groenstraat 173, 3001 Heverlee

Martens, Bernadette, Bree, 01/03/1959, Naamsesteenweg 325, 3001 Heverlee

Zij hebben aangesteld als:

Voorzitter: Guido Konings

Penningmeester: Liliane Nys

Secretaris: Luc Van Gijsel

Els Dehaen, Gedelegeerd Bestuurder

Heverlee

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persa(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ORGANUM

Adresse
NAAMSESTEENWEG 325 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande