OUDERVERENIGING DE COCOONERS VZW

Association sans but lucratif


Dénomination : OUDERVERENIGING DE COCOONERS VZW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 597.607.793

Publication

05/02/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

De heer Geert Laporte,

wonende te 3128 Baal, Nobelstraat 150,

geboren te Tienen op 27/04/1978

Mevrouw Cathy Van Doorsselaer, wonende te 2580 Beerzel, Sollevelden 2, geboren te Antwerpen op 21/07/1978

Mevrouw Els Peeters,

wonende te 3120 Tremelo, Kempenlaan 9

geboren te Lier op 29/01/1969

De heer Koen Oorts,

wonende te 3120 Tremelo, Veldonkstraat 149,

geboren te Brecht op 31/10/1973

Mevrouw Elke Labbeke,

wonende te 3128 Baal, Grootlosestraat 79,

geboren te Vilvoorde op 28/08/1980

Mevrouw Ellen Peleman,

wonende te 3120 Tremelo, Meiboomlaan 27,

geboren te Bornem op 14/12/1978

Mevrouw Jessie Kestens,

wonende te 3120 Tremelo, De Vadderlaan 5,

geboren te Leuven op 20/07/1977

Mevrouw Mieke Temmerman,

wonende te 3128 Baal, Nobelstraat 150,

geboren te Dendermonde op 03/01/1980

STATUTEN Oudervereniging De Cocooners vzw

De ondergetekenden,

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Oudervereniging De Cocooners vzw

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Veldonkstraat 10

*15302244*

Luik B

3120

België

0597607793

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Tremelo

Griffie

Neergelegd

03-02-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Mevrouw Sofie Vanuytsel,

wonende te 3128 Baal, Peter Benoitlaan 7,

geboren te Mechelen op 14/04/1981

Luik B - vervolg MOD 2.2

De heer Sven Marien,

wonende te 3120 Tremelo, Veldonkstraat 22,

geboren te Bonheiden op 07/08/1980

Mevrouw Ruth Steyaert,

wonende te 3128 Baal, Schaluinstraat 73C,

geboren te Bonheiden op 09/06/1980

Mevrouw Wendy De Keyser,

wonende te 3120 Tremelo, Lange Rechtestraat 62E,

geboren te Leuven op 30/03/1979

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mevrouw Katrien Van Gilse,

wonende te 3120 Tremelo, Park Tremeland 38A,

geboren te Leuven op 23/12/1981

Mevrouw Katrien Baert,

wonende te 2223 Schriek, Paalstraat 41,

geboren te Bonheiden op 30/06/1977

De heer Dirk Cauwenberghs,

wonende te 3128 Baal, C. Huysmansstraat 46,

geboren te Mechelen op 21/06/1967

Mevrouw Veronique Willems,

wonende te 3120 Tremelo, Barbarastraat 90A,

geboren te Leuven op 06/03/1985

komen overeen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en waarvan de statuten als volgt worden vastgesteld.

HOOFDSTUK I - Naam - zetel - doel - duur

De vereniging draagt de naam  Oudervereniging De Cocooners vzw . Zij heeft haar maatschappelijke zetel in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De maatschappelijke zetel is thans gevestigd in de Veldonkstraat 10, 3120 Tremelo.

De vereniging heeft tot doel :

De opvoeding en het onderwijs van de kinderen in BS De Cocon, heden gevestigd in de Veldonkstraat 10, 3120 Tremelo, te bevorderen en te ondersteunen. Een nauwe samenwerking tussen de school en de ouders is hierbij gewenst.

Het uitvoeren van de specifieke doelen van  Oudervereniging De Cocooners vzw zoals bepaald in het huishoudelijk reglement.

De vereniging mag alle handelingen verrichten die in overeenstemming zijn met haar juridische vorm en die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan daartoe alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtreeks op deze doelstelling betrekking hebben, hierbij inbegrepen het stellen van daden van koophandel.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK II - Leden

De vereniging bestaat uit toegetreden en effectieve leden. Het aantal toegetreden leden en effectieve leden is onbeperkt.

Toegetreden leden zijn alle natuurlijke of rechtspersonen die de doelstellingen van de vereniging onderschrijven en willen bijdragen tot de uitbouw ervan. Ouders met kinderen op school hebben steeds het recht om toegetreden lid te worden. Andere belangstellenden dienen een aanvraag in bij de Raad van Bestuur die hen als toegetreden lid erkent.

Effectieve leden zijn toegetreden leden die tijdens het werkjaar door de Raad van Bestuur worden erkend nadat zij bij deze hun mondelinge aanvraag hebben ingediend. Effectieve leden hebben een kind op de school of kunnen een zeer nauwe band met  Oudervereniging De Cocooners vzw aantonen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

Het lidmaatschap vangt aan vanaf het ogenblik dat aan alle voorwaarden voldaan is. Ieder lid van de vereniging onderschrijft door het enkel feit van zijn toetreding de statuten en het huishoudelijk reglement. Ieder lid verbindt zich ertoe die na te leven en de belangen van de vereniging niet te schaden. Bij toetreding bekomt hij (elektronisch) één exemplaar van beide.

Het lidmaatschap vervalt voor alle leden bedoeld in art. 4, op het ogenblik dat zij per schrijven tegen ontvangstbewijs, gericht aan de Raad van Bestuur, te kennen geven dat zij niet langer als lid erkend willen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

worden of op het ogenblik dat zij door de Algemene Vergadering worden uitgesloten. Een effectief lid wordt geacht ontslag te nemen in de volgende omstandigheden :

Wanneer het niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om effectief lid te zijn in de vzw.

Wanneer het zonder verontschuldiging twee keer niet aanwezig is geweest op de Algemene Vergadering. Een lid kan op elk moment worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een effectief lid is geheim. De Raad van Bestuur mag tot de beslissing van de Algemene Vergadering de leden schorsen die een goede werking van de vereniging verhinderen.

Het lidmaatschap van de toegetreden en effectieve leden is gratis.

De Raad van Bestuur van de vzw is verplicht een ledenregister bij te houden. Telkens wannneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de effectieve leden van de vzw, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de Raad van Bestuur, in het ledenregister worden genoteerd.

De effectieve leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de Raad van Bestuur. Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vzw. De effectieve leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen aan de Raad van Bestuur.

HOOFDSTUK III  Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. De Algemene Vergadering bestaat voor minstens 2/3de uit ouders met een kind op school. Het minimum aantal effectieve leden bedraagt vier alsook minstens één lid meer dan het aantal leden van de Raad van Bestuur.

Elk lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen mits een schriftelijke volmacht. Een vertegenwoordiger kan slechts over één volmacht beschikken.

De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

de goedkeuring van de statuten en de wijzigingen ervan

de benoeming en afzetting van de bestuurders

de kwijting aan de bestuurders

de goedkeuring van de begroting en van de rekening

de ontbinding van de vereniging

de benoeming van de vereffenaars, wanneer de vzw ontbonden zal worden

de uitsluiting van een effectief lid

het opstellen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement

alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Elk jaar wordt na afloop van het boekjaar en ten laatste in de loop van de maand juni door de Raad van Bestuur een gewone Algemene Vergadering samengeroepen. De datum wordt bepaald door de Raad van Bestuur. Te allen tijde mag de Raad van Bestuur een buitengewone Algemene Vergadering bijeenroepen, indien de belangen van de vereniging dit vereisen of wanneer ten minste één vijfde van de leden hierom schriftelijk verzoekt. De oproeping voor de Algemene Vergadering gebeurt per brief of per e-mail, minimum acht dagen voor het tijdstip van de vergadering. De oproepingsbrief vermeldt dag, uur, plaats en de volledige agenda.

De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur. Elk voorstel dat ondertekend is door minstens één vijfde van de leden moet eveneens op de agenda worden geplaatst. In geval van hoogdringendheid kunnen, mits toestemming van de Raad van Bestuur, tijdens de Algemene Vergadering zelf nog punten aan de agenda worden toegevoegd.

De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien meer dan de helft van de effectieve leden aanwezig is. Toegetreden leden kunnen de vergadering bijwonen zonder stemrecht.

Ieder effectief lid heeft één stem. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter de doorslag. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen :

in gewone gevallen, bij eenvoudige meerderheid van stemmen door handopsteking welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. Een onthouding geldt niet als uitgebrachte stem.

tot wijziging van de statuten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld zijn in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

tot wijziging van de statuten wanneer deze betrekking heeft op het doel van de vereniging of de ontbinding ervan en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheid bedoeld in het tweede en derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De wijze van stemming wordt bepaald door de voorzitter of zijn vervanger. Van de beslissingen van de Algemene Vergadering wordt een verslag gemaakt dat bijgehouden wordt in een daartoe bestemd register dat door alle leden en belanghebbende derden kan worden ingezien.

HOOFDSTUK IV  Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste vijftien bestuurders. Het aantal bestuurders moet in ieder geval lager zijn dan het totaal aantal leden van de vereniging. De bestuurders worden door de Algemene Vergadering verkozen uit de effectieve leden en benoemd

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

voor een periode van twee jaar. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of

vertegenwoordigde stemmen. Het mandaat van bestuurder eindigt bij overlijden, bij afzetting door de Algemene Vergadering, bij het verstrijken van de termijn van twee jaar, bij vrijwillig ontslag door middel van een schrijven tegen ontvangstbewijs aan de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij wettelijke redenen. Het mandaat van bestuurder is hernieuwbaar. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

In geval van ontslag of overlijden van een bestuurder wordt het beheer door de overblijvende bestuurders verder uitgeoefend tot de Algemene Vergadering in zijn vervanging zal hebben voorzien. De aangeduide opvolger zal enkel het mandaat van zijn voorganger voleindigen. Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een Algemene Vergadering samen te roepen ten einde te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. De Raad kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Hun ambt eindigt samen met hun mandaat van bestuurder. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige bestuurders.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. Beslissingen worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

De Raad van Bestuur vergadert minstens 4 keer per jaar. Zij vergadert zo dikwijls als de belangen van de vereniging het vereisen, alsook wanneer drie bestuurders het schriftelijk aanvragen bij de voorzitter. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter per brief of per e-mail ten minste 8 dagen op voorhand. De oproeping omvat dag, uur, plaats en agenda van de vergadering. Van elke Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt. Dit verslag wordt aan de bestuurders bezorgd en tevens bewaard in een speciaal daartoe bestemd register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden en belanghebbende derden worden ingezien.

De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Alle bevoegdheden die niet door de wet of deze statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

De vzw wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de gezamelijke handtekening van twee bestuurders. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer bestuurders of aan één of meer personen, die al dan niet lid zijn van de vereniging. Bij overdracht aan meerdere personen dienen zij gezamelijk te handelen. De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden op vrijwillige basis of door afzetting van de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid.

HOOFDSTUK V - Begroting en rekeningen

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Ieder jaar ten laatste in de loop van de maand juni legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. De goedkeuring ervan geldt tevens als kwijting van de bestuurders. Het batig saldo komt de vereniging toe en wordt in de maatschappelijke reserve gestopt. De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening binnen 30 dagen na goedkeuring wordt neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

HOOFDSTUK VI  Ontbinding en vereffening

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan alleen de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, zoals vermeld in art.13, $3. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering gemeld worden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering minimum twee vereffenaars waarvan zij de bevoegdheid bepaalt.

De vereffenaars zullen het actief, na aanzuivering van schulden en lasten, overmaken aan BS De Cocon, die het zal besteden aan zaken die de opvoeding en het onderwijs van de leerlingen bevorderen. Indien BS De Cocon deze opdracht zou weigeren, zal het actief overgemaakt worden aan een andere persoon of vereniging, aangeduid door de vereffenaars, met de opdracht het te besteden aan zaken die de opvoeding en het onderwijs van de leerlingen van BS De Cocon bevorderen. BS De Cocon of de aangeduide persoon/vereniging moet binnen de termijn van één jaar na ontvangst van zijn opdracht aan de vereffenaars verslag uitbrengen over het vervullen ervan.

Voor alles wat niet uitdrukkelijk door de statuten wordt bepaald, zijn de beschikkingen van de vzw-wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

Opgemaakt en ondertekend te Tremelo op 19 januari 2015.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Raad van bestuur:

1. De heer Geert Laporte,

wonende te 3128 Baal, Nobelstraat 150,

geboren te Tienen op 27/04/1978

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

2. Mevrouw Els Peeters,

wonende te 3120 Tremelo, Kempenlaan 9

geboren te Lier op 29/01/1969

3. Mevrouw Cathy Van Doorsselaer, wonende te 2580 Beerzel, Sollevelden 2, geboren te Antwerpen op 21/07/1978

De heer Koen Oorts,

wonende te 3120 Tremelo, Veldonkstraat 149,

geboren te Brecht op 31/10/1973

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mevrouw Elke Labbeke,

wonende te 3128 Baal, Grootlosestraat 79,

geboren te Vilvoorde op 28/08/1980

Mevrouw Ellen Peleman,

wonende te 3120 Tremelo, Meiboomlaan 27,

geboren te Bornem op 14/12/1978

Mevrouw Jessie Kestens,

wonende te 3120 Tremelo, De Vadderlaan 5,

geboren te Leuven op 20/07/1977

Mevrouw Mieke Temmerman,

wonende te 3128 Baal, Nobelstraat 150,

geboren te Dendermonde op 03/01/1980

Mevrouw Sofie Vanuytsel,

wonende te 3128 Baal, Peter Benoitlaan 7,

geboren te Mechelen op 14/04/1981

De heer Sven Marien,

wonende te 3120 Tremelo, Veldonkstraat 22,

geboren te Bonheiden op 07/08/1980

Mevrouw Ruth Steyaert,

wonende te 3128 Baal, Schaluinstraat 73C,

geboren te Bonheiden op 09/06/1980

Mevrouw Wendy De Keyser,

wonende te 3120 Tremelo, Lange Rechtestraat 62E,

geboren te Leuven op 30/03/1979

Mevrouw Katrien Van Gilse,

wonende te 3120 Tremelo, Park Tremeland 38A,

geboren te Leuven op 23/12/1981

Mevrouw Katrien Baert,

wonende te 2223 Schriek, Paalstraat 41,

geboren te Bonheiden op 30/06/1977

De heer Dirk Cauwenberghs,

wonende te 3128 Baal, C. Huysmansstraat 46,

geboren te Mechelen op 21/06/1967

Coordonnées
OUDERVERENIGING DE COCOONERS VZW

Adresse
VELDONKSTRAAT 10 3120 TREMELO

Code postal : 3120
Localité : TREMELO
Commune : TREMELO
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande