OXYMORON.COM

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : OXYMORON.COM
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 467.219.405

Publication

03/03/2014 : BL199610
12/12/2014
ÿþCopie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte au greffe

neergelegd/ontvarlgcn op

tÁcltali r

MOD WORD 11.1

03tilc, 20111

ter griffie van de Nederlandstalige rechtbank van koophandel Brussel

N° d'entreprise : 0467.219.405

Dénomination

(en entier) : OXYMORON.COM

(en abrégé):

Forme juridique : SOCIETE COOPERATIVE A RESPONSABILITE LIMITEE A FINALITE SOCIALE

Siège : 1190 Forest, rue du Curé, 25 boîte 11

(adresse complète)

Oblet(e) de l'acte ;TRANSFERT DU SIEGE SOCIAL - REFONTE DES STATUTS EN NEERLANDAIS

D'après un procès-verbal reçu par Maître Priscilla CLAEYS, Notaire associé à Forest-Bruxelles, le 27 octobre 2014 - Enregistré quinze rôles sans renvoi au Bureau de l'Enregistrement de Bruxelles li, le 05 novembre 2014 référence 5 vol. 81 foL73 case 18. Reçu : cinquante euros (50 E). , il résulte que :

Première résolution : Transfert de siège social

L'assemblée décide de transférer le siège social de la société de 1190 Forest, rue du Curé 25 boîte 11, vers 1700 Dilbeek, Henri Moeremanslaan 71 et cela à partir du 27 octobre 2014 et de modifier en conséquence le premier paragraphe de l'article 2 des statuts, comme mentionné ci-après.

Deuxième résolution : Refonte et adoption des statuts

L'assemblée décide d'adopter un tout nouveau texte des statuts en néerlandais suite au transfert du siège social et pour le mettre en concordance avec la législation actuellement en vigueur avec, si besoin, quelques modifications statutaires quant au contenu (entre autres attribution d'une valeur nominale aux parts sociales).

En conséquence, elle décide la refonte complète de ses statuts comme suit:

Troisième résolution : Pouvoirs à l'organe de gestion

L'assemblée confère tous pouvoirs à l'organe de gestion afin d'exécuter les résolutions qui précèdent. Quatrième résolution : Procuration formalités

L'assemblée confère tous pouvoirs au DUMONT ET ASSOCIES SPRL, 1410 Waterloo, chaussée de Louvain, 47, ainsi qu'à ses employés, préposés et mandataires, avec droit de substitution, afin d'assurer les formalités auprès d'un guichet d'entreprise en vue d'assurer l'inscription/la modification des données dans la Banque Carrefour des Entreprises et, le cas échéant, auprès de l'Administration de la Taxe sur la Valeur Ajoutée.

Pour extrait analytique conforme,

Déposé en même temps : expédition

(signé) Notaire Priscilla CLAEYS, à Forest-Bruxelles.

Mentionner sur ia dernière page du Volet B Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter la personne morale à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

12/12/2014
ÿþ Riad Word 11,1

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1III11~wi~auww~~rowisA

aaazis3i"

t,1

E St

llu-eroelegd/onti,angen op

0 3 DEC.

ter griiiia vanedg1e ederlandstalige rechthnrlk van konrharlcle! Brusccl

Ondernemingsnr : 0467.219.405

Benaming

(voluit) : OXYMORON.COM

(verkort)

Rechtsvorm : Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 1700 Dilbeek, Henri Moeremanslaan, 71

(volledig adres)

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING

Uit een proces-verbaal opgesteld door Meester Priscilla CLAEYS, Notaris te Vorst, op 27 oktober 2014, "Geregistreerd 15 bladen) nul renvooi(en) op het 1 ste Registratiekantoor Brussel 2 op 5 november 2014 boek 81 blad 73 vak 18, Ontvangen vijftig euro (50 EUR), volgende beslissingen heeft genomen:

"Hoofdstuk I: Naam - zetel - doel - duur

Artikel 1 - Rechtsvorm - naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk.

Haar naam is 'OXYMORON.COM'.

Overeenkomstig artikel 661, paragraaf 1, punt 1° van het Wetboek van vennootschappen streven dei vennoten geen of een beperkt vermogensvoordeel na.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1700 Dilbeek, Henri Moeremanslaan 71.

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van de raad van bestuur, mits inachtneming van de taalwetgeving,

De vennootschap mag, bij beslissing van de raad van bestuur, exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten.

Artikel 3 - Doel

In overeenstemming met de voorwaarden die zijn bepaald in het Wetboek van vennootschappen, hebben de activiteiten van de vennootschap tot doel de promotie van cultuur en kunst, voor rekening van de vennootschap of voor rekening van derden, in de hoedanigheid van agent, vertegenwoordiger of commissionair,

Schrijnwerk, bouw van gebinten, betimmering, aanneming van schilderwerken, industriële schilderwerken, bekleding van daklijsten in pvc, reiniging, dakbedekkingen, bouw van stellingen, voegwerken, reiniging van gevels.

Aanneming van bouw, herstelling en onderhoud van wegen, aanneming van aanleg van riolering, kabels en leidingen, verschillende aannemingen van aanleg van speelpleinen, aanneming van het plaatsen van afsluitingen, aanneming van afwateringswerken andere dan door bitumen of asfalt, aanneming van thermische en akoestische isolatie.

Aanneming van ventilatie, warmeluchtverwarming, airconditioning en industriële leidingen.

Aanneming van plaatsing van bliksemafleiders, aanneming van plaatsing van smeedwerk, schrijnwerk van' metaal en pvc, en fabricage van cement en geprefabriceerde producten van cement en/of beton, kleinhandel in; en plaatsing van artikelen in plastic en kunststof volgens artikel 6 van het Koninklijk Besluit van eenendertig. augustus negentienhonderd vierenzestig.

Behalve gereglementeerde activiteiten, kleinhandel in bouwmaterialen.

Aankoop, verkoop van vastgoed.

Aanneming van arbeidsbemiddeling, ambulante handel.

Wegvervoer van uiteenlopende goederen van minder dan vijfhonderd kilogram.

Afvoerwerken, voegwerken, werken voor thermische en akoestische isolatie, werken voor het plaatsen van ondervloeren en pleister- en stucwerken; restauratie, reiniging en schoonmaak van gebouwen, gevels en monumenten; installatie van sierschouwen of andere versieringen van marmer of steen; plaatsing van smeedwerk en ijzerwerk van een gebouw, plaatsing van deuren en plinten van kunststof; plaatsing van luiken van hout en kunststof, plaatsing van parketvloeren en alle houten muur- en vloerbekledingen; plaatsing van wanden en valse plafonds van hout; plaatsing van smeedwerk, metalen luiken en schrijnwerk, evenals plaatsing

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

van traliewerk, schuif- en roldeuren en buitenstores; speciale installaties voor de inrichting van koelinstallaties; plaatsing van veiligheidsalarmsystemen; werken van schoonsteenvegen; schoonmaak van lokalen; plaatsing van behang, gordijnen en stores; aanneming van decoratiewerken (werken uit te voeren door onderaanneming).

De vennootschap mag alle burgerlijke, commerciële, roerende of onroerende, financiële of industriële verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar maatschappelijke doel.

De vennootschap mag op alle manieren belang stellen in zaken, ondernemingen of vennootschappen met een zelfde, een soortgelijk of een verwant doel, die bevorderlijk kunnen zijn voor de ontwikkeling van haar onderneming.

De vennootschap mag elk bestuursmandaat aanvaarden en uitoefenen in elke vennootschap, ongeacht het doel ervan.

De vennootschap mag elke hypotheek of elke andere zakelijke zekerheid stellen op de goederen van de vennootschap of zich borg stellen voor derden.

Het bestuursorgaan is bevoegd om het maatschappelijk doel te interpreteren.

ieder jaar dient het bestuursorgaan een bijzonder verslag uit te brengen over de wijze waarop de vennootschap toezicht heeft uitgeoefend op de verwezzenlijking van het oogmerk dat zij heeft vastgesteld. Dat verslag moet inzonderheid aangeven dat de uitgaven inzake investeringen, inzake de werkingskosten en bezoldigingen bestemd zijn om de verwezenlijking van het sociale oogmerk van de vennootschap te bevorderen. Dat verslag moet worden ingevoegd in het jaarverslag dat volgens de artikelen 95 en 96 van het Wetboek van vennootschappen moet worden opgesteld.

Artikel 4 - Duur

De vennootschap wordt voor een onbeperkte duur opgericht.

Hoofdstuk lk Kapitaal  aandelen

Artikel 5 - Kapitaal

Het maatschappelijke kapitaal is onbeperkt.

Het vaste gedeelte van het kapitaal is gelijk aan zesduizend honderd zevenennegentig euro vierendertig cent (6.197,34 EUR).

Het kapitaal is zonder wijziging van de statuten veranderlijk voor het bedrag dat het vaste gedeelte van het kapitaal overtreft.

Artikel 6 - De aandelen

Het maatschappelijke kapitaal is verdeeld in aandelen met een nominale waarde van afgerond elk eenenzestig euro zevenennegentig cent (61,97 EUR).

Elk aandeel moet minstens voor één vierde worden volgestort.

Buiten de aandelen die een inbreng vertegenwoordigen, mag geen enkele andere soort effecten, ongeacht hun naam, worden uitgegeven die maatschappelijke rechten vertegenwoordigen of recht geven op een deel van de winst.

Een aantal aandelen overeenstemmend met het vaste kapitaal moet steeds onderschreven zijn. Het vasté gedeelte van het kapitaal bedraagt minimaal zesduizend honderd vijftig euro (6.150,00 EUR), Bij de oprichting van de vennootschap moet het volgestort zijn ten belope van tweeduizend vijfhonderd euro (2.500,00 EUR) en na twee jaar moet het volledig volgestort zijn.

Buiten de aandelen van de vennootschap waarop werd ingeschreven ter gelegenheid van de oprichting, mogen tijdens haar bestaan andere aandelen worden uitgegeven, onder meer in het kader van de opneming van nieuwe vennoten of van een verhoging van inschrijvingen.

Artikel 7 - Verplichting tot volstorting

Het bestuursorgaan beslist soeverein tot opvraging van stortingen.

Elke opgevraagde storting wordt verrekend op alle aandelen waarop een vennoot heeft ingetekend.

Een vennoot die laattijdig voldoet aan de opvraging van stortingen na een per aangetekende brief betekende voorafgaande kennisgeving van een maand, is de vennootschap een interest verschuldigd die wordt berekend tegen de wettelijke rentevoet vanaf de datum van opeisbaarheid van de storting.

Indien de storting niet is gebeurd na een tweede aangetekend bericht van het bestuursorgaan, kan dit laatste de aandelen van de in gebreke blijvende vennoot laten overnemen door een vennoot of indien nodig, door een erkende derde, in overeenstemming met de statuten, Die overname zal plaatsvinden tegen betaling aan de in gebreke blijvende vennoot van vijfenzeventig procent van de waarde van de aandelen zoals hierboven bepaald en met aftrek van het nog vol te storten bedrag dat aan de vennootschap moet worden gestort.

Indien de in gebreke blijvende vennoot de overdracht van zijn aandelen in het register van vennoten zou weigeren te ondertekenen, zal het bestuursorgaan hem een aangetekende aanmaning sturen om die formaliteit binnen acht dagen te vervullen. Indien hij dit niet doet binnen die termijn, zal het bestuursorgaan op rechtsgeldige wijze in de plaats van de in gebreke blijvende vennoot ondertekenen.

liet stemrecht gekoppeld aan de aandelen waarop geen stortingen zijn gebeurd, wordt opgeschort zolang die stortingen die op regelmatige wijze zijn opgevraagd en opeisbaar zijn, niet zijn uitgevoerd.

Dit artikel is alleen van toepassing indien bij de uitgifte van de aandelen geen overeenkomst is gesloten tussen het bestuursorgaan en de vennoot die erop intekent.

Artikel 8 - Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheid van de vennoten is beperkt tot het bedrag van hun inschrijving. Onder de vennoten bestaat er geen solidariteit, noch onverdeeldheid.

Artikel 9 - Vorm van de aandelen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

De aandelen zijn op naam; ten opzichte van de vennootschap zijn ze ondeelbaar. Deze laatste heeft het recht in geval van onverdeeldheid de rechten verbonden aan de aandelen op te schorten tot de erkenning van één enkele mede-eigenaar ais de eigenaar ten opzichte van de vennootschap.

Zijn de aandelen bezwaard met een vruchtgebruik, dan bezit de vruchtgebruiker het stemrecht, behoudens verzet vanwege de blote eigenaar; In dat geval wordt het stemrecht opgeschort.

Artikel 10 - Overdracht van aandelen

De aandelen zijn vrij overdraagbaar onder levenden of bij overlijden aan medevennoten. Ze mogen daarentegen niet worden afgestaan of overgedragen, zelfs bij overlijden, aan derden, inbegrepen de erfgenamen en rechthebbenden van de overleden vennoot, behalve indien zij reeds de hoedanigheid van vennoot hadden op het ogenblik van het overlijden. De aandelen zijn evenwel overdraagbaar aan derden, indien deze derden voorafgaandelijk aan de overdracht of overgang, aanvaard zijn als vennoot overeenkomstig de bepalingen van de huidige statuten.

De aandelen die inbrengen in natura vertegenwoordigen kunnen enkel worden overgedragen overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

De vennootschap kan niet inschrijven op haar eigen aandelen, niet rechtstreeks, niet via een filiaal van haar, niet via een persoon handelend voor eigen naam, maar voor rekening van de vennootschap of voor een filiaal van de vennootschap.

Hoofdstuk III - Vennoten

Artikel 11 - De vennoten

Zijn vennoot:

1.de ondertekenaars van de oprichtingsakte,

2.de natuurlijke of rechtspersonen door het bestuursorgaan, beslissend bij gewone meerderheid, als vennoot aanvaard.

Wordt de aanvaarding geweigerd, dan hoeft het bestuursorgaan haar beslissing niet te verantwoorden.

Om als vennoot te worden aanvaard, moet de aanvrager bij toepassing van artikel 6 ten minste op één aandeel inschrijven tegen de voorwaarden vastgesteld door het orgaan dat instaat voor het bestuur en op elk aandeel ten minste één vierde storten. De aanvaarding houdt in dat de vennoot instemt met de statuten en in voorkomend geval met de huishoudelijke reglementen.

De inschrijvingsprijs van de aandelen wordt bepaald op basis van de jaarrekening van het jaar voorafgaand aan het jaar van de aanvaarding van de nieuwe vennoot. Het bestuursorgaan mag een ingangsrecht bepalen en er het bedrag van bepalen. Dit ingangsrecht blijft verworven door de vennootschap.

De vaststelling van de aanvaarding van een vennoot geschiedt door een inschrijving in het register van aandelen, zoals bepaald in artikel 357 van het Wetboek van vennootschappen.

Elke vennoot mag meerdere aandelen onderschrijven.

3. de personeelsleden van de vennootschap die de aanvraag doen om vennoot te worden uiterlijk één jaar na hun indiensttreding door de vennootschap. Deze bepaling is niet van toepassing op de personeelsleden die niet volledig handelsbekwaam zijn.

Artikel 12 - Einde van het lidmaatschap

De vennoten houden op deel uit te maken van de ven-'noot-hschap ingevolge hun: a) vrijwillige uittreding,

b) uitsluiting,

c) overlijden,

d) ontzetting, faillis-'sement, ken-'nelijk onvermo-'gen of onbekwaamverklaring,

e) ontbinding gepaard gaand met vereffening,

f) de personeelsleden aanvaard als vennoot overeenkomstig artikel 11, 3 van deze statuten verliezen van

rechtswege de hoedanigheid van vennoot vanaf het einde van de arbeidsovereenkomst waarmee zij niet de

vennootschap gebonden waren.

Artikel 13 - Register van aandelen

De vennootschap moet in haar zetel een register bijhouden, waarvan de vennoten ter plaatse inzage

kunnen nemen en waarin voor ieder van hen wordt aangetekend:

1° de naam, de voornamen en de woonplaats van elke vennoot;

2° het aantal aandelen dat elke vennoot bezit, alsmede de inschrijvingen op nieuwe aandelen en de

terugbetalingen, met opgave van de datum;

3° de overgangen en overdrachten van aandelen, met hun datum;

4° de datum van toetreding, uittreding of uitsluiting van elke vennoot;

5° de gedane stortingen;

6° de opgave van de bedragen die voor de uittreding, voor de gedeeltelijke terugneming van aandelen en

voor de terugneming van stortingen worden aangewend.

Het orgaan dat instaat voor het bestuur wordt met de inschrijvingen belast.

De inschrijvingen geschieden op grond van bewijskrachtige, gedateerde en ondertekende documenten.

Ze vinden plaats in de volgorde van hun datum van voorlegging.

Op schriftelijk verzoek gericht aan het orgaan dat instaat voor het bestuur kunnen de vennoten van de

inschrijvingen in het register die op hen betrekking hebben, een afschrift verkrijgen.

De afschriften kunnen niet worden aangewend als bewijs tegen de vermeldingen in het register van

aandelen.

De uittreding van een vennoot wordt vastgesteld door een vermelding in het register.

Artikel 14 - Uittreding of terugneming van aandelen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Een vennoot mag alleen gedurende de eerste zes maanden van het boekjaar uittreden of verzoeken om een gedeeltelijke terugneming van zijn aandelen. Die terugneming of uittreding is evenwel alleen toegestaan in zoverre ze niet voor gevolg heeft het maatschappelijk kapitaal te verminderen tot een bedrag dat kleiner is dan het vaste gedeelte door de statuten vastgesteld of het aantal vennoten tot minder dan drie te herleiden.

Het bestuursorgaan dient de uittreding of terugneming van stortingen goed te keuren met een gewone meerderheid, hierbij wordt geen rekening gehouden met de stemmen van de uit te treden vennoot.

De terugbetaling mag maar gebeuren indien de financiële toestand van de vennootschap het toelaat.

De uittredende vennoten of de vennoten die hun recht tot terugneming uitoefenen zijn gehouden hun uittreding of terugneming te ondertekenen in het register van aandelen.

De uittredende vennoot zal geen deel van de reserves toebedeeld krijgen noch een bedrag hoger dan de terugbetaling van zijn inbreng.

Artikel 15 - Uitsluiting van vennoten

ledere vennoot kan om gegronde redenen of om elke andere in de statuten vermelde oorzaak uitgesloten worden. De redenen kunnen in een huishoudelijk reglement worden opgenomen.

De uitsluiting wordt uitgesproken, op voorstel van het bestuursorgaan, door de algemene vergadering van vennoten bij gewone meerderheid, hierbij wordt geen rekening gehouden met de stemmen welke verbonden zijn aan de aandelen van de tot uitsluiting bedreigde vennoot.

De vennoot van wie de uitsluiting wordt gevraagd, moet worden uitgenodigd zijn opmerking binnen een maand na de verzending van een aangetekende brief met het gemotiveerde voorstel tot uitsluiting schriftelijk kenbaar te maken aan het orgaan van de vennootschap dat de uitsluiting moet uitspreken. Als hij erom verzoekt in zijn schriftelijke opmerkingen moet de vennoot worden gehoord.

Elke beslissing tot uitsluiting moet met redenen omkleed zijn.

De beslissing tot uitsluiting wordt vastgesteld in een proces-verbaal opgemaakt en ondertekend door de algemene vergadering van vennoten. Dat proces-verbaal vermeldt de feiten waarop de uitsluiting is gegrond. De uitsluiting wordt in het register van aandelen overgeschreven. Een eensluidend afschrift van de beslissing wordt binnen de vijftien dagen per aangetekende brief aan de uitgesloten vennoot verstuurd.

Artikel 16  Terugbetaling van aandelen

De ontslagnemende, uittredende of uitgesloten vennoot heeft recht op de tegenwaarde van zijn aandelen, zoals dle blijkt uit de goedgekeurde balans van het lopende boekjaar, evenwel met uitsluiting van een evenredig deel van de beschikbare reserves.

Het bestuursorgaan kan soeverein beslissen om de ontslagnemende, uittredende of uitgesloten vennoot een deel van de beschikbare reserves te geven, in voorkomend geval na aftrek van de belastingen waartoe de terugbetaling aanleiding kan geven. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

De regelmatig goedgekeurde balans is bindend voor de ontslagnemende of uitgesloten vennoot, behoudens in geval van bedrog of bedrieglijk opzet.

De ontslagnemende, uittredende of uitgesloten vennoot kan ten opzichte van de vennootschap geen enkel ander recht laten gelden.

De betaling zal binnen drie maanden na goedkeuring van de balans plaatsvinden.

Artikel 17 - Aansprakelijkheid

De vennoot die is uitgesloten, uitgetreden of gedeeltelijk zijn aandelen heeft teruggenomen, blijft, overeenkomstig de wet, gedurende vijf jaar te rekenen van deze gebeurtenis binnen de grenzen van zijn verbintenis als vennoot, persoonlijk instaan voor aile verbintenissen door de vennootschap aangegaan v6ár het einde van het jaar waarin zijn uitsluiting, uittreding of gedeeltelijke terugneming zich heeft voorgedaan.

Artikel 18 - Inning van de tegenwaarde van de aandelen

In geval van overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring van een vennoot hebben zijn erfgenamen, schuldeisers of vertegenwoordigers recht op de uitkering van de tegenwaarde van zijn aandelen zoals bepaald in artikel 16 van deze statuten. De betaling zal plaatsvinden volgens de modaliteiten uiteengezet in datzelfde artikel.

De erfgenamen van de overleden vennoot, de gefailleerde of de onbekwame vennoot blijven op dezelfde manier als de uitgetreden of uitgesloten vennoot gehouden m.b.t de verbintenissen van de vennootschap. Artikel 19  Rechten van de vennoten

De vennoten en de rechthebbenden of rechtverkrijgenden van een vennoot kunnen geenszins de vereffening van de vennootschap eisen, noch de zegels laten leggen op het vermogen van de vennootschap of daarvan een inventaris vorderen. Voor de uitoefening van hun rechten moeten zij zich houden aan de boeken en aan de beslissingen van de algemene vergaderingen.

Hoofdstuk IV - Bestuur

Artikel 20  Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer bestuurders al dan niet vennoten, door deze statuten of door de algemene vergadering van de vennoten benoemd.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Van de bestuurders die ze benoemt, stelt de algemene vergadering vrijelijk de duur van het mandaat vast. Ze mag hen op elk tijdstip zonder reden of vooropzegging ontslaan.

Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering mag het mandaat van bestuurder bezoldigen en de bestuurders vaste en/of veranderlijke emolumenten evenals presentiegeld of andere (vaste) vergoedingen toekennen, te rekenen op de resultaten van de vennootschap. Het mandaat van bestuurder kan ook onbezoldigd uitgeoefend worden.

Binnen acht dagen na hun benoeming/ontslag moeten de bestuurders het door de wet voorgeschreven uittreksel van hun benoemings- of ontslagakte neerleggen op de griffie van de rechtbank van koophandel.

De bestuurders bezitten de meest uitgebreide bevoegdheden, welke niet uitdrukkelijk werden toebedeeld aan de algemene vergadering.

Indien de vennootschap twee bestuurders telt, voeren zij gezamenlijk het bestuur van de vennootschap.

Een bestuurder mag zich niet bezighouden, noch rechtstreeks noch onrechtstreeks, met een andere

vennootschap of onderneming waarbij gevaar bestaat voor concurrentie met de huidige vennootschap. Artikel 21- Raad van bestuur

Zijn er meer dan twee bestuurders, dan vormen zij een Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter.

De raad komt bijeen na oproeping door de voorzitter of de ondervoorzitter evenals zo dikwijls als het belang van de vennootschap dat vergt. Hij moet ook worden samengeroepen wanneer een bestuurder daarom verzoekt.

De raad komt bijeen in de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht.

Behoudens In dringende gevallen te verantwoorden in de notulen van de bijeenkomst, geschieden oproepingen per gewone brief, met opgave van de agenda, ten minste vijf volle dagen véér de vergadering. De Raad van Bestuur kan alleen geldig beraadslagen als ten minste de helft plus één van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Ais echter een eerste bijeenkomst van de raad niet in aantal is, mag een nieuwe bijeenkomst met dezelfde agenda worden opgeroepen. Deze zal dan geldig kunnen beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid.

Een bestuurder mag, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vernield in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, aan een andere bestuurder opdracht geven hem op de bijeenkomst te vervangen en in zijn plaats zijn stem uit te brengen.

De beraadslagingen en stemmingen van de raad worden genotuleerd en getekend door de meerderheid van de aanwezige bestuurders.

De afschriften of uittreksels van die notulen worden getekend door de voorzitter of door de ondervoorzitter. Artikel 22 - Openvallen van een bestuurdersmandaat

ingeval een plaats van bestuurder vacant wordt, mogen de overblijvende bestuurders, wanneer er een Raad van Bestuur bestaat, een voorlopige vervanger benoemen.

De benoeming moet aan de eerstvolgende algemene vergadering ter bekrachtiging worden voorgelegd. Artikel 23 - Bevoegdheden

De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide bestuurs- en beschikkingsbevoegdheden die stroken met het doel van de vennootschap.

Het mag onder meer alle roerende en onroerende goederen huren of verhuren, aankopen of vervreemden; leningen aangaan behoudens bij uitgifte van obligaties; aile goederen van de vennootschap in pand geven of hypothekeren; met afstand van alle hypothecaire rechten, voorrechten en het recht de ontbinding te eisen, zelfs zonder verantwoording van betaling, handlichting geven van alle hypothecaire en andere inschrijvingen, overschrijvingen, beslag en andere beletselen van gelijk welke aard; de vennootschap als eiser of verdediger voor de rechtbanken vertegenwoordigen; schikkingen treffen en in ieder geval een scheidsrechterlijke beslissing in verband met alle belangen van de vennootschap inroepen.

Artikel 24 - Bevoegdheden tot delegeren

De Raad van Bestuur mag het dagelijkse bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan één of meer bestuurders met de titel van gedelegeerd bestuurder. Verder mag hij voor bepaalde taken bevoegdheden toekennen aan derden.

De Raad van Bestuur zal de emolumenten vaststellen die gehecht zijn aan de toegekende delegaties.

Indien slechts één bestuurder is benoemd, mag deze ook bepaalde taken delegeren aan derden, hierbij dient hij te vermelden over welke bevoegdheden het precies gaat en binnen welke voorwaarden de derden deze bevoegdheden mogen uitoefenen en binnen welke termijn.

Artikel 25 - Vertegenwoordiging van de vennootschap

Afgezien van bijzondere delegaties wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door het optreden van één bestuurder.

Artikel 26 - Controle

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadever-goeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Niettemin, heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria, Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant, De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medege-deeld aan de vennootschap.

Hoofdstuk V - Algemene vergadering

Artikel 27 - Samenstelling en bevoegdheid

De regelmatig samengestelde vergadering vertegenwoordigt alle vennoten. Haar beslissingen zijn bindend voor allen, ook voor de afwezigen of dissidenten,

Ze bezit de bevoegdheden die de weten deze statuten haar toekennen.

Ze mag de statuten aanvullen en hun toepassing regelen door middel van huishoudelijke reglementen waaraan de vennoten, Jouter door het feit van hun toetreding tot de vennootschap, zijn onderworpen.

De algemene vergadering kan deze reglementen evenwel alleen invoeren, wijzigen of opheffen met inachtneming van de voorwaarden van aanwezigheid voorgeschreven voor wijzigingen in de statuten.

Artikel 28 - Oproeping

De algemene vergadering wordt opgeroepen door het orgaan dat instaat voor het bestuur.

De algemene vergadering moet eenmaal per jaar worden opgeroepen binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, meer bepaald iedere eerste dag van de maand juni om 18.00 uur, om zich onder meer uit te spreken over de jaarrekening van het voorbije boekjaar en over de decharge aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissarissen) of aan de vennoten belast met de controle.

Ais die dag een feestdag is, komt de vergadering bijeen op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals hierna uiteengezet in deze statuten, dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door aile vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

De vergadering kan ook in buitengewone zitting worden opgeroepen. Dat moet geschieden op verzoek van vennoten met ten minste een vijfde van alle aandelen in hun bezit of in voorkomend geval van een commissaris. Ze moet dan binnen de maand na het verzoek worden bijeengeroepen.

De algemene vergaderingen komen bijeen in de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de enige bestuurder en bij gebreke hiervan door de oudste van de vennoten.

De enige bestuurder wijst een secretaris aan en de vergadering kiest twee stemopnemers.

Artikel 29 - Volmachten

Een vennoot mag, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, aan een ander persoon, al dan niet vennoot, volmacht geven hem op een algemene vergadering te vervangen en in zijn plaats zijn stem uit te brengen.

Artikel 30 - Beslissingen

Behoudens de uitzonderingen voorzien door de wet of door deze statuten beslist de vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen, zonder rekening te houden met de onthoudingen en ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten,

De stemming geschiedt bij handopsteken of naamafroeping, tenzij de vergadering daarover anders beslist. De verkiezing van bestuurders en commissarissen geschiedt principieel bij geheime stemming.

Wanneer de vergadering zich dient uit te spreken over een wijziging in de statuten of het opmaken of de wijziging van een huishoudelijk reglement, moeten, opdat ze geldig zou kunnen beraadslagen, de oproepingen het voorwerp van de beraadslagingen vermelden en mcet ten minste de helft van de aandelen met stemrecht op de vergadering vertegenwoordigd zijn.

Wordt deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan dient een nieuwe vergadering met dezelfde agenda te worden bijeengeroepen. Deze zal dan geldig beraadslagen ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen. Een beslissing is pas geldig ais ze met drie vierden van de geldig uitgebrachte stemmen wordt goedgekeurd.

Een en ander onder voorbehoud van de toepassing van de bijzondere wettelijke bepalingen met betrekking tot de wijziging van de vorm van de coöperatieve vennootschap en de omzetting van vennootschappen.

Behoudens in verantwoorde dringende gevallen zal de algemene vergadering alleen over de agendapunten geldig kunnen beraadslagen.

Er wordt een aanwezigheidslijst opgesteld te ondertekenen door de aanwezige vennoten of hun vertegenwoordigers voordat de vergadering kan beginnen.

Artikel 31 - Stemrecht

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Evenwel mag niemand aan de stemming in de algemene vergadering deelnemen met meer dan een tiende van het aantal stemmen verbonden aan de vertegenwoordigde aandelen; dit percentage wordt op een twintigste gebracht wanneer een of meer vennoten de hoedanigheid hebben van personeelslid in dienst genomen door de vennootschap.

Bovendien wordt het stemrecht verbonden aan de aandelen waarvoor de oproepingen tot storting niet zijn uitgevoerd, opgeschort, evenals het recht op dividend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 32 - Schriftelijke besluitvorming

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren,

Daartoe zal door de raad van bestuur, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten met betrekking tot aile agendapunten en de schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden de beslissingen geacht niet genomen te zijn.

Artikel 33 - Notulen

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau, het bestuursorgaan en de vennoten die zulks wensen.

De afschriften en uittreksels van die notulen worden door de voorzitter getekend.

Hoofdstuk VI - Balans - winstverdeling

Artikel 34 - Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van het daarop-volgend jaar.

Artikel 35 - Jaarverslag

Aan het eind van elk boekjaar stelt het orgaan dat instaat voor het bestuur, overeenkomstig de bepalingen toepasselijk ter zake, de inventaris en de jaarrekening op die aan de algemene vergadering moeten worden overgelegd.

Eén maand véér de algemene vergadering overhandigt dit orgaan de documenten, samen met een verslag, aan de commissaris(sen) of de vennoot (vennoten) belast met de controle.

Artikel 36 -Winstverdeling

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve, Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Indien de wettelijke reserve kleiner wordt dan voormelde éénitiende, dient de jaarlijkse afneming weer te gebeuren totdat de wettelijke reserve terug één/tiende van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst ais volgt;

-vijf procent zef bestemd zijn voor een wettelijk reservefonds;

-de rest zal bestemd zijn voor het nagestreefde sociaal oogmerk.

in elk geval mag het beperkte rechtstreekse vermogensvoordeel dat de vennootschap aan de vennoten uitkeert niet hoger zijn dan de rentevoet vastgesteld door de Koning ter uitvoering van de wet van 20 jull 1955 houdende instelling van een Nationale Raad voor de Coöperatie, toegepast op het werkelijk gestorte bedrag van de aandelen.

Artikel 37 - Betaling van dividenden

De betaling van dividenden gebeurt jaarlijks op de tijdstippen en voorwaarden bepaald door het bestuursorgaan, welke kan beslissen om voorschotten op de dividenden uit te keren overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen.

Hoofdstuk VII - Ontbinding - vereffening

Artikel 38 - Vereffening

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel ter

bevestiging worden voorgelegd overeenkomstig artikel 184, §2 van het Wetboek van vennootschappen.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden toegekend door de artikelen 186 en

volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 39 - Slotafrekening

Na betaling van de schulden en kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend voor de terugbetaling van de stortingen uitgevoerd voor de volstorting van de aandelen,

Als op aile aandelen niet in eenzelfde mate stortingen werden uitgevoerd, zullen de vereffenaars het evenwicht onder de aandelen vanuit het standpunt van de volstorting herstellen hetzij door een opvraging, hetzij door gedeeltelijke terugbetalingen.

Nadat alle vennoten hun inbrengen hebben teruggekregen, krijgt hetgeen welke na de vereffening overblijft, een bestemming die zo nauw mogelijk aansluit bij het sociaal oogmerk van de vennootschap,

Hoofdstuk VIII - Diverse bepalingen

Artikel 40 - Huishoudelijk reglement

Het huishoudelijk reglement kan, binnen de wettelijke en statutaire beperkingen, alle bepalingen voorzien met betrekking tot de uitvoering van de huidige statuten en het reglement van sociale zaken. Het kan onder andere alle verplichtingen in het belang van de vennootschap opleggen aan de vennoten en hun rechthebbenden. Het reglement kan strafrechtelijke bepalingen, onder andere boetes, welke niet hoger kunnen zijn dan vijfentwintig euro (25 euro) per overtreding, opleggen alsook de opschorting van rechten en sociale voordelen met het oog op de verzekering van de uitvoering van de bepalingen van het reglement zelf en van de statuten.

Artikel 41 - Keuze van woonplaats

Iedere vennoot, bestuurder, commissaris of vereffenaar van de vennootschap die in het buitenland zijn woonplaats heeft, wordt tijdens de duur van zijn functie geacht woonstkeuze te hebben gedaan op de zetel van ' de vennootschap waar hem alle mededelingen, betekeningen en dagvaardingen geldig kunnen worden gedaan,

De houders van aandelen op naam zijn verplicht de vennootschap kennis te geven van elke verandering van woonplaats. Bij ontstentenis van kennisgeving worden zij geacht keuze van woonplaats te hebben gedaan in hun vroegere woonplaats.

Artikel 42  Bevoegde rechtbank

Voor alle geschillen tussen de vennootschap, haar effectenhouders, bestuurders, commissarissen, vereffenaars of volmachthouders betreffende de vennootschapszaken en de uitvoering van deze statuten, zijn uitsluitend de rechtbanken van de maatschappelijke zetel bevoegd, tenzij de vennootschap er uitdrukkelijk van afziet,

Artikel 43  Gemeen recht

De vennoten verklaren zich volledig te schikken naar het Wetboek van vennootschappen.

Bijgevolg worden de bepalingen van dit Wetboek, waarvan niet uitdrukkelijk werd afgeweken, geacht in onderhavige statuten te zijn opgenomen, en worden de clausules die tegenstrijdig zijn met de dwingende ' bepalingen van dit Wetboek voor niet geschreven gehouden,

VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH U1TfREKSEL

Samen neergelegd : uitgifte van het proces-verbaal.

Priscilla CLAEYS, Notaris

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

21/06/2013 : BL199610
22/08/2012 : BL199610
29/07/2011 : BL199610
18/08/2010 : BL199610
22/12/2009 : BL199610
03/12/2008 : BL199610
07/11/2008 : BL199610
22/08/2008 : BL199610
03/11/2006 : BL199610
21/08/2006 : BL199610
21/08/2006 : BL199610
22/02/2006 : CH199610
14/12/2005 : CH199610
16/11/2004 : CH199610
28/10/2003 : CH199610
07/07/2003 : CH199610

Coordonnées
OXYMORON.COM

Adresse
HENRI MOERSMANSLAAN 71 1700 DILBEEK

Code postal : 1700
Localité : DILBEEK
Commune : DILBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande